Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sport

Vukovarska gimnastičarka Monika Zovko zlatna u B programu Prvenstva Hrvatske

VUKOVAR –Prošli vikend Slavonski Brod je bio domaćin najvećim gimnastičkim natjecanjima u Hrvatskoj. U subotu 10.11. održavalo se Prvenstvo Hrvatske u A programu na kojem su sudjelovale mlađe kategorije ženskoj i muškoj gimnastici i Završnica KUPA Hrvatske u B programu.  Bio je to pravi gimnastički vikend i raj za sve zaljubljenke u ovaj predivan sport. 

GK Vukovar je u B programu imao samo jednu predstavnicu, jednu ali vrijednu- Moniku Zovko. Monika je sve viježbe odradila na vrlo visokoj razini, uz jednu grešku na ručama, ali sve zajedno je bilo odlično i vrijedno zlata.  Niti  Monika, a niti treneri nisu očekivali ovakav uspjeh, jer je konkurencija bila izuzetno jaka i brojna. Bio je to još jedan razlog za sreću i ponos.                            

U nedjelju 11.11.  je bila Završnica KUPA Hrvatske u C programu.  U ženskoj gimnastici natjecalo se preko 200 natjecateljica. GK Vukovar imao je predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji u kategorijama kadetkinje i ml juniorke i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u kategorijma juniorke i seniorke. Broj natjecateljica je propisan od strane gimnastičkog saveza, a iz svih regija došli su samo najbolji i sve to govori o velikoj i to vrlo kvalitnoj konkurenciji. Svi sudionici ovog natjecanja su vrlo ponosni na to  što su se uspjeli  plasirati na ovo najjače natjecanje u godini.  Vukovarske gimnastičarke su imale zapažen nastup i ovom prilikom dokazale da se u ovom klubu kvalitetno radi.                                                                     

Evo i ostvarenih rezultata:

Kadetkinje pojedinačno 26.Panza Vita i 34.Kuzmanović Ana,               

Ml kadetkinje  10.Kell Maja, 31.Stevanović Marina,  35.Mrkonja Valentina i 39.Budim Nika         

Juniorke ekipno 3. mjesto, pojedinačno:5.Kalentić Ella, 14.Aleksić Lana, 19.Poznanović Miljana, 22.Rendulić Ema, 32.Vojtkiv Ela i 33.Velikić Nikolina                                                                                   

Seniorke ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 5.Kiralj Ivana, 9.Kiralj Vanja, 20.Gužvić Kristina, 22.Čikanović Iva, 24.Ivanković Tena i 25.Ivana Crnjac    

Najvažnije natjecanje u godini odrađeno na visokoj razini, rezultati neki u skladu s očekivanima, a neki iznad očekivanja, sve to zajedno je razlog za veliko zadovoljstvo u upravi, ponos na ostvarene rezultate i čestitke trenerima i natjecateljicama.

 

 

Eva Požega, Ružica Vukić, Emanuela Kockarević i Lana Kockarević zlatne u Osijeku

IVANKOVO-Osječki karate savez uz potporu Karate saveza Osječko-baranjske županije i regionalnog saveza županijskih karate saveza Slavonije i Baranje organizirao je 1. Međunarodni karate kup Grada Osijeka. U dvorani Gradski vrt okupilo se 513 natjecatelja iz 40 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Boje KK „Max“ Ivankovo branilo je  17 natjecatelja u 23 kategorije koji su tom prilikom osvojili ukupno 15 odličja – 4 zlatna, 5 srebrnih i 6 brončanih. 

Zlatna odličja osvojile su: Eva Požega, Ružica Vukić, Emanuela Kockarević i Lana Kockarević.Srebrna odličja osvojili su: Emanuela Kockarević, Luka Požega, Matej Tisucki, Petra Dogan i Matej Naletilić. Brončana odličja osvojili su: Iva Kockarević, Petra Dogan, Matej Tisucki, Lovro Tisucki 2x i Benjamin Ljubas.

Na natjecanju su još nastupili Petar Barišić, Gariel Klen, Gabrijela Sambol, Sara Haban, Marko Jurić i Iva Livaja. U ukupnom poretku 40 klubova KK „Max“ Ivankovo zauzeo je visoko 7. mjesto.

