Najave

Nevenka Kovačević prva osoba koja se cijepila u našoj županiji

VINKOVCI-Započela prva cijepljenja i u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a prvi su se cijepili djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu u Vinkovcima.

“Osjećam se dobro i nadam se da će sve biti dobro”, kazala je nakon cijepljenja medicinska sestra Nevenka Kovačević iz Županje koja je prebolila koronavirus i spada među starije djelatnike u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, a danas je prva primila cjepivo.

U Vukovarsko-srijemsku županiju pristiglo je 395 doza cijepiva, a slijedeća se očekuje pred Novu godinu, kazao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemsku županiju i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mato Matić dodajući kako 55 cjepiva ide u zdravstvene ustanove koje direktno rade sa covid pacijentima, u Zavod za hitnu medicinu 15, a ostatak od 340 doza u domove za starije i nemoćne i obiteljske domove.

“Ovaj dan nam budi nadu. Ovo je vrijeme solidarnosti u kojem mislimo jedni na druge. Danas započinjemo sa cijepljenje kojim se ne štitimo samo osobno već se cijepljenjem velikog broja ljudi razvija kolektivni imunitet koji je taj koji je učinkovit u borbi protiv epidemije”, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić pozvavši građane da se cijepe.

Po njezinim riječima, prvo će se cijepiti korisnici i djelatnici domova za stare i djelatnici zdravstvenih ustanova, a potom stariji od 65 godina i kroničnih bolesnika te potom i svih zainteresiranih.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potvrdio je kako će se cijepiti čim red dođe na njega.

“Činjenica je da ovaj virus ne možemo pobijediti bez struke i znanosti, a struka je rekla svoje i ja vjerujem struci kao i da je ovo konačna pobjeda nad ovim opasnim virusom”, rekao je župan Božo Galić.

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je zadovoljstvo da je konačno cjepivo došlo u Hrvatsku.

“Sada nam je najpotrebnija disciplina koja kaže da moram o slušati struku i provjerene izvore te se držati mjera do onog trenutka dok se ne stvori kolektivni imunitet”, rekao je Banožić pozvavši također građane da se cijepe.

 

Share