Najave

Lucija Cestarić iz OŠ Vladimira Nazora izborila europsko finale međunarodnog natjecanja Hippo

VINKOVCI-Učenica 7.razreda Osnovne škole Vladimira Nazora, Lucija Cestarić,  izborila je  kojemu je cilj promocija engleskoga jezika kao i međunarodna suradnja.

Ove je godine na natjecanju  sudjelovalo 67,750 učenika iz 60 različitih država. Četiri su razine natjecanja: školska, državna, europska i svjetska razina. Nakon državne razine, Lucija se svojim znanjem i upornošću, te uz pomoć mentorice Gabrijele Romić, uspjela plasirati na europsku razinu natjecanja zajedno s još samo 12 učenika iz Republike Hrvatske. Dana 18.svibnja 2022.g. Lucija i njezina mentorica putuju u Italiju, Lido di Jesolo, gdje će se održati europska kvalifikacijska razina natjecanja. Testiraju se četiri jezične vještine: čitanje, slušanje, pisanje i govor. 

Ovo je veliki uspjeh za Osnovnu školu Vladimira Nazora i mentoricu Gabrijelu Romić jer je ovo već treći učenik koji je izborio sudjelovanje na ovoj razini natjecanja. Godine 2018. učenik Filip Marunček sudjelovalo je na finalnoj razini natjecanja Hippo u Italiji kao i učenica Iva Milković 2020.godine. Želimo im puno uspjeha u Italiji.

Share