Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Milan Ćujo osvojio dva srebra, Luka Ćujo i Tea Zlojić brončani na jakom međunarodnom karate turniru u Virovitici

VINKOVCI-U Virovitici je održan iznimno jak međunarodni karate turnir „Međunarodni Karate Fest – Virovitica Open 2018“ na kojemu je nastupilo ukupno 587 natjecatelja iz 65 klubova s područja Rumunjske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Federacije BiH te Hrvatske, među kojima je nastupilo i pet natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci, koji su tom prilikom osvojili ukupno 4 odličja i to dva srebrna i dva brončana. 

Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji juniora -68 kg Milan Ćujo osvojio je drugo mjesto i srebrno odličje, a svojim nastupima u kategoriji juniora -76 kg Milan je također osvojio drugo mjesto i srebrno odličje.  Milanov brat Luka Ćujo nastupio je u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta -52 kg kojom prilikom je osvojio treće mjesto i brončano odličje. 

Svojim nastupima u katama pojedinačno u kategoriji juniorki Tea Zlojić osvojila je brončano odličje.       

Pored navedenih na turniru su nastupili još  Luka i  Toni Keser, u borbama pojedinačno, koji  unatoč odličnim izvedbama nisu uspjeli domoći se odličja. 

Ukupno gledano navedeni rezultati su vrlo dobri, a natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci su na navedenom velikom međunarodnom karate natjecanju na dostojan način predstavljali kako svoj Klub tako i Grad Vinkovce.   

 

 

Prvenstvo u gađanju zračnom puškom i pištoljem Vukovarsko-srijemske županije okupilo 20 strijelaca u Vinkovcima

VINKOVCI-U streljani SD „VINKOVCI“ u subotu 03.03.2018. održano je Prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u gađanju zračnom puškom i pištoljem-olimpijske discipline za seniore i seniorke. Na natjecanju je nastupilo 20 strijelaca iz SK „GRIČ-7“ Vukovar, GSD 1887 „Lokomotiva“, SK „NOSTERIA“ Nuštar i  SD „VINKOVCI“.

U gađanju zračnom puškom najuspješniji seniori su: 1.mjesto Špaček Tomislav, GSD 1887“Lokomotiva“ sa 613,7 krugova,  2.mjesto Čolaković Matko SD „Vinkovci“ sa 603,0 krugova, a 3.mjesto Požega Davor, GSD 1887“Lokomotiva“  sa 586,6 krugova. 

U kategoriji seniorki najuspješnija i 1.mjesto osvojila je DARIA Jakobovac,  SD „Vinkovci“ sa 587,8 krugova, 2.mjesto Julijana Pelivan SK „Nosteria“ sa 584,3 kruga, a 3.mjesto  PAULA Frančešević  SD „Vinkovci“ sa 567,7 krugova.

U gađanju zračnim pištoljem najuspješniji seniori su: 1.mjesto MARTIN Jozić, SD „Vinkovci“ sa 554 kruga, 2.mjesto MATKO Čolaković,  SD „Vinkovci“ sa 546 krugova, a 3.mjesto Pero Čerkez, GSD 1887“Lokomotiva“ sa 545 krugova.

Normu za nastup na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske, koje će se održati 17. i 18.ožujka u Malinskoj na otoku Krk, izborili su u zračnoj pušci: Daria Jakobovac, Julijana Pelivan, Matko Čolaković  i Tomislav Špaček, a u zračnom pištolju:  Martin Jozić, Matko Čolaković i Pero Čerkez.

 

Uspješno održan teniski turnir parova ''Uralan Cup 2018.''

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigran je tradicionalni turnir parova ''Uralan Cup 2018.'' za gospodu koji je odigran u tri kategorije (zbroj godina) do 80 godina, od 80 do 100 godina  i treća kategorija preko 100 godina.

U kategoriji do 80 godina imali smo dosta jak turnir, a u prvom polufinalu par Marić/Ergotić pobijedio je par Žurić/Crnaić sa 9:3, dok je u drugom polufinalu par Horvat /Balaš pobijedio par Halužan /Zrilić sa 9:6.U velikom finalu vidjeli smo odličan susret, a igrali su Horvat /Balaš protiv para Marić/Ergotić. Prvi set su dobili Marić/Ergotić sa 6:1, da bi u drugom setu par Balaš /Horvat odigrao najbolje kad je bilo najpotrebnije, te su drugi set dobili sa 6:7.U trećem odlučujućem setu koji se igrao do deset poena umjesto trećeg seta, vidjeli smo pravu dramu na terenu. Par Marić /Ergotić poveo je sa 6:2, no u nastavku Horvat/ Balaš okreću na 7:8, da bi na kraju Marić /Ergotić dobili sa 12:10, te tako osvojili turnir u kategoriji do 80 godina.

