Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Crna Kronika

Prometna s poginulom osobom kod Gradišta

GRADIŠTE -Jučer, 12. veljače oko 21,25 sati, na državnoj cesti Vinkovci-Županja u blizini mjesta Gradište, 20-godišnjak iz Županje, kao vozač osobnog automobila (J.L.) marke „Mazda“, županjskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio u odvodni kanal. 

Vozač je preminuo na mjestu događaja, dok je putnica u vozilu, 18-godišnjakinja, također iz Županje, lakše ozlijeđena. 

Cesta Vinkovci-Županja bila je zatvorena za sav promet od 22,oo do 1,00 sati, a promet se odvijao na alternativnim pravcima.

 

 

Dragovoljno predao automatsku pušku i streljivo

VINKOVCI-Osoba koja je željala ostati anonimna jučer, 2. veljače, u službenim prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske dragovoljno je predala policijskom službeniku za protuekspolzijsku zaštitu automatsku pušku, 185 komada pripadajućeg streljiva, jedno protuavionsko streljivo i šest spremnika za automatsku pušku.

Preuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Požar u pogonu peleta u vinkovačkoj Spačvi

VINKOVCI-U vinkovačkoj tvrtki Spačva, sinoć nešto iza 21.00 sat dogodio se požar u pogonu peleta, što se dogodilo, rekao je Ivan Perković, član Uprave za logostiku Spačve Vinkovci.

 -Imali smo jedan požar  utorak navečer koji je isprva izgledao zastrašujuće, međutim kad smo drugog dana obišli stradali dio našeg pogona i pregledali sve, utvrdili smo da šteta nije toliko velika, kako je to izgledalo.Radi se o jednom filteru koji nam je stradao na kojem imamo štete.Naime, dogodilo se da je negdje neka iskra  ili užareni komadić dospio u  hladnjak peleta i odatle je krenula vatra i došlo do filtera u kojem je nastala buktinja i pravovremeno reakcijom našeg DVD Spačve i  službe zaštite od požara, te samih ljudi u pogonu, spriječena je katastrofa.Kako se vatra proširila na krov, zvali smo i Javnu vatrogasnu postrojbu Vinkovci koji su brzom intervencijom sanirali požar koji je zahvatio krov.Šteta se se procjenjuje na 200.000 kuna, rekao je Perković.

Kako su nam rekli u Spačvi sve bi se trebalo vratiti u normalno stanje kroz par dana.

 

Tri smrtno stradale osobe u požaru u Vinkovcima

VINKOVCI-Teška tragedija dogodila se u Vinkovcima jutros oko 7.00 sati gdje su uslijed požara na obiteljskoj kući u ulici H.V. Hrvatinića tri osobe u dobi preko 80 godina smrtno stradale.

-Dobili smo dojavu u 7.03 da ulici H.V.Hrvatinića gori kuća.Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo kuću koja gori, a izašli smo sa dva vatrogasna vozila i pet profesionalnih vatrogasaca.Obzirom da smo morali probiti vrata kako bi ušli unutra, vidjeli smo da gori i u podrumu.Požar je lokaliziran i  nakon odimljavanja u obiteljskoj kući pronašli smo tri smrtno stradale osobe.U kući je bilo sve u neredu, tako da je bilo jako teško pronaći treću osobu,ali pronašli smo, istaknuo je Antun Jelić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o dvije sestre i bratu koji su živjeli u jako teškim uvjetima. Živjeli su u podrumu obiteljske kuće, a grijali su se na kartonske kutije. Što je dovelo do požara, poznato će biti nakon obavljenog očevida koji je u tijeku.

 

Iz pušnice ukradeni suhomesnati proizvodi

MARKUŠICA-Unazad nekoliko dana u Markušici, nepoznati počinitelj je iz pušnice koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće vlasništvo 76-godišnjakinje otuđio više komada suhomesnatih proizvoda. 

Materijalna šteta pričinjena vlasnici iznosi nekoliko tisuća kuna.

 

Motociklist teško ozlijeđen u prometnoj u Vinkovcima

VINKOVCI-U ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima, danas u poslijepodnevnim satima došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je stradao motociklist. 

U tijeku je očevid nakon čega će se vidjeti okolnosti koje su dovele do prometne nezgode u kojoj su sudjelovali motociklist i kombi vozilo.

Dvoje poginulih u prometnoj nesreći

MIRKOVCI-U subotu, 24.prosinca oko 16,30 sati na državnoj cesti D-46, između mjesta Mirkovci i Stari Jankovci dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila a u kojoj su dvije osobe smrtno stradale i jedna osoba je ozlijeđena - na mjestu događaja vrši se očevid a promet se preusmjerava okolnim cestama.