Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Sport

Elena Rimac odličnom igrom do trećeg mjesta na teniskom turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-U dvorani  Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Dvoransko prvenstvo Vinkovaca  za dječake i djevojčice do 14 godina  iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji djevojčica u prvom polufnalu  Korina Roso (TK'' Osijek'') , inače prva nositeljica turnira,   pobijedila je Ivonu Riđan ( TK'' Brod'') sa 6:4, 6:2, dok je u drugom polufinalu Ines Bedeković ( TK ''Zagi''), treća nositeljica turnira,  pobijedila Elenu Rimac (TK ''Vinkovci'') sa 7:5, 6:2. U četvrtfinalu turnira Elena Rimac je pobijedila drugu nositeljicu turnira Laru Dominić (TK''Olimpija'', Osijek) sa 6:7, 6:0, 6:1. U finalu turnira Korina Roso pobijedila je Ines Bedeković sa 6:3, 6.3, te osvojila turnir u kategoriji djevojčica.

U kategoriji dječaka u prvom polufinalu Fran Kuna (TK'' Osijek''), prvi nositelj turnira, pobijedio je Marka Lukića (TK''Ponikve'') sa 6:1, 6;2, dok je u drugom polufinalu Ivan Max Horvatić, drugi nositelj turnira iz TK ''Ponikve'' pobijedio Mateja Kukriku (TK ''Futur'') sa 6:1, 6:2. U finalu turnira Fran Kuna još jednom je pokazao svu svoju kvalitetu, te je sa 6:1, 6:3 pobijedio Ivana Max Horvatića i osvojio turnir u kategoriji dječaka.

Nagrade najuspješnijima podijelio je vrhovni sudac turnira Vlado Vergaš.

 

 

Plivački klub ''Orion'' Vinkovci ostvario odličan uspjeh na C Ekipnom prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Plivači i plivačice vinkovačkog PK Oriona nastupili su na C Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Puli 16. i 17. ožujka u Puli, u bazenu otvorenom prije nepuna tri mjeseca.

Na ekipnim prvenstvima cilj je ostvariti što veći broj FINA bodova. Svaki klub bira dva natjecatelja za svaku od 11 disciplina i još postavu za 2 štafetne utrke. Na kraju, zbroj bodova svih disciplina odlučuje o pobjedniku i prelasku u viši rang (B Ekipno prvenstvo Hrvatske).

U konkurenciji 12 klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji, naši su plivači osvojili izvrsno 4. mjesto, a plivačice 6. mjesto. U muškoj ekipi plivali su Nikola Ćaleta, Marin Svilar, Dominik Živalj, Alojzije Ćaleta, Marko Jurić i Matej Svilar. Žensku ekipu činile su Iva Čorak, Laura Matić, Lana Jurić, Paola Horvat, Dorotea Živalj i Tonka Kovačević. 

 

Trenerica Maša Pešec zadovoljna je plasmanom jer su obje ekipe sportski i motivirano ulazile u svaku utrku i svako ponaosob davao je najviše od sebe. U muškoj konkurenciji PK Orion (12144) dijelilo je manje od 800 bodova od prvog mjesta (PK Arena Pula-12875) i manje od 200 od trećeplasiranih (PK Jadera-12312).

Također, plivačice nije dijelilo puno bodova od viših plasmana gdje su prvih 7 ekipa bile unutar gustih 2000 FINA bodova. 

Pojedinačno najuspješnije utrke s osvojenih najviše bodova plivali su Matej Svilar (1. mjesto 50m slobodno, 557 bodova), Marko Jurić (2. mjesto 100m leđno, 547 bodova), Alojzije Ćaleta (2. mjesto 100m leptir, 566 bodova), Dominik Živalj (3. mjesto 100m prsno, 541 bod), Marko Jurić (3. mjesto 200m leđno, 519 bodova), štafeta 4 x 100 mješovito u sastavu M. Jurić, D. Živalj, A. Ćaleta i N. Ćaleta 3. mjesto (544 bodova).

Čestitke plivačima iz PK Arena Pula i plivačicama iz PK Rijeka koji su se izborili za viši rang!

 

Barbara Vučinić i Zora Kolak srebrne, Kristijan Andabak i Ante Kolak brončani u Županji

VINKOVCI-STK Županja organizirala je 17.03.2019. u Županji, 1.Županja kids, stolnoteniski turnir za djevojčice i dječaka u 4 starosne kategorije od početnika do kadeta. Turnir se održao u sklopu 52.šokačkog sijela, tradicionalne županjske manifestacije ,a okupio je 98 natjecatelja iz Hrvatske i Srbije. STK Cibalia, pod vodstvom trenera   Davora Lončara nastupila je sa osam predstavnika te se okitila sa četiri odličja.

Kod djevojčica u kategoriji Najmlađe kadetkinje, Barbara Vučinić bila je drugoplasirana, iza Elene Vukovac iz STK Vodovod, dok je  Zara Kolak , u kategoriji kadetkinja , također osvojila drugo mjesto. U finalu je od nje bila bolja Tonka Rudnički iz Nuštra.

