Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Vijesti

Dirty Entoni pobjedu posvetio Saši Krnetiću iz Atomic Dance Factory 

VINKOVCI-U odličnoj organizaciji udruge HIP-HOP Original Skillz iz Osijeka i udruge HIP-HOP iz Vinkovaca održane su Urbane jeseni, odnosno HIP-HOP na Orionu10 u okviru 53. Vinkovačkih jeseni.

Na početku smo vidjeli crtanje grafita, popularni Graffit Jam naslovljen ''Hip-Hopom protiv nasilja'', a zid Tehnološkog parka u Vinkovcima oslikavali su: Dalibor Smiljanić ( dale), Nenad Krahulec ( skel), Bruno Predrijevac ( fosil), Marko Prkić ( zomer), Vedran Bjelobradić ( rebus), Marin Meković ( mano) iz HIP-HOP Osijek i Original skillaz Croatia.

Kad su grafiti bili gotovi, sve je bilo spremno za veliko natjecanje u breakdanceu, gdje je nastupilo osam odraslih.U samom uvodu u večer imali smo breakdance radionicu '' Kids battle Hip-Hop na Orionu'' za najmlađe koju je vodio Entoni Radman (Dirty Entoni) iz Velike Gorice, a djeca su pokazala veliku zainteresiranost.

Samo natjecanje HIP-HOP na Orionu 10 bilo je nešto posebno, nastupili su natjecatelji iz Srbije, Hrvatske i Mađarske i Švicarske, a suci: Johnny (Bilje), Nito (Osijek), Kan i Rok (Pečuh) nije imao lagan zadatak proglasiti najbolje.

U odličnim nastupima svih sudionika, prvo mjesto osvojio je Entoni Radman (Dirty Entoni) iz Velike Gorice, drugi je  bio Srđan Postin (Djanny), dok je treće mjesto osvojio Gergely Buki (Loosefit) iz Pečuha.

-Ove godine je bilo teže osvojiti prvo mjesto, nego prošle godine.Bila je veća konkurencija, došli su odlični momci iz Srbije i Mađarske, no ja sam dao sve od sebe da obranim titulu i uspjelo mi  je. Pobjedu sam posvetio svom prijatelju Saši Krnetiću iz Atomic Dance Factory koji umro, bili smo jako dobri i zajedno smo trenirali djecu. Što se tiče priprema za natjecanje, cijelo ljeto treniram jer ima puno natjecanja.Na kraju bi želio reći da ova radionica koju sam vodio u Vinkovcima, bila je više nego dobra i žao mi je što Vinkovci nemaju klub kao neki gradovi, jer smo imali dosta upita djece, rekao je Entoni Radman (Dirty Entoni) iz Velike Gorice, pobjednik međunarodnog natjecanja u Vinkovcima.

U popratanom dijelu programa vidjeli smo nastupe Plesne skupine Shine (Osijek), Tine Koke Dancehall (Osijek), te Deyo & Siky (Vinkovci).Na kraju Urbanih jeseni održan je koncert poznate i priznate grupe TBF u šatoru Vinkovačkih jeseni.

 

 

Ekipa ''Ban Šokčević'' pobjednik u kuhanju graha u kotliću “Grahijada 2018.”

VINKOVCI-U gradu na Bosutu održano je 4. otvoreno prvenstvo grada Vinkovaca u kuhanju graha u kotliću “Grahijada 2018.” u organizaciji ugostiteljskog objekta Novi Krnjaš i Mjesnog odbora, a pod pokroviteljstvom Auto kuće ''Kia''

Kako samo natjecanje traje puna tri sata, organizatori su svim ekipama podijelili kobasicu koju su pekli uz kotlić kako bi brže prošlo vrijeme dok se grah skuha, a ove godine smo imali sedam ekipa.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Dubravko Mataković, Mirko Martinović i Tihomir Teklić nisu imali lagan posao odabrati onaj najbolji, a na kraju prvo mjesto osvojila je ekipa ''Ban Šokčević'', druga je bila ekipa ''M.A.Reljković'', dok je treće mjesto osvojila ekipa ''Ivan Domac'' (''Stoka iz bloka'') koji su dvije godine osvajali prvo mjesto.

