Najave

Raspored događanja za mjesec ožujak ...
Raspored događanja za mjesec ožujak ...

                            ...

Vijesti

Desetim jubilarnim Rock Marinfestom prikupljeno 4.645 kuna za Buba Bar

VINKOVCI-U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci održana je završna konferencija 10.Rock Marinfesta, koji se održao 27.prosinca prošle godine u Vanilla Clubu u Vinkovcima.

- Moram se na početku zahvaliti svima koji su došli na koncert, atmosfera je bila odlična, a imali smo odlične bendove. Ove godine smo imali prodano samo 300 ulaznica, što je manja posjećenost nego prijašnjih godina. Sljedeće godine smo odlučili da imamo ipak dva dana, kako bi se predstavili i mnogi naši bendovi, što ih i ovom prilikom pozivam da se sljedeće godine odazovu na Rock Marinfest. Osim toga želio bih se zahvaliti Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji koji su pomogli novčanim sredstvima pri organizaciji koncerta. Deset godina je iza nas i želim se prvenstveno zahvaliti Vladimiru Bakariću koji je pokrenuo cijelu priču oko Rock Marinfesta. Ako govorimo o financijskom dijelu, moram reći da je ovogodišnji prihod bio 40.010,00 kuna, a rashodi 35.365, 00 kuna, tako da je ostvaren prihod za Udrugu osoba s invaliditetom ''Bubamara'' u iznosu 4.645 kuna, rekao je Ivan Grigić.

Na kraju recimo da su nastupili: The Karambol, Septica, Atheist Rap, Let 3, Dječaci, Darko Jakuš-Jale, a prikupljena sredstva bit će utrošena za otvaranje Buba Bara u Vinkovcima, gdje će raditi osobe s Downov sindromom.

 

 

 

Poduzeće ''Boso'' Vinkovci darivalo prvu bebu rođenu u 2018.godini u Vinkovcima

VINKOVCI-Rokovčanka Dora Popić teška 3240 grama i dugačka 51 centimetra prva je beba rođena u 2018. godini u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Roditelji Zoran i Katarina dobili su drugo dijete u obitelji Popić na prvi dan Nove godine u 9.43, a Poduzeće Boso  posjetilo je prvu rođenu bebu kako bi je darivalo poklonima, kako to već čini punih dvanaest godina

Pamela Mataković iz poduzeća Boso posjetila je Katarinu Popić, majku djevojčice Dore prve bebe rođene ove godine u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, kako bi joj uručila već tradicionalne prigodne poklone poduzeća Boso.

U poklonu je bila košara sa osnovnim higijenskim potrepštinama za majku i bebu, a osim toga poduzeće Boso darivalo je  5.000 kuna u bonovima koje će moći tijekom godine iskoristiti i to na način da prvi mjesec dobije 600 kn/ bon, a ostalih jedanaest mjeseci po 400 kn /bon.

Obitelj Popić iz Rokovaca zahvalna je poduzeću Boso na ovim darovima koji će im puno pomoći u prvoj godini.

 

Župan Božo Galić u Silvestarskoj noći obišao službe koje rade na korist svih građana u Vukovaru i Vinkovcima

VINKOVCI - U Silvestarskoj noći, kada se većina građana zabavlja, pojedine službe moraju raditi na korist cjelokupnog pučanstva.

Među njima su zasigurno djelatnici policijske, vatrogasne i zdravstvene službe, koje su nam od iznimne važnosti, ali na žalost, često budemo toga svjesni tek kada nam zatrebaju.Cijeneći važnost njihovog posla i u ''najluđoj noći'' vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, već tradicionalno, obišao ih je i čestitao im Novu godinu na njihovim radnim mjestima.

U Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemske županije župana Božu Galića dočekao je Goran Lovrić zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske zajedno sa dežurnim policajcima. 

