Najave

Raspored događanja za mjesec ožujak ...
Raspored događanja za mjesec ožujak ...

                            ...

Crna Kronika

Poginuo vozač osobnog automobila

GRADIŠTE-Danas, 2. ožujka, oko 12,00 sati, na državnoj cesti između Vinkovaca i Županje, u blizini Gradišta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. 

Vozač osobnog automobila marke ''Renault'', vinkovačkih registracijskih oznaka, kretao se cestom iz smjera Županje prema Vinkovcima. Došlo je do direktnog udara osobnog automobila i teretnog vozilo marke ''Man'', bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnji državljanin Bugarske.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač osobnog automobila. 

 

 

Šest prometnih nesreća obilježilo vikend u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VINKOVCI-Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 19. veljače oko 14,00 sati, 69-godišnjak iz Vukovara, upravljao je osobnim automobilom marke „Fiat Punto“, vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Hrvatske nezavisnosti. Dolaskom do križanja s ulicom B. Jelačića, nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, koji je u tom trenutku upravljajući biciklom prelazio 68-godišnjak iz Vukovara. Uslijed udara vozila u bicikl, 68-godišnjak je pao na kolnik i teže se ozlijedio. Očevidom je utvrđeno kako je 68-godišnjak upravljao biciklom pod utjecajem alkohola

U subotu, 20. veljače oko 9,20 sati, 50-godišnjakinja iz Vukovara je, upravljajući osobnim automobilom marke „Mercedes“, vukovarskih registracijskih oznaka, u ulici K. A. Stepinca prilikom vožnje unazad, kako bi se uključila u promet,  udarila u 82-godišnjakinju iz Vukovara, koja se kretala nogostupom. U prometnoj nesreći 82-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U nedjelju, 21. veljače oko 20,40 sati, 21-godišnjak iz Vođinaca, upravljao je osobnim automobilom marke „VW Polo“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Tri ruže u Andrijaševcima.  U jednom trenutku, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Opel Corsa“, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak iz Rokovaca. Uslijed sudara,  21-godišnji vozač „VW Polo“-a i putnica u „Opel Corsa-i“ , 54- iz Rokovaca, teže su ozlijeđeni, dok je vozač „Opel Corsa-e“ lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je vozač „VW Polo-a“  upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

 

Novi fizički sukob u Vukovaru

VUKOVAR-U Vukovaru, ulica Dvanaest redarstvenika , noćas oko 2,00 sati u ugostiteljskom objektu, 20-godišnjak iz Vukovara je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir.

Nedugo potom, ispred ugostiteljskog objekta,  došlo je i do fizičkog sukoba između 20-godišnjaka i još dvojice mladića iz Vukovara u dobi od 19-godina.

Trenutno se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja. 

Fizički napadnut 24-godišnjak u Vukovaru

VUKOVAR-Jučer, 19.veljače oko 22,00 sata u Vukovaru, Vijenac kneza Branimira, nepoznate osobe su napale i ozlijedile 24-godišnjaka ispred njegovog stana, da bi potom iz stana otuđile novac i alkoholna pića. 

Pravovremenim postupanjem policije pronađene su dvije osobe, jedna s vukovarskog područja, druga s osječkog područja, za koje se sumnja da su počinile napad. Trenutno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se biti poznate sve okolnosti događaja.

 

Rokovčanin zatečen u prometu sa 3,32 promila alkohola u krvi

ROKOVCI-Jučer, 18. veljače oko 21,30 sati, u kontroli prometa u Vinkovcima, u ulici LJ. Gaja, zatečen je 60-godišnjak iz Rokovaca, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, vinkovačkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao sa prisutnošću alkohola u organizmu od 3,32 g/kg. 

60-godišnjaku je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci i novčana kazna.

 

Poginuo biciklist na ulazu u Rokovce

VINKOVCI-Večaras oko 17.50 došlo je do prometne nesreće na cesti Vinkovci-Rokovci. Na ulazu u Rokovce od strane Vinkovaca, automobil je udario biciklistu koji je uslijed udarca preminuo.

Očevid u tijeku

Građani,oprez ! Pozivi lažnih zaposlenika veleposlanstva Hrvatske

VINKOVCI-Unazad nekoliko dana u više policijskih uprava prijavljena su kaznena djela prijevare. Uglavnom stariji građani dobivaju poziv osoba koje se predstavljaju da zovu iz veleposlanstva RH u nekoj stranoj zemlji te traže novac za troškove liječenja rođaka koji prebiva u inozemstvu. 

Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima rođaka u inozemstvu, pa kaže da je rođaku pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj. Novac za troškove liječenja traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona. Nakon stupanja u kontakt s rodbinom, osobe koje su novac uplatile, shvate da su postale žrtve prijevare.

Molimo građane da, ako dobiju takav poziv, stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija, prije uplaćivanja novca, kako ne bi postali žrtve prijevare.