Najave

Raspored događanja za mjesec siječanj ...
Raspored događanja za mjesec siječanj ...

                            ...

Sport

Mario Brkić novi predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''

VINKOVCI- U prostorijama Teniskog kluba ''Vinkovci'' održana je izborno-izvještajna Skupština kluba, na kojoj su izabrana nova radna tijela kluba i donesen plan rada za sljedeću godinu, kao i godine u mandatu novog predsjednika kluba.

Petar Šimić, dosadašnji predsjednik kluba zahvalio se svim članovima kluba za protekle četiri godine i kako je rekao bilo mu je čast biti predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'', kluba u kojem su bili dobri sportski rezultati kroz četiri godine njegovog mandata predsjednika.

U izbornom dijelu Skupštine za predsjednika kluba u četverogodišnjem mandatu izabran je Mario Brkić, dok su u Upravni odbor kluba ušli ispred Grada Vinkovaca: Domagoj Bubalo, Vjekoslav Rimac, Mario Jurić, Petar Šimić, Mario Brkić, Zrinka Grgljanić Đaković, dok su glasovanjem na Skupštini kluba u Upravni odbor ušli: Vlado Vergaš, Damir Čalić, Igor Balaš, Velimir Marojević i Ivan Ergotić.

Mario Brkić izbran je jednoglasno za predsjednika Teniskog kluba ''Vinkovci'', te je nakon izbora, između ostalog rekao:

-Ovo mi je velika čast, a ujedno i velika odgovornost, te se zahvaljujem na izboru mene za predsjednika kluba. U dosadašnjem radu vodio sam se načelima kojima bi se svaki čovjek posebno na ovoj funkciji, trebao držati, a to su: iskrenost, poštenje, odgovornost, dobra vjera i dobra namjera. Uveo bih novinu, a to je timove, odnosno radne skupine koje bi se bavili jednim uskim područjem rada, te da o tome donesu pismeno izvješće o svom radu. U jednoj sinergiji sa članovima kluba radit ću na boljitku rada kluba u svom mandatu. Ono što je sigurno dobro i što ćemo nastaviti i mom mandatu je rad rekreacijskog rada kluba, treba pronaći način kako dodatno privući nove članove kluba. Kad je riječ o djeci, imat ćemo poseban tim koji će se brinuti o radu s djecom, gdje će biti uključeni i treneri kluba. Puno je novina i želja, no smatram da uvijek možemo i moramo bolje, te mi je na kraju želja da imamo što više turnira u klubu kao i prijateljskih susreta između klubova, rekao je Mario Brkić, novi predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

U novom sazivu Nadzornog odbora su: Verica Kataj, Dinko Bosančić i Ozren Koščić, dok Arbitražno vijeće čine: Vladimir Vulić, Josip Petrinović, Krunoslav Taner, Branko Matijević i Ivan Iličić.

Na kraju recimo da su izabrani počasni članovi kluba, tako su uz dosadašnje počasne članove kluba: Sida Grujić (od 1980.g.), Albert Homayer (od 1980. g.), Albert Špicer (od 1980. g.), Ljubinko Skakić-Jole (od 1980.g.), Herman Vukušić (od 1980.g.), Marica Crnadak (od 1982.g.), Tomislav Kovač (od 1983.g.), izabrani od 2017. godine: Zdenko Rečić, Nikola Mihaljević, Josip Dolanski, Ivan Turda i Vladimir Stričević, kao i posthumno : Nikola Bagarić i Zvonimir Nikolić

 

 

Monika Zovko, Miljana Poznanović, Ivana Kiralj pojedinačno zlatne, kadetkinje, mlađe juniorke i seniorke ekipno zlatne u Banja Luci

VUKOVAR-Članice gimnastičkog kluba Vukovar nastupile su  11.11. na međunarodnom natjecanju u Banja Luci  pod nazivom Dani gimnastike . Domaćin i organizator je bio gimnastički klub Spartak i potrudili su se da zadovolje sve natjecateljske uvjete i da se svi sudionici ugodno osjećaju. 