Kod dječaka u kategoriji Klinci , Kristijan Andabak osvojio je treće mjesto,a isti uspjeh ponovio je Ante Kolak u kategoriji Najmlađi kadeti.

u privitku fotografija momčadi STK Cibalia koja je nastupila u Županji

Športski karate klub ''Ictus'' ukupno najbolji u četvrtom kolu Otvorene karate lige

VINKOVCI-Dana 17.  ožujka 2019. godine  u Đakovu je održano  četvrto kolo Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. , na kojemu je nastupilo 264 natjecatelja iz ukupno 17 klubova, među kojima je nastupilo i 16 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 23 odličja  i to 12 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih odličja objavljenim na službenim stranicama  www.ekarate.eu/hr/.   

Nastupima u borbama pojedinačno Milan Ćujo je dominantnim izvedbama u kategorijama juniori -76 kg , +76 kg i mlađi seniori open u sve tri kategorije osvojio po zlatno odličje, njegov brat Luka Ćujo je u kategoriji,  mlađi kadeti -52 kg osvojio zlatno odličje dok je u u kategoriji mlađih kadeta -52 kg osvojio brončano odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategorijama kadeti -63 kg leon Kljaić osvojio je brončano odličje , a nastupom u kategoriji kadeti -70 kg Leon je osvojio zlatno odličje. U borbama pojedinačno u kategoriji kadeti +70 kg Erik Udarović osvojio je zlatno odličje.

Leon Udarović nastupio je u dvije kategorije u borbama pojedinačno i osvojio dva zlatna odličja, dok je Adrian Buinac u svojoj kategoriji u borbama pojedinačno osvojio srebrno odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađi učenici + 38 kg i učenici Damir Ćulubrk osvojio je srebrno odličje. Svojim nastupima u kategoriji  u kategoriji mlađi učenici + 38 kg Petar Noil osvojio je zlatno odličje, dok je u kategoriji učenici + 46 kg Petar osvojio brončano odličje. 

U kategoriji mlađih kadeta u borbama ekipno nastupili su Adrian Buinac, Luka Ćujo i Leon udarović koji su osvojili zlatno odličje, kao i Milan Ćujo , Leon Kljaić i Erik Udarović koji su nastupili u borbama ekipno u kategoriji juniora i također osvojili zlatno odličje.  

Svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji učenici 6-5 kyu Robert Vukojević osvojio je brončano odličje dok je u kategoriji mlađih kadeta 6-5 kyu Robert osvojio srebrno odličje. Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji mlađih kadetkinja 6-5 učenica Elena Marunček osvojila je srebrno odličje dok je Tricia Vujeva u istoj kategoriji osvojila brončano odličje. Nastupima u katama pojedinačno u kategoriji mlađih učenica 7-6 kyu Ana Matković osvojila je brončano odličje. 

U kategoriji kate ekipno učenici, kata tim u sastavu Ivano i Robert Vukojević i Petar Nol osvojio je srebrno odličje, dok je ženski kata tim u sastavu Elena Marunček, Marija Cindrić i Ana Matković u kategoriji učenica osvojio zlatno odličje. 

 Natjecatelje Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci na navedenom natjecanju vodili su treneri Živko Kalanj, Stjepan Šarić  i Doris Smolčić, a pored navedenih osvajača odličja nastupili su još i  Eli Matušinski i  Luna Kljaić. 

Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 4. kolu Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. zauzeo je izvrsno prvo mjesto mjesto od 17 klubova koji su nastupili, a u ukupnom poretku, nakon četiri održana kola,  ŠKK  „ICTUS“ nalazi se na odličnom drugom mjestu.     

 

 

Borna Dujić srebrni, Fran Čopčić brončani na velikom međunarodnom taekwondo natjecanju u Zagrebu

VINKOVCI-U nedjelju 17. ožujka 2019. godine u Zagrebu se održalo veliko međunarodno natjecanje u taekwondou 13. Feniks Budo Sport Kup na kojemu je nastupilo 520 natjecatelja iz 60 klubova među kojima su bili i natjecatelji TK „Sajnamija“.

 Natjecanje je bilo izbornog karaktera za Hrvatsku reprezentaciju u uzrastu juniora te je Sajnamovac Fran Čopčić  osvojivši brončanu medalju među posebno jakoj konkurenciji u kategoriji do 63 kg upisao svoje prve bodove.

U uzrastu mlađih kadeta Borna Dujić osvojio je srebrnu medalju, dok je u uzrastu kadeta Mia Fernbach nakon uvjerljive pobjede zaustavljena u borbi za medalju te se plasirala na 5. mjesto. Nastupio je još i Karlo Šarčević.

Natjecatelje su kroz borbe vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan-Martin Kelava, a sudila je Lea Grbavica.

 

Vinkovački plivački klub na Ekipnom C prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Ekipno C Prvenstvo Hrvatske  u plivanju održalo se po prvi put u Puli, 16.-17.03.2019. u organizaciji Plivačkog saveza Istarske županije. Za bodove i plasman na B prvenstvo borilo se 12 klubova u konkurenciji plivača i plivačica. 

