Najave

Sport

Plivački klub Orion isplivao 5 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih medalja u Sisku

VINKOVCI-Proteklog vikenda 25. i 26. srpnja 2020. u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske – Regije 4. Prvo je to natjecanje od početka pandemije koronavirusa, a na njemu je nastupilo 163 natjecatelja iz 8 klubova. Održano je u skladu sa svim propisanim mjerama i preporukama HZJZ i Glavnog stožera prema naputcima organizatora natjecanja PK Sisak Janaf. 

Na njemu je PK Orion nastupio sa šesnaest natjecatelja koji su jedva dočekali natjecanje i uvid u trenutnu kondicijsku spremu nakon poduže stanke. Iz Siska su se vratili s 21 pojedinačnom medaljom (5 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih) te s 5 medalja u štafetnim utrkama (dvjema zlatnim, dvjema srebrnim i jednom brončanom). Posebno veseli da su medalje osvojile i mlade snage u početničkoj konkurenciji te mlađekadetskoj i kadetskoj konkurenciji – Jona Renić Oršolić, Ante Kasić i Marija Ćaleta, a s tri 4. mjesta umalo i Luka Vugrek. Ostali su osvajači pojedinačnih medalja Dorian Vugrek, Nikola Ćaleta, Marin Svilar, Marko Jurić, Tonka Kovačević, Matej Pfaf i Brigita Vidinović.  Medlajam u štafetama okitili su se Adela Matošević, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Iva Čorak u mješovitoj štafeti,   Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek dominantno i u seniorskoj konkurenciji iako su oni juniori te Adela Matošević, Lorena Mustafić, Brigita Vidinović i Iva Čorak u juniorskoj konkurenciji. 

Povećao se i broj natjecatelja za predstojeće Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u Zagrebu od 6. do 9. kolovoza 2020. Norme su, za to najveće nacionalno natjecanje, isplivali Tonka Kovačević, Iva Čorak, Adela Matošević, Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek, Matej Pfaf, a pridružit će im se još nekoliko plivača za štafetne utrke. Budući da je ovo natjecanje bilo jedino u 50 metarskom bazenu u ovoj plivačkoj sezoni pa samim time i jedina prilika za plivanje normi, ovaj uspjeh time je i veći.

Trenerica Maša Pešec ističe da su plivači i plivačice plivali najbolje što su mogli u ovom trenutku, ali posebno ističe ponos i zadovoljstvo jer su pokazali visoku razinu odgovornosti prema sebi i drugima poštujući sve organizacijske mjere natjecanja!

Pojedinačni su rezultati (do 10. mj.) sljedeći:  

VUGREK, DORIAN (MLAĐI JUNIOR) – 1. mj. 200m leđno (1. i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji), 1. mj. 100m leđno (1. mj. i u juniorskoj konkurenciji te 2. mj. u općoj - seniorskoj konkurenciji) , 4. mj. 100m slobodno, 5. mj. 200m mješovito,  6. mj. 50m slobodno

ĆALETA, NIKOLA (JUNIOR) – 2. mj. 100m leptir (2. mj. i u seniorskoj konkurenciji), 2. mj. 50m leptir ( i 3. mj. u seniorskoj konkurenciji), 3. mj. 100m slobodno, 4. mj. 50m slobodno, 5. mj. 50m leđno 

SVILAR, MARIN (JUNIOR) – 2. mj. 100m prsno, 2. mj. 50m prsno, 2. mj. 200m prsno (i 3. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji)   

JURIĆ, MARKO (SENIOR) – 2. mj. 50m leđno,  4. mj. 50m leptir, 4. mj. 100m leđno, 6. mj. 50m slobodno  

RENIĆ ORŠOLIĆ, JONA (POČETNIK) - 2. mj. 100m prsno, 4. mj. 50m prsno, 6. mj. 200m mješovito, 5. mj. 50m slobodno, 6. mj. 100m slobodno, 7. mj. 50m leptir

KOVAČEVIĆ, TONKA (SENIORKA) – 3. mj. 50m leđno, 4. mj. 50m leptir, 5. mj. 50m slobodno  

ČALETA, MARIJA (KADETKINJA) – 3. mj. 100m leđno,  4. mj. 200m mješovito, 7. mj. 100m slobodno, 9. mj. 200m slobodno, 14. mj. 200m leđno 

