Najave

Vijesti

Potpisani ugovori u vrijednosti 16 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci

VINKOVCI-U općoj županijskoj bolnici Vinkovci potpisani ugovori s dobavljačima opreme u sklopu projekta ”Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”. 

Nositelj projekta je OŽB Vinkovci, a program uključuje poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama. Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna. 

Uz predstavnike tvrtki Drager Medical Croatia, Rimc Krško, Zvccon, te Panon Trade iz Brestovja – Rakitje, potpisivanju govora nazočio je i župan Božo Galić koji je rekao kako ga vesele ovakve investicije u opremu i bolju kvalitetu pružanja usluga.

 

 

Gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima u kojoj će na jesen u novoj zgradi započeti školska godina

VINKOVCI-U osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima bliži se kraju prva etapa rekonstrukcije i dogradnje, a riječ o izgradnji nove zgrade u kojoj bi trebala započeti nova školska godina.

Dogradnja nove zgrade, koja je počela 2012. godine prvi je dio zahtjevnog etapno planiranog projekta čija je ukupna vrijednost 27,5 milijuna kuna, a do sada je realizirano 10,3 milijuna kuna.

“Lijepo vrijeme omogućilo je nastavak radova, a mi smo se pobrinuli i osigurali sredstva i u ovoj godini. Tako u proračunu imamo 4 milijuna kuna za ovu školu i veseli me što konačno vidimo da je kraj blizu na zadovoljstvo ponajprije djece koja će konačno dobiti lijepe i moderne učionice. Još jednom želim zahvaliti i djeci i roditeljima i djelatnicima škole, koji sve ove godine trpe u uvjetima koji nisu adekvatni, jer nije lako uskladiti nastavu sa svim ovim radovima. Zato ćemo nastojati kroz proračun osigurati što više novaca kako bi cijeli ovaj projekt što prije priveli kraju. U radove na školi u Mirkovcima u zadnje vrijeme ulaže jedino Grad Vinkovci dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja uopće nije prisutno uz obrazloženje kako trenutačno nemaju stavku za obnovu škola. Nadamo se da će se ponovno uključiti i Ministarstvo kako bi što prije završili ovaj projekt, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Osnovnu školu Nikole Tesle trenutno pohađa 227 učenika od čega su 63 učenika u srpskim odjeljenjima.

 

-Od siječnja smo u skromnim, skučenim uvjetima, a nastava se, uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održava u tri smjene. Zaista se nadam da ćemo, uz pomoć našega gradonačelnika, u sljedećoj školskoj godini biti u novim prostorima. 2009. godine smo proslavili 250 godina školstva u Mirkovcima i mislim da smo zaslužili i novu školu. U konačnici dobit ćemo tri puta veći prostor nego sada, specijalizirane učionice za svaki predmet, što do sada nismo imali, i novu opremu. Predmetna nastava održavat će se u novoj zgradi, a razredna u obnovljenom dijelu stare škole koji će biti spojen s novom zgradom. Sve to trebalo bi nam omogućiti i rad u jednoj smjeni tako da ćemo biti prva škola u Vinkovcima koja bi trebala u potpunosti raditi u jednoj smjeni”, istaknula je ravnateljica Vesna Batković.

 

Bubamara ženama zaposlenima na projektu ''Zaželi“ podijelila 36 bicikala

VINKOVCI-U okviru projekta „Zaželi, zaposli, pomozi: Osnaživanje žena na tržištu rada kroz osposobljavanje i zapošljavanje“ Udruga Bubamara zaposlila je 40 teško zapošljivih žena na području VSŽ koje će pružati podršku, te podići kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. 

Minimalno 160 krajnjih korisnika(starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju) žitelja VSŽ  raspolagat će podrškom u svrhu prevencije njihove socijalne isključenosti i podizanja kvalitete života. Za 36 žena koje će svakodnevno biti na terenu osigurani su bicikli koji će im olakšati prijevoz i dostavu potrepština do korisnika. 

Cilj ovog projekta jeste omogućiti pristup zapošljavanju i unaprijediti potencijal teže zapošljivih žena koje će zapošljavanjem smanjiti rizik od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života starijih osoba i  osoba u nepovoljnom položaju na području VSŽ. Bubamara je kroz ovaj projekt, zaposlila osobe s invaliditetom, članove obitelji osoba s invaliditetom, te žene koje spadaju u skupinu teško zapošljivih žena.

 

Hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović darivao djecu Dječjeg vrtića ''Vladimir Nazor'' u Vinkovcima

VINKOVCI-Povodom uskršnjih blagdana, na radost djece i odgojiteljica, hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović darivao je djecu Dječjeg vrtića Vinkovci, područni objekt „Vladimir Nazor“, većom količinom sportske opreme prilagođene motoričkom razvoju djece predškolske dobi. 

