Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sport

Vinkovačke gimnastičarke ekipno juniorke srebrne, seniorke brončane u Osijeku

VINKOVCI-Posljednje natjecanje u jesenskom dijelu sezone na kojem su nastupile gimnastičarke Gimnastičkog  kluba "Hrvatski sokol" Vinkovci održano je u nedjelju, 25.11. 2018. u Osijeku, u prekrasnom novom Sokol centru u organizaciji GD "Osijek-Žito", - 4. kolo Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici, D program.

 Nastupilo je ukupno 80 gimnastičarki  iz 6 klubova - Belog Manastira, Valpova, Požege, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki.

 Vinkovčanke su nastupile u kategoriji juniorki i seniorki i postigle značajan napredak u odnosu na prethodno kolo.

 Juniorke u sastavu Klara Šorli, Lana Anđelić, Lucija Becić, Željka Penić, Gabriela Dolanski i Sara Vukoja osvojile su odlično 2. mjesto u konkurenciji 4 ekipe. Najbolje pojedinke bile su Lana Anđelić na četvrtom i Sara Vukoja na 10. mjestu od ukupno 29 gimnastičarki.

 Seniorke Ana Hemetek, Marija Klarić, Dora Perić i Petra Šimunović osvojile su broncu u konkurenciji 4 ekipe. Najbolja pojedinka bila je Ana Hemetek na 3. mjestu u konkurenciji 24 gimnastičarke osvojivši svoju prvu medalju. Petra Šimunović bila je 12., Dora Perić 17. i Marija Klarić 18.

 U ukupnom zbroju rezultata za ovu natjecateljsku godinu, najbolji rezultat u svim kategorijama ostvarile su natjecateljice GK Vukovar osvojivši sva prva mjesta, dok su Vinkovčanke  treće i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji.

 

Barbara Vučinić, Ante Kolak i David Andabak brončani u Osijeku

 

VINKOVCI-U Osijeku je 11.11.2018 održan 2 regijski stolnoteniski turnir za najmlađe kategorije regije Istočna Slavonija. 

Momčad STK Cibalia nastupila je, predvođena trenerom Željkom Županićem,  u šesteročlanom sastavu, koji su činili kod djevojčica Barbara Vučinić i Zara Kolak, a kod dječaka David Andabak,Ante Kolak,David Maršić i Antonio Međeši. 

U Vinkovce su se vratili sa tri treća mjesta,koje su osvojili Barbara Vučinić u ženskoj apsolutnoj kategoriji te Ante Kolak u kategoriji najmlađi kadeti i David Andabak u muškoj apsolutnoj kategoriji. 

Teniska reprezentacija Vukovarsko-srijemske županije pobijedila jaku reprezentaciju Istarske županije

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigran je 14. tradicionalni teniski susret između reprezentacije Teniskog saveza Istarske županije i Vukovarsko-srijemske županije, a koji se uvijek odigrava u vrijeme sjećanja na stradanje Vukovara.

Kako se u posljednje vrijeme ustalilo, susret se odigrava na deset pojedinačnih susreta, od toga dva seniorska i osam veteranskih koji se potom nastavlja s pet susreta parova. 

Seniorski su susreti završili neodlučeno dok su u veteranskom dijelu Vukovarsko-srijemska županija ostvarila prednost od dva boda razlike što je potom susretima parova djelomično oduzelo uobičajenu natjecateljsku draž.

Teniski savez Istarske županije stigao je u Vinkovce u najjačem sastavu i očekivalo se teška borba do kraja, no proradio je slavonski mentalitet uz poznatu krilaticu ''Inati se Slavonijo'' i Vinkovčani su odlično odigrali , te na kraju pobijedili. Moramo također istaknuti kako su Vinkovčani pobijedili u jednom zajedništvu, gdje su odigravajući svoje susrete, istovremeno bodrili i navijali svoje igrače na ostalim terenima.

Ukupan je rezultat tako ovoga puta završio rezultatom 9:6 u korist Vukovarsko-srijemske županije, čime je Vukovarsko-srijemska županija povećala ukupni međusobni ishod  na 9:5.

