Najave

Raspored događanja za mjesec ožujak ...
Raspored događanja za mjesec ožujak ...

                            ...

Sport

Visoke pobjede momčadi CD design i Lokomotive na početku nove amaterske stolnoteniske sezone

VINKOVCI-U prostorijama Fitness centra Zara, započela je nova sezona vinkovačke lige amatera stolnog tenisa, popularni VLAST. 

Liga stolnoteniskih amatera u ovoj sezoni zima/proljeće 2018, okupila je  tridesetak zaljubljenika u celuloidnu lopticu, bez obzira na godine i dob.

Rezultati prvog kola: CD design:Suhomont 5:0, Dar-Mar: E-dom  1:4, Početnici: Cibalia 3,  4:1, Lokomotiva:Panjevi 5:0

 

 

Adela Matošević i Iva Čorak odličnim utrkama isplivale A norme za državno kadetsko prvenstvo

VINKOVCI-Prvo je natjecanje u novoj 2018. godini u PK Orionu donijelo izvrsne rezultate! Za njih su zaslužne kadetkinje Adela Matošević i Iva Čorak koje su isplivale A norme HPS-a, obje u disciplini 100 m leđno. 

U pratnji i uz podršku trenerice Maše Pešec izvrsno su otvorile novu sezonu.  Sudjelovale su 13. siječnja 2018. na 7. plivačkom natjecanju Medo koje je u sustavu HPS mini Grand Prixa u mlađekadetskoj i kadetskoj konkurenciji. Organizator natjecanja bio je PK Medveščak, a plivalo se na bazenu u Sesvetama. 

Adela je zauzela 8. mjesto u jakoj konkurenciji od 30 kadetkinja s rezultatom 1:16.46 (za dvije sekunde popravivši svoje dosadašnje vrijeme) dok je Iva zauzela 11. mjesto s vremenom 1:17.49 (s više od sekunde boljim osobnim vremenom). Osim ove nove A norme Iva Čorak otprije ima i B norme na 200 m leđno i 200 m mješovito te će PK Orion, za sada, na kadetskom prvenstvu RH, koje će se u veljači održati u Zadru, imati dvije predstavnice s ukupno četiri starta. U Klubu su ponosni otvaranjem sezone i osiguranim nastupom na najvećem državnom natjecanju u mlađim kategorijama! 

 

MNK Lapovci CB Mancy odličnom igrom do pobjednika malonogometnog turnira na Lapovcima

VINKOVCI-U sportskoj dvorani osnovne škole Antun Gustav Matoš u Vinkovcima spušten je zastor na Zimski malonogometni turnir Lapovci 2018., a u finalnom danu vidjeli smo odličan mali nogomet.

Seniorski pobjednik turnira je ekipa MNK Lapovci CB Mancy koja je sa 4:2 nadigrala ekipu Lapovačkih štakora CB Žiži. Zahvalnicu za doprinos Zimskom malonogometnom turniru na Lapovcima, domar Marijan Fajdetić, dok je priznanje za promicanje malog nogometa : Miron Veselčić. 

Nagrade najuspješnijima podijelio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić

 

REZULTATI:

Malci

Finale: HNK Vinkovci – Šokadija Mikanovci 2-0

1.HNK Vinkovci (naj igrač: Miličević, naj strijelac: Malović) 

2. Šokadija Mikanovci  (naj golman Erdeljić) 

Predliamči:

Finale Izolacija Kristić HNK Vinkovci – NK Dilja 1-3

1.NK Dilj ( naj igrač Potiha)

2.Izolacija Kristić HNK Vinkovci (naj golman Papac)

3. Vukovar '91 ( Slavka naj strijelac)

4. AS Crnaić HNK Vinkovci

Limači: 

Finale: HNK Vinkovci – Šarako 0-3

1.Šarafko (naj igrač Medo)

2.HNK Vinkovci (naj golman Levaković)

