Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Sport

Ivor Rakijašić osvojio dva srebra i broncu, Luka Gugić brončani na međunarodnom plivačkom mitingu u Beogradu

VINKOVCI-U  Beogradu se 05-07.04.2019.g održao veliki međunarodni  miting, Velika nagrada Balkanskih gradova, 11. April Grand prix 2019. 

O veličini natjecanja govori činjenica da su se na istom rušili nacionalni rekordi Srbije, te isplivale norme za Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo te Olimpijadu u Tokyo-u. Natjecalo se čak 40 klubova iz Srbije, Italije, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske sa ukupno 372 plivača i plivačica. Vinkovački plivački klub bio je jedini predstavnik Hrvatske, a trener Josip Gajčević je na isto poveo 6 natjecatelja koji su osvojili ukupno 4 medalje i uhvatili 4 norme za Prvenstvo Hrvatske u 50 metarskim bazenima. Najuspješniji je bio Ivor Rakijašić koji je osvojio srebro na 100 m i 200 m leđno, te broncu na 50 m leđno. Na 200 leđno je isplivao A normu. 

Luka Gugić  osvojio je broncu na 100 m leđno. Nika Brdar isplivala je dvije A norme na 50 m prsno i 50 m leđno, te B normu na 50 m slobodno. Čestitamo svima na odličnim utrkama i osobnim rekordima.

Pojedinačni rezultati  su sljedeći:

Ivor Rakijašić (C kategorija, 2006-2005.g.) 2.mjesto na 100 m leđno, 2.mjesto na 200 m leđno, 3.mjesto na 50 m leđno, 13.mjesto na 100 m slobodno

Luka Gugić (C kategorija, 2006-2005.g.) 3.mjesto na 100 m leđno, 5.mjesto na 50 m leđno, 11.mjesto na 100 m slobodno i 14.mjesto na 50 m slobodno

Domagoj Šego (B kategorija, 2001.2004.g.) 9.mjesto na 50 m prsno, 16.mjesto na 50 m leđno, 34.mjesto na 50 m slobodno i 40.mjesto na 100 m slobodno

Nika Brdar (B kategorija, 2002.-2005.g.) 7.mjesto na 50 m prsno, 9.mjesto na 50 m leđno, 14.mjesto na 100 m slobodno i 14.mjesto na 50 m slobodno

Martina Rajković (C kategorija 2006.-2007.g) 4.mjesto na 50 m leđno, 8.mjesto na 100 m prsno, 9.mjesto na 50 m prsno i 15.mjesto na 100 m slobodno

Nika Brdar (B kategorija, 2002.-2005.g.) 7.mjesto na 50 m prsno, 9.mjesto na 50 m leđno, 14.mjesto na 100 m slobodno i 14.mjesto na 50 m slobodno

Brigita Vidinović (B kategorija, 2002.-2005.g.) 10.mjesto na 400 m slobodno, 16.mjesto na 200 m slobodno, 19.mjesto na 100 m slobodno i 21.mjesto na 50 m slobodno

 

 

Vinkovačke gimnastičarke u seniorskoj konkurenciji osvojile treće mjesto u Slavonskom Brodu

VINKOVCI-Prvo natjecanje u proljetnom dijelu sezone u ženskoj sportskoj gimnastici, na kojem je nastupio Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci,  održano je u Slavonskom Brodu u subotu, 30.3. 2019.  – 57. Kup Slavonije i Baranje - 1. kolo u ženskoj sportskoj gimnastici –D program.

Nastupilo je ukupno 86 gimnastičarki  iz 9 klubova - Valpova, Požege, Belog Manastira, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki. 

Gimnastički klub "Hrvatski sokol" nastupio je u kategoriji seniorki u sastavu Dunja Perica, Dora Perić, Marija Klarić, Petra Šimunović i Željka Penić. Ekipno su zauzele 3. mjesto, dok je najbolja pojedinka bila Dunja Perica, također osvojivši treće mjesto i brončanu medalju u konkurenciji 21 gimnastičarke.

Gimnastičarke je vodila trenerica Vukosava Lozanović.

 

Kamp Hrvatskog teniskog saveza okupio tenisače i tenisačice iz Hrvatske i Francuske u Vinkovcima

VINKOVCI- Hrvatske tenisačice i tenisači okupili su se na trodnevnom kampu Hrvatskog teniskog saveza na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' gdje se pripremaju za izazove u dijelu sezone na zemljanim terenima. Prvo isprobavanje forme čeka ih sljedećeg tjedna na vinkovačkom Tennis Europe turniru uzrasta do 14 godina, Zaba Cup-u 2019.koji se igra pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

Pod vodstvom izbornika Igora Blaževića i njegova pomoćnika Danijela Dvornika, u Vinkovcima se od hrvatskih aduta pripremaju Matej Dodig, Dorian Salopek, Fran Rakonić, Fran Kuna, Chiara Jerolimov, Nera Tešankić, Lana Preis i Ria Derniković. 

