Najave

Sport

Jakov Rimac drugi pojedinačno, prvi u parovima, Nina Marić druga na turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca za dječake i djevojčice do 12 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji djevojčica u prvom polufinalu  Anja Belvanović (TK'' Đakovo''), inače prva nositeljica turnira pobijedila je Lorencu Kajtazi (TK'' Stobreč'') sa 6:1, 6:1, dok je u drugom polufinalu bio susret dvije igračice iz Teniskog kluba ''Vinkovci '' Klare Ančić, treće nositeljice i Nine Marić, druge nositeljice. Nina Marić pobijedila je sa 6:1, 6:1. U velikom finalu u kategorijii djevojčica Anja Belvanović pobijedila je Ninu Marić sa 6:4, 6:2.

U kategoriji dječaka u prvom polufinalu Jakov Tomić (TK ''Đakovo''), prvi nositelj turnira, pobijedio je Mirka Škrinjara (TK ''Brod''), trećeg nositelja turnira sa 6:2, 6:0, dok je u drugom polufinalu Jakov Rimac (TK ''Vinkovci''), drugi nositelj turnira pobijedio Nikolu Jelenića (TK ''Borovo Vukovar'' ) sa 6:1, 6:4. U finalu turnira sastala su se dva Jakova,  Jakov Tomić iz Đakova i Jakov Rimac iz Vinkovca, na kraju je slavio Jakov Tomić iz Đakova sa 6:3, 6:2.

U turniru parova u kategoriji dječaka u finalu turnira kombinacija Jakov Rimac (TK ''Vinkovci'') i Jakov Tomić (TK ''Đakovo'') pobijedila je par  Mirko i Dominik Škrinjar (oba TK ''Brod'') sa 7:6, 6:2.

 

 

Borna Dujić zlatni, Ivana Firi, Patrik Sučić i Fran Čopčić brončani u Livnu

VINKOVCI-U subotu 19. listopada mladi Sajnamovci nastupili su na dva međunarodna natjecanja u taekwondou i to u Zagrebu na Casper Openu gdje je nastupilo 350 natjecatelja iz 39 klubova i na 24. Livno Openu gdje je nastupilo 300 natjecatelja iz 33 kluba.

U Livno je putovalo 6 Sajnamovaca pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić koji su osvojili 4 medalje.

Zlatom se okitio Borna Dujić u kategoriji mlađih kadeta, dok su juniori Ivana Firi, Patrik Sučić te Fran Čopčić osvojili brončane medalje.

Nastupile su još kadetkinje Mia Fernbach te Valentina Plašć koje su ovaj puta ostale bez medalje.

U Zagrebu na Casper Open-u Lukas Bašić-Palković koji je nastupio u kategoriji mlađih kadeta pod vostvom trenerice Ivone Lukić plasirao se na 5.mjesto.  

Filip Majko zlatni, Jona Renić Oršolić srebro i bronca , Marija Ćaleta i Luka Vugrek srebrni u Vukovaru

VINKOVCI-Mlađe snage PK Orion u subotu su sudjelovale na Dunav kupu 2019. u Vukovaru. Obzirom da je za neke ovo među prvim natjecanjima, uzbuđenja je bilo napretek! Svoje plivačko umijeće pokazali su u konkurenciji 136 natjecatelja iz 9 klubova iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Nastupili su Marija Ćaleta, Ena Dukić, Luka Vugrek, Filip Majko i Jona Renić Oršolić, a uz njih je bila trenerica Maša Pešec i mladi plivač Matej Pfaf, koji se prvi puta okušao u trenerskim vodama i svojim sjajnim savjetima pomagao najmlađim plivačicama i plivačima.

Osvojeno je pet medalja – Filip Majko zlatnu na 50m leptir, Jona Renić Oršolić srebrnu na 50m prsno i brončanu na 100m mješovito, Marija Ćaleta srebrnu na 50m leđno i Luka Vugrek srebrnu na 50m leđno. 

Sljedećeg vikenda Orionovci su na novom natjecanju u Novom Sadu! 

