Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Vijesti

Učilište Modus poziva sve zainteresirane za uključivanje u obrazovni program Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba

VINKOVCI-Učilište Modus - ustanova za obrazovanje odraslih u partnerstvu sa Centrom za posao d.o.o. provodi projekt financiran od Europske unije pod nazivom „Nova znanja i vještine - multiplikator uspjeha“. Glavni cilj projekta je razvoj dodatnih znanja i vještina nezaposlenih osoba, odnosno njihovo uključivanje u obrazovni program Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba. 

Učilište Modus poziva sve one koji zadovoljavaju kriterije ciljne skupine navedene niže u objavi, da se prijave u Učilište Modus, H.V.Hrvatinića 89 Vinkovci ili Centar za posao d.o.o. H.V.Hrvatinića 89, Vinkovci sa potrebnom dokumentacijom najkasnije do 3.4.2018. godine. 

 

Ciljne skupine projekta:

-Odrasle osobe s nižim kvalifikacijama 

-Odrasle osobe u dobi između 15-34 bez kvalifikacija (samo sa završenom osnovnom školom)

-Dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine 

 

Napomena: Prednost pri odabiru imaju dugotrajne nezaposlene osobe starije od 34 godine. Prijave će se razmatrati prema datumu dospijeća. 

 

Potrebna dokumentacija:

-Preslika osobne iskaznice

-Preslika domovnice

-Preslika rodnog lista

-Završna svjedodžba srednje škole ili svjedodžba osmoga razreda osnovne škole

-Dokaz o nezaposlenosti: e-radna knjižica (HZMO) ili potvrda o vođenju u evidenciji nezaposlenih HZZ-a 

 

 

Obilježena 207. godišnjica rođenja hrvatskoga bana Josipa Šokčevića

VINKOVCI-Polaganjem vijenca kod spomen-ploče na kapeli sv. Marije Magdalene na vinkovačkome gradskom groblju obilježena je 207. godišnjica rođenja hrvatskoga bana Josipa Šokčevića.

Vijence su položila su izaslanstva grada Vinkovaca predvođena vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, Vukovarsko-srijemske županije predvođena Viktorom Lukačevićem, zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam, vinkovačke Povijesne i športske udruge Hrvatskoga sokola i Udruge Vinkovačkih šokačkih rodova, nakon čega su na grob bana Šokčevića u kapeli položeni karanfili. 

Hrvatski ban Josip Šokčević rodio se 1811. godine u Vinkovcima, gdje se dijelom i školovao, a bansku dužnost obnašao je od 1861. do 1868. Umro je u Beču 1896. godine, gdje je bio i pokopan. Na poticaj vinkovačkoga Hrvatskog sokola, njegovi su posmrtni ostatci pod pokroviteljstvom tadašnjega predsjednika Hrvatskoga sabora Zlatka Tomčića 2002. godine ekshumirani i preneseni na vinkovačko groblje te pokopani u kapeli sv. Marije Magdalene.

 

KUD Ivan Goran Kovačić Lovas prošlu godinu obilježio sa puno aktivnosti

LOVAS-Održana je u lovaskom dječjem vrtiću godišnja izvještajna skupina KUD-a Ivan Goran Kovačić Lovas. Članstvo i goste, pozdravio je predsjednik KUD-a Ivan Bogad, osvrnuvši se na dugu tradiciju društva koje djeluje od 1950. godine. 

Podnio je izviješće o svim aktivnostima i radu sekcija u tijeku prethodne godine. Osvrnuo se, pri tom, na brojne nastupe, rad folklorne i tamburaške sekcije, školu tambure, kao i nabavku opreme nabavljene uz pomoć sredstava Općine Lovas i Ministarstva kulture. Zahvalio je i svim sponzorima KUD-a – Općini Lovas, Vukovarsko-srijemskoj županiji, tvrtkama Arator, PZ Lovas, Videković i Citrus te Udruzi vinogradara i vinara „Srijem“. 

Izvješće o financijskom poslovanju podnijela je tajnica Katica Krpan, a plan aktivnosti za ovu godinu Vilim Martinović. U ime Općine Lovas skup je pozdravila općinska načelnica Tanja Cirba, čestitajući članovima na upornom i predanom radu, uz obećanje da će problem prostora za rad biti uskoro riješen.

