Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sport

Vukovarske gimnastičarke osvojile ekipno dva zlata i dva srebra u Požegi

VUKOVAR- U Požegi je 20.10. održano najveće gimnastičko natjecanje u ovoj godini 4. Kolo KUPA Hrvatske i 56.KUPA Slavonije i Baranje. Natjecanje se odvijalo u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, a sudjelovali su svi klubovi naše regije.  Svim natjecateljima ovo je bila prilika za postizanje što boljeg rezultata i plasman na državno prvenstvo, tj  Završnicu KUPA Hrvatske. Konkurencija je bila brojna i jaka , kako i priliči ovakvom natjecanju. Domaćini i organizatori su se potrudili da budu zadovoljene sve propozicje natjecanja, kao i da se natjecatelji i gosti osjećaju ugodno.

Vukovarski gimnastički klub je na ovom natjecanju sudjelovao sa najuspješnijim članicama i ekipama u najjačem sastavu. 

U B programu je nastupila Monika Zovko, koja se natjecala u pojedinačnoj konkurenciji i osvojila 1. mjesto u kategoriji kadetkinja.

U C programu GK Vukovar imao je predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Gimnastičarke s Dunava su uspješno odradile natjecanje i ostvarile zapažene rezultate:                                                                                                                                          KADETKINJE ekipno 2.  Pojedinačno: 2.Ana Kuzmanović, 4.Vita  Panza, 5.Atina  Simić, 15.Lana Antunić i 25.Ela Andrašević                                                                                                               MLAĐE JUNIORKE  ekipno 2. Pojedinačno: 4.Maja Kell, 7.Valentina Mrkonja, 8.Marina Stevanović, 9.Nika Budim, 14.Lana Skokić i 27.Melani Grganić.                                               JUNIORKE  ekipno 1.  Pojedinačno: 3.Ella Kalentić, 4.Miljana Poznanović, 6.Ela Vojtkiv, 8.Lana Aleksić, 11.Ema Rendulić, 14.Nikolina Velikić i 16.Lucija Radoš                                                 SENIORKE pojedinačno 1. Pojedinačno: 2,Ivana Kiralj, 4.Vanja Kiralj, 12.Tena Ivanković, 13.Kristina Gužvić, 14.Iva Čikanović i 15.Ivana Crnjac

Nakon odrađenog natjecanja svi s nestrpljenjem očekuju službeno izvješće delegata HGS  sa popisom ekipa i pojedinki koje su se plasirale na najvažnije i najjače natjecanje Završnicu  KUPA Hrvatske. Iz naše regije na završnici će nastupiti samo po jedna ekipa i četiri pojedinke iz svake kategorije.  Završnica će se održati u Sl Brodu 9. i 10. 11. 

 

 

 

Lara i Luka Žgela brončani na karate turniru u Ivanecu

IVANKOVO-U dvorani Srednje škole Ivanec je u organizaciji Karate kluba Ivanec održan 11. Memorijalni karate turnir u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca. Na turniru je nastupilo 440 natjecatelja iz 47 klubova i 3 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska).

Boje KK „Max“ Ivankovo branili su Luka Žgela i Lara Žgela u 4 kategorije i osvojili su ukupno 2 brončana odličja. Lara Žgela osvojila je 3. mjesto u kategoriji kate mlađe učenice u kojoj je nastupilo 13 natjecateljica. Luka Žgela osvojio je 3. mjesto u kategoriji kumite učenici +45kg.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele.

 

U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

Karlo Brkić treći pojedinačno, drugi u parovima na teniskom turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca za dječake i djevojčice do 12 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U prvom polufinalu u kategoriji djevojčica Sara Barbarić (TK ''Slavonija-Žito''), inače prva nositeljica turnira, pobijedila  je Anju Belvanović (TK ''Đakovo''), četvrtu nositeljicu turnira sa 6:2, 6:1.U drugom polufinalu treća nositeljica turnira Ivona Riđan (TK ''Brod'') pobijedila je Laru Dominić (TK''Olimpija'' ) sa 6:1, 6:1. U finalu turnira vidjeli smo odličan susret između Sare Barbarić i Ivone Riđan u kojem je Barbarić dobila prvi set sa 2:6, dok su prestala dva seta otišla na stranu Riđan 6:2, 6:3, te je na kraju Ivona Riđan osvojila turnir djevojčica sa ukupnih 2:6, 6:2, 6:3.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka Dominik Sabolić (TK ''Didon'') , prvi nositelj turnira, pobijedio je Jakova Tomića (TK ''Đakovo'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom polufinalu Leon Zlatevski (HTK ''Mladost'') , drugi nositelj turnira pobijedio Karla Brkića (TK ''Vinkovci'') ,inače trećeg nositelja turnira sa 3:6, 7:5, 7:5.U finalu turnira dječaka Dominik Sabolić je lakše nego što se očekivalo pobijedio Leona Zlatevskog sa 6:1, 6:1, te osvojio turnir dječaka.

