Najave

Raspored događanja za mjesec siječanj ...
Raspored događanja za mjesec siječanj ...

                            ...

Sport

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio jedno srebro i devet bronci u Varaždinu

IVANKOVO-U Areni Varaždin u organizaciji Karate kluba „Varaždin“ održan je 13. međunarodni karate turnir „Sveti Nikola“. Na turniru je nastupilo 657 natjecatelja iz 65 klubova i 5 države (Mađarska, Italija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska).

Karate klub „Max“ Ivankovo nastupio je sa 14 natjecatelja u 18 kategorija i osvojio je ukupno 10 odličja – 1 srebro i 9 bronci.

Srebro je osvojila Emanuela Kockarević.

Broncu su osvojili Žgela Luka 2x, Lara Žgela, Leon Vukoja, Toni Vukić, Matej Tisucki, Luka Požega, Lana Kockarević i Emanuela Kockarević.

U repasažu borbu za treće mjesto izgubili su Marko Jurić, Lana Kockarević, Nada Mrkonja, Mia Orlović i Lovro Tisucki.U repasaž nisu uspjeli ući Iva Livaja, Benjamin Ljubas i Luka Požega.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele.U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

 

Uspješan vikend vukovarskih gimnastičarki u Valpovu i Belom Manastiru

VUKOVAR- U Valpovu je 25.11. održano gimnastičko natjecanje pod nazivom Turnir gradova Slavonije i Baranje u ženskoj sportskoj gimnastici. To je ekipno natjecanje  u apsolutnoj kategoriji po propozicijama juniorki C program, a svaki klub predstavlja jedna ekipa. Za ekipu vukovarskog gimnastičkog kluba netjecale su: Ivana Kiralj, Tena Ivanković, Kristina Gužvić, Monika Zovko, Ella Kalentić i  Ela Vojtkiv. Ekipa gimnastičkog kluba Vukovar bila je najuspješnija i osvojila je 1. mjesto.

U Belom Manastiru 26,11, održano je 3. kolo D programa. Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u svim kategorijama u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Zbog bolesti i ozljeda nije bio trenutno najjači sastav ekipa, ali su sve natjecateljice dale svoj maksimum i odlični rezultati nisu izostali.                                                                   

 Kadetkinje: ekipno 1. 

Pojedinačno: 3.Lana Antunić, 4.Maja Nedić, 5.Tanja Turukalo, 8.Mia Lozančić, 12.Hana Antunić i 15.Ana Maras         

Juniorke: ekipno 2. 

Pojedinačno:1.Melani Grganić, 4.Lana Ernjaković, 8.Dijana  Andrašević, 10.Sara Vukosavljević                                 

Seniorke ekipno 1. 

Pojedinačno: 1.Gabrijela Dudić,  2.Marija Božić, 5.Andrijana  Božić i 9.Dora Čikanović

Nakon odrađenog natjecanja i proglašenja, uslijedilo je proglašenje Završnice D programa u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za 2017. godinu                                                     

Kadetkinje ekipno 1. 

Pojedinačno: 1.Maja Nedić, 2.Tanja Turukalo i 3.Lana Antunić                   

Juniorke ekipno 2.   

Pojedinačno: 2.Melani Grganić                                                                                         

Seniorke  ekipno 1. 

Pojedinačno: 3.Marija Božić

Nakon ovog vikenda i ova dva natjecanja gimnastički klub Vukovar bogatiji je za ekipno 5 zlata i 2 srebra, pojedinačno: 2 zlata 1 srebro i 1 broncu.

 

Milan Ćujo osvojio srebro i broncu na jakom međunarodnom karate turniru u Varaždinu

VINKOVCI- U Varaždinu je održan vrlo jak međunarodni karate turnir „Kup Svetog Nikole 2017“, održan u povodu dana Grada Varaždina.

Na navedenom turniru nastupilo je 650 natjecatelja iz 65 klubova s područja RH, Italije, Slovenije, BiH i Mađarske , među kojima su nastupili i natjecatelji Sportskog karate kluba ICTUS Vinkovci.

Vrlo dobrim nastupima u borbama pojedinačno u dvije kategorije Milan Ćujo osvojio je jedno srebrno i jedno brončano odličje, što predstavlja odlično ostvarenje ako se uzme u obzir vrlo jaka međunarodna konkurencija. 

 Natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci nastupili su pod vodstvom trenera Živka Kalanja. 

 

Judo klub ''Vinkovci'' odličnim borbama do bronce na ekipnom seniorskom Europskom klupskom prvenstvu

VINKOVCI-Judo klub "Vinkovci" izborio najbolji rezultat ikada nastupom na ekipnom seniorskom Europskom klupskom prvenstvu održanom u njemačkom Wuppertalu koje se održavalo 25.-26.11.2017. godine. 

U prvom nastupu vinkovačka ekipa seniorki se susrela s francuskom ekipom pod nazivom JC „Etole Sportive Blanc Mesnl“, kada je s rezultatom 4:1 osigurala plasman u četvrtfinale. U četvrtfinalu čekale su ih Njemice iz Moenchengladbacha, koje su nadoknadile početnu prednost od 1:0, te sa 3:2 prošle u polufinale. U repasažnom meču, ujedno i u borbi za treće mjesto, seniorke Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci su se omjerile francuskom ekipom RSC „Montreuil „ kada su došle do vrijednih 3:2 i klupske bronce na europskoj razini! 

