Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Fran Čopčić zlatni i najbolji junior u Fojnici, Ana Lukić i Borna Dujić zlatni u Čavlima

VINKOVCI- Proteklog vikenda u Fojnici je održan međunarodni turnir Fojnica Open 2018 na kojem je nastupilo oko 300 natjecatelja iz tridesetak klubova među kojima su bili i natjecatelji iz TK „Sajnamija“.

Za Sajnami zlato je osvojio Fran Čopčić koji je na kraju dobio i pehar za najboljeg juniora turnira.

U kategoriji juniorki srebrom se okitila Ivana Firi, kao i kadetkinja Gabrijela Plašć koja je također izborila srebrnu medalju.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić.

U subotu 02.06.2018. godine u Čavlima se održalo međunarodno natjecanje u taekwondou koje je okupilo natjecatelje iz Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine. Domaćin natjecanja su bili klubovi „Grobnik“ i „Rječina“.

TK „Sajnami“ je nastupio sa dva natjecatelja koji su ostvarili stopostotni učinak.

U kategoriji kadetkinja Ana Lukić osvojila je zlatnu medalju dok se u kategoriji mlađih kadeta Borna Dujić također okitio zlatom.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Ive Lukića i Divijana Martina Kelave

 

 

Plivački klub Orion Vinkovci osvojio jedno zlato, šest srebra i šest bronci u Novom Sadu

VINKOVCI-Plivačko natjecanje Zmaj 2018., održano 2. lipnja 2018. u Novom Sadu, veliko je međunarodno natjecanje koje je ove godine okupilo preko 400 plivačica i plivača iz 26 klubova iz Bugarske, Hrvatske, Srbije, pa čak i iz daleke Rusije! 

PK Orion nastupio je u s pet plivačica i deset plivača u pratnji trenera Maše Pešec, Saše Tompe i Marka Novoselca.  Natjecatelji su: Ena Dukić, Lorena Mustafić, Adela Matošević, Laura Matić, Dorotea Živalj, Lovro Matoš, Roko Bartulović, Boris Đurić, Marko Grubić, Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Matej Lončar, Dinko Nađ, Matej Pfaf i Dominik Živalj.  

U jakoj konkurenciji osvojeno je 13 medalja – jedna zlatna, šest srebrnih i šest brončanih! 

 

Matej Pfaf osvojio je zlato i dva srebra, Nikola Ćaleta, Laura Matić i Dorotea Živalj po srebro i broncu, Adela Matošević srebro, Dominik Živalj dvije bronce i Marin Svilar broncu. Uz to isplivane su nove norme za Prvenstvo Hrvatske – ovoga puta svoj nastup osigurao je Dominik Živalj na 100m i 200m prsno te Adela Matošević na 200m leđno! Čestitke Dominiku i Adeli, osvajačima medalja, ali i svim našim natjecateljima na uspješnom nastupu na ovom natjecanju. 

Pojedinačni su rezultati sljedeći: 

Matej Pfaf – B kategorija – 1. 200m leđno, 2. 50m leđno, 2. 100m leđno, 4. 100m prsno 

Nikola Ćaleta – B kategorija – 2. 50m slobodno, 3. 100m slobodno, 6. 100m leptir

Dorotea Živalj – A kategorija – 2. 50 m leđno, 3. 50m leptir 

Laura Matić – A kategorija – 2. 100m prsno, 3. 100 m leđno, 6. 50m slobodno

Adela Matošević – C kategorija – 2. 100m leđno, 5. 200m leđno, 5. 100m leptir

Dominik Živalj – B kategorija – 3. 100m prsno, 3. 50m leptir, 4. 200m prsno   

Marin Svilar – B kategorija – 3. 100m leđno, 4. 100m prsno, 5. 200m prsno  

Matej Lončar – B kategorija – 4. 100m leđno, 7. 100m slobodno 

Lovro Matoš – E kategorija – 6. 100m prsno

Dinko Nađ – C kategorija – 7. 100m leđno, 9. 200m slobodno

Lorena Mustafić – C kategorija – 8. 100m leđno

Ena Dukić – E kategorija – 10. 100m prsno.  

