Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Vijesti

Potpisani ugovori za vodno-komunalnu infrastrukturu vrijedni 385 milijuna kuna

VINKOVCI-U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije potpisani su Ugovori o partnerstvu na projektu i Ugovora o sufinanciranju projekta, a ugovore su potpisali direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić, načelnik Općine Privlaka Darko Galić, načelnik Općine Cerna Goran Begović i načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević

Projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna za prijavu izgradnje vodno-komunalne infrastrukture" se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije, na distribucijskom području kojim upravlja društvo VVK d.o.o., na području Vinkovaca i Otoka i općina Andrijaševci, Privlaka, Cerna i Ivankovo. 

-Izrada projekta je trajala tri godine, što mislim da smo u odnosu na druge izvođače napravili u rekordnom roku. s obzirom da je trebalo kandidirati samo za dobivanje sredstava izradu projektne dokumentacije koja je tada iznosila preko 12 milijuna kuna, gdje je bilo naše sufinanciranje manje od 10 posto, što je bio opsežan rad koji je morao obuhvatiti Vinkovce, Ivankovo, Cernu, Otok, te Andrijaševci i Privlaka.Pratili smo sve programe Hrvatskih voda i Svjetske banke, te ispunili sve preduvjete za dobivanje projekta i vremensko razdoblje je ograničeno i ono iznosi 30 mjeseci, rekao je Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije 

Projekt se sastoji od izgradnje i rekonstrukcije sustava javne odvodnje u ukupnoj dužini 162.409 metara s izgradnjom 8.269 (82.690 metara) priključnih okana i 40 crpnih stanica, rekonstrukcijom 22 crpne stanice i izgradnjom sedam kišnih preljeva i spremnika. Projekt uključuje i nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) "Jošine" na III. stupanj pročišćavanja, te puštanje u puni pogon UPOV-a u Otoku, Cerni i Ivankovu. 

Nabava opreme za održavanje sustava javne odvodnje i pročišćavanja te institucionalno i tehničko osnaživanje društva VVK d.o.o. su također dio predmetnog projekta. Od ukupnog troška ulaganja koja iznose 384.560.952,11 kuna, 70,76% će se financirati iz potpore EU-a, a preostali će se dio od 29,24% sufinancirati nacionalnim sredstvima. 

Predloženo je da 272.134.035,00 kuna bude osigurano kroz potporu EU-a, dok se 112.426.917,11 kuna financira putem ukupne nacionalne potpore (Republika Hrvatska, Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave).

 

 

Spektakl s prozora vinkovačke Gimnazije kao melem za dušu i srce

VINKOVCI- Četvrtu godinu za redom u  gradu na Bosutu održan je spektakularni Božićni koncert s prozora vinkovačke Gimnazije.

Radi se o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji će ujedno bio vrhunac glazbenih događanja ovogodišnjeg ''Adventa u Vinkovcima'', bogatijeg, sadržajnijeg i ljepšeg nego ikada.

Svi ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe zacijelo su došli na  svoje na velikoj impozantnoj pozornici koju su činili osvijetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća. Bio je to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci, može se pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra.

-Po četvrti puta organizirali smo  Božićni koncert s gimnazijskih prozora i naši sugrađani su ga oduševljeno primili. Ove godine je bilo nešto drugačiji u odnosu na protekla tri, te smo ove godine imali uz Glazbenu školu Josipa Runjanina Vinkovci, zborove vinkovačkih Župa, istaknuo je Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca,  organizator Velikog božićnog koncerta.

-Mi svo više nego zadovoljni izvedbom s obzirom da je ovo jedan vrlo zahtjevan projekt u kojem su svi izvođači dali svoj maksimum kako bi imali pravi spektakl i ove godine. Puno je bilo rada, no kraju se trud isplatio. Želim uputiti zahvalu svim župama koje su došle i omogućile prostor za vježbanje, kao i Glazbenoj školi koja nam je izašla u susret, a pogotovo roditeljima, baka i djedovima koji su dovodili djecu na probe.  Na ovom koncertu predstavili smo se tradicionalnim Božićnim pjesmama, filmskom glazbom, te popularnom glazbom, uglavnom za svakog ponešto, istaknula je Katarina Baotić, dirigentica iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

Na ovom koncertu sudjelovao je zbor Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, Zbor mladih župe sv. Euzebija i Poliona, Zbor župe Presvetog Srca Isusova, Zbor ''Fra Vjekoslav Mičuda'' župe Bezgrešnog Srca Marijina, Zbor mladih samostana sv. Antuna Padovanskog te zbor mladih župe sv. Ćirila i Metoda iz Vinkovaca. Zborovima je ravnala dirigentica Katarina Baotić (Glazbena škola Josipa Runjanina) uz instrumentalnu pratnju mladih zbora Župe sv. Euzebija i Poliona.

Veliki broj građana Vinkovaca i njihovi gosti mogli su u uživati u spektakularnom Božićnom koncertu koji je imaju samo Vinkovci, a svaka otpjevana skladba popraćena je dugotrajnim pljeskom što je svakako nagrada za uloženi trud svih sudionica i sudionika.

