Najave

Katica Konstantinović iz OŠ Nikola Tesla Mirkovci na stručnom skupu u Sloveniji

VINKOVCI-Učiteljica razrdne nastave iz OŠ Nikole Tesle, Mirkovci, Katica Konstantinović, vikend je provela u Sloveniji, kao pridružena članica u Erasmus+ projektu „NFE Box“.

U sklopu Erasmus+ projekta „NFE Box“ koji je pokrenut od strane Odreda izviđača pomoraca „Posejdon“ i u suradnji s partnerima iz Belgije, Portugala, Slovenije te učiteljicom Katicom Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle, Mirkovci kao jednom od pridruženih partnera (zajedno sa školama grada Solina), a koji je financiran od strane counting EU i Agencije za mobilnost, prošloga vikenda održan je drugi po redu radni sastanak u Zreču u Sloveniji.

Projekt je započeo početkom 2021. i trajat će do svibnja 2023. godine.

Cilj je razviti konkretan obrazovni alat temeljen na društvenim igrama koji će kod mladih razvijati nekoliko osnovnih životnih kompetencija: inkluziju, aktivizam u lokalnoj zajednici, ekologiju i zaštitu prirode, ljudske vrijednosti i toleranciju, upravljanje i vođenje projekata.

 

Upravo zbog dosadašnjih aktivnosti vezanih uz kreiranje vlastitih edukativnih društvenih igara kojima se učiteljica Katica aktivno bavi već podulji niz godina, pozvana je kao partner u ovom hvale vrijednom projektu.

 

Alat će se kasnije rabiti u radu s mladima u formalnom i neformalnom obrazovanju, a sve to u uzbudljivom i zanimljivom formatu.

 

Sastanku je nazočilo ukupno 11 članova projektnog i dizajnerskog tima iz Belgije, Portugala, Slovenije i Hrvatske te je, između ostaloga, provedeno prvo testiranje kreiranih igara kako bi se utvrdila kvaliteta idejnog rješenja. Idući radni sastanak održat će se krajem tekuće godine u Belgiji, a do tada projektni tim ima za zadatak, između ostaloga, razviti i online verziju ove igre.

 

Share