Najave

Donacija za gradove pogođene potresom

VINKOVCI- Članovi županijskog stožera civilne zaštite, predvođeni Matom Matićem, posjetili su potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije, gradove Sisak, Glinu i Petrinju te naselja Majske Poljane i Strašnik.

Cilj posjeta bio je predaja donacije Stožera Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u sabirnom centru u Sisku, a članove stožera naše županije dočekao je tajnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, Stjepan Miheličnik, koji je primio donaciju. „Zahvaljujem našim kolegama iz Vukovarsko-srijemske županije na vrijednoj donaciji za područje pogođeno potresom te će ljudima u nevolji barem malo olakšati tešku situaciju u kojoj se nalaze. Za vrijeme poplave 2014. godine i naš Stožer obišao je županjsku Posavinu i donio donaciju stanovništvu i operativnim snagama na terenu. Najljepša im hvala što su nas danas posjetili, puno nam to znači jer znamo da nismo sami. Hvala i županu Boži Galiću koji je u stalnoj komunikaciji sa županom Ivom Žinićem i što svakodnevno nudi pomoć. Zahvaljujem i vatrogasnim postrojbama iz Vinkovaca i Vukovara i HGSS stanici Vinkovci koji su puno pomogli u prvim danima nakon potresa“, rekao je prigodom primanja donacije tajnik sisačkog stožera Miheličnik.

Stradalima u potresu donirane su grijalice, produžni kablovi, kabanice, gumene čizme, radne rukavice, reflektirajući prsluci, dječje pelene, dječja hrana i prehrambene potrepštine. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, osim načelnika Matića i tajnika Kubičeka, predstavljali su i pročelnik HGSS Vinkovci te zamjenik načelnika Zlatko Becić, savjetnik za poslove civilne zaštite Pave Medved te član Stožera Božidar Majpruz.

 

Share