Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Karate klub ''Ictus'' Vinkovci osvojio 4 zlatna , 4 srebrna i 9 brončanih odličja na prvenstvu Slavonije i Baranje

VINKOVCI-Proteklog vikenda  u Vukovaru je održano Prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu  na kojemu je nastupilo 266 natjecatelja iz 14 klubova među kojima je bilo i 15 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno 17 odličja i to:  4 zlatna ,  4 srebrna i 9 brončanih odličja.   

Svojim nastupima u dvije kategorije u borbama pojedinačno, u juniorima  +76 kg i mlađim seniorima -76 kg, Milan Ćujo osvojio je, vrlo dominantnim izvedbama, u svakoj od kategorija po zlatno odličje. Također, nastupima u dvije kategorije u borbama pojedinačno, u juniorima -68 kg i mlađim seniorima – 67 kg,  Filip Dežić je u svakoj kategoriji osvojio po srebrno odličje.  Jednako dobar u borbama pojedinačno, u kategorijama mlađi kadeti +57 kg i kadeti -63 kg,   bio je i Leon Kljaić, koji je u kategoriji mlađih kadeta osvojio zlatno , a u kategoriji kadeta srebrno odličje. Nadalje, u dvije kategorije u borbama pojedinačno, mlađi kadeti -41 kg i kadeti -52 kg,  nastupio je i Luka Ćujo koji je  u svakoj od kategorija osvojio po brončano odličje.  U borbama pojedinačno nastupili su još Damir Ćulubrk, kategorija mlađi ičenici +38kg, i Dorijan Dežić, kategorija učenici -42 kg,  koji su svaki i svojoj kategoriji osvojili po brončano odličje. 

Nastupivši u dvije kategorije u katama pojedinačno Tea Zlojić je u kategoriji mlađih seniorki osvojila zlatno , a u kategoriji juniorki brončano odličje, dok je Damir Ćulubrk u katama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika osvojio brončano odličje, dok je Franjo Križanac,  koji je nastupio u katama pojedinačno u kategoriji učenika, također osvojio brončano odličje.

 U kategoriji kate ekipno, u kategoriji mlađih učenica brončano odličje osvojio je kata tim u sastavu Lana Šola, Elena Matušinski i Marija Cindrić, dok je kata tim u sastavu Franjo Križanac, Lukša Lučić i Damir Ćulubrk u kategoriji mlađih učenika osvojio srebrno odličje.  

 Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci na Prvenstvu Slavonije i Baranje u karateu zauzeo je ukupno 6 mjesto što predstavlja odličan uspjeh.    

          ,                              

 

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio 10 zlata, 8 srebra i 9 bronci na prvenstvu Slavonije i Baranje


 VUKOVAR-U dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru karate kluba „Vukovar 91“ organizirao je Prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu. Na natjecanju je nastupilo 266 natjecatelja iz 14 klubova.

 Karate klub „Max“ Ivankovo nastupio je sa 18 natjecatelja u 29 kategorija i osvojio je ukupno 27 odličja – 10 zlata, 8 srebra i 9 bronci.

 Zlato su osvojili Iva Kockarević, Lana Kockarević, Emanuela Kockarević 2x, Petra Dogan, Matej Tisucki, Luka Požega, Marko Jurić, Benjamin Ljubas, Lovro Tisucki.

 Srebro su osvojili Lana Kockarević, Iva Livaja, Nada Mrkonja, Požega Eva, Toni Vukić, kata tim u sastavu Petra Dogan, Sara Haban i Lara Žgela, kumite tim kadeti u sastavu (Lovro Tisucki, Marko Jurić i Benjamin Ljubas) i kumite tim mlađe kadetkinje (Lana Kockarević, Emanuela Kockarević i Nada Mrkonja).

 Broncu su osvojili Sara Haban, Matej Naletilić, Matej Tisucki, Leon Vukoja, Lara Žgela, Luka Žgela 2x, kumite tim učenici (Luka Žgela, Toni Vukić i Matej Tisucki) i kumite tim učenici 2 (Luka Požega, Matej Naletilić i Leon Vukoja).

 U konkurenciji 14 klubova KK „Max“ Ivankovo zauzeo je visoko 3. mjesto.

 Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele. U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

Zvonko Bartolović pobjednik teniskog natjecanja Sindikata INE Podružnica Vinkovci

VINKOVCI-Na teniskim terenima na Slaviji u Vinkovcima okončano je natjecanje Sindikata INE Podružnica Vinkovci gdje je prikazan odličan tenis kroz cijelu godinu.

Samo natjecanje okupilo je tri sudionika koji su igrali trokružnim sistemom kroz cijelu 2017. godinu, a igrali su: Zvonko Bartolović, Josip Mišić i Željko Puljiz.

Na kraju ovog zanimljivog natjecanja prvo mjesto odličnom igrom osvojio je Zvonko Bartolović koji je ostvario 28 pobjeda, drugo mjesto osvojio je Josip Mišić sa 27 pobjeda, dok je treći bio Željko Puljiz.

Zvonko Bartolović kao pobjednik dobio je pehar i reket Wilson Ultra koji mu je uručio voditelj smjene Hrvoje Krmek.

