Najave

Raspored događanja za mjesec siječanj ...
Raspored događanja za mjesec siječanj ...

                            ...

Sport

Luka Žgela osvojio srebro i broncu u Ivanecu

IVANKOVO-U dvorani Srednje škole Ivanec je u organizaciji Karate kluba Ivanec održan 10. Memorijalni karate turnir u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca. Na turniru su nastupila 474 natjecatelja iz 49 klubova i 3 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska).

Na svečanosti otvaranje u ime Karate kluba obratili su se Tihomir Šavorić i Dubravko Ferek, ispred garda Ivanca nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina, u ime ministarstva obrane i braniteljskih udruga obratio se državni tajnik Zdravko Jakop, a turnir je otvorenim, nakon kraćeg pozdravnog govora,  proglasio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Dinko Tandara.

Boje KK „Max“ Ivankovo branili su Luka Žgela i Lara Žgela u 3 kategorije i osvojili su ukupno 2 odličja – 1 srebro i 1 bronca.

Oba odličja osvojio je Luka i to srebro u borbama (ml. učenici +40kg) i broncu u katama. Lara Žgela nažalost izgubila je borbu u četvrtfinalu.

 

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele. U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

 

Vukovarske gimnastičarke ekipne viceprvakinje i prvakinje završnice Kupa Hrvatske

VUKOVAR-U nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću 3.-5.11.2017. održano je Višebojsko prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPa Hrvatske u B i C programu u ženskoj i muškoj gimnastici. Vukovarski gimnastički klub je bio među klubovima koji su imali veći broj natjecateljica,   ukupno je 21 članica GK Vukovar nastupila na ovom, najznačajnijem natjecanju u godini.       

Ove godine vukovarke su u ekipnom dijelu natjecale u tri kategorije,a u pojedinačnom u jednoj kategoriji u B i jednoj u C programu, 

U B programu GK Vukovar imao je jednu predstavnicu. Zovko Monika natjecala se u kategoriji mlađe kadetkinje, u kojoj je nastupilo najboljih  20 natjecateljica iz Hrvatske.                Na svim spravama Monika je jako dobro odradila vježbe,  sudački kriterij je bio, kako i priliči ovako važnom natjecanju, izuzetno strog. Jedino što je Moniki tog dana nedostajalo je bilo, samo mrvica sportske sreće. Monika je osvojila odlično 4. mjesto, a medalja joj je pobjegla za 0,016 boda. Razloga za tugu nema, jer je i ovo odličan rezultat, koji je ponos i Moniki i cijelom klubu.

U C programu  vukovarski gimnastički klub nastupio je sa najvećim brojem ekipa u ženskoj gimnastici iz naše regije: tri ekipe i tri pojedinke. Najveća i najjača konkurencija na cijelom natjecanju bila je u ovom programu. Broj natjecateljica po kategorijama niti u jednoj nije bio ispod 20, a najbrojnija kategorija je bila 45 

Kadetkinje  pojedinačno: 19.Kuzmanović Ana, 23.Andrašević Ela i 27,Budim Nika.

Mlađe juniorke ekipno: 2. mjesto, pojedinačno: 7.Poznanović Miljana, 12.Velikić Nikolina, 16.Kell Maja, 27.Aleksić Lana, 34.Mrkonja Valentina i 38.Stevanović Marina.

Juniorke ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 7.Kallentić Ela, 16.Vojtkiv Ela, 32.Čikanović Iva, 34.Radoš Lucija, 35.Crnjac Ivana. 36.Petričević Petra

Seniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 3.Kiralj Ivana, 7.Stojšić Tea, 8.Kiralj Vanja, 17.Ivanković Tena, 19.Gužvić Kristina

Na kraju kad se zbroje svi rezultati GK Vukovar je nakon ovog natjecanja bogatiji za dva sebra i jedno zlato ekipno i jednu broncu pojedinačno. Rezultati su iznad očekivanih i treneri i uprava su zadovoljni nastupom svih članica kluba. Srebrne mlađe juniorke i juniorke i zlatne seniorke, 4. Monika Zovko i brončana Ivana Kiralj ponos su svoga kluba, grada i regije.

