Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Crna Kronika

Vozači oprez, pojačani nadzor brzine na lokacijama koje izaberu građani !

VINKOVCI-Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova  Republike Hrvatske ponovno, u svim policijskim upravama, provodi 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Pojačani nadzor brzine provodit će se 23. studenog od 6,00 sati do 6,00 sati 24. studenog na lokacijama koje predlože građani.

Stoga, kao i u prethodnim akcijama prometne policije, pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju rizičnim u prometu. Prijedloge dostavite na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 17. studenog.

Nakon analize prikupljenih prijedloga, odabrat će se pogodne lokacije na provedbu ove akcije, koje će biti najavljene i u medijima.

 

 

Pronađeno 28.617 komada različitih preparata za liječenje erektilne disfunkcije

VINKOVCI-Na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj u PU  vukovarsko-srijemskoj, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, voditelj Službe kriminalističke policije Mario Karamatić i pomoćnik načelnika PP Vinkovci za policiju Stjepan Anđić, predstavili su rezultate dovršenih kriminalističkih istraživanja.

-Operativnim radom na terenu, a prilikom zaustavljanja u prometu osobnih vozila osječkih i njemačkih registarskih oznaka u blizini Vinkovaca, policijski službenici su pronašli veću količinu preparata čiji je promet zakonom zabranjen ili ograničen. Radi se o preparatima za koje Agencija za lijekove i medicinske proizvode ''Halmed'' nije izdala odobrenje za distribuciju. Vozači osobnih vozila su hrvatski državljani, 59-godišnjak iz Višnjevca i 56-godišnjak, s boravištem u Njemačkoj. Kriminalističko istraživanje je obuhvatilo i pretragu doma i drugih prostorija u kojima boravi 59-godišnjak na području Grada Osijeka.

Ukupno je pronađeno 28 617 komada različitih preparata za liječenje erektilne disfunkcije.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja 59-godišnjak i 56-godišnjak bit će predani u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske kriminalističke policije

 

 

Skinute i zapaljene zastave Republike Hrvatske, Europske unije i SDP-a u dvorištu zgrade SDP-a u Vinkovcima

VINKOVCI-Na meti vandala ponovo se našla zgrada SDP-a Vinkovci, u neposrednoj blizini samog centra grada, a osim razbijenih i provaljenih ulaznih vrata ovaj puta su s jarbola skinute i zapaljene zastave Republike Hrvatske, Europske unije i SDP-a.

-''Osim što najoštrije osuđujemo paljenje zastave RH i ostalih, nadamo se kako će policija uskoro otkriti počinitelja ili počinitelje. Članovima SDP-a i svim dobronamjernim građanima Vinkovaca ostaje samo nada da je ovaj čin počinjen zbog nečijeg osobnog rušilačkog nagona, odnosno da nije politički motiviran. S obzirom na količinu mržnje koja je posijana u našem društvu i koja se svakodnevno brižljivo njeguje i dopunjava od već i previše udruga koje u biti samo šire netrpeljivost i protive se zdravom razumu, ništa nas više ne može iznenaditi. Samo upozorenje za sve građane – od razbijenih vrata i spaljenih zastava kratak je put do razbijenih glava”, poručili su iz GO SDP Vinkovci

Kako je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske zaprimili su prijavu vinkovačkih SDP-ovaca te policija odrađuje posao kako bi se pronašli počinitelji ovog vandalskog čina.

 

 

Ukraden kip Gospe iz crkve u Gradištu

GRADIŠTE- Iz crkve Sv. Franje Asiškog u Gradištu nepoznati počinitelj otuđio je kip Gospe. Krađa se dogodila jučer, 8. listopada, u poslijepodnevnim satima. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Pronađeno mrtvo tijelo muške odrasle osobe u Bosutu

VINKOVCI- U nedjelju, 17.rujna negdje oko 9.00 sati tijelo muške odrasle osobe  je isplivalo na potezu između Krnjaša i Marice na Bosutu,  a primijetila ga je osoba koja je skupljala boce.

Kako neslužbeno doznajemo u četvrtak  14. rujna prijavljen je nestanak muške odrasle osobe iz Ivankova, a posljednji put je viđen na Krnjašu, u poslijepodnevnim satima dan prije za vrijeme Vinkovačke kazanijade.

Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića ovdje se ne radi o nasilnoj smrti nego o nesretnom slučaju, a kad se obavi očevid bit će poznati detalji koji su doveli do utapljanja.

 

Pronađeno mrtvo tijelo majke za kojom se tragalo više dana u Dunavu

VUKOVAR-U ponedjeljak navečer u Dunavu, na izlazu iz mjesta Sotin pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, a obdukcijom na Odjelu patologije Opće županijske bolnice Vukovar utvrđen je identitet, te se  radi se o nestaloj 29-godišnjoj ženi iz Vukovara za kojom se tragalo od petka 1.rujna.

Podsjetimo, u petak 1.rujna, iza podneva, majka i njezino četverogodišnje dijete, te baka šetali su uz Dunav na području bivše klaonice u Vukovaru. U jednom trenutku, dijete igrajući je upalo u Dunav, a majka je skočila za njim da ga spasi. Beživotno tijelo dječaka pronađeno je nekoliko stotina metara od mjesta gdje je upalo u Dunav, dok se za majku nije znalo ništa do ponedjeljka navečer, kad je pronađeno beživotno tijelo majke.

U porazi za majkom bili su uključeni HGSS, policija, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, te građani.

 

Pronađeno mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe u Dunavu

VUKOVAR-U ponedjeljak navečer u Dunavu, na izlazu iz mjesta Sotin pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska. 

U priopćenju iz PU vukovarsko-srijemske navode, dok se ne obavi obdukcija i ne utvrdi identitet osobe, ne mogu potvrditi da se radi o nestaloj 29-godišnjoj ženi iz Vukovara za kojom se traga od petka 1.rujna.

U porazi za majkom bili su uključeni HGSS, policija, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, te građani.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće županijske bolnice Vukovar.