 

Karate klub ''Vinkovci'' osvojio 5 zlata, 4 srebra i 3 bronce na prvenstvu Slavonije i Baranje

VUKOVAR-U subotu, 26. svibnja 2018. godine održano je u Vukovaru Prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu. Nastupilo je 266 natjecatelja iz 14 klubova. Pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 12 natjecatelja, te su izvrsnim nastupima osvojili ukupno 12 odličja u borbama, od čega 5 zlata, 4 srebra i 3 bronce. 

Zlatne medalje osvojili su: Erik Udarović, Josip Slaviček, Leon Udarović, Nika Brkić i Lorena Varga. Srebrne medalje osvojili su Ivana Slaviček, Luka Idžanović, Filip Geljić i Filip Periša. Brončanim medaljama okitili su se Lucija Martinović, Ivan Jurić i ekipno kadeti borbe u sastavu; Erik Udarović, Josip Slaviček i Leon Udarović. Zapažen nastup u jakoj konkurenciji imao je i David Kelemen.

 Nakon uspješno odrađenog regionalnog prvenstva Karate klub Vinkovci nastavlja sa pripremama i s optimizmom gleda na sljedeće međunarodno karate natjecanje koje će se 02.06.2018. održati u Sisku.

 

Patrik Sučić odličnim borbama do bronce na velikom međunarodnom taekwondo turniru u Austriji

VINKOVCI-U Innsbrucku se održao veliki Austria Open 2018., turnir koji nosi oznaku G1, a na kojem je nastupilo tisuću natjecatelja iz 52 zemlje. 

Tradicionalno su na turnir otputovali i naši Sajnamovci pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić. U uzrastu juniora nastupio je Fran Čopčić od kojeg je u prvom kolu bio bolji predstavnik Francuske.

U uzrastu kadeta nastupio je Patrik Sučić koji ove sezone niže odlične rezultate. Ždrijeb je htio da Patrik prvo kolo bude slobodan te je čekao pobjednika između predstavnika nacionalnih timova San Marina i Kazahstana. Patrik je u borbi za medalju slavio nad velikim Kazahstancem, te je u polufinalnoj borbi izgubio na zlatni bod pri rezultatu 24-24 od već dobro znanog protivnika Patricka Dukanovića iz Elita.

 

19. Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije okupilo 40 sudionika

VINKOVCI-Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije održano je na terenima Teniskoga kluba ''Vinkovci'' . Ovo natjecanje devetnaesto po redu, okupilo je 40 igrača većinom zaposlena u Hrvatskim šumama d.o.o. Zagreb, ali i u raznim drugim tvrtkama. Uz  njih su nastupili i stalni gosti turnira – tenisači iz susjedne Slovenije i Srbije.

Igrači su bili podijeljeni u tri kategorije: tenisači do 51 godine starosti, tenisači preko 51 godine starosti i turnir dama. 

Igralo se po švicarskom sustavu u kojem se ne ispada iz turnira, već se nakon prvoga kola određenog ždrijebom u svakom daljnjem kolu susreću igrači s jednakim omjerom pobjeda i poraza. 

U kategoriji muškarci do 51 godina pobijedio je Nino Abramović iz Požege, koji je u finalu pobijedio  Andriju Vukadina iz Samobora .  U toj kategoriji, obzirom da se igralo švicarskim sustavom, prema broju pobjeda druga mjesta još su osvojili: Željko Mihić (Bjelovar), Jure Zajc (Ogulin) i Josip Đurković  (Vinkovci)

U kategoriji muškaraca preko 51 godinu najboljim se pokazao Mladen Stipetić (Ogulin) koji je u finalu bio bolji od Marka Majstorovića (Vinkovci), druga mjesta osvojili su: Zdravko Miklašić (Slovenija) i Miodrag Perović (Srbija)

U kategoriji dama pobjednica je Slovenka Katja Konečnik, dok je drugo mjesto osvojila Tijana Grgurić (Delnice).

Svi pobjednici po kategorijama osvojili su pehare i prigodne skromne poklone koje  im je uručio voditelj turnira. Sponzor turnira bile su Hrvatske šume d.o.o. Zagreb UŠP Vinkovci.

 

Iva Čorak isplivala broncu na međunarodnom mitingu '' Sova Cup''

VINKOVCI-U subotu 19. svibnja 2018. održan je 4. Sova kup posvećen istaknutom vinkovačkom plivačkom treneru Zlatku Markasoviću Sovi. Na njemu je PK Orion sudjelovao s manjim brojem natjecatelja - njih 10 jer je gornja generacija za natjecanje bila 2004. u muškoj i 2005. u ženskoj konkurenciji. Na natjecanju su bili u pratnji trenera Marka Novoselca i asistenciju Tonke Kovačević, plivačice seniorke. 

Medalju je osvojila Iva Čorak (A kategorija) koje je doplivala do bronce u disciplini 100m leptir. Iva je bila 4. na 100m slobodno i 6. na 100m leđno. Adela Matošević  (A kategorija) bila je 5. na 100m leđno, 6. na 200m mješovito i 7. na 100m slobodno.  Lorena Mustafić (A kategorija) zauzela je 9. mjesto na 100 m slobodno.  Sudjelovali su i Filip Majko, Dinko Nađ, Adam Winkler, Ena Dukić, Lovro Matoš, Ivano Ević te Jona Renić Oršolić.