3. NK Dilj (naj strijelac Rajković)

4. Ekipa 2008.

Ml.pioniri

Finale: HNK Vinkovci – Hotel Admiral 0-2

1.Hotel Admiral (naj igrač :Bosak, naj strijelac: Goman)  

2.HNK Vinkovci  (naj golman Matak)

3. Pizzeria IN Vođinci

4. Šarafko 

Djevojke 

Finale: Ekonomska i trgovačka škola – Futsal Bošnjaci  2:4

1.Futsal Bošnjaci (naj igračica Balić, naj strijelac Brkić)

2.Ekonomska i trg.škola (naj golmanica : Pervan)

3.MNK Vinkovci 

4.ŽNK Mikanovci (fair play ekipa)

 

St.pioniri 

Finale :Tehničko učilište MNK Vinkovci – Benz Nuštar 9-0

1.Tehničko učilište MNK Vinkovci (naj igrač Japundžić, naj strijelac Morovčanin, naj golman Matić) 

2.Benz Nuštar 

3. Stolarija Zukić

4.Aroma Bradić

 Kadeti 

Finale: Đabalebaroši MNK Vinkovci – Dalas automobili 2-4 

1.Dalas automobili (naj igrač: Beljo)

2.Đabalebaroši MNK Vinkovci (naj strijelac L.Dragun, naj golman: Ižaković) 

3. Bijuk group 

4. Ado Mes

Juniori: 

Finale: Momo i prijatelji – Fast food Domi  2:4

1.Fast food Domi (naj igrač Dekanić)

2.Momo i prijatelji (naj strijelac :Pinturić, naj golman Perković)

3. Tehničko učilište

4.Namještaj Zelac

 

Veterani : 

Finale: MNK Vinkovci CB Palermo – CB Max 1-1 penali 3-2

1.MNK Vinkovci CB Palermo (naj igrač Križanović) 

2. CB Max (naj strijelac Stanković, naj golman Martinović)

3.CB Imagine 

4. CB Korner  

 

Seniori: 

Finale : MNK Lapovci CB Mancy – Lapovački štakori CB Žiži  4-2

Utakmica za 3.mjesto: MNK Vinkovci Žuti PVC – Auto Drago 3-3, penali 4-5

1.MNK Lapovci CB Manchy (naj igrač: Haluška, naj strijelac: Ležaić)

2.Lapovački štakor (naj golman : Branko Zovko)

3. Auto Drago

4.MNK Vinkovci Žuti PVC (fair play ekipa)

 

 

Željko Županić odličnom igrom do prvog mjesta u Starom Petrovom Selu

VINKOVCI-U nedjelju 07.01.2018. u Starom Petrovom Selu, održan je seniorski međunarodni stolnoteniski turnir na komu je nastupilo 60-ak igrača iz Hrvatske,Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su se natjecali u 4 kategorije, Seniori (18-40 godina), Mlađi veterani(40-55 godina),Veterani(+55 godina) te u utješnoj kategoriji .

Najbolji u svakoj kategoriji nagrađeni su peharima, medaljama i prigodnim poklonom organizatora. 

Predstavnik STK Cibalia Vinkovci, Željko Županić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Mlađi veterani i to u kategoriji 24 igrača.

 

POREDAK PO KATEGORIJAMA

SENIORI:

1)Kovačević(Požega), 

2) Rosandić(Kaniža),

3)Jagušić(Virovitica),Sularović(Kaniža)

MLAĐI VETERANI:

1)Županić(STK Cibalia Vinkovci),

2) Lošić(Zagreb), 

3) Škerc(Dobova), Lešković(Požega)

VETERANI:

1)Babler(Sl.Brod), 

2)Horvat(Zagreb),

3)Inhop(Virovotica), Jurković(Sl.Brod)

 

UTJEŠNA KATEGORIJA:

SENIORI :

1)Jurić (Vrbas),

2. Hibar(Sv.Nedjelja),

 3)Zirdum(Sl.Brod), Bašković(Dobova)

 

MLAĐI VETERANI:

1)Hodak(Virovitica),

2)Pipunić,

3)Mršić(Kaniža), Bošnjaković(Sl.Brod)

 

VETERANI: 

1)Živković(Sl.Brod), 

2)Martić(Sl.Brod), 

3)Bašić(Tuzla), 

Daria Jakobovac i Matko Čolaković pojedinačno zlatni, SD ''Vinkovci '' ekipno prvi u Belom Manastiru

VINKOVCI- U  Belom Manastiru održano je natjecanje u gađanju serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje, 4.MEMORIJAL  IVAN KRUŠELJ.  

