Najave

Sport

''Sava'' Županja ekipno, Dalibor Culek pojedinačno pobjednici 55.Trofeja Šokadije

VINKOVCI - Na rijeci Bosutu u Vinkovcima održan je 55. Trofej Šokadije, natjecanje u sportskom ribolovu u organizaciji Športskog ribolovnog društva ''Priroda'' Vinkovci koji svake godine okupi veliki broj natjecatelja, a ove godine je natjecanje održano pod svim epidemiološkim mjerama.

Na ovom tradicionalnom ribolovnom natjecanju po lijepom i sunčanom vremenu, koje je pogodovalo ribičima te je bio dobar ulov, nastupilo je 15 udruga i društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.

- Od prvih Vinkovačkih jeseni ŠRD ''Priroda'' Vinkovci domaćin je natjecanja sportskih ribolovaca pod nazivom ''Trofej Šokadije''. Svake godine bude puno natjecatelja, što nam je posebno drago, kao i to što iz godine u godinu uvijek ima novih natjecatelja. Mi kao domaćini uvijek se potrudimo da sve prođe u fer i korektnom natjecanju, kao što je bilo i ove godine. Želio bih zahvaliti svima koji su došli i ove godine na naš ''Trofej Šokadije'' sa željom da se i dogodine okupimo na 56. Trofeju Šokadije u još većem broju i da nas posluži vrijeme kao i ove godine - rekao je Josip Petrinović, predsjednik Športskog ribolovnog društva ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci.

U sektoru A prvo mjesto osvojio je Kristijan Dubravac (''Sava Županja'') s ulovom 7525 grama,  drugi je bio Željko Ljubić (''Starovirac'' Otok) s ulovom 6200 grama, dok je treći bio Domagoj Matošević ( Priroda-2, Vinkovci) s ulovom 5275 grama. U sektoru B prvo mjesto osvojio je Dalibor  Culek (''Mladost'' Cerić) s ulovom 8185 grama, drugi je bio Ante Klanac (''Sava'' Županja) s ulovom 7480 grama, treće mjesto osvojio je Davor Marošević (Priroda1, Vinkovci) s ulovom 6970 grama.U sektoru C prvo mjesto osvojio je Stefan Anđelković (''Ribič'', Vukovar), drugi je bio Stjepan Batarilović ( ''Virovi'' Bošnjaci) s ulovom 5855 grama, dok je treći bio Ivica Đijan (Priroda1, Vinkovci) s ulovom 5755 grama.

U generalnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Dalibor Culek ( ''Mladost'' Cerić) s ulovom 8185 grama, drugi je bio Kristijan Dubravac (''Sava'' Županja) s ulovom 7525 grama, a treće mjesto je osvojio Stefan Anđelković (''Ribič'', Vukovar).

U ekipnom djelu natjecanja prvo mjesto osvojila je ekipa ''Sava'' Županja, drugo mjesto osvojila je ekipa ''Priroda 1'' iz Vinkovaca, dok je treće mjesto osvojila ekipa ''Mladost'' Cerić.

 

PK Orion potvrdio kvalitetu na državnom natjecanju u Zagrebu

VINKOVCI-U Zagrebu je od 7. do 9. kolovoza 2020. na plivalištu Mladost održano Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u velikim bazenima. Najveće je to godišnje plivačko natjecanje, a na njega mogu ići samo oni koji isplivaju propisane norme HPS-a. Okupilo je 450 najboljih hrvatskih plivačica i plivača iz 33 plivačka kluba. 

Ni izvanredna situacija pandemije koronavirusa, ni nekoliko mjeseci bez treninga ni mali broj natjecanja nije spriječio PK Orion da na njemu nastupi s brojnom ekipom: seniorkom Tonkom Kovačević, mlađim seniorima Markom Jurićem, Alojzijem Ćaletom i Laurom Matić, juniorima Matejem Pfafom, Nikolom Ćaletom i Marinom Svilarom te mlađim juniorima Ivom Čorak, Adelom Matošević i Dorianom Vugrekom.  Plivali su ukupno 20 pojedinačnih utrka te 4 štafetne! 

