Najave

Raspored događanja za mjesec ožujak ...
Raspored događanja za mjesec ožujak ...

                            ...

Sport

Petra Olij pobjednica u kategoriji do 12 i 14 godina na ''Snješko Cup-u '' u Vinkovcima

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' održan je tradicionalni ''Snješko Cup 2017.'' za dječake i djevojčice u kategoriji do 10, 12 i 14 godina,a okupio je  preko 80 sudionika.

U kategoriji do 10 godina za dječake prvo mjesto osvojio je Karlo Brkić, drugi je bio Ante Dujić, treći je bio Emanuel Mičić, dok je četvrti bio Jure Vajcl, a u kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Nina Marić, druga je bila Klara Ančić, treća je bila Vlatka Olij, dok je četvrto mjesto osvojila Petra Niče.

U kategoriji do 12 godina za dječake prvo mjesto osvojio je Leon Mičić, drugi je bio Ilija Kopić, treći Karlo Brkić, a četvrto mjesto osvojio je Tin Petričević.U kategoriji djevojčica do 12 godina prvo mjesto osvojila je Petra Olij, druga je bila Lora Šupuković, treća je bila Nina Lusavec, dok je četvrto mjesto osvojila Nina Marić.

U kategoriji do 14 godina prvo mjesto osvojio je Ilija Kopić, drugi je bio Filip Rihtar,treći je bio Leon Mičić, a četvrti Luka Vodopija.U kategoriji djevojčica u ovoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Petra Olij, druga je bila Leonarda Kajkić, treća je bila Nina Lusavec, a četvrta Luna Lukačević.

Nagrade najuspješnijima podijelio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'',dok su turnir uspješno vodili treneri kluba: Zvonimir Voda, Alen Halužan i Zoran Horvat.

 

 

 

Prvenstvom grada Vinkovaca u gimnastici završena natjecateljska 2017. godina

VINKOVCI-Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci organizirao je Prvenstvo grada Vinkovaca  u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, u univerzalnoj kategoriji A, te B i C programu, na kojem je nastupilo 9 gimnastičarki i 8 gimnastičara.

U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta A  gimnastičari su ostvarili sljedeći poredak:

1. Pavao Očevčić, 2. Arijan Tomonji, 3. Fabijan Matković, 4. Marin Pinter,  5. Roko Maslać, 6. Adam Brandić.

Karlo Radić je najbolji  junior u C programu, a Duje Ramljak kadet u B programu.

 

Gimnastičarke su se natjecale u višeboju i po spravama. U višeboju C programa poredak je sljedeći:  

 

1. Ena Vukić, 2. Nika Breški, 3. Ana Božić, 4. Ana Škripač, 5. Luna Aničić, 6. Ana Džaja, 7. Iva Rupčić, 8. Nora Horvat.

 

Najbolja na preskoku je Ana Božić, druga je Ena Vukić, treća Nika Breški. 

 

Na ručama je Ana Džaja osvojila 1., Ana Škripač 2., a Ana Božić 3. mjesto. 

 

Na gredi je najbolja bila Ena Vukić, druga je bila Luna Aničić, a treća Ana Škripač. 

 

Nika Breški osvojila je prvo mjesto na tlu, druga je bila Ena Vukić, a treća Iva Rupčić.

                

 

Marko Jurić ulaskom u B finale osvojio odlično sedmo mjesto na prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Neposredno pred božićne blagdane u Rijeci je od 21. do 23. prosinca održano Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Na njemu su se mogli natjecati samo oni plivači i plivačice koji su na natjecanjima u sezoni isplivali norme. Norme je osiguralo sedmero plivača i plivačica PK Orion, a nastupili su u 23 pojedinačne i 3 štafetne utrke. 

Natjecanje je održano u Rijeci na bazenima Kantrida u organizaciji HPS-a. Natjecalo se 388 natjecatelja iz 33 hrvatska kluba. 

Za PK Orion plivali su mlađe seniorke Tonka Kovačević i Paola Horvat  te juniorka Laura Matić i juniori Alojzije Ćaleta i Marko Jurić te kadeti, koji su se natjecali u mlađe juniorskoj kategoriji, Marin Svilar i Nikola Ćaleta. 

Najbolji plasman ostvario je Marko Jurić ulaskom u B finale! Natjecanje je završio kao 7. junior Hrvatske na 50 m leđno! Svi su odreda uspjeli popraviti vremena s kojima su došli na natjecanje, u nekoliko još utrka B finala su bila vrlo blizu, a desetinke su ih dijelile od odličja. Svime je ovime trenerica Maša Pešec izuzetno zadovoljna. 