Pojedinačni su rezultati sljedeći: 

MAJKO, Filip (C kategorija) – 1. mjesto 50m leptir, 4. mjesto 50m leđno, 4. mjesto 50m slobodno, 4. mjesto 100m mješovito, 9. mjesto 50m prsno 

RENIĆ ORŠOLIĆ, Jona (D kategorija) – 2. mjesto 50m prsno, 3. mjesto 100m mješovito, 4. mjesto 50m leptir, 6. mjesto 50m slobodno

ĆALETA, Marija (B kategorija) – 2. mjesto 50m leđno, 4. mjesto 50m slobodno, 4. mjesto 200m mješovito, 5. mjesto 50m leptir

VUGREK, Luka (D kategorija) – 2. mjesto 50m leđno, 5. mjesto 50m leptir, 5. mjesto 50m slobodno

DUKIĆ, Ena (B kategorija) – 7. mjesto 50m prsno, 9. mjesto 50m leptir, 9. mjesto 50m slobodno, 11. mjesto 50m leđno.

 

Tomo Petrinić osvojio dva zlata i četiri srebra, Una Videković srebro i tri bronce u Vukovaru

VINKOVCI-U subotu 19.10.2019. godine, na Plivalištu Vukovar održao se DUNAV KUP 2109, međunarodno natjecanje na kojem je sudjelovalo 9 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine sa ukupno 136 plivača. 

Vinkovački plivački klub sudjelovao je sa čak 28 plivača i plivačica.  Natjecateljski pogon najmlađih plivača godišta 2008. i mlađi ostvarili su iznimne rezultate osvojivši 25 medalja (5 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih) koje su se dijelile za prva tri mjesta te 35 diploma koje su se dijelile za 4.,5. i 6. mjesto. Izdvajamo sjajnog Tomu Petrinića koji se osvojio 6 pojedinačnih medalja i jednu štafetnu. Juniorski i mlađe juniorski pogon istovremeno se okušao  izvan konkurencije  isplivati potrebne norme za odlazak na Prvenstvo Hrvatske. Niki Brdar, Janu Rakijašiću i Lei Brčić to je pošlo za rukom te su isplivali ukupno 7 normi u 50 metarskim disciplinama. 

Tomo Petrinić (B) 1.mjesto na  50m slobodno, 1.mjesto na 50 m leđno, 2.mjesto na 200 m slobodno, 2.mjesto na 50 m leptir. 2 mjesto na 50 m prsno i 2.mjesto na 200 m mješovito

Helena Čačić (A) 1.mjesto na 50 m prsno, 2.mjesto na 50 m slobodno i 3.mjesto na 50 m leđno

Bruno Čorić (C) 1.mjesto na 50 m leđno, 2.mjesto na 50 m slobodno i 3.mjesto na 100 m mješovito

Flavijan Nikola Dujić (D) 1.mjesto na 50 m slobodno

Una Videković (D) 2.mjesto na 50 m prsno, 3.mjesto na 50 m leptir, 3.mjesto na 50 m leđno i 3.mjesto na 100 m mješovito

Korina Čačić (B) 2.mjesto na 50 m prsno i 3.mjesto na 50 m leptir

Gabrijel Petričevič (A) 2.mjesto na 50 m slobodno

Roman Franzuti (A) 3.mjesto na 200 m slobodno

Marin Kuharić (B) 3.mjesto na 50 m leptir

Jakov Božić (A) 3.mjesto na 50 m prsno

Štafeta 4*25 mješovita (A i B) 3.mjesto (Korina Čačić, Helena Čačić, Tomo Petrinić i Roman Franzuti)

Štafeta 4*25 mješovita (C i D) 3.mjesto (Nensi Vidinovič, Una Videković, Jakov Svetić i Bruno Čorić)

Diplome su osvojili: Pia Tolušić, Jakov Božić, Marin Kuharić, Helena Čačić, Nika Cajner, Nensi Vidinović,  Gabrijel Petričević, Roman Franzuti, Jakov Svetić, Flavijan Nikola Dujić, Korina Čačić, Petar Knez, Ivan Kovačević, Bruno Čorić,  Una Videković i  Toni Schweizer. 

 

Kristijan Andabak i Ante Kolak zlatni, Noa Rendulić srebrni u Osijeku

VINKOVCI-U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza u Osijeku je održan prvi regionalni stolnoteniski turnir .To je prvi od četiri turnir koji okuplja najmlađe kategorije za djevojčice i dječake te se boduje za državne rang liste.