Pojedinačno najbolje rezultate ostvarili su Marko Jurić zauzevši 5. mjesto na 50m leđno u mlađeseniorskoj konkurenciji, Dorian Vugrek sa 6. mjestom na 100m leđno u mlađejuniorskoj konkurenciji, Nikola Ćaleta koji je bio 7. na 50 m leptir i 8. na 100m leptir  u juniorskoj konkurenciji te Marin Svilar s 9. mjestom na 50m prsno u juniorskoj konkurenciji.

Štafeta 4 x 100m slobodno u sastavu Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Alojzije Ćaleta i Dorian Vugrek zauzela je izvrsno 9. mjesto u seniorskoj konkurenciji (iako su mlađi brat Ćaleta i Vugrek junior i mlađi junior). Štafeta 4 x 100m mješovito u juniorskoj konkurenciji također je zauzela 9. mjesto, a u sastavu Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek. 

Ekipu PK Orion vodila je, kao i uvijek, trenerica Maša Pešec koja ne krije zadovoljstvo nastupom svojih plivača i plivačica. Ističe kako je muška ekipa na Listi uspješnosti klubova natjecanje završila na 15. mjestu u jakoj konkurenciji. Posebno je veseli što su drugi klub po uspješnosti Regije 4. Ženska ekipa svoj nastup završila je na 24. mjestu.  Treba napomenuti da je Orion daleko najuspješniji klub u našoj županiji te da neki klubovi nisu ni ušli na listu uspješnosti budući da nisu skupili niti jedan bod. Najvrjednije rezultate po FINA bodovima isplivali su Marko Jurić na 50 m leđno, osvojivši rezultatom 2.15 čak 622 boda i Nikola Ćaleta u disciplini 100 m leptir gdje je vremenom 58,40 otplivao rezultat vrijedan 620 bodova. 

Ljetno prvenstvo Hrvatske uvijek se pliva u velikom 50 metarskom bazenu, a naši plivači imaju uvjete treniranja samo u 25 metarskom, i naći se među prvih 8 i tako blizu medalje je ogroman uspjeh.

Nakon tri dana napornog tempa natjecanja za kraj se ekipa zabavila „team buildingom“ – karting utrkom na zagrebačkom Velesajmu. 

Momčad NK ''Mladost'' Cerić odličnom igrom do titule pobjednika ''Memorijala'' u Ceriću

CERIĆ- Nogometni klub ''Mladost'' Cerić uspješno je organizirao Memorijalni nogometni turnir za nestale i poginule igrače ''Ivica Kruhoberec, Damir Andreić, Željko Vrkić''.

Prije početka turnira položeni su vijenci na kod spomenika u Ceriću, kako bi se odala počast svima poginulima i nestalima u Domovinskom ratu.

U prvom polufinalu NK ''Nosteria'' Nuštar pobijedila je NK ''Mladost'' Antin sa 2:1, dok je u drugom polufinalu momčad NK ''Mladost'' Cerić sa visokih 4:0 nadigrala momčad NK ''Lovor'' Nijemci.

U susretu za 3.mjesto NK ''Mladost'' Antin je sa minimalnih 1:0 pobijedila momčad NK ''Lovor'' Nijemci.Nakon susreta za treće mjesto sve je bilo spremno za Općinski derbi između momčadi NK ''Nosteria'' Nuštar  i NK 'Mladost'' Cerić. U odličnoj utakmici slavila je momčad NK ''Mladost'' Cerić sa 2:0,  a pogotke su postigli Danijel Kopić i Ivan Marinčić. 

Kad govorimo o pojedinačnim nagradama, najbolji vratar je Emil Huseljić, najbolji igrač je Dominik Marinčić, dok je najbolji strijelac Ivan Marinčić, sva tri igrača su iz pobjedničke momčadi.

 

Plivački klub Orion isplivao 5 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih medalja u Sisku

VINKOVCI-Proteklog vikenda 25. i 26. srpnja 2020. u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske – Regije 4. Prvo je to natjecanje od početka pandemije koronavirusa, a na njemu je nastupilo 163 natjecatelja iz 8 klubova. Održano je u skladu sa svim propisanim mjerama i preporukama HZJZ i Glavnog stožera prema naputcima organizatora natjecanja PK Sisak Janaf. 

