Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Vinkovčani zlatni u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji

VINKOVCI-U organizaciji GD „Hrvatski sokol“ Valpovo 12.5. 2018. održano je 2.kolo „Uni“, „B“ i „C“ programa regije Istok u muškoj sportskoj gimnastici na 56. kupu Slavonije i Baranje. Nastupilo je ukupno 25  gimnastičara iz GK „Inova-gim” Osijek, GD "Hrvatski sokol" Valpovo, GD "Sokol" Požega, GK "Sokol" Slavonski Brod i GK "Hrvatski sokol" Vinkovci. Vinkovački klub nastupio je s jednim gimnastičarem u B, jednim u C i 6 gimnastičara u univerzalnom programu.

U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta, Vinkovački gimnastičari u sastavu Adam Brandić, Arijan Tomonji, Fabijan Matković, Pavao Očevčić i Roko Maslać, osvojili su prvo mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Pavao Očevčić osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju, Arijan Tomonji  bio je treći, Fabijan Matković 4., Roko Maslać 5. i Adam Brandić 6.

U univerzalnoj kategoriji dječaka Vinkovčanin Marin Pinter osvojio je 1. mjesto.

U kategoriji kadeta B programa u pojedinačnoj konkurenciji Duje Ramljak osvojio je 1. mjesto.

U kategoriji kadeta C u pojedinačnoj konkurenciji Luka Rajković bio je treći u konkurenciji 7 gimnastičara.

Također u subotu, 12. 5., 28 gimnastičara GK "Hrvatski sokol" Vinkovci bili su u Osijeku na Promenadi dio projekta "Najduža špaga na svijetu", koji je bio uvod u natjecanje Svjetskog kupa u gimnastici u Osijeku, koji će svoja finala imati 26. i 27. svibnja. 

 

 

Stolnoteniski turniri okupili veliki broj sudionika na ''Danima Općine Privlaka''

PRIVLAKA-U organizaciji STK Privlaka, a uz pomoć i podršku Općine Privlaka, županijskog stolnoteniskog saveza i Osnovne škole Stjepana Antolovića Privlaka protekli vikend, 12. i 13. svibnja 2018., održana su dva turnira.

U subotu, 12.5.2018. odigralo se Otvoreno prvenstvo Privlake za dječake i djevojčice. U kategorijama najmlađi kadeti i kadetkinje i mlađi kadeti i kadetkinje na turniru je igralo 52 djece iz 12 klubova iz Hrvatske i Srbije, čime je turnir dobio predznak međunarodni. (  HSTK  Lokomotiva Vinkovci, STK Opatovac, STK Cibalia Vinkovci, STK Nuštar, STK Donji Miholjac, STK Vodovod Osijek, Škola stolnog tenisa Prkovci, STK Obrtnička škola Brod, STK Županja,  gosti iz Srbije STK Čelarevo i STK AS Šabac i domaćin STK Privlaka)

Nakon odličnih igara i vrlo napetih mečeva do samog kraja su došli i nagrade osvojili:

 

Najmlađe kadetkinje:Najmlađi kadeti:

1. Knežević Slađana, STK Čelarevo            1. Pap Norman, STK Opatovac

2. Čmelak Hana, STK Donji Miholjac2. Gabriel Marjanović, STK Privlaka

3. Vukovac Elena, STK Privlaka3.Majstorović Dominik, STK Nuštar

3. Vučinić Barbara, STK Cibalia3. Mesić Franko, STK Nuštar

 

Mlađe kadetkinje:Mlađi kadeti:

1. Radak Sara, STK Čelarevo        1. Bistrović Darijo, STK Opatovac

2. Rudnički Tonka, STK Nuštar        2. Krajinović Luka, STK Privlaka

3. Pap Sandra, STK Opatovac        3. Zelić Fran, STK Vodovod

3. Lana Slavić, HSTK Lokomotiva        3. Anaković Marin, STK Obrtnička      škola Brod

 

Nagrade najboljima podijelio je predsjednik STK Privlaka Slavko Kozić.

