Najave

Prekogranična suradnja u području turizma i ruralnog razvoja

OTOK-U Domu kulture Grada Otoka održan je II. Forum prekograničnih dionika Hrvatska-BiH-Srbija – LEADER/CLLD u RH od IPARDA do danas s naglaskom na potporu razvoju ruralnog turizma. Forumu se odazvalo oko 100 sudionika iz Hrvatske, BiH te Srbije iz različitih sektora djelovanja – od LAG-ova, turizma i lokalne i regionalne samouprave do zaštite prirode i održivog razvoja.

 LAG BN te Europski klaster Adria Alpe Pannonia potpisali su Sporazum o prekograničnoj suradnji u području turizma i ruralnog razvoja, a potpisali su ga predsjednik LAG-a Bosutski niz Zlatko Kobašević i predsjednica UO Europskog klastera Alpe Adria Pannonia Jasna Čordaš. Drugi dio Foruma održan je na Virovima na Bioekološko – edukacijskom centru „Virovi“ koji se sastojao od B2B & P2P sastanka, ručka, obilaska Virova te vožnje brodom.

Rezultat II. Foruma su sklopljena nova projektna partnerstva vezana za razvoj turizma, ruralnih područja, prekogranične suradnje te suradnje svih dionika u prekograničnom području.

 

Organizator je događaja „II. Forum prekograničnih dionika-Hrvatska-BiH-Srbija“ je LAG Bosutski Niz iz Privlake, zajedno s partnerom Europskim klasterom Adria Alpe Panonnia (Novi Sad, AP Vojvodina/Srbija).

 

“Zahvala Vukovarsko-srijemskoj županije te županu Damiru Dekaniću, Hrvatskoj mreži za ruralni razvoj (HMRR), predsjednici Verici Mušić te Gradu Otoku, gradonačelniku Josipu Šariću na donaciji i podršci II. Forumu prekograničnih dionika Hrvatska-BiH-Srbija”, poručio je financijski manager LAG-a Bosutski niz Ivan Plavšić.

 

Izvor: Josipa Haluška/Novosti,hr

 

Share