Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Crna Kronika

Poginula dva motociklista na cestama Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda  zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, tri prometne nesreće u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno (Vinkovci-2, Gradište) i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, o čemu više slijedi:

Jučer, 29. travnja, oko 3,50 sati, 49-godišnjak iz Slavonskog Broda, upravljao je motociklom, krećući se auto-cestom Zagreb –Lipovac,  iz smjera Županje u smjeru Slavonskog Broda. S obzirom da nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, u blizini Babine Grede naletio je na postavljenu prometnu opremu za označavanje zapreka, izgubio nadzor nad motociklom te pao s motocikla. Uslijed težine zadobivenih ozljeda, 49-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Također jučer, 29. travnja, oko 17,30 sati, 51-godišnjak iz Otoka, upravljao je motociklom na kojem se kao suputnica nalazila 42-godišnjakinja iz Otoka, krećući se kolnikom ceste u ulici Faličevci u Privlaci, iz smjera centra Privlake u smjeru mjesta Mirkovci. 

S obzirom da brzinu nije prilagodio osobinama ceste, započeo je pretjecanje i udario u osobno vozilo kojim je upravljala 21-godišnjakinja iz Privlake, a koja je pravovremeno signalizirala svoju namjeru skretanja ulijevo.Od posljedica udara, 51-godišnji vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, njegova 42-godišnja suputnica zadobila je teže tjelesne ozlijede, a 21-godišnja vozačica osobnog vozila i putnica u njezinu vozilu lake tjelesne ozljede.

 

            

 

Sedam prometnih nesreća i jedna sa smrtno stradalom osobom u Petrovcima

VINKOVCI-Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je  sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta( Vukovar-2, Ilača, Petrovci), dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže i jedna osoba lakše ozlijeđena (Cerić, Petrovci) i jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom (Petrovci), o čemu više slijedi:

Jučer, 31. travnja, oko 15,50 sati, 54-godišnjak iz Starih Jankovaca, upravljao je osobnim automobilom „“Citroen“, vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice B. J. Jelačića u Petrovcima, iz smjera Starih Jankovaca u smjeru Vukovara. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, udario je u pješakinju, 78-godišnjakinju iz Petrovaca, koja je prelazila kolnik. 78-godišnjakinja je u prometnoj nesreći teže ozlijeđena te je uslijed zadobivenih ozljeda preminula u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Očevidom je utvrđeno kako je 54-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Također jučer, 31. travnja, oko 1,10 sati, u Ceriću, 27-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim automobilom „Audi“, austrijskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice B. J. Jelačića, iz smjera Nuštra u smjeru centra Cerića. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, dok je putnik u vozilu, također 27- godišnjak iz Vinkovaca, teže ozlijeđen i nalazi se u KBC Osijek na liječenju. Očevidom je utvrđeno kako je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Jučer, 31. travnja, oko 19,40 sati, 41-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je osobnim  automobilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice J. J. Strossmayera u Vođincima, iz smjera Vinkovaca u smjeru Novih Mikanovaca.  Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se na vrijeme zaustavio te je udario u pješakinju, 79-godišnjakinju iz Vođinaca, koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Pješakinja je teže ozlijeđena.

 

Pokušao prokrijumčariti 16 stranih državljana

BAJAKOVO-Prilikom redovne granične kontrole teretnog vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kojim je upravljao rumunjski državljanin, policijski su službenici u srijedu 27. ožujka pronašli 16 stranih državljana koji su pokušali ilegalno prijeći granicu skriveni u posebno ograđenom dijelu vozila.

Tog dana u 2.22 sati rumunjski je državljanin teretnim vozilom prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pristupio redovnoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo. Zbog sumnje na krijumčarenje, policijski su službenici u suradnji sa carinskim službenicima izvršili dodatni RTG pregled vozila koji je njihovu sumnju i potvrdio.

Potom su u tovarnom dijelu vozila uočili poseban skriveni prostor ograđen polovnim namještajem, u kojem se nalazilo 16 stranih državljana, odnosno pet državljana Indije, devet Pakistana i po jedan državljanin Iraka i Afganistana. Ovi su državljani nezakonito pokušali prijeći državnu granicu, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj i  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

Rumunjski je državljanin, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Zatečen u prometu s 3,86 promila alkohola u krvi u Vinkovcima

VINKOVCI-U Vinkovcima u Dugoj ulici, 28.veljače u večernjim satima zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnjak iz Vinkovaca. 

Kako je bio u vidno alkoholiziranom stanju vozač je alkotestiran i potvrđena je koncentracija od 3,86 g/kg. Vozač je prekršajno prijavljen, a sud mu je izrekao kaznu od 10.000,00 kn, te mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

 

 

 

 

Dijete stradalo u prometnoj nesreći, vozač pobjegao s mjesta događaja u Vinkovcima

VINKOVCI-U subotu 17.veljače u 15.30 na parkiralištu u Mihanovićevoj ulici (iza trgovine Konzum) dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradao desetogodišnji dječak .

Prema neslužbenim informacijama  vozač automobila je  pobjegao s mjesta događaja i ostavio dijete s težim tjelesnim ozljedama. Dječak je u Kliničkom bolnicom centru u Osijeku, gdje su  mu liječnici ugradili šipku u nozi, koja je slomljena na više mjesta. 

PU vukovarsko-srijemska moli za pomoć, kako bi se što prije pronašao počinitelj ove prometne nesreće u Vinkovcima.

 

54-godišnjak izboden hladnim oružjem u Vinkovcima

VINKOVCI-U petak, 19.siječnja oko 22,30 sati došlo je do fizičkog obračuna ispred vinkovačkog ugostiteljskog objekta Deja Vu blizu Elektre u Zvonimirovoj ulici.

Kako nam je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, dva 54-godišnjaka iz Vinkovaca, došli su u fizički sukob, a jedan je zadao ubodnu ranu drugom, hladnim oružjem. Ozlijeđeni 54-godišnjak prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je operiran, a kako nam je potvrđeno, stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Nakon obavljenog očevida, bit će poznato što se dogodilo te noći ispred ugostiteljskog objekta u Vinkovcima.

Uhićeno pet osoba zbog zlouporabe opojnih droga

VINKOVCI-Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjakom iz Osijeka, 42-godišnjakom iz Vinkovaca, 44-godišnjakom iz Vinkovaca, 57-godišnjakom iz Vinkovaca te 57-godišnjakom iz Vukovara zbog  sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su se navedene osobe bavile preprodajom opojnih droga heroin i kokain na području Vinkovaca, Vukovara i Osijeka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto 115 g heroina, 2 g kokaina, 25 grama marihuane, 29 tableta „Suboxone“ i vaga za precizno mjerenje.

Navedene osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor.

Također, policijski službenici postupajući  po operativnim aktivnostima u cilju suzbijanja konzumiranja droga  na području Vinkovaca, Županje, Vukovara i Otoka prekršajno su prijavili osam osoba. Oduzeta je i manja količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga te manja količina opojne droge marihuana.