U utješnom turniru u kategoriji do 80 godina u finalu su igrali Bubalo /Mihovilić protiv para Matijević /Šimić, a na kraju je slavio par Bubalo /Mihovilić sa 6:2, 6:4.

U kategoriji od 80-100 godina igrao se ''round robin'' sistem, a prvo mjesto osvojio je par Šlibar/Matković, dok je drugo mjesto osvojio par Brkić /Andrić. U kategoriji preko 100 godina, također se igrao ''round robin ''sistem, prvo mjesto osvojio je pa Bosančić/Čalić, dok je drugo mjesto osvojio par Štefanac/Koščić.

Vrhovni sudac turnira bio je Goran Puškarić, dok je nagrade najuspješnijima podijelio predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'' Mario Brkić.

 

Martin Jozić odličnim nastupom do dva zlata na prvenstvu VSŽ u streljaštvu

VINKOVCI-U organizaciji Streljačkog kluba „GRIČ-7“ iz Vukovara, održano je Prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u gađanju serijskom zračnom   puškom za juniore i seniore. 

Streljački klub iz Vukovara nema streljanu u Vukovaru u kojoj mogu održati službena županijska natjecanja, te su natjecanje organizirali u streljani Vinkovci.

Na natjecanju su nastupili strijelci SU „Marinko Petrušić“-Tovarnik, SD „Vinkovci“ i SK „Grič-7“ iz Vukovara sa ukupno 24 nastupa u kategoriji juniori/juniorke, seniori/seniorke.

Rezultati juniori: 1.mjesto Martin Jozić, SD „Vinkovci“  sa 364 kruga, 2.mjesto Matko Čolaković, SD „Vinkovci“ sa 361 krug, a 3.mjesto Ante Amižić, SK „Grič-7“ Vukovar sa 303 kruga.

Rezultati juniorke: 1.mjesto Daria Jakobovac, SD „Vinkovci“  sa 339 krugova, 2.mjesto Paola Frančešević, SD „Vinkovci“ sa 328 krugova, a 3.mjesto Matea Čukoci, SK „Grič-7“ Vukovar sa 300 krugova

Rezultati seniori: 1.mjesto Martin Jozić, SD „Vinkovci“  sa 370 krugova, 2.mjesto Zvonimir Jozić, SD „Vinkovci“ sa 313 krug, a 3.mjesto Matija Sobol, SK „Grič-7“ Vukovar sa 301 krug.

Rezultati seniorke: 1.mjesto Paula Frančešević, SD „Vinkovci“  sa 343 kruga, 2.mjesto Maja Medaković, SD „Vinkovci“ sa 271 krug, a 3. mjesto Renata Sučić SD „Vinkovci“ sa 265 krugova.

Norme za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zagrebu ostvarili su: Martin Jozić i Paula Frančešević u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te Darija Jakobovac   i  Matko Čolaković u juniorima.

 

Rukometaši Spačve uz pjesmu ''Inati se Slavonijo'' do pobjede u Karlovcu

VINKOVCI-Rukometaši Spačve stigli su do svoje sedme pobjede u ovoj sezoni. Tri kola prije kraja regularnog dijela osvojili su dva važna boda koja ih i dalje drže među prve četiri momčadi i vode u Ligu za prvaka. Bolje su od samog početka igrali Vinkovčani, ali uporni domaćini nisu se predavali.

Na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 13:13. Izjednačenost se nastavila i u drugom poluvremenu i to do posljednjih deset minuta. Tada je Spačva ubacila u brzinu više i serijom od četiri pogotka Marka Vignjevića i Tomislava Babića prelomila susret i došla na +4 (26:22) šest minuta prije kraja. Pokušavali su Karlovčani do samoga kraja izjednačiti ali vise od časnog poraza nisu mogli. Završili su utakmicu s tri uzastopna pogotka, ali nisu uspjeli izjednačiti. Vinkovčani su tijekom cijelog susreta odigrali taktički i tehnički odlično uz čvrstu obranu i veliko zalaganje cijele momčadi tijekom cijelog susreta, te na kraju slavili s 26:27.

Prvo ime Spačve bio je Marko Nađ sa sedam pogodaka, a Vignjević i Babić dodali su po pet. Odlični su bili vratari Stojanović i Ereš. 

Priliku za potvrdu plasmana u Ligu za prvaka Hrvatske, Vinkovčani će imati u subotu 3.3.2018. na domaćem terenu (OS Bartol Kašić Vinkovačko Novo selo) kad u goste dolazi HRK Gorica.

