Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Sport

Mlađe kategorije STK Cibalia ostvarile direktan plasman na prvenstvo Hrvatske

VINKOVCI-U Osijeku na finalnom turniru Regije istočna Slavonija za mlađe kategorije, mlađe kadetkinje i juniorke STK Cibalia ostvarile su direktan  plasman na finalni turnir ekipnog prvenstva Hrvatske,  među osam najboljih u RH. 

Njihovi muški suigrači, ostvarili su drugo mjesto u regiji Istočna Slavonija u rangu mlađih kadeta(david Anabak, David Maršić i Ante Kolak), u finalu su poraženi rezultatom 3:2 od STK Vodovod Osijek, dok su juniori (Ivan Grahić,Dominik Grahić i David Andabak) zauzeli treće mjesto iza STK Vodoovd Osijek i STK Dračice Đakovo. 

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio 17 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončana odličja u Osijeku

IVANKOVO-U nedjelju, 17.02.2019. održana je Otvorena karate liga Karate saveza Osječko-baranjske županije. Na natjecanju je sudjelovalo čak 263 natjecatelja iz 18 klubova regije: KK Max – Ivankovo, KK Ictus – Vinkovci, KK Beli Manastir 98 - Beli Manastir, KK Hrvatski Sokol – Osijek, KK Vinkovci – Vinkovci, Karate Akademija Osijek – Osijek, KK Slavonski Brod - Slavonski Brod, KK Shotokan Darda – Darda, KK Nova Gradiška - Nova Gradiška, KK Esseker – Osijek, KK Valpovo – Valpovo, Karate klub Kuna – Osijek, KK Nexe – Našice, KK Osijek Žito – Osijek, KK Višnjevac – Osijek, KK HUS – Osijek, KK Đakovo - Đakovo i KK HVIDRA Osijek – Osijek.

KK Max – Ivankovo nastupio je sa 17 natjecatelja u 30 kategorija koji su osvojili ukupno 25 odličja i to 

Zlatno odličje osvojili su Iva Kockarević, Petra Dogan 2x, Luka Žgela 3x, Leon Vukoja 2x, kata tim Max, Eva Požega, Matej Naletilić, Luka Požega 2x, Borna Mrkonja, Emanuela Kockarević 2x i Lana Kockarević.

Srebrno odličje osvojili su Lara Žgela, Luka Žgela, Nada Mrkonja, Ružica Vukić, Lovro Tisucki i kumite tim Max učenici.

Brončano odličje osvojili su Lana Kockarević i Leon Vukoja.

Na natjecanju su još nastupili Petar Barišić i Gabrijela Sambol ali nisu uspjeli doći do pobjedničkog postolja.

U konkurenciji 18 klubova KK „Max“ Ivankovo osvojio je 1. mjesto te je učvrstio 1. poziciju u ukupnom poretku.

Natjecatelje je vodio učitelj karatea David Žgela. Glavni sudac na natjecanju bio je i naši učitelji karatea Zdravko Perlić.

 

Gabriel Klen zlatni, Lara Žgela brončana u Somboru

IVANKOVO- Karate klub ''Max'' Ivankovo pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele natjecatelji Lara Žgela i Gabriel Klen imali su vrlo uspješan nastup na međunarodnom turniru u Somboru. 

Gabriel Klen osvojio je zlatno odličje, a Lara Žgela brončano.

 

Plivački klub Orion osvojio četiri zlatna, četiri srebrna i četiri brončana odličja na jakom međunarodnom natjecanju

VINKOVCI-Na 11. Piccolo  međunarodnom plivačkom natjecanju u Sremskoj Mitrovici 17. veljače 2019. plivačice i plivači PK Orion osvojili su dvanaest medalja – po četiri zlatne, srebrne i brončane! 

U konkurenciji 20 klubova i 284 natjecatelja, Orionovci su zauzeli visoko treće mjesto po ukupnom broju osvojenih medalja.  Za Klub je nastupila brojna ekipa: Filip Majko, Luka Hrgović, Patrik Šekrst, Lucas Čolaković, Filip Čolaković, Ivan Vidaković, Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek, Matej Lončar, Petar Hrgović, Alojzije Ćaleta, Matej Pfaf, Marin Svilar, Dinko Nađ, Ena Dukić, Marija Ćaleta, Iva Čorak, Adela Matošević, Lana Jurić i Laura Matić.   

Po zlato i srebro osvojili su Nikola Ćaleta, Laura Matić i Lana Jurić, Iva Čorak osvajačica je srebra, a broncama su se okitili Alojzije Ćaleta, Matej Pfaf, Marin Svilar i Marija Ćaleta. 

Vrhunac natjecanja odigrao se na samome kraju, kada se plivala štafetna utrka 8x50 m leptir, ujedno i memorijalna utrka ovoga natjecanja. Uvjerljivu pobjedu i zlatnu medalju ostvarila je mješovita štafeta 8 x 50 slobodno u sastavu Nikola Ćaleta, Laura Matić, Dorian Vugrek, Lana Jurić, Matej Pfaf, Iva Čorak, Adela Matošević i Alojzije Ćaleta! Štafeta PK Orion zasluženo je osvojila pehar i pokazala kako zajedništvo, trud, rad i disciplina nikada ne prolaze nezapaženo. Za vrijeme štafetne utrke, PK Orion imao je najglasnije navijače, koji su svojim navijanjem bodrili Orionovce i veselili se postignutom uspjehu.

Još jedno uspješno natjecanje na početku sezone čime je trenerica Maša Pešec iznimno zadovoljna.

Pojedinačni su rezultati (do 10. mjesta) sljedeći: 

Nikola Ćaleta (15 – 16  godina) 1. mjesto na 100m leptir, 2. mjesto na 100m slobodno

Laura Matić (17 godina i stariji) 1. mjesto na 100m prsno, 2. mjesto na 100m leđno

Lana Jurić (17 godina i stariji) 1. mjesto na 100m leptir, 2. mjesto na 100m slobodno

Iva Čorak (13 – 14 godina) 2. mjesto na 100m leđno, 4. mjesto na 100m slobodno 

Alojzije Ćaleta (17 godina i stariji) 3. mjesto na 100m leptir, 4. mjesto na 100m slobodno

Matej Pfaf (15 – 16  godina) 3. mjesto na 100m leđno, 6. mjesto na 100m prsno 

Marin Svilar (15 – 16  godina) 3. mjesto na 100m prsno, 7. mjesto na 100m leđno 

Marija Ćaleta (9 – 10 godina) 3. mjesto na 100m leđno 

Dorian Vugrek (15 – 16  godina) 4. mjesto na 100m leđno, 5. mjesto na 100m slobodno

Adela Matošević (13 – 14 godina) 5. mjesto na 100m slobodno, 6. mjesto na 100m leptir

Patrik Šekrst (11 – 12 godina) 6. mjesto na 100m leđno 

Ivan Vidaković (13 – 14 godina) 8. mjesto na 100m prsno

Ena Dukić (9 – 10 godina) 10. mjesto na 100m slobodno

Matej Lončar (15 – 16  godina) 10. mjesto na 100m leđno. 

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio jedno zlatno, četiri srebrna i šest brončanih odličja u Tuzli

IVANKOVO- Na međunarodnom karate turniru „Valentinovo“ u Tuzli nastupilo je preko 1.000 natjecatelja iz 96 klubova i 7 država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija). Karate klub „Max“ nastupio je sa 10 natjecatelja u 12 kategorija i osvojio je ukupno 11 odličja – 1 zlatno, 4 srebrna i 6 brončanih.

Zlatno odličje osvojila je Petra Dogan.

Srebrna odličja osvojili su Lana Kockarević, Petra Dogan, Luka Požega i Luka Žgela.

Brončana odličja osvojili su Ružica Vukić, Emanuela Kockarević, Matej Tisucki, Leon Vukoja, Eva Požega i Luka Žgela.

Na natjecanju je još nastupio i Marko Jurić koje je u vrlo neizvjesnoj borbi izgubio u prvom kolu.

Osvajanje 11 odličja u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji je samo dokaz kontinuiranog kvalitetnog rada i zalaganja svih u klubu.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učiteljice karatea Antonije Damjanović.

U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

 

Karate klub 'Ictus'' osvojio šest zlatnih, osam srebrnih i deset brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-Dana 17.  veljače 2019. godine  u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je treće  Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. , na kojemu je nastupilo 263 natjecatelja iz ukupno 18 klubova, među kojima je nastupilo i 20 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 24 odličja  i to 6 zlatnih, 8 srebrnih i 10 brončanih odličja, sukladno rezultatima objavljenim na službenim stranicama  www.ekarate.eu/hr/.   

