Najave

Sport

Brazilac Matheus Lucas Souza Mendes novo ime u svlačionici nebeskoplavih

VINKOVCI-Kako je bilo najavljeno novi-stari trener Petar Tomić obavio je prozivku igrača Cibalije za nastavak sezone u 2.HNL. Kad govorimo o igračkom kadru  Cibalia  je ostala bez  sedam igrača: Mateo Bukvić, Hrvoje Džijan, Mario Kiš, Luka Pavlak, Ivan Galić, Dinko Matošević i Andrej Kerić. U nebeskoplave redove vraćeni su: Toni Karimović, Adam Nikolić i Marko Kirchbauer, ali pristigao je i Matheus Lucas Souza Mendes, Brazilac rođen 1997. godine koji je jesenski dio sezone odradio u Borincima iz Jarmine. 

-Ova momčad može puno bolje i mislim da smo svi toga svjesni i moramo ispraviti pogreške, te u nastavku prvenstva ostvariti ostanak u ligi.Samo jednim  maksimalnim zalaganjem  svih igrača možemo doći dobrih rezultata.Pripreme će se održati u Vinkovcima, a dogovorene su prijateljske utakmice.Puno se još ima za igrati i uvjeren sam da Cibalia može i mora puno bolje, rekao je Petar Tomić.

Na prvom treningu odazvali su se: Ivan Marijanović, Bruno Lešić, Antonio Kavelj, Adam Nikolić, Benjamin Karaula, Silvio Anočić, Marijan Oršolić, Mario Tadić, Rene Šarić, Mate Bajić, Dominik Dogan, Blaž Tustonjić, Albert Vincetić, Marko Kirchbauer, Toni Karimović, Mario Kvesić, Niko Hajnal, Antonio Stupar, Karlo Miljanić, Alen Dejanović, Stjepan Salapić, Dominik Janović i Matheus Lucas Souza Mendes.

 

 

 

Tomislav Biber prvi, Danijel Jelinek i Željko Županić drugi u Starom Petrovom Selu

VINKOVCI-U nedjelju 05. siječnja 2020. godine skoro najjači seniorski sastav STK Cibalije Vinkovci igrao je na 15. međunarodnom stolnoteniskom turniru "Staro Petrovo Selo 2020". 

Sudjelovalo je preko 80 igračica i igrača iz nekoliko susjednih država, a Cibalia je bila najupješnija sa čak tri odličja.

Zlato je osvojio Tomislav Biber u kategoriji 18-40 godina, dok su srebro osvojili Danijel Jelinek u kategoriji 40-50 odnosno Željko Županić u kategoriji 50-60 godina. 

Za Vinkovačane nastupio je još i Marko Grahić. U naporne trenunge i prijteljske utakmice, ovo je također jedan od načina kako se vodeća momčad 1 Hrvatske lige istok priprema za proljetni dio sezone u nadi da će jesen dočekati kao superligaš

 

 

Momčad ''Lapovački štakori CB Atrium'' u zadnjim sekundama do titule pobjednika turnira ''Lapovci 2020.''

VINKOVCI-U dvorani Osnovne škole "Bartol Kašić'' u Vinkovcima spušten je zastor na malonogometnom turniru "Lapovci 2020." koji je ove godine okupio iznimno veliki broj momčadi u više kategorija.Malonogometni turnir trajao je 13 dana, odigrano je ukupno 190 utakmica i postignuto ukupno 995 golova.

 

 

Najveću pozornost privukao je seniorski turnir. U susretu za treće mjesto momčad ''Adriatic Osiguranje'' i ''Caffe bar Bianco Nero'' odigrali su 1:1 u regularnom dijelu, da bi nakon izvođenja kaznenih udaraca slavila momčad ''Adriatic Osiguranje'' sa 4:2. U velikom finalu vidjeli smo odličnu utakmicu između momčadi ''Restoran Nada Vukovar'' i momčadi ''Lapovački štakori CB Atrium''. Momčad ''Lapovački štakori CB Atrium'' došla je u vodstvo u 14.minuti utakmice preko Blaža Tustonjića, da bi u drugom dijelu utakmice Luka Mijoković efektnim pogotkom povisio na 2:0 za momčad ''Lapovački štakori CB Atrium''. Samo dvije minute kasnije Josip Antunović smanjio je na 2:1, da bi u 24.minuti Blaž Tustonjić povisio ponovo na 3:1.Mreže su mirovale gotovo jednu minutu, kad je Josip Antunović ponovo smanjio prednost momčadi ''Lapovački štakori CB Atrium'' na 3;2.Tako se ušlo u neizvjesnu završnicu gdje je Mijo Mihić u 29.minuti izjednačio na 3:3. Kad su svi već mislili da će i ove godine kazneni udarci odlučiti pobjednika, Marko Ljaljić deset sekundi prije kraja utakmice postiže efektan pogodak za 4:3 ukupnu pobjedu momčadi ''Lapovački štakori CB Atrium''.