Natjecatelje je vodila učiteljica karatea Antonija Damjanović. Glavni sudac na natjecanju bio je i naši učitelji karatea Zdravko Perlić.

 

 

Nikola Ćaleta odličnim utrkama isplivao zlato i broncu na velikom međunarodnom plivačkom mitingu

VINKOVCI-S još jednog uistinu velikog natjecanja PK Orion se vraća s medaljama! Riječ je o 46. izdanju Međunarodnog plivačkog mitinga Mladost 2018 koji se plivao proteklog vikenda 10. i 11. studenoga u Zagrebu. 

Osvajač medalja mlađi je junior Nikola Ćaleta – zlatne na 50m leptir i brončane na 50m leđno što je u iznimno jakoj konkurenciji izvrstan uspjeh! Rezultat je to upornog treniranja, kvalitetnog rada trenerice i svih plivača i plivačica te velike ljubavi prema plivanju jer osim Nikole koji je bio zvijezda vikenda i ostali natjecatelji plivali su ili izborena finala, ili nove norme za PH, ili osobna najbolja vremena! 

Posebnost i veličina ovog natjecanja ogleda se u nastupu svih hrvatskih reprezentativaca te brojnih reprezentativaca Slovenije i Bosne i Hercegovine. Miting je okupio ukupno 420 natjecatelja, a za PK Orion je nastupilo 11 natjecatelja (5 plivačica i 6 plivača) u pratnji trenerice Maše Pešec. Natjecatelji su Iva Čorak, Adela Matošević, Laura Matić, Dorotea Živalj, Tonka Kovačević, Dorian Vugrek, Matej Pfaf, Nikola Ćaleta, Marin Svilar, Dominik Živalj i Matej Svilar. 

Poput državnih prvenstava i ovdje su ujutro plivane kvalifikacije, a popodne izborena finala (A finala za seniore i mlađe seniore, B finala za juniore i C finala za mlađe juniore). U ukupno 57 starteva plivači i plivačice su se 14 puta izborili za njih! 

Mlađi junior Nikola Ćaleta izborio ih je čak pet, mlađi junior Dorian Vugrek tri, mlađe juniorke Adela Matošević i Iva Čorak po dva te mlađi juniori Dominik Živalj i Matej Pfaf po jedno. 

 

U finalima su zauzeli sljedeće pozicije:

Nikola Ćaleta - 1. mjesto na 50m leptir,  3. mjesto 50m leđno,  5. mjesto na 50m slobodno, 9. mjesto na 100m slobodno te 15. na 100m leđno

Dorian Vugrek - 4. mjesto na 50m  leptir, 7. mjesto na 50m leđno te 9. mjesto  na 50m slobodno 

Adela Matošević -  7. mjesto na 50m leđno i 11. mjesto na 50m leptir 

Iva Čorak -  12. mjesto na 50m prsno i 12. mjesto na 50m leptir

Dominik Živalj - 7. mjesto na 50m leđno

Matej Pfaf -  9. mjesto na 50m leđno. 

 

Isplivanim normama na ovom natjecanju novi putnici u Rijeku na Prvenstvo Hrvatske u prosincu su: Dominik Živalj s četiri norme na 50m prsno, na 100m prsno, na 200m prsno i 50m leđno, Tonka Kovačević s tri norme na 50m leđno, 50m slobodno i 50m leptir, Adela Matošević također s tri norme na 50m slobodno, na 50m leđno i na 50m leptir, s tri i Dorain Vugrek na 50m leptir, na 50m leđno i na 50m slobodno i s jednom, ali vrijednom, Iva Čorak na 50m leptir. Nikola Ćaleta je već prije isplivanim normama dodao još jednu na 50m leđno (ukupno ih ima šest). Matej Svilar i Dorotea Živalj za sada su isplivali B norme, a čeka se novo natjecanje kako bi ih isplivali i u A verziji koja im osigurava nastup u Rijeci! 

 

 

Da rezimiramo PK Orion ima 10 sigurnih natjecatelja za put u Rijeku s 31 isplivanom normom, dvoje ih je jako blizu, a još njih nekoliko ima prilike i izvrsne motivacije da i oni budu među njima! Čestitke svima i sretno dalje! 