Na kraju natjecanja prva tri prvoplasirana dobila su nagrade, a pobjednik je dobio i jednu vrijednu nagradu ''Dan s Kia vozilom''

Svečano otvorena Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 53.Vinkovačkih jeseni

VINKOVCI - Uz puno pjesme i plesa započela je Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije 53. Vinkovačkih jeseni, na kojoj će se predstaviti kulturno-umjetnička društva s područja Vukovarsko-srijemske županije, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Folklorne večeri 53.Vinkovačkih jeseni otvorio je  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić prigodnim govorom, te je rekao: “Uživajte i opustite se u ovoj svečanosti tradicijske kulture, te hvala svima koji su uključeni u organizaciju, jer svake godine su još ljepše,  sve nazočne uvodno je pozdravio i uputio riječi dobrodošlice vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić:

-Želimo dobrodošlicu svima onima koji će u deset dana održavanja Vinkovačkih jeseni, pohoditi naš gradi uživati u tradicijskoj kulturi, gastronomiji i čuvati gostoljubivost ovog našeg kraja.Naša je zadaća i obveza da svake sljedeće budu još bolje, rekao je Bosančić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i Zvonimir Liščić, predsjednik Udruge Vinkovačkih šokačkih rodova  tradicionalno su na otvorenje stigli fijakerom.

Prve večeri posjetitelji su mogli pogledati nastupe : KUD “Ogranak seljačke sloge” Drenovci, HSKPD “Seljačka sloga” Nuštar, KUD “Grančica” Đeletovci, KUD “Đenka” Đurići, KUD “Šokadija” Stari Mikanovci, KUD “Ady Endre” Korođ, KUD “Sloga” Retkovci, KUD “Graničari” Gunja i KUD “Tomislav” Županja.

 

PU vukovarsko-srijemska započela preventivnu akciju ''Poštujte naše znakove ''

VINKOVCI-Policijska uprava vukovarsko-srijemska danas je, na prvi dan početka nove školske godine 2018/2019, održala konferenciju za medije na kojoj su predstavljene preventivne aktivnosti koje će policija provoditi tijekom čitave školske godine, a posebice u prvim danima mjeseca rujna.

Aktivnosti su ponajviše usmjerene na sigurnost djece u prometu, a provodit će se kroz edukaciju učenika u školama, s naglaskom na učenike prvih i drugih razreda osnovne škole. Program aktivnosti policijskih službenika predstavili su javnosti Boris Klinec i Dražen Pešić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa i Mirna Marić, policijska službenica za prevenciju.

Ponovno u školske klupe….

Ljetni praznici su završili. Bezbrižnu dječju igru uskoro će zamijeniti školske obveze, a žamor i cika na putu do škole podsjetit će nas sve kako su mali ljudi ponovno stupili u svijet velikih. Kako su ljetne radosti iz dječjih glavica udaljile misli od bilo njihovih svakodnevnih obaveza, savjeti i preporuke odraslih o ponašanju u prometu vjerojatno su također izblijedjeli. Stoga, na početku nove školske godine djecu treba podsjetili na pravilno ponašanje u prometu, a „prvašiće“ podučiti kako po prvi puta samostalno postati sudionik u prometu.

PU vukovarsko-srijemska ove, kao i na početku svake školske godine, započinje sa preventivnom akcijom „Poštujte naše znakove“. Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice onih najmlađih, polaznika prvih razreda.

I ove, kao i prethodnih godina, policijski će službenici, zajedno s ravnateljima, pedagozima i  profesorima organizirati  predavanja i razgovor s polaznicima prvih razreda osnovnih škola, kao i s njihovim roditeljima.

Policijski službenici  će na predavanjima djecu prvih razreda upoznati s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Djecu i nastavnike naučit će kako da provjeravaju svoje znanje iz prometne kulture pomoću web aplikacije „Prometne učilice“. Roditelje će podučiti o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu, a tijekom mjeseca rujna, svakog će dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano djelovati na prilaznim ulicama, te raskrižjima u blizini škola, kako bi dolazak i odlazak iz škole djeci bio što sigurniji. 

Ovim putem, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske upućuju apel svim vozačima da u blizini škola voze s pojačanim oprezom, te minimalnom brzinom kako bi se izbjegle tragedije, jer djeca bez životnog i prometnog iskustva ne shvaćaju opasnosti koje im prijete u prometu.

