Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Crna Kronika

Vozači oprez, prometna policija pojačat će kontrole u prometu !

VINKOVCI-U cilju sprječavanja prometnih nesreća za vrijeme proslava narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, prometna policija pojačat će kontrole u prometu na svim prometnicama na području Vukovarsko-srijemske županije.

Intenzivno će već od petka, 10. studenog, bit pojačane aktivnosti prometne policije obzirom da se očekuje veći broj sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića, sve do ponedjeljka, 13. studenog.

Policija će nadzirati vozače na lokacijama koje su se statistički, ali i iskustveno pokazale kao ugrožene, u smislu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. 

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

-ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost,

-koristite javni prijevoz,

-koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije,

-ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag,

-zamolite nekoga trijeznog da vas odveze,

-ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića,

-ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan,

-vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu,

-u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li popili ili niste.

 

 

Policija traži očevice prometne nesreće na županijskoj cesti Ludvinci-Bobota

BOBOTA- Jučer, 30. studenog, oko 19,40 sati na županijskoj cesti Ludvinci-Bobota, nepoznati vozač osobnog vozila ili radnog stroja nije se kretao uz desni rub kolnika te je zadnjim dijelom vozila ili radnog stroja udario u prednji dio osobnog automobila „Seat Ibiza“, vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 62–godišnjak iz Ostrova. Uslijed udara osobni automobil je sletio na travnatu površinu, a nepoznato vozilo napustilo je mjesto događaja. Vozač je teže ozlijeđen.

Ovim putem molimo građane ukoliko imaju saznanja o nepoznatom vozilu i njegovu vozaču koji je napustio mjesto prometne nesreće da se obrate policiji na broj 192 ili da kontaktiraju najbližu policijsku postaju. Također, ukoliko građani žele ostati anonimni mogu nam se obratiti i putem e-mail adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Unaprijed se zahvaljujemo građanima i savjetujemo im da se s punim povjerenjem obrate policiji i podijele s nama svoja saznanja o ovom događaju.

 

Vozači oprez, pojačani nadzor brzine na lokacijama koje izaberu građani !

VINKOVCI-Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova  Republike Hrvatske ponovno, u svim policijskim upravama, provodi 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Pojačani nadzor brzine provodit će se 23. studenog od 6,00 sati do 6,00 sati 24. studenog na lokacijama koje predlože građani.

Stoga, kao i u prethodnim akcijama prometne policije, pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju rizičnim u prometu. Prijedloge dostavite na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 17. studenog.

Nakon analize prikupljenih prijedloga, odabrat će se pogodne lokacije na provedbu ove akcije, koje će biti najavljene i u medijima.

 

Pronađeno 28.617 komada različitih preparata za liječenje erektilne disfunkcije

VINKOVCI-Na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj u PU  vukovarsko-srijemskoj, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, voditelj Službe kriminalističke policije Mario Karamatić i pomoćnik načelnika PP Vinkovci za policiju Stjepan Anđić, predstavili su rezultate dovršenih kriminalističkih istraživanja.

-Operativnim radom na terenu, a prilikom zaustavljanja u prometu osobnih vozila osječkih i njemačkih registarskih oznaka u blizini Vinkovaca, policijski službenici su pronašli veću količinu preparata čiji je promet zakonom zabranjen ili ograničen. Radi se o preparatima za koje Agencija za lijekove i medicinske proizvode ''Halmed'' nije izdala odobrenje za distribuciju. Vozači osobnih vozila su hrvatski državljani, 59-godišnjak iz Višnjevca i 56-godišnjak, s boravištem u Njemačkoj. Kriminalističko istraživanje je obuhvatilo i pretragu doma i drugih prostorija u kojima boravi 59-godišnjak na području Grada Osijeka.

Ukupno je pronađeno 28 617 komada različitih preparata za liječenje erektilne disfunkcije.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja 59-godišnjak i 56-godišnjak bit će predani u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske kriminalističke policije

 

 

Skinute i zapaljene zastave Republike Hrvatske, Europske unije i SDP-a u dvorištu zgrade SDP-a u Vinkovcima

VINKOVCI-Na meti vandala ponovo se našla zgrada SDP-a Vinkovci, u neposrednoj blizini samog centra grada, a osim razbijenih i provaljenih ulaznih vrata ovaj puta su s jarbola skinute i zapaljene zastave Republike Hrvatske, Europske unije i SDP-a.

-''Osim što najoštrije osuđujemo paljenje zastave RH i ostalih, nadamo se kako će policija uskoro otkriti počinitelja ili počinitelje. Članovima SDP-a i svim dobronamjernim građanima Vinkovaca ostaje samo nada da je ovaj čin počinjen zbog nečijeg osobnog rušilačkog nagona, odnosno da nije politički motiviran. S obzirom na količinu mržnje koja je posijana u našem društvu i koja se svakodnevno brižljivo njeguje i dopunjava od već i previše udruga koje u biti samo šire netrpeljivost i protive se zdravom razumu, ništa nas više ne može iznenaditi. Samo upozorenje za sve građane – od razbijenih vrata i spaljenih zastava kratak je put do razbijenih glava”, poručili su iz GO SDP Vinkovci

Kako je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske zaprimili su prijavu vinkovačkih SDP-ovaca te policija odrađuje posao kako bi se pronašli počinitelji ovog vandalskog čina.

 

 

Ukraden kip Gospe iz crkve u Gradištu

GRADIŠTE- Iz crkve Sv. Franje Asiškog u Gradištu nepoznati počinitelj otuđio je kip Gospe. Krađa se dogodila jučer, 8. listopada, u poslijepodnevnim satima. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Pronađeno mrtvo tijelo muške odrasle osobe u Bosutu

VINKOVCI- U nedjelju, 17.rujna negdje oko 9.00 sati tijelo muške odrasle osobe  je isplivalo na potezu između Krnjaša i Marice na Bosutu,  a primijetila ga je osoba koja je skupljala boce.

Kako neslužbeno doznajemo u četvrtak  14. rujna prijavljen je nestanak muške odrasle osobe iz Ivankova, a posljednji put je viđen na Krnjašu, u poslijepodnevnim satima dan prije za vrijeme Vinkovačke kazanijade.

Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića ovdje se ne radi o nasilnoj smrti nego o nesretnom slučaju, a kad se obavi očevid bit će poznati detalji koji su doveli do utapljanja.