Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Crna Kronika

Pronađeno mrtvo tijelo majke za kojom se tragalo više dana u Dunavu

VUKOVAR-U ponedjeljak navečer u Dunavu, na izlazu iz mjesta Sotin pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, a obdukcijom na Odjelu patologije Opće županijske bolnice Vukovar utvrđen je identitet, te se  radi se o nestaloj 29-godišnjoj ženi iz Vukovara za kojom se tragalo od petka 1.rujna.

Podsjetimo, u petak 1.rujna, iza podneva, majka i njezino četverogodišnje dijete, te baka šetali su uz Dunav na području bivše klaonice u Vukovaru. U jednom trenutku, dijete igrajući je upalo u Dunav, a majka je skočila za njim da ga spasi. Beživotno tijelo dječaka pronađeno je nekoliko stotina metara od mjesta gdje je upalo u Dunav, dok se za majku nije znalo ništa do ponedjeljka navečer, kad je pronađeno beživotno tijelo majke.

U porazi za majkom bili su uključeni HGSS, policija, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, te građani.

 

 

Pronađeno mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe u Dunavu

VUKOVAR-U ponedjeljak navečer u Dunavu, na izlazu iz mjesta Sotin pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska. 

U priopćenju iz PU vukovarsko-srijemske navode, dok se ne obavi obdukcija i ne utvrdi identitet osobe, ne mogu potvrditi da se radi o nestaloj 29-godišnjoj ženi iz Vukovara za kojom se traga od petka 1.rujna.

U porazi za majkom bili su uključeni HGSS, policija, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, te građani.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće županijske bolnice Vukovar.

 

Spomen križ hrvatskim braniteljima u središtu Lovasa zaliven crvenom trajnom bojom

LOVAS - Spomen križ hrvatskim braniteljima u središtu Lovasa nedavno je osvanuo zaliven crvenom trajnom bojom. 

Osuđujući ovakva zlodjela, jedino se možemo nadati da će istraga postići rezultate te da će ovakva i svaka druga destruktivnost kazniti i zauvjek zaustavit.

Ovaj vandalski čin osudile su općinske vlasti Lovasa.Tijekom Domovinskog rata smrtno su stradala 89 mještana Lovasa, a jedna se osoba vodi kao nestala. Silovane su mnoge žene i djevojke. Uništeni ili oštećeni su gotovo svi gospodarski objekti, a potpuno je uništena 261 obiteljska kuća.

Policija provodi istražne radnje kako bi se utvrdio počinitelj koji je crvenom tekućinom zalio spomen križ hrvatskim braniteljima u središtu vukovarsko-srijemskog mjesta Lovas na vukovarskom području, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

 

Otuđen milodar vjernika iz crkve sv.Euzebija i Poliona

VINKOVCI-Nepoznati počinitelj ili više njih provalio je crkvu „Svetih Euzebija i Poliona“ u Vinkovcima, na Trgu J. B. Šokčevića i otuđio milodare vjernika.

Provala se dogodila jučer, 3. rujna, u poslijepodnevnim satima.

Nastavlja se potraga za drugim tijelom u Dunavu

VUKOVAR-Potraga za drugim tijelom još uvijek se nastavlja, niti 24 sata od velike tragedije u Vukovaru nije pronađeno drugo tijelo.

Podsjetimo, u petak 1.rujna oko podneva utopilo se četverogodišnje dijete koje je igrajući se uz Dunav na području bivše klaonice upalo u Dunav. Majka je skočila kako bi spasila dijete, no od tada joj se gubi trag, dok baka koja je bila s njima je u teškom stanju, tako da je nemoguće doznati što se točno dogodilo.

U akciji potrage uključeni su policija, HGSS, Klub podvodnih aktivnosti s njegovim roniocima kao i domaći ljudi s čamcima koji poznaju Dunav.