 

Za najboljeg vratara u kategoriji seniora proglašen je Branko Zovko (''Lapovački štakori CB Atrium''), najbolji strijelac je Marin Ležaić (''Restoran Nada Vukovar''), dok je najbolji igrač turnira Blaž Tustonjić (''Lapovački štakori CB Atrium'').Fair play momčad je ekipa Caffe bar ''Ravnica''.

Kod veterana za treće mjesto igrali su ''MNK Vinkovci Aroma Bradić'' i ''Vodovod Vinkovci'', gdje je nakon regularnog dijela bilo 0:0, a nakon kaznenih udaraca pobijedila je momčad ''MNK Vinkovci Aroma Bradić'' sa 2:0.U finalu turnira igrale su momčadi ''Kavana Aurelia Restoran Lamut'' i momčad ''MNK Lapovci Za sve''.Kao i u utakmici za treće mjesto kazneni udarci su odlučili pobjednika.U regularnom dijelu je bilo 3:3, da bi na kraju slavila momčad ''Kavana Aurelia Restoran Lamut'' sa 6:5.U kategoriji veterana u finale obje momčadi odrekle su se nagrade u korist Socijalne samoposluge u Vinkovcima.

Za najboljeg vratara u kategoriji veterana proglašen je Mijo Bolotin (''MNK Lapovci Za sve''), najbolji strijelac je Tomislav Pavličić (''Kavana Aurelia Restoran Lamut''), dok je najbolji igrač Ivo Bošnjak (''Kavana Aurelia Restoran Lamut'').

U kategoriji juniora u suretu za treće mjesto momčad ''Džabalebaroši CB Palace'' dobila je susret bez borbe protiv momčadi ''Ivanov dvorac''.U finalu turnira gledali smo odličan susret između momčadi ''Caffe bar Lapapa'' i momčadi Excellent Pub, gdje je momčad ''Caffe bar Lapapa'' vodila 4:1, da bi na kraju regularni dio završio 4:4.Boljim izvođenjem kaznenih udaraca slavila je momčad ''Excellent Pub'' sa 6:5.

Za najboljeg vratara proglašen je Antonio Kavelj (''Caffe bar Lapapa''), najbolji igrač je Matej Špionjak (Excellent Pub), dok je najbolji strijelac Luka Aleksić (Ko da je bitno).

U kategoriji kadeta u susretu za treće mjesto momčad Fast Food Krug pobijedila je momčad Tekieri sa 2:0. Finalni susret kadeta donio je uzbudljivu utakmicu između momčad ''Učilište Studium'' i momčadi ''AS Žaki''.U regularnom dijelu bilo je 2:2, da bi nakon kaznenih udaraca slavila momčad  ''Učilište Studium'' 5:3.

Za najboljeg igrača u kategoriji kadeta proglašen je Lovro Dragun (Učilište Studium),  najbolji vratar je Miron Kobašević (AS Žaki), dok je najbolji strijelac Karlo Morovičanin (Učilište Studium).

U kategoriji starijih pionira u susretu za 3.mjesto  momčad ''Zemljomjer''  je sa  visokih 6:1 nadigrala momčad "Slim" Veleprodaja pića.U finalu turnira starijih pionira momčad ''Hotel Admiral'' je sa 8:2 pobijedila momčad ''Rossoneri'' i osvojila turnir u ovoj kategoriji.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Gradečak (''Rossoneri''), najbolji strijelac je David Bosak (''Hotel Admiral''), dok je najbolji vratar Luka Jurčević (''Hotel Admiral'').

U kategoriji mlađih pionira u susretu za treće mjesto momčad ''HNK Vinkovci'' pobijedila je  momčad ''Vukovarski pub'' sa 2:1.U finalu turnira odigrana je odlična i neizvjesna utakmica između momčadi ''Ekipa 2008.'' i momčadi ''In Flumen'', gdje je nakon regularnog dijela bilo bez pogodaka.Boljim izvođenjem kaznenih udaraca slavila je momčad ''Ekipa 2008.'' sa 3:1.

Za najboljeg igrača turnira u kategoriji mlađih pionira proglašen je Luka Meštrović ( ''In Flumen''), najbolji strijelac turnira je Dino Matić (''Ekipa 2008.''), najbolji vratar je Andro Papac (Ekipa 2008).

U kategoriji limača u utakmici za treće mjesto momač ''Gondola Osijek'' pobijedila je momčad ''Nebeskoplavi 09'' sa 4:1, dok je u finalu turnira momčad ''Kristić izolacija'' pobijedila momčad ''CB Pepe HNK Vinkovci'' sa 2:0.

