Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Sport

Vinkovački plivački klub osvojio pet zlata, tri srebra i jednu broncu u Sremskoj Mitrovici

VINKOVCI-U Sremskoj Mitrovici je 17.02.2019.g. održan međunarodni plivački miting  Piccolo 100 na kojem je sudjelovalo 284 plivača iz 22 kluba (Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska). U pratnji trenera Zvonimira Pintera i Josipa Gajčevića za Vinkovački plivački klub natjecao se 31 plivač.

Osvojeno je 9 medalja, a od toga čak 5 zlatnih. VPK je po broju odličja pozicioniran na visoko 4. mjesto.  Treneri su vrlo zadovoljni uspjehom svih svojih plivačica i plivačica koji su isplivali odlična vremena, a najviše veseli uspjeh Tome Petinića i Ivora Rakijašića koji su proglašeni najboljim plivačima u svojoj dobnoj kategoriji. Jurica Dragun je odmah iza Ivora drugoplasirani plivač. Čestitke svima te izdvajamo osvajače odličja:

Zlato 

100m Slobodno 9 - 10 godina PETRINIĆ, Tomo (1:15.75) 

100m Leđno 9 - 10 godina PETRINIĆ, Tomo  (1:22.99) 

100m Slobodno 13 - 14 godina DRAGUN, Jurica  (1:05.83) 

100m Prsno 13 - 14 godina DRAGUN, Jurica (1:21.76)

100m Leđno 13 - 14 godina RAKIJAŠIĆ, Ivor  (1:11.36)

Srebro 

100m Prsno 15 - 16 godina RAKIJAŠIĆ, Jan (1:14.43) 

100m Prsno 13 - 14 godina BUDIMIR, Fran (1:25.41)

100m Leđno 15 - 16 godina VIDINOVIĆ, Brigita (1:15.07)

 Bronca

100m Leđno 17 godina i stariji ĆUGURA, Leon  (1:17.66)

 

 

Karate klub ''Vinkovci'' osvojio šest zlatnih, tri srebra i tri bronce u Osijeku

VINKOVCI- U nedjelju, 17. veljače 2019. godine, održano je 3. kolo otvorene karate lige u Osijeku. Ukupno je nastupilo 260 natjecatelja iz 18 klubova. Karate klub Vinkovci nastupio je sa 10 natjecatelja u 15 službenih kategorija. Ukupno je osvojeno 12 odličja, od čega 6 zlata, 3 srebra i 3 bronce.

FILIP PERIŠA: 

1. mjesto (kate, ml.učenici 7-6 kyu)

1. mjesto (borbe, ml. učenici -30 kg)

2. mjesto (borbe, ml. učenici -34 kg)

MISLAV ILIČIĆ: 

1. mjesto (borbe, ml. učenici -34 kg)

1. mjesto (borbe, ml. učenici -38 kg)

JOSIP SLAVIČEK: 

1. mjesto (borbe, ml. kadeti -48 kg) 

2. mjesto (borbe, ml. kadeti -45 kg)

LUCIJA MARTINOVIĆ

1. mjesto (borbe, učenice -44 kg)

IVAN JURIĆ:

2. mjesto (borbe, učenici -30 kg)

3. mjesto (borbe, učenici -34 kg)

IVANA SLAVIČEK:

3. mjesto (borbe, kadetkinje -54 kg)

MARKO MARTINOVIĆ

3. mjesto (kate, cicibani 7-6 kyu)

FILIP GELJIĆ:

5. mjesto (borbe, učenici -34 kg)

LORENA VARGA:

7. mjesto (kate, učenice 6-5 kyu)

ANA ROZIĆ:

7. mjesto (kate, ml. učenice 7-6 kyu)

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića dok je majstor karatea Mladen Ivezić obnašao ulogu suca na turniru.

Sve pohvale za hrabre nastupe mladih kataša Marka Martinovića i Ane Rozić kojima je ovo bio prvi karate turnir uopće, a posebna pohvala ide Filipu Periši i Loreni Vargi koji su danas prvi puta nastupili u katama na natjecanju i u službenim kategorijama pobjeđivali puno iskusnije natjecatelje što dokazuje veliki potencijal za budućnost.

Nakon dužeg vremenskog perioda Karate klub Vinkovci je konačno kompletan u trenerskom i natjecateljskom smislu. Od ove godine na natjecanjima će redovno nastupati u borbama i u katama.

Ovaj zapažen rezultat odraz je pozitivnih promjena koje se u posljednje vrijeme događaju na svim razinama u Karate klubu Vinkovci.