KASIĆ, ANTE (MLAĐI KADET) – 3. mj. 100m leđno, 5. mj. 100m prsno, 5. mj. 100m slobodno, 7. mj. 50m slobodno, 8. mj. 50m prsno

PFAF, MATEJ (JUNIOR) – 3. mj. 50m prsno,  4. mj. 50m leđno,  8. mj. 100m prsno, 8. mj. 100m leđno

VIDINOVIĆ, BRIGITA (JUNIORKA) – 3. mj. 50m leđno 

VUGREK, LUKA (POČETNIK) – 4. mj. 50m leđno,  4. mj. 200m mješovito, 4. mj. 100m leđno, 5. mj. 100m slobodno, 5. mj. 50m prsno, 6. mj. 50m leptir, 8. mj. 50m slobodno

MATIĆ, LAURA (SENIORKA) – 5. mj. 50m prsno, 6. mj. 50m leđno, 7. mj. 100m prsno,   10. mj. 50m leptir,

ĆALETA, ALOJZIJE (SENIOR) – 7. mj. 50m leptir, 8. mj. 50m leđno 

ČORAK, IVA (MLAĐA JUNIORKA) – 7. mj. 50m slobodno,  10. mj. 100m leđno, 10. mj. 100m slobodno, 

MATOŠEVIĆ, ADELA (MLAĐA JUNIORKA) – 9. mj. 100m leđno, 9. mj. 50m slobodno,  10. mj. 200m leđno 

MUSTAFIĆ, LORENA (MLAĐA JUNIORKA) – 10. mj. 50m slobodno

ŠTAFETE 

4 X 100m MJEŠOVITO MIXED ŠTAFETA 

Adela Matošević, Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Iva Čorak – 2. mj. u juniorskoj konkurenciji i 3. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji   

Marko Jurić, Laura Matić, Alojzije Ćaleta, Tonka Kovačević – 7. mj. u  općoj – seniorskoj konkurenciji   

4  x 100m MJEŠOVITO PLIVAČICE 

Adela Matošević, Laura Matić, iva Čorak i Tonka Kovačević – 5. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji   

4  x 100m MJEŠOVITO PLIVAČI 

Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek – 1. mj. u juniorskoj i 1. mj. u općoj – seniorskoj konkurenciji   

4 x 100m SLOBODNO PLIVAČICE 

Adela Matošević, Lorena Mustafić, Brigita Vidinović, Iva Čorak – 2. mj. u juniorskoj konkurenciji 

 

 

Momčad ''Auto Drago'' odličnom igrom do titule pobjednika turnira Ultrasa

VINKOVCI-Na sportskom terenu u stambenom naselju ''Kanovci'' odigran je veliki nogometni turnir Ultrasa koji je okupio 41 momčad.

Veliki broj građana  ovog dijela Vinkovaca, kao i šire,  došao je pogledati ovaj zanimljiv susret u odličnoj organizaciji Ultrasa.Sve je bilo besprijekorno, tako da sve pohvale za organizaciju.Bilo je tu svega u izobolju, od pića, jela do majica vinkovačke Cibalije. Na samom terenu bili su transparenti po blokovima, tako da ste imali jedan lijep prizor na samom igralištu. 

Prije polufinalnih utakmica imali smo jednu malu svečanost gdje su uručene plakete. Predsjednica HNK Cibalia Vinkovci Dea Lasić uime kluba povodom 100 godina kluba uručila je Zlatnu plaketu  navijačkoj skupini HNK Cibalije Ultras Vinkovci za izuzetan doprinos u razvoju nogometa, kao i Zlatnu plaketu Antunu Turdi, također za izuzetan doprinos razvoju nogometa.

Zlatna plaketa Antunu Turdi

Zlatna plaketa navijačkoj skupini Ultras

Odigrana je revijalna utakmica između momčadi Cibalia 2000. i 2020. u znak sjećanja na utakmicu Cibalia-Obilić.Bilo je lijepo vidjeti tadašnje legende i našu sada momčad.U sportskom duhu, utakmica je završila 2:2.

Momčad HNK Cibalia 2000. (na slici nedostaje Antun Andričević)

Momčad HNK Cibalia 2020.