-''Već od najranije dobi u svim gradskim vrtićima brine se o pravilnom tjelesnom razvoju djece. Svakodnevna jutarnja tjelovježba, provođenje tjelesnih aktivnosti tijekom tjedna kroz razne osmišljene i planirane aktivnosti dio su odgojno-obrazovnog rada, a kako bi se to moglo kvalitetno provoditi potrebna je i razna sportska oprema. Svjestan toga, naš hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović darovao je Dječjem vrtiću Vinkovci sportsku opremu, a prema riječima menadžera Miroslava Bičanića nogometaš će posjetiti djecu u vrtiću čim mu to obveze dozvole'', rekla je Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića, te dodala:

-''Djeca od najranijih dana uživaju u kretanju. Tajna je u njegovanju i poticanju prirodne ljubavi prema aktivnosti kako bi kada odrastu mogla uživati u redovitom vježbanju. Ova sportska oprema svakako će biti dobar motivator odgojiteljima u poticanju djece na vježbanje, ali i djeci za iskušavanje svojih već stečenih vještina i usvajanje novih. Zahvaljujem se u ime djece, odgojiteljica i osobno nogometašu Brozoviću na ovoj prekrasnoj i nadasve korisnoj sportskoj opremi koju ćemo znati dobro iskoristiti'', rekla je Zidar.

 

Vinkovački vodovod godinama sustavno radi na jačanju i modernizaciji kompletnog sustava vodoopskrbe

VINKOVCI- Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji direktora Vinkovačkog vodovoda Dražena Milinkovića i njegovih suradnika obišao je danas Distributivni centar Kanovci. 

-“ Današnjom posjetom Distributivnom centru Kanovci sam se uvjerio kako građani Vinkovaca i ovog dijela Vukovarsko-srijemske županije mogu biti mirni jer Vinkovački vodovod godinama sustavno radi na jačanju i modernizaciji kompletnog sustava vodoopskrbe. Kako tehnički tako i kadrovski. Siguran sam da vodoopskrba na ovom području Vukovarsko-srijemske županije neće doći u probleme bilo koje vrste. Vinkovački vodovod pomaže i stoji na raspolaganju građanima Brodsko posavske županije, koji su naši prijatelji i susjedi, da se što prije riješi ovaj problem. Naš vodovod apsolutno ima kapaciteta da može aktivno sudjelovati u rješavanju problema. Ovim putem obavještavam građane Vinkovaca da ne bi trebali osjetiti najavljene redukcije vode budući će se one za Grad Vinkovce provoditi u noćnim satima, rekao je Ivan Bosančić,  vinkovački gradonačelnik

 

Građani, predložite lokacije nadzora brzine do 16.travnja

VINKOVCI-Na području država Europske unije održat će se 24–satni pojačani nadzor brzine, u tjednu pojačanog nadzora brzine kretanja vozila od 16. do 22. travnja 2018. godine.

Od 3. do 16. travnja 2018. godine građani mogu predlagati lokacije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a za koje smatraju da je potrebno nadzirati brzinu prometa.

Prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“,  građani mogu dostaviti:

-elektroničkom  poštom  na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

-putem telefaxsa, broj 032/342-340,

-poštom na adresu Policijska uprava vukovarsko-srijemska, Odjel za sigurnost cestovnog prometa, Glagoljaška 27b, 32100 Vinkovci,

•osobno predati u Pisarnici ove Policijske uprave, na prethodno istoj adresi, soba 24, u vremenu od 7.30 do 14.30 sati (od ponedjeljka do petka).

Svi pristigli prijedlozi građana bit će analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila, koju će prometna policija provoditi od 6 sati 18. travnja do 6 sati 19. travnja 2018. godine.

Podsjećamo, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, radi čega se i ovom akcijom nastoji unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama.

Osim u pripremi akcije, građanima će isto tako biti  omogućeno i da prisustvuju provedbi akciji nadzora brzine kretanja vozila na odabranoj lokaciji.“

 

Tvrtka Viksi d.o.o Vinkovci kroz EU projekt do modernijih proizvodnih procesa

VINKOVCI- Tvrtka Viksi d.o.o iz Vinkovaca provodi projekt ''Povećanje konkurentnosti tvrtke Viksi uvođenjem modernijih proizvodnih procesa'' kroz poziv : E-impuls, izvor financiranja je Europski fond za regionalni razvoj, a operativni program je Konkurentnost  i kohezija.

Provedbom projekta će se povećati  konkurentnost tvrtke Viksi d.o.o kroz nabavku dva stroja za valjanje i pripremu tijesta-laminator i dva stroja za razvlačenje tijesta. Novi strojevi koji se planiraju nabaviti omogućit će proizvodnju daleko kvalitetnijeg proizvoda od postojećeg uz određeni stupanj automatizacije (valjanje, sušenje i namatanje), uštedu u odnosu na ručno razvlačenje je 25-30 posto čime se povećava kvaliteta i smanjuje troškove sirovine (brašno), ekonomičnost cjelokupne proizvodnje, te sigurnost i produžetak valjanosti kore. Ovom investicijom ojačati će se tržišna pozicija na postojećem mikro tržištu Vukovarsko-srijemske županije, kao i makro tržištu Republike Hrvatske, ali i na susjedne zemlje.

Opći cilj projekta je povećanje konkurentnosti tvrtke Viksi d.o.o  koji će se realizirati kroz podizanje efikasnosti proizvodnje, odnosno poboljšanje kvalitete proizvoda od tijesta uvođenjem modernijih proizvodnih procesa.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupna vrijednost projekta je 158.078, 75 kuna, od toga bespovratna sredstva Europske unije iznose 72.505, 44 kune.