 

Borna Dujić zlatni, Mia Fernbach, Karlo Šarčević, Patrik Sučić i Dominik Greifenstein brončani na međunarodnom turniru u Vrbovcu

VINKOVCI-U subotu 09.02.2019. godine u Vrbovcu se održao veliki međunarodni taekwondo turnir M-2 u organizaciji TK „Rugvica“  na kojem je nastupilo oko 350 natjecatelja iz 51 kluba iz 6 država. Na natjecanju su nastupili i natjecatelji TK „Sajnamija“ koji su ovim natjecanjem otvorili novu sezonu i ostvarili odličan rezultat osvojivši 5 odličja.

U kategoriji mlađih kadeta odličnim borbama zlato je osvojio Borna Dujić.

U kategoriji kadeta bronce su osvojili Mia Fernbach i Karlo Šarčević, a nastupila je još i Ria Smole.

U kategoriji juniora broncu je osvojio Patrik Sučić, a nastupio je i Fran Čopčić.

U kategoriji seniora Dominik Greifenstein osvojio je brončanu medalju.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić, a na natjecanju je sudila i Lea Grbavica

Tomo Petrinić isplivao jedno zlato, jedno srebro i tri bronce, Una Videković dva srebra i broncu u Somboru

VINKOVCI- Još jedan buran vikend imao je Vinkovački plivački klub. Sudjelovao je na čak tri natjecanja sa ukupno 55 plivača/plivačica.

09.-10.02.2019.g. održano je u Zagrebu Prvenstvo Hrvatke za kadete u 25 metarskom bazenu.  Boje Vinkovačkog plivačkog kluba branila je Klara Grgić koja je plivala 3 discipline za koje je izborila norme i to 100 m leđno, 200 m leđno i 100 m prsno. Najbolji plasman je ostvarila na disciplini 100 m leđno plasirajući se na 22. mjesto.  Klub je ponosan na Klaru obzirom je bila jedina predstavnica Vukovarsko-srijemske županije na ovako prestižnom natjecanju.

09.02.2019.g. u Somboru je održan POLET KUP 2019 na kojem je sudjelovalo 291 plivač iz 22 kluba (Srbija, Mađarska i Hrvatska). Vpk je imao 30 predstavnika od koji su se istaknuli Luka Gugić (zlato na 50 m leđno), Ivor Rakijašić (srebro na 50 m leđno) i Jan Rakijašić (bronca na 200 m leptir). 

10.02.2019.g. je također u Somboru održano međunarodno natjecanje za najmlađe plivače i to  9. ZIMSKE ČAROLIJE na kojem je sudjelovalo 148 plivača iz 16 klubova (Srbija, Mađarska i Hrvatska). Vpk je imao 24 predstavnika koji su uhvatili čak 12 medalja i ekipno visoko 4.mjesto.  Tomo Petinić osvojio je 4  medalje (zlato na 50 m leđno, srebro na 100 m mješovito i  bronce na 50 m leptir i 50 m slobodno), Una Videković 3 (srebro na 100 m mješovito i 50 m slobodno te  broncu na 50 m leptir), Bruno Čorić srebro na 50 m leđno, Nensi Vidinović srebro na 50 m leđno i Nika Cajner broncu na 50 m prsno. Uspješne su bile i štafete te je ženska štafeta osvojila srebro na 4x50 m slobodno (Marta Celić, Lara Barić, Nika Cajner i Mia Karatović), a muška broncu na 4x50 slobodno (Marin Kuharić, Bruno Čorić, Tomo Petrinić i Flavijan Dujuć). 

 

 

Tonka Rudnički odličnom igrom osvojila zlato na stolnoteniskom turniru u Nuštru

NUŠTAR-U nedjelju, 3. veljače 2019. godine STK Nuštar je organizirao 4. HSTS-ov turnir za Regiju Istok

u kadetskim kategorijama. Sudjelovalo je 34 kadetkinje i kadeta. Naš klub je predstavljalo 11 igrača te smo osvojili najviše odličja. Po kategorijama odličja su osvojili slijedeći naši igrači:

Tonka Rudnički- 1. mjesto- Apsolutna

Mislav Pfaf- 3. mjesto-Apsolutna

David Kubiček- 2. mjesto- Najmlađi kadeti

Duje Šuker -2. mjesto i Rafael Šokčević 3. mjesto- Klinci, 

Korana Mesić- 3. mjesto- Klinceze, 

Pored njih sudjelovali su još: Dominik Majstorović, Marko Kralj, Mesić Franko, Pfaf Mia i Glavurdić Marta.

