Najave

Sport

Ana Marija Kovač isplivala tri srebrne i tri brončane medalje u Zagrebu

VINKOVCI-Dana 7. prosinca 2019. godine, na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava održao se 1. međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom „Dubrava open“.

Na natjecanju je u 301 startu nastupilo 116 paraplivača/ica iz 22 kluba iz 8 država (Austrija, Slovenija, Grčka, Turska, Makedonija, Srbija, BiH i Hrvatska).

Plivački klub Cibalae Vinkovci predstavljali su: Ana Marija Kovač, Matej Martinović, Toni Šimunić i Jan Tomašević u pratnji trenerice Marine Zulumović, prof. i ostvarili su izvrsne rezultate.

Ana Marija Kovač ukupno je osvojila 3 srebrne i 3 brončane medalje u MD klasi i to:

Na 200 m slobodno: 2. mjesto u općoj i juniorskoj kategoriji (iako je isplivala najbolje vrijeme sustav bodovanja smjestio ju je na 2. mjesto)

Na 100 m leđno: 3. mjesto u juniorskoj kategoriji 

Na 50 m slobodno: 3. mjesto u juniorskoj kategoriji

Na 100 m slobodno: 3. mjesto u općoj i 2. mjesto u juniorskoj kategoriji

Ana Marija je isplivala 3 osobna rekorda.

Toni Šimunić isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 30. mjesto u općoj, 12. u juniorskoj kategoriji i osobni rekord.

Matej Martinović isplivao je disciplini 50 metara slobodno, 35. mjesto u općoj kategoriji i bolje vrijeme od prijavljenog.

Jan Tomašević isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 44. mjesto u općoj, 19. u juniorskoj kategoriji od ukupno 59 plivača koji su sudjelovali u ovoj disciplini. Janu je ovo bilo prvo natjecanje i bio je jedan od najmlađih natjecatelja na natjecanju.

Plivački klub Cibalae Vinkovci sada ima 6 klasificiranih plivača s invaliditetom i svakim natjecanjem sve je više paraplivača iz našeg kluba na radost hrvatske paraplivačke zajednice.

 

Jurica Dragun isplivao zlato i izborio A kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske

VINKOVCI-U Somboru je održan je 14. po redu FENIKS 2019, međunarodno natjecanje koje je okupilo 179 plivača iz 14 klubova (Srbija, BiH i Hrvatska). Natjecanje je bilo organizirano za kategorije svi uzrasta. 

Vinkovački plivački klub pod vodstvom Zvonimira Pintera osvojili su 25 medalja (9 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih). Po broju medalja Vinkovački plivački klub našao se na izvrsnom trećem mjestu. Izdvajamo nastup Jurice Dragun koji je osim zlata  izborio i A kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u veljači 2020.g. u Korčuli  te je sa za sada prvi putnik iz Vinkovaca, ali nadamo se ne i jedini. 

Tomo Petrinić osvojio je zlato i dva srebra, Una Videković osvojila je zlato, srebro i broncu, Leon Čugura zlato i srebro, Ivor Rakijašić zlato i broncu, Damir Sukop zlato i broncu, Elena Vidinović zlato i broncu, Jurica Dragun zlato, Stjepan Romić zlato, Klara Grgić zlato, Fran Budimir srebro i broncu, Luka Gugić srebro, Bruno Čorić, Mario Botić, Brigita Vidinović svatko po srebro te Ivan Kovačević i Lara Barić po jednu broncu. Čestitke svim plivačima i plivačicama VPK-a na ovakvoj  promociji  vinkovačkog plivanja.

Duje Ramljak sedmi na državnom prvenstvu u gimnastici

VINKOVCI-Na 19. Završnici KUP-a Hrvatske u B programu i 16. Završnici u C programu, od 22. do 24. 11. 2019. u Nacionalnom gimnastičkom centru "Aton" u Nedelišću, Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci predstavljale su 4 gimnastičarke i 11 gimnastičara.

Na svom petom državnom prvenstvu, Duje Ramljak, u B programu, u kategoriji kadeta, u konkurenciji 12 gimnastičara iz cijele Hrvatske, bio je sedmi.