Foto: Tomislav Jonjić

 

Goran Šarić brončani pojedinačno, KPS ''Strijelac'' ekipno srebrni u Srbiji

VINKOVCI-Na natjecanju pod nazivom HV PRO-AM STEEL CHALLENGE 2018, koje je održano 24.2. u Novom Slankamenu u Republici Srbiji, sudjelovali su neki članovi Kluba za praktično streljaštvo KPS Strijelac i pri tome ostvarili značajne rezultate.

Goran Šarić u pojedinačnom natjecanju u diviziji classic osvojio je brončanu medalju.Ivan Kopčić, Marijan Lamešić, Goran Šarić i Saša Mitrović, u ekipnom natjecanju osvojili su srebrnu medalju.

Na natjecanju međunarodnog karaktera sudjelovalo je veliki broj strijelaca, preko 40 od kojih neki iz susjednih zemalja.

Ovo je za Klub KPS Strijelac vrlo značajan rezultat i podstrek za budući razvoj i napredovanje u promoviranju praktičnog streljaštva, a članovi se nadaju da će uskoro i sami biti u mogućnosti organizirati slična natjecanja na vlastitom strelištu.

 

Plivački klub Orion osvojio pet zlata, tri srebra i osam bronci, te proglašen najuspješnijim klubom na natjecanju u Sremskoj Mitrovici

VINKOVCI-Plivački klub "Sremska Mitrovica" iz Sremske Mitrovice bio je domaćin Međunarodnog plivačkog mitinga 10. Piccolo 100 na kojem se natjecala brojna ekipa PK Orion. Na natjecanje u pratnji trenerice Maše Pešec i trenera Marka Novoselca išlo je njih 20. Plivale su se 100metarske dionice u sve četiri plivačke tehnike te mješovita muško-ženska štafeta 8 x 50 m slobodno. 

Prema propozicijama natjecanja natjecalo se u 4 kategorije A (2007. i 2006.), B (2005. i 2004.), C (2003. i 2002.) i D (2001. i stariji), a svaki natjecatelj mogao je nastupiti u dvije discipline.  

S natjecanja su se vratili s ukupno šesnaest odličja - pet zlata, tri srebra i osam bronci. 

Osvajači medalja su Alojzije Ćaleta (zlato i srebro), Laura Matić (zlato i srebro), Matej Pfaf (zlato i bronca), Marin Svilar (zlato), Lana Jurić (srebro i bronca), Tonka Kovačević (dvije bronce) i s po jednom broncom Marko Budak, Matej Lončar, Adela Matošević i Tijana Simić.  Ostali natjecatelji bili su Petra Bičanić, Lorena Mustafić, Lorena Pavić, Iva Kozina, Patrik Šekrst, Andrej Veselinović, Marko Grubić, Boris Djurić i Dinko Nađ. 

 

Štafeta u sastavu Marko Budak, Tonka Kovačević, Matej Pfaf, Adela Matošević, Marin Svilar, Lana Jurić, Laura Matić i Alojzije Ćaleta bila je zlatna te su osim medalja u klub ponijeli i pehar. Važno je naglasiti da je Klub proglašen najuspješnijim klubom natjecanja.  

Pojedinačni su rezultati sljedeći (do 10. mjesta): 

Ćaleta, Alojzije (D kategorija) – 1. mjesto 100 m leptir i 2. mjesto 100 m leđno 

Matić, Laura (C kategorija) – 1. mjesto 100 m leđno i 2. mjesto 100 m prsno

Svilar, Marin (C kategorija) – 1. mjesto 100 m prsno

Pfaf, Matej (C kategorija) – 1. mjesto 100 m leđno i 3. mjesto 100 m prsno 

Jurić, Lana (C kategorija) – 2. mjesto 100 m leptir i 3. mjesto 100 m slobodno 

Kovačević, Tonka (D kategorija) – 3. mjesto 100 m slobodno i 3. mjesto 100 m leđno 

Budak, Marko (D kategorija) – 3. mjesto 100 m leptir i 4. mjesto 100 m slobodno 

Lončar, Matej (C kategorija) – 3. mjesto 100 m leđno i 5. mjesto 100 m slobodno

Matošević, Adela (B kategorija) – 3. mjesto 100 m leđno i 8. mjesto 100 m slobodno

Simić, Tijana (C kategorija) – 3. mjesto 100 m leđno i 9. mjesto 100 m slobodno

Pavić, Lorena (B kategorija) – 5. mjesto 100 m prsno

Grubić, Marko  (A kategorija) – 6. mjesto 100 m prsno 

Šekrst, Patrik (A kategorija) – 8. mjesto 100 m leđno 

Djurić, Boris (B kategorija) – 8. mjesto 100 m prsno

Mustafić, Lorena (B kategorija) – 8. mjesto 100 m leđno 

Kozina, Iva (A kategorija) – 8. mjesto 100 m prsno.