 

Helen Doron škola engleskog jezika počastila svoje polaznike kazališnim mjuziklom ''Crvenkapica''

VINKOVCI-Helen Doron škola engleskog jezika povodom druge godišnjice od otvaranja počastila je sve svoje polaznike i njihove roditelje kazališnim mjuziklom Crvenkapica u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” 

Osim prvoklasnih tečajeva engleskog jezika, voditelji škole Helen Doron ističu da im je želja da se kod djece razvija kako socijalni tako i kulturni život od malih nogu.

Za sve koji ne znaju Helen Doron je međunarodno priznat sustav učenja engleskog jezika za djecu od 9 mjeseci do 19 godina života koji postoji više od 30 godina te se provodi u više od 30 zemalja širom svijeta. Način učenja engleskog kao materinjeg jezika funkcionira kroz velik broj ponavljanja, slušanja audio-materijala kod kuće i raznih aktivnosti na satu, stvarajući pozitivno i zabavno okruženje.

Ako se želite pridružiti ovom globalnom sustavu učenja engleskog jezika u Vinkovcima nalaze se na adresi Anina 2b kod tržnice, te više informacija možete saznati na broj telefona 091/22 33 255.

 

Učilište ''Modus'' predstavilo projekt "Nova znanja i vještine – multiplikator uspjeha" za obrazovanje dugotrajno nezaposlenih osoba

VINKOVCI- U hotelu ''Admiral'' u Vinkovcima održana je uvodna konferencija projekta "Nova znanja i vještine – multiplikator uspjeha" kojeg provodi Učilište Modus – ustanova za obrazovanje odraslih u partnerstvu sa Centrom za posao d.o.o.

Glavni cilj projekta je razvoj novih znanja, vještina i kompetencija nezaposlenih odraslih osoba te povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada kroz uključenje u obrazovanje za zapošljavanje - tržišno tražen program za Njegovatelje starijih/nemoćnih osoba.

Projekt se provodi na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, odnosno direktni korisnici projekta su žitelji navedenih županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.468.718,23, te se u potpunosti financira iz sredstava Europske unije (intenzitet potpore: 100%).

Ciljna skupina je 80 odraslih nezaposlenih osoba sa završenom minimalno osnovnom školom sa područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a prednost imaju dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine.

Projekt doprinosi borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te pogoduje smanjenju nezaposlenosti pružanjem konkretnog i tržišno traženog obrazovanja

 

Kroz projekt ''Zaželi'' u Općini Lovas zaposlit će se 25 dugotrajno nezaposlenih žena

LOVAS-U Lovasu je održana javna tribina u cilju predstavljanja ciljeva i aktivnosti projekta „ZAŽELI“, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. 

Voditelj projekta Zoran Palijan predstavio je nazočnim korisnicima i djelatnicima projekta njegove detaljne aktivnosti, s naglaskom na usluge koje se pružaju s ciljem poboljšanja kvalitete života starijim, nemoćnim i drugim osobama u potrebi. U ime projektnih partnera – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nazočne je pozdravila pročelnica područnog ureda Vukovar Jasna Kolar, dok se u ime Centra za socijalnu skrb Vukovar obratio ravnatelj Zvonimir Rogulja. Poželjevši svima puno uspjeha u provedbi projekta, skupu je pozdravila i općinska načelnica Tanja Cirba. 

Projekt ZAŽELI na javni natječaj uspješno je prijavio Ured za međunarodnu suradnju TINTL, a vrijedan je ukupno 3.819.450,00 kn. O 150 Lovaščana i Opatovčana u potrebi skrbit će svakodnevno 25 uposlenica projekta u razdoblju od 24 mjeseca.

 

Gradonačelnik Ivan Bosančić uručio novčane naknade za novorođenu djecu u Vinkovcima

VINKOVCI-U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić održao je prijem za obitelji koje su nakon rođenja svoga djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca, te im osobno uručio novčane naknade od 1000 kuna za svako novorođeno dijete.

Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik  nakon uručivanja novčanih naknada između ostalog je rekao:

-Mi smo na neki način željeli vidjeti roditelje, pozdraviti ih i čestitati što su se odlučili na rođenje djece jer nam je cilj da u Vinkovcima ima što više djece, rekao je Bosančić.

Na prijemu koji održan došla je 51 obitelj koji su podnijeli zahtjev za dobivanje jednokratne novčane naknade. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uz novčanu naknadu uručio je ružu, te knjigu.