Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Sport

Magdalena Đekić i Mato Brandt najbolji su sportaši Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu

ILOK-U Iloku su danas podijeljene nagrade i priznanja za najuspješnije sportaše i sportske kolektive u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2018. godinu, a u organizaciji Županijskog saveza športova i Plave vinkovačke televizije.

Nagradu za najboljeg sportaša dobio je Mato Brandt, član Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar, državni reprezentativac i najbolji sportaš Vukovarsko-srijemske županije i u prošlogodišnjem, ali i pretprošlogodišnjem izboru. 

Najbolja sportašica je Magdalena Đekić, članica vinkovačkog Atletskog kluba Cibalia, koja je jedna od najperspektivnijih bacačica Hrvatske. 

Nagradu za najperspektivnijeg sportaša dobio je Dion Drena Beljo, član HNK Cibalia, a najperspektivnija sportašica je Ivana Firi, članica vinkovačkog Taekwondo kluba Sajnami. 

Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Eva Blažević, koja se atletikom počela baviti 2015. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba, a od 2017. članica je Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Natječe se u kategoriji F56, riječ je o sportašima s različitim stupnjevima oštećenja kralježnice i amputacije. Tijekom prošle godine osvojila je čak šest odličja na pojedinačnim i ekipnim Prvenstvima Hrvatske i to u tri discipline.

Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar najbolja je ekipa županije, a posljednjih petnaestak godina značajan je čimbenik i u hrvatskoj odbojci. 

Rukometni klub Spačva najbolja je momčad naše županije, jer posljednjih nekoliko godina oni su perjanica vinkovačkog, ali i muškog kolektivnog sporta našeg kraja. 

Posebna priznanja dobili su: Andrija Bliml iz Judo kluba ''Vinkovci'', Nikolina Josipović iz Atletskog kluba ''Cibalia '' Vinkovci, Diana Pavlović iz Judo kluba ''Vinkovci''.

 

Sajnamovci u protekloj godini osvojili 203 medalje

VINKOVCI-U subotu 23. veljače Gradsku vijećnicu grada Vinkovaca ispunili su članovi TK „Sajnami“  koji je održao svoju Izvještajnu skupštinu, na kojoj su se podnijela Izvješća za 2018. godinu te usvojio Plan i program rada za 2019. godinu, te dodijelila Priznanja povodom 15 godina aktivnog djelovanja Udruge.

Skupštinu je vodio predsjednik TK „Sajnami“ Darko Domaćinović koji je nove članove upoznao sa 15 godina rada kluba u kojima je Sajnami osvojio 34 Državne medalje te 15 medalja sa G turnira, zabilježio nastupe za Hrvatsku reprezentaciju: Divijana-Martina Kelave koji je 2 puta osvajao 5. mjesto na Europskim Prvenstvima, Vanesse Šegec koja je skupa sa Divijanom nastupila na Europskom Prvenstvu za studente, Dominika Greifensteina koji je zajedno sa trenericom Jasminom Lucić nastupio na Europskom Prvenstvu U-21.

Trenerica Jasmina Lucić podnijela je Izvješće o rezultatima u 2018. godini u kojoj su natjecatelji Sajnamija osvojili 203 medalje od toga ih je 6 osvojeno na Prvenstvima Hrvatske te 2 na G turnirima.

Osim u Hrvatskoj Sajnamovci su u 2018 godini nastupili i u BiH, Sloveniji, Austriji, Grčkoj i Poljskoj.

Predsjednik Darko Domaćinović u ime TK „Sajnami“ povodom 15 godina aktivnog djelovanja kluba uručio je Zahvale za nesebičan doprinos u radu i razvoju kluba: Županiji Vukovarsko-srijemskoj, Gradu Vinkovcima, Županijskom savezu športova Vukovarsko-srijemske županije, Zajednici športskih udruga grada Vinkovaca, Općini Vrbanja, gospodinu Zlatku Zovku, te trenerima Ivi Lukiću i Hrvoju Kušeti, a trenerica Jasmina Lucić je Zahvalu uručila predsjedniku Darku Domaćinoviću.