Kad govorimo o samom turniru u prvom polufinalu  momčad ''Deportivo Lapovci'' pobijedila je momčad ''Stoka iz bloka'' sa 3:1, dok je u drugom polufinalu ''Auto Drago'' pobijedio ''Palermo'' 2:0. U susretu za 3.mjesto ''Palermo'' je pobijedio momčad ''Stoka iz bloka'' sa  2:1.

Finale turnire ponudilo je ljepoticu cijelog turnira, a sastale su se momčadi ''Auto Drago'' i ''Deportivo Lapovci''.Nakon  odlične igre oba suparnika, slavila je momčad ''Auto Drago'' s minimalnih 1:0.

Momčad ''Auto Drago'' -1.mjesto

Momčad ''Deportivo Lapovci''-2.mjesto

Momčad ''Palermo'' -3.mjesto

Momčad ''Stoka iz bloka''- 4.mjesto

Podjelom pehara najboljima završio je jedan lijep nogometni turnir na Kanovcima, a spomenimo i da su Ultrasi razvili veliku zastavu ''Vukovar 91'', te su turniru prisustvovali branitelji iz 3.brigade ''Kune''.

 

 

Ljetna liga okupila najjače igrače Teniskog kluba ''Vinkovci''

VINKOVCI-Kako je došlo do popuštanja epidemioloških mjera, te se može igrati na vanjskim teniskim terenima, Teniski klub ''Vinkovci'' pokrenuo je ponovo Ljetnu ligu koja je okupila iznimno jake tenisačice i tenisače.

Moramo napomenuti da ligu čine poznati vinkovački tenisači poput Eme Midžić, Roberta Marića, Ene Čopčić, Luke Cenera, Ivana Ergotića, Igora Balaša, Darka Mataka,  Kristiana  Ikić, te mnogih drugih koji su osvajali razne teniske turnire.Ove godine ligu čini 50 igrača, no još uvijek traju prijave za nikada,  do sada jaču ligu.

-Možemo s ponosom reći da smo ove godine okupili iznimno kvalitetne tenisačice i tenisače, tako da svi ljubitelji tenisa dođu na terene Teniskog kluba ''Vinkovci'', te da uživaju u prikazanoj igri svih sudionika.Uredili smo našu oazu  mira i ljepote , naš klub je dobio novi sjaj, zato ako se želite opustiti, dođite u naš klub, poručio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Ako se dotaknemo malo pravila, igrači su podijeljeni u osam skupina, te igraju međusobno. Nakon odigranih kola u prvom krugu, posljednja tri igrača više skupine prelaze u nižu skupinu, a prva tri igrača niže skupine prelaze u višu skupinu.Na kraju kompletne odigrane Ljetne lige  organizirati će se prvenstvo kluba, a najboljim igračima uručiti će se nagrade.

 

Ema Midžić prva, Elena Rimac i Filip Rihtar treći u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci održano je Dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji dječaka igrao se ''Round Robin'' sistem jer je bilo prijavljeno samo pet igrača, te je tako prvo mjesto sa 4 pobjede osvojio Leon Brajko Babić iz Teniskog kluba ''Đakovo'', drugo mjesto osvojio je Fran Kuna iz Teniskog kluba ''Osijek''sa tri pobjede i jednim porazom, treći je bio Filip Rihtar iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa dvije pobjede i dva poraza, četvrti je bio Ilija Kopić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa jednom pobjedom i tri poraza, dok je peto mjesto osvojio Jan Kallay iz Teniskog kluba ''Medveščak'' bez pobjede.

U kategoriji djevojčica u prvom polufinalu Sara Barbarić iz Teniskog kluba ''Osijek'', inače četvrta nositeljica turnira,  pobijedila je Korinu Roso iz Teniskog kluba ''Osijek'',prvu nositeljicu turnira, u neizvjesnom susretu sa 7:6, 2:6, 7:5. U drugom polufinalu Ema Midžić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'', inače druga nositeljica turnira,  pobijedila je Elenu Rimac iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa 6:1, 6:0.U finalu turnira Ema Midžić je pokazala svu svoju kvalitetu i sa 6:0, 6:2 nadigrala Saru Barbarić iz Teniskog kluba ''Osijek'' sa 6:0,6:2.

 

Velika dominacija vinkovačkih tenisača na Uralan Cup-u

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba Vinkovci protekloga vikenda organiziran je tradicionalni turnir parova Uralan Cup 2020. za gospodu koji je odigran u tri kategorije, odnosno do 89 godina, od 90 do 109 godina i treća kategorija preko 110 godina. 

