Najave

Crna Kronika

Četvorica mladića iz osobnog automobila fizički napali vozača teretnog vozila

VUKOVAR- U Vukovaru, u ulici Rudina, četvorica mladića su osobnim vozilom presreli i zapriječili put teretnom vozilu kojim je upravljao 55-godišnjak iz Vukovara. Vozača su fizički napali te oštetili teretno vozilo i potom se udaljili u nepoznatom smjeru.

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar 55-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć i utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Operativnim saznanjima na terenu, policijski službenici su ubrzo pronašli trojicu počinitelja te ih priveli u policijsku postaju. Utvrđeno je kako se radi  o 20-godišnjaku, 23-godišnjaku, 26-godišnjaku s vukovarskog područja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja,  predani su u pritvorsku jednicu policije dok je za četvrtim počiniteljem, 30-godišnjakom iz Vukovara, raspisana potraga

 

Fizički napad na nogometnog suca utakmice u Boboti

BOBOTA-Za vrijeme nogometne utakmice na nogometnom igralištu u Boboti u Mitrovićevoj ulici, 6. travnja, oko 18,15 sati, u 87-moj minuti utakmice između nogometnih klubova iz Vukovara i Bobote, 42-godišnjak iz Vukovara, ušao je u natjecateljski prostor i fizički napao sudca utakmice, 34-godišnjaka iz Osijeka. U KBC Osijek 34-godišnjak je zatražio liječničku pomoć.

Protiv 42-godišnjaka podneseni su optužni prijedlozi iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda imira te iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

 

Pronađeno 268 paketa s opojnom drogom tipa ''hašiš“ i dva paketa ''hašiš ulja“

BAJAKOVO-Zajedničkim postupanjem policije i carine na MCGP Bajakovo u osobnom vozilu pronađeno je 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ i dva paketa „hašiš ulja“.

Naime, 25. ožujka u večernjim satima graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo Mercedes B klasa, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji bugarski državljanin.

Nakon izvršenog pregleda vozila, uočene su preinake na podvozju vozila te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ ukupne težine oko 120 kg i dva paketa „hašiš ulja“ ukupne težine oko 1kg.

48-godišnji vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jednicu policije, dok je kazena prijava proslijeđena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Zaplijenjena opojna sredstva su oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Napominjemo kako je na području Republike Hrvatske u 2018. godini zaplijenjeno oko 50 kg opojne droge tipa „hašiš“ i više od dvije tone opojne droge  tipa „marihuana“, od čega je oko 500 kg opojne droge tipa „marihuana“ zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na MCGP Bajakovo zadnja velika zaplijena opojne droge tipa „hašiš“ je iz 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kg dok se u narednim godinama radilo o zaplijenama manjih količina od jednog do dva kilograma.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Poziv građanima da predlože lokacije nadziranja brzine kretanja vozila

VINKOVCI-Od 20. do 30. ožujka 2019. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimat će prijedloge građana za lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, na kojima će se provesti nadzor brzine kretanja vozila. 

Akcija će se provesti 3. travnja, od 00,00 do 24 sata, na lokacijama koje će policija odabrati, uz pomoć prijedloga građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće. 

U obzir dolaze točke u prometu na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, no, poželjno je da građani u svojim prijedlozima obrazlože razlog zbog kojeg je upravo odabrana lokacija primjerena za odabir tijekom provođenje akcije.

Po zaprimanju prijedloga građana, policija će kroz analizu pristiglih prijedloga odabrati lokacije na kojima će 3. travnja mjeriti brzinu kretanja vozila, a odabrane lokacije javno objaviti te najaviti putem medija provođenje akcije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.

 

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, ozlijeđeno četvero male djece u automobilu

VINKOVCI-Tijekom protekla na području PU vukovarsko-srijemske dogodila je jedna prometna nesreća na cesti Vinkovci-Jarmina, u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene. Prometna nesreća nastala je uslijed specifičnih okolnosti odnosno uzročnika, zbog čega vozačima skrećemo pozornost na prekršaje koji su zabilježeni u ovoj nesreći:

Jučer, 7. veljače oko 18,50 sati, 44-godišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola (1,8 g/kg), upravljao je osobnim vozilom, krećući se cestom Vinkovci-Jarmina, iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga.      

Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, nije prilagodio brzinu kretanja vozila zbog čega nije bio u mogućnosti skrenuti odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni.

Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedozvoljen način prevozio je djecu na zadnjem sjedištu.

Obzirom da svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu. 

Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno. 

Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, dok su roditelji neozlijeđeni u prometnoj nesreći.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.

 

 

Pronađen 51 kg sitno rezanog duhana u osobnom automobilu

NUŠTAR-U Ulici Križnog puta u Nuštru, 21. siječnja, oko 6,50 sati, u redovnoj kontroli prometne policije zaustavljen je i kontroliran osobni automobil „Mercedes“ vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak iz Borova.

Pregledom vozila uočeno je pet pvc vreća.Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga vozila. Pronađen je 51 kg sitno rezanog duhana. 

 45-godišnjak je uhićen, te uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu, predan u pritvorsku jednicu policije.

 

Pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana u obiteljskoj kući u Vinkovcima

VINKOVCI- Sinoć, 26.prosinca oko 18 sati u obiteljskoj kući u Vinkovcima, Ulica bana Josipa Jelačića,  pronađeno je mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana.  U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Drenovaca zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka iz Soljana.