Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Vijesti

Počelo prikupljanje potpisa građana za pokretanje zahtjeva za referendum za četiri referendumska pitanja

VINKOVCI-U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca Aktivisti Hrvatske i građani dobre volje krenuli su s akcijom Referendumski ustanak.

 

Dvodnevna predavanja i radionice za srednja obiteljska gospodarstva

VUKOVAR-Održana je sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika na kojoj su doneseni zaključci o održavanju predavanja za ciljana poljoprivredna gospodarstva.

Vraćanjem ključeva grada završio 16. Vinkovački karneval

VINKOVCI-Šesnaesti po redu Vinkovački karneval završio je u utorak, 12. veljače, vraćanjem ključeva grada.

Vitez oduševio publiku, Jastrebarsko prosudbeno povjerenstvo

RETKOVCI-I proteklog vikenda na 25. smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima posjetitelji su uživali u sjajnim izvedbama ne samo glumaca amatera nego i mlade akademske glumice Aleksandre Demše iz Osijeka.

Najboljom karnevalskom skupinom proglašen Dječji vrtić ''Cvjetnjak'' Vinkovci s temom ''Grožđe''

VINKOVCI- U sklopu 16.Vinkovačkog karnevala održan je mimohod karnevalskih skupina u pješačkoj zoni.

Tena Babić iz Gradišta najljepša Slavonka u narodnoj nošnji za 2013. godinu

VINKOVCI- U subotu 9.veljače u hotelu ''Admiral'' Vinkovci održana je  23. ''Večer Privlačice'', odnosno Zimski šokački divani čiji je središnji događaj bio 18.Izbor najljepše Slavonke u narodnoj nošnji za 2013. godinu.

Predstava koja rješava sve nesporazume u braku

VINKOVCI- U srijedu, 13.veljače, u Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' na rasporedu je predstava ''Muškarci su s Marsa, žene su s Venere'' s početkom u 20,00 sati.Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, izdana je 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu.

Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“  je u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti,a svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe. Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem „druge strane“. Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.

Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće Vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave