Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Dorian Vugrek isplivao jedno zlato i srebro, tri bronce u Sisku

VINKOVCI-U subotu i nedjelju 30.06-01.07.2018.g. održano je Regionalno prvenstvo za dobne skupine-Regije 4 u Sisku. 

Nastupilo je 13 klubova odnosno ukupno 271 plivač. Iako je većina natjecateljskog pogona Vinkovačkog plivačkog klub bila na klupskom ljetovanju u Selcu i bila spriječena za odlazak na isto,  za VPK je nastupilo 10 plivača i plivačica (Dorian Vugrek, Filip Puce, Fran Budimir, Jurica Dragun, Luka Grgljanić, Gabrijel Petričević, Jakov Božić, Brigita Vidinović, Ema Dragun i Lea Brčić) koji su ostvarili odlične rezultate. Osvojeno je 14 medalja (2 zlatne, 4 srebrne i 8 brončanih) i isplivana 3 A limita. Najuspješniji je bio Dorian Vugrek koji je osvojio 5 medalja i isplivavši  2 A limita na 100 m leptir i 100 m prsno došao  do svog petog limita za nastup na kadetskom prvenstvu  Hrvatske koje će se održati u srpnju 2018.g. u Zagrebu. Lea Brčić otplivala je A limit na 200 m leptir te sada kadeti Vinkovačkog plivačkog kluba imaju ukupno 11 limita. Osvajači medalja su: 

Dorian Vugrek (kadet) 1.mjesto na 100 m leđno (1:11,17), 2.mjesto na 200 m leđno (2:32,27), 3.mjesto na 100 m leptir (1:11,73)-A limit, 3.mjesto na 100 m prsno (1.21,11)-A limit, 3.mjesto na 100 m slobodno (1:02,04)

Jurica Dragun (ml.kadet) 1.mjesto na 50 m leđno (36,25), 2.mjesto na 50 m leptir (34,25), 2.mjesto na 100 m leđno (1:21,03) i 3.mjesto na 50 m prsno (40,54)

Fran Budimir (ml.kadet) 3.mjesto na 50 m leđno (37,13), 3.mjesto na 50 m slobodno (32,19)

Lea Brčić (kadet) 2.mjesto na 100 m leptir (1:16,22) i 3.mjesto na 200 m leptir (3:09,49)-A limit)

Štafeta muška-ml.kadeti (Fran Budimir, Luka Grgljanić, Jurica Dragun i Filip Puce) 3.mjesto na 4*100 mješovito (6:05,14)

 

 

Plivački klub Orion Vinkovci osvojio pet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane medalje u Sisku

VINKOVCI- Proteklog vikenda, u Sisku je održano regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju. Prvenstvo je to koje je okupilo  skoro pa 300 plivačica i plivača svih dobnih kategorija, od početnika do seniora. PK Orion je sada već uobičajeno ostvario izvrsne rezultate! 11 plivačica i plivača, ukupno je osvojilo 13 medalja, i to pet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane. Uz osvojene medalje, isplivani su i brojni osobni rekordi te potvrđene norme za ljetno prvenstvo Hrvatske u Zagrebu. Još su tri prilike za otplivati limite za državno prvenstvo, i to već  ovaj tjedan u Subotici i Vrbasu te vikend pred prvenstvo Hrvatske u Đakovu.

U Sisku su nastupili troje predstavnika obitelji Ćaleta: Marija, Nikola i Alojzije, dvoje Jurića, Marko i Lana, Marin Svilar, Laura Matić, Matej Pfaf, Adela Matošević, Adam Winkler i Dinko Nađ. S njima je ko i uvijek bila njihova preponosna trenerica Maša Pešec.

