Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Sport

Pet plivača Vinkovačkog plivačkog kluba na Prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Prvenstvo Hrvatske u plivanju (seniorska, mlađe seniorska, juniorska i mlađe juniorska kategorija) održalo se od petka 21.12. do nedjelje 23.12.2018. godine na Bazenima Kantrida (organizator PK Primorje CO), a na kojem su nastupali plivači i plivačice koji su isplivali potrebne norme za sudjelovanje na natjecanju. Boje Vinkovačkog plivačkog kluba branilo je 5 natjecatelja (Jan Rakijašić, Nika Brdar, Lea Brčić,  Brigita Vidinović i Martina Rajković) koji su se natjecali u mlađe juniorskoj konkurenciji i to u pratnji trenera Josipa Gajčevića.

Natjecanje se održalo u 3 dana, te su svaki dan održane kvalifikacije i finalne utrke.  

Oba trenera ove petorke (Zvonimir Pinter i Josip Gajčević)  zadovoljni su utrkama svojih natjecatelja obzirom su svi  većinom popravili svoja osobna vremena i ostvarili zadovoljavajuće plasmane. Čestitke svima i želimo im puno uspjeha i napretka u daljnjem radu.

Pojedinačni rezultati su:

Jan Rakijašić  19. mjesto na 200 m leptir (2:24,78), 21.mjesto na 50 m leptir

(27,64) i 25.mjesto na 100 m leptir (1:02,90)

Nika Brdar 21.mjesto na 100 m mješovito (1:13,23), 21.mjesto na 50 m leptir (32,01) i 34.mjesto na 50 m  slobodno (29,31) 

Lea Brčić  28.mjesto na 50 m leptir (32,41)

Brigita Vidinović  43.mjesto na 50 m leptir (33,83)

 

VPK Štafeta  (Brdar, Brčić, Vidinović i Rajković) 9.mjesto na  4*200 m slobodno, 12.mjesto na 4*50 slobodno i 12.mjesto na 4*100 slobodno

 

 

 

Karate klub ''Vinkovci'' osvojio 5 zlata, 3 srebra i 4 bronce u Osijeku

VINKOVCI-U nedjelju, 16. prosinca 2018. godine, održano je 2. kolo otvorene karate lige u Osijeku. Ukupno je nastupilo 235 natjecatelja iz 16 klubova.

Karate klub Vinkovci nastupio je sa 10 natjecatelja u 10 pojedinačnih i 2 ekipne kategorije.Ukupno je osvojeno 12 odličja od čega  5 zlata, 3 srebra i 4 bronce 

U pojedinačnim kategorijama zlatna odličja osvojili su Ivana Slaviček, Lucija Martinović, Josip Slaviček, Filip Periša i Ivan Jurić.

Srebrna odličja osvojili su Nika Brkić i Gabriel Uzunović dok su se brončanim odličjima okitili Mislav Iličić, Filip Geljić i Filip Jurić.

U ekipnoj kategoriji mlađih učenika u sastavu Gabriel Uzunović, Mislav Iličić i Filip Periša u hrabrim i dramatičnim borbama osvojeno je srebrno odličje.

U ekipnoj kategoriji učenika u sastavu Filip Geljić, Ivan Jurić i Mislav Iličić osvojeno je brončano odličje.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića dok je majstor karatea Mladen Ivezić obnašao ulogu suca na turniru.

Ovim uspješnim nastupom Karate klub Vinkovci završava bogatu natjecateljsku 2018. godinu u kojoj su osvojena brojna odličja sa ligaških, regionalnih, državnih i međunarodnih turnira. 

Pojačani novim stručnim trenerskim kadrom, vrijedno se pripremaju i mladi natjecatelji u katama koji će od početka slijedeće godine imati priliku uz borce doprinositi još značajnim rezultatima Karate kluba Vinkovci.

Svi dostavljeni podaci prikupljeni su od korisnika u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. 

 

Športski karate klub 'Ictus'' osvojio 9 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-Dana 16.  prosinca  2018. godine  u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je drugo Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. , na kojemu je nastupilo 235 natjecatelja iz ukupno 16 klubova, među kojima je nastupilo i 14 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 22 odličja  i to 9 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih odličja. 

Nastupima u tri kategorije u borbama pojedinačno, juniori – 76 kg , juniri +76 kg i mlađi seniori -75 kg,  Milan Ćujo osvojio je tri zlatna odličja, dok je njegov brat  Luka Ćujo, koji je također nastupio u borbama pojedinačno u tri kategorije, mlađi kadeti -48 kg , mlađi kadeti -52 kg i kadeti -52 kg , osvojio jedno zlatno i dva srebrna odličja. 