Trener Zvonimir Pinter  odabrao je 8 plivača/plivačica koji su predstavljali Vinkovački plivački klub a to su: Fran Budimir, Ivor Rakijašić, Marko Plavšić, Tomo Petrinić, Nika Brdar, Brigita Vidinović,  Klara Grgić i Martina Rajković.  

Plivači su osvojili ekipno 10. mjesto što je dobar rezultat obzirom su 2 ponajbolja plivača radi zdravstvenih problema propustila ovo natjecanje, dok su plivačice osvojile ekipno 9. mjesto. Vpk je zadovoljan ostvarenim rezultatima, naročito rezultatima Tome Petrinića koji je bio najmlađi natjecatelj na prvenstvu i izvrsno se nosio s konkurencijom.

 

Sajnamovci odličnim borbama osvojili drugo mjesto na Vinkovci Openu, prvo mjesto na Limač Openu

VINKOVCI-U subotu 09.03.2019. godine u Vinkovcima se održalo međunarodno natjecanje u taekwondou u organizaciji TK „Sajnami“, na kojem je nastupilo 230 natjecatelja iz 23 kluba iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelje je pozdravio delegat HTS-a gospodin Damir Zahirović, te izaslanik HOO-a i Vukovarsko-srijemske županije gospodin Mario Meštrović, u ime gradonačelnika grada Vinkovaca gospodina Ivana Bosančića natjecanje je otvorio gospodin Mario Jurić voditelj odsjeka za šport i fizičku kulturu grada Vinkovaca.

U turniru 2. VINKOVCI LIMAČ OPENA 2019   za Sajnami medalje su osvojili:

Zlata: Tomislav Vladisavljević, Adam Pavlek, Ilija Kovačević, Josip Šarić, Andrija Sebastijan i Klara Radman.

Srebra: petra Šarčević, Nika Kristović, Marin Markić, Lejla Markić, Šimun Ereš i Vanja Mandek

Bronce: Klara Komšić, Grugur Šarić, Karlo Grgić i Josip Pravda.

Nastupili su još: Anđela Markić, Lara Nekić, Elena Divković, Bruno Huber, Šimun Huber, Gabrijel Rapčan, Tibor Hlišć, Josip Cvitković i Jakov Ćosić.

Ukupno 16 medalja: 6 zlatnih, 6 srebrnih i 4 brončane.

Pojedinačne pehare za najbolje u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su:

Najbolja mlađa kadetkinja: Klara Radman- Sajnami, najboljii mlađi kadet: Josip Šarić- Sajnami.

Najbolji Kick Ž1: Lucija Damjanov- kneževi vinogradi, Ž2: Dora Knežević- Našice

Najbolji Kick M1: Matej Horvat- Kneževi Vinogradi, M2: Juraj Zovko- Brod

Najbolji Kid Ž: Zara Vranaričić – Bistra, KidM: Grgur Peić- Brod 

 

U ukupnom poretku 1. mjesto pripalo je „Sajnamiju“, 2. mjesto „Našicama“ i 3. mjesto „Brodu“   

 

U turniru 5. Vinkovci Open 2019 za Sajnami medalje su osvojili:

Zlata: Bruno Marić, Borna Dujić, Lucija Ćosić, Karlo Šarčević, Tara Marić, Mia Fernbach, Marta Čopčić i Fran Čopčić.

Srebro: Ana Merc, Ivana Firi, Ana Lukić, Valentina Plašć, Ema Pap, Petra Vladisavljević, Blaženka Mihalj, Lukas Bašić-Palković.

Bronca: Doris Lukić, Tamara Mikić, Ria Smole, Ivano Rožmarić, Marija Komesarović, Petra Žaper, Nikola Komesarović.

Nastupili: Luka Radman.

Ukupno 23 medalja: 8 zlatnih, 8 srebrnih, 7 brončanih.

Sajnamovce su vodili treneri: Ivo Lukić, Divijan-Martin Kelava, Ivona Lukić, Arian Ćosić i Jasmina Lucić, a sudila je Lea Grbavica. 

 Pojedinačne pehare za najbolje u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su:

Najbolja seniorka: Laura Zahirović-Osijek

Najbolja juniorka: Ivana Šarenac-Prnjavor, junior: Fran Čopčić- Sajnami

Najbolja kadetkinjaB: Mia Fernbach-Sajnami, kadetB: Josip Čretni- Brod

Najbolja kadetkinjaA: Nika Jandroković-Orion, kadetA: Darko Kobešćak Ozimec-Susedgrad Sokol

Najbolji mlađi kadet: Barbara Rebrović-Ogrc, mlađi kadet: Tin Rezo-Orion

Ukupni pored klubova na 5. Vinkovci Openu 2019: 

1. mjesto „Orion“ (Zagreb), 2. mjesto: „Sajnami“ (Vinkovci), 3. mjesto „Sokol- Bijeljina“ (Bijeljina)