Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sport

Ana Marija Kovač isplivala četiri zlata i dva srebra na plivačkom natjecanju osoba s invaliditetom

VINKOVCI- Plivačica PK Barutana Vinkovci, Ana Marija Kovač  nastupila je u tri discipline na  50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđa na otvorenom regionalnom prvenstvu osoba s invaliditetom, u Rijeci, u organizaciji PK Forca Rijeka, na kojem je sudjelovalo 120 plivača. 

U juniorskoj kategoriji na 100 metara slobodno, 50 metra slobodno i 50 metara  leđno osvojila je zlatno odličje, kao i u apsolutnoj kategoriji na 100 metara leđno.U apsolutnoj kategoriji na 50 slobodno i 50 leđno osvojila je srebrno odličje 

 

 

Vukovarske gimnastičarke ekipno prve u tri kategorije

VUKOVAR-U Vukovaru je u subotu 6.10. održano natjecanje u ženskoj sportskoj gimnastici KUP Hrvatske Regija istok, 56. KUP Slavonije i Baranje 3. kolo D programa ŽSG. 

Natjecanje je bilo  u sportskoj dvorani Borovo i to po prvi puta u velikoj dvorani. Osim gimnastičarki iz Vukovara sudjelovale su i gimnastičarke iz Valpova, Vinkovaca Sl Broda i Požege. 

Natjecanje je proteklo odlično, natjecateljski uvjeti toliko dobri da su gosti bili iznenađeni, a za dobro raspoloženje zaslužna je publika. Pročelnik odjela za kulturu, obrazovanje i sport grada Vukovara Dražen Kobašević pozdravio je sve prisutne, natjecateljicama zaželio puno sportske sreće i otvorio natjecanje. Natjecalo se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u tri kategorije: kadetkinje, juniorke i seniorke. Vukovarske gimnastičarke su natjecanje odradile na vrlo visokoj razini i u najboljem svjetlu se predstavile pred domaćom publikom. 

Kadetkinje: ekipno 1. GK Vukovar, 2. GD Sokol Požega, 3. GD Hrvatski sokol Valpovo                                   

Pojedinačno (članice GKV):  1. Mia  Barac, 2.Mia Lozančić, 3.Hana Antunić i 5.Tamara Stefanović

Juniorke: ekipno 1.GK Vukovar, 2.GK Sokol Sl Brod, 3.GD Sokol Požega i 4.GK Hrvatski sokol Vinkovci.  Pojedinačno su vukovarske gimnastičare ostavrIle slijedeći plasman 1.Aurora Ristović, 2.Lana Ernjaković, 5.Helena Vučković, 6.Sara Vukosavljević, 7.Lana Hajrić i 10.Andreja Krnjajić.

Seniorke: ekipno 1.GK Vukovar, 2.GD Hrvatski sokol Valpovo, 3.GK Hrvatski sokol Vinkovci   Pojedinačno: 1.Tea Stojšić, 2.Petra Petričević, 8.Dijana Andrašević i 9.Dora Čikanović

Uloženi trud se isplatio, dobar rezultat nije izostao, a treneri i uprava su ponosni na svoje cure. Nakon ovog natjecanja GKV je bogatiji za 3 zlata ekipno i 3 zlata, 3 srebra i 1 broncu pojedinačno.

 

Dominik Greifenstein osvojio zlatnu medalju i pehar za najboljeg juniora taekwondo turnira u Zagrebu

VINKOVCI-U nedjelju 7. listopada u Zagrebu se održao 13. Kondor Open 2018 u odličnoj organizaciji TK „Kondor“ na kojem je nastupilo preko 500 natjecatelja iz 66 klubova iz Italije, Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske i Hrvatske među kojima su bili i predstavnici TK „Sajnamija“ koji je i ovaj put ostvario zapažen rezultat.

U kategoriji juniora Dominik Greifenstein osvojio je zlatnu medalju i pehar za najboljeg juniora turnira dok je Fran Čopčić odličnim borbama osvojio 5. mjesto.

Za kategoriju kadeta ovo je bio izborni turnir za reprezentaciju Hrvatske, na kojem je nastupio Patrik Sučić koji je unatoč promjeni težinske kategorije ostvario 3 uvjerljive pobjede te osvojio srebrnu medalju i bodove koji su ga ostavili u utrci za nadolazeće Kadetsko Prvenstvo Europe, a slijedeći i ujedno zadnji izborni turnir se održava 20 – tog listopada u Zagrebu.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Jasmine Lucić i Divijana-Martina Kelave, a na natjecanju je sudila Lea Grbavica. 