Predsjednik je također uručio Priznanja istaknutim članovima kluba koji nisu više natjecateljski aktivni, a osvajali su medalje na državnim natjecanjima i G turnirima te su svojim rezultatitma dali doprinos klubu, a to su: Divijan – Martin Kelava, Vanessa Šegec, Vedran Dakić, Marija Koledić, Tihomir Baličević, Danijel Baličević, Ivona Lukić, Nikolina Agelić, Josipa Marić, Arian Ćosić i Dino Jurić-Šestić.

Mlađe kategorije STK Cibalia ostvarile direktan plasman na prvenstvo Hrvatske

VINKOVCI-U Osijeku na finalnom turniru Regije istočna Slavonija za mlađe kategorije, mlađe kadetkinje i juniorke STK Cibalia ostvarile su direktan  plasman na finalni turnir ekipnog prvenstva Hrvatske,  među osam najboljih u RH. 

Njihovi muški suigrači, ostvarili su drugo mjesto u regiji Istočna Slavonija u rangu mlađih kadeta(david Anabak, David Maršić i Ante Kolak), u finalu su poraženi rezultatom 3:2 od STK Vodovod Osijek, dok su juniori (Ivan Grahić,Dominik Grahić i David Andabak) zauzeli treće mjesto iza STK Vodoovd Osijek i STK Dračice Đakovo. 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio 17 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončana odličja u Osijeku

IVANKOVO-U nedjelju, 17.02.2019. održana je Otvorena karate liga Karate saveza Osječko-baranjske županije. Na natjecanju je sudjelovalo čak 263 natjecatelja iz 18 klubova regije: KK Max – Ivankovo, KK Ictus – Vinkovci, KK Beli Manastir 98 - Beli Manastir, KK Hrvatski Sokol – Osijek, KK Vinkovci – Vinkovci, Karate Akademija Osijek – Osijek, KK Slavonski Brod - Slavonski Brod, KK Shotokan Darda – Darda, KK Nova Gradiška - Nova Gradiška, KK Esseker – Osijek, KK Valpovo – Valpovo, Karate klub Kuna – Osijek, KK Nexe – Našice, KK Osijek Žito – Osijek, KK Višnjevac – Osijek, KK HUS – Osijek, KK Đakovo - Đakovo i KK HVIDRA Osijek – Osijek.

KK Max – Ivankovo nastupio je sa 17 natjecatelja u 30 kategorija koji su osvojili ukupno 25 odličja i to 

Zlatno odličje osvojili su Iva Kockarević, Petra Dogan 2x, Luka Žgela 3x, Leon Vukoja 2x, kata tim Max, Eva Požega, Matej Naletilić, Luka Požega 2x, Borna Mrkonja, Emanuela Kockarević 2x i Lana Kockarević.

Srebrno odličje osvojili su Lara Žgela, Luka Žgela, Nada Mrkonja, Ružica Vukić, Lovro Tisucki i kumite tim Max učenici.

Brončano odličje osvojili su Lana Kockarević i Leon Vukoja.

Na natjecanju su još nastupili Petar Barišić i Gabrijela Sambol ali nisu uspjeli doći do pobjedničkog postolja.

U konkurenciji 18 klubova KK „Max“ Ivankovo osvojio je 1. mjesto te je učvrstio 1. poziciju u ukupnom poretku.

Natjecatelje je vodio učitelj karatea David Žgela. Glavni sudac na natjecanju bio je i naši učitelji karatea Zdravko Perlić.

 

Gabriel Klen zlatni, Lara Žgela brončana u Somboru

IVANKOVO- Karate klub ''Max'' Ivankovo pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele natjecatelji Lara Žgela i Gabriel Klen imali su vrlo uspješan nastup na međunarodnom turniru u Somboru. 

Gabriel Klen osvojio je zlatno odličje, a Lara Žgela brončano.

 

Plivački klub Orion osvojio četiri zlatna, četiri srebrna i četiri brončana odličja na jakom međunarodnom natjecanju

VINKOVCI-Na 11. Piccolo  međunarodnom plivačkom natjecanju u Sremskoj Mitrovici 17. veljače 2019. plivačice i plivači PK Orion osvojili su dvanaest medalja – po četiri zlatne, srebrne i brončane! 