U kategoriji do 89 godina u prvom polufinalu par Drmić /Peša  pobijedio je par Balaš /Duvnjak sa 7:5, 6:2, dok je u drugom polufinalu par Kelić /Ikić nadigrao par  Hutz/ Novaković  6:4, 6:3. U finalu turnira u ovoj kategoriji gledali smo neizvjestan susret do kraja između parova Drmić /Peša i para Kelić /Ikić, na kraju je slavio par Kelić /Ikić sa 6:4, 5:7, 10:7.

U kategoriji 90-109 godina  u prvom polufinalu par Rupčić /Marojević  pobijedio je par Belić /Šimić sa 3:6, 6:1, 10:6, dok je u drugom polufinalu  par Brkić /Andrić nadigrao par Perković /Radak sa 7:6, 7:5. U finalu turnira par Andrić /Brkić pokazao je svu svoju kvalitetu i u svim segmentima igre nadgrao par Rupčić /Marojević, te na kraju pobijedio sa  6:2, 6:3.

U kategoriji preko 110 godina u prvom polufinalu  par Popović /Ščekić pobijedio je par Matak /Iličić 7:5, 6:4, dok je u drugom polufinalu par Koščić /Štefanac pobijedio par Čalić /Bosančić sa 6:3, 3:6, 10:8. U finalu turnira par Koščić /Štefanac pobijedio je par Popović /Ščekić sa 7:5, 6:4 i osvojio turnir u ovoj kategoriji.

Nagrade najuspješnijima podijelili su Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci, Vlado Vergaš, član Uprave Teniskog kluba ''Vinkovci'' i dr. Luka Kuruc, jedan od najaktivnijih igrača kluba.

 

Leonarda Kajkić odličom igrom među osam na Dvoranskom državnom juniorskom natjecanju

VINKOVCI-Veliki uspjeh na Dvoranskom državnom juniorskom natjecanju do 18 godina ostvarila je Leonarda Kajkić, članica Teniskog kluba ''Vinkovci'', plasiravši se među osam  najboljih.

U prvom kolu Leonarda Kajkić (TK ''Vinkovci) pobijedila je Ninu Vranić (TK ''Iteam'') 6:4, 6:7, 6:2, da bi u drugom kolu pokazala svu svoju kvalitetu iz turnira izbacila četvrtu nositeljicu turnira Gretu Marić (TK ''Iteam'') sa 6:4, 7:5. Mnogi bi rekli da je to iznenađenje, no Leonarda je odlično odigrala u svim segmentima susreta i zasluženo izbacila četvrtu nositeljicu turnira.

U susretu četvrtfinala Leonarda Kajkić (TK ''Vinkovci''') igrala je protiv Eme Bubalo (TK ''Split''), gdje je pri rezultatu 6:1, 4:1 u korist Bubalo, nažalost morala predati susret zbog ozljede.

Ovo je veliki uspjeh mlade i talentirane Leonarde Kajkić, koja je pokazala da se samo upornim radom, mogu postići veliki rezultati.

 

Karlo Brkić drugi, Nina Marić i Magdalena Matijević treće na turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' završio je teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji dječaka u prvom polufinalu Leon Zlatevski (TK ''Mladost'', Zagreb), inače prvi nositelj turnira bio je bolji od Ina Horvata (TK ''Požega'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom polufinalu Karlo Brkić (TK''Vinkovci'') bez borbe dobio susret protiv Jakova Tomića iz Đakova. U finalu turnira dječaka gledali smo odličan susret između Leona Zlatevskog i Karla Brkića, na kraju je Leon pobijedio sa 6:2, 3:6, 6:2.

U turniru djevojčica u prvom polufinalu Ivona Riđan (TK ''Brod''),inače prva nositeljica turnira pobijedila je Ninu Marić (TK ''Vinkovci'') sa 6:0, 6:1, dok je u drugom polufinalu Sara Barbarić (TK ''Osijek''), druga nositeljica turnira, pobijedila Magdalenu Matijević (TK ''Vinkovci'') sa 6:0, 6:2. U finalu turnira Ivona Riđan je sa 6:2, 6:2 nadigrala Saru Barbarić i osvojila turnir.

Nagrade najuspješnijima podijelili su  Vlado Vergaš, vrhovni sudac turnira i Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.