Sudjelovali su gimnastički klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i bilo je više od 180 natjecatelja. U svim kategorijama je bla velika konkurencija, a najbrojnija (50 natjecateljica) je bila u kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki . Vukovarski gimnastički klub je imao predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a rezultati su visoko iznad očekivanih.

Kadetkinje  ekipno 1.                                                                                                 

Pojedinačno: 1.Monika Zovko, 2.Ana Kuzmanović, 8.Ela Andrašević, 14.Vita Panza i 16.Lana  Skokić

Mlađe juniorke   ekipno 1.                                                                                                   

Pojedinačno: 1.Miljana Poznanović, 2.Lana Aleksić, 5.Nikolina Velikić, 8.Maja Kell, 13.Marina Stevanović i 16.Valentina Mrkonja

Juniorke  ekipno 2.                                                                                                

Pojedinačno: 2.Ella  Kalentić, 5.Ela  Vojtkiv, 8.Iva  Čikanović, 10.Petra Petričević, 11.Lucija Radoš i 16.Ema Rendulić

Seniorke  ekipno 1.                                                                                                   

Pojedinačno: 1.Ivana  Kiralj, 2.Vanja  Kiralj, 3.Tena  Ivanković, 4.Kristina Guvić  i 5.Ivana Crnjac

Bilo je to natjecanje za pamćenje, jer je to bio prvi nastup u Bosni i Hercegovini i pored velike konkurencije ostvareni su ovako izvrsni rezultati. Nakon ovog natjecanja broj oosvojenih odličja GKV povećan je za ekipno tri zlata i jedno srebro, a pojedinačno tri zlata, četiri srebra i jednu broncu.

 

Vedran Piljić zlatni, Andrija Bliml srebrni na međunarodnom turniru u Rumunjskoj

VINKOVCI-Judo klub ''Vinkovci'' nastupio je u Focsani na međunarodnom turniru u Rumunjskoj gdje je osvojio zlato i srebro.

Na jednom od jačih turnira u toj regiji nastupilo je 460 natjecatelja iz 9 zemalja. Hrvatske boje je jedini branio Judo klub Vinkovci. 

Zlato u uzrastu U14 do 60 kg osvojio je Vedran Piljić a srebro Andrija Bliml do 50 kg. Marko Dikanović i Diana Pavlović prvi put bez osvojenog odličja. Čestitke svima. Trener Josip Piljić vodio je navedenu ekipu.

 

Dora Vinković i Tea Zlojić predstavljale Hrvatsku na školskom prvenstvu Balkana u karateu za mlađe uzraste u Novom Sadu

VINKOVCI-Temeljem odluke Svjetskog karate Saveza (WKF) u organizaciji Balkanskog karate Saveza u vremenskom razdoblju od 09. do 12. studenoga  2017. godine  u Sportskom centru Slana Bara u Novom Sadu, R. Srbija održano je prvo Otvoreno školsko prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste. 

 Na navedenom natjecanju nastupile su natjecateljice i natjecatelji iz ukupno devet država, a među natjecateljicama i natjecateljima koji su predstavljali boje Hrvatske našle su se i članice Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci Dora Vinković i Tea Zlojić. 

Članice ŠKK „ICTUS“  nastupile su u katama pojedinačno i u vrlo jakoj konkurenciji u svojim kategorijama nisu uspjele domoći se odličja, ali su na dostojan način predstavljale RH, Grad Vinkovce i svoj Klub.

 

Privlačanin Vlado Neferanović, član MMA Team-a Valens, odličnom borbom pobijedio favoriziranog Dmitrya Malikhina iz Rusije

VINKOVCI-RCC Boxing promotions organizacija djeluje od 1998 godine pod nazivom Titov boxing promotions ( današnji RCC Boxing promotions) i matični grad joj je Yekaterinburg gdje je i održana prva boksačka priredba. 

Koliko je jaka organizacija govori nam da su kroz nju svoj put pronašli Grigory Drozd, Dmitry Pirog, i Ruslan Provodnikov. Osim u Rusiji organizirali su i 40tak priredbi u USA i Aziji. 

U sklopu održavanja MMA priredbe pod nazivom RCC1 pozivnicu je dobio Vlado Neferanović iz Privlake i član MMA Team-a Valens. S druge strane kaveza protivnik je bio rus Dmitry Malikhin također stand up borac koji lovi pozivnicu za UFC što je za vinkovačke momke na čelu sa Ilijom Zirdumom kao trenerom govorilo da će borba biti više nego atraktivna. Njih dvojica dobili su priliku promovirat svoje Vinkovce i Hrvatsku. 

 

U punoj dvorani ispred 15 000 ljudi naš Vladimir je savladao favoriziranog Rusa jednoglasnom odlukom sudaca nakon pune dvije runde borbe ne dajući protivniku priliku da dođe do izražaja i blokirajući svaku taktiku suprotnoga kuta. Ovom pobjedom otvorila su se mnoga vrata vinkovačkim momcima i prilika da nas još koji put razvesele u budućnosti.

 

Tena Šumanovac i Nikola Rukavina odličnim utrkama isplivali bronce u Tuzli

VINKOVCI-Plivački klub ''Barutana'' sudjelovao je na 22.međunarodnom plivačkom mitingu „Samir Ćirak Ćiro 2017.“ koji se održao u Tuzli u organizaciji PK“Zmaj Alpam“. 

Na mitingu je nastupalo 338 natjecatelja iz 24 kluba iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Hrvatske.

U pratnji trenerica Maje Buljubašić i Marine Zulumović boje kluba branilo je 13 plivača i plivačica ( Tena Šumanovac, Mare Keškić, Hana Zdep, Mia i Ena Lovrić, Ana Marija Kovač, Sara Maras, Patrik Šokčević, Ante Kasić, Lovro Jukić, Dominik Luburić, Nikola Rukavina, Edi Opravić).

U jakoj konkurenciji PK'' Barutana“ je osvojio dvije medalje i to obje bronce. Tena Šumanovac na 50m delfin, a Nikola Rukavina na 50m slobodno.

Trenerice su zadovoljne postignutim rezultatima, jer su svi popravili svoja vremena od zadnjeg natjecanja prije 2 tjedna u Slavonskom Brodu, a to i plivačima služi kao motivacija za daljnje zalaganje i pripremu za iduće natjecanje početkom prosinca u Somboru.

 

Una Videković zlatna, Lea Brčić tri puta srebrna, Dorian Vugrek brončani u Tuzli

VINKOVCI- Vinkovački plivački klub je u pratnji trenera Josipa Gajčevića sudjelovao sa 11  natjecatelja (Dorian Vugrek, Marko Plavšić, Luka Matijašević, Juraj Turić, Ivano Čipin, Marin Kuharić, Kristijan Brković, Lea Brčić, Nika Grlić, Martina Rajković i Una Videković) na 22. međunarodnom plivačkom mitingu Samir Ćirak Ćiro 2017 održanom  u Tuzli  11.11.2017.g.  na kojem je nastupilo 24 kluba iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Hrvatske sa ukupno 338 plivača. 

U jakoj konkurenciji za VPK plivčice i plivači su osvojili 5 medalja i to jednu zlatnu, tri srebrne i jednu brončanu. Medalje su osvojili:

Una Videković (F)  1.mjesto na 100 m leđno (2:21,66)

Lea Brčić (C) 2.mjesto na 100 m leptir (1:13,26), 2.mjesto na 100 m leđno (1:15,64) i 2.mjesto na 100 m slobodno (1:07,75)

Dorian Vugrek (B) 3.mjesto na 100 m slobodno (1:02,22)