U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta A programa Vinkovčani su kao predstavnici regije Istok osvojili 4. mjesto, izgubivši broncu za samo 1,25 bodova. U pojedinačnoj konkurenciji, od 40 gimnastičara iz cijele Hrvatske, naš najbolji predstavnik bio je Pavao Očevčić na 18. mjestu. Marin Pinter osvojio je 22., Patrik Kordić 25., Arijan Tomonji 30., Grgur Samardžić 38. i Luka Krmek 39. mjesto. 

U C programu, momčad kadeta osvojila je također 4. mjesto.  Karlo Radić bio je 13., Luka Rajković 22., Fabijan Matković 30. i Roko Maslać 32. u konkurenciji 35 gimnastičara.

Naše 4 gimnastičarke nastupile su u konkurenciji kadetkinja C. Najbolje plasirana od ukupno 40 natjecateljica bila je Petra Kolarić na 33. mjestu. Helena Puce bila je 36., Leona Anđelić 37. i Luna Aničić 38. 

Na državnom prvenstvu sudila su i dva naša suca, Željko Iveljić i Marko Simon. Marko Simon i Tomislav Gudek su ujedno bili i treneri gimnastičara, dok je uz gimnastičarke bila trenerica Vukosava Lozanović.

 

Dorian Vugrek osvojio sedam zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane medalje u Sisku

VINKOVCI-Proteklog vikenda 23. i 24. studenoga u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 4. Okupilo je preko 100 najboljih mlađih juniora, juniora i seniora iz 11 klubova (Sisak Janaf iz Siska, Olimp Zabok iz Zaboka, Osijek Žito iz Osijeka, Čakovečki plivački klub iz Čakovca, Mađimurje iz Čakovca, Vinkovački plivački klub iz Vinkovaca, Varaždinske Toplice iz Varaždinskih Toplica, Barok iz Varaždina, Marsonia iz Slavonskog Broda, Vukovar iz Vukovara i Orion iz Vinkovaca).  

I ovo natjecanje za plivače i plivačice PK Orion završilo je vrlo uspješno s brojnim odličnim pojedinačnim i štafetnim utrkama te ukupno osvojenih 45 medalja. Osamnaest medalja zlatnog je sjaja (trinaest pojedinačno i pet u štafetama), sedamnaest srebrnog (petnaest pojedinačno i dvije u štafetama) te deset brončanog sjaja (osam pojedinačno i dvije u štafetama).  

Osvajači su medalja Dorian Vugrek (sedam zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane), Nikola Ćaleta (tri zlatne, šest srebrnih i dvije brončane), Marin Svilar (dvije zlatne, tri srebrne i dvije brončane), Laura Matić (četiri srebren i dvije brončane) te Iva Čorak (jedna zlatna).  Što se tiče štafetnih utrka, bitno je naglasiti da su muške štafete u sastavu Dorain Vugrek, Nikola Ćaleta, Marin Svilar i Matej Pfaf dominirale u mlađejuniorskoj kategoriji, ali i juniorskoj i seniorskoj.  U štafetama je osvojeno peti zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane! Osim spomenutih natjecali su se Adela Matošević, Lorena Mustafić, Lana Jurić, Matej Lončar i Dinko Nađ. 

 

Što se tiče novih normi za splitsko prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u prosincu, broj isplivanih normi popeo se na preko 40, a konačni broj plivačica i plivača je čak devet! 

Trenerica Maša Pešec iznimno je zadovoljna rezultatima, ali prvenstveno voljom i željom za treninzima koji su i doveli do ovakvih iznimnih postignuća. Vinkovci se definitivno mogu ponositi plivačicama i plivačima PK Orion. Poželimo im sportske sreće i na predstojećem prvenstvu Hrvatske u Splitu!