Na mjestu tragedije su pripadnici HGSS-a koji su u potrazi angažirali i svoja plovila, a Zlatko Becić., voditelj akcije HGSS-a, između ostalog je rekao:

-Planiramo i angažiranja potražnih pasa za detekciju tijela. Drugog dana potrage su uvjeti ipak nešto bolji jer je vjetar oslabio kao i vodene struje. Pretražujemo 10-12 kilometara nizvodno desne obale Dunava ali za sada rezultata nema. I dalje se nadamo da tražimo živu osobu iako su od trenutka nesreće prošla 24 sata. Tijelo, ovisno o jačini struje i tome je li na površini ili je potonulo, u 24 sata može prijeći i puno više od 24 sata. Isto tako postoji mogućnost i da se tijelo zakačilo za neki kamen, granje ili nešto slično što pluta Dunavom, rekao je Becić.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je  kako su saznanja iz kriminalističkih istraživanja pokazala da se vrši potraga za majkom djeteta koja je 1988. godište.

-Sva dosadašnja saznanja govore kako se radi o nesretnom slučaju. Državni odvjetnik naložio je obdukciju djeteta koja će biti napravljena na Odjelu patologije vukovarske bolnice. Potraga za drugim tijelom nastavlja se i dalje, rekao je Džigumović.

 

 

 

Promotorice masažera otuđile više desetaka tisuća kuna i nakit u Vinkovcima

VINKOVCI-U petak, 25. kolovoza, u jutarnjim satima, tri ženske osobe predstavile su se 89-godišnjaku na njegovoj kućnoj adresi u Vinkovcima, u ulici I. Mažuranića, kao prezentatorice masažera. 

Nakon što ih je 89-godišnjak pustio u stan, za vrijeme dok su dvije osobe demonstrirale rad masažera, treća je osoba otuđila više desetaka tisuća kuna i nakit. Po završetku prezentacije i odlaska osoba iz stana, 89-godišnjak je utvrdio da mu je otuđen novac i nakit.

 

Građani, oprez! Čuvajte torbe, novčanike, mobitele i osobne stvari

VINKOVCI-Upozoravamo građane kako su s dolaskom ljepšeg vremena, policijski službenici uočili porast broja krađa ručnih torbica, novčanika, mobitela i drugih vrijednih osobnih predmeta.

Počinitelj najčešće iskoristi nepažnju vlasnika – mobiteli uglavnom nestaju u kafićima, sportskim dvoranama, čekaonicama zdravstvenih ustanova, prilikom hodanja ulicom ili parkom, a novčanici uglavnom u blizini ili u samim trgovačkim centrima, na kioscima, prilikom izlaska ili ulaska u automobil.

Osim materijalne štete, koja varira od male do značajne, vlasnika ukradene stvari očekuje vrlo često i suočavanje sa dodatnim komplikacijama od kojih su najčešće: prijava nestalih dokumenata, izrada novih, blokiranje bankovnih kartica ili pak suočavanje s njenom neovlaštenom uporabom, što je počinitelju olakšano korištenjem pinova koji su bili zapisani na papirićima u novčanicima. Najbolji način borbe protiv ovih vrsta krađa je preventivno djelovanje svakog pojedinca, jer dovoljna je mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe.

Zbog toga je važno da vrijedne stvari, novac i dokumente nikad, pa ni u vlastitom uredu, ne ostavljate bez nadzora.

Mjere opreza su da:

ne ostavljajte bez nadzora, na javnim mjestima gdje se kreće veći broj ljudi, odjevne predmete ili torbice u kojima držite novac i druge vrijedne predmete

stalno imajte pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari koje nosite sa sobom

provjerite je li vam torba zatvorena

ne nosite sve vrijednosti zajedno - odvojite novac od dokumenata

pazite kada vadite novčanik na javnom mjestu

nikada ne nosite PIN broj uz bankovnu karticu

ne nosite sa sobom dokumente koji vam nisu potrebni.

Ako vam se ipak dogodi da vas pokradu, prijavite to odmah policiji na telefonski broj 192.