Osim individualnih trka, koje pokazuju psihičku i tjelesnu spremu svakog pojedinca, u Sisku su plivane i štafetne utrke, u kojima su predstavnici PK Orion pokazali apsolutnu premoć jer su ostvarili najbolje rezultate u općoj kategoriji, a u štafetama su plivala 2 juniora i 2 mlađa juniora. Svi su rezultati vrijedni i pokazuju veliki trud i rad na svakodnevnim treninzima, ali u sportu kakav je plivanje, stotinke sekunde odlučuju o pobjednicima pa su se tako na postolju ovaj puta našli  sljedeći plivači i plivačice: 

Marko Jurić – 1. mjesto u štafeti 4x100 m slobodno i 4x100 m mješovito, 1. mjesto na 50 m leđno i 200 m leđno, 2. mjesto na 100 m leđno i 3. na 100 m slobodno. Marko je još bio 4. na 200 m mješovito.

Alojzije Ćaleta –1. mjesto u štafeti 4x100 m slobodno i 4x100 m mješovito, 1. mjesto 50 m leptir, 2. mjesto 50 m leđno. Četvrta mjesta osvojio je na 50 m slobodno i 100 m leptir, te 5. mjesto na 100 m slobodno.

Matej Pfaf – 1. mjesto u štafeti 4x100 m slobodno, 2. mjesto na 100 m leđno i 4. mjesto na 200 m leđno.

Marin Svilar – 1. mjesto u štafeti 4x100 m mješovito, 4. mjesta na 100 i 200 m prsno

Nikola Ćaleta – 1. mjesto u štafeti 4x100 m slobodno i 4x100 m mješovito, 3. mjesto na 100 m leđno, 4. mjesta na 50 m slobodno, 200 m slobodno i 100 m leptir, te 5. mjesta na 100 m slobodno  i 200 m mješovito.

Marija Ćaleta – 2. mjesto na 50 m leptir i 3. mjesto na 200 m mješovito, te 4. mjesto na 100 m leđno i 5. mjesto na 50 m leđno.

Laura Matić – 2. mjesto na 50 m prsno, te 4. mjesta na 50 i 100 m leđno, 5. mjesto na 100 m prsno i 6. mjesto na 50 m leptir.

 

Jako blizu medalja bili su i svi ostali:

Lana Jurić – 6. mjesto na 100 m leđno i 9. mjesto na 50 m leptir

Adela Matošević – 7. mjesto na 100 m leđno i 10. mjesto na 100 m leptir

Dinko Nađ – 7. mjesto na 200 m leđno

Adam Winkler – 8. mjesto 200 m leđno

Velike čestitke svim plivačicama i plivačima! PK Orion poziva sve zainteresirane djevojčice i dječake da se pridruže ovoj uspješnoj plivačkoj ekipi. Javiti se možete trenerici Maši Pešec na telefon: 098/9696951

 

Deportivo Lapovci odličnom igrom do titule pobjednika La Lige 2018.

VINKOVCI-Na inicijativu Mirona Veselčića prošle godine pokrenuta je domaća gradska La Liga koja je okupila momčadi: Deportivo Lapovci , FC Reba, Caritas, Pakleni, Bajer Minken, Moldova, Drumpo, Moldova i RB/KK. 

Entuzijazam Mirona Veselčića prepoznali su momci u raznim momčadima i krenulo se, nije bilo baš ugodno po zimi, no kad imaš misao vodilju za nešto što je dobro, onda niti hladnoća  nije problem.

Na kraju su se izdvojile četiri momčadi Deportivo Lapovci , FC Reba, Caritas i Pakleni koji su odigrali Final Four na nogometnom igralištu pored vinkovačkog dvoranskog plivališta.

U prvom polufinalu vidjeli smo izjednačenu utakmicu između momčadi FC Reba i Pakleni.U regularnom dijelu bilo je 4:4, da bi nakon izvođenja penala slavila momčad FC Reba sa 7:5.Drugo polufinale ponudilo je susret između momčadi Deportivo Lapovci i Caritas, a na kraju je pobijedila momčad Deportivo Lapovci sa 2:1.

U susretu za 3.mjesto momčad Caritas je odlično odigrala od samog početka, te je na kraju slavila sa visokih 6:3, te je sve bilo spremo za veliko finale.