Dugogodišnji predsjednik Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci Tomislav Čuljak koji je u svojem djelovanju ekipe seniorki Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci na Europska klupska prvenstva ispratio čak četiri puta iznimno je zadovoljan ovim postignućem. Izjavio je da je nakon 5. izborenog mjesta u Beogradu 2016. godine osvajanje medalje bio plan koji se priželjkivao za 2017. godinu.

 „Uspjeli smo i ne krijemo zadovoljstvo zbog najvećeg rezultata vinkovačkog juda i to upravo u godini kada Judo klub „Vinkovci“ obilježava 45 godina djelovanja!“ . Ovo je godina koja će se pamtiti!“ rekao je Tomislav Čuljak!.

 

Dominik Greifenstein i Patrik Sučić srebrni na jakom međunarodnom turniru u Zagrebu

VINKOVCI-U nedjelju 26.11.2017. godine u Zagrebu u dvorani Doma sportova održao se veliki 19. Jastreb Open na kojem je nastupilo 840 natjecatelja iz 67 klubova iz 6 država među kojima je bio i TK „Sajnami“  sa 3 natjecatelja.

Za Sajnamovce se srebrom okitio junior Dominik Greifenstein koji je odradio 3 odlične borbe u konkurenciji najboljih juniora Hrvatske.

U kategoriji kadeta srebro je izborio Patrik Sučić nakon što je pobijedio u dvije borbe i to na prekid s 20 razlike, dok je finalnu borbu trenerica morala predati zbog Patrikove ozlijede.

U mlađim kadetima nastupila je Mia Fernbach koja je ovaj puta nažalost ostala bez medalje.

Natjecatelje su vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan-Martin Kelava.

 

Nika Brdar osvojila dva srebra, Jan Rakijašić brončani u Sisku

VINKOVCI-U subotu i nedjelju 25.11.-26.11.2017.g. u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske-Regije 4 koje se održalo u tri dijela. 

Plivalo se u juniorskim i seniorskim kategorijama, te je trener Zvonimir Pinter na natjecanje poveo troje mlađih juniora Vinkovačkog plivačkog kluba i to Jana Rakijašića, Niku Brdar i Brigitu Vidinović. Medaljama su se nagrađivali mlađi juniori u svim disciplinama osim u 50 metarskim. Za VPK  Nika je osvojila  srebrnu medalju na 100 m leđno dok je Jan je osvojio broncu na 200 m leptir. Brigita Vidinović je otpivala B limit za Prvenstvo Hrvatske na 50 m leptir. Čestitke svima! Pojedinačni rezultati su:

Jan Rakijašić  3.mjesto na 200 m leptir (2:26,47), 4.mjesto na 100 m leptir (1:03,72), 6.mjesto na 100 m leđno (1:10,72), 10.mjesto na 50 m slobodno (27,74) i 15.mjesto na 100 m slobodno (1:05,08)

Nika Brdar  2.mjesto na 50 m leđno (34,35), 2.mjesto na 100 m leđno (1:12,50), 4.mjesto na 200 m mješovito (2:50,81), 5.mjesto na 200 m slobodno (2:25,92), 5.mjesto na 100 m slobodno (1:04,90), 8.mjesto na 50 m slobodno (29,83) i 8.mjesto na 100 m prsno (1:27,74)

Brigita Vidinović  4.mjesto na 50 m leđno (34,45), 4.mjesto na 100 m leđno (1:15,17),  6.mjesto na 200 m slobodno (2:26,11), 7.mjesto na 50 m leptir (35,75), 8.mjesto na 100 m slobodno (1:06,83), 9.mjesto na 200 m mješovito (3:04,13) i 14.mjesto na 50 m slobodno (31,21)

 

TK ''Sajnami '' osvojio 8 zlatnih, 7 srebrnih i 10 brončanih odličja u Vukovaru

VINKOVCI-U subotu 25.11.2017. u Vukovaru se održao Kup Branitelja grada Vukovara na kojem je nastupilo 460 natjecatelja iz 34 kluba iz 2 države među kojima su bili i Sajnamovci.

TK „Sajnami“ je osvojio 25 medalja od toga 8 zlatnih, 7 srebrnih i 10 brončanih.

Zlatne medalje osvojili su: Dominik Greifenstein, Ivana Firi, Patrik Sučić, Ana Lukić, Karlo Grgić, Petra Šarčević, Ivano Rožmarić i Divijan-Martin Kelava koji je dobio i pehar za najboljeg seniora turnira.

Srebrne medalje su osvojili: Arian Ćosić, Mirja Pavlović, Fran Čopčić, Nikola Komesarović, Marin Stočko, Klara Radman i Bruno Marić.

Brončane medalje osvojili su: Mia Fernbach, Silvija Šarić, Karlo Šarčević, Marta Čopčić, Doris Lukić, Antonija Stjepanović, Lukas Bašić Palković, Ilija Kovačević, Adam Pavlek i Anamarija Šumanovac.

Nastupili su još i Borna Dujić, Luka Radman, Josip Matajić, Marino Babić, Tomislav Pšenko, Marin Marić, Tomislav Vladisavljević, Tara Marić, Marija Komesarović, Eleonora Lukić, Ana Tucaković, Anđela Markić i Šimun Ereš.

Natjecatelje su vodili treneri Divijan-Martin Kelava i Ivo Lukić, dok je sudila Lea Grbavica.

Trenerica Sajnamija Jasmina Lucić uz trenere Martina Erdeljca i Feđe Medaka vodila je Hrvatsku kadetsku reprezentaciju koja je zauzela ekipno 1. mjesto na turniru.