Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Crna Kronika

Mlađa muška osoba počinila suicid u Ivankovu

IVANKOVO-U noći  sa subote na nedjelju 19-godišnji mladić iz Ivankova počinio je suicid  iz vatrenog oružja kako neslužbeno doznajemo.

Mladić je živio u obiteljskoj kući s roditeljima, a imao je  četvero braće.On i još jedan brat živjeli  su u obiteljskoj kući s roditeljima, dok su ostala trojica braće oženjena. 

Što je nagnalo mladića da počini samoubojstvo nitko nezna u Ivankovu, mještani ovog sela još uvijek su u šoku kad su doznali za suicid. Svi oni koji su poznavali tog momka  imaju samo riječi hvale za njega, krenuo je na fakultet u Osijek, uvijek vedar i nasmijan, tako da ostaje veliki upitnik, zašto je počinio suicid.

Posljednji ispraćaj je u ponedjeljak u 15.00 sati na mjesnom groblju u Ivankovu

 

Operirana djevojčica koju je napao pas u Vinkovcima

VINKOVCI-Kao što smo već pisali desetogodišnju djevojčicu napao je pas na povratku iz škole.Vlasnik psa je držao psa na povodcu, a djevojčica mu je prišla kao i svaki put, jer ona poznaje tog psa.

U jednom trenutku pas je skočio na nju i nanio joj teške ozljede lica, a brzom intervencijom Hitne pomoći, djevojčica je hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Kako nam je rekao otac, njegova kćer je za sada relativno dobro, operirana je,  a oštećena je hrskavica nosa.Sad nakon svega, ona je potresena, boji se svega, kako kaže otac, postala je svjesna što se dogodilo, međutim u prvi mah je bila hrabra i stalno misli da je ona kriva što se to na kraju dogodilo. 

 

Pas ugrizao djevojčicu u Vinkovcima

VINKOVCI-U stambenom naselju Lapovci u Vinkovcima, vraćajući se iz škole, pas je napao desetogodišnju djevojčicu.

Psa je u šetnju povela 23-godišnjakinja iz Vinkovaca te je pas nakon što mu je djevojčica prišla, skočio i ugrizao djevojčicu.U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci pružena joj je liječnička pomoć, a zadobivene ozljede okvalificirane su kao teže tjelesne ozljede. O događaju je obavješteno nadležno državno odvjetništvo.

Kako nam je rekla djelatnica trgovine, djevojčica je utrčala u trgovinu i tražila pomoć.

-Molim vas pomozite mi, pas me ugrizao. Držala se za nos, dala sam joj salvetu  i pozvala Hitnu pomoć, koja je došla za par minuta, stvarno su brzi bili. Djevojčica je bila hrabra, nije bila u šoku i rekla mi je broj telefona  roditelja, tako da smo odmah obavijestili roditelje, ispričala je djelatnica trgovine još uvijek pod šokom.

Djevojčica je hospitalizirana na odjelu Opće županijske bolnice Vinkovci.

 

Policija otvorila bunker u Mirkovcima, nije pronađeno ništa od oružja

VINKOVCI-Posljednjih dana bilo je govora o  bunkeru, u polju kod groblja u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci,imaju velike količine naoružanja, međutim policija nije pronašla skriveno nikakvo oružje, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

 -''Otvorili smo bunker i unutra nismo pronašli naoružanje. O postojanju bunkera policija je došla na temelju operativnih radnji, a od tih saznanja do njegova otvaranja policija je osiguravala bunker, koji se nalazi na privatnom zemljištu.

 O postojanju tog bunkera i sumnjama da je u njemu u vrijeme mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja skriveno naoružanje nedavno je za medije progovorio saborski zastupnik Stevo Culej koji je rekao kako je od jednog mještanina čiji identitet nije želio otkrivati, da se radi o "osobi čija je savjest progovorila i otkrila postojanje skrivenoga bunkera", čuo da se u bunkeru nalazi minobacačka bitnica i drugo naoružanje.

Policija već godinama provodi akciju u okviru koje je moguće nelegalno naoružanje bez ikakvih zakonskih posljedica prijaviti najbližoj policijskoj postaji. Osoba pri tome može ostati i anonimna, a u cilju zaštite identiteta moguće je u da po naoružanje dođu policajci u civilu. Od mirne reintegracije do danas policiji su predane velike količine najrazličitijeg naoružanja .

Pronađeno mrtvo tijelo u Vinkovcima

VINKOVCI-Danas u ranim jutarnjim satima u Vinkovcima  u Starčevićevoj ulici pronađeno je mrtvo muško tijelo (J.B.), a kako neslužbeno doznajemo radi se o suicidu sa ce četverokatnice.

Što je navelo mladića na suicid, bit će poznato nakon obavljenog očevida.

 

Pronađeno 495 kg duhana, 15 kg opojne droge tipa ''Marihuana'' i 47 kilograma opojne droge tipa ''Heroin''

VINKOVCI- Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na MCGP Bajakovo, u subotu, 29. listopada, oko 11,00 sati kontroliran je osobni automobil marke „Kia Carnival“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Bugarske. U vozilu su se nalazile još tri osobe, također državljani Bugarske.

Pregledom, a potom i pretragom vozila, pronađeno je ukupno 47,7 kg opojne droge tipa „Heroin“, upakiranih u 90 pvc paketa. Protiv vozača i 38-godišnjeg putnika u vozilu podnesene su kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

 

Također u subotu, 29. listopada, oko 17,00 sati na MCGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil marke „Daimler Chrysler“, srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije. U pretrazi vozila pronađeno je 29 pvc paketa odnosno 15,7 kg opojne droge tipa Marihuana. Vozač je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica su provedenim izvidima i prikupljenim obavijestima došli do saznanja da se više osoba na području općine Andrijaševci bave protuzakonitom prodajom duhana, zbog čega je od Županijskog suda u Vukovaru pribavljen Nalog za pretragu doma i drugih prostorija i prijevoznih sredstava.

U petak, 28. listopada, policijski službenici su na sedam lokacija obavili pretragu, te su u domu 46-godišnjaka u Andrijaševcima pronašli oko 95 kilograma sitno rezanog duhana. Također u Andrijaševcima, u domu 54-godišnjaka, pronađeno je 314 kg duhana u listu i 80 kg sitno rezanog duhana, kao i stroj za rezanje duhana. Pretragom doma i prostorija koje koristi 35-godišnjak iz Rokovaca pronađeno je, pak,oko 6 kg sitno rezanog duhana.

46-godišnjak i 54-godišnjak su uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pretragama je ukupno pronađeno  495 kg duhana od toga 181 kg sitno rezanog duhana i 314 kg duhana u listu, kao i  stroj za rezanje duhana.     

 

 

63-godišnjak zatečen u prometu sa 20 kilograma sitno rezanog duhana u Vinkovcima

VINKOVCI-U kontroli prometa jučer, 13. listopada, u ulici V. Radauša u Vinkovcima, oko 15,00 sati, zaustavljen je i kontroliran osobni automobil marke „Opel“, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 63-godišnjak iz Vinkovaca.

U prtljažniku vozila pronađeno je 20 kg sitno rezanog duhana. Protiv 63-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.