Najave

57 poroda manje u odnosu na 2019. u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci

VINKOVCI-U Silvestarskoj noći pojedine službe moraju raditi, a među njima su djelatnici Opće županijske bolnice Vinkovci.Cijeneći važnost takvog posla vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, već tradicionalno, posjeto je Opću županijsku bolnicu Vinkovci.

Župan je već ranije darivao djelatnike javnih službi, a pakete su dobili vatrogasci, policajci, djelatnici hitne medicinske službe ali i djelatnici koji rade u Županijskom centru 112 pri Službi civilne zaštite MUP-a.

- Imali smo 690 poroda, što je gotovo 57 poroda manje nego u prošloj godini. Što se tiče same organizacije posla i tu smo, naravno, imali problema. Dosta je kolega bilo u samoizolaciji, neki su bili i zaraženi, par sestara teže bolesno, no, nadam se kako će 2021. godina ipak biti bolja, kako u epidemiološkom tako i u smislu povećanja broja poroda, rekao je Marko Jovanovac, dr.med., spec. ginekologije Opće županijske bolnice Vinkovci.

Kako je običaj darivati i prvu bebu rođenu u novoj godini, župan je predao i prigodne poklon pakete koji će dočekati prve bebe u vinkovačkoj bolnici, ali i one za djelatnike odjela ginekologije i infektologije, odnosno odjela s COVID pacijentima.

-Od samog početka pandemije naša bolnica radi pod jednim posebnim uvjetima.Morali smo prilagoditi rad bolnice, smanjiti redovni program i uvesti samo hitne operacije.Osim toga morali smo druge odjele prilagoditi pandemiji.U ovom trenutku imamo 40 hospitaliziranih bolesnika u Vinkovcima, što je jedan određeni pad u odnosu na zadnje dane.Kroz bolnicu je prošlo 450 bolesnika koji su zaraženi koronavirusom, nažalost 71 pacijent je preminuo. Završavamo godinu u jednom pozitivnom tonu, isplatili smo i putne troškove za naše zaposlenike, tako da bez dugova ulazimo u 2021. godinu.Bolnicu  ne čine zgrade, nego ljudi, svi moraju funkcionirati bez zastoja, da bi u konačnici imali dobre rezultate,  rekao je dr Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci.

Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan istaknuo je kako je jedna izuzetno teška godina iza nas.

-Zahvaljujem  svim djelatnicima Opće županijske bolnice Vinkovci koji su kroz cijelu godinu uložili veliki trud i rad u borbi s pandemijom. Dolaskom cjepiva, vratio se optimizam i vjerujem u bolje sutra, rekao je Galić.

 

Share