Najave

Sport

Uspješno je provedena Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba

VINKOVCI- Uspješno je provedena Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba u sklopu projekta Hrvatska pliva u 2022 godini. Ovogodišnji program koji je sufinaciralo ministarstvo turizma i sporta, besplatno je pohađalo 105 neplivača. Vrijednost projekta je 147.525,00 kn. Ministarstvo turizma i sporta sufinaciralo je program u iznosu od 117.725,00 kn, a 29.800,00 kn VPK vlastitim sredstvima. Od toga 5 neplivača je bilo sa posebnim potrebama.

Za vrijeme provedbe projekta, za sve polaznike i druge koji su bili zainteresirani , na danu otvorenih vrata organizirano je predavanje dr.sc. Maria Lovrića. Osnovi cilj Male škole je bio osposobiti neplivače da samostalno mogu preplivati 25 m, a sekundarni cilj je zadržati što je mogući veći broj djece u klubu kako bi se nastavila baviti aktivnim plivanjem. Ciljevi su ispunjeni. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da nam se pridruže i postanu dio velike plivačke obitelji.

 

Ivana Purkić i Marin Županović iz AKOSI Vinkovci odlični na bacačkom mitingu u Vinkovcima

VINKOVCI-U organizaciji Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci u nedjelju ( 28.08.) održan je bacački miting na kojem su se natjecali para atletičarke i para atletičari iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Natjecalo se u disciplinama bacanja koplja, diska i kugle u stojećem i sjedećem položaju. Nastupali su klubovi iz Pule, Velike Gorice, Zagreba, Sarajeva i Vinkovaca.

Rangiranje najuspješnijih sudionika natjecanja određivalo se prema osvojenim bodovima (RAZA tablice). Petero najuspješnijih nagrađeni su bogatim poklon paketima, a prvih troje osvojili su pehare. Sportaši AKOSI Vinkovci zauzeli su čak dvije od pet prvih pozicija- Marin Županović koji je u bacanju koplja ostvario rezultat 18, 09 metara te naša najuspješnija para atletičarka Ivana Purkić koja je kuglu bacila 9, 95 metara !

 

„Zahvaljujemo se svim našim sponzorima, klubovima koji su sudjelovali i atletskim sucima na izvrsno odrađenom poslu i prije svega fair playu! Mislim da su svi iz Vinkovaca otišli sa izvrsnim dojmovima te da će naš bacački miting zaživjeti u sve većem obujmu nadolazećih godina.“ - rekao je Dalibor Pavić, predsjednik „AKOSI Vinkovci“

Kadetkinje srebrne, Ena Ivančević brončana u sportskoj gimnastici

VINKOVCI-GD „Sokol” Slavonski Brod bio je domaćin u subotu, 7.5. 2022. 3. kola Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni program, regija Istok. 

 Na natjecanju je nastupilo ukupno 119 gimnastičarki iz 8 klubova - iz Slavonskog Broda, Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki. 

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 4 gimnastičarke, koje su ekipno osvojile 2. mjesto u konkurenciji 4 ekipe. U pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić je osvojila svoju prvu medalju, brončanu! Marta Šimunović bila je također odlična na 4., Paula Kovačević na 9., te Iva Matanović na 12. mjestu u konkurenciji 28 gimnastičarki. 

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 5 ekipa i ukupno 28 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač, Vanessa Matanović, Helena Puce, Anđela Dobrić i Miljana Dobrić su ekipno osvojile 4. mjesto. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši odlično 6. mjesto.

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Ana Hemetek i zauzela 13. mjesto u konkurenciji 21 seniorke. 

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa. 

Ovo natjecanje bilo je posljednje regionalno u proljetnoj sezoni, slijedi nam KUP i prvenstvo Hrvatske, o točnom broju plasiranih natjecateljica izvijestit ćemo naknadno nakon zbrajanja rezultata svih triju kola. 

Danas, 8. svibnja GK „Hrvatski sokol” domaćin je 3. kola  Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici – obavezni, slobodni i univerzalni program, regija Istok. Natjecanje se održava u dovrani OŠ I. G. Kovačića i J. Kozarca od 9 do 12 h. Očekujemo nastup 30-ak gimnastičara.

 

22 medalje malog, ali snažnog Oriona u Vukovaru

VUKOVAR- Velika stvar za plivački sport Vukovarsko – srijemske županije dogodila se proteklog vikenda u Vukovaru. Naime, novoosnovani plivački savez Vukovarsko-srijemske županije održao je, po prvi puta, Otvoreno prvenstvo VSŽ, na kojemu je nastupilo 335 natjecatelja iz 9 hrvatskih kubova, i to sa čak 857 utrka. 

