Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Vijesti

Socijalna samoposluga otvorena u Vinkovcima

VINKOVCI-U subotu, 16.veljače, na adresi Gajeva 17a Vinkovci, otvorena je Socijalna samoposluga, pokrenuta preko Udruge ''Mladi protiv gladi''.

 

Socijalna samoposluga svoja vrata otvara u subotu, 16. veljače u Vinkovcima

VINKOVCI-U subotu, 16.veljače s početkom u 9,30 na adresi Gajeva 17a Vinkovci, svoja vrata otvoriti će Socijalna samoposluga, čiji je idejni začetnik Udruga ''Mladi protiv gladi''.

Cilj je podjela namirnica i higijenskih potrepština najugroženijim građanima grada i okolice, resocijalizacija navedenih osoba te osvještavanje mladih o pitanju siromaštva u našem gradu.

U akciji prikupljanja hrane i higijenskih potrepština sudjeluju osnovne i srednje škole s područja grada Vinkovaca i okolice po načelu ''1 učenik 1 proizvod''. 

Na kraju recimo Udruga Mladi protiv gladi je novoosnovana udruga zasnovana na kršćanskim načelima kojoj je cilj prikupljanje i podjela hrane najsiromašnijim građanima Vinkovaca i okolice, te uključivanje većeg broja mladih ljudi u aktivnosti volontiranja.

 

 

Počelo prikupljanje potpisa građana za pokretanje zahtjeva za referendum za četiri referendumska pitanja

VINKOVCI-U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca Aktivisti Hrvatske i građani dobre volje krenuli su s akcijom Referendumski ustanak.

Dvodnevna predavanja i radionice za srednja obiteljska gospodarstva

VUKOVAR-Održana je sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika na kojoj su doneseni zaključci o održavanju predavanja za ciljana poljoprivredna gospodarstva.

Vraćanjem ključeva grada završio 16. Vinkovački karneval

VINKOVCI-Šesnaesti po redu Vinkovački karneval završio je u utorak, 12. veljače, vraćanjem ključeva grada.

Vitez oduševio publiku, Jastrebarsko prosudbeno povjerenstvo

RETKOVCI-I proteklog vikenda na 25. smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima posjetitelji su uživali u sjajnim izvedbama ne samo glumaca amatera nego i mlade akademske glumice Aleksandre Demše iz Osijeka.

Najboljom karnevalskom skupinom proglašen Dječji vrtić ''Cvjetnjak'' Vinkovci s temom ''Grožđe''

VINKOVCI- U sklopu 16.Vinkovačkog karnevala održan je mimohod karnevalskih skupina u pješačkoj zoni.