U konkurenciji 20 klubova i 284 natjecatelja, Orionovci su zauzeli visoko treće mjesto po ukupnom broju osvojenih medalja.  Za Klub je nastupila brojna ekipa: Filip Majko, Luka Hrgović, Patrik Šekrst, Lucas Čolaković, Filip Čolaković, Ivan Vidaković, Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek, Matej Lončar, Petar Hrgović, Alojzije Ćaleta, Matej Pfaf, Marin Svilar, Dinko Nađ, Ena Dukić, Marija Ćaleta, Iva Čorak, Adela Matošević, Lana Jurić i Laura Matić.   

Po zlato i srebro osvojili su Nikola Ćaleta, Laura Matić i Lana Jurić, Iva Čorak osvajačica je srebra, a broncama su se okitili Alojzije Ćaleta, Matej Pfaf, Marin Svilar i Marija Ćaleta. 

Vrhunac natjecanja odigrao se na samome kraju, kada se plivala štafetna utrka 8x50 m leptir, ujedno i memorijalna utrka ovoga natjecanja. Uvjerljivu pobjedu i zlatnu medalju ostvarila je mješovita štafeta 8 x 50 slobodno u sastavu Nikola Ćaleta, Laura Matić, Dorian Vugrek, Lana Jurić, Matej Pfaf, Iva Čorak, Adela Matošević i Alojzije Ćaleta! Štafeta PK Orion zasluženo je osvojila pehar i pokazala kako zajedništvo, trud, rad i disciplina nikada ne prolaze nezapaženo. Za vrijeme štafetne utrke, PK Orion imao je najglasnije navijače, koji su svojim navijanjem bodrili Orionovce i veselili se postignutom uspjehu.

Još jedno uspješno natjecanje na početku sezone čime je trenerica Maša Pešec iznimno zadovoljna.

Pojedinačni su rezultati (do 10. mjesta) sljedeći: 

Nikola Ćaleta (15 – 16  godina) 1. mjesto na 100m leptir, 2. mjesto na 100m slobodno

Laura Matić (17 godina i stariji) 1. mjesto na 100m prsno, 2. mjesto na 100m leđno

Lana Jurić (17 godina i stariji) 1. mjesto na 100m leptir, 2. mjesto na 100m slobodno

Iva Čorak (13 – 14 godina) 2. mjesto na 100m leđno, 4. mjesto na 100m slobodno 

Alojzije Ćaleta (17 godina i stariji) 3. mjesto na 100m leptir, 4. mjesto na 100m slobodno

Matej Pfaf (15 – 16  godina) 3. mjesto na 100m leđno, 6. mjesto na 100m prsno 

Marin Svilar (15 – 16  godina) 3. mjesto na 100m prsno, 7. mjesto na 100m leđno 

Marija Ćaleta (9 – 10 godina) 3. mjesto na 100m leđno 

Dorian Vugrek (15 – 16  godina) 4. mjesto na 100m leđno, 5. mjesto na 100m slobodno

Adela Matošević (13 – 14 godina) 5. mjesto na 100m slobodno, 6. mjesto na 100m leptir

Patrik Šekrst (11 – 12 godina) 6. mjesto na 100m leđno 

Ivan Vidaković (13 – 14 godina) 8. mjesto na 100m prsno

Ena Dukić (9 – 10 godina) 10. mjesto na 100m slobodno

Matej Lončar (15 – 16  godina) 10. mjesto na 100m leđno. 

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio jedno zlatno, četiri srebrna i šest brončanih odličja u Tuzli

IVANKOVO- Na međunarodnom karate turniru „Valentinovo“ u Tuzli nastupilo je preko 1.000 natjecatelja iz 96 klubova i 7 država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija). Karate klub „Max“ nastupio je sa 10 natjecatelja u 12 kategorija i osvojio je ukupno 11 odličja – 1 zlatno, 4 srebrna i 6 brončanih.

Zlatno odličje osvojila je Petra Dogan.

Srebrna odličja osvojili su Lana Kockarević, Petra Dogan, Luka Požega i Luka Žgela.

Brončana odličja osvojili su Ružica Vukić, Emanuela Kockarević, Matej Tisucki, Leon Vukoja, Eva Požega i Luka Žgela.

Na natjecanju je još nastupio i Marko Jurić koje je u vrlo neizvjesnoj borbi izgubio u prvom kolu.

Osvajanje 11 odličja u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji je samo dokaz kontinuiranog kvalitetnog rada i zalaganja svih u klubu.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učiteljice karatea Antonije Damjanović.

U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.