 

Osmogodišnja Lana Cindrić upalila četvrtu svijeću u Vinkovcima

VINKOVCI-Procesijom župljana Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo) i Župa sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci) koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do adventskog vijenca u središnjem vinkovačkom parku započelo je paljenje četvrte adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''. 

- Program ''Adventa'' je uvijek jedan radostan program u kojem se osjeća u narodu kako je nešto napeto iščekivanjem, neka radost u tom kršćanskom katoličkom duhu, iščekivanjem Božića. Taj program uvijek je za nas vjernike jedan program u kojem želimo doživjeti bit vjere i svijetla u  kojem vjera donosi među nas međuljudske odnose, ispravlja neke naše pogreške. Vrijeme Adventa je vrijeme neke priprave u kojem želimo dočekati spremni taj dolazak Sina Božjeg među nas ljude. Ovo vrijeme je jedno vrijeme koje je obasjano svijetlom Božjim, zato želimo reći hvala i našim izviđačima koji  nam donose svake godine Betlehemsko svijetlo u naš grad, rekao je župnik Željko Klarić iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo), a mons. Tadija Pranjić iz Župe sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci) je dodao:

-Nalazimo se nadomak najradosnijeg blagdana katoličke vjere, proslave Božića, rođenja Isusa Krista. Blagdan Božića je blagdan dobrote i ljubavi i u ove dane kada budemo slavili u našim domovima, moramo se sjetiti onih  kojih su siromašni, rekao je mons.Tadija Pranjić

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je brzo prošlo vrijeme od prve do četvrte svijeće i da je sad ostalo ono najbitnije, dolazak Božića.

-Za blagdan Božića najbitnije je dati srce svojim najbližima, svojim sugrađanima, kao i susjedima, da zajednički dočekamo Božić, rekao je Bosančić.

Prema riječima Maria Banožića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, paljenjem četvrte svijeće završava službeni program bogatog Adventa u Vinkovcima i otvara se ono lijepo božićno razdoblje.

Četvrtu adventsku svijeću u Vinkovcima upalila je osmogodišnja Lana Cindrić iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Novo Selo) i Odred izviđača Vinkovci koji su središnji  park donijeli Betlehemsko svijetlo.

Na kraju recimo da je paljenje četvrte svijeće svojim prisustvom uveličala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova.

 

Dvoransko plivalište ''Lenije'' u Vinkovcima proslavilo sedmi rođendan

VINKOVCI-Dvoransko plivalište ''Lenije'' u Vinkovcima proslavilo je 7.rođendan uz rođendansku tortu koju su zajedno prerezali plivačice i plivači Una Videković i Vito Savić koji je na isti dan slavio svoj osmi rođendan, te Željko Ilić direktor tvrtke Periska d.o.o koja upravlja Dvoranskim plivalištem ''Lenije'' u Vinkovcima.

-Možemo se pohvaliti da je za ovo kratko vrijeme, za sedam godina, našim objektom prošlo gotovo 700.000 korisnika, od sportaša preko rekreativaca i beba pa sve do umirovljenika. Puno djece, ali i odraslih, kod nas je naučilo plivati ili usavršilo svoju plivačku tehniku. Omogućeno im je to mnogim plivačkim programima od kojih su najvažniji: Bebe-ribe, Obuka djece neplivača, Obuka odraslih neplivača, Nastavimo plivati, Rekreativno plivanje, Halliwick program, Vodeni vrtić, Naučimo plivati, istaknuo je Željko Ilić, direktor tvrtke Periska d.o.o., koja upravlja Dvoranskim plivalištem ''Lenije''.

U srijedu 27. prosinca 2017. godine održati će se 5. po redu slikarska kolonija nad Dvoranskom plivalištu ''Lenije'' u Vinkovcima u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, te će tako završiti obilježavanje sedmog rođendana ove ustanove koja godišnje primi oko 100.000 korisnika od onih najmlađih do umirovljenika iz cijele Slavonije i Baranje.

Kompleks zatvorenih bazena u Vinkovcima prostire se na 5019 metara četvornih unutar 10.000 metara četvornih uređene čestice u sportsko-rekreacijskom parku Lenijama.

 

Župan Božo Galić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana najpotrebitije

VUKOVAR-Pred nama je najljepši kršćanski blagdan, blagdan koji nas potiče na solidarnost prema bližnjima, na davanje kao put kojim se obogaćujemo, blagdan koji zrači vjerom i optimizmom.

Božić je blagdan ljudskog zajedništva, simbol ljubavi, nade i mira, simbol obitelji i novoga rođenja.

U tom ozračju vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ove godine je odlučio darivati one kojima je pomoć najpotrebitija na području naše županije, kako bi im bar malo uljepšao Božićne blagdane. 

Župan Galić odazvao se zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru, i pomogao u kupnji najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima te Udruzi udomitelja „Zagrljaj“ u Vukovaru, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć. 

