Najave

Sport

Ana Marija Kovač isplivala četiri prva mjesta, Iva Vuković treća

VINKOVCI-U subotu 12.10.2019. održalo se "OTVORENO REGIONALNO PRVENSTVO - FESTIVAL PLIVANJA" na kojem se natjecalo 100 plivača iz 14 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Plivački klub Cibalae Vinkovci predstavljali su: Ana Marija Kovač, Matej Martinović, Iva Vuković i Toni Šimunić. Ana Marija Kovač plivala je 4 discipline i u sve četiri discipline osvojila prvo mjesto u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. Iva Vuković se prvi put natjecala i osvojila 3 mjesto u juniorskoj konkurenciji u disciplini 50 metara slobodno, dok su Matej Martinović i Tomi Šimunić izvrsno plivali i isplivali svoja najbolja vremena. PK Cibalae Vinkovci ponosan je na svoje plivače, te najavljuju još plivača na slijedećim natjecanjima.

 

Lana Kockarević, Luka Žgela i Marko Jurić zlatni u Daruvaru

IVANKOVO-U Daruvaru je protekloga vikenda održan 19. Karate Darfest na kojem je nastupilo 311 natjecatelja u 389 kategorija iz 43 kluba i 3 države (BiH, Češka i RH). Boje Karate kluba „Max“ Ivankovo branilo je 17 natjecatelja u 20 kategorija.

U vrlo jakoj konkurenciji s osvojenih 18 odličja – 3 zlata, 4 srebra i 11 bronci KK „Max“ Ivankovo zauzeo je visoko 9. mjesto.

Zlatna odličja osvojili su Lana Kockarević, Luka Žgela i Marko Jurić. Srebrna odličja osvojili su Petar Barišić, Matej Majić, Emanuela Kockarević i Matej Tisucki. Brončana odličja osvojili su Leon Vukoja, Luka Žgela 2x, Nada Mrkonja, Iva Livaja, Borna Mrkonja, Filip Žgela, Iva Kockarević, Lara Žgela 2x i Gabriel Klen.

Na natjecanju su još nastupili i u repasažu izgubili borbu za 3. mjesto Ružica Vukić i Nika Brkić.

Natjecatelje su vodili učitelji karatea Antonija Damjanović i David Žgela. U sudačkoj postavi na natjecanju je bio trener u KK “Max” i međunarodni sudac Zdravko Perlić

Elena Rimac i Ilija Kopić drugi, Jakov Rimac treći, par Nina Marić/ Klara Ančić treći na turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigran je teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka Fran Rakonić (TK ''Nova Gradiška''), inače prvi nositelj turnira, pobijedio je Jakova Rimca (TK ''Vinkovci'') sa 6:0, 6:1, dok je u drugom polufinalu Ilija Kopić (TK ''Vinkovci), drugi nositelj turnira u neizvjesnom susretu pobijedio je Marka Lukića (TK'' Požega'' ) sa 4:6, 6:2, 6:4.U finalu turnira Fran Rakonić bio je bolji od Ilije Kopića i pobijedio sa 6:3, 6:1, te osvojio turnir u kategoriji dječaka do 14 godina.

U prvom polufinalu u kategoriji djevojčica Lorena Tomić (TK ''Terra'', Zagreb) pobijedila je treću nositeljicu turnira Niku Peskar Majoli (TK ''Top Spin'', Zagreb) sa 6:3, 6:1, dok je u drugom polufinalu Elena Rimac (TK ''Vinkovci'' ) pobijedila Anju Janković (TK ''Bosutsko'' Osijek) sa 6:3, 6:0.U finalu turnira Lorena Tomić je sa 6:3, 6:4 pobijedila Elenu Rimac i osvojila turnir u kategoriji djevojčica.

 

U kategoriji ženskih parova, naslov pobjednika turnira osvojile su  Nika Preskar Majoli (TK ''Top Spin'' ) i Lorena Tomić (TK'' Terra'' Zagreb) koje su u finalu pobijedile par Dea Dunković (TK ''Osijek'') i Anja Janković (TK ''Bosutsko'') sa 7:6, 6:1. Vinkovačka kombinacija Klara Ančić i Nina Marić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' osvojila je treće mjesto.

 

 

 

 

Josip Šarić, Valentina Plašć i Nika Kristović zlatni u Dugom Selu

VINKOVCI-Održano je taekwondo natjecanje 3.Dugo Selo Open. Prvo je to natjecanje nakon ljetne stanke na kojem je nastupio taekwondo klub „Sajnami“ sa 7 mladih natjecatelja u uzrastima mlađih kadeta i kadeta koji su sjajnim nastupima osvojili 3 zlatne, 2 srebrne i jednu brončanu medalju.