Na njemu je PK Orion nastupio sa šesnaest natjecatelja koji su jedva dočekali natjecanje i uvid u trenutnu kondicijsku spremu nakon poduže stanke. Iz Siska su se vratili s 21 pojedinačnom medaljom (5 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih) te s 5 medalja u štafetnim utrkama (dvjema zlatnim, dvjema srebrnim i jednom brončanom). Posebno veseli da su medalje osvojile i mlade snage u početničkoj konkurenciji te mlađekadetskoj i kadetskoj konkurenciji – Jona Renić Oršolić, Ante Kasić i Marija Ćaleta, a s tri 4. mjesta umalo i Luka Vugrek. Ostali su osvajači pojedinačnih medalja Dorian Vugrek, Nikola Ćaleta, Marin Svilar, Marko Jurić, Tonka Kovačević, Matej Pfaf i Brigita Vidinović.  Medlajam u štafetama okitili su se Adela Matošević, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Iva Čorak u mješovitoj štafeti,   Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek dominantno i u seniorskoj konkurenciji iako su oni juniori te Adela Matošević, Lorena Mustafić, Brigita Vidinović i Iva Čorak u juniorskoj konkurenciji. 

Povećao se i broj natjecatelja za predstojeće Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u Zagrebu od 6. do 9. kolovoza 2020. Norme su, za to najveće nacionalno natjecanje, isplivali Tonka Kovačević, Iva Čorak, Adela Matošević, Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek, Matej Pfaf, a pridružit će im se još nekoliko plivača za štafetne utrke. Budući da je ovo natjecanje bilo jedino u 50 metarskom bazenu u ovoj plivačkoj sezoni pa samim time i jedina prilika za plivanje normi, ovaj uspjeh time je i veći.

Trenerica Maša Pešec ističe da su plivači i plivačice plivali najbolje što su mogli u ovom trenutku, ali posebno ističe ponos i zadovoljstvo jer su pokazali visoku razinu odgovornosti prema sebi i drugima poštujući sve organizacijske mjere natjecanja!

Pojedinačni su rezultati (do 10. mj.) sljedeći:  

VUGREK, DORIAN (MLAĐI JUNIOR) – 1. mj. 200m leđno (1. i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji), 1. mj. 100m leđno (1. mj. i u juniorskoj konkurenciji te 2. mj. u općoj - seniorskoj konkurenciji) , 4. mj. 100m slobodno, 5. mj. 200m mješovito,  6. mj. 50m slobodno

ĆALETA, NIKOLA (JUNIOR) – 2. mj. 100m leptir (2. mj. i u seniorskoj konkurenciji), 2. mj. 50m leptir ( i 3. mj. u seniorskoj konkurenciji), 3. mj. 100m slobodno, 4. mj. 50m slobodno, 5. mj. 50m leđno 

SVILAR, MARIN (JUNIOR) – 2. mj. 100m prsno, 2. mj. 50m prsno, 2. mj. 200m prsno (i 3. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji)   

JURIĆ, MARKO (SENIOR) – 2. mj. 50m leđno,  4. mj. 50m leptir, 4. mj. 100m leđno, 6. mj. 50m slobodno  

RENIĆ ORŠOLIĆ, JONA (POČETNIK) - 2. mj. 100m prsno, 4. mj. 50m prsno, 6. mj. 200m mješovito, 5. mj. 50m slobodno, 6. mj. 100m slobodno, 7. mj. 50m leptir

KOVAČEVIĆ, TONKA (SENIORKA) – 3. mj. 50m leđno, 4. mj. 50m leptir, 5. mj. 50m slobodno  

ČALETA, MARIJA (KADETKINJA) – 3. mj. 100m leđno,  4. mj. 200m mješovito, 7. mj. 100m slobodno, 9. mj. 200m slobodno, 14. mj. 200m leđno 

KASIĆ, ANTE (MLAĐI KADET) – 3. mj. 100m leđno, 5. mj. 100m prsno, 5. mj. 100m slobodno, 7. mj. 50m slobodno, 8. mj. 50m prsno

