Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Sport

Ivan Kopčić zlatni, Mladen Šebalj srebrni, Danijel Klen brončani u praktičnom streljaštvu u Mađarskoj

VINKOVCI-Članovi kluba KPS Strijelac Vinkovci nastupili su na međunarodnom natjecanju u praktičnom streljaštvu u Mađarskoj  na kojem su ostvarili zapažene rezultate. 

U Mađarskoj je održano natjecanje pod nazivom ZVS Winter Challenge na kojem je nastupilo pet naših strijelaca. Niti ovoga puta uspjeh nije izostao. 

U najbrojnijoj diviziji Produkcija Ivan Kopčić osvojio je 1. mjesto, 

Produkcija OPT Mladen Šebalj 2. mjesto. 

Open divizija Danijel Klen 3. mjesto.

Izvrsne rezultate ostvarili su Davor Majstorović i Goran Šarić osvojivši 4. i 8. mjesto u Produkciji. 

 

 

Vinkovački plivački klub isplivao šest zlatnih i sedam srebrnih medalja u Somboru

VINKOVCI-Međunarodni plivački miting FENIKS 2018 održao se u Somboru 01.12.2018.g. na kojem je sudjelovalo 213 plivača i plivačica iz ukupno 14 klubova  Hrvatske i Srbije.

Treneri Zvonimir Pinter i Josip Gajčević poveli su čak 38 natjecatelja Vinkovačkog plivačkog kluba, te osvojili 13 medalja (6 zlatnih i 7 srebrnih). Najuspješniji plivači prema bodovima i ukupnom poretku bili su Matej Martinović, Jan Rakijašić, Jurica Dragun, Nika Brdar I Brigita Vidinović koji su se našli svaki na trećem mjestu u svojoj kategoriji. 

Osvajači odličja su:

Jurica Dragun (11-12.g.) 1.mjesto na 100 m prsno, 2.mjesto na 50 m slobodno i 2.mjesto na 100 m slobodno

Matej Martinović (17.g. i stariji) 1.mjesto na 100 m slobodno i 1.mjesto na 100 m prsno

Jan Rakijašić (15-16.g.)  1.mjesto na 100 m leptir i 2.mjesto na 50 m slobodno 

Ivor Rakijašić (11-12.g.) 1.mjesto na 100 m leđno

Nika Brdar (15-16.g.) 1.mjesto na 100 m prsno i 2.mjesto na 100 m slobodno

Brigita Vidinović (13-14.g.) 2. mjesto na 50 m slobodno i 2.mjesto na 100 m leđno

Lucija Kunac (15-16.g.) 2.mjesto na 100 m leđno

 

Vukovarske gimnastičarke odličnim vježbama potvrdile svoju kvalitetu

VUKOVAR-U Sokolskom domu u Osijeku održano je, posljednje, 4. Kolo KUPA Hrvatske i KUPA Slavonije i Baranje u D programu ženske sportske gimnastike, kao i proglašenje za Završnicu KUPA Hrvatske D program 2018. Domaćin je bilo GD Osijek-Žito, a natjecanje se odvijalo u novom gimnastičkom centru. U regiji istok postoji devet klubova i ovo je bila prilika za sve klubove da na posljednje natjecanje u godini dovedu najspremnije gimnastičarke iz D programa. Bodovi ostvareni na ovom natjecanju pribrajali su se bodovima ostvarenim na prethodna tri kola.

 Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: kadetkinje, juniorke i seniorke u ekipnoj i pojedinačnoj konkurnciji. Gimnastičarke iz Vukovara su cijelu kalendarsku godine bile vro uspješne i dominirale su u svim kategorijma, a to su potvrdile i na posljednjem natjecanju. 

Na 4. kolu KUPA Hrvatske i KUPA Slavonije i Baranje  GK Vukovar ostvario je slijedeće rezultate:

KADETKINJE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1. Hana Antunić, 2. Mia Barac, 3. Mia Lozančić i 4.Tamara Stefanović

JUNIORKE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1.Lana Ernjaković, 2.Aurora Ristović, 3.Lana Hajrić, 6.Andreja Krnjajić, 8.Helena Vučković i 9.Sara Vukosavljević

SENIORKE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 2.Tea Stojšić,2. Petra Petričević, 8.Dijana Andrašević, 14.Dora Čikanović i 16.Andrijana Božić

Nakon  proglašenja rezultata 4. Kola uslijedilo je proglašenje Završnice KUPA Hrvatske ŽSG D program. U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji vršio se zbroj dva najbolja rezultata u kalendarskoj godini, a gimnastičarke s dunava su bile najuspješnije.

