Najave

Raspored događanja za mjesec rujan ...
Raspored događanja za mjesec rujan ...

                            ...

Sport

Velika dominacija Teakwondo kluba ''Sajnami'' u Brčkom

VINKOVCI-U Brčkom se održao 1. Brčko Open, taekwondo  natjecanje koje je okupilo 160 natjecatelja iz 19 klubova koji su stigli iz čak 5 država među kojima su bili i Sajnamovci koji su nastupili sa 22 natjecatelja.

Za Sajnami zlatom su se okitili: mlađi kadeti: Mia Fernbach i Borna Dujić, kadeti: Patrik Sučić, Fran Čopčić, Karlo Šarčević i Ivana Firi, juniori:Silvija Šarić,  Antonija Stjepanović i Dominik Greifenstein, seniori: Doris Lukić i Divijan –Martin Kelava koji su ujedno i proglašeni za najbolje seniore turnira.

Srebrne medalje izborili su: kadeti: Ana Lukić, Kata Ammnonn Petrović, junior: Matej Ćosić, seniori: Mirja Pavlović i Arian Ćosić.

Bronce su osvojili: ml. kadeti: Anamarija Šumanovac i Luka Radman, kadetkinja: Anamarija Bjelonić, juniorka: Nikolina Agelić i seniorka Ivona Lukić. 

Nastupio je još i Ivano Rožmarić.

Natjecatelje su vodili treneri Jasmina Lucić i Ivo Lukić koji su jako zadovoljni onim što su natjecatelji pokazali na borilištima na otvaranju drugog dijela sezone. Na natjecanju je sudila Sajnamovka Lea Grbavica.

 

 

Mario Alilović zlatni, Ivan Perša i Antun Ramač srebrni u Beogradu

VINKOVCI-Tri natjecatelja biciklističkog kluba osoba s invaliditetom 'Bosut' nastupila su na otvorenom prvenstvu Srbije za osobe s invaliditetom, pod vodstvom trenera  Mate Džalte. Utrke biciklista s invaliditetom održane su u Beogradu na istoj stazi na Kalemegdanu gdje i Otvoreno prvenstvo Beograda za mlade kategorije. 

Prvo su startali vozači tricikla, u utrci od 10 krugova, među kojima i dva vinkovačka natjecatelja. U utrci je pobijedio je Mario Alilović, kategorije T1,  dok je u drugo mjesto osvojio Antun Ramač, kategorije tricikla T2.

U zajedničkoj utrci biciklista kategorije C1-5, drugo mjesto osvojio je Ivan Perša, u kategoriji C4, u utrci koja je vožena u 30 krugova.

Idući vikend vinkovačke parabicikliste očekuje posljednja utrka u ovoj sezoni, nastup u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji na Europskom kupu u Pragu.

 

Antonio Božić zlatni, Bruno Kalinić srebrni, Borna Bogdanović brončani u Beogradu

VINKOVCI-Biciklisti 'Sokola' su nastupili na Otvorenom prvenstvu Beograda u cestovnom biciklizmu za mlade kategorije,  koje je vrlo dobro organizirao Beogradski biciklistički savez. Utrka je održana na atraktivnoj stazi unutar tvrđave  Kalemegdan,  na tehnički zahtjevnoj stazi s duljinom kruga od 750m za sve natjecateljske kategorije. Nastupali su mladi vozači i vozačice u kategorijama do 11, do13, do15 i do 17 godina.

Vinkovački 'Sokol' pod vodstvom trenera Mate Džalte predstavljalo je pet vozača i to jedan početnik C, dva mlađa kadeta i dva kadeta. 

Prvi vozač Sokola na startu bio je početnik u kategoriji do 11 godina Bruno Kalinić, koji je u utrci dugoj 4,5km osvojio 2.mjesto.

U slijedećoj utrci mlađih kadeta duljine 12 km, Borna Bogdanović je zauzeo 3. mjesto, dok je godinu mlađi Stjepan Marić ciljem prošao s drugom grupom.   

U slijedećoj utrci najbrže i najstarije kategorije-kadeta, odličnom vožnjom je pobijedio vozač Sokola Antonio Božić, dok je Matej Jurec ušao u cilj s malim zaostatkom iza glavne grupe.

 

 

Gabriel Žalac i Leon Kljajić srebrni, Nika Brkić, Leon Udarović i Mislav Iličić brončani u Slavonskom Brodu

VINKOVCI- U Slavonskom Brodu, gradska dvorana Vijuš je održan 24 međunarodni memorijalni karate kup. Na turniru je nastupilo 354 natjecatelja iz 48 klubova i 3 države Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovače. Karate klub Vinkovci u ovako jakoj konkurenciji nastupio je sa 8 natjecatelja i osvojio 5 odličja od čega: 2 srebra i 3 bronce.

Srebrna odličja osvojili su: Leon Kljaić  u kategoriji:mlađi kadeti -52kg i Gabriel Žalac u kategoriji kadeti 14,15 g -57.

Dok su brončana odličja osvojili: Nika Brkić u kategoriji:učenice 10,11 g -36kg, Leon Udarović u kategoriji: učenici 10,11 g -42kg i Mislav Iličić u kategoriji: mlađi učenici -30kg

Na turniru su nastupili i Filip Geljić, Josip Slaviček i Ivan Jurić koji su nažalost poraženi u svojim borbama za brončana odličja.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera: Jakova Šikića i Pamele Kordanovski dok su naši majstori Željko Tampolja i Samanta Karaula i obnašali ulogu sudaca na turniru.