U finalu parova u kategoriji djevojčica par Sara Barbarić (TK ''Slavonija-Žito'') / Ivona Riđan (TK''Brod '') pobijedile su đakovačku kombinaciju Anja Belvanović /Jana Tomić sa 6:4, 6:1, dok je u finalu parova dječaka par Dominik Sablić (TK''Didon'') /Leon Zlatevski (HTK ''Mladost'') pobijedio par Karlo Brkić (TK ''Vinkovci) /Fran Jelić (TK ''Brod'') sa 6:1,6:1.

Nagrade najuspješnijima podijelio je predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'' Mario Brkić, vrhovni sudac bio je Vlado Vergaš, dok je ulogu voditeljica turnira obnašao Đuro Turkalj.

 

Pavao Očevčić i Marin Pinter zlatni,Duje Ramljak srebrni, Fabijan Matković brončani

VINKOVCI-U organizaciji GK „Hrvatski sokol“ Vinkovci 13.10. 2018. održano je 3.kolo „Uni“, „B“ i „C“ programa regije Istok u muškoj sportskoj gimnastici na 56. kupu Slavonije i Baranje. 

Nastupio je ukupno 21  gimnastičar iz GK „Inova-gim” Osijek, GD "Hrvatski sokol" Valpovo, GD "Sokol" Požega, GK "Sokol" Slavonski Brod i GK "Hrvatski sokol" Vinkovci. Vinkovački klub bio je najbrojniji s jednim gimnastičarem u B, jednim u C i 5 gimnastičara u univerzalnom programu.

U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta, Vinkovački gimnastičari u sastavu Arijan Tomonji, Fabijan Matković, Pavao Očevčić i Roko Maslać, osvojili su prvo mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Pavao Očevčić osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju, drugi  je bio Sven Perak iz Valpova, a treći  Fabijan Matković iz Vinkovaca.

U univerzalnoj kategoriji dječaka Vinkovčanin Marin Pinter osvojio je 1. mjesto. U kategoriji kadeta B programa u pojedinačnoj konkurenciji Duje Ramljak osvojio je 2. mjesto.U kategoriji kadeta C u pojedinačnoj konkurenciji Karlo Radić bio je šesti u konkurenciji 9 gimnastičara.

Na natjecanju su sudili Marko Simon i Tomislav Gudek iz Vinkovaca, Boris Bukovec iz Osijeka i Zlatko Ištvanović iz Valpova.

 

 

Iva Kockarević i Emanuela Kockarević zlatne , Lana Kockarević i Gabrijela Sambol srebrne u Daruvaru

IVANKOVO-U Daruvaru 13. listopada 2018. godine održan je XVIII. Karate Darfest na kojem je nastupilo 428 natjecatelja u 564 kategorije iz 56 klubova i 4 zemlje (Slovenija, BiH, Češka i RH). Boje Karate kluba „Max“ Ivankovo branilo je 17 natjecatelja u 20 kategorija. U vrlo jakoj konkurenciji s osvojenih 11 odličja – 2 zlata, 2 srebra i 7 bronci KK „Max“ Ivankovo najuspješniji je klub iz Slavonije i Baranje zauzevši visoko 9. mjesto.

Zlatno odličje osvojile su Iva Kockarević i Emanuela Kockarević.

Srebrna odličja osvojile su Lana Kockarević i Gabrijela Sambol.

Brončana odličja osvojili su Eva Požega, Luka Požega, Matej Tisucki, Luka Žgela, Benjamin Ljubas, Leon Vukoja i Marko Jurić.

U repasažu borbi za treće mjesto izgubili su Gabriel Klen, Matej Naletilić i Lana Kockarević.

Na natjecanju su još nastupili Lara Žgela, Sara Haban i Lovro Tisucki.

 

Natjecatelje su vodili učitelji karatea Antonija Damjanović i David Žgela. U sudačkoj postavi na natjecanju bio je i naši učitelji karatea Zdravko Perlić.

 

Elena Marunček osvojila dvije bronce, Filip Jurić brončani na karate turniru u Daruvaru

VINKOVCI-U Daruvaru je održan iznimno jak međunarodni karate turnir „18. KARATE DARFEST 2018“ na kojemu je nastupilo ukupno 564 natjecatelja iz 56 klubova s područja Slovenije, Federacije BiH, Češke te Hrvatske, među kojima su nastupili i natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci i  tom prilikom osvojili ukupno 3 brončana odličja. 

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji učenica Elene Marunček osvojila je brončano odličje, dok je svojim nastupom u kategoriji kate pojedinačno mlađe kadetkinje Elena osvojila još jedno brončano odličje. Svojim nastupima u katama pojedinačno u kategoriji juniora Filip Jurić osvojio je brončano odličje. 

Natjecatelji „ICTUS“ Luka Ćujo i Filip Šarić u svojim kategorijama u borbama pojedinačno ušli su u repasaž, borbu za treće mjesto, ali nisu uspjeli domoći se odličja. 