Za najboljeg igrača proglašen je Ivano Slavka (''Kristić izolacija''), najbolji strijelac turnira je Danijel Kovačević (''Kristić izolacija''), dok je najbolji vratar Andro Papac (''Kristić izolacija'').

U kategoriji predlimača u susretu za treće mjesto momčad ''HNK Mitnica'' pobijedila je momčad ''NK Dilj Slaja'' sa 2:1, dok je u finalu turnira momčad ''Rokijeva zrna'' sa visokih 4:0 pobijedila momčad ''Športski centar Lučić''.Za  najboljeg igrača turnira proglašen je Mislav Miličević (''Rokijeva zrna''), najbolji strijelac je  Igor Belić (''Športski centar Lučić''), dok je najbolji vratar Luka Fabijan (''Rokijeva zrna'').

Svakako najviše navijanja bilo je u kategoriji malaca gdje je u susretu za treće mjesto momčad ''HNK Mitnica'' pobijedila momčad ''NK Dilj AS Radmanović'' 2:0.U finalu turnira vidjeli smo puno efektnih poteza s obje strane u susretu momčadi ''NK Dilj Esenca'' i momčadi ''Inversa''.Na kraju je slavila momčad ''NK Dilj Esenca'' sa 3:2.

Za najboljeg igrača proglašen je Noel Bošnjak (''NK Dilj Esenca''), najbolji strijelac je Jakov Šarić (''NK Dilj Esenca''), dok je najbolji vratar Petar Šunjić (''Inversa'').

 

Nagrade najuspješnijima podijelio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Posebno priznanje za promicanje malog nogometa dodijeljeno je Pavi Tustonjiću.

 

Preko 70 tenisača i tenisačica na ''Snješko'' i ''Pahuljica'' teniskim turnirima u Vinkovcima

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ”Vinkovci” odigran je ”Snješko Cup” za uzrast do 10, 12 i 14 godina u kategoriji dječaka i djevojčica , te ”Pahuljica Cup”  za mini tenis u kategoriji dječaka i djevojčica gdje su svi sudionici ujedno i pobjednici . Na ovogodišnjem turniru bilo je oko 70-tak sudionika koji su prikazali odličan tenis  u svim dobnim uzrastima.

U kategoriji do 10 godina  na  ”Snješko Cupu ” za djevojčice  prvo mjesto osvojila je Nina Gelo, drugo mjesto osvojila je Nika Petričević, treća je bila Nina Marinković, te četvrta Eva Rimac.U kategoriji dječaka prvo mjesto osvojio je Jakov Crnaić, drugi je bio Rafael Halužan, treći Ivan Kovačević, a četvrti Marin Borna.

U kategoriji do 12 godina  na  ”Snješko Cupu ” za djevojčice prvo mjesto osvojla je Vlatka Olij, druga je bila Lara Rajković, treća Petra Niče, a četvrta Ana Jaman.U kategoriji dječaka prvo mjesto osvojio je Jakov Rimac, drugi je bio Jure Vajcl, treći Ante Dujić, te četvrti Emanuel Mičić.

U kategoriji do 14 godina  na  ”Snješko Cupu ” za djevojčice prvo mjesto osvojila je Lara Šupuković, druga je bila Nina Marić, treća Sara Đaković, dok četvrto mjesto osvojila Laura Janović.U kategoriji dječaka do 14 godina prvo mjesto osvojio je Ilija Kopić, drugi je bio Leon Mičić, treći Tin Petričević, a četvrti Mateo Parađiković.

Nagrade najupješnijima podijelili su Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ”Vinkovci”, Vjekoslav Rimac, dopredsjednik Teniskog kluba ”Vinkovci”, te treneri: Alen Halužan, Zvonimir Voda i Zoran Horvat.

 

Tomo Petrinić odličnim utrkama isplivao tri zlata, dva srebra i broncu Varaždinu

 

VINKOVCI-Povodom Dana grada Varaždina i blagdana Sv. Nikole  u organizaciji PK Barok,  u subotu i nedjelju, 7.-8. prosinca, održao se  9. međunarodni plivački miting SVETI NIKOLA koji je okupio 304 natjecatelja iz najjajčih Hrvatskih klubova (Mladost , Medveščak, Dubrava, Zadar, KPK Korčula, Olimp Zabok, Osijek Žito, Sisak Janaf ...)  te dodatno 1 kluba iz BiH (ukupno 20 klubova).