Kako je sigurnost djece u prometu briga i odgovornost odraslih, dragi roditelji, evo nekoliko korisnih savjeta kako biste obnovili svoje znanje o prometnim pravilima i prenijeli ih svojim malim ljudima…

PUT DO ŠKOLE

Vježbajte put do škole uz dosljedno poštivanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Vi ste djetetu uzor i ono će Vas u svemu oponašati, pa tako u ponašanju u prometu. Na djetetu prilagođen način pojasnite svrhu pješačkog prijelaza, izmjenu semaforskih svjetala i njihovo značenje za izmjenu kretanja vozila, ali i ulogu prometnog policajca. Nemojte dijete požurivati na putu do škole jer brži dolazak do škole nije ujedno i najsigurniji; dijete će žuriti i misliti samo na to kako da što prije stigne do škole, a pritom će biti manje oprezno i pažljivo.

DJEČJA ODJEĆA  I ŠKOLSKA OPREMA

Ukoliko ste u mogućnosti, ili još niste opremili dijete za polazak u školu, pri kupovini dječje odjeće obratite pozornost na boje. Dokazano je da se odjeća svjetlije boje lakše uočava u prometu, posebice za smanjene vidljivosti. Korisno je, također, da školska torba ima reflektirajuće trake ili stakalca (mačje oči) koje su po noći od velike važnosti. Za kišnog ili snježnog vremena preporuča se nošenje kabanice jer kišobran djetetu smanjuje i ograničava preglednost, a i samo nošenje kišobrana djeci je izvor nepodopština, kojih ionako tada ne nedostaje jer loši vremenski mogu pokvariti raspoloženje samo nama odraslima.

DJECA I VOŽNJA BICIKLA

Prije navršenih devet godina dijete ne puštajte samo na biciklu na javnu prometnu površinu. Dijete ovog uzrasta sposobno je voziti se biciklom samo u kontroliranim prometnim uvjetima, dakle, na igralištima, parkovima, zonama smanjenog prometnog protoka. Dijete na biciklu od devet do 14 godina pratite i ne puštajte samo na javnu prometnu površinu- ono još nije „zreli“ biciklist i njegove ishitrene reakcije mogu biti tragične po njega samog, ali i za ostale sudionike u prometu. Dijete na biciklu najveća je noćna mora svakog vozača. Sjetite se, u ovo ste se uvjerili još kao polaznik auto škole- ponašanje djeteta u prometu uvijek je nepredvidljivo!

DIJETE U AUTOMOBILU

Ukoliko dijete prevozite u automobilu do škole morate znati da dijete uzrasta do 150 centimetara na prednjem sjedištu ili do 135 centimetara na zadnjem sjedištu, mora biti smješteno u prilagođenoj dječjoj sjedalici ili postolju, tako da se može pravilno vezati sigurnosnim pojasom. Napominjemo, pravilno korištene dječje sjedalice smanjuju rizik uslijed sudara čak do 70%, a rizik ozbiljnih ozljeda do 60%.  Zato, koristite dječje sjedalice čak i ako vožnja traje svega nekoliko minuta. Isto tako, važno je i da koristite mehanizam za blokadu stražnjih vrata kako biste spriječili dijete u otvaranju vrata za vrijeme vožnje. 

Nadamo se kako će preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ koju će PU vukovarsko-srijemska provoditi tijekom rujna rezultirati odgovornijem, tolerantnijem i pažljivijem ponašanju vozača u prometu, posebice u zonama gdje se nalaze škole, i osigurati sretan i siguran dolazak i odlazak u školu za naše školarce te ugodniji početak školske godine.

 

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao radove na uređenju školskih igrališta i prilazu OŠ A.G.Matoš

VINKOVCI-Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao je radove  na sanaciji školskih igrališta OŠ Antun Gustav Matoš u Vinkovcima, te prilazu školi.

“Želja nam je da i ovo bude jedno moderno igralište koje u jutarnjim satima služi školi, a popodne svim građanima. Želimo nastaviti s uređenjem dječjih igrališta, štoviše već projektiramo jedno na Slaviji, ali i po drugim mjesnim odborima kako bi djeca što dulje boravila na zraku i bavila se sportom, reako je Bosančić.

-Posljednjih godina došlo je do većih oštećenja na asfaltnoj površini rukometnog i košarkaškog igrališta koja su zahtijevala veću investiciju i angažman, istaknuo je ravnatelj OŠ Antun Gustav Matoš, Dario Dragun. 

U komunikaciji s Gradom, škola je osigurala 175 tisuća kuna, od kojih je 100 tisuća osigurao Grad, a ostalo škola.