 

Humanitarnom utakmicom prikupljeno 13.000 kuna za Adama Šimića iz Novih Jankovaca

NOVI JANKOVCI-Veliko srce još jednom su pokazali u Novim Jankovcima kad je u pitanju pomoć za svoje mještane.Kako bi se prikupila novčana sredstva za 42-godišnjeg momka,  Adama Šimića iz Novih Jankovaca, oboljelog od leukemije, odigrana je humanitarna nogometna utakmica.

Igrali su veterani  ''Croatia'' i prijatelji Adama, a u ovakom susretu rezultat se mjerio donacijama. Velika zahvala svima koji su se odazvali i pokazali veliko srce Novih Jankovaca, a kako ističu organizatori posebno hvala g. Borisu Dragičević i općini Stari Jankovci.

Na kraju recimo da je ovom humanitarnom utakmicom prikupljeno 13.000 kuna za Adama Šimića iz Novih Jankovaca.

 

Preko 130 igrača na stolnoteniskom turniru u Nuštru

NUŠTAR-Peti stolnoteniski turnir „Nuštar Open“ je održan u znak sjećanja na početak listopada 1991. godine kada je Općina Nuštar doživjela najveća stradanja u domovinskom ratu, okupaciju mjesta Cerića i Marinaca te herojsku obranu Nuštra. Organizator je bio STK Nuštar dok su pokrovitelji bili Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i Općina Nuštar.

U dva dana natjecanja ovom Memorijalu se odazvalo ukupno 130 igrača iz čak 25 klubova iz cijele Slavonije i Baranje te jedan klub iz Bosne i Hercegovine.

Dana 6. listopada 2018. godine odigran je kadetski turnir.

Sudjelovalo je 80 igrača iz sljedećih klubova: Graničar(SL.Brod),Cibalia(Vinkovci), Donji Miholjac,Kreka(Tuzla), Opatovac, Vodovod (Osijek), OŠ Retkovci-Područna škola Prkovci,Spin(Gunja),Županja,Lokomotiva 1964,Dračice(Đakovo) te STK Nuštar. 

 

Rezultati po kategorijama:

KLINCEZE 

1.  Nađa Đulović ( Kreka, Tuzla ,BiH)

2.  Schweigert Julija (Donji Miholjac)

3.  Mesić Korana   (NUŠTAR) i Miličić Hana (Donji Miholjac)

 

NAJMLAĐI KADETI

1. Kubiček David (NUŠTAR)

2. Kolak Ante (Cibalia,Vinkovci)

3. Damjanović Marko(NUŠTAR) i Slavić Lukas(Lokomotiva 1964, Vinkovci)

 

 NAJMLAĐE KADETKINJE

1.Čmelak Hana (Donji Miholjac)

2. Vučinić Barbara(Cibalia Vinkovci)

3. Kovačević Laura(Graničar Sl.Brod) i Vukovac Elena(Vodovod, Osijek)

 

MLAĐI KADETI

1. Bistrović Darijo (Opatovac)

2. Pap Norman(Opatovac)

3. Majstorović Dominik (NUŠTAR) i Marjanović Gabriel(Vodovod, Osijek)

 

MLAĐE KADETKINJE

1. Tonka Rudnički (NUŠTAR)

2. Ratković Petra(Graničar, Sl. Brod)

3. Hat Lucija (Donji Miholjac) i Kolak Zara (Cibalia, Vinkovci)

 

KADETI

1. Krajinović Luka (Vodovod, Osijek)

2. Ehman Ivan (Vodovod, Osijek)     

3. Jelsovec Marin i Zelić Fran (Vodovod, Osijek)

KADETKINJE

1. Kovač Nina (Vodovod, Osijek)         

2. Perković Katarina (Vodovod, Osijek)

3. Vištica Iva (NUŠTAR) i Jerković Ana (Vodovod, Osijek)

Dana 7.listopada 2018. godine je odigran turnir seniora i veterana

Sudjelovalo je 50 igrača iz klubova diljem Slavonije i Baranje. Prije početka turnira igrači su paljenjem svijeća kod novootvorenog spomenika poginulim i nestalim braniteljima Nuštra odali počast.

Rezultati po kategorijama

SENIORI DO 45 GODINA STAROSTI

1.Stanić Dražen (Strmac, Nova Gradiška)

2. Bosnić Goran ( Vinkovci)

3.Biber Domagoj (Županja) i Jularić Ivan (Kaniža)

VETERANI OD 46. DO 60. GODINE STAROSTI

1.Paradžiković Marinko (Vinkovci)

2. Stevanović Goran(Petrovci)

3. Guldan Darko (Osijek) i Kosanović Mladen (Vukovar 91)

VETERANI PREKO 60 GODINA STAROSTI

1. Janković Zlatko (Bizovac)

2. Jakšić Ivan (Osijek)

3. Ćutuk Tomislav i Lukiček Rajko (Kralj Tomislav, Osijek)

IGRA PAROVA

1. Janković Zlatko/ Ćutuk Tomislav

2. Stevanović Goran / Jularić Ivan

3. Rudnički Tomislav / Majstorović Viktor (NUŠTAR) i par Gulden Darko / Opačić Tomislav

 

 

 

Seniorke treće, Ana Hemetek šesta na gimnastičkom natjecanju u Vukovaru

VINKOVCI-Prvo natjecanje u jesenskom dijelu sezone na kojem je nastupio Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci održano je u Vukovaru, u subotu, 6.10. 2018.  - 3. kolo Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici, D program.

Nastupilo je ukupno 67 gimnastičarki  iz 5 klubova - Valpova, Požege, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki. Vinkovčanke su nastupile u kategoriji juniorki i seniorki.

Juniorke u sastavu Lana Anđelić, Lucija Becić, Željka Penić, Gabriela Dolanski i Sara Vukoja osvojile su 4. mjesto u konkurenciji 4 ekipe. Najbolja pojedinka bila je Lana Anđelić na 15. mjestu od ukupno 21 gimnastičarke.

Seniorke Ana Hemetek, Marija Klarić, Dora Perić i Petra Šimunović za samo 0,20 bodova su izgubile 2. mjesto. Najbolja pojedinka bila je Ana Hemetek na 6. mjestu u konkurenciji 16 gimnastičarki. 

 

Ekipe su vodile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica.

 

Karlo Brkić odličnom igrom osvojio drugo mjesto pojedinačno, prvo mjesto u paru

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Otvoreno prvenstvo Vinkovaca za dječake i djevojčice do 12 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka Leon Zlatevski (TK''Mladost'' Zagreb), inače prvi nositelj turnira, pobijedio je Mark Smolju (TK''Osijek''), treći nositelj turnira, sa 6:0, 6:1. U drugom polufinalu Karlo Brkić (TK ''Vinkovci'') pobijedio je Karla Jurasa (TK ''Đakovo'') sa 6:0, 6:0. U finalu turnira Zlatevski je sa 6:2, 6:2 nadigrao Karla Brkića, te osvojio turnir u kategoriji dječaka do 12 godina.

U prvom polufinalu u kategoriji djevojčica Sara Barbarić ( TK ''Slavonija Žito'', Osijek ) pobijedila je Emu Šantić (TK Didon, Virovitica) sa 6:1, 6:3, dok je u drugom polufinalu Nika Henjak (TK ''Zadar'')  nakon velike borbe pobijedila Anju Belvanović (TK ''Đakovo'') sa 6:3, 6:7, 6:1 i plasirala se u finale turnira.Prva nositeljica turnira Sara Barbarić pobijedila je treću nositeljicu Niku Henjak sa 6:4, 6:1, te osvojila turnir u kategoriji djevojčica.

U finalu parova u kategoriji djevojčica par  Sara Barbarić (TK ''Slavonija Žito'') / Karla Završki (TK ''Osijek'' ) bez borbe je dobio susret protiv virovitičke kombinacije Nika Dragičević / Ema Šantić (obje TK ''Didon'').

 

U finalu parova kategoriji dječaka par Karlo Brkić (TK ''Vinkovci'') / Leon Zlatevski ( TK ''Mladost'' Zagreb) pobijedio je par Antun Trčak /Ymeri Dasar (oba TK ''Viži'') sa 6:2,6:0.

Nagrade najuspješnijima podijelio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'', te Vladimir Vulić, predsjednik  skupštine Teniskog kluba ''Vinkovci''.