 

Iva Ignjačić zlatna, Barbara Vučinić brončana na stolnoteniskom turniru "Miholjački dani općine Lovas 2017."

VINKOVCI-Članice i članovi STK''Cibalia'' Vinkovci nastupili su na stolnoteniskom turniru "Miholjački dani općine Lovas 2017",

Turnir je odigran uz nastup od oko 60 mladih igračica i igrača iz Osijeka, Slavonskog Broda,Vukovara, Brođanaca, Nuštra, Opatovac, Privlake, Vinkovaca i Čelareva. Od igrača STK Cibalie pravo nastupa imali su: Iva Ignjačić, Barbara Vučinić i David Andabak.

Odličan nastup Vinkovčana (Zlato za Ignjačić i bronca za Vučinić) te jedini muški predstavnik David Andabak koji zbog prelaska u viši starosnu kategoriju nakon odličnih igara ipak nije uspio proći dalje.

Turnir u jako dobroj organizaciji Stk Opatovac iz Opatovca koji su na kraju podijelili pehare i medalje za prvih troje najuspješnijih u sve tri kategorije. 

 

Košarkaši Vinkovaca u finalu Kupa Krešimira Ćosića regije Istok

VINKOVCI-Sinoć su Vinkovčani odličnom igrom u drugom poluvremenu pobijedili Požegu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića regije Istok i tako izborili plasman u finale gdje ih čekaju Đakovčani. 

Domaćin je u prvoj četvrtini pokazao više te je kontrolirao rezultat. Do kraja prvog poluvremena, ponajviše zahvaljujući iskusnom Krešimiru Hercegu, Požežani su prešli u vodstvo i na odmor su otišli s dva poena u plusu. U nastavku gosti nisu mogli parirati raspoloženim Vinkovčanima i pitanje pobjednika odlučeno je prije posljednje četvrtine. 

Odličnu utakmicu je odigrao trener/igrač Stjepan Pezer, postigao je 24 poena uz valorizaciju 29. Double double imao je Ivan Jukić (15p, 10sk), a dvoznamenkasti učinak ostvarili su još Tomislav Popović (15) i Bruno Ćorić (10). U sastavu gostiju najaviše ubačaja imao je Luka Grgurić (19). 

Vinkovčani će u subotu na svom parketu igrati protiv Đakova za pobjednika Kupa regije. Bolji iz tog ogleda igra protiv pobjednika Kupa regije Sjever.

 

Adela Matošević i Marin Svilar brončani na međunarodnom plivačkom natjecanju u Mađarskoj

VINKOVCI-Veliko međunarodno plivačko natjecanje XXXII. put se održalo protekle u mađarskom Harkanju. 

Značajno je to natjecanje na kraju sezone i okuplja brojne natjecatelje iz nekoliko zemalja regije, a natječu se posebno plivači i plivačice koji treniraju cijele godine u zatvorenim bazenima i oni koji plivaju samo dio godine u otvorenim bazenima.

Trenerica PK Orion Maša Pešec otputovala je na natjecanje s ekipom od deset natjecatelja, a to su: Luka Eberhardt, Lara Eberhardt, Dinko Nađ, Marin Svilar, Adela Matošević, Alojzije Ćaleta, Tonka Kovačević, Laura Matić, Iva Čorak i Mia Čorak. 

Zbog brojnih natjecatelja plivaju se samo 50metarske discipline, a  ekipa je otplivala dio svojih dionica jer je vrijeme, kako je natjecanje odmicalo, bilo sve kišnije i hladnije. Odlukom da je bitnije sačuvati zdravlje natjecatelja te izbjeći prehlade, prekinuli su natjecanje i uputili se u Vinkovce. 

Otplivane su discipline 50 m prsno i 50 m leđno. Osvojene su dvije brončane medalje – u kategoriji kadetkinja Adela Matošević na 50 m leđno i u kategoriji kadeta Marin Svilar na 50 m prsno! 

Uspješni su bili i: Tonka Kovačević u općoj kategoriji 4. mjesto na 50 m leđno, Iva Čorak u kategoriji kadetkinja 5. mjesto na 50 m leđno, Lara Eberhardt u kategoriji kadetkinja 6. mjesto na 50 m prsno, Laura Matić u općoj kategoriji 7. mjesto na 50 m leđno i 7. mjesto na 50 m prsno,  Alojzije Ćaleta u općoj kategoriji 8. mjesto na 50 m leđno. 

Ovim natjecanjem plivačka sezona privedena je kraju.Bila je uspješna s brojnim natjecanjima, osobnim rezultatima, brojnim plasmanima na državna natjecanja, B finalima te četvrtim mjestima na Ekipnom C prvenstvu Hrvatske i u ženskoj i u muškoj konkurenciji! Plivačka obitelj ovog Kluba povećava se i na natjecanjima i u bazenu! 

Nakon redovitog remonta bazena i kratkog prekida treninga u vodi, vraćaju se u pruge i upućuju poziv novim članovima na ulazak u njihove vode. Dovoljno je nazvati trenericu Mašu Pešec na broj mobitela 098 969 6951 te pratiti objave na www.pk-orion.hr i Facebook profilu!