-Na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u novogodišnjoj noći nismo imali nekih posebnih intervencija. U prometu i na graničnim prijelazima nije bilo gužvi, tako da možemo reći da je noć prošla dosta mirno, istaknuo je Lovrić

 

Nakon toga župan Božo Galić  obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu Vukovar gdje je župana Galića dočekao zapovjednik JVP Vukovar i zapovjednik Županijskog vatrogasnog zapovjedništva VSŽ g. Zdenko Jukić, zajedno s dežurnim vatrogascima.

 

U Vukovaru osim vatrogasaca, župan Božo Galić obišao je  Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana, gdje je župana  Galića dočekala ravnateljica bolnice gđa. mr.sc. Vesna Bosanac.

Župan Božo Galić obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu Vinkovci, gdje je župana dočekao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci i predsjednik Županijskog vatrogasnog zapovjedništva Vukovarsko-srijemske županije  g. Antun Jelić, zajedno sa dežurnim vatrogascima. 

- Protekla 2017. godina  je bila relativno dobra, evidentirali smo 188 vatrogasnih intervencija, a u Novogodišnjoj noći nismo imali nekih većih intervencija, rekao je Jelić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u Silvestarskoj noći obišao je Opću županijsku bolnicu Vinkovci  gdje ga je dočekao ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić sa dežurnim liječnicima.

-U prošloj 2017. godini imali smo  oko sto poroda , manje u odnosu na 2016.godinu. Nadamo se da će ova 2018. biti bolja u odnosu na prethodne, a u Novogodišnjoj noći nije bilo porođaja, istaknuo dr. Zvonimir Juzbašić, ginekolog Opće županijske bolnice Vinkovci.

Na kraju svog obilaska župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić posjetio je Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije gdje je dočekao Mario Matić, glavni medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

-Novogodišnja noć za razliku od ostalih noći prošla je dosta mirno, na području grada Vinkovaca imali smo pet intervencija, a na području cijele županije devet intervencija. U 2017.godini je bilo 10.500 intervencija, savjeta 3.000 i pregleda u ambulanti 13.500, rekla je Jelena Kovačević, voditeljica Službe hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

-Kao i proteklih godina obiđemo sve one koje vrijedno rade i u Silvestarskoj noći od policije, vatrogasaca, bolnice te hitne.Ovim putem želio bih se zahvaliti za sve što su napravili u 2017. godini, te čestitati Novu 2018. godinu, sa željom da imaju manje problema, a više uspjeha u radu, istaknuo je Božo Galić.

 

Potpisani ugovori za vodno-komunalnu infrastrukturu vrijedni 385 milijuna kuna

VINKOVCI-U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije potpisani su Ugovori o partnerstvu na projektu i Ugovora o sufinanciranju projekta, a ugovore su potpisali direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić, načelnik Općine Privlaka Darko Galić, načelnik Općine Cerna Goran Begović i načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević

Projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna za prijavu izgradnje vodno-komunalne infrastrukture" se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije, na distribucijskom području kojim upravlja društvo VVK d.o.o., na području Vinkovaca i Otoka i općina Andrijaševci, Privlaka, Cerna i Ivankovo. 

-Izrada projekta je trajala tri godine, što mislim da smo u odnosu na druge izvođače napravili u rekordnom roku. s obzirom da je trebalo kandidirati samo za dobivanje sredstava izradu projektne dokumentacije koja je tada iznosila preko 12 milijuna kuna, gdje je bilo naše sufinanciranje manje od 10 posto, što je bio opsežan rad koji je morao obuhvatiti Vinkovce, Ivankovo, Cernu, Otok, te Andrijaševci i Privlaka.Pratili smo sve programe Hrvatskih voda i Svjetske banke, te ispunili sve preduvjete za dobivanje projekta i vremensko razdoblje je ograničeno i ono iznosi 30 mjeseci, rekao je Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije 

Projekt se sastoji od izgradnje i rekonstrukcije sustava javne odvodnje u ukupnoj dužini 162.409 metara s izgradnjom 8.269 (82.690 metara) priključnih okana i 40 crpnih stanica, rekonstrukcijom 22 crpne stanice i izgradnjom sedam kišnih preljeva i spremnika. Projekt uključuje i nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) "Jošine" na III. stupanj pročišćavanja, te puštanje u puni pogon UPOV-a u Otoku, Cerni i Ivankovu. 

