Najave

Vinkovci uskoro dobivaju Šokački stan

VINKOVCI- Radovi na rekonstrukciji bivšeg PIK-ovog stana nadomak Vinkovaca, u okviru projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija ''Pannonia Gourmet'', kojim će Vinkovci dobiti ''Šokački stan'' i ''Gourmet akademiju'', započeli su u desetom mjesecu, a trebali bi biti završeni u četvrtom mjesecu 2021.

-Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija blagovaonice, kuhinje, ureda, sanitarnog čvora, krova, trijema i fasade te uređenje dvorišta s novom ogradom. Za sada se neće renovirati smještajni kapaciteti, ali za to već postoje planovi u okviru glavnog projekta koji se radi kroz ovaj projekt, a obuhvaća proširenje smještajnih kapaciteta.Novi budući ''Šokački stan' služit će u svrhu ''Gourmet centra'' i ''Gourmet akademije''.Cilj je promovirati gastro turizam ovoga područja, a u planu je i širenje projekta odnosno povezivanje čitavog prostora Sopota u jednu tematsku cjelinu gdje bi turist imao zaokruženu ponudu na jednom mjestu”, istaknula je Marina Hodak Domaćinović, voditeljica projekta.

Kako se odvijaju radovi na rekonstrukciji bivšeg Pikovog stana, uvjerio se i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

-''Uz poučne staze, uz jedno lijepo dječje igralište i šetnice u šumi i sve ono što je planirano na prostoru od Sopota do PIK-ovog stana, vjerujem da ćemo ovdje dobiti jedno lijepo izletište koje Vinkovčani i zaslužuju. Posla je puno, ali sve ide svojim tijekom i sve poprima onaj izgled kako to u konačnici mora izgledati. U nekoj našoj perspektivi ''Šokački stan'' možda će dobiti još jednu dodatnu priču jer će vjerojatno otvoriti i neke nove perspektive u smislu turističke ponude što je jedna dodana vrijednost koju nosi ovaj projekt, rekao je Bosančić.

 

Prema riječima Hrvoja Ničea, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, projekt ''Pannonia Gourmet'', je važan ne samo u smislu širenja turističke ponude nego i kao ruralni projekt, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije, sa 65 posto.

 

Share