“Započeli smo i s postavljanjem rasvjete na dva školska igrališta. Kroz ovaj i sljedeći tjedan planiramo postaviti dva rasvjetna stupa, od predviđenih 8 koji će obasjavati sva igrališta oko škole. Ukupna vrijednost je 400-500 tisuća kuna, a s radovima smo u ovome trenutku na pola puta“, objasnio je Dragun.

 

62 obitelji dobilo novčanu naknadu za novorođene

VINKOVCI-U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić održao je prijem za sve roditelje novorođene djece i osobno im uručio naknadu od dvije tisuće kuna. Prva podjela ove godine održana je u veljači kada je iznos naknade bio tisuću kuna, dok je već u lipnju taj iznos povećan na dvije tisuće kuna i to je razlog zašto se na nju čekalo četiri mjeseca.

Danas su 62 obitelji primile ovu pomoć i uključujući današnju podjelu, ove godine 208 beba primilo je naknadu u ukupnom iznosu od 364 tisuće kuna.

U odnosu na dosadašnje godine, broj rođene djece je konstantan, a gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će Grad u budućnosti moći dizati tu brojku te povećavati iznose. ”Ovo je jedan od najljepših poslova gradonačelnika gdje Gradska uprava poprimi jedan drugačiji izgled. Naknadu smo digli na 2 tisuće kuna i nadamo se da pomognemo barem malo obiteljima koje se tek kreću formirati. U budućnosti ćemo, na sve načine, pokušati pronaći još dodatnih sredstava jer djeca su sve ono što nas oplemenjuje i ulaganje u njih je ulaganje u budućnost, ne samo za njih i njihove obitelji, nego i za cijeli grad”, istaknuo je gradonačelnik.

''Sugar Ants'' iz Vinkovaca predstavio ''mačkasati ruksak''

VINKOVCI-Sugar Ants, hrvatski brend streetwear odjeće, nedavno je javnosti predstavio modni dodatak za kojim lude trendseterice u cijelom svijetu – ''mačkasti'' ruksak.

Prvi takav proizvod pod simboličnim imenom ''Ruksak za sve“ odmah je izazvao pažnju javnosti i njihove ciljane publike. Klasični dizajn već dobro poznatih svemirskih mačaka iz male vinkovačke radionice našao se na višenamjenskom ruksaku koji se vrlo lagano može pretvoriti i u torbu za rame ako to želite. I u ovoj kampanji pomicale su se granice pa su, kako nam ističu iz brenda, kroz editorijal slavili ljepotu i individualnost žena kroz tri generacije. U kampanji su sudjelovale žene od 80, 24 i 8 godina, a humanitarna gesta ni ovaj put nije izostala.

Određeni dio od mjesečnih prodaja ovaj put donira se udruzi Devet Života iz Osijeka koja se godinama skrbi o napuštenim mačkama na tom području.

-''Priča koja stoji iza ruksaka je nastala kao naša ljutnja i revolt prema modnoj industriji koja diktira kako će se neki proizvod nositi, tko ga i do koje godine smije nositi i kako točno mora izgledati model koji će ga predstavljati. To smo sve poništili i ironizirali u našoj kampanji u kojoj nam model od 80 godina (naša draga gospođa Fana) ponosno pozira s mačkastim ruksakom i pri tom ne skriva svoje godine i bore“ napominje Zvonimir Šarić vlasnik brenda.

Kampanje ovog brenda poznate su po izuzetno jakim porukama s edukativnom notom i zanimljivim modelima.

-''U kampanji smo prikazali tri generacije žena od 8, 24 i 80 godina i slavili njihovu ljepotu i sve što dolazi s njom. Naš ruksak je namijenjen svima. Mogu ga nositi i ljudi od 40,80 i 78 godina bez obzira na to što se na njemu hrpa mačaka igra svemirskim planetima. Ako vam se nešto sviđa, to i nosite, nema ciljanih skupina i targetiranja, ovo je RUKSAK ZA SVE!“- zaključuje Šarić.

„Ruksak za sve“ bio je logičan slijed njihove male modne priče, kako nam napominju. Kroz dvije godine postojanja na tržište su izbacili majice kratkih rukava, majice dugih rukava, tenisice i čarape pa je sve vodilo prema nastanku ovog prekrasnog ruksaka koji nema dobnih ograničenja niti pravila nošenja, a satkan je od stopostotnog pamuka.

Svoj primjerak možete naručiti putem e-mail adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

foto: Luana Muškić