 

 

 

Dominik Greifenstein viceprvak države do 21 godinu u taekwondou

VINKOVCI-U subotu, 02.06.2018. godine, u Čavlima održano je Prvenstvo Hrvatske  za mlađe seniore U-21, u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a u domaćinstvu TK klubova „Grobnik“ i „Riječina“. Na Prvenstvu su nastupili i članovi Sajnamija koji su ostvarili odličan rezultat.

Za Sajnami srebro je osvojio Dominik Greifenstein dok se Doris Lukić okitila broncom. Bez odličja su ostali Martina Begonja i Matej Ćosić kojemu je ovo bio prvi seniorski nastup.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Ive Lukića i Divijana Martina Kelave.

 

 

Filip Geljić i Josip Slaviček zlatni na međunarodnom karate turniru u Sisku

VINKOVCI-U subotu, 2. lipnja 2018. godine održan je u 27. Međunarodni karate turnir Sisak Cup. Nastupilo je oko 200 natjecatelja iz 36 klubova. 

Pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 6 natjecatelja koji su osvojili ukupno 5 odličja u borbama, od čega 2 zlata, 2 srebra i 1 broncu. 

Zlatne medalje osvojili su Filip Geljić i Josip Slaviček.

Srebrne medalje osvojili su Mislav Iličić i Nika Brkić. 

Brončanom medaljom okitio se Luka Idžanović. Zapažen nastup imala je i Lucija Martinović koja je osvojila 5 mjesto. Nakon uspješno odrađenog turnira u Sisku, Karate klub Vinkovci nastavlja sa pripremama za polaganje učeničkih i majstorskih zvanja.

 

Lovro Suevich i Tara Wurth državni prvaci do 16 godina u tenisu

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' uspješno je završeno Državno prvenstvo za juniorke i juniore do 16 godina koje se igralo pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca.

U prvom polufinalu u kategoriji juniora Jovan Ilić (TK ''Olimpija'' Osijek) pobijedio je prvog nositelja turnira Ivana Karla Bana (TK''Ogulin'') sa 6:0, 6:4, dok je drugom polufinalu Lovro Suevich (3, TK''Zagi'', Zagreb) pobijedio Frana Mitrovića (TK''Ponikve'', Zagreb) u tri seta sa 5:7, 7:5, 6:1.U finalu turnira u kategoriji juniora vidjeli smo odličan tenis između Lovre Suevicha i Jovana Ilića. Prvi set je dobio Ilić sa 6:7(4), dok su preostala dva seta otišla na stranu Suevicha sa 6:2, 6:3, te je tako sa ukupnih 6:7(4), 6:2, 6:3 Lovro Suevich osvojio naslov prvaka u kategoriji do 16 godina.

U kategoriji juniorki u prvom polufinalu Ita Habeković (HTK''Zagreb''), inače prva nositeljica turnira pobijedila je Maju Stanić (TK ''Kastav'' Rijeka) sa 6:3, 6:2, dok je u drugom polufinalu Tara Wurth (TK''Iteam'', Zagreb), druga nositeljica turnira pobijedila Marijanu Majetić (6, TK ''Victoria'', Zagreb) sa 6:3, 7:6(7).U finalu turnira Tara Wurth pokazala je svu svoju kvalitetu i sa 6:2, 6:1 pobijedila prvu nositeljicu turnira Itu Habeković, te osvojila naslov pobjednice do 16 godina.

U turniru parova u kategoriji juniorki prvo mjesto osvojila je kombinacija Mia Rae Vićan / Tara Wurth (obje TK ''Iteam''') koja je u finalu pobijedila  par  Matea Boderištanac (TK ''Iteam'' / Marijana Majetić (TK ''Victoria'', Zagreb) sa 2:6,6:1, 10:6.

U turniru parova u kategoriji juniora prvo mjesto osvojio je par Adrijan Hržić (TK''Rukavac'')/ Anton Šarunić (TK''Opatija ) koji je sa 6:3, 6:3 pobijedio par Alen Bill (TK''Pro 2000'', Poreč) /Fran Mitrović (TK ''Ponikve'', Zagreb).

Nagrade najuspješnijima podijelili su predsjednik Teniskog kluba '''Vinkovci'' Mario Brkić, te dopredsjednik kluba Vjekoslav Rimac, dok su suci na turniru bili Tomislav Marojević, Vlado Vergaš, Ivan Kubiček, Damir Šesto, a ulogu vrhovnog suca obnašao je Zdenko Hečej iz Osijeka.