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima, te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru kao i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru,  koji su uručeni na njihovim blagdanskim priredbama.

„Nadam se kako će ova pomoć donekle olakšati život onima koji su u teškoj situaciji te im uljepšati nadolazeće blagdanske dane. Želio sam da na ovaj način osjete ljubav i toplinu i da nisu zaboravljeni. Ovom prilikom svima želim puno zdravlja, mira, ljubavi i sreće u blagdane Božića kao i tijekom cijele iduće godine.“ – istaknuo je župan Galić 

 

Zlatne kune za najuspješnije tvrtke dobili su Dilj Vinkovci, Grad Export i Kod savjetovanje

VUKOVAR-Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar je u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. godine na 13. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2016. godini u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka Dilj d.o.o., koja je u 2016. imala 272 zaposlenih i ostvarila je ukupan prihod od 145 milijuna kuna te dobit od 22 milijuna kuna. Tvrtka je osnovana 1922. godine u Vinkovcima i bavi se proizvodnjom opeke, crijepa i proizvoda od pečene gline za građevinarstvo.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketom Zlatna kuna nagrađena je tvrtka Grad Export d.o.o. iz Vinkovaca. Tvrtka Grad Export d.o.o. osnovana je 1992. godine i bavi se proizvodnjom proizvoda od plastike za građevinarstvo. U 2016. godini tvrtka je imala oko 131 djelatnika, ostvarila je ukupan prihod od 67 milijuna kuna i dobit od 7,2 milijuna kuna.

U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatnom kunom nagrađena je tvrtka Kod savjetovanje d.o.o. iz Vukovara. Tvrtka je osnovana 2012. godine i bavi se savjetovanjem vezanim za IT sustave, te razvojem programskih rješenja na mobilnim, web i desktop platformama. U 2016. godini tvrtka je ostvarila prihod od 10 milijuna kuna i dobit od 2,5 milijuna kuna.

Gospodarsko vijeće ŽK Vukovar je dobitnike priznanja izabralo kao najuspješnije među tvrtkama nominiranim na temelju kriterija za dodjelu Zlatne kune.

Priznanja su dobile i tvrtke koje slave značajnije obljetnice (25 i više godina). Za 95 godina kontinuiranog rada: Dilj d.o.o. Vinkovci, za 70 godina: Vupik d.d. Vukovar, za 25 godina: AKSION d.o.o.Vinkovci, AMARILIS d.o.o. Vinkovci, CABRIO COMMERCE d.o.o. Vinkovci, ČVOR d.o.o. Vinkovci, DJELATNIK d.o.o. Vinkovci, GRAD-EXPORT d.o.o. Vinkovci, HOTEL ADMIRAL d.o.o. Vinkovci, IR-LUKS d.o.o. Vukovar, KIŠ INŽINJERING d.o.o. Vukovar, KOLAŽ d.o.o. Vinkovci, LUCIANO d.o.o. Vinkovci, OKVIR d.o.o. Cerna, SLAK COMMERCE d.o.o. Vinkovci, SLAVONSKI TELEKOM d.o.o. Vinkovci, SUVARA d.o.o. Vinkovci, ŠIŠKA d.o.o. Štitar, ŠUMAJA COMMERCE d.o.o. Nuštar, VIKSI d.o.o. Mirkovci, XEDRA d.o.o. Vinkovci, ZEMLJOMJER d.o.o. Vinkovci, ZRINJEVACŠPED d.o.o. Vinkovci, ZUKI d.o.o. Vinkovci

Pored tvrtki koje su primile priznanja HGK će ih dodijeliti i tvrtkama s 10, 15 i 20 godina kontinuiranog poslovanja, a priznanje će biti dostavljeno osobno.

 

Uručene novčane naknade za novorođenu djecu u Vinkovcima

VINKOVCI-U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić održao je prijem za obitelji koje su nakon rođenja svoga djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca, te im osobno uručio novčane naknade od 1000 kuna za svako novorođeno dijete.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić je nakon uručivanja novčanih naknada između ostalog rekao:

-Osjeća se da ljudi odlaze, upravo zbog toga smo radili sve ove programe kako bi naše građane pratili od rođenja do umirovljeničkih dana. U ovom trenutku kroz naše programe pratimo dijete kad se rodi, kada krene u prvi razred, kroz školske knjige u osnovnoj školi, studentima smo dali stipendije koji su imali potrebne uvjete, te u konačnici umirovljenicima Božićnice. Želimo pratiti naše građane kroz sve faze života, kako bi im ublažili njihove želje za odlaskom.Kroz naš proračun godišnje izdvajamo oko 350.000 kuna za Socijalni program, ali mi za programe koji su za djecu, godišnje izdvajamo 13 milijuna kuna, što je značajna brojka, rekao je Bosančić.

Na prijemu koji održan došlo je 59 roditelja koji su podnijeli zahtjev za dobivanje jednokratne novčane naknade.