Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Crna Kronika

Bosiljko Stanić fizički napadnut ispred Diskonta

VINKOVCI-U prijepodnevnim satima ispred Diskonta ''Boso'' u Genscherovoj ulici došlo je do fizčkog napada na Bosiljka Stanića, drvenom palicom ispred njegovog osobnog automobila.

-''Dobio sam par prijetnji da će mi sto metaka u glavu zabiti, kako meni tako i cijeloj obitelji.Nisam vjerovao da je to moguće, međutim evo sad se i to dogodilo. Izvršen je napad na mene, mislim da mediji dižu paniku oko ničega, lažno izvještavaju.Mi smo se šutnjom probali braniti, no ovih dana će izaći cijela priča odnosno istina.Ovo je ugrožavanje 1200 ljudi koji samnom 26 godina rade i stvaraju tvrtku.Izlazio sam iz svoje kancelarije, kretao sam na službeni put i čovjek je sa svojim automobilom prešao bankinu i probao me zgaziti s autom. Zaklonio sam se za svoj automobil, izletio je iz automobila s drvenom palicom i fizički me pokušao udariti po glavi, ja sam uletio u njega, srušio ga i obranio se.Imam ozljede na prstima, laktu i koljenu.Napao me brat od Željka Dujmića, Ivan Dujmić čija supruga je isto radila u tvrtki Boso.Što se tiče policijske zaštite, bili smo primorani naručiti policijsku zaštitu za kuću'', rekao je Bosiljko Stanić.

Željko Dujmić se ograđuje od ovog fizičkog napada i ispričava se cijeloj obitelji Stanić.

 

Zaplijenjeno 33 kilograma opojne droge marihuana na Bajakovu

BAJAKOVO -. Na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, 1.srpnja oko 15.35 sati prilikom redovne granične kontrole, zajedničkim postupanjem djelatnika policije i carine pronađeno je oko 33 kg. opojne droge u vrijednosti milijun kuna.

-Prilikom redovne kontrole granične policije i carine, kontrolirano je osobno vozilo Chrysler Grand Voyager srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Srbije.U prepravljenim dijelovima vozila pronađeno je 89 paketa, ukupne težine 33 kilograma biljne materije, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi tipa marihuana.Protiv srpskog državljanina, nadležnom Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, a sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio mu je jednomjesečni pritvor, istaknuo Mario Karamatić, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.

 

Prometna nesreća s poginulom osobom na cesti između Ivankova i Vođinaca

IVANKOVO-Na cesti između Ivankova i Vođinaca, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Naime, 57-godišnjak iz Starih Mikanovaca je upravljajući osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka je uslijed obilaženja vozila prešao  na suprotnu stranu kolnika i vozilom udario u teretni automobil vukovarskih registracijskih oznaka.

Vozač osobnog vozila je smrtno stradao, dok su 42-godišnji vozač teretnog vozila i 26-godišnji putnik u teretnom osobnom vozilu lakše ozlijeđeni. 

 

Razbijena dvojezična ploča na Policijskoj postaji u Vukovaru

VUKOVAR-Na zgradi  Policijske postaje u Vukovaru oko podneva ponovno je razbijena dvojezična ploča s nazivom ustanove na latiničkom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

Dvojezična ploča na zgradi Policijske postaje u Vukovaru razbijana je veće nekoliko puta.Iz policije nisu mogli potvrditi je li počinitelj priveden.

 

 

Pronađene ljudske kosti na vukovarskom području

SOTIN-Unazad nekoliko dana na vukovarskom području pronađene su ljudske kosti. Radi se o dvije lokacije-Memorijalni centar i Sotin-točnije predio zvan „Plandište“.

Kosti koje su otkopane uslijed građevinskih radova prilikom uređenja Memorijalnog centra datiraju iz vremena prije Drugog svjetskog rata, dok su kosti koje su pronađene u Sotinu, prilikom iskopa kanalizacijske mreže, predane na vještačenje na Odjel patologije Opće županijske bolnice Vukovar. 

Nakon preciznog pregleda i analize patologa bit će poznato i porijeklo kostiju.

 

U osobnom automobilu pronađeno 2486 kutija cigareta, 199 kutija gela i 48 kutija tableta za jačanje potencije

GUNJA-Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na Graničnom prijelazu Gunja, jučer, 8. ožujka, u večernjim satima, u preinačenim dijelovima osobnog automobila marke „Volvo“, njemačkih registracijskih oznaka, pronađeno je 2486 kutija cigareta, 199 kutija gela i 48 kutija tableta za jačanje potencije. 

Vozač, 49-godišnji državljanin Njemačke, uhićen je, i uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

 

Poginuo vozač osobnog automobila

GRADIŠTE-Danas, 2. ožujka, oko 12,00 sati, na državnoj cesti između Vinkovaca i Županje, u blizini Gradišta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. 

Vozač osobnog automobila marke ''Renault'', vinkovačkih registracijskih oznaka, kretao se cestom iz smjera Županje prema Vinkovcima. Došlo je do direktnog udara osobnog automobila i teretnog vozilo marke ''Man'', bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnji državljanin Bugarske.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač osobnog automobila.