Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Preko 200 djevojčica i dječaka na ovogodišnjem 11.ZABA CUP-u u Vinkovcima

VINKOVCI-U prostorijama Teniskog kluba Vinkovci održana je konferencija za medije u povodu međunarodnog teniskog turnira do 14 godina ZABA CUP 2018. koji se 11-tu godinu za redom održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke od 7. do 15. travnja , a prijavilo se oko 200 djevojčica i dječaka.

-”Teniski klub Vinkovci postao je prepoznatljivo odredište na teniskoj karti Hrvatske i Europe. Na ovom kupu očekujemo sudjelovanje oko 200 igrača i igračica iz 21 države Europe, a čak imamo i prijavu iz SAD-a. Ova brojka prijavljenih je na razini prethodnih godina i time svakako možemo biti sretni. Naš klub raspolaže s jednom od najboljih infrastruktura za igranje tenisa, imamo 9 vanjskih otvorenih igrališta i 4 dvoranska terenska pa će u slučaju loših vremenskih prilika moguće biti odigrati turnir”, rekao je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Direktor turnira Vlado Vergaš istaknuo je da je ovo jedan od najznačajnijih turnira u Slavoniji i Baranji.

-U kategoriji djevojčica, prva nositeljica je Olga Molchanova iz Ukrajine, 32. na međunarodnoj rang listi. Kod dječaka je to Matej Dodig, iz Osijeka, 35. na međunarodnoj rang listi. Od naših, u glavnom ždrijebu sudjeluje Marijana Majetić kao druga nositeljica turnira, Leticija Taroko kao 7. nositeljica i još 16 djevojčica iz Hrvatske igraju u glavnom turniru. Kod dječaka imamo prvog i drugog nositelja iz Hrvatske i još 11 dječaka iz Hrvatske. Igrat će i nekoliko članova Teniskog kluba Vinkovci ali će oni igrati u kvalifikacijama”, rekao je Vlado Vergaš, direktor turnira.

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio 23 zlatna, 8 srebrnih i 3 brončana odličja u Osijeku

IVANKOVO-U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, održano je 4. kolo Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije. Na natjecanju se okupilo 252 karataša iz klubova naše regije: Karate Akademija Osijek, Kuna, Beli Manastir, Esseker, Hrvatski Sokol, Max, Nexe, Osijek Žito, Shotokan Darda, Slavonski Brod, Valpovo, Višnjevac, Vukovar te Ictus.

KK Max Ivankovo na natjecanje je prijavio 17 natjecatelja u 41 kategoriji koji su tom prilikom osvojili ukupno 34 odličja – 23 zlatna, 8 srebrnih i 3 brončana. 

Zlatno odličje osvojili su: Petra Dogan, Sara Haban 2x, Marko Jurić 2x, Emanuela Kockarević 2x, Lana Kockarević 3x, Matej Naletilić, Luka Požega 2x, Matej Tisucki 2x, Ružica Vukić 2x, Toni Vukić, Leon Vukoja 2x, Lara Žgela 2x i Luka Žgela.

Srebrno odličje osvojili su: Matej Naletilić, Eva Požega, Luka Požega, Matej Tisucki, Toni Vukić, Luka Žgela 2x i kata tim u sastavu Lara Žgela, Sara Haban i Petra Dogan.

Brončana odličja osvojili su: Iva Kockarević, Emanuela Kockarević i Leon Vukoja.

Na natjecanju su još nastupili Nina Šimić i Iva Puškarić, ali nažalost nisu uspjeli doći do odličja.

I u 4. kolo KK „Max“ Ivankovo ostvario je najbolje rezultate u konkurenciji 16 klubova, te je još više učvrstio prvu poziciju u ukupnom poretku.

 

Ante Kolak odličnom igrom do prvog mjesta na regionalnom prvenstvu Slavonije i Baranje

VINKOVCI-U Osijeku, je odigrano regionalno prvenstvo Slavonije i Baranje u stolnom tenisu za mlađe kategorije. Predstavnik STK Cibalia u kategoriji najmlađih kadeta Ante Kolak, osvoji je prvo mjesto i okitio se titulom pobjednika turnira.

Od ženskog djela vinkovačke ekspedicije, Zara Kolak plasirala se u finalnu grupu kod kadetkinja što niej uspjelo Barbari Vučinić i Martini Grizelj.

 

Franko Krstić pozvan rukometnu selekciju Slavonije za nastup u Švedskoj

VUKOVAR-Član HRK Borovo Franko Krstić (2004.) pozvan je u rukometnu selekciju Slavonije („Slavonia handball team“) koja će u srpnju 2018. sudjelovati na Partille Cup-u u Švedskoj. 

Nositelj rukometne selekcije Slavonije je RK Valpovka jedna od najboljih ekipa u državi i ujedno najbolja slavonska ekipa u uzrastu 2004./2005. Poziv takve ekipe, velika je čast Franku i dokaz je da se veliki trud i rad na treninzima u HRK Borovo itekako isplatio. 