  Plivalo se u tri dijela, u muškoj i ženskoj konkurenciji,  A, B, C i D kategorijama koje obuhvaćaju uzraste mlađih kadeta i kadeta. Na ovom prestižnom  natjecanju, boje  Vinkovačkog plivačkog kluba uz trenera  Josipa Gajčevića branilo je 6  plivača (Ivor Rakijašić, Jurica Dragun, Fran Budimir, Patrik Puce, Tomo Petrinić  i Marin Kuharić). 

Iznimno talentirani, desetogodišnji  Tomo Petrinić osvojio je medalju u svih 6 disciplina koje je plivao, a od toga čak tri zlatnog sjaja, dvije srebrnog te jednu brončanog .  Kadet Ivor Rakijašić  izborio je svoje prve dvije A norme za kadetsko prvenstvo Hrvatske na 100 i 200 m leđno dok je Jurica Dragun uhvatio svoju drugu normu na 200 m prsno.  Spomenuti  plivači zajedno sa Marinom Kuharićem izborili su plasmane među prvih 5 natjecatelja u svojoj kategoriji, dok je Franu najbolja pozicija bila šesto mjesto, a  Patriku deveto.  Trener ne krije zadovoljstvo radi  napretka svojih mladih  plivača koji su samo odraz velike predanosti plivanju i  redovim treninzima.  

 

Ana Marija Kovač isplivala tri srebrne i tri brončane medalje u Zagrebu

VINKOVCI-Dana 7. prosinca 2019. godine, na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava održao se 1. međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom „Dubrava open“.

Na natjecanju je u 301 startu nastupilo 116 paraplivača/ica iz 22 kluba iz 8 država (Austrija, Slovenija, Grčka, Turska, Makedonija, Srbija, BiH i Hrvatska).

Plivački klub Cibalae Vinkovci predstavljali su: Ana Marija Kovač, Matej Martinović, Toni Šimunić i Jan Tomašević u pratnji trenerice Marine Zulumović, prof. i ostvarili su izvrsne rezultate.

Ana Marija Kovač ukupno je osvojila 3 srebrne i 3 brončane medalje u MD klasi i to:

Na 200 m slobodno: 2. mjesto u općoj i juniorskoj kategoriji (iako je isplivala najbolje vrijeme sustav bodovanja smjestio ju je na 2. mjesto)

Na 100 m leđno: 3. mjesto u juniorskoj kategoriji 

Na 50 m slobodno: 3. mjesto u juniorskoj kategoriji

Na 100 m slobodno: 3. mjesto u općoj i 2. mjesto u juniorskoj kategoriji

Ana Marija je isplivala 3 osobna rekorda.

Toni Šimunić isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 30. mjesto u općoj, 12. u juniorskoj kategoriji i osobni rekord.

Matej Martinović isplivao je disciplini 50 metara slobodno, 35. mjesto u općoj kategoriji i bolje vrijeme od prijavljenog.

Jan Tomašević isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 44. mjesto u općoj, 19. u juniorskoj kategoriji od ukupno 59 plivača koji su sudjelovali u ovoj disciplini. Janu je ovo bilo prvo natjecanje i bio je jedan od najmlađih natjecatelja na natjecanju.

Plivački klub Cibalae Vinkovci sada ima 6 klasificiranih plivača s invaliditetom i svakim natjecanjem sve je više paraplivača iz našeg kluba na radost hrvatske paraplivačke zajednice.

Jurica Dragun isplivao zlato i izborio A kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske

VINKOVCI-U Somboru je održan je 14. po redu FENIKS 2019, međunarodno natjecanje koje je okupilo 179 plivača iz 14 klubova (Srbija, BiH i Hrvatska). Natjecanje je bilo organizirano za kategorije svi uzrasta. 

Vinkovački plivački klub pod vodstvom Zvonimira Pintera osvojili su 25 medalja (9 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih). Po broju medalja Vinkovački plivački klub našao se na izvrsnom trećem mjestu. Izdvajamo nastup Jurice Dragun koji je osim zlata  izborio i A kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u veljači 2020.g. u Korčuli  te je sa za sada prvi putnik iz Vinkovaca, ali nadamo se ne i jedini. 

Tomo Petrinić osvojio je zlato i dva srebra, Una Videković osvojila je zlato, srebro i broncu, Leon Čugura zlato i srebro, Ivor Rakijašić zlato i broncu, Damir Sukop zlato i broncu, Elena Vidinović zlato i broncu, Jurica Dragun zlato, Stjepan Romić zlato, Klara Grgić zlato, Fran Budimir srebro i broncu, Luka Gugić srebro, Bruno Čorić, Mario Botić, Brigita Vidinović svatko po srebro te Ivan Kovačević i Lara Barić po jednu broncu. Čestitke svim plivačima i plivačicama VPK-a na ovakvoj  promociji  vinkovačkog plivanja.