Pune tribine i navijačko zagrijavanje, dalo je naslutiti da se radi o velikoj utakmici između momčadi Deportivo Lapovci i FC Reba. Momčad Deportivo Lapovci povela je sa 2:0, potom je smanjio FC Reba na 2:1, da bi u nastavku susreta Deportivo Lapovci povisilo na 3:1. U drugom dijelu susreta vidjeli smo puno bolju igru momčadi FC Reba koji su došli do izjednačenja na 3:3. Kad su svi već mislili da će penali odlučivati o pobjedniku, minutu prije kraja Deportivo Lapovci postiže pogodak za konačnih 4:3 i titulu pobjednika La Lige 2018.

Kad govorimo o pojedinačnim nagradama najbolji igrač je Dominik Križanović (FC Reba), najbolji strijelac je Stjepan Dekanić (Caritas), dok je najbolji vratar Dominik Jelinić (Deportivo Lapovci).

Nagrade najuspješnijima uručio je Mario Jurić ispred Grada Vinkovaca, a zajedničkim fotografiranjem momčadi završena je ovogodišnja uspješno organizirana La Liga 2018.

Na kraju recimo da je ovo zasigurno odličan projekt na  nivou grada Vinkovaca i kad imate pune tribine djece i odrasli, onda ste sigurni da ste napravili nešto dobro, što se samo treba razvijati u godinama koje dolaze.

 

Caffe bar Max pobjednik Memorijalnog turnira u spomen na Zlatka Novoselca

VINKOVCI- Župljani Župe sv. Nikole biskupa odlično su organizirali malonogometni turnir u spomen na tragično preminuloga župljanina ove župe Zlatka Novoselca, koji je prije godinu dana tragično preminuo na radnom mjestu na nogometnu terenu uz ŠRU ''Bajer'' 

Iza Zlatka ostala je supruga s četvero djece, stoga je turnir i humanitarnoga karaktera, odnosno organizatori su skupljali donacije za Zlatkovu obitelj. 

Na turniru se prijavilo 19 momčadi, a prvo se igralo po skupina, te na ispadanje do konačnog pobjednika turnira.

U prvom polufinalu MNK ''Slavija'' je u neizvjesnoj utakmici s minimalnih 1:0 nadigrala momčad Gradskog odbora HDZ-a sa 1:0, dok je u drugom polufinalu Caffe bar Max pobijedio momčad DA sa 2:0.

U finalu turnira vidjeli smo odličan mali nogomet i ono najbitnije neizvjestan do samog kraja.Povela je momčad MNK Slavija , a pred kraj utakmice izjednačio Caffe bar Max, tako da se prišlo izvođenju penala do konačnog pobjednika.U lutriji penala bolja je bila momčad Caffe bar-a Max koja je na kraju slavila sa 7:6, te tako postala prvi pobjednik Memorijalnog turnira u spomen na Zlatka Novoselca.

Za najboljeg igrača proglašen je Dario Šupuković (Caffe bar Max), najbolji strijelac je Željko Kovač (MNK Slavija), dok je najbolji vratar Stjepan Sabljić (MNK Slavija )

Kako je ovo bio humanitarni turnir sav prihod od hrane, pića, kotizacija, kao i donacija biti će uplaćen na račun obitelji Zlatka Novoselca.

 

Dominik Greifenstein srebrni, Ivana Firi i Patrik Sučić brončani na državnom taekwondo natjecanju u Omišu

VINKOVCI-Proteklog vikenda u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a u odličnom domaćinstvu Taekwondo kluba „Gusar“ u Omišu se održalo kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske u taekwondou na kojem je nastupilo 437 boraca iz 57 klubova.

Taekwondo klub „Sajnami“ je ostvario odličan rezultat osvojivši 3 medalje te time potvrdio odličan dugogodišnji sustavan rad koji svake godine pokazuje rezultate na državnoj razini koji su mjerljivi pokazatelji rada u klubu.

U juniorskoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je odličan Dominik Greifenstein koji je u finale na žalost ušao ozlijeđen, a Ivana Firi je izborila brončanu medalju. U kategoriji juniora nastupio je još i Fran Čopčić koji je nažalost zaustavljen u prvom kolu.

U kategoriji kadeta broncu je osvojio Patrik Sučić dok se Karlo Šarčević plasirao na 5. mjesto, a u prvom kolu zaustavljena je Gabrijela Plašć.

Borci su nastupili pod vodstvom trenera Jasmine Lucić i Divijana-Martina Kelave koji su izuzetno zadovoljni rezultatom.

Moramo napomenuti da su Sajnamovci ove godine uspjeli osvojiti medalje sa državnih Prvenstava u svim uzrasnim kategorijama (kadeti, juniori, mlađi seniori te seniori) što je najbolji poklon za 15-ti rođendan kluba.

 

Završen proljetni dio natjecateljske sezone

VINKOVCI-Pretposljednje natjecanje u proljetnom dijelu sezone na kojem je nastupio Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci održano je u Valpovu u subotu, 19.5. 2018.  - 3. kolo Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici, C program. 

Nastupila je ukupno 141 gimnastičarka  iz 9 klubova - iz Osijeka - GD Osijek Žito i GK Inova Gim, Valpova, Požege, Belog Manastira, Đakova, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i seniorki. 

U kategoriji kadetkinja, male Vinkovčanke u sastavu Ana Škripač, Ana Božić, Ana Džaja, Petra Kolarić, Luna Aničić i Iva Rupčić osvojile su ekipno 5. mjesto. Najbolje pojedinke bile su Ana Škripač na 18. i Ana Božić na 25. mjestu od ukupno 35 gimnastičarki. 

Najbolja Vinkovčanka u kategoriji 32 mlađe juniorke bila je Nika Breški s osvojenim 5. mjestom, dok je Nora Horvat bila 19. 

Naša najbolja seniorka Ena Vukić, osvojila je 10. mjesto u konkurenciji 28 gimnastičarki, dok je Dunja Perica bila 12.  

Posljednje natjecanje u proljetnom dijelu sezone na kojem je nastupio Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci održano je u Belom Manastiru u subotu, 2.6. 2018.  - 2. kolo Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici, D program. Nastupilo je ukupno 83 gimnastičarke  iz 6 klubova - Valpova, Požege, Belog Manastira, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja,  juniorki i seniorki. 

Vinkovčanke su nastupile u kategoriji juniorki i seniorki.Juniorke u sastavu Lana Anđelić, Lucija Becić, Željka Penić, Klara Šorli, Gabriela Dolanski i Sara Vukoja osvojile su 4. mjesto u konkurenciji 5 ekipa. Najbolja pojedinka bila je Željka Penić na 14. mjestu od ukupno 30 gimnastičarki.Seniorke Ana Hemetek, Marija Klarić i Petra Šimunović za bod su izgubile 3. mjesto. Najbolja pojedinka bila je Ana Hemetek na 9. mjestu u konkurenciji 21 gimnastičarke. 

Ovim natjecanjima  završio je proljetni dio sezone, te se na jesen, u listopadu, nastavljaju 3. i 4. kolo, a onda i državno natjecanje.

 

Brigita Vidinović zlatna i srebrna, Jan Rakijašić zlatni na plivačkim natjecanjima u Varaždinu i Zagrebu

VINKOVCI-Članovi Vinkovačkog plivačkog kluba Brigita Vidinović i Jan Rakijašić nastupili su na dva natjecanja i to u Varaždinu i Zagrebu.

Povod je bio isplivati norme za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske. Trener Zvonimir Pinter odlučio je iskoristiti svaku mogućnost kako bi ova dva izvrsna plivača mogla doći do tako željene norme. Ovaj put to im nije pošlo za rukom iako su u Varaždinu postigli zapažene rezultate i osvojili 3 medalje. Brigita osvaja zlato na 100 m leđno i srebro na 100 m slobodno, a Jan zlato na 100 m delfin