PFAF, MATEJ (JUNIOR) – 3. mj. 50m prsno,  4. mj. 50m leđno,  8. mj. 100m prsno, 8. mj. 100m leđno

VIDINOVIĆ, BRIGITA (JUNIORKA) – 3. mj. 50m leđno 

VUGREK, LUKA (POČETNIK) – 4. mj. 50m leđno,  4. mj. 200m mješovito, 4. mj. 100m leđno, 5. mj. 100m slobodno, 5. mj. 50m prsno, 6. mj. 50m leptir, 8. mj. 50m slobodno

MATIĆ, LAURA (SENIORKA) – 5. mj. 50m prsno, 6. mj. 50m leđno, 7. mj. 100m prsno,   10. mj. 50m leptir,

ĆALETA, ALOJZIJE (SENIOR) – 7. mj. 50m leptir, 8. mj. 50m leđno 

ČORAK, IVA (MLAĐA JUNIORKA) – 7. mj. 50m slobodno,  10. mj. 100m leđno, 10. mj. 100m slobodno, 

MATOŠEVIĆ, ADELA (MLAĐA JUNIORKA) – 9. mj. 100m leđno, 9. mj. 50m slobodno,  10. mj. 200m leđno 

MUSTAFIĆ, LORENA (MLAĐA JUNIORKA) – 10. mj. 50m slobodno

ŠTAFETE 

4 X 100m MJEŠOVITO MIXED ŠTAFETA 

Adela Matošević, Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Iva Čorak – 2. mj. u juniorskoj konkurenciji i 3. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji   

Marko Jurić, Laura Matić, Alojzije Ćaleta, Tonka Kovačević – 7. mj. u  općoj – seniorskoj konkurenciji   

4  x 100m MJEŠOVITO PLIVAČICE 

Adela Matošević, Laura Matić, iva Čorak i Tonka Kovačević – 5. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji   

4  x 100m MJEŠOVITO PLIVAČI 

Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek – 1. mj. u juniorskoj i 1. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji   

4 x 100m SLOBODNO PLIVAČICE 

Adela Matošević, Lorena Mustafić, Brigita Vidinović, Iva Čorak – 2. mj. u juniorskoj konkurenciji 

 

Momčad ''Auto Drago'' odličnom igrom do titule pobjednika turnira Ultrasa

VINKOVCI-Na sportskom terenu u stambenom naselju ''Kanovci'' odigran je veliki nogometni turnir Ultrasa koji je okupio 41 momčad.

Veliki broj građana  ovog dijela Vinkovaca, kao i šire,  došao je pogledati ovaj zanimljiv susret u odličnoj organizaciji Ultrasa.Sve je bilo besprijekorno, tako da sve pohvale za organizaciju.Bilo je tu svega u izobolju, od pića, jela do majica vinkovačke Cibalije. Na samom terenu bili su transparenti po blokovima, tako da ste imali jedan lijep prizor na samom igralištu. 

Prije polufinalnih utakmica imali smo jednu malu svečanost gdje su uručene plakete. Predsjednica HNK Cibalia Vinkovci Dea Lasić uime kluba povodom 100 godina kluba uručila je Zlatnu plaketu  navijačkoj skupini HNK Cibalije Ultras Vinkovci za izuzetan doprinos u razvoju nogometa, kao i Zlatnu plaketu Antunu Turdi, također za izuzetan doprinos razvoju nogometa.

Zlatna plaketa Antunu Turdi

Zlatna plaketa navijačkoj skupini Ultras

Odigrana je revijalna utakmica između momčadi Cibalia 2000. i 2020. u znak sjećanja na utakmicu Cibalia-Obilić.Bilo je lijepo vidjeti tadašnje legende i našu sada momčad.U sportskom duhu, utakmica je završila 2:2.

Momčad HNK Cibalia 2000. (na slici nedostaje Antun Andričević)

Momčad HNK Cibalia 2020.