Na najbolji su mogući način završili izvrsnu plivačku 2017. godinu, a ovo je samo najava onoga što se od ovih i ostalih plivača i plivačica Kluba može očekivati u 2018. godini! 

Osim među natjecateljima PK Orion je ovoga državnog prvenstva imao predstavnika Mateja Svilara i među plivačkim sucima. 

 

Martin Jozić srebrni, Marko Tokić brončani na turniru u streljaštvu u Vinkovcima

VINKOVCI-U  streljani SD „VINKOVCI“ održan  je 8. NOVOGODIŠNJI TURNIR  u gađanju zračnim pištoljem na kojem su nastupili strijelci iz 6 streljačkih klubova GSD „OSIJEK 1784“, SK „TENJA“, GSK „CENTAR 1784“ Osijek, SK „NOSTERIA“, SK „VALPOVO“, i SD „VINKOVCI“ sa ukupno 33 strijelca ( 16 seniora , 11 seniorki i 6 juniora ).

1.mjesto ekipno GSD „OSIJEK 1784“   sa  1104 kruga

2. mjesto ekipno SD „VINKOVCI“   sa  1068 krugova

3.mjesto ekipno SK „TENJA“   sa 1053   kruga

Pojedinačno seniorke:

1.mjesto MIRELA SKOKO ČELIĆ - SK „TENJA“   sa 362 kruga

2. mjesto DANIJELA MARAN - GSD „OSIJEK 1784“  sa 356 krugova

3.mjesto  TEODORA ŠIMIĆ GSD „OSIJEK 1784“     sa 355   krugova

Pojedinačno seniori:

1.mjesto LEON LUKA ČELIĆ - GSD „OSIJEK 1784“    sa 376 krugova

2. mjesto UROŠ KAČAVENDA - GSD „OSIJEK 1784“  sa 373 kruga

3.mjesto  VJEKOSLAV VUČIMILOVIĆ GSK „CENTAR 1784“     sa 364   krugova

Pojedinačno juniori:

1.mjesto FILIP  ZADRAVEC  - GSD „OSIJEK 1784“    sa 369 krugova

2. mjesto MARTIN JOZIĆ - SD „VINKOVCI“  sa 363 krugova

3.mjesto  MARKO  TOKIĆ - SK „NOSTERIA“     sa 351   krug

 

Nika Brdar, Jan Rakijašić i Brigita Vidinović plivali za VPK na Prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Prvenstvo Hrvatske u plivanju (seniorska, mlađeseniorska, juniorska i mlađejuniorska kategorija) održalo se od četvrtka 21.12. do subote 23.12.2017. godine na Bazenima Kantrida, a na kojem je nastupilo 388 plivačica i plivača iz 33 hrvatska kluba. 

Boje Vinkovačkog plivačkog kluba branilo je 3 natjecatelja (Jan Rakijašić, Nika Brdar i Brigita Vidinović) koji su kroz sustav kvalifikacija stekli pravo nastupa na ovom natjecanju, odnosno mogućnost borbe za naslove državnog prvaka u  mlađe juniorskoj konkurenciji.

Natjecanje se održalo u 3 dana, te su svaki dan održane kvalifikacije i finalne utrke.

Trener Zvonimir Pinter zadovoljan je utrkama svojih plivača koji su većinom popravili svoja osobna vremena i ostvarili zadovoljavajuće plasmane. Čestitke svima i nadamo se da je ovo ujedno i  motivacija našim kadetima Dorianu Vugreku i Lei Brčić koji su se izborili za državni nastup u veljači 2018.g. 

Pojedinačni rezultati su: 

Nika Brdar (u kategoriji mlađih juniorki) 15.mjesto na 50 m prsno (37,31), 19.mjesto na 100 m leđno (1:09,94), 22.mjesto na 50 m leptir (32,70), 23.mjesto na 50 m   slobodno (29,14) i 41.mjesto na 100 m slobodno (1:04,56)

Jan Rakijašić (u kategoriji mlađih juniora) 20. mjesto na 200 m leptir (2:27,84), 25.mjesto na 50 m leptir (28,44) i 26.mjesto na 100 m leptir (1:03,35)

Brigita Vidinović (u kategoriji mlađih juniorki) 36.mjesto na 50 m leptir (34,54)

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo jesenski prvak karate lige sezone 2017./18.