 

STK Privlaka najuspješniji klub, Gabrijel Marjanović obranio naslov prvaka regije

PRIVLAKA U nedjelju, 05.11.2017. godine u Privlaci je održano prvenstvo regije u stolnom tenisu  za klince i najmlađe kadete.

Prvenstvo regije istok organizirao je STK Privlaka  u dvorani Osnovne škole Stjepana Antolovića u Privlaci.

Uz sudjelovanje Slavonskih klubova i 40-tak djece ovo je bio 2. regionalni turnir prema novom ustroju i načinu natjecanja najmlađih stolnotenisača.

STK Privlaku na turniru je predstavljalo 6 djece u različitim kategorijama, a najbolji uspjeh ostvario je Gabrijel Marjanović osvojivši 1. mjesto u kategoriji najmlađih kadeta. Marjanović je tako obranio naslov prvaka regije s 1. turnira održanog u Osijeku početkom listopada. 

S ukupno osvojenih 7 medalja STK Privlaka je i najuspješniji klub i ovog natjecanja. 

Rezultati po kategorijama:

KLINCEZE:

1. Čmelak Hana, STK Donji Miholjac

2. Vukovac Elena, STK Privlaka

3. Kolarić Petra, STK Donji Miholjac

NAJMLAĐE KADETKINJE:

1. Čmelak Hana, STK Donji Miholjac

2. Vučinić Barbara, STK Cibalia

3. Vukovac Elena, STK Privlaka

3. Tošić Nika, STK Privlaka

 

NAJMLAĐI KADETI:

1. Marjanović Gabrijel, STK Privlaka

2. Pap Norman, STK Opatovac

3. Kostanjčar Tin, STK Privlaka

3. Majstorović Dominik, STK Nuštar

 

APSOLUTNA KATEGORIJA, djevojčice       APSOLUTNA KATEGORIJA, dječaci

1. Rudnički Tonka, STK Nuštar1. Bistrović Dario, STK Opatovac

2. Vištica Iva, STK Nuštar2. Marjanović Gabrijel, STK Privlaka

3. Čmelak Hana, STK Donji Miholjac3. Zelić Fran, STK Vod

 

Ana Marija Kovač isplivala zlato u Rijeci

VINKOVCI-Članica  Plivačkog kluba ''Barutana'' Vinkovci, Ana Marija Kovač sudjelovala je na Otvorenom regionalnom prvenstvu –festival plivanja za osobe s invaliditetom na bazenima Kantrida Rijeka.

Od ukupno 111 plivača/plivačica  Ana Marija Kovač  pod vodstvom prof. Marine Zulumović osvojila je zlatnu medalju u disciplini kraul 50 m, a u disciplinama leđa i kraul skinula je osobni rekord.

 

Plivački klub ''Grdelin'' nastupio na natjecanju u Slavonskom Brodu

VINKOVCI-Treću godinu za redom PK Marsonia organizirao je u subotu 28.10.2017.g. međunarodno plivačko natjecanje u čast najpoznatijeg ljubavnog para roda toga grada, MALENA 2017.

Sudjelovalo je 10 klubova  iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa ukupno 226 plivača/plivačica. Natjecalo se u dva dijela u 6 kategorija (A, B, C, D, E i F) u 25 metarskim disciplinama.

Treneri PK ''Grdelin'' prof. Marina Zulumović i prof.Mario Keškić poveli su osam plivaca/plivacica ( Ana Pavlović, Mare Keškić, Patrik Šokčević, Nikola Rukavina, Filip Rukavina, Dominik Luburić, Lovro Jukić).

 

STK ''Cibalia'' Vinkovci organizirala Memorijalni turnir u spomen na Gorana Grizelja

VINKOVCI-Stolnoteniski klub ''Cibalia'' Vinkovci organizirao je Memorijalni turnir u spomen na dr.med.Gorana Grizelja ,Vinkovci.

Turnir je bio pozivnog karaktera, a sudjelovalo je više od 50 natjecatelja iz Zagreba, S.Broda, Osijeka, Beograda, Novog Sada, Bečeja, Odžaka, Vukovara,Petrovaca, Privlake, Nuštra, Vinkovaca.