Pojedinačni su rezultati (do 10. mjesta sljedeći):

Vugrek, Dorian (junior) – 1. mjesto 200m leđno (1. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u seniorskoj kategoriji), 1. mjesto 100m leđno (1. mjesto i u juniorskoj i 1. mjesto u seniorskoj kategoriji), 1. mjesto 200m mješovito (2. mjesto u juniorskoj i 2. mjesto u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 50m leđno (3. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 7. mjesto 50m slobodno (9. mjesto u juniorskoj i 9. mjesto u seniorskoj kategoriji)

Ćaleta, Nikola (mlađi junior) – 1. mjesto 100m mješovito (1. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u seniorskoj kategoriji), 2. mjesto 50m slobodno (2. mjesto u juniorskoj i 2. mjesto u seniorskoj kategoriji), 2. mjesto 100m leptir (2. mjesto u juniorskoj i 2. mjesto u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 50m leptir (u juniorskoj i 3. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m slobodno (5. mjesto u juniorskoj i 6. mjesto u seniorskoj kategoriji)

Svilar, Marin (junior) – 1. mjesto 200m prsno (1. mjesto i u juniorskoj i 2. mjesto u seniorskoj kategoriji), 2. mjesto 50m prsno (u juniorskoj kategoriji i 3. mjesto u seniorskoj kategoriji), 2. mjesto 100m prsno (3. mjesto u juniorskoj i 4. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 100m mješovito (6. mjesto u juniorskoj i 7. mjesto u seniorskoj kategoriji), 10. mjesto 50m leptir (u juniorskoj kategoriji)    

Čorak, Iva (mlađa juniorka) – 1. mjesto 50m slobodno (7. mjesto u juniorskoj kategoriji i 7. mjesto u seniorskoj kategoriji), 5. mjesto 100m leđno (7. mjesto u juniorskoj kategoriji  i 8. mjesto u seniorskoj kategoriji),  7. mjesto 100m mješovito, 7. mjesto 100m leptir (9. mjesto u juniorskoj kategoriji i 10. mjesto u seniorskoj kategoriji), 7. mjesto 100m slobodno 

Matić, Laura (juniorka) – 2. mjesto 50m leđno (2. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 2. mjesto 200m prsno (2. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 3. mjesto 100m prsno (3. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 50m prsno u juniorskoj (4. mjesto i u seniorskoj kategoriji), 6. mjesto 50m leptir (7. mjesto i u seniorskoj kategoriji)

Matošević, Adela (mlađa juniorka) – 4. mjesto 50m slobodno (10. mjesto u juniorskoj kategoriji i 10. mjesto u seniorskoj kategoriji), 6. mjesto 200m mješovito (9. mjesta u juniorskoj i 9. mjesto u seniorskoj kategoriji), 10. mjesto 100m mješovito 

Pfaf, Matej (mlađi junior) –  4. mjesto 100m prsno (6. mjesto u juniorskoj i 7. mjesto u seniorskoj kategoriji), 6. mjesto 100m mješovito (8. mjesto u juniorskoj i 9. mjesto u seniorskoj kategoriji), 6. mjesto 200m leđno (6. mjesto u juniorskoj i 6. mjesto u seniorskoj kategoriji), 8. mjesto 100m leđno (10. mjesto u juniorskoj i 10. mjesto u seniorskoj kategoriji) 

Ćaleta, Alojzije (senior) – 4. mjesto 50m leđno, 9. mjesto 50m leptir    

Nađ, Dinko (mlađi junior) – 7. mjesto 400m slobodno (9. mjesta u juniorskoj konkurenciji i seniorskoj kategoriji),  8. mjesto 200m leđno (8. mjesto u juniorskoj i 8. mjesto u seniorskoj kategoriji),

Lončar, Matej (mlađi junior) – 10. mjesto 100m mješovito, 9. mjesto 200m slobodno.

Štafete: 1. mjesto 4 x 50m slobodno u mlađejuniorskoj kategoriji Dorian Vugrek, Matej Svilar, Matej Pfaf i Nikola Ćaleta (3. mjesto u seniorskoj i juniorskoj kategoriji),  1. mjesto  4 x 100m mješovito u mlađejuniorskoj kategoriji Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek (1. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u seniorskoj kategoriji), 1. mjesto 4 x 50m mješovito mlađi juniori Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek (2. mjesto u juniorskoj kategoriji i 2. mjesto u seniorskoj kategoriji), 4. mjesto 4 x 50m mješovito juniorke Adela Matošević, Laura Matić, Lana Jurić i Iva Čorak (i 5. mjesto u seniorskoj kategoriji),  5. mjesto  4 x 100m mješovito u juniorskoj kategoriji Adela Matošević,  Laura Matić, Lana Jurić i  Iva Čorak  (i 6. mjesto u seniorskoj kategoriji), 6. mjesto 4 x 50m slobodno juniorke Adela Matošević,  Laura Matić, Lana Jurić i  Iva Čorak (6. mjesto u seniorskoj kategoriji).

