Najave

Raspored događanja za mjesec siječanj ...
Raspored događanja za mjesec siječanj ...

                            ...

Crna Kronika

Fizički napadnut 24-godišnjak u Vukovaru

VUKOVAR-Jučer, 19.veljače oko 22,00 sata u Vukovaru, Vijenac kneza Branimira, nepoznate osobe su napale i ozlijedile 24-godišnjaka ispred njegovog stana, da bi potom iz stana otuđile novac i alkoholna pića. 

Pravovremenim postupanjem policije pronađene su dvije osobe, jedna s vukovarskog područja, druga s osječkog područja, za koje se sumnja da su počinile napad. Trenutno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se biti poznate sve okolnosti događaja.

 

 

Rokovčanin zatečen u prometu sa 3,32 promila alkohola u krvi

ROKOVCI-Jučer, 18. veljače oko 21,30 sati, u kontroli prometa u Vinkovcima, u ulici LJ. Gaja, zatečen je 60-godišnjak iz Rokovaca, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, vinkovačkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao sa prisutnošću alkohola u organizmu od 3,32 g/kg. 

60-godišnjaku je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci i novčana kazna.

 

Poginuo biciklist na ulazu u Rokovce

VINKOVCI-Večaras oko 17.50 došlo je do prometne nesreće na cesti Vinkovci-Rokovci. Na ulazu u Rokovce od strane Vinkovaca, automobil je udario biciklistu koji je uslijed udarca preminuo.

Očevid u tijeku

Građani,oprez ! Pozivi lažnih zaposlenika veleposlanstva Hrvatske

VINKOVCI-Unazad nekoliko dana u više policijskih uprava prijavljena su kaznena djela prijevare. Uglavnom stariji građani dobivaju poziv osoba koje se predstavljaju da zovu iz veleposlanstva RH u nekoj stranoj zemlji te traže novac za troškove liječenja rođaka koji prebiva u inozemstvu. 

Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima rođaka u inozemstvu, pa kaže da je rođaku pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj. Novac za troškove liječenja traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona. Nakon stupanja u kontakt s rodbinom, osobe koje su novac uplatile, shvate da su postale žrtve prijevare.

Molimo građane da, ako dobiju takav poziv, stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija, prije uplaćivanja novca, kako ne bi postali žrtve prijevare.

 

Akcija uhićenja u Vinkovcima

VINKOVCI-Kako neslužbeno doznajemo sinoć i jutros u Vinkovcima uhićena su dva odvjetnika, jedna liječnica,  policajac i jedan posrednik.

Nad 58 osoba s vinkovačkog područja Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje u prijevare s osiguranjima zbog prometnih nesreća, odnosno prijevara s policama osiguranja i naknadom štete.

Uhićenja u Vinkovcima započela su u četvrtak ujutro, a oko podneva su osumnjičeni dovođeni na ispitivanje u prostorije osječkog Uskoka. Među uhićenima su vinkovački odvjetnici, otac i sin, M. i Ž. D., liječnica M. P., voditeljica odjela Hitnog prijema Opće županijske bolnice Vinkovci, posrednik M. B. iz Vinkovaca te iločki policajac M. Č.

Sumnjiči ih se za zločinačko udruživanje, zlouporabu osiguranja, prijevaru, pokušaj prijevare i krivotvorenja isprave.

 

Pronađeno 12 kg sitno rezanog duhana

LIPOVAC-Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, jučer, 10. veljače, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija  36-godišnjaka u Lipovcu. 

Pronađeno je 12 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. 

 

Pronađeno 20 kilograma opojne droge u osobnom automobilu

VINKOVCI-Zajedničkim postupanjem djelatnika policije i Mobilne jedinice Carine u ponedjeljak, 8. veljače, oko 19,15 sati, u ulici K. Zvonimira u Vinkovcima zaustavljan je osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka. U skrivenim dijelovima vozila pronađeno je oko 20 kg opojne droge tipa marihuana.  

Nad 27-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 38-godišnjim državljaninom Srbije provedeno je kriminalističko istraživanje, nakon čega su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.