Zlato su osvojili: Josip Šarić, Valentina Plašć i Nika Kristović. 

Srebro su uzeli: Mia Fernbach i Borna Kristović, dok se broncom okitio Grgur Šarić. 

Nastup je upisao i Borna Dujić koji je ostao korak do medalje. 

Natjecatelje je kroz borbe vodila trenerica Jasmina Lucić, a na turniru je među sucima bila i Sajnamovka Lea Grbavica.

Una Videković odličnim utrkama isplivala dva zlata i srebro u Subotici

VINKOVCI-U Subotici se 28.09.2019.g. održalo međunarodno natjecanje JESENJI KUP SUBOTICE 2019 na kojem je sudjelovalo 14 klubova iz Hrvatske,  Mađarske i Srbije sa ukupno 229 natjecatelja. Trener Josip Gajčević poveo je 24 predstavnika Vinkovačkog plivačkog kluba kako bi ujedno i ocijenio formu natjecateljskog pogona na početku nove plivačke sezone.  Početak je zadovoljavajući, isplivani su dobri rezultati te je osvojeno  12 medalja i to 2 zlatne, 6 srebrnih i 4 brončane.  Prema zbroju bodova mlada Una Videković našla  se u ukupnom poretku na drugom mjestu u kategoriji djevojčica 8 godina i mlađe.  Pojedinačni rezultati su sljedeći:

Zlato

100m Slobodno 8 godina i mlađi VIDEKOVIĆ UNA

 100m Leđno 8 godina i mlađi VIDEKOVIĆ UNA

Srebro 

200m Slobodno 12 - 13 godina RAKIJASIĆ IVOR

 100m Leđno 16 godina i stariji ĆUGURA LEON

 100m Leđno 12 - 13 godina RAKIJASIĆ IVOR

 100m Slobodno 8 godina i mlađi VIDINOVIĆ  NENSI 

100m Leđno 8 godina i mlađi VIDINOVIĆ NENSI

100m Mješovito 8 godina i mlađi VIDEKOVIĆ UNA

Bronza

 100m Leđno 10 godina KUHARIĆ MARIN

 100m Prsno 16 godina i stariji RAKIJASIĆ JAN

 100m Mješovito 14 - 15 godina ŠEGO DOMAGOJ 

100m Prsno 9 godina CAJNER NIKA

 

Dorian Vugrek drugi, Bruno Tompa i Katarina Šuvak treći na triatlonu u Nijemcima

VINKOVCI-Općina Nijemci i udruga Triatlon klub TRI-TIM Osijek bili su organizatori Super Sprint  triatlona koji se održao u Nijemcima u subotu 31. kolovoza 2019. I ondje je PK Orion imao svoje uspješne predstavnike! 

Na dionici 400m plivanja u Bosutu, 10km vožnje bicikla do odmorišta Sopotac i 2.5 km trčanja po selu Dorian Vugrek bio je 2. u ukupnom poretku, a 1. kadetskoj kategoriji, Bruno Tompa bio je 3. u ukupnom poretku, a 2. u juniorskoj kategoriji, Katarina Šuvak bila je 3. juniorka dok je Matej Pfaf u svom prvom triatlon nastupu bio 4. u juniorskoj kategoriji. 

Još jedan izvrstan sportski uspjeh je iza članova PK Orion (ujedno članova TK Tri-tima), a već sljedećeg vikenda plivaju, bicikliraju i trče na Vinkovačkom amaterskom triatlonu 2019.! 

Dorian Vugrek i Bruno Tompa brončani u triatlonu, Marko Jurić srebrni na mini maratonu

VINKOVCI-I proteklog vikenda članovi PK Orion ostvarili su uspješne nastupe – ovoga puta na još jednom triatlonu i mini maratonu. Dorian Vugrek i Bruno Tompa nastupili su na Velikoj nagradi Sremske Mitrovice u triatlonu ujedno i Otvorenom prvenstvu Srbije u sprint triatlonu i ondje osvojili obojica treće mjesto u svojim kategorijama – Dorian u kadetskoj, a Bruno u juniorskoj! 

U Umagu je u subotu 24. kolovoza održan 4. Memorijalni plivački mini maraton Noa Zelić koji je okupio brojna imena hrvatskog svijeta plivanja. Među njima se našao i Marko Jurić te je u solidnoj utrci u duljini 1 kilometra u cilj uplivao među prvih 15 plivača od preko 100 prijavljenih. U svojoj kategoriji U20 zauzeo je izvrsno 2. mjesto !