IVANKOVO-Čak 263 karataša okupilo se na 2. kolu Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije. Na natjecanju je nastupilo 16 klubova iz regije: Karate Akademija Osijek, Kuna, Beli Manastir, Esseker, Hrvatski Sokol, Max, Nexe, Nova Gradiška, Osijek Žito, Shotokan Darda, Slavonski Brod, Valpovo, Vinkovci, Višnjevac, Vukovar te Ictus.

KK Max Ivankovo na natjecanje je prijavio 24 natjecatelja u 45 kategorije koji su tom prilikom osvojili ukupno 35 odličja – 17 zlatna, 9 srebrnih i 9 brončanih. 

Zlatno odličje osvojili su: Luka Požega, Leon Vukoja, Ružica Vukić 2x, Toni Vukić 2x, Emanuela Kockarević, Benjamin Ljubas, Lovro Tisucki 2x, Lana Kockarević 2x, Marko Jurić, Melita Maloševac, Luka Žgela 2x i kata tim u sastavu Lara Žgela, Sara Haban i Petra Dogan.

Srebrno odličje osvojili su: Leon Vukoja, Petra Dogan, Luka Žgela, Matej Naletilić 2x, Matej Tisucki 2x, Iva Kockarević i Lara Žgela.

Brončana odličja osvojili su: Luka Požega, Eva Požega, Iva Livaja, Benjamin Ljubas, Leon Vukoja, Matej Naletilić, Emanuela Kockarević, Marko Juić i Lea Vukoja

Na natjecanju su još nastupili Nina Šimić, Iva Petričić, Iva Puškarić i Tomislav Galić, ali nažalost nisu uspjeli doći do odličja.

Natjecatelje je vodio učitelji karatea David Žgela. Sudac na natjecanju bio je i naši učitelji karatea Zdravko Perlić.

 

Judo klub Vinkovci proslavio 45 godina uspješnog djelovanja

VINKOVCI- Judo klub Vinkovci proslavio je 45 godina uspješnog djelovanja, a na velikoj svečanosti u hotelu ''Admiral'' Vinkovci.

U uvodu sve je pozdravio predsjednik Judo kluba Vinkovci Tomislav Čuljak koji je ujedno člana Izvršnog odbora i počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza. Zahvalio se svim prisutnima na doprinosu u radu kluba, te je istaknuo najuspješnije rezultate, a to su 5000 medalja na natjecanjima, 420 pojedinačnih medalja na prvenstvima Hrvatske, 5 zlatnih odličja u 1. HJL za seniorke i 4 zlatna odličja u 1. HJL za juniorke, 2. mjesto Tatjane Starčević na Svjetskom kupu, te nastupi seniorki na Europskim klupskim prvenstvima 4 puta kao i njihovo osvojeno 3. mjesto na istom natjecanju u 2017. godini.

Nakon toga govore su održali Sanda Čorak i Siniša Krajač koji su Judo klubu Vinkovci dodijelili priznanja u ime Hrvatskog judo saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. Sanda Čorak uručila je priznanja članovima Judo kluba Vinkovci Josipu Petrinoviću, osnivaču i treneru, Davoru Mariniću i Tomislavu Čuljku članovima prve klupske judo škole, te Srećku Suliću za pokojnog Srećka Sulića koji je bio trener kluba.

Nakon toga Tomislav Čuljak uručio je priznanja Kati Krešić za Grad Vinkovce, Jadranki Mustapić Karlić za Vukovarsko srijemsku Županiju, Draženu Milinkoviću za Zajednicu sportskih udruga grada Vinkovaca i Luki Kaliniću za Županijski savez sportova Vukovarsko-srijemske županije. Zahvale  su primili i raniji sponzori i donatori kluba, a to su Vlado Čuljak, Romeo Stačević, Domagoj Šaravanja za  Sokol d.o.o., Polet d.o.o. i Pik Vinkovci.

Zahvale je zaprimila i ekipa seniorki koja je osvojila 3. mjesto na Europskom klupskom prvenstvu a to su: Barbara Matić, Tena Šikić, Tihea Topolovec, Lucija Babić i Ivana Šutalo. Nagradu za trenera iste ekipe Vladimira Preradovića primila je Barbara Matić koja je nakon toga predala poklon suvenir, uokvirenu medalju i beck number s kimona koji je korišten prilikom natjecanja Tomislavu Čuljku.

Zabavni dio programa upotpunili su profesori Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca Petra Marković i Dean Begić, te plesači iz Plesng kluba D&D iz Osijeka Srđan Branković i Tena Ranogajec.

Na kraju recimo da je i prikazana prezentacija vezana uz 45 godina djelovanja kluba s više od 300 slajdova.