Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Crna Kronika

Dvoje poginulih u prometnoj nesreći

MIRKOVCI-U subotu, 24.prosinca oko 16,30 sati na državnoj cesti D-46, između mjesta Mirkovci i Stari Jankovci dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila a u kojoj su dvije osobe smrtno stradale i jedna osoba je ozlijeđena - na mjestu događaja vrši se očevid a promet se preusmjerava okolnim cestama.

 

 

Zapalio se automobil, pokrenuo, prešao cestu i udario u parkirani osobni automobil u Vinkovcima

VINKOVCI-Uslijed kvara na električnim instalacijama u ulici D. Žanića-Karle u Vinkovcima, izbio je požar na osobnom automobilu 38-godišnjaka iz Vinkovaca, marke „Opel Omega“,vinkovačkih registarskih oznaka. 

Tijekom požara vozilo se pokrenulo, prešlo cestu i udarilo u parkirani osobni automobil marke „Renault TWingo“, vinkovačkih registarskih oznaka, vlasništvo 41-godišnjaka iz Vinkovaca.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Srbin i Crnogorac uhvaćeni s 22 kg marihune u osobnom automobilu

BAJKOVO-Prilikom postupanja policijskih službenika na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, na  ulasku u Republiku Hrvatsku  kontrolirano  je osobno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka u kojem se kao vozač nalazio 45-godišnji srpski državljanin, a kao suvozač 35-godišnji crnogorski državljanin. 

Naknadnom pretragom vozila, u prepravljenim dijelovima vozila, pronađeno je oko 22 kg. opojne droge za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku.

 

Mlađa muška osoba počinila suicid u Ivankovu

IVANKOVO-U noći  sa subote na nedjelju 19-godišnji mladić iz Ivankova počinio je suicid  iz vatrenog oružja kako neslužbeno doznajemo.

Mladić je živio u obiteljskoj kući s roditeljima, a imao je  četvero braće.On i još jedan brat živjeli  su u obiteljskoj kući s roditeljima, dok su ostala trojica braće oženjena. 

Što je nagnalo mladića da počini samoubojstvo nitko nezna u Ivankovu, mještani ovog sela još uvijek su u šoku kad su doznali za suicid. Svi oni koji su poznavali tog momka  imaju samo riječi hvale za njega, krenuo je na fakultet u Osijek, uvijek vedar i nasmijan, tako da ostaje veliki upitnik, zašto je počinio suicid.

Posljednji ispraćaj je u ponedjeljak u 15.00 sati na mjesnom groblju u Ivankovu

Operirana djevojčica koju je napao pas u Vinkovcima

VINKOVCI-Kao što smo već pisali desetogodišnju djevojčicu napao je pas na povratku iz škole.Vlasnik psa je držao psa na povodcu, a djevojčica mu je prišla kao i svaki put, jer ona poznaje tog psa.

U jednom trenutku pas je skočio na nju i nanio joj teške ozljede lica, a brzom intervencijom Hitne pomoći, djevojčica je hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Kako nam je rekao otac, njegova kćer je za sada relativno dobro, operirana je,  a oštećena je hrskavica nosa.Sad nakon svega, ona je potresena, boji se svega, kako kaže otac, postala je svjesna što se dogodilo, međutim u prvi mah je bila hrabra i stalno misli da je ona kriva što se to na kraju dogodilo. 

 

Pas ugrizao djevojčicu u Vinkovcima

VINKOVCI-U stambenom naselju Lapovci u Vinkovcima, vraćajući se iz škole, pas je napao desetogodišnju djevojčicu.

Psa je u šetnju povela 23-godišnjakinja iz Vinkovaca te je pas nakon što mu je djevojčica prišla, skočio i ugrizao djevojčicu.U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci pružena joj je liječnička pomoć, a zadobivene ozljede okvalificirane su kao teže tjelesne ozljede. O događaju je obavješteno nadležno državno odvjetništvo.

Kako nam je rekla djelatnica trgovine, djevojčica je utrčala u trgovinu i tražila pomoć.

-Molim vas pomozite mi, pas me ugrizao. Držala se za nos, dala sam joj salvetu  i pozvala Hitnu pomoć, koja je došla za par minuta, stvarno su brzi bili. Djevojčica je bila hrabra, nije bila u šoku i rekla mi je broj telefona  roditelja, tako da smo odmah obavijestili roditelje, ispričala je djelatnica trgovine još uvijek pod šokom.

Djevojčica je hospitalizirana na odjelu Opće županijske bolnice Vinkovci.

 

Policija otvorila bunker u Mirkovcima, nije pronađeno ništa od oružja

VINKOVCI-Posljednjih dana bilo je govora o  bunkeru, u polju kod groblja u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci,imaju velike količine naoružanja, međutim policija nije pronašla skriveno nikakvo oružje, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

 -''Otvorili smo bunker i unutra nismo pronašli naoružanje. O postojanju bunkera policija je došla na temelju operativnih radnji, a od tih saznanja do njegova otvaranja policija je osiguravala bunker, koji se nalazi na privatnom zemljištu.

 O postojanju tog bunkera i sumnjama da je u njemu u vrijeme mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja skriveno naoružanje nedavno je za medije progovorio saborski zastupnik Stevo Culej koji je rekao kako je od jednog mještanina čiji identitet nije želio otkrivati, da se radi o "osobi čija je savjest progovorila i otkrila postojanje skrivenoga bunkera", čuo da se u bunkeru nalazi minobacačka bitnica i drugo naoružanje.

Policija već godinama provodi akciju u okviru koje je moguće nelegalno naoružanje bez ikakvih zakonskih posljedica prijaviti najbližoj policijskoj postaji. Osoba pri tome može ostati i anonimna, a u cilju zaštite identiteta moguće je u da po naoružanje dođu policajci u civilu. Od mirne reintegracije do danas policiji su predane velike količine najrazličitijeg naoružanja .