Igračima se pozdravnim govorom kratko obratio Danijel Jelinek tajnik Kluba Stk Cibalie koja je organizator Memorijala, a nakon njega, profesionalnu i sportsku biografiju pokojnog dr.med.Gorana Grizelja gostima je predstavio legenda svih trenera Ljubimko Jole Skakić (inače trener čuvene Branke Batinić i brojnih drugih), da bi turnir otvorila majka Nevenka Grizelj.)

Dio Goranovih prijatelja i suigrača koji su bili u mogućnosti došlo je da mu oda počast, a radi se legendama Vinkovačkog stolnog tenisa: Vladi Žagaru, Ivanu Kneževiću, Draganu Bevandi,Tomislavu Tomičiću, Jasni Smital, Dejanu Tasevu, Draženu Jankoviću ,Željku Županiću...

Natjecanje je prošlo u sportskoj atmosferi preplavljenoj emocijama i sjećanjima na zajednička uspjehe i događaje, ali i sa dogovorom da se pokuša do godine okupiti i ostatak ekipe da zaigraju za našeg "Grileta".

Natjecalo se u dvije pojedinačne kategorije do 45 god i od 46 god te jedna parovna objedinjena kategorija:

Do 45g.

 

1.Domagoj Biber - Stk Lokomotiva - Vinkovci

2.Nemanja Čirić - Stk Odžaci - Odžaci

3.Ivan Šimić - Vinkovci i Goran Bosnić - Stk Lokomotiva Vinkovci

 

Od 46g.

 

1.Milutin Glavaški - Stk Bečej - Bečej

2.Ivan Knežević - Stk Mladost - Petrinja

3.Željko Županić - Stk Cibalia Vinkovci i Goran Stevanović - Stk Petrovci - Petrovci

 

Parovi :

 

1.Glavaški/Zeremski - Stk Bečej - Bečej

2.Županić/Jelinek - Stk Cibalia - Vinkovci

3.Knežević/Žagar - Petrinja/Zagreb i Stevanović/Stanojević - Petrovci/Vukovar

 

Svjetski judo dan obilježen u Vinkovcima

VINKOVCI-Svjetskim judo danom (subota 28. listopada 2017.) obilježava se dan rođenja osnivača judo sporta Jigora Kana. Svake godine tema obilježavanja se mijenja. U 2018. godini tema obilježavanja je „Hrabrost“. U tu svrhu Hrvatski judo savez je u suradnji s 22 judo kluba iz članstva organizirao obilježavanje Svjetskog judo dana u Hrvatskoj. 

Programske aktivnosti klubova ponajviše su se provodile u razdoblju od 23. do 28.10.2017. godine.

Judo klub „Vinkovci“ u četiri osnovne škole s područja Vinkovaca i to:  Ivan Goran Kovačić, Josip Kozarac, Ivan Mažuranić i Antun Gustav Matoš i provodio je judo radionice.  Nakon radionica zainteresirani učenici uz suglasnost roditelja  mogu sudjelovati u obuci osnovnih tehnika juda kroz projekt „Judo u škole“.

Mirjana Bošnjak Kobaš koja je ujedno i predsjednica Komisije za školski sport Hrvatskog judo saveza posjetila je Dječji vrtić Stribor u Vinkovcima. Sudionici programa bili su djeca uzrasta 5 i 6 godina, te njihove odgajateljice, pedagoginja Monika Dragun i ravnateljica Suzana Zidar. Program se sastojao od prezentacije koja je sadržavala informacije o Japanu, te o povijesti i tehnikama juda. Nakon toga djeca su mogla poslušati bajku pod nazivom „Nježan put“ nakon čega su sudionici krenuli na vježbe zagrijavanja na judo podlozi, te na borbe u parteru. Veselju nije bilo kraja, pa je i potrajalo… Na samom kraju vježbanja odgajateljice su uspješno savladale vježbe ravnoteže i snalaženja u prostoru nakon čega je ravnateljica, inače također judašica poslije nekoliko godina stanke besprijekorno prezentirala „zempo ukemi“ pad naprijed. 

Vježbom zaigrana  djeca program su završila bojenjem crteža s motivom juda, a kući su ponijela promotivni materijal pripremljen u tu svrhu. Mirjani Bošnjak Kobaš koja je  predstavljala Hrvatski judo savez u provedbi programa asistirali u Tomislav Kobaš, Lara Kopčić i Vedran Piljić.