Na Završnici KUPA Hrvatske GK Vukovar ostvario je slijedeće rezultate:

KADETKINJE ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1.Mia Barac, 2.Hana Antunić, 3.Mia Lozančić

JUNIORKE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1.Aurora Ristović, 2.Lana Ernjkaković, 

SENIORKE  ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1.Tea Stojšić, 2.Petra Petričević

Gimnastičarke gimnastičkog  kluba Vukovar okitile su se hrpom odličja: tri zlata ekipno i tri zlata, tri srebra i dvije bronce, a nakon rezultata iostvarenih u Završnici GKV je bogatiji za još tri zlata ekipno i tri zlata, dva srebra i jednu broncu pojedinačno.

Na najljepši mogući način je obilježen završetak natjecateljske sezone na veliko zadovoljstvo trenera, uprave i navijača.

 

Danijel Jelinek prvi u Vukovaru, Željko Županić prvi u Tuzli

VINKOVCI-Protekli vikend u STK Cibalia bio je rezerviran za nastupanje na pojedinačnim veteranskim turnirima u Vukovaru i Tuzli. Najveći uspjeh polučili su Danijel Jelinek koji je na turniru Dani sjećanja na Vukovar  u Vukovaru, u kategoriji do 50 godina osvojio prvo mjesto, Istovremeno u Tuzli, 13 memorijal Marcel Mizdarić ,kategoriju 50-60 godina osvojio je Željko Županić. Ovo su odlični rezultati vinkovačkih stolnotenisača jer se radilo o međunarodnim turnirima s višegodišnjom tradicijom.

Druga ekipa STK Cibalia, u sastavu Tomislav Krmek,Dario Dragun i Danijel Mustafić,  koja se natječe u Drugoj hrvatskoj ligi, dočekala  je ekipu STK Đakovo i slavila sa 4:1. Cibalijaši trenutno zauzimaju drugo mjesto na ljestvici.

Plivački klub Orion Vinkovci osvojio 9 zlatnih, 15 srebrnih i 17 brončanih medalja u Vukovaru

VINKOVCI-Proteklog vikenda 24. i 25. studenoga po prvi put je u Vukovaru održano Prvenstvo regije 4 za seniore,  juniore i mlađe juniore koje je okupilo 14 klubova Regije 4 i 129 natjecatelja.

Sudjelovali su klubovi: Sisak Janaf iz Siska, Đakovo iz Đakova, Olimp Zabok iz Zaboka, Osijek Žito iz Osijeka, Virovitica iz Virovitice, Čakovečki plivački klub iz Čakovca, Mađimurje iz Čakovca, Vinkovački plivački klub iz Vinkovaca, Varaždin iz Varaždina, Barok iz Varaždina, Varaždinske Toplice iz Varaždinskih Toplica, Marsonia iz Slavonskog Broda, Orahovica iz Orahovice i Orion iz Vinkovaca!


Domaćin natjecanja bio je PK Osijek Žito koji je nastupio s najbrojnijom ekipom, a odmah iza njih vodu vukovarskog bazena uzburkao je 21 natjecatelj PK Orion, ne samo brojnošću, nego i izvrsnim utrkama, rezultatima, brojnim medaljama i novim normama za skorašnje Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine!


Bio je to vikend za pamćenje mladog kluba koji je prošlog tjedna primljen u punopravno članstvo Zajednice sportskih udruga Grada Vinkovaca! Svom Klubu i Gradu, a prije svega trenerici Maši Pešec, ovi uporni plivači i plivačice vraćaju na najbolji mogući način!  U brojkama spomenutog natjecanja to izgleda ovako – osvojena 41 medalja (31 pojedinačna i 10 štafetnih) od toga  9 zlatnih, 15 srebrnih i 17 brončanih te isplivanih 8 normi za PH. Senior Matej Svilar isplivao je A normu na 50m leptir te je sada i on sigurni putnik u Rijeku, za klub jedanaesti, Laura Matić dodala je još jednu na 100m prsno, Dorian Vugrek na 200m leđno i Marko Jurić na 50m i 100m slobodno, 50m i 100m leptir i 100m mješovito.