Nabava opreme za održavanje sustava javne odvodnje i pročišćavanja te institucionalno i tehničko osnaživanje društva VVK d.o.o. su također dio predmetnog projekta. Od ukupnog troška ulaganja koja iznose 384.560.952,11 kuna, 70,76% će se financirati iz potpore EU-a, a preostali će se dio od 29,24% sufinancirati nacionalnim sredstvima. 

Predloženo je da 272.134.035,00 kuna bude osigurano kroz potporu EU-a, dok se 112.426.917,11 kuna financira putem ukupne nacionalne potpore (Republika Hrvatska, Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave).

 

Spektakl s prozora vinkovačke Gimnazije kao melem za dušu i srce

VINKOVCI- Četvrtu godinu za redom u  gradu na Bosutu održan je spektakularni Božićni koncert s prozora vinkovačke Gimnazije.

Radi se o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji će ujedno bio vrhunac glazbenih događanja ovogodišnjeg ''Adventa u Vinkovcima'', bogatijeg, sadržajnijeg i ljepšeg nego ikada.

Svi ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe zacijelo su došli na  svoje na velikoj impozantnoj pozornici koju su činili osvijetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća. Bio je to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci, može se pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra.

-Po četvrti puta organizirali smo  Božićni koncert s gimnazijskih prozora i naši sugrađani su ga oduševljeno primili. Ove godine je bilo nešto drugačiji u odnosu na protekla tri, te smo ove godine imali uz Glazbenu školu Josipa Runjanina Vinkovci, zborove vinkovačkih Župa, istaknuo je Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca,  organizator Velikog božićnog koncerta.

-Mi svo više nego zadovoljni izvedbom s obzirom da je ovo jedan vrlo zahtjevan projekt u kojem su svi izvođači dali svoj maksimum kako bi imali pravi spektakl i ove godine. Puno je bilo rada, no kraju se trud isplatio. Želim uputiti zahvalu svim župama koje su došle i omogućile prostor za vježbanje, kao i Glazbenoj školi koja nam je izašla u susret, a pogotovo roditeljima, baka i djedovima koji su dovodili djecu na probe.  Na ovom koncertu predstavili smo se tradicionalnim Božićnim pjesmama, filmskom glazbom, te popularnom glazbom, uglavnom za svakog ponešto, istaknula je Katarina Baotić, dirigentica iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

Na ovom koncertu sudjelovao je zbor Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, Zbor mladih župe sv. Euzebija i Poliona, Zbor župe Presvetog Srca Isusova, Zbor ''Fra Vjekoslav Mičuda'' župe Bezgrešnog Srca Marijina, Zbor mladih samostana sv. Antuna Padovanskog te zbor mladih župe sv. Ćirila i Metoda iz Vinkovaca. Zborovima je ravnala dirigentica Katarina Baotić (Glazbena škola Josipa Runjanina) uz instrumentalnu pratnju mladih zbora Župe sv. Euzebija i Poliona.

Veliki broj građana Vinkovaca i njihovi gosti mogli su u uživati u spektakularnom Božićnom koncertu koji je imaju samo Vinkovci, a svaka otpjevana skladba popraćena je dugotrajnim pljeskom što je svakako nagrada za uloženi trud svih sudionica i sudionika.

 

Osmogodišnja Lana Cindrić upalila četvrtu svijeću u Vinkovcima

VINKOVCI-Procesijom župljana Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo) i Župa sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci) koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do adventskog vijenca u središnjem vinkovačkom parku započelo je paljenje četvrte adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''. 