 

 

 

 

 

 

Nika Brdar trostruka pobjednica u apsolutnoj kategoriji na Regionalnom Prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-U Sisku održalo REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE U 25 M BAZENU - Seniorsko, mlađe seniorsko, juniorsko, mlađe juniorsko za REGIJU 4.  Sudjelovalo je 11 klubova Regije sa ukupno 109 plivača i plivačica.

Trener Josip Gajčević poveo je 8 predstavnika Vinkovačkog plivačkog kluba koji su isplivali izvrne rezultate i pokazali evidentan napredak.  Izdvajamo sjajnu juniorku Niku Brdar koja je tri puta bila pobjednica u apsolutnoj kategoriji na 50 leđno, 50 slobodno i 200 mješovito. Navedenim disciplinama srušila je i vlastite klupske rekorde.  Nika je isplivala i svoju šestu normu za predstojeće Prvenstvo Hrvatske na 200 m mješovito, a njena klupska kolegica Brigita Vidinović izborila je svoje dvije nove norme na 100 leđno i 100 mješovito. Ostali plivači su opravdali povjerenje trenera i isplivali osobne rekorde. Ovo za njih nije bilo samo natjecanje nego i veliko sportsko druženje i nadamo se da će se još plivača pridružiti ovoj pozitivnoj plivačkoj ekipi. Čestitamo svima, a pojedinačni rezultati su: 

Nika Brdar (juniorka)  1. mjesto na 50 m slobodno, 1. mjesto na 50 m leđno, 1. mjesto na 200 m mješovito, 2.mjesto na 100 m leđno i 7.mjesto na 100 m leptir

Jan Rakijašić (ml. junor) 4. mjesto na 200 m leptir, 5. mjesto na 100 m leptir, 7. mjesto na 200 m mješovito, 11. mjesto na 100 m slobodno i 12. mjesto na 100 m leđno

Domagoj Šego (ml.junior) 4. mjesto na 200 m prsno, 5. mjesto na 100 m prsno, 8. mjesto na 100 m mješovito, 12. mjesto na 400 slobodno i 14. mjesto na 100 slobodno

Brigita Vidinović (ml. juniorka) 5. mjesto na 200 m mješovito, 8. Mjestona 100 m mješovito i 100 m leđno te 14. mjesto na 100 m slobodno

Damir Sukop (junior) 7. mjesto na 50 m leđno, 12. mjesto na 100 m leptir, 16. mjesto na 50 m leptir, 22. mjesto na 100 m slobodno i 29. mjesto na 50 m slobodno

Lea Brčić (ml. juniorka) 8. mjesto na 50 m leptir, 9. mjesto na 50 m slobodno, 13. mjesto na 100 m leđno, 14. mjesto na 100 m mješovito i 15. mjesto na 100 slobodno

Lucija Kunac (juniorka) 8. mjesto na 50 m leptir, 12. mjesto na 100 m leptir, 22. mjesto na 100 m leptir i 100 m slobodno te 25. mjesto na 50 m slobodno

Martina Rajković (ml. juniorka) 11. mjesto na 100 m prsno, 15. mjesto na 100 m leđno, 18. mjesto na 50 m slobodno, 19. mjesto na 100 mješovito i 24. mjesto na 100 slobodno

 

Una Videković i Tomo Petrinić pomeli konkurenciju na plivačkom natjecanju u Tuzli

VINKOVCI-U subotu 09.11.2019.g. se u Tuzli održao međunarodni miting SAMIR ĆIRAK-ĆIRO 2019 na kojem je sudjelovao 21 klub sa  255 natjecatelja iz   BiH, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Vinkovački plivački klub kao njegovatelj dugogodišnjeg sportskog prijateljstva sa organizatorom  PK ZMAJ-ALPAM, Tuzla bio je jedini predstavnik Hrvatske sa svojih 14 najmlađih natjecatelja u pratnji trenera Zvonimira Pintera. Rezultati su više nego  izvrsni s obzirom da je osvojeno tri pehara i 11 medalja od kojih čak 8 zlatnih.