 

Postignuti su slijedeći rezultati:

VSŽ-ISTRA 9:6

Seniori Ikić KristijanBogdanović Ivan     6/0, 6/3

Seniori Kelić AntonioBlašković Miha      2/6, 4/6

Veterani Mihovilić ŽeljkoJercog Luka7/5, 6/2

VeteraniErgotić IvanŠverko Miloš6/1, 1/6, 10/6

VeteraniHorvat ZoranBraković Danilo6/2, 6/0

VeteraniMarković DavorŽižaković Siniša4/6, 1/6

VeteraniBalaš IgorFatorić Denis2/6, 1/6

VeteraniBrač JankoBačić Petar2/6, 3/6

VeteraniŠtefanac NikolaKnežević Zdravko7/6, 1/6, 10/6

VeteraniIličić IvanMiletić Bruno6/2, 7/5

ParoviIkić/KelićBogdanović/Blašković7/6, 6/4

ParoviHorvat/ErgotićJercog/Braković6/0, 6/0

ParoviBalaš/MihovilčićŠverko/Žižaković7/5, 6/0

ParoviMarković/TomšikFatorić/Knežević1/6, 1/6

ParoviPeša/ŠtefanacBačić/Miletić1/6, 0/6

 

Melita Maloševac odličnim nastupom do bronce na državnom karate natjecanju u borbama

IVANKOVO-U Čavlima održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, kadetkinje, juniore, juniorke, mlađe seniore i mlađe seniorke. Ovo je ujedno bio i Izborni turnir za Europsko prvenstvo 2019. godine. 

Boje KK "Max" branili su Melita Maloševac (ml. seniorke -50 kg), Marko Jurić (kadeti - 57kg), Benjamin Ljubas ( kadeti -70kg) i Lovro Tisucki (kadeti +70kg). 

U vrlo jakoj konkurenciji Melita Maloševac uspjela je kroz repasaž osvojiti 3. mjesto te ostvariti rezultat za sebe ali i za klub.  Lovro Tisucki zauzeo je vrlo dobro 7. mjesto. Zbog manjka sportske sreće Marko Jurić i Benjamin Ljubas nisu se uspjeli plasirati među 7 najboljih u svojoj kategoriji.

Natjecatelja su vodili učitelji karatea Antonija Damjanović i David Žgela. Sudac na natjecanju bio je i naš učitelj karatea Zdravko Perlić.

 

Jurica Dragun i Klara Grgić tri puta zlatni u Slavonskom Brodu

VINKOVCI-I ove godine u Slavonskom Brodu u organizaciji Plivačkog kluba Marsonia održalo se 17.11.2018.g.  tradicionalno međunarodno plivačko natjecanje i to  u čast najpoznatijeg para roda Malene i Klepetana.  Natjecanje je bilo za plivače kategorije 2004.g. i mlađi, te plivačice 2005.g. i mlađe. Treneri Zvonimir Pinter i Josip Gajčević poveli su  19 natjecatelja Vinkovačkog plivačkog kluba, te osvojili je čak 17 medalja (8 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane) i dva pehara (pehar za prvo mjesto u muškoj štafeti i treće mjesto u kategoriji ženske štafete). Najuspješniji je bio Jurica Dragun koji je plivao 5 disciplina i u svakoj osvojio medalju, te Klara Grgić koja je plivala  3 discipline i u sve  tri osvojila zlato.

Osvajači odličja su:

Jurica Dragun (2006.g.) 1. mjesto na 50 m leđno, 50 m prsno, 100 m mješovito, 2. mjesto na 50 m leptir i 3.mjesto na 50 m slobodno

Marko Plavšić (2006.g.) 1.mjesto  na 50 m leptir i 50 m slobodno, te 3.mjesto na 50 m leđno

Klara Grgić (2006.g.) 1.mjesto na 100 m leđno, 100 m prsno i 200 m mješovito

Fran Budimir (2006.g.) 2.mjesto na 50 m prsno i 100 m mješovito

Ivor Rakijašić (2006.g.) 2.mjesto na 50 m leđno

Luka Grgljanić (2007.g.) 2.mjesto na 50 m prsno

Luka Gugić (2005.g.) 3.mjesto na 100 m leđno

Martina Rajković (2006.g.) 3.mjesto na 100 m slobodno

VPK muška štafeta (Jurica Dragun, Fran Budimir, Marko Plavšić i Tomo Petrinić),  1.mjesto na 4*50 m slobodno

VPK ženska štafeta (Klara Grgić, Martina Rajković,  Karla Lešić i Pia Tolušić), 3.mjesto na 4*50 m slobodno

Za VPK još su nastupali i Filip Puce, Filip Japundžić, Luka Habuda, Marko Polešćuk, Adrian Starčević, Marin Kuharić, Ivan Kovačević i Una Videković.