 

Na kampu u Vinkovcima nalaze se i tenisačice i tenisači iz Francuske  koji će odigrati nekoliko  susreta sa tenisačicama i tenisačima iz Hrvatske.

Sve je spremno za veliki međunarodni teniski turnir do 14 godina ''ZABA CUP 2019.'' u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 6. do 14. travnja održava se 12.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod imenom “Zaba Cup 2019.' koji će okupiti 208  tenisača i tenisačica iz 20 država, a igra se pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.
 
-''U konkurenciji dječaka od prva četiri nositelja tri su iz Hrvatske i to prvi nositelj Antonio Voljevac te treći i četvrti Fran Rakonić i Matej Dodig. Drugi nositelj kod dječaka je Leo Cohen Bacrie iz Francuske. Kod djevojčica od hrvatskih igračica treća nositeljica je Nora Knežević. Prva nositeljica je Sarah Iliev iz Francuske, a druga Jovana Gruić iz Srbije. I Teniski klub Vinkovci će na ovom turniru imati svoje predstavnike. U glavnom turniru kod djevojčica nastupiti će Petra Olij, a kod dječaka Ilija Kopić, dok će u kvalifikacijama igrati Karlo Brkić.”, rekao je Vlado Vergaš, direktor turnira.
 
Teniski klub ''Vinkovci'' ima jednu od najboljih infrastruktura za igranje i treniranje tenisa, a u slučaju lošeg vremena raspolaže i s dvoranom sa četiri teniska terena. Tereni se nalaze u centru grada u sklopu sportskog centra gdje se nalaze bazen, teretana, fitnes centar i atletska staza. 
 
“Sve to prepoznali su i vodeći ljudi Hrvatskog teniskog saveza te će su uoči početka turnira u suradnji s Teniskim savezom Francuske održati trodnevni kamp na kojem će sudjelovati po deset hrvatskih i francuskih igrača.Ono što je svakako posebnost  za vrijeme trajanja turnira biti će izložen pokal za osvojeno prvo mjesto u Davisovom kupu 2018. godine popularna “salatara” koji će posjetitelji moći vidjeti i slikati se uz njega, rekao je Vergaš.
 
U ime glavnog pokrovitelja turnira Zagrebačke banke konferenciji za medije nazočio je i Anto Kurtušić, direktor Zagrebačke banke podružnice Vinkovci.
 
”Zagrebačka banka je društveno odgovorna institucija koja prepoznaje ovaj vid brige za djecu te unatoč ovim teškim vremenima uvijek nađemo mogućnosti i snage da popratimo sport i micanje djece s putova koji su nam strani. Zagrebačka banka podupire projekte u vezi s djecom i mladima s ciljem pomaganja i razvijanja zajednice u kojoj djelujemo te sam uvjeren da ćemo i dalje pričati ovu priču zajedno s gradom Vinkovci i teniskim klubom”, rekao je Kurtušić.
 
Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 6. travnja u 9 sati. Glavni turnir počinje u ponedjeljak, 9. travnja u 9 sati, dok će se svečano otvorenje turnira održati u utorak, 10. travnja, s početkom u 20 sati.

Karlo Brkić prvi, Nina Marić druga, Klara Ančić treća na Regionalnom prvenstvu Slavonije

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Regionalno prvenstvo Slavonije  za dječake i djevojčice do 12 godina, a turnir je bio 3.ranga.

U kategoriji dječaka u prvom polufinalu Karlo Brkić (TK'' Vinkovci''), inače prvi nositelj turnira pobijedio je Mirka Škrinjara ( TK ''Brod'') sa 6:0, 6:1, dok je u drugom polufinalu Jakov Tomić (TK'' Đakovo''), drugi nositelj turnira pobijedi Emanuela Puhanića (TK ''Našice'') sa 5:7, 6:2, 6:3. U finalu turnira Karlo Brkić sa 6:0, 6:1 pobijedio Jakova Tomića i osvojio turnir u kategiriji dječaka do 12 godina.

U kategoriji djevojčica do 12 godina u prvom polufinalu Ivona Riđan (TK ''Brod''), prva nositeljica turnira pobijedila je Klaru Ančić (TK ''Vinkovci'') sa 6:2, 6:0, dok je u drugom polufinalu Nina Marić (TK ''Vinkovci''), četvrta nositeljica turnira, pobijedila Anju Janković  (TK''Bosutsko'' Osijek) sa 1:6, 6:3, 6:0.U finalu turnira Ivona Riđan je sa 6:1, 6:0 pobijedila Ninu Marić i osvojila turnir u kategoriji djevojčica.

