Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Crna Kronika

Prometna nesreća s poginulom osobom na cesti između Ivankova i Vođinaca

IVANKOVO-Na cesti između Ivankova i Vođinaca, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Naime, 57-godišnjak iz Starih Mikanovaca je upravljajući osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka je uslijed obilaženja vozila prešao  na suprotnu stranu kolnika i vozilom udario u teretni automobil vukovarskih registracijskih oznaka.

Vozač osobnog vozila je smrtno stradao, dok su 42-godišnji vozač teretnog vozila i 26-godišnji putnik u teretnom osobnom vozilu lakše ozlijeđeni. 

 

 

Razbijena dvojezična ploča na Policijskoj postaji u Vukovaru

VUKOVAR-Na zgradi  Policijske postaje u Vukovaru oko podneva ponovno je razbijena dvojezična ploča s nazivom ustanove na latiničkom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

Dvojezična ploča na zgradi Policijske postaje u Vukovaru razbijana je veće nekoliko puta.Iz policije nisu mogli potvrditi je li počinitelj priveden.

 

 

Pronađene ljudske kosti na vukovarskom području

SOTIN-Unazad nekoliko dana na vukovarskom području pronađene su ljudske kosti. Radi se o dvije lokacije-Memorijalni centar i Sotin-točnije predio zvan „Plandište“.

Kosti koje su otkopane uslijed građevinskih radova prilikom uređenja Memorijalnog centra datiraju iz vremena prije Drugog svjetskog rata, dok su kosti koje su pronađene u Sotinu, prilikom iskopa kanalizacijske mreže, predane na vještačenje na Odjel patologije Opće županijske bolnice Vukovar. 

Nakon preciznog pregleda i analize patologa bit će poznato i porijeklo kostiju.

 

U osobnom automobilu pronađeno 2486 kutija cigareta, 199 kutija gela i 48 kutija tableta za jačanje potencije

GUNJA-Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na Graničnom prijelazu Gunja, jučer, 8. ožujka, u večernjim satima, u preinačenim dijelovima osobnog automobila marke „Volvo“, njemačkih registracijskih oznaka, pronađeno je 2486 kutija cigareta, 199 kutija gela i 48 kutija tableta za jačanje potencije. 

Vozač, 49-godišnji državljanin Njemačke, uhićen je, i uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

 

Poginuo vozač osobnog automobila

GRADIŠTE-Danas, 2. ožujka, oko 12,00 sati, na državnoj cesti između Vinkovaca i Županje, u blizini Gradišta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. 

Vozač osobnog automobila marke ''Renault'', vinkovačkih registracijskih oznaka, kretao se cestom iz smjera Županje prema Vinkovcima. Došlo je do direktnog udara osobnog automobila i teretnog vozilo marke ''Man'', bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnji državljanin Bugarske.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač osobnog automobila. 

 

Šest prometnih nesreća obilježilo vikend u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VINKOVCI-Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 19. veljače oko 14,00 sati, 69-godišnjak iz Vukovara, upravljao je osobnim automobilom marke „Fiat Punto“, vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Hrvatske nezavisnosti. Dolaskom do križanja s ulicom B. Jelačića, nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, koji je u tom trenutku upravljajući biciklom prelazio 68-godišnjak iz Vukovara. Uslijed udara vozila u bicikl, 68-godišnjak je pao na kolnik i teže se ozlijedio. Očevidom je utvrđeno kako je 68-godišnjak upravljao biciklom pod utjecajem alkohola

U subotu, 20. veljače oko 9,20 sati, 50-godišnjakinja iz Vukovara je, upravljajući osobnim automobilom marke „Mercedes“, vukovarskih registracijskih oznaka, u ulici K. A. Stepinca prilikom vožnje unazad, kako bi se uključila u promet,  udarila u 82-godišnjakinju iz Vukovara, koja se kretala nogostupom. U prometnoj nesreći 82-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U nedjelju, 21. veljače oko 20,40 sati, 21-godišnjak iz Vođinaca, upravljao je osobnim automobilom marke „VW Polo“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Tri ruže u Andrijaševcima.  U jednom trenutku, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Opel Corsa“, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak iz Rokovaca. Uslijed sudara,  21-godišnji vozač „VW Polo“-a i putnica u „Opel Corsa-i“ , 54- iz Rokovaca, teže su ozlijeđeni, dok je vozač „Opel Corsa-e“ lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je vozač „VW Polo-a“  upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

 

Novi fizički sukob u Vukovaru

VUKOVAR-U Vukovaru, ulica Dvanaest redarstvenika , noćas oko 2,00 sati u ugostiteljskom objektu, 20-godišnjak iz Vukovara je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir.

Nedugo potom, ispred ugostiteljskog objekta,  došlo je i do fizičkog sukoba između 20-godišnjaka i još dvojice mladića iz Vukovara u dobi od 19-godina.

Trenutno se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.