 

Dorian Vugrek odličnim nastupom isplivao tri zlata u Slavonskom Brodu

VINKOVCI-PK Marsonia iz Slavonskog Broda tradicionalno je organizator plivačkog natjecanja Malena, a natjecanje je održano u subotu 17. studenoga 2018. Za PK Orion nastupilo je dvanaest natjecatelja i to mlađeg uzrasta (prema propozicijama natjecanja) – plivačice 2005. godište i mlađe i plivači 2004. godište i mlađi. 

I za njih je natjecanje uspješno završilo te su se s njega vratili s osvojenih petnaest medalja – šest zlatnog sjaja, pet srebrnog i četiri brončanoga s čime je trenerica Maša Pešec vrlo zadovoljna. K tome je Dorian Vugrek i ovo natjecanje iskoristio na najbolji mogući način te dodao još jednu isplivanu normu za predstojeće prosinačko Prvenstvo Hrvatske u Rijeci, ovoga puta na 100m leđno! 

Osvajači su medalja: Dorian Vugrek (tri zlatne), Iva Čorak (jedna zlatna i dvije srebrne), Adela Matošević (po jedna zlatna, srebrna i brončana), Dinko Nađ (po jedna zlatna, srebrna i brončana), Lorena Mustafić (srebrna i brončana) i Ana Tomić (brončana)! Nastupili su još Adam Winkler, Marija ćaleta, Ivan Vidaković, Ena Dukić, Filip Majko i Jona Renić Oršolić. 

Već sljedećeg vikenda 24. i 25. studenoga novo je natjecanje regionalno Prvenstvo Hrvatske Regije 4 koje će se održati na vukovarskom bazenu, a ondje PK Orion nastupa u punom sastavu!  

Pojedinačni su rezultati (do 10. mjesta) sljedeći: 

Dorian Vugrek (kategorija A) - 1. mjesto 100m leđno, 1. mjesto 100m leptir, 1. mjesto 100m slobodno 

Iva Čorak (kategorija A) - 1. mjesto 200m mješovito, 2. mjesto 100m leđno, 2. mjesto 100 m leptir 

Adela Matošević (kategorija A) - 1. mjesto 100m leđno, 2. mjesto 200m mješovito, 3. mjesto 100m leptir 

Dinko Nađ (kategorija A) - 1. mjesto 200m mješovito, 2. mjesto 100m leđno, 3. mjesto 100m slobodno 

Lorena Mustafić (kategorija A) - 2. mjesto 100m prsno, 3. mjesto 100m slobodno, 5. mjesto 100m leđno 

Ana Tomić (kategorija D) - 3. mjesto 50 m leđno, 5. mjesto 50m slobodno, 8. mjesto 100m mješovito 

Adam Winkler (kategorija B) - 5. mjesto 200m mješovito, 6. mjesto 100m leđno, 6. mjesto 100m slobodno 

Marija Ćaleta (kategorija D) - 5. mjesto 50 m leđno 

Ivan Vidaković (kategorija C) - 9. mjesto 50m prsno.

 

 

 

 

 

 

Vinkovačka gimnastičarka juniorka Petra Pavičić druga u B programu na Prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Na 18. Završnici KUP-a Hrvatske u B programu i 15. Završnici u C programu, od 9. do 11. 11. 2018. u Slavonskom Brodu, Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci predstavljale su 2 gimnastičarke  i 5 gimnastičara. 

Naši najbolji gimnastičari, Petra Pavičić i Duje Ramljak dostojno su predstavili naš klub postigavši odlične rezultate. Petra je u kategoriji juniorki B programa, u konkurenciji najboljih 18 gimnastičarki iz cijele Hrvatske, osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Na svom četvrtom državnom prvenstvu, najmlađi u svojoj konkurenciji Duje Ramljak, u B programu, u kategoriji kadeta, u konkurenciji 13 gimnastičara iz cijele Hrvatske,  bio je peti.

U univerzalnoj kategoriji dječaka A programa naš predstavnik Marin Pinter osvojio je također odlično 8. mjesto u konkurenciji 18 gimnastičara. U konkurenciji mlađih kadeta A programa Vinkovčanin Pavao Očevčić bio je 18., a Roko Maslać 26.  u konkurenciji 28 gimnastičara. 

U C programu, u kategoriji juniora Karlo Radić bio je 13. od 18 gimnastičara. Nika Breški, mlađa juniorka C programa osvojila je 19. mjesto u konkurenciji čak 43 gimnastičarke. 

Na državnom prvenstvu sudila su i tri naša suca, Željko Iveljić, Tomislav Gudek i Marko Simon. Marko Simon i Tomislav Gudek su ujedno bili i treneri gimnastičara, dok je uz gimnastičarke bila trenerica Vukosava Lozanović.