Pored navedenih osvajača medalja i ostali natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci imali su odličnih izvedbi na tatamiju, ali u iznimno jakoj konkurenciji nisu se uspjeli okititi odličjima.  

Ukupno gledano navedeni rezultati su vrlo dobri, a natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci su na navedenom velikom međunarodnom karate natjecanju na dostojan način predstavljali kako svoj Klub tako i Grad Vinkovce.   

 

Plivački klub Orion Vinkovci osvojio 10 zlatnih,11 srebrnih i 15 brončanih odličja u Sisku

VINKOVCI-Plivačice i plivači PK Orion novu su plivačku sezonu otvorili proteklog vikenda u subotu 13. listopada 2018. plivajući na 1. i 2. kolu Lige regije 4. Natjecanje je održano na bazenu ŠRC Sisak u Sisku. Nastupilo je 19 natjecatelja, 7 plivačica i 12 plivača, a ovoga puta na trenerskoj poziciji, zbog spriječenosti trenerice Maše Pešec, bio je Matej Svilar. 

Osvojeno je deset prvih,  jedanaest drugih i petnaest trećih mjesta i pokazana odlična kondicijska sprema nakon mjesec dana treniranja u vodi u novoj sezoni. Čekaju se nove norme za sezonu 2018./2019. koje propisuje HPS, a u Klubu vjeruju da će među isplivanim vremenima biti sigurno i neka od njih kada ih HPS objavi!    

Pojedinačni su rezultati sljedeći (do 10. mjesta): 

JURIĆ, Marko (kategorija A) – 1. mjesto 100m leđno, 1. mjesto 50m leđno, 2. mjesto 200m leđno, 3. mjesto 100m slobodno 

ĆALETA, Alojzije (kategorija A) – 1. mjesto 100m leptir, 2. mjesto 50m leptir, 2. mjesto 50m leđno, 3. mjesto 100m leđno, 5. mjesto 50m slobodno

ĆALETA, Nikola (kategorija B) – 1. mjesto 50m leptir, 2. mjesto 100m slobodno, 2. mjesto 100m mješovito, 3. mjesto 100m leptir

MATIĆ, Laura (kategorija A) – 1. mjesto 100m mješovito, 2. mjesto 100m prsno, 3. mjesto 50m prsno

ŠEKRST, Patrik (kategorija D) – 1. mjesto 50m leđno, 2. mjesto 100m leđno, 3. mjesto 100m mješovito, 4. mjesto 50m slobodno, 5. mjesto 100m slobodno 

VUGREK, Dorian (kategorija B) – 1. mjesto 100m leđno, 2. mjesto 200m leđno, 5. mjesto 100m slobodno, 8. mjesto 100m mješovito  

SVILAR, Matej (kategorija A) – 1. mjesto 100m mješovito, 3. mjesto 50m leptir, 3. mjesto 50m leđno

SVILAR, Marin (kategorija B) – 2. mjesto 200m prsno, 3. mjesto 50m prsno, 3. mjesto 100m prsno, 5. mjesto 50m slobodno, 5. mjesto 100m mješovito

PFAF, Matej (kategorija B) – 2. mjesto 100m leđno,  3. mjesto 200m leđno, 4. mjesto 50m prsno, 6. mjesto 50m slobodno, 8. mjesto 100m slobodno

BUDAK, Marko (kategorija A) – 2. mjesto 100m mješovito, 4. mjesto 50m leđno, 5. mjesto 50m leptir, 5. mjesto 100m slobodno, 9. mjesto 50m slobodno

MAJKO, Filip (kategorija E) – 3. mjesto 50m leptir, 3. mjesto 100m leđno, 10. mjesto 100m slobodno, 10. mjesto 50m leđno

ĆALETA, Marija (kategorija D) – 3. mjesto 50m leđno, 4. mjesto 100m leđno, 5. mjesto 50m leptir, 9. mjesto 50m slobodno

JURIĆ, Lana (kategorija A) – 3. mjesto 100m mješovito, 5. mjesto 50m leptir, 5. mjesto 100m leptir, 8. mjesto 50m slobodno, 10. mjesto 100m slobodno

DUKIĆ, Ena (kategorija D) – 4. mjesto 50m prsno, 4. mjesto 100m prsno, 9. mjesto 100m slobodno

MATOŠEVIĆ, Adela (kategorija B) – 4. mjesto 100m leđno, 4. mjesto 50m slobodno, 7. mjesto 200m leđno

ČORAK, Iva (kategorija B) – 4. mjesto 100m mješovito, 5. mjesto 50m slobodno, 6. mjesto 100m leđno 

MUSTAFIĆ, Lorena (kategorija B) – 4. mjesto 50m leđno

NAĐ, Dinko (kategorija B) – 5. mjesto 200m slobodno, 7. mjesto 200m mješovito, 9. mjesto 50m slobodno, 10. mjesto 100m mješovito

MARKOVIĆ, Domagoj (kategorija B) – 6. mjesto 50m prsno, 9. mjesto 100m mješovito, 10. mjesto 100m slobodno