Una Videković osvojila je pehar za memorijalnu trku na 100 m leptir, pehar za najbolju plivačicu osvojivši 523 boda u kategoriji 8 godina i ml.,  te četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Tomo Petrinić osvojio je pehar za najboljeg  plivača po zbroju bodova u četiri discipline osvojivši 751 bod u kategoriji 10 godina,  te četiri zlatne medalje.  Bronce su osvojili Luka Grgljanić i Jakov Svetić. Najmlađi pogon sve je napredniji i očekujemo da će se još mladih vinkovačkih plivača pridružiti ovom uspješnom dvojcu.

U pratnji trenera Josipa Gajčevića, juniorski i mlađe juniorski pogon Vinkovačkog plivačkog kluba (Nika Brdar, Jan Rakijašić, Lea Brčić, Brigita Vidinović i Domagoj Šego)  09.-10.11.2019.g. sudjelovao je na velikom i prestižnom natjecanju u Zagrebu,  47. Međunarodnom plivačkom mitingu MLADOST 2019 koji je ujedno i 2. postaja HEP GRAND PRIX natjecanja HPS-a u sezoni 2019/20. Radi se o natjecanju na kojem su plivali hrvatski plivači i reprezentativci te plivači iz Slovenije, Srbije, Češke, BiH, Bugarske i Italije.  

Spomenuti plivači su odradili odlične utke te su ujedno isplivali dodatnih 6 normi za Prventstvo Hrvatke koje će se održati u Splitu 14.-16. prosinca 2019.g. Izdvojamo  sjajan nastup Nike Brdar koja je bila peta na 100 mješovito u B finalu te je isplivala  2 ml.seniorke norme iako je još uvijek juniorka. Odlična je bila Lea Brčić sa  devetim  mjestom na 200 m leptir te dvanaestim mjestom u C finalu na 50 m leptir uz isplivane nove dvije norme.  Jan Rakijašić bio je osmi u kategoriji  mlađih juniora na 200 m leptir, deveti na 100 m mješovito te je također isplivao nove dvije norme. Vidljiv je i odličan napredak Brigite Vidinović i Domagoja Šege koji su isplivali osobne rekorde i ovim putem čestitamo svima na izvrsnom plivačkom vikendu.

 

Taekwondo klub Sajnami osvojio 11 zlata, 16 srebra i sedam bronci u Bijeljini

VINKOVCI-Održan je '' Sokol Open '' u Bijeljini na kojem je nastupilo 250 natjecatelja iz 14 klubova i 3 zemlje, Hrvatske, BiH i Srbije. Sajnami je nastupio s ukupno 34 natjecatelja i SVI su hrabrim i sjajnim nastupima došli do postolja. 

11 Sajnamovaca se popelo na najviše postolje sa zlatnom medaljom oko vrata, a to su Ilija Kovačević, Bruno Marić, Lukas Bašić-Palković, Karlo Grgić, Marin Marić, Tomislav Vladisavljević, Ana Tucaković, Anamarija Šumanovac, Ria Smole, Klara Radman i Elena Divković. 

16 srebrnih bili su Borna Dujić, Adam Pavlek, Fran Čopčić, Valentina Plašć, Gabrijel Rapčan, Patrik Sučić, Anđela Markić, Ana Lukić, Blaženka Mihalj, Lucija Ćosić, Marija Komesarović, Mia Fernbach, Mia Kristović, Petra Žaper, Silvija Šarić i Tara Marić. 

7 Brončanih medalja uzeli su Borna Kristović, Grgur Šarić, Josip Šarić, Luka Radman, Mišel Marković, Marta Vuica i Petra Vladisavljević. 

Ovim stopostotnim učinkom Sajnamovci su osvojili i PEHAR za NAJBOLJU ekipu, a nastupali su pod vodstvom trenera Jasmine Lucić, Ive Lukića, Divijana-Martina Kelave i Ivone Lukić.