Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Crna Kronika

Pronađeno mrtvo tijelo u Vinkovcima

VINKOVCI-Danas u ranim jutarnjim satima u Vinkovcima  u Starčevićevoj ulici pronađeno je mrtvo muško tijelo (J.B.), a kako neslužbeno doznajemo radi se o suicidu sa ce četverokatnice.

Što je navelo mladića na suicid, bit će poznato nakon obavljenog očevida.

 

 

Pronađeno 495 kg duhana, 15 kg opojne droge tipa ''Marihuana'' i 47 kilograma opojne droge tipa ''Heroin''

VINKOVCI- Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na MCGP Bajakovo, u subotu, 29. listopada, oko 11,00 sati kontroliran je osobni automobil marke „Kia Carnival“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Bugarske. U vozilu su se nalazile još tri osobe, također državljani Bugarske.

Pregledom, a potom i pretragom vozila, pronađeno je ukupno 47,7 kg opojne droge tipa „Heroin“, upakiranih u 90 pvc paketa. Protiv vozača i 38-godišnjeg putnika u vozilu podnesene su kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

 

Također u subotu, 29. listopada, oko 17,00 sati na MCGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil marke „Daimler Chrysler“, srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije. U pretrazi vozila pronađeno je 29 pvc paketa odnosno 15,7 kg opojne droge tipa Marihuana. Vozač je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica su provedenim izvidima i prikupljenim obavijestima došli do saznanja da se više osoba na području općine Andrijaševci bave protuzakonitom prodajom duhana, zbog čega je od Županijskog suda u Vukovaru pribavljen Nalog za pretragu doma i drugih prostorija i prijevoznih sredstava.

U petak, 28. listopada, policijski službenici su na sedam lokacija obavili pretragu, te su u domu 46-godišnjaka u Andrijaševcima pronašli oko 95 kilograma sitno rezanog duhana. Također u Andrijaševcima, u domu 54-godišnjaka, pronađeno je 314 kg duhana u listu i 80 kg sitno rezanog duhana, kao i stroj za rezanje duhana. Pretragom doma i prostorija koje koristi 35-godišnjak iz Rokovaca pronađeno je, pak,oko 6 kg sitno rezanog duhana.

46-godišnjak i 54-godišnjak su uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pretragama je ukupno pronađeno  495 kg duhana od toga 181 kg sitno rezanog duhana i 314 kg duhana u listu, kao i  stroj za rezanje duhana.     

 

 

63-godišnjak zatečen u prometu sa 20 kilograma sitno rezanog duhana u Vinkovcima

VINKOVCI-U kontroli prometa jučer, 13. listopada, u ulici V. Radauša u Vinkovcima, oko 15,00 sati, zaustavljen je i kontroliran osobni automobil marke „Opel“, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 63-godišnjak iz Vinkovaca.

U prtljažniku vozila pronađeno je 20 kg sitno rezanog duhana. Protiv 63-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

 

Izgorjela hala u vinkovačkoj Spačvi

VINKOVCI-U tvornici Drvne-industrije Spačva d.d. Vinkovci u noći s petka na subotu oko  01.00 došlo je do požara.

-Negdje oko 01.00 u noći samo je planulo, dok su ljudi primjetili već je zahvatilo s obzirom da se radi o hali površinske obrade i djela skladišta gotove robe, dakle radi se o seljačkom podu gotovom.Kad je vatra uhvatila tu više nije bilo, na svu sreću uspjeli smo spriječiti da se požar ne proširi na druge proizvodne hale.Ovaj dio strojeva koji je bio unutra to ćemo relativno brzo riješiti.Prema prvim procjenama u hali je bilo oko 10 kamiona robe, na površini od 1300 kvadrata, tako da je šteta velika, istaknuo je Ivan Perković, voditelj logistike u Spačvi

 

Prilikom izvođenja radova došlo eksplozije, nitko nije ozlijeđen u Tovarniku

TOVARNIK-Prilikom izvođenja radova na gradnji nove zgrade Policijske postaje u Tovarniku došlo je eksplozije čiji je uzrok za sada nepoznat, a nitko nije ozlijeđen, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

Prema riječima  Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske do eksplozije je došlo prilikom rušenja starih objekata tovarničke policijske postaje, u trenutku kada se obavljao zemljani iskop. 

 

Pronađeno mrtvo tijelo 39-godišnjaka u Bosutu

VINKOVCI-Danas oko 7.00 sati u  Bosutu kod starog mosta uočeno je mrtvo muško tijelo 39-godišnjeg muškarca u središtu Vinkovaca kod staroga mosta, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Nesretni mladić  pronađen je na lokaciji uz stari vinkovački most gdje obično vikendom bude veliki broj mladih.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o mladiću koji skuplja boce, kako je došlo do utapljanja znat će se više nakon obdukcije i obavljenog očevida.

 

Poginuo 23-godišnjak iz Bošnjaka

ŽUPANJA-Jučer, 18.rujna u ranim jutarnjim satima, oko 5.00 sati, na cesti kod Županje, 45-godišnji vozač, državljanin BIH, je upravljajući osobnim vozilom naletio na 23-godišnjaka koji je ležao na cesti. 

Na mjestu događaja Županijski državni odvjetnik je obavio očevid. Kriminalističko istraživanje cijelog događaja još uvijek traje, također čekamo i nalaz obdukcije nad tijelom 23-godišnjaka. Po okončanju istraživanja znat će se svi uzroci i okolnosti ovog događaja u kojem je smrtno stradao 23-godišnjak iz Bošnjaka.

Vozač osobnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola.