Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Zvonko Bartolović pobjednik teniskog natjecanja Sindikata INE Podružnica Vinkovci

VINKOVCI-Na teniskim terenima na Slaviji u Vinkovcima okončano je natjecanje Sindikata INE Podružnica Vinkovci gdje je prikazan odličan tenis kroz cijelu godinu.

Samo natjecanje okupilo je tri sudionika koji su igrali trokružnim sistemom kroz cijelu 2017. godinu, a igrali su: Zvonko Bartolović, Josip Mišić i Željko Puljiz.

Na kraju ovog zanimljivog natjecanja prvo mjesto odličnom igrom osvojio je Zvonko Bartolović koji je ostvario 28 pobjeda, drugo mjesto osvojio je Josip Mišić sa 27 pobjeda, dok je treći bio Željko Puljiz.

Zvonko Bartolović kao pobjednik dobio je pehar i reket Wilson Ultra koji mu je uručio voditelj smjene Hrvoje Krmek.

 

 

Karate klub ''Vinkovci'' osvojio 5 zlata, 4 srebra i 3 bronce na prvenstvu Slavonije i Baranje

VUKOVAR-U subotu, 26. svibnja 2018. godine održano je u Vukovaru Prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu. Nastupilo je 266 natjecatelja iz 14 klubova. Pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 12 natjecatelja, te su izvrsnim nastupima osvojili ukupno 12 odličja u borbama, od čega 5 zlata, 4 srebra i 3 bronce. 

Zlatne medalje osvojili su: Erik Udarović, Josip Slaviček, Leon Udarović, Nika Brkić i Lorena Varga. Srebrne medalje osvojili su Ivana Slaviček, Luka Idžanović, Filip Geljić i Filip Periša. Brončanim medaljama okitili su se Lucija Martinović, Ivan Jurić i ekipno kadeti borbe u sastavu; Erik Udarović, Josip Slaviček i Leon Udarović. Zapažen nastup u jakoj konkurenciji imao je i David Kelemen.

 Nakon uspješno odrađenog regionalnog prvenstva Karate klub Vinkovci nastavlja sa pripremama i s optimizmom gleda na sljedeće međunarodno karate natjecanje koje će se 02.06.2018. održati u Sisku.

 

Patrik Sučić odličnim borbama do bronce na velikom međunarodnom taekwondo turniru u Austriji

VINKOVCI-U Innsbrucku se održao veliki Austria Open 2018., turnir koji nosi oznaku G1, a na kojem je nastupilo tisuću natjecatelja iz 52 zemlje. 

Tradicionalno su na turnir otputovali i naši Sajnamovci pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić. U uzrastu juniora nastupio je Fran Čopčić od kojeg je u prvom kolu bio bolji predstavnik Francuske.

U uzrastu kadeta nastupio je Patrik Sučić koji ove sezone niže odlične rezultate. Ždrijeb je htio da Patrik prvo kolo bude slobodan te je čekao pobjednika između predstavnika nacionalnih timova San Marina i Kazahstana. Patrik je u borbi za medalju slavio nad velikim Kazahstancem, te je u polufinalnoj borbi izgubio na zlatni bod pri rezultatu 24-24 od već dobro znanog protivnika Patricka Dukanovića iz Elita.

 

19. Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije okupilo 40 sudionika

VINKOVCI-Državno prvenstvo u tenisu za inženjere šumarstva i drvne tehnologije održano je na terenima Teniskoga kluba ''Vinkovci'' . Ovo natjecanje devetnaesto po redu, okupilo je 40 igrača većinom zaposlena u Hrvatskim šumama d.o.o. Zagreb, ali i u raznim drugim tvrtkama. Uz  njih su nastupili i stalni gosti turnira – tenisači iz susjedne Slovenije i Srbije.

Igrači su bili podijeljeni u tri kategorije: tenisači do 51 godine starosti, tenisači preko 51 godine starosti i turnir dama. 

Igralo se po švicarskom sustavu u kojem se ne ispada iz turnira, već se nakon prvoga kola određenog ždrijebom u svakom daljnjem kolu susreću igrači s jednakim omjerom pobjeda i poraza. 

U kategoriji muškarci do 51 godina pobijedio je Nino Abramović iz Požege, koji je u finalu pobijedio  Andriju Vukadina iz Samobora .  U toj kategoriji, obzirom da se igralo švicarskim sustavom, prema broju pobjeda druga mjesta još su osvojili: Željko Mihić (Bjelovar), Jure Zajc (Ogulin) i Josip Đurković  (Vinkovci)

U kategoriji muškaraca preko 51 godinu najboljim se pokazao Mladen Stipetić (Ogulin) koji je u finalu bio bolji od Marka Majstorovića (Vinkovci), druga mjesta osvojili su: Zdravko Miklašić (Slovenija) i Miodrag Perović (Srbija)

U kategoriji dama pobjednica je Slovenka Katja Konečnik, dok je drugo mjesto osvojila Tijana Grgurić (Delnice).

Svi pobjednici po kategorijama osvojili su pehare i prigodne skromne poklone koje  im je uručio voditelj turnira. Sponzor turnira bile su Hrvatske šume d.o.o. Zagreb UŠP Vinkovci.

 

Iva Čorak isplivala broncu na međunarodnom mitingu '' Sova Cup''

VINKOVCI-U subotu 19. svibnja 2018. održan je 4. Sova kup posvećen istaknutom vinkovačkom plivačkom treneru Zlatku Markasoviću Sovi. Na njemu je PK Orion sudjelovao s manjim brojem natjecatelja - njih 10 jer je gornja generacija za natjecanje bila 2004. u muškoj i 2005. u ženskoj konkurenciji. Na natjecanju su bili u pratnji trenera Marka Novoselca i asistenciju Tonke Kovačević, plivačice seniorke. 

Medalju je osvojila Iva Čorak (A kategorija) koje je doplivala do bronce u disciplini 100m leptir. Iva je bila 4. na 100m slobodno i 6. na 100m leđno. Adela Matošević  (A kategorija) bila je 5. na 100m leđno, 6. na 200m mješovito i 7. na 100m slobodno.  Lorena Mustafić (A kategorija) zauzela je 9. mjesto na 100 m slobodno.  Sudjelovali su i Filip Majko, Dinko Nađ, Adam Winkler, Ena Dukić, Lovro Matoš, Ivano Ević te Jona Renić Oršolić.  

 

Patrik Sučić odličnim borbama do srebra na ''Dalmacija Cup-u '' u Splitu

VINKOVCI-U subotu 19.05.2018. godine u Splitu u organizaciji TK „Marjan“ održao se međunarodni turnir Dalmacija Kup koji je okupio oko 400 natjecatelja iz 47 klubova.

Na turniru su bili najbolji kadeti iz Hrvatske jer je turnir bio 1. Izborni za kadetsku reprezentaciju. Trenutno najbolje rangirani Sajnamovac Patrik Sučić je u prvoj borbi na prekid pobijedio predstavnika Obrovca 24:4, u drugoj borbi je rezultatom 21:16 slavio nad Filipom Miloševićem koji je rangiran na 2. mjestu nacionalne rang liste te je u finalu nesretno u zadnjoj sekundi izgubio jer je pri protivnikovom guranju pao na pod te dobio negativan poen koji je presudio za pobjedu protivnika 20:21. Nakon ovog slijede još 2 Izborna turnira gdje će Patrik tražiti svoju šansu za odlazak na Europsko Prvenstvo. 

Na natjecanju je sudjelovala i mlađa kadetkinja Mia Fernbach koja je od domaće predstavnice izgubila u borbi za medalju.

Natjecatelje je vodila trenerica Jasmina Lucić, a sudila je Lea Grbavica.

 

Dorian Vugrek tri zlata i jedno srebro na međunarodnom mitingu ''Sova Cup''

VINKOVCI-U Vinkovcima je, u subotu 19. svibnja, u organizaciji Vinkovačkog plivačkog kluba, održan četvrti  po redu međunarodni miting SOVA KUP u spomen na predsjednika, trenera i velikog čovjeka VPK, Zlatka Markasovića-Sovu. Na natjecanju je sudjelovalo 221 plivača i plivačica  iz čak 15  klubova iz Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Plivalo se 11 disciplina u 4 kategorije, a revijalnu utrku na 100 m prsno, Zlatko Markasović Sova najbrže su ovaj put isplivala čak 2 plivača iz istog kluba (Dubrava Zagreb) i to Paolo Čerba i Vid Zbukvić sa vremenom 1:17,23.  VPK je imao 41 predstavnika i osvojio ukupno 18 medalja (5 zlatnih, 5 srebrnih i 8 bročanih). 

Čestitamo svi plivačima i ujedno se zahvaljujemo organizatorima i volonterima  Vinkovačkog plivačkog kluba koji su doprinijeli da se 4.Sova kup uspješno održi.

Osvajači medalja za VPK su:

Dorian Vugrek (A) 1.mjesto na 100 m leđno (1:07,42), 1.mjesto na 100 m leptir (1:08,96), 1.mjesto na 100 m prsno (1:19,35) i 2.mjesto na 100 m slobodno (1:01,21)

Jurica Dragun (C) 2.mjesto na 50 m leđno (36,32), 2.mjesto na 50 m slobodno (31,42), 3.mjesto na 50 m leptir (34,18), 3.mjesto na 50 m prsno (38,65), 3.mjesto na 100 m mješovito (1:16,71)

Marko Plavšić (C) 1.mjesto na 50 m slobodno (30,87), 2.mjesto na 50 m leptir (33,44)

Ivor Rakijašić (C) 3.mjesto na  m leđno (36,63)

Fran Budimir (C) 3.mjesto na 50 m slobodno (32,51)

Luka Grgljanić (D) 3.mjesto na 50 m prsno (46,71)

MUŠKA ŠTAFETA 4*50 m slobodno  (C) 1.mjesto (Marko Plavšić, Jurica Dragun, Ivor Rakijašić i Fran Budimir)

MUŠKA ŠTAFETA 4*50 m slobodno  (A) 3.mjesto (Dorian Vugrek, Luka Gugić, Boris Ostović i Domagoj Šego)

MUŠKA ŠTAFETA 4*50 m slobodno  (D) 3.mjesto (Luka Grgljanić, Filip Pranjković, Marko Polešćuk i Tomo Petrinić)

ŽENSKA ŠTAFETA 4*50 m slobodno (C) 2.mjesto (Karla Lešić, Ana Damjanović, Pia Tolušić i Una Videković)