 

Športski karate klub ''Ictus'' Vinkovci osvojio tri srebrna i sedam brončanih medalja u Osijeku

VINKOVCI-Dana 10. studenoga  2018. godine u Osijeku je održan vrlo jak međunarodni karate turnir  „KARATE KUP GRADA OSIJEKA“    na kojemu je nastupilo ukupno 513 natjecatelja iz 40 klubova s područja RH , BiH i R. Srbije, među kojima je nastupilo i 18 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su  tom prilikom osvojili ukupno 10 odličja i to 3 srebrna i 7 brončanih. 

Nastupivši u katama pojedinačno u kategorijama učenica i mlađih kadetkinja Elena Marunček je u obje kategorije osvojila treće mjesto i brončano odličje, Dominik Briševac je nastupio u katama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika i osvojio brončano odličje kao i Robert Vukojević, koji je u katama pojedinačno nastupio u kategoriji mlađih kadeta te osvojio broncu.    

Nastupivši u borbama pojedinačnio u kategoriji mlađi učenici +38 kg brončano  odličje osvojio je Damir Ćulubrk, dok je nastupom u borbama pojedinačno u kategoriji učenika +46 kg Adrian Buinac također, osvojio brončano odličje. Svojim nastupima u borbama pojedinačno u kategorijama kadeti -61 kg i juniori  -63 kg Leon Kljaić osvojio je brončano i srebrno odličje , u kategoriji kadeta -52 kg u borbama pojedinačno Luka Ćujo  osvojio je srebrno odličje, a Filip Šarić, koji je nastupio u borbama pojedinačno u kategoriji kadeta -70 kg osvojio je srebrno odličje.   

Pored navedenih osvajača odličja na turniru su nastupili  još i Marija Cindrić, Luna Kljaić, Benjamin Majcen, Petar Nol, Luka Sičanica, Franjo Križanac, Klara Tunjić i Ivano Vukojević. 

Natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci su na navedenom velikom međunarodnom karate natjecanju, kao i prije dva tjedna na turniru u Slavonskom Brodu,  na dostojan način predstavljali kako svoj Klub tako i Grad Vinkovce.   

 

Jan Rakijašić drugi u Zagrebu,Tomo Petrinić drugi u Koprivnici, Lea Brčić druga u Tuzli

VINKOVCI-Ovogodišnji 46. međunarodni plivački miting MLADOST 2018 ujedno i 2. postaja HEP GRAND PRIX natjecanja HPS-a u sezoni 2018/19, održavo se u subotu i nedjelju, 10.-11. studenog 2018., na bazenu PVC Mladost. Riječ je o  jednom od najzanimljivijih plivačkih natjecanja na kojem je  nastupilo  42 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije sa čak  420 natjecatelja. 

Uz nastupe svih reprezentativaca Hrvatske te jakih međunarodnih reprezentacija plivala su i tri predstavnika  Vinkovačkog plivačkog kluba (Jan Rakijašić, Nika Brdar i  Brigita Vidinović) u pratnji trenera Zvonimira Pintera. U subotu su Jan Rakijašić i Brigita Vidinović izborili finalne utrke u kategoriji mlađih juniora, te je Jan Rakijašić osvojio odlično 2.mjesto, a Brigita 11.mjesto. Osim izvrsnih utrka, Jan  je iplivao nove 2 A norme za Prvenstvo Hrvatske na 50 leptir i 200 m leptir, a Nika Brdar 2 A norme na 50 m slobodno i 100 m mješovito, te B normu na 50 m prsno.

10.11.2018. održan je u Koprivnici 9. Plivački kup grada Koprivnice na kojem su sudjelovali brojni plivači i plivačice iz jakih Hrvatskih klubova poput ZPK, Dubrave, Barok, Sisak janaf, Novi Zagreb, Varaždinske Toplice, Cerine i dr. Trener Josip Gajčević poveo je na isto svoje mlade snage, njih osam (Tomo Petrinić, Marko Polešćuk, Luka Grgljanić, Adrian Starčević, Adrian Matić, Luka Habuda, Helena Čačić i Korina Čačić)  od kojih se istaknuo perspektivni Tomo Petrinić osvojivši srebro na 50 m slobodno i odlično 4. i 5. mjesto na 50 m leptir i 50 m leđno. Trener Josip je iznimno ponosan na sve svoje plivače jer su otplivali svoja najbolja vremena.