STK Cibalia pod stručnim vodstvom trenera Davora Lončara  , na ovome turniru ostvarila je pun uspjeh,  u kategoriji Klinaca dupla kruna , Kristijan Andabak osvojio je  prvo mjesto,  u finalu pobjedivši svog klupskog suigrača Nou Rendulića. Istovjetan uspjeh, tj. prvo mjesto u kategoriji najmlađih kadeta ostvario je Ante Kolak.

STK Cibalia pobijedila stolnotenisače Podravke u Vinkovcima

VINKOVCI-U subotu 19.10.2019. odigrano je drugo kolo 1.hrvatske stolnoteniske lige, skupina Istok u kojemu je STK Cibalia, u premijernom nastupu pred domaćom publikom dočekala STK Podravka Koprivnica( u sastavu Danijel Lončar,Danijel Jurašić i Matija Stojanović). 

Domaćini , koji u ovoj sezoni nastupaju u sastavu Željko Županić,Danijel Jelinek, Tomislav Biber i Davor Lončar slavili su rezultatom 4:2.

Po mečevima :

Danijel Jelinek:Danijel Lončar 0:3

Tomislav Biber:danijel Jurašić 3:0

Davor  Lončar: Matija Stojanović 3:0

Danije Jelinek:Danijel Jurašić 1:3

Davor Lončar:Danijel Lončar 3:0

par: Biber/Lončar:Lončar/Jurašić 3:1

Sljedeće kolo cibalijaši gostuju u Čakovcu, dok je sljedeća domaća utakmica 16.11. protiv STK Olimpija iz Osijeka

Luka Cener, Filip Rihtar, te par Mihovilić /Bubalo pobjednici Županijske ljetne teniske lige

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' uspješno je završena Županijska ljetna teniska liga gdje je odigrano ukupno 1069 susreta.Ove godine Županijska ljetna teniska liga okupila je oko 125 igrača iz cijele Vukovarsko-srijemske županije u uzrastu od 15 pa sve do 70 godina.

U prvom dijelu najviše bodova osvojio je član Teniskog kluba ''Vinkovci'' Josip Peša, te je na završnoj svečanosti dobio pehar za najviše bodova.

U ''Masters'' turniru gledali smo odličan tenis u svim susretima, no na kraju netko ipak mora biti pobjednik. U prvom polufinalu u dramatičnom susretu Luka Cener pobijedio je Davora Pajvančića sa 6:3, 5:7, 10:7, dok je u drugom polufinalu Krunoslav Senčić pobijedio Dinka Ljolju sa 6:4, 7:5.Nakon polufinalnih susreta sve je bilo spremno za veliko finale između Krunoslava Senčića i Luke Cenera. Kad igra Luka Cener onda se uvijek pripremite na dugi susret, kako je bilo u polufinalu, isto se desilo i u finalu. Cener je nakon velike borbe slomio otpor Krunoslava Senčića i na kraju pobijedio sa 5:7, 6:4, 6:4.

U prvom polufinalu Utješnog turnira Filip Rihtar pobijedio je Maria Ezgetu sa 6:1, 6:4, dok je u drugom polufinalu Hrvoje Krmek pobijedio Mateja Vargu u neizvjesnom susretu sa 6:4, 3:6, 10:8. Finalni susret ''Utješnog'' turnira ponudio je odlično finale između Filipa Rihtara i Hrvoja Krmeka. Filip je pokazao svu svoju kvalitetu i na kraju pobijedio sa 6:3, 6:3, gdje moramo posebno istaknuti odličnu igru i dobar otpor Hrvoja Krmeka.

Turnir parova uvijek je nešto više od tenisa, tako je bilo i u Županijskoj ljetnoj teniskoj ligi. U finalu turnira igrali su s jedne strane otac i sin Marinko i Dinko Ljoljo, dok je s druge strane bio par Željko Mihovilić i Domagoj Bubalo. Nakon puno uzbuđenja i preokreta slavio je par Mihovilić /Bubalo sa 6:4, 1:6, 10:7.

Podjelom pehara i vrijednih nagrada završila je ovogodišnja Županijska ljetna teniska liga, sa željom da se sljedeće godine okupi još veći broj sudionika.