U prvom polufinalu turnira parova u kategoriji dječaka, par Fran Jelić (TK''Brod'')/ Emanuel Puhanić (TK''Našice'') pobijedio je par Jakov Rimac (TK''Vinkovci'') / Jakov Tomić (TK''Đakovo'') sa 6:2, 6:1, dok je u drugom polufinalu par Karlo Brkić (TK''Vinkovci) / Ino Horvat (TK ''Požega'') pobijedio par Jurij Tenko (TK ''Osijek '') / Fabian Đitko (TK ''Osijek'') sa 6:0, 6:1. U finalu turnira slavio je par Karlo Brkić (TK''Vinkovci) / Ino Horvat (TK ''Požega'') koji su sa 7:5, 6.1, nadigrali par Fran Jelić (TK''Brod'')/ Emanuel Puhanić (TK''Našice''), te osvojili turnir u kategoriji parova.

 

U prvom polufinalu turnira parova u kategoriji djevojčica, par Anja Belvanović (TK'' Đakovo'') /Ivona Riđan (TK ''Brod'') pobijedio je par Vlatka Olij (TK ''Vinkovci'') /Lara Rajković (TK'' Vinkovci'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom polufinalu par Nina Marić (TK ''Vinkovci'') / Anja Janković (TK ''Bosutsko'', Osijek ) dobio susret bez borbe protiv para  Klara  Ančić (TK'' Vinkovci'') /Dora Belvanović (TK ''Đakovo''). U finalu turnira par Anja Belvanović (TK'' Đakovo'') /Ivona Riđan (TK ''Brod'') pobijedile su par Nina Marić (TK ''Vinkovci'') / Anja Janković (TK ''Bosutsko'', Osijek ) sa 6:4, 6:2 i osvojile turnir u kategoriji parova.

Goran Jelenić i Ena Čopčić volontirali su kao glavni suci i korektno odradili posao i samostalno, a vrhovni sudac turnira bio je Vlado Vergaš.Nagrade najuspješnijima podijelio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

 

Andrija Bliml i Klara Kopčić najbolji natjecatelji u svom uzrastu na međunarodnom "Sakura Cupu"

VINKOVCI-Judo klub Vinkovci je u subotu u Svetoj Nedelji na međunarodnom "Sakura Cupu" gdje je nastupilo preko 500 judoka osvojio 6 medalja i dva kipića za najbolje natjecatelje u svom uzrastu. 

Klub je tim rezultatima osvojio 6.mjesto u ukupnom poretku(40 klubova). Ovo su rezultati: U10 3.mj.Mario Tomić -24 kg U12 1.mj.Klara Kopčić -36 kg i kipić za najbolju natjecateljicu 1.mj. Noa Reljanović -50 kg 1.mj. Domagoj Begonja -55 kg U14 5.mj. Stiv Tomić -38 kg U16 1.mj. Andrija Bliml -66 kg i kipić za najboljeg natjecatelja 3.mj. Josip Lukić Mijatović -73 kg 5.mj. Marko Dikanović -60 kg 

Josip Slaviček dva zlata, Mislav Iličić i Lucija Martinović zlatni na karate turniru u Splitu

VINKOVCI-U nedjelju, 31. ožujka 2019. godine, održan je Međunarodni karate turnir KUP JADRANA 2019. u Splitu. Nastupilo je oko 500 natjecatelja iz 41 kluba i 3 države: Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina.

Karate klub Vinkovci nastupio je sa 7 natjecatelja u borbama.

Osvojeno je ukupno 8 odličja od čega 4 zlata i 4 bronce.

JOSIP SLAVIČEK

1. mjesto (borbe, ml. kadeti -48 kg) 

1. mjesto (borbe, kadeti -52 kg)

MISLAV ILIČIĆ

1. mjesto (borbe, ml. učenici -34 kg)

3. mjesto (borbe, ml. učenici -38 kg)

LUCIJA MARTINOVIĆ

1. mjesto (borbe, učenice -44 kg)

3. mjesto (borbe, učenice +44 kg)

FILIP PERIŠA

3. mjesto (borbe, ml. učenici -30 kg)

7. mjesto (borbe, ml. učenici -34 kg)

IVAN JURIĆ

3. mjesto (borbe, učenici -30 kg)

FILIP GELJIĆ

5. mjesto (borbe, učenici -38 kg)

7. mjesto (borbe, učenici -34 kg)

MIHAEL VESELČIĆ

7. mjesto (borbe, kadeti -52 kg)

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića uz pratnju roditelja i navijača koji su prešli veliki put kako bi podržali ekipu.

Osim po izvrsnim rezultatima, ovaj turnir ostat će u uspomeni po lijepom i ugodnom zajedničkom druženju, te se svi raduju novim sportskim susretima.