- Program ''Adventa'' je uvijek jedan radostan program u kojem se osjeća u narodu kako je nešto napeto iščekivanjem, neka radost u tom kršćanskom katoličkom duhu, iščekivanjem Božića. Taj program uvijek je za nas vjernike jedan program u kojem želimo doživjeti bit vjere i svijetla u  kojem vjera donosi među nas međuljudske odnose, ispravlja neke naše pogreške. Vrijeme Adventa je vrijeme neke priprave u kojem želimo dočekati spremni taj dolazak Sina Božjeg među nas ljude. Ovo vrijeme je jedno vrijeme koje je obasjano svijetlom Božjim, zato želimo reći hvala i našim izviđačima koji  nam donose svake godine Betlehemsko svijetlo u naš grad, rekao je župnik Željko Klarić iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo), a mons. Tadija Pranjić iz Župe sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci) je dodao:

-Nalazimo se nadomak najradosnijeg blagdana katoličke vjere, proslave Božića, rođenja Isusa Krista. Blagdan Božića je blagdan dobrote i ljubavi i u ove dane kada budemo slavili u našim domovima, moramo se sjetiti onih  kojih su siromašni, rekao je mons.Tadija Pranjić

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je brzo prošlo vrijeme od prve do četvrte svijeće i da je sad ostalo ono najbitnije, dolazak Božića.

-Za blagdan Božića najbitnije je dati srce svojim najbližima, svojim sugrađanima, kao i susjedima, da zajednički dočekamo Božić, rekao je Bosančić.

Prema riječima Maria Banožića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, paljenjem četvrte svijeće završava službeni program bogatog Adventa u Vinkovcima i otvara se ono lijepo božićno razdoblje.

Četvrtu adventsku svijeću u Vinkovcima upalila je osmogodišnja Lana Cindrić iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Novo Selo) i Odred izviđača Vinkovci koji su središnji  park donijeli Betlehemsko svijetlo.

Na kraju recimo da je paljenje četvrte svijeće svojim prisustvom uveličala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova.

 

Dvoransko plivalište ''Lenije'' u Vinkovcima proslavilo sedmi rođendan

VINKOVCI-Dvoransko plivalište ''Lenije'' u Vinkovcima proslavilo je 7.rođendan uz rođendansku tortu koju su zajedno prerezali plivačice i plivači Una Videković i Vito Savić koji je na isti dan slavio svoj osmi rođendan, te Željko Ilić direktor tvrtke Periska d.o.o koja upravlja Dvoranskim plivalištem ''Lenije'' u Vinkovcima.

-Možemo se pohvaliti da je za ovo kratko vrijeme, za sedam godina, našim objektom prošlo gotovo 700.000 korisnika, od sportaša preko rekreativaca i beba pa sve do umirovljenika. Puno djece, ali i odraslih, kod nas je naučilo plivati ili usavršilo svoju plivačku tehniku. Omogućeno im je to mnogim plivačkim programima od kojih su najvažniji: Bebe-ribe, Obuka djece neplivača, Obuka odraslih neplivača, Nastavimo plivati, Rekreativno plivanje, Halliwick program, Vodeni vrtić, Naučimo plivati, istaknuo je Željko Ilić, direktor tvrtke Periska d.o.o., koja upravlja Dvoranskim plivalištem ''Lenije''.

U srijedu 27. prosinca 2017. godine održati će se 5. po redu slikarska kolonija nad Dvoranskom plivalištu ''Lenije'' u Vinkovcima u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, te će tako završiti obilježavanje sedmog rođendana ove ustanove koja godišnje primi oko 100.000 korisnika od onih najmlađih do umirovljenika iz cijele Slavonije i Baranje.

Kompleks zatvorenih bazena u Vinkovcima prostire se na 5019 metara četvornih unutar 10.000 metara četvornih uređene čestice u sportsko-rekreacijskom parku Lenijama.