Osvajači su medalja Alojzije Ćaleta (tri zlatne, dvije srebrne i jedna brončana), Marin Svilar (jedna srebrna i pet brončanih), Nikola Ćaleta (dvije zlatne, jedna srebrna i jedna brončana), Laura Matić (dvije srebrne i dvije brončane), Dorian Vugrek (jedna srebrna i tri brončane), Marko Jurić (dvije srebrne i jedna brončana), Matej Svilar (dvije srebrne), Paola Horvat (jedna srebrna) i Adela Matošević (jedna brončana). U štafetnim utrkama osvojene su četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane! Natjecali su se i Iva i Mia Čorak, Lana Jurić, Lara Eberhardt, Katarina Šuvak, Jan Lukić, Matej Lončar, Matej Pfaf, Domagoj Marković, Dinko Nađ i Marko Budak. I ovoga puta uz trenericu plivači i plivačice su na tribinama imali značajnu podršku roditelja i prijatelja!

Pojedinačni su rezultati (do 10. mjesta sljedeći):

Ćaleta, Alojzije (junior) – 1. mjesto 50m leđno (1. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 1. mjesto 50m leptir (2. mjesto u seniorskoj kategoriji) , 6. mjesto 50m slobodno (6. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 2. mjesto 100m leptir (3. mjesto u seniorskoj kategoriji) 

Svilar, Marin (mlađi junior) – 2. mjesto 200m prsno(3. mjesta i u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 400m mješovito (3. mjesta i u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m prsno (5. mjesto u juniorskoj i 6. mjesto u seniorskoj kategoriji), 5. mjesto 400m slobodno (7. mjesta u juniorskoj konkurenciji i seniorskoj kategoriji), 5. mjesto 100m mješovito,  6. mjesto 50m leptir (10. mjesto u juniorskoj kategoriji)   

Ćaleta, Nikola (mlađi junior) – 1. mjesto 100m mješovito (5. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 1. mjesto 50m leptir (2. mjesto juniorskoj i 4. mjesto u seniorskoj kategoriji) , 3. mjesto 100m slobodno (6. mjesto u juniorskoj i 7. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 50m slobodno (8. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m leptir (6. mjesto u juniorskoj i 8. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m leđno (8. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji)  

Matić, Laura (juniorka) – 2. mjesto 50m prsno u juniorskoj (2. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 100m prsno (3. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m mješovito (4. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 5. mjesto 50m leptir (5. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 10. mjesto 100m leđno (10. mjesto i u seniorskoj kategoriji)

Vugrek, Dorian (mlađi junior) – 2. mjesto 200m leđno (4. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 50m leđno (5. mjesto u juniorskoj i 6. mjesto u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 100m mješovito (7. mjesto u juniorskoj i 9. mjesto u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 100m leđno (6. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 5. mjesto 50m leptir (9. mjesto u juniorskoj kategoriji), 9. mjesto 100m leptir  

Jurić, Marko (junior) – 2. mjesto 100m mješovito (2. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 50m leptir (5. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 50m slobodno (4. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m slobodno (4. mjesto i u seniorskoj kategoriji), ( 5. mjesto 100m leptir (7. mjesto u seniorskoj kategoriji) 

Svilar, Matej (senior) – 2. mjesto 50m leđno, 2. mjesto 50m leptir, 9. mjesto 100m leptir

Matošević, Adela (kadetkinja u mlađejuniorskoj kategoriji) – 3. mjesto 50m leđno (5. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji)

Horvat, Paola (seniorka) – 2. mjesto 800m slobodno, 6. mjesto 400m slobodno, 9. mjesto 200m slobodno

Pfaf, Matej (mlađi junior) – 4. mjesto 50m leđno (6. mjesto u juniorskoj i 7. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 200m leđno (7. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 5. mjesto 100m leđno (9. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji)

Lukić, Jan (mlađi junior) – 5. mjesto 200m prsno(6. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m prsno (5. mjesto u juniorskoj i 6. mjesto u seniorskoj kategoriji), 7. mjesto 100m prsno (8. mjesto u juniorskoj i 9. mjesto u seniorskoj kategoriji), 7. mjesto 50m prsno (10. mjesto u juniorskoj kategoriji), 10. mjesto 100m mješovito 

Jurić, Lana (juniorka) – 7. mjesto 50m leptir (7. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 9. mjesto 400m slobodno, 9. mjesto 100m leptir

Nađ, Dinko (mlađi junior) – 7. mjesto 400m slobodno (9. mjesta u juniorskoj konkurenciji i seniorskoj kategoriji)   

Čorak, Iva (kadetkinja u mlađejuniorskoj kategoriji) – 8. mjesto 50m leđno (10. mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji), 9. mjesto 50m leptir, 10. mjesto 100m mješovito, 10. mjesto 100m leđno  

Šuvak, Katarina (seniorka) – 4. mjesto 800m slobodno

Budak, Marko (junior) – 5. mjesto 50m leptir (8. mjesto u seniorskoj kategoriji)

Lončar, Matej (mlađi junior) – 9. mjesto 200m slobodno.