Partille Cup je najveći međunarodni turnir na svijetu i po mnogima predstavlja neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade rukometaše. Ove godine na turniru se očekuje više od 1000 momčadi iz preko 50 država diljem svijeta, a broj samih sudionika mogao bi dosegnuti i brojku od 25 000.

 

Športski karate klub ''Ictus'' osvojio 6 zlatnih, 4 srebrna i 5 brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-Dana 25. ožujka  2018. godine  u dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je prvo kolo Otvorene karate lige za sezonu 2017./2018., u kojemu je nastupilo 252 natjecatelja iz 14 klubova među kojima je nastupilo i 17 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno petnaest  (15)   odličja i to   :  6 zlatnih, 4 srebrna i  5 brončanih odličja.   

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji juniora i mlađih seniora  Filip Jurić osvojio je u svakoj po zlatno odličje.  Nastupima u katama pojedinačno u kategoriji učenica i mlađih kadetkinja Tricia Vujeva odličnim izvedbama osvojila je jedno zlatno i jedno srebrno odličje . Vrlo dobrim izvedbama u katama pojedinačno brončana odličja u svojim kategorijama osvojili su Damir Ćulubrk, Franjo Križanac  i Ivano Vukojević. 

U kategoriji mlađih učenica ekipno nastupile su Lana Šola, Elena Marunček i Marija Cindrić koje su osvojile brončano odličje, dok je kata tim učenica u sastavu Ana Matković, Antea Kraljević i Eli Matušinski u svojoj kategoriji osvojio srebrno odličje.  

Nastupivši u dvije kategorije u borbama pojedinačno Milan Ćujo je kategoriji juniora + 76 kg osvojio zlatno odličje, dok je nastupima u kategoriji juniora – 76 kg osvojio srebrno odličje. Nadalje, Leon Kljaić je također nastupio u borbama pojedinačno u dvije kategorije kojom prilikom je u obje osvojio po zlatno odličje.  Adrian Buinac nastupio je u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta +57 kg te osvojio srebrno odličje, dok je Luka Ćujo nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta -45 kg osvojio brončano odličje. 

Sukladno ostvarenim rezultatima natjecatelji ŠKK „ICTUS“ Vinkovci u ukupnom poretku održanog 4. kola zauzeli su odlično treće mjesto od 14  klubova.      

Natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“  Vinkovci nastupili su pod vodstvom trenera Josipa Kuzmanovića i Stjepana Šarića,  a pored navedenih osvajača odličja nastupili su i Luka Sičanica i Robert Vukojević, dok je trener Mario Šarić na navedenom karate turniru nastupio kao sudac.   

 

Dominik Greifenstein odličnim nastupom do bronce na državnom seniorskom prvenstvu u taekwondou

VINKOVCI- U subotu 24.03.2018. godine u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a u domaćinstvu TK „Rugvice“ u Rugvici se održalo Prvenstvo Hrvatske u taekwondou za uzrast seniora.

Na natjecanju je nastupilo 123 seniora iz 42 kluba među kojima je bilo i 6 Sajnamovaca.

Brončanom medaljom okitio se mladi Dominik Greifenstein, dok je Divijan -Martin Kelava nakon uvjerljive pobjede zaustavljen u borbi za medalju te se plasirao na 5. mjesto.

Nastupili su još: Mirja Pavlović, Doris Lukić, Martina Begonja te Arian Ćosić.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Jasmine Lucić  i Ive Lukića.

 

Učenice OŠ Siniše Glavaševića Vukovar brončane na državnom školskom natjecanju u gimnastici u Rijeci

RIJEKA- Sportska dvorana u Kastvu ugostila je danas najbolje osnovnoškolske gimnastičarke i gimnastičare koji su se borili za naslov novih hrvatskih državnih prvaka. 

150 sportaša iz 16 hrvatskih županija pokazalo je svoje motoričke vještine i snagu te spretnost i gracioznost na brojnim spravama, a atraktivno natjecanje završilo je proglašenjem novih državnih prvaka – najbolje među djevojčicama učenice su OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, a među dječacima učenici OŠ Čakovec. 

U konkurenciji djevojčica pobjednice su Samoborke s ukupno osvojenih 311,6 bodova. Srebro su osvojile su učenice OŠ Brajda iz Rijeke s 310,6 bodova dok je treće mjesto pripalo gimnastičarkama  OŠ Siniše Glavaševića Vukovar s ukupno osvojenih 308,7 bodova.

 U konkurenciji dječaka zlato su osvojili Čakovčani s 309,2 boda, srebro natjecatelji iz Rijeke s ukupno 308,35 bodova dok su na trećem mjestu učenici OŠ Bogoslav Šulek iz Slavonskog Broda s 307,55 bodova.

Natjecanje je organizirao Hrvatski školski sportski savez uz pomoć Školskog sportskog saveza Primorsko-goranske županije, a odvilo se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport.