Najave

Upoznajte Vinkovce kroz predivnu slikovnicu, dječje oči i ljubavnu legendu o Orionu

VINKOVCI-Svi mi imamo nešto zajedničko, a to su naši Vinkovci - najstariji grad u Europi. Neki od nas su tu rođeni i odrasli, neki su došli zbog ljubavi ili posla, neki samo u posjetu na Vinkovačke jeseni, no poznato je kako svi koji jednom dođu u Vinkovce, vraćaju se u naš slavonski gradić opet.  Kako god  bilo, jedino je važno da nosimo Vinkovce u srcu. 

U to ime osmišljena je slikovnica kao posveta svim našim Vinkovčanima i onima koji se tako osjećaju. Slikovnica „Legenda o Orionu“ je nastala u sklopu projekta pozitivne udruge „Samo pozitivno“ i dijelom je financirana putem javnog natječaja Grada Vinkovaca  u okviru projekta FORKED – Forum kulture i edukacije, a dijelom sredstvima udruge „Samo pozitivno“ i tvrtke Lotusmedia koja je nakladnik.

Posuda Orion dio je vučedolske kulture koja predstavlja dokaze najstarijeg indoeuropskog kalendara i vremenski seže 3000 godina prije Krista. 

 „Legenda o Orionu“  pak predstavlja ljubavnu priču između mladića i princeze.

Ljubav je ta koja sve pokreće, neovisno je li u pitanju roditeljska, bratska, sestrinska, prijateljska ljubav ili ona pak posebna prva ljubav između mladića i djevojke. 

Upravo ova posebna ljubav krije se u slikovnici „Legenda o Orionu“. 

Ova edukativna dječja slikovnica otkriva saznanja o kulturi koja je ostavila neizbrisiv trag na prostorima na kojima živimo, a također pridaje važnost emocijama kao što su ljubav i sreća. 

Kada smo okruženi lijepim mislima i ljudima koji nas vole, odmah smo sretniji i imamo više snage i volje da ostvarimo i ciljeve koji su nam ponekad nedostižni.

Slikovnicu su kreativno po temama oslikala djeca iz dječjih vrtića grada Vinkovaca i namijenjena je djeci ali i odraslima, kako bi kroz životopisan i edukativan sadržaj  naučili  nešto više o samoj povijesti  Vinkovaca.

Priču je napisao Silvijo Matušinskij za kojeg mnogi kažu da je Vinkovački Harry Potter, talentiran za pisanje legendi i znanstvene fantastike.  

Darujući slikovnicu „Legenda o Orionu“ – zviježđu ljubavi i ljepote što vječno sjaji, pomažete  radu udruge, ali i djeci,  kojoj kroz ovu slikovnicu, uspješno možete približiti korijene i baštinu najstarijeg grada u Europi.

Prenesite znanje našega grada svojoj djeci i neka ga vole kao što ga i mi volimo!

 

Promocija slikovnice će se održati 10.3. u 18,00 h u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, a istu možete naručiti na web shopu pozitivne udruge www.samopozitivno.com

 

Share