Isti dan se u Tuzli održao i veliki tradicionalni međunarodni miting Samir Ćirak-Ćiro 2018 na kojem je nastupalo 27 klubova sa 315 plivača iz  Srbije, Hrvatske, Mađarske i BiH. VPK je i ovdje sudjelovo sa 8 plivača  (Domagoj Šego, Leon Čugura, Damir Sukop, Filip Bošnjaković, Lea Brčić, Ema Dragun, Sara Čurdinjaković i Lorena Ilijić). Najbolji rezultat postigla je Lea Brčić osvojivši srebro na 100 m leptir, te je isplivala A normu na 50 m leptir. Ostali su otplivali odlične utrke i osobne rekorde.

 

Mislav Iličić i Josip Slaviček odličnim nastupom do zlata u Osijeku

VINKOVCI- U subotu, 10. studenog 2018. godine, održan je 1. Međunarodni karate kup grada Osijeka. Ukupno je bilo 513 natjecateljskih prijava iz 40 klubova i 3 države: Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija. 

Karate klub Vinkovci nastupio je sa 8 natjecatelja koji su osvojili 10 odličja od čega 2 zlata, 4 srebra i 4 bronce.

Mislav Iličić osvojio je 1. mjesto izvrsnim nastupima u kategoriji mlađih učenika (-34 kg). U kategoriji mlađih učenika ( -38 kg) osvojio je 2. mjesto. 

Josip Slaviček osvojio je 1. mjesto u kategoriji mlađih kadeta (-45 kg). 

Mihael Veselčić osvojio je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta (-45 kg).

Leon Udarović osvojio je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta (-52 kg). U kategoriji mlađih kadeta (-57 kg). osvojio je 3. mjesto.

Lucija Martinović osvojila je 3. mjesto u kategoriji učenica (-40 kg).

Filip Periša osvojio je 2. mjesto u kategoriji mlađih učenika (-30 kg). U kategoriji mlađih učenika (-34 kg) osvojio je 3. mjesto.

Filip Geljić osvojio je 3. mjesto u kategoriji učenika (-38 kg).  

Zapažen nastup na svom tek drugom turniru imao je i Gabriel Uzunović u kategoriji mlađih učenika (-30 kg)  koji je u hrabroj borbi izgubio za 3. mjesto.

Uzmemo li u obzir kvalitetu turnira i velik broj natjecatelja, treneri Karate kluba Vinkovci izražavaju zadovoljstvo postignutim rezultatima. 

Osam natjecatelja Karate kluba Vinkovci odradilo je ukupno 28 borbi u kojima su pokazali napredak u odnosu na prošle turnire te se veselimo novim izazovima na treninzima i natjecanjima. 

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića.

 

Taekwondo klub ''Sajnami'' osvojio 9 zlatnih, 5 srebrnih, te 5 brončanih medalja u Bijeljini

VINKOVCI-U subotu 3.11.2018.godine Sajnamovci su nastupili na velikom međunarodnom turniru Sokol Open na kojem je nastupilo preko 400 natjecatelja iz 4 države u Bijeljini.

Za Sajnami zlata su osvojili: Doris Lukić, Mia Fernbach, Ria Smole, Valentina Plašć, Marija Komesarović, Borna Dujić, Ilija Kovačević, Lukas Bašić Palković i Nikola Komesarović.

Srebra su izborili: Ana Lukic, Silvija Šarić, Patrik Sučić, Fran Čopčić i Luka Radman.

Broncama su se okitili: Tamara Mikić, Marta Čopćić, Karlo Šarčević, Ivano Rožmarić i Josip Šarić.

U borbama za medalju izgubili su: Lucija Ćosić, Adam Pavlek i Robert Kregar.

Natjecatelje su vodili treneri Jasmina Lucić, Ivo Lukić, Ivona Lukić i Divijan Martin Kelava, a sudila je Lea Grbavica.

Područje privitaka