PK Orion se kao i uvijek izvrsno snašao te su svi plivači i p0livačice, njih čak 26, sa svojom trenericom Mašom Pešec uživali u ovo maratonskom natjecanju koje je trajalo čak 7 sati.

Iva Čorak – 2. mjesto u disciplini 50m leptir, 2. mjesto u disciplini 50m leđno, 3. mjesto u disciplini 50m slobodno

Adela Matošević – 4. mjesto i disciplini 50m leptir, 3. mjesto u disciplini 50m leđno, 1. mjesto u disciplini 50m slobodno

Martina Rajković – 2. mjesto u disciplini 50m slobodno, 2. mjesto u disciplini 100m slobodno, 4. mjesto u disciplini 50m leđno

Una Videković – 1. mjesto u disciplini 50m leđno, 2. mjesto u disciplini 50m leptir, 2. mjesto u disciplini 200m mješovito

Nensi Vidinović – 5. mjesto u disciplini 50m leptir, 2. mjesto u disciplini 50m slobodno

Elena Vidinović – 5. mjesto u disciplini 50m leđno, 9. mjesto u disciplini 50m slobodno

Tena Šumanovac – 3. mjesto u disciplini 50m slobodno, 3. mjesto u disciplini 50m leptir

Marija Ćaleta – 8. mjesto u disciplini 50m leptir, 5. mjesto u disciplini 50m leđno

Klara Radman – 10. mjesto u disciplini 50m leptir

Eva Jurčević – 7. mjesto u disciplini 50m leptir, 4. mjesto u disciplini 50m leđno, 10. mjesto u disciplini 50m slobodno

Sara Kosijer – 5. mjesto u disciplini 50m prsno

Nikola Ćaleta – 1. mjesto u disciplini 50m leptir, 1. mjesto u disciplini 50m slobodno, 1. mjesto u disciplini 100m slobodno

Alojzije Ćaleta – 5. mjesto u disciplini 50m leptir, 3. mjesto u disciplini 50m leđno

Matej Pfaf – 3. mjesto u disciplini 50m leptir, 1. mjesto u disciplini 50m leđno, 3. mjesto u disciplini 50m prsno

Marin Svilar – 6. mjesto u disciplini 50m slobodno, 2. mjesto u disciplini 50m prsno, 8. mjesto u disciplini 50m leptir

Dorian Vugrek – 4. mjesto u disciplini 50m leđno

Dinko Nađ – 7. mjesto u disciplini 50m slobodno, 6. mjesto u disciplini 100m slobodno

Patrik Šekrst – 6. mjesto u disciplini 50m prsno, 6. mjesto u disciplini 200m mješovito

Ante Kasić – 7. mjesto u disciplini 200m mješovito, 8. mjesto u disciplini 50m prsno

Filip Pavković – 9. mjesto u disciplini 50m leđno

Jona Renić Oršolić – 8. mjesto u disciplini 200m mješovito, 5. mjesto u disciplini 50m prsno, 8. mjesto u disciplini 50m leptir

Tomislav Kosijer – 8. mjesto u disciplini 100m slobodno

 

ORION 1- 2. mjesto u štafeti 4x50m mješovito u sastavu: Iva Čorak, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Adela Matošević

ORION 2 – 5. mjesto u štafeti 4x50m mješovito u sastavu: Una Videković, Matej Pfaf, Alojzije Ćaleta i  Martina Rajković

 

VPK osvojio 34 medalje u Vukovaru

VUKOVAR- Na plivalištu u Vukovaru  održalo se 1. otvoreno prvenstvo VSŽ u plivanju u Vukovaru na kojem je  sudjelovalo 345 plivačica i plivača iz Osijeka, Virovitice, Zagreba, Međimurja, Slavonskog Broda, Vukovara, Gorice, te naravno iz Vinkovaca ! 

VPK je predstavljalo 72 plivačica i plivača, što je odličan pokazatelj činjenice da svi kod nas dobiju šansu pokazati sebe u najboljem svjetlu! 

A to nam je definitivno pošlo za rukom, jer je čak 19 natjecatelja iz VPK osvojilo 34 medalje! 

Od 34, njih 8 bile su zlatnoga sjaja, 14 srebrnih medalja i 12 bronci.

Dvije štafete su također bile brončane uz 2 brončana trofeja! 