Na natjecanju su nastupili strijelci iz šest streljačkih udruga: SU „MARS“ B. Manastir, SK „GRIČ-7“ Vukovar, SK „KOŠKA“, SK „NAŠICE“, SK „NOSTERIA“  i SD „VINKOVCI“  sa ukupno 14 kadeta i 10 kadetkinja.

 U ekipnoj konkurenciji najbolji su strijelci SD „VINKOVCI“, 1.mjesto  sa 541 krugom, 2.mjesto zauzeli su strijelci SU „MARS“ sa 535 krugova,  a 3.mjesto SK „NAŠICE“ sa 519 krugova.

Pojedinačno kadetkinje: 1.mjesto DARIA Jakobovac  SD „Vinkovci“  sa 184 kruga, 2.mjesto REA Markulić SK „Našice“ sa 179 krugova , a 3.mjesto MARINA Tušek SK „Našice“ sa 175 krugova.

Pojedinačno kadeti: 1.mjesto MATKO Čolaković  SD „Vinkovci“ sa 191 krugom, 2.mjesto DARKO Tomašević SU „Mars“ sa 185 krugova i 3.mjesto MATIJA Barić SU „Mars“ sa 183 kruga.

 

Košarkaši Zadra odličnom igrom osvojili vinkovački Orion Cup

VINKOVCI-Sedmi po redu dvodnevni međunarodni košarkaški turnir "Orion Cup" okupio je odlične juniorske ekipe Zadra, Zagreba, Škrljeva, sarajevskog Burcha, PVSK Panthersa iz Pečuha te Vinkovaca.

U skupini A Zadar je u prvoj utakmici dana teže od očekivanog savladao Škrljevo, dok su u posljednjoj Vinkovčane smrzli na -53. Škrljevčani su borbu za treće mjesto osigurali u posljednjoj četvrtini kada su domaćini bili prisiljeni potpisati poraz. U skupini B PVSK Panthers, juniorska selekcija mađarskog prvoligaša koju vodi dojučerašnji pomoćni trener vrijednosnica Vanja Miljković, u prvoj utakmici nije imala problema sa sarajevskim Burchom, dok su protiv Zagreba imali aktivan rezultat skoro do kraja ogleda. Igrači Andreja Tesle finale protiv Zadra izborili su protiv Sarajlija, nakon što su u posljednjih pet minuta ušli s minusom.

Sarajlije su utakmicu za peto mjesto otvorile s 10:2, ali Vinkovčani do kraja rade seriju 24:2 što je bilo presudno za pobjedu.Bruno Ćorić (21), Ivan Jukić (18) i Vid Tominac bili su najbolji u pobjedničkom sastavu, kod poraženog Spago Orhan (11) je bio jedini dvoznamenkasti. Škrljevčani su do trećeg mjesta došli odličnom igrom u prvoj četvrtini koju su završili s 18 koševa viška, a do kraja nisu dozvolili da se ta prednost istopi. Filip Hrnjkaš (20), Marko Jurković (15) i Marin Orešković predvodili su klub iz Bakra, kod Panthersa Rosić Uroš ubacio je 11.

Gledatelji u Slavoniji su imali priliku u finalu pogledati dobru utakmicu dvije ekipe u čijim sastavima igraju igrači koje možemo pogledati i na utakmicama ABA ili Premijer lige. Nakon izjednačenog prvog dijela Mravi preuzimaju inicijativu i do poluvremena su zaprijetili dvoznamenkastom prednošću. U nastavku igrači Rajka Vidakovića su bolji, imaju više rješenja na klupi te prelaze u vodstvo koje do kraja nisu ispuštali. Lovre Paleka je ubacio 14, Roko Erslan je dodao 13, Zachary Purić 12, a Ivan Bašić 11 koševa. Trojac Gabrijel Divić, Jan Palokaj i Kruno Macner su predvodili Zagrebaše koji su u Vinkovce došli bez par viroznih igrača.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Erslan koji je imao i najbolju ukupnu valorizaciju. Zanimljiv je bio dvoboj za najboljeg strijelca, statuu mu je u posljednjim sekundama za jedan koš preuzeo Gabrijel Divić koji je iskoristio "koš faul". U petorku turnira uz Erslana su i Elham Jashari (Škrljevo), Luka Sunara (Zadar), Kevin Nagy (PVSK) i Jan Palokaj (Zagreb). U zanimljivom tricaškom natjecanju slavio je Uroš Rosić iz Pečuha.

Gimnastički klub Vukovar priredbom i Višebojskim prvenstvom zaključio uspješnu godinu

VUKOVAR-U OŠ Dragutina Tadijanovića održana je božićna priredba gimnastičkog kluba, pod nazivom „Raduj se cijeli svijete“.  Radosti, sreće i veselja nije nedostajalo, jer su u ovoj priredbi sudjelovali svi članovi. Kao i uvijek  najmlađi su bili najveseliji i najslađi, svoje vježbe su prikazali na pjesme Bijeli Božić (TS Kristali i Vukovarski golubići) i Pačiji ples. 

Prikazane su plesne točke u kojima su sudjelovale i članice natjecateljske grupe, kao i svi članovi rekreativnih grupa, a svoju  točku su prikazale i mlade sutkinje GKV Tea Stojšić i Ivana Kiralj. 

Gledalište je bilo puno, a sam pogled na nasmijana i vedra lica roditelja, baki i djedova, bio je znak da je priredba bila dobro odrađena. U gledalištu je bio i gospodin Dalibor Žigić iz društvenih djelatnosti Grada Vukovara, koji rado viđen gost na događajima u organizaciji gimnastičkog kluba. Na kraju vesle priredbe uslijedila je podjela darova i fotografiranje.  Božićna priredba je za sve rekreativce bila posljednja aktivnost prije odlaska na zasluženi odmor.

U organizaciji gimnastičkog kluba Vukovar 23.12.održano je  deseto po redu Višebojsko prvenstvo grada Vukovara. Posljednje je to natjecanje u 2017. godini, prije odlaska na zasluženi odmor.

U B programu nastupila je Monika Zovko i u kategoriji ml kadetkinja osvojila je 1. mjesto.

U C programu se natjecanje odvijalo u četiri kategorije,  a po kategoriji je bilo od pet do devet natjecateljica. Pred domaćom publikom prikazane su dobre vježbe, tako da je borba za medalje bila velika. 

Na kraju  su ostvaren ovakav plasma:                                                                                   

KADETKINJE:  1.Ana Kuzmanović, 2.Nika Budim, 3.Vita Panza, 4.Ela Andrašević, 5.Lana Skokić, 6.Lana Antunić, 7.Tanja Turukalo i 8.Tia Šarić

MLAĐE JUNIORKE: 1.Miljana Poznanović, 2.Nikolina Velikić, 3.Maja Kell, 4.Lana Aleksić, 5.Marina  Stevanović, 6.Valentina Mrkonja, 7.Melani Grgamić, 8.Dijana Andrašević i 9.Lana Ernjaković                                            

JUNIORKE: 1.Ella Kalentić, 2.Ema Rendulić, 3.Iva Čikanović , 4.Petra Petričević, 5.Ivana Crnjac i 6.Lucija Radoš       

                                                                                                                                                 

SENIORKE: 1.Vanja Kiralj, 2.Kristina Gužvić, 3.Tena Ivanković, 4.Dora Čikanović i 5.Andrijana Božić

Pred natjecateljicama je odmor, a zatim slijede zimske pripreme.