Nastupivši u borbama pojedinačno u kategorijama kadeti -63 kg i kadeti -70 kg, Leon Kljaić osvojio je dva zlatna odličja, dok je Magdalena Jerković, koja je također nastupila u dvije kategorije u borbama pojedinačno, juniorke +59 kg i mlađe seniorke +68 kg, osvojila dva zlatna odličja. Svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji mlađe kadetkinje 6-5 kyu Tricia Vujeva osvojila je srebrno odličje dok je u kategoriji učenica 6-5 kyu Tricia osvojila brončano odličje. 

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika Benjamin Majcen i Petar Nol osvojili su svaki po brončano odličje, uz napomenu kako je Petar nastupio i u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika +38 kg u kojoj je osvojio srebrno odličje, dok je u navedenoj kategoriji zlatno odličje osvojio Damir Ćulubrk, koji je nastupivši u kategoriji kate pojedinačno mlađi učenici open osvojio brončano odličje. Kljaić Luna je nastupila u katama pojedinačno u kategoriji učenica 9-7 kyu i osvojila brončano odličje, dok su Elena Marunček i Klara Tunjić nastupivši u katama pojedinačno u svojim kategorijama osvojile  svaka po brončano odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta +57 kg Adrian Buinac osvojio je brončano odličje.

Kata tim u sastavu Franjo Križanac, Damir Ćulubrk i Petar Nol je svojim nastupom u katama ekipno u kategoriji učenika osvojio srebrno odličje, dok je ženski kata tim u sastavu Elena Marunček, Tricia Vujeva i Marija Cindrić u katama ekipno u kategoriji učenica osvojio brončano odli

Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 2. kolu Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. zauzeo je odlično drugo mjesto od 16 klubova koji su nastupili, a nakon završenog jesenjeg dijela polusezone „ICTUS“ se u ukupnom poretku također nalazi na drugom mjestu od 18 klubova koji su nastupali.   

Sjećanje na dr. Nikolu Bagarića – Bagaru

VINKOVCI-U okviru blagdana Sv. Nikole teniski prijatelji okupili su se na druženju i tenisu u Teniskom klubu „Vinkovci“ u znak sjećanja na osnivača teniskog  kluba dr. Nikolu Bagarića. 

Ovi  susreti su postali tradicija i kao da je vrijeme za trenutak stalo, jer je već prošlo 20. godina od kako nas je napustio Bagara kako smo ga svi zvali i poznavali u cijeloj Slavoniji i Hrvatskoj, ne samo u sportskoj javnosti, nego liječničkoj stručnosti i  humanosti.

Na druženju i teniskoj igri prijatelja bili su: dr. Zdravko Grgić i dr. Miroslav Vujić iz Osijeka, dr. Zdravko Milković Mata i dr. Branko Stilinović iz Slavonskog Broda, Pero Klaić iz Županje i Zvonimir Mikić iz Đakova.

iz Teniskog kluba „Vinkovci“ bili su: dr. Josip Dolanski, Ivica Turda, Krunoslav Taner, Branko Matijević, Vladimir Vulić, Josip Petrinović, Boško Racanović, Vlado Vergaš, Nikola Mihaljević Nikica i dr. Ozren Koščić ml., koji je i organizator susreta. 

U trenucima sjećanja na dr. Nikolu Bagarića izrečena je sjajna misao: Kada čovjek umire? Možda je odgovor; onoga momenta kada ga svi zaborave. I upravo ovim druženjem i održavanjem susreta prijatelja pokazali smo da lik i djelo dr. Nikole Bagarića- Bagare za tenis u Vinkovcima i Slavoniji ne umire, nego ostaje u trajnom sjećanju.

 

 

 

Ivan Kopčić zlatni, Mladen Šebalj srebrni, Danijel Klen brončani u praktičnom streljaštvu u Mađarskoj

VINKOVCI-Članovi kluba KPS Strijelac Vinkovci nastupili su na međunarodnom natjecanju u praktičnom streljaštvu u Mađarskoj  na kojem su ostvarili zapažene rezultate. 

U Mađarskoj je održano natjecanje pod nazivom ZVS Winter Challenge na kojem je nastupilo pet naših strijelaca. Niti ovoga puta uspjeh nije izostao. 

U najbrojnijoj diviziji Produkcija Ivan Kopčić osvojio je 1. mjesto, 

Produkcija OPT Mladen Šebalj 2. mjesto. 

Open divizija Danijel Klen 3. mjesto.

Izvrsne rezultate ostvarili su Davor Majstorović i Goran Šarić osvojivši 4. i 8. mjesto u Produkciji. 

 

Vinkovački plivački klub isplivao šest zlatnih i sedam srebrnih medalja u Somboru

VINKOVCI-Međunarodni plivački miting FENIKS 2018 održao se u Somboru 01.12.2018.g. na kojem je sudjelovalo 213 plivača i plivačica iz ukupno 14 klubova  Hrvatske i Srbije.

Treneri Zvonimir Pinter i Josip Gajčević poveli su čak 38 natjecatelja Vinkovačkog plivačkog kluba, te osvojili 13 medalja (6 zlatnih i 7 srebrnih). Najuspješniji plivači prema bodovima i ukupnom poretku bili su Matej Martinović, Jan Rakijašić, Jurica Dragun, Nika Brdar I Brigita Vidinović koji su se našli svaki na trećem mjestu u svojoj kategoriji. 

Osvajači odličja su:

Jurica Dragun (11-12.g.) 1.mjesto na 100 m prsno, 2.mjesto na 50 m slobodno i 2.mjesto na 100 m slobodno

Matej Martinović (17.g. i stariji) 1.mjesto na 100 m slobodno i 1.mjesto na 100 m prsno

Jan Rakijašić (15-16.g.)  1.mjesto na 100 m leptir i 2.mjesto na 50 m slobodno 

Ivor Rakijašić (11-12.g.) 1.mjesto na 100 m leđno

Nika Brdar (15-16.g.) 1.mjesto na 100 m prsno i 2.mjesto na 100 m slobodno

Brigita Vidinović (13-14.g.) 2. mjesto na 50 m slobodno i 2.mjesto na 100 m leđno

Lucija Kunac (15-16.g.) 2.mjesto na 100 m leđno

 

Vukovarske gimnastičarke odličnim vježbama potvrdile svoju kvalitetu

VUKOVAR-U Sokolskom domu u Osijeku održano je, posljednje, 4. Kolo KUPA Hrvatske i KUPA Slavonije i Baranje u D programu ženske sportske gimnastike, kao i proglašenje za Završnicu KUPA Hrvatske D program 2018. Domaćin je bilo GD Osijek-Žito, a natjecanje se odvijalo u novom gimnastičkom centru. U regiji istok postoji devet klubova i ovo je bila prilika za sve klubove da na posljednje natjecanje u godini dovedu najspremnije gimnastičarke iz D programa. Bodovi ostvareni na ovom natjecanju pribrajali su se bodovima ostvarenim na prethodna tri kola.

 Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: kadetkinje, juniorke i seniorke u ekipnoj i pojedinačnoj konkurnciji. Gimnastičarke iz Vukovara su cijelu kalendarsku godine bile vro uspješne i dominirale su u svim kategorijma, a to su potvrdile i na posljednjem natjecanju. 

Na 4. kolu KUPA Hrvatske i KUPA Slavonije i Baranje  GK Vukovar ostvario je slijedeće rezultate:

KADETKINJE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1. Hana Antunić, 2. Mia Barac, 3. Mia Lozančić i 4.Tamara Stefanović

JUNIORKE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1.Lana Ernjaković, 2.Aurora Ristović, 3.Lana Hajrić, 6.Andreja Krnjajić, 8.Helena Vučković i 9.Sara Vukosavljević

SENIORKE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 2.Tea Stojšić,2. Petra Petričević, 8.Dijana Andrašević, 14.Dora Čikanović i 16.Andrijana Božić

Nakon  proglašenja rezultata 4. Kola uslijedilo je proglašenje Završnice KUPA Hrvatske ŽSG D program. U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji vršio se zbroj dva najbolja rezultata u kalendarskoj godini, a gimnastičarke s dunava su bile najuspješnije.

Na Završnici KUPA Hrvatske GK Vukovar ostvario je slijedeće rezultate:

KADETKINJE ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1.Mia Barac, 2.Hana Antunić, 3.Mia Lozančić

JUNIORKE ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1.Aurora Ristović, 2.Lana Ernjkaković, 

SENIORKE  ekipno 1. mjesto,  pojedinačno: 1.Tea Stojšić, 2.Petra Petričević

Gimnastičarke gimnastičkog  kluba Vukovar okitile su se hrpom odličja: tri zlata ekipno i tri zlata, tri srebra i dvije bronce, a nakon rezultata iostvarenih u Završnici GKV je bogatiji za još tri zlata ekipno i tri zlata, dva srebra i jednu broncu pojedinačno.

Na najljepši mogući način je obilježen završetak natjecateljske sezone na veliko zadovoljstvo trenera, uprave i navijača.