 Nastupima u borbama pojedinačno Luka Ćujo je u kategoriji,  mlađi kadeti -52 kg osvojio brončano. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategorijama kadeti -63 kg i kadeti -70 kg, Leon Kljaić osvojio je dva zlatna odličja. U borbama pojedinačno u kategoriji kadeti +70 kg Erik Udarović osvojio je zlatno odličje, dok je u borbama pojedinačno u kategoriji juniori – 68 kg Filip Šarić osvojio brončano odličje. Nastupivši u kategoriji juniori -  76 kg Mihael Cvilinder osvojio je zlatno odličje , dok je u istoj kategoriji Milan Ćujo osvojio brončano odličje. Nadalje, Milan Ćujo je nastupima u još dvije u kategorije u borbama pojedinačno osvojio u svakoj po srebrno odličje.  Leon Udarović nastupio je u dvije kategorije u borbama pojedinačno i osvojio jedno zlatno i jedno srebrno odličje, dok je Adrian Buinac u svojoj kategoriji u borbama pojedinačno osvojio srebrno odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađi učenici + 38 kg i učenici +46 kg Damir Ćulubrk osvojio je jedno zlatno i jedno brončano odličje.   

Svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji učenici 6-5 kyu Robert Vukojević osvojio je srebrno odličje. Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji učenica 10-11 godina 6-5 kyu Elena Marunček i Tricia Vujeva osvojile su brončano odličje. Nastupima u katama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta 6-5 kyu Ivano Vukojević osvojio je srebrno odličje, dok je njegov brat Robert Vukojević osvojio brončano odličje. Klara Tunjić nastupila je u katama pojedinačno u kategoriji mlađe kadetkinje 9-7 kyu i osvojila brončano odličje , dok je Elena Marunček nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji mlađih kadetkinja osvojile srebrno odličja , aTricia Vujeva, u istoj kategoriji, osvojila je brončano odličje. 

          U kategoriji kate ekipno, učenici, kata tim u sastavu Ivano i Robert Vukojević i Luka Sičanica osvojio je srebrno odličje, dok je ženski kata tim u sastavu Elena Marunček, Marija Cindrić i Ana Matković u kategoriji učenica osvojio brončano odličje. 

  

           Natjecatelje Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci na navedenom natjecanju vodili su treneri Živko Kalanj i Tea Zlojić, a pored navedenih osvajača odličja nastupili su još i Franjo Križanac, Eli Matušinski, Luna Kljaić. 

          Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 3. kolu Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. zauzeo je odlično četvrto mjesto od 18 klubova koji su nastupili, a u ukupnom poretku, nakon tri održana kola,  ŠKK  „ICTUS“ nalazi se na odličnom drugom mjestu.     

 

Karate klub ''Ictus'' osvojio jedno zlatno, dva srebrna i tri brončana odličja u Tuzli

VINKOVCI- Vrlo jak međunarodni karate turnir održan je Tuzli na kojemu je nastupilo ukupno 1039 natjecatelja iz 97 klubova s područja sedam država među kojima je nastupilo i 13 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno 6 odličja i to 1 zlatno, 2 srebrna i 3 brončana odličja.

Nastupivši u katama pojedinačno u kategorijama učenica Elena Marunček je u osvojila srebrno odličje. Nakon toga, svojim izvedbama u borbama pojedinačnio u kategoriji kadeti +52 kg srebrno odličje osvojio je Leon Udarović, da bi potom Adrian Buinac nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta +52 osvojio brončano, nakon čega je Erik Udarović u borbama pojedinačno u kategoriji kadeta + 70 kg osvojio brončano odličje, a kao posljednji u borbama pojedinačno, u kategoriji kadeta + 63 kg nastupio je Leon Kljaić koji je osvojio brončano odličje.

Po završetku borbi pojedinačno u kategoriji borbe ekipno juniori , nastupili su Milan Ćujo, Erik Udarović i Leon Kljaić koji su dominantnim izvedbama osvojili prvo mjesto i zlatno odličje.

Sukladno ostvarenim rezultatima natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci u ukupnom poretku su od 97 klubova zauzeli vrlo dobro 37 mjesto.

Pored navedenih osvajača odličja na turniru su nastupili još i Marija Cindrić, Luna Kljaić, Franjo Križanac, Ivano i Robert Vukojević i Dora Vinković, a navedene su na turniru vodile mlade trenerice Doris Smolčić i Tea Zlojić.

Natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci su na navedenom velikom međunarodnom karate natjecanju, na dostojan način predstavljali kako svoj Klub tako i Grad Vinkovce.