Pojedinačni rezultati su:

Nika Brdar srebro delfin, zlato kraul

Lea Babić : bronca delfin, bronca prsa, srebro kraul

Gabrijela Rohalj: zlato delfin

Iva Devald: srebro delfin

Domagoj Šego: bronca delfin, *bronca štafeta*

Jurica Dragun : zlato delfin, zlato prsa, srebro mix

Boris Ostović : srebro delfin, bronca kraul

Tomo Petrinić : srebro delfin, bronca mix, bronca 100 kraul

Bruno Ćorić orić: srebro delfin, zlato leđno, bronca mix

Jakov Svetić: bronca delfin

Ante Mikulić: bronca delfin, srebro mix

Gabriel Petričević: srebro leđno, srebro kraul, srebro 100 kraul

Nika Cajner: srebro prsno

Dajana Duspara: srebro prsno

Fran Budimir : bronca prsno, srebro 100 kraul

Leon Čugura i: bronca kraul, *bronca štafeta*

Marko Polešćuk: zlato kraul, zlato 100 kraul

Adrian Starčević A: bronca kraul

Jakov Damjanović: bronca mix

 

 

 

 

 

Mlađe juniorke brončane, kadeti zlatni na početku sezone natjecanja

VINKOVCI-U Slavonskom Brodu su u subotu i nedjelju, 26. i 27. 3. 2022. održana 1. kola 60. Kupa Slavonije i Baranje, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni i slobodni program i muškoj sportskoj gimnastici u univerzalnom, obaveznom i slobodnom programu. Ovim natjecanjima započela je sezona natjecanja u regiji Istok za 2022. godinu. 

 Na natjecanju u najbrojnijem, obaveznom programu ženske sportske gimnastike nastupilo je ukupno 111 gimnastičarki iz 8 klubova - iz Slavonskog Broda, Osijeka - GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Požege, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki. 

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je tri predstavnice. Najbolja je bila Marta Šimunović na 5. mjestu, Ena Ivančić bila je 7., a Paula Kovačević 21. u konkurenciji 24 gimnastičarke. 

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 4 ekipe i ukupno 24 gimnastičarke. Vinkovčanke su ekipno osvojile brončanu medalju. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši 9. mjesto, Vanessa Matanović bila je 19., Anđela Dobrić 20., te Miljana Dobrić 24.

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Ana Hemetek i zauzela 11. mjesto u konkurenciji 21 seniorke. 

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i naša sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa, s obnovljenom licencom regionalne sutkinje do 2024. godine.

 

U muškoj konkurenciji ukupno je nastupio samo 31 gimnastičar iz 5 klubova -  iz Osijeka – GD „Osijek-Žito”, GK „Inova-gim” Osijek, GD "Hrvatski sokol" Valpovo, GK "Sokol" Slavonski Brod i GK "Hrvatski sokol" Vinkovci. U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji, kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Mlađi dječaci Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su odlični na 2. i 5. mjestu, a stariji dječaci Ivan Podhorski i Israel Alozieuwa na 7. i 9. mjestu. U kategoriji kadeta obaveznog programa ekipno su Vinkovčani osvojili 1. mjesto, dok su  najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 1. i 2. mjestu, te Martin Klinec na 7. u konkurenciji 7 gimnastičara iz 5 klubova. 

 

Na natjecanju su sudili i naši suci Marko Simon i Željko Iveljić, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.

 

Veliki edukativno-sportski event ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' održan u Osijeku

OSIJEK- Osnovna škola Mladost ugostila je u utorak veliki sportsko-edukativni event. Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku. Djeca i mladi s područja Osijeka sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Svoje mlade sugrađane pozdravili su i bodrili Josip Jukić, ravnatelj OŠ Mladost i Dragan Vulin, dogradonačelnik Osijeka.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

''Sretni smo što smo upravo u Osijeku započeli našu Osječko-baranjsku sezonu u kojoj planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga'' izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su ekipe Jamb 7c, Paklena četvorka 5b, Ekološki 2b i C-Eko 4c. Uz djecu, edukativnu utrku otrčale su i učiteljice, a pobjednička ekipa nosila je maštovito ime: Babe za džabe.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste - Budi dio Igre - Čuvajmo naš planet. 

U sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani. 

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1)Zrak i voda - Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2)Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3)Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4)Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja. 

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Tijekom prošlogodišnjih Igara, Coca-Cola u Hrvatskoj je provodila inicijativu prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život u sklopu koje su sudionici Plazma Sportskih igara mladih na odgovarajući način zbrinuli 16.425 boca u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.  

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr