Najave

Crna Kronika

Dvoje mladih poginulo jutros u Vinkovcima

VINKOVCI-Nakon završenog očevida prometne nesreće utvrdili smo da je 27-godišnjak upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Alojzija Stepinca te je dolaskom do mjesta prometne nesreće uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je sletio sa kolnika na zelenu površinu, a potom udario u drvo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 27-godišnji vozač i 20-godišnja putnica. Zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima naložila je obdukciju tijela u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. O prometnoj nesreći policija će dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

 

Prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama u Vinkovcima

VINKOVCI-Jutros oko 8:50 sati u Vinkovcima u raskrižju ulica Kralja Zvonimira, Petra Svačića i makadamske ceste dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom.

Policijski službenici su obavili očevid kojim je utvrđeno kako je 67-godišnjak iz Vinkovaca prilikom skretanja ulijevo osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka iz Ulice kralja Zvonimira na makadamsku cestu oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 51-godišnjakinja iz Mikrovaca koja je u raskrižju zadržavala smjer kretanja ravno, a tijekom upravljanja nije koristila sigurnosni pojas.

Od siline udara osobni automobil osječkih registracijskih oznaka sletio je na zelenu površinu i udario u turističku oznaku Grada Vinkovaca, dok je osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka prilikom rotacije ostao na kolniku.

Oba vozača su vozilima Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije prevezeni u OŽB Vinkovci gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.

Protiv 67-godišnjaka policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, dok protiv 51-godišnjakinje zbog počinjenog prometnog prekršaja slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće, dio Ulice kralja Zvonimira od raskrižja s Ulicom Petra Svačića do raskrižja s Hercegovačkom ulicom je bio zatvoren za prometovanje od 9 do 12 sati.

Veliki broj krađa na vinkovačkom području

VINKOVCI-U razdoblju od 20. prosinca do 30. siječnja provaljeno je u obiteljsku kuću 54-godišnjaka u ulici Marka Marulića u Nuštru iz koje nije ništa otuđeno. Ništa nije otuđeno ni u provalama koje su se dogodile u vremenu od 24. do 28. siječnja u dvije obiteljske kuće u Vinkovcima, u ulici Alojzija Stepinca, vlasništvo 69-godišnjaka te u ulici Ćirila i Metoda, vlasništvo 51-godišnjaka.

Tijekom dana 28. siječnja provaljeno je i u obiteljsku kuću u ulici Josipa Lovretića u Vinkovcima iz koje je otuđen nakit, čime je 51-godišnjoj vlasnici, prema njenoj procjeni, počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija traga za počiniteljima provala protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teška krađa“.

Prometna nesreća s poginulom osobom iz Županje

Na županijskoj cesti Ž4218 između Županje i Štitara, 13. siječnja, oko 00,25 sati dogodila se prometne nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

22-godišnjak iz Štitara, upravljao je osobnim automobilom „audi A4“ županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom županijske ceste iz smjera Štitara u smjeru Županje. 

Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika i vremenskim uvjetima, nije pravovremeno uspio zaustaviti vozilo te je prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil „opel astra“, također županjskih registracijskih oznaka, koji se nalazio zaustavljan uz desni rub kolnika, a u kojem je za upravljačem sjedila 55-godišnjakinja iz Županje.

Pri sudaru vozila, došlo je to odbacivanja „opel astre“ na betonski most i rotacije vozila koje se zaustavilo na zelenoj površini, dok se „audi“ prevrnuo na krov, zaustavivši se u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 55-godišnjakinja;  22- godišnjak je lakše ozlijeđen; putnik u vozilu 22-godišnjaka nije ozlijeđen.

Očevidom kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,16 g/kg.

 

Spriječeno krijumčarenje 305.110 kutija cigareta na graničnom prijelazu Tovarnik

TOVARNK-U nedjelju, 5. prosinca, oko 23 sata, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Tovarnik, pristupio je 49-godišnji državljanin Grčke kao vozač teretnog i priključnog vozila bugarskih registracijskih oznaka.

Zbog sumnje u krijumčarenje obavljena je detaljna kontrola skupa vozila od strane službenika granične policije i PU vukovarsko-srijemske. Pregledom robe u priključnom vozilu, utvrđeno je da se, uz manju količinu deklarirane robe, u sanducima nalazilo ukupno 305.110 kutija više vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Vozač kamiona je uhićen i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“.

Djelatnici carine oduzeli su cigarete i skup vozila u svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5.762.455 kuna.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Osumnjičeni za napad u Starim Jankovcima privedeni

STARI JANKOVCI-Temeljem prikupljenih saznanja o fizičkom napadu više osoba na dvojicu muškaraca, koji se zbio 21. studenog oko 2 sata u prostorijama lovačkog društva u Starim Jankovcima, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad 21, 37 i 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su tijekom navedenog fizičkog napada osumnjičena trojica, svi iz Srijemskih Laza, tjelesnom snagom nanijeli ozljede dvojici 28-godišnjaka.

Napad su zaustavili prisutni građani, a obojica ozlijeđenih su odmah prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje su 28-godišnjaku iz Antina utvrđene lakše tjelesne ozljede, dok je 28-godišnjak iz Vinkovaca zbog težine ozljeda prevezen u KBC Osijek, gdje mu je nakon liječničke obrade konstatirana teška tjelesna ozljeda.

 

Protiv trojice osumnjičenika policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubojstva u pokušaju (članak 110. u svezi primjene članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske) na štetu 28-godišnjaka iz Vinkovaca i kaznenog djela Teške tjelesne ozljede u pokušaju (članak 118. stavak 1. u svezi sa člankom 34. Kaznenoga zakona) na štetu 28-godišnjaka iz Antina.

Zbog automatskog pištolja CZ M84A s pripadajućim prigušivačem, tri spremnika i 32 komada streljiva, pronađenih pretragom u domu 21-godišnjaka, protiv njega je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari (članak 331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske).

Osumnjičeni su danas, 30. studenog predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

 

70-godišnjak u obiteljskoj kući skrivao arsenal oružja

BRŠADIN-Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su pretragom, obavljenom 8. listopada temeljem sudskog naloga, u obiteljskoj kući 70-godišnjaka u Bršadinu, pronašli i oduzeli tri automatske puške, 15 pripadajućih spremnika, 13 ručnih bombi, jednu tromblonsku minu, 211 komada raznovrsnog streljiva te oko 2,5 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nad 70-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te je, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U pogledu posjedovanja nedozvoljenog duhana, policija je protiv osumnjičenog podnijela obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama Carinskoj upravi u Osijeku.

 foto: PU vukovarsko-srijemska