 

U nedjelju 13.5.2018. odigran je turnir Županijskih liga Vukovarsko srijemske županije. Podijeljeni u dvije kategorije i to na igrače 

1. Županijske lige i  2.  Županijske lige turnir je odigralo 40 igrača uz nastupe gotovo svih županijskih klubova.

 

 Ovoga puta najbolju igru pokazali su:

 

 2.  Županijska liga:

1. Baboselac Mladen, STK Županja

2. Bistrović Darijo, STK Fruškogorac

3. Lovrić Ivan, STK Fruškogorac

3. Vidrač Mato, STK Nuštar

 

 

1. Županijska liga:

1. Goran Stevanović, STK Petrovci

2. Nikola Kosanović, STK Vukovar 91

3. Nikola Stanojević STK Vukovar 91

3. Križan Markić, STK Privlaka

 

Oba dva dana turnir je vodio sudac Dražen Janković.

 

STK Privlaka zahvaljuje se svim igračicama i igračima, klubovima i predstavnicima klubova na sudjelovanju i pomoći u organizaciji turnira.

Uz pohvale i lijepe uspomene svima šaljemo srdačne sportske pozdrave i nadanja kako se dogodine vidimo ponovno u još većem broju.

 

Taekwondo klub ''Sajnami'' osvojio četiri srebrne i dvije brončane medalje na međunarodnom turniru u Zagrebu

VINKOVCI-U subotu 12. svibnja u Zgrebu se održao veliki međunarodni taekwondo turnir Susedgrad – Sokol Pokal na kojem je nastupilo 59 klubova sa oko 700 natjecatelja među kojima su bili i natjecatelji TK „Sajnamija“  koji su ostvarili zapažen rezultat osvojivši 6 odličja.

U kategoriji seniora nastupila je Doris Lukić koja je osvojila srebrnu medalju.

U juniorskoj kategoriji gdje  su se osvajali bodovi za nacionalnu rang listu nastupili su Fran Čopčić i Dominik Greifenstein koji su osvojili srebrne medalje te upisali nove bodove.

U kategoriji kadeta nastupila je Ana Lukić koja je osvojila srebrnu medalju te Antonio Peranović koji se okitio broncom.

U kategoriji mlađih kadeta Mia Fernbach osvojila je broncu dok se Borna Dujić plasirao na 5. mjesto, a nastup je zabilježio Karlo Grgić.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Jasmine Lucić, Ive Lukića te Divijana-Martina Kelave.

 

Športski karate klub ''Ictus'' Vinkovci ukupno treći u Otvorenoj karate ligi

VINKOVCI-U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je posljednje,  6. kolo,  Otvorene karate lige OBŽ 2017./18. , na kojemu je nastupilo 243 natjecatelja iz ukupno 15 klubova, među kojima je nastupilo i 5 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 9 odličja  i to 6 zlatnih, 1 srebrno i 2 brončana odličja. 

Nastupima u dvije kategorije u borbama pojedinačno Milan Ćujo i Leon Kljaić osvojili su svaki po dva zlatna odličja.  Nadalje,  Luka Ćujo također je nastupio u dvije kategorije u borbama pojedinačno te osvojio jedno zlatno i jedno brončano odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno Damir Ćulubrk osvojio je zlatno odličje dok je svojim nastupima u katama pojedinačno u svojoj kategoriji osvojio srebrno odličje. U kategoriji kate pojedinačno mlađe  učenice nastupila je Lana Šola koja je osvojila brončano odličje.  

Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 6. kolu    Otvorene karate lige OBŽ 2017./18. zauzeo je treće mjesto, dok su u ukupnom poretku, nakon održanih svih šest kola Otvorene karate lige OBŽ 2017./2018., zauzeli odlično treće mjesto.

Za napomenuti je kako je po završetku Lige Milan Ćujo u kategoriji borbe pojedinačno  u ukupnom poretku treći borac po uspješnosti, a Leon Kljaić sedmi.  Također, u katama pojedinačno Tea Zlojić je šesta po uspješnosti katašica. U ukupnom poretku natjecatelja po uspješnosti , u kategoriji kate + borbe , Milan Ćujo zauzeo je odlično 5. mjesto.    

 

 Ostvarenim rezultatima natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci   odlično su predstavljali svoj Klub kao i Grad Vinkovce.  

 

Karate klub ''Vinkovci'' osvojio četiri zlatna, šest srebrnih i šest brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-U nedjelju, 13. svibnja 2018. godine održano je 6. kolo otvorene karate lige u Osijeku. Nastupilo je 243 natjecatelja iz 15 klubova. Pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 14 natjecatelja, te su osvojili ukupno 16 odličja u borbama, od čega četiri zlatna, šest srebrnih i šest brončanih. 

Zlatne medalje osvojili su: Luka Idžanović, Josip Slaviček, Leon Udarović i Nika Brkić. Srebrne medalje osvojili su Lucija Martinović, Ivana Slaviček, Josip Slaviček, Erik Udarović, Mihael Veselčić i Leon Udarović. Brončanim medaljama okitili su se Ivan Jurić, Filip Jurić, Nika Brkić, David Kelemen, Lorena Varga i Filip Periša. 

Zapažen nastup u jakoj konkurenciji imao je i Mislav Iličić. Treba napomenuti da su Josip Slaviček, Leon Udarović i Nika Brkić nastupili u dvije kategorije i osvojili svako po dva odličja. 

Nakon uspješno odrađenog zadnjeg kola lige Karate klub Vinkovci nastavlja sa pripremama i s optimizmom gleda na sljedeće međunarodno karate natjecanje koje će se početkom lipnja održati u Sisku 

 

Dorian Vugrek osvojio broncu i isplivao tri limita za državno

VINKOVCI-U subotu 12.05.2018.g. u Sisku je održan je  HPS Mini Grand Prixu 9. Sv. Kvirin u organizaciji Plivačkog kluba Sisak Janaf i to za kadete i mlađe kadete. 

Nastupilo je  čak 322 plivača i plivačica iz 16 jakih   klubova Hrvatske (Kantrida, Medveščak, Mladost, Dubrava, ZPK, SISAK Janaf, Olimp Zabok i dr.) te jednog  Slovenskog. Treneri Zvonimir Pinter i Josip Gajčević vodili su na isto 11 plivača Vinkovačkog plivačkog kluba. Cilj je bio isplivati osobne rekorde i potrebne limite za kadetsko prvenstvo Hrvatske. Limite su isplivali Dorian Vugrek (2 A limita na 100 m leđno i 100 m slobodno, te B limit na 100 m leptir),  Lea Brčić (A limit na 100 m leptir i B limit na 100 m slobodno) i Klara Grgić (A limit na 200 m leđno). Dorian je i osvojio broncu na 100 m leđno, dok su ostali isplivali odlične utrke.  

Rezultati do 10.mjesta su:

Dorian Vugrek  (M1) 3.mjesto  na 100 m leđno (1:08,84), 10.mjesto na 100 prsno (1:28,37) (4:48,94) i 10.mjesto na 100 m leptir (1:14,25)

Klara Grgić (F2) 5.mjesto na 100 m prsno (1:34,46), 6.mjesto na 200 m leđno (2:49,25), 6.mjesto na 100 leđno (1:21,24) i 9.mjesto na 100 m slobodno (1:14,59)

Lea Brčić (F1) 5.mjesto na 100 m leptir (1:15,22) i 8.mjesto na 100 m leđno (1:21,47)

Ivor Rakijašić (M3) 5.mjesto na 100 m leđno  (1:19,01)

Jurica Dragun (M3) 6.mjesto na 100 m leđno (1:20,61), 6.mjesto na 100 m prsno (1:29,98) i 8.mjesto na 100 m leptir (1:21,40)

Luka Gugić (M2) 9.mjesto na 100 m leđno (1:21,50), 

Lucija Pranjković (F2) 10.mjesto na 100 m leptir (2:04,83)

 

Ana Marija Kovač osvojila tri zlata na regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom

VINKOVCI- Na netom završenom regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom u Zagrebu, članica PK Barutana Vinkovci Ana Marija Kovač pod vodstvom prof. Marine Zulumović osvojila je tri zlata; 50m slobodno, 100 m slobodno i 100m.

Na natjecanju je nastupilo 18 klubova od čega 120 plivača/plivačica iz tri države (Hrvatska, Slovenija, te Bosna i Hercegovina)