Štafete: 1. mjesto 4 x 50m slobodno u seniorskoj kategoriji Matej Svilar, Marko Jurić, Nikola Ćaleta i Alojzije Ćaleta, 1. mjesto  4 x 100m mješovito Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek (2. mjesto u juniorskoj i 3. mjesto u seniorskoj kategoriji), 1. mjesto  4 x 100 slobodno Alojzije Ćaleta, Marko Jurić,  Marko Budak i Matej Svilar u seniorskoj kategoriji,  2. mjesto 4 x 50m mješovito Matej Svilar, Marko Budak, Alojzije Ćaleta i Marko Jurić, 1. mjesto 4 x 50m mješovito mlađi juniori Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek (2. mjesto u juniorskoj kategoriji), 3. mjesto 4 x 100m slobodno mlađi juniori Dorian Vugrek, Marin Svilar, Matej Pfaf i Nikola Ćaleta (4. u juniorskoj kategoriji i 5. u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 4 x 50m slobodno mlađi juniori Matej Pfaf, Marin Svilar, Matej Lončar i Dorian Vugrek,  4. mjesto 4 x 50m mješovito  juniorke Iva Čorak, Laura Matić, Lana Jurić i Adela Matošević,  4. mjesto na 4 x 100 mješovito seniori Matej Svilar, Marko Jurić,  Alojzije Ćaleta i Marko Budak, 6. mjesto 4 x 50m mješovito juniori Matej Lončar, Domagoj Marković, Jan Lukić i Dinko Nađ, 5. mjesto 4 x 100m mješovito juniori Dinko Nađ, Jan Lukić, Matej Lončar i Domagoj Marković (7. mjesto u seniorskoj kategoriji) i 7. mjesto 4 x 100m slobodno juniorke Mia Čorak, Iva Čorak, Lana Jurić i Laura Matić (7. mjesto i u seniorskoj kategoriji).  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Jan Rakijašić dva puta brončani, Nika Brdar brončana u Vukovaru

VINKOVCI-Proteklog vikenda 24. i 25.11.2018.g u Vukovaru je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske Regija 4. Održavalo se u 25m bazenu i to za kategorije  juniora i seniora. Vinkovački plivački klub je nastupio sa šest plivača i plivačica pod vodstvom njihovog trenera Zvonimira Pintera.

Natjecanje se održalo u tri dijela i to dva dijela u subotu i zadnji dio u nedjelju. Sudjelovalo je 

14 klubova sa 129 plivača. Za Vpk su nastupili Ema Dragun, Lucija Kunac, Nika Brdar, Brigita 

Vidinović, Jan Rakijašić i Domagoj Šego. 

Medalje su osvojili Nika Brdar na 50 m leptir ( 3. mjesto), Jan Rakijašić na 50 m leptir(3.mjesto) i 200m leptir (3.mjesto). Brigita Vidinović je isplivala limit na 50 m leptir i osigurala si nastup na prvenstvu Hrvatske.

Mia Fernbach, Patrik Sučić, Valentina Plašć i Dominik Greifenstein zlatni u Zagrebu

VINKOVCI-U nedjelju 25. studenog 2018. godine u zagrebačkoj Areni se održao veliki međunarodni turnir 20. Jastreb Open koji je bio i humanitarnog karaktera, a okupio je preko tisuću natjecatelja iz 83 kluba koji su doputovali iz čak 13 zemalja. Domaćin je bio TK "Jastreb", koji je ugostio najbolji demo tim iz Koreje te svim prisutnima omogucio da vide prezentaciju taekwondo sporta od najboljih prvi puta u Hrvatskoj.

Sajnami je nastupio sa 8 natjecatelja te ostvario odlican rezultat osvojivsi 4 zlatne te 2 brončane medalje.

Zlata su osvojili: Mia Fernbach, Patrik Sučić, Valentina Plašć i Dominik Greifenstein.

Bronce su izborili: Karlo Šarčević i Borna Dujić. 

Nastupili su jos: Ria Smole i Fran Čopčić.

Natjecatelje su vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan - Martin Kelava, a sudila je Lea Grbavica.