Kad govorimo o samom turniru u prvom polufinalu  momčad ''Deportivo Lapovci'' pobijedila je momčad ''Stoka iz bloka'' sa 3:1, dok je u drugom polufinalu ''Auto Drago'' pobijedio ''Palermo'' 2:0. U susretu za 3.mjesto ''Palermo'' je pobijedio momčad ''Stoka iz bloka'' sa  2:1.

Finale turnire ponudilo je ljepoticu cijelog turnira, a sastale su se momčadi ''Auto Drago'' i ''Deportivo Lapovci''.Nakon  odlične igre oba suparnika, slavila je momčad ''Auto Drago'' s minimalnih 1:0.

Momčad ''Auto Drago'' -1.mjesto

Momčad ''Deportivo Lapovci''-2.mjesto

Momčad ''Palermo'' -3.mjesto

Momčad ''Stoka iz bloka''- 4.mjesto

Podjelom pehara najboljima završio je jedan lijep nogometni turnir na Kanovcima, a spomenimo i da su Ultrasi razvili veliku zastavu ''Vukovar 91'', te su turniru prisustvovali branitelji iz 3.brigade ''Kune''.

 

 

Ljetna liga okupila najjače igrače Teniskog kluba ''Vinkovci''

VINKOVCI-Kako je došlo do popuštanja epidemioloških mjera, te se može igrati na vanjskim teniskim terenima, Teniski klub ''Vinkovci'' pokrenuo je ponovo Ljetnu ligu koja je okupila iznimno jake tenisačice i tenisače.

Moramo napomenuti da ligu čine poznati vinkovački tenisači poput Eme Midžić, Roberta Marića, Ene Čopčić, Luke Cenera, Ivana Ergotića, Igora Balaša, Darka Mataka,  Kristiana  Ikić, te mnogih drugih koji su osvajali razne teniske turnire.Ove godine ligu čini 50 igrača, no još uvijek traju prijave za nikada,  do sada jaču ligu.

-Možemo s ponosom reći da smo ove godine okupili iznimno kvalitetne tenisačice i tenisače, tako da svi ljubitelji tenisa dođu na terene Teniskog kluba ''Vinkovci'', te da uživaju u prikazanoj igri svih sudionika.Uredili smo našu oazu  mira i ljepote , naš klub je dobio novi sjaj, zato ako se želite opustiti, dođite u naš klub, poručio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Ako se dotaknemo malo pravila, igrači su podijeljeni u osam skupina, te igraju međusobno. Nakon odigranih kola u prvom krugu, posljednja tri igrača više skupine prelaze u nižu skupinu, a prva tri igrača niže skupine prelaze u višu skupinu.Na kraju kompletne odigrane Ljetne lige  organizirati će se prvenstvo kluba, a najboljim igračima uručiti će se nagrade.

 

Ema Midžić prva, Elena Rimac i Filip Rihtar treći u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci održano je Dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji dječaka igrao se ''Round Robin'' sistem jer je bilo prijavljeno samo pet igrača, te je tako prvo mjesto sa 4 pobjede osvojio Leon Brajko Babić iz Teniskog kluba ''Đakovo'', drugo mjesto osvojio je Fran Kuna iz Teniskog kluba ''Osijek''sa tri pobjede i jednim porazom, treći je bio Filip Rihtar iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa dvije pobjede i dva poraza, četvrti je bio Ilija Kopić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa jednom pobjedom i tri poraza, dok je peto mjesto osvojio Jan Kallay iz Teniskog kluba ''Medveščak'' bez pobjede.

U kategoriji djevojčica u prvom polufinalu Sara Barbarić iz Teniskog kluba ''Osijek'', inače četvrta nositeljica turnira,  pobijedila je Korinu Roso iz Teniskog kluba ''Osijek'',prvu nositeljicu turnira, u neizvjesnom susretu sa 7:6, 2:6, 7:5. U drugom polufinalu Ema Midžić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'', inače druga nositeljica turnira,  pobijedila je Elenu Rimac iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa 6:1, 6:0.U finalu turnira Ema Midžić je pokazala svu svoju kvalitetu i sa 6:0, 6:2 nadigrala Saru Barbarić iz Teniskog kluba ''Osijek'' sa 6:0,6:2.