Na najnovijoj Rang listi ( br.4) za Regiju Istok poredak naših je slijedeći: 

1. Kubiček D.- 2. mjesto-Najmlađi kadeti

2. Damjanović M.- 3. mjesto- Najmlađi kadeti

3. Šuker D.- 2. mjesto - Klinci

4. Šokčević R.- 3. mjesto- Klinci

5.Mesić K.- 3. mjesto - Klinceze

6. Glavurdić M.-5. mjesto - Klinceze

7. Pfaf M.- 7. mjesto - Klinceze

 

Eva Blažević i trener Petar Klašnja predstavljaju Hrvatsku na atletskim svjetskim igrama

VINKOVCI-Temeljem odluke Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora, usvojen je prijedlog Izbornika Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom čime je definirana delegacija za IWAS svjetske igre za mlade koje će od 10.2. do 16.2. održati u Sharjah, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Na svjetskim igrama, odlukom izbornika HASOSI, Hrvatsku reprezentaciju ali i atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci, predstavljati će Eva Blažević te će svoj nastup imati u kategoriji F56. Eva će se natjecati u disciplinama bacanja diska (1kg) i koplja (600g). Kao stručno osoblje reprezentacije na put će i trener Petar Klašnja.

Odlični prošlogodišnji rezultati, državni rekord Eve u bacanju koplja, veliki trud i rad našeg trenera Petra, urodilo je plodom i pozivom izbornika za nastup u UAE. Pripreme su odrađene, Eva je spremna, te svi zajedno željno iščekujemo nastup na svjetskim igrama. Veliko je ovo priznanje za uloženi trud naših članova i trenera, ali i veliko priznanje našem klubu – izjavio je Dalibor Pavić, predsjednik AKOSI Vinkovci.

Noć gimnastike okupila najuspješnije gimnastičarke i gimnastičare GK ''Vukovar''

VUKOVAR-Početkom svake kalendarske godine gimnastički klub Vukovar već tradicionalno organizira Noć gimnastike i svečano proglašenje najuspješnijih članova u prethodnoj godini.

I ove godine svečanost se održala u restoranu Nada. Svečani je to događaj za sve članove kluba, a  njegovoj važnosti u korist govori i dolazak zamjenika gradonačelnika gospodina Pavliček Marijana i voditelja odseka za predškolski odgoj, školstvo i sport gospodina Paloš Josipa. Dolaskom na ovaj događaj dala je na važnosti i glavna sutkinja i dosadašnji delegat HGS za regiju istok gospođa Tihana Lujev.  Na samom početku sve prisutne je pozdravila i svima zaželjela ugodnu večer predsjednica kluba Ankica Paun. Zamjenik je pozdravio sve prisutne, gimnastičarkama čestitao na ostvarenim rezultatima i izjavio da će grad i dalje podržavati rad ovog kluba, jer je vidljiv ozbiljan rad sa najmlađima kao i zapaženi rezultati na regionalnoj i državnoj razini. 

 Prvi dio večeri je  tajnica kluba Bosiljka Stojšić pročitala izvješće o radu za 2018. koje je svake godine sve bogatije. U drugom dijelu večeri slijedilo je proglašenje najuspješnijih gimnastičarki za 2018. godinu. Odličja su uručili gospođa Lujev Tihana, predsjednica Paun Ankica, zatim, gospodin Paloš Josip i na kraju zamjenik gradonačelnika Pavliček Marijan.Svaka natjecateljica je dobila medalju za rezultate ostvarene u 2018.  a  najuspješnijima je uručen pehar .  Titule najuspješnijih za 2018.  dodijeljene su po kategorijama: kadetkinja-Ana Kuzmanović, mlađa juniorka-Maja Kell , juniorka-Ellla Kalentić i seniorka-Vanja Kiralj. Apsolutno najuspješnija gimnastičarka GKV za 2018. je Monika Zovko , koja je dobila i dodatno priznanje za 1. mj na Završnici KUPA Hrvatske u B programu.                                                                                                         

Posebna priznanja uručena su za postignute rezultate i značajan  doprinos u djelovanju  kluba u 2018. uručena su Tei Stojšić i Ivani Kiralj. U nastavku večeri slijedilo je tematsko druženje u stilu Ludih  80-ih i zabavno natjecanje, ples i ugodno i veselo druženje.