 

Karate klub ''Ictus'' Vinkovci osvojio 4 zlatna , 4 srebrna i 9 brončanih odličja na prvenstvu Slavonije i Baranje

VINKOVCI-Proteklog vikenda  u Vukovaru je održano Prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu  na kojemu je nastupilo 266 natjecatelja iz 14 klubova među kojima je bilo i 15 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno 17 odličja i to:  4 zlatna ,  4 srebrna i 9 brončanih odličja.   

Svojim nastupima u dvije kategorije u borbama pojedinačno, u juniorima  +76 kg i mlađim seniorima -76 kg, Milan Ćujo osvojio je, vrlo dominantnim izvedbama, u svakoj od kategorija po zlatno odličje. Također, nastupima u dvije kategorije u borbama pojedinačno, u juniorima -68 kg i mlađim seniorima – 67 kg,  Filip Dežić je u svakoj kategoriji osvojio po srebrno odličje.  Jednako dobar u borbama pojedinačno, u kategorijama mlađi kadeti +57 kg i kadeti -63 kg,   bio je i Leon Kljaić, koji je u kategoriji mlađih kadeta osvojio zlatno , a u kategoriji kadeta srebrno odličje. Nadalje, u dvije kategorije u borbama pojedinačno, mlađi kadeti -41 kg i kadeti -52 kg,  nastupio je i Luka Ćujo koji je  u svakoj od kategorija osvojio po brončano odličje.  U borbama pojedinačno nastupili su još Damir Ćulubrk, kategorija mlađi ičenici +38kg, i Dorijan Dežić, kategorija učenici -42 kg,  koji su svaki i svojoj kategoriji osvojili po brončano odličje. 

Nastupivši u dvije kategorije u katama pojedinačno Tea Zlojić je u kategoriji mlađih seniorki osvojila zlatno , a u kategoriji juniorki brončano odličje, dok je Damir Ćulubrk u katama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika osvojio brončano odličje, dok je Franjo Križanac,  koji je nastupio u katama pojedinačno u kategoriji učenika, također osvojio brončano odličje.

 U kategoriji kate ekipno, u kategoriji mlađih učenica brončano odličje osvojio je kata tim u sastavu Lana Šola, Elena Matušinski i Marija Cindrić, dok je kata tim u sastavu Franjo Križanac, Lukša Lučić i Damir Ćulubrk u kategoriji mlađih učenika osvojio srebrno odličje.  

 Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci na Prvenstvu Slavonije i Baranje u karateu zauzeo je ukupno 6 mjesto što predstavlja odličan uspjeh.    

          ,                              

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio 10 zlata, 8 srebra i 9 bronci na prvenstvu Slavonije i Baranje


 VUKOVAR-U dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru karate kluba „Vukovar 91“ organizirao je Prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu. Na natjecanju je nastupilo 266 natjecatelja iz 14 klubova.

 Karate klub „Max“ Ivankovo nastupio je sa 18 natjecatelja u 29 kategorija i osvojio je ukupno 27 odličja – 10 zlata, 8 srebra i 9 bronci.

 Zlato su osvojili Iva Kockarević, Lana Kockarević, Emanuela Kockarević 2x, Petra Dogan, Matej Tisucki, Luka Požega, Marko Jurić, Benjamin Ljubas, Lovro Tisucki.

 Srebro su osvojili Lana Kockarević, Iva Livaja, Nada Mrkonja, Požega Eva, Toni Vukić, kata tim u sastavu Petra Dogan, Sara Haban i Lara Žgela, kumite tim kadeti u sastavu (Lovro Tisucki, Marko Jurić i Benjamin Ljubas) i kumite tim mlađe kadetkinje (Lana Kockarević, Emanuela Kockarević i Nada Mrkonja).

 Broncu su osvojili Sara Haban, Matej Naletilić, Matej Tisucki, Leon Vukoja, Lara Žgela, Luka Žgela 2x, kumite tim učenici (Luka Žgela, Toni Vukić i Matej Tisucki) i kumite tim učenici 2 (Luka Požega, Matej Naletilić i Leon Vukoja).

 U konkurenciji 14 klubova KK „Max“ Ivankovo zauzeo je visoko 3. mjesto.

 Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele. U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.