Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sport

Karate klub 'Ictus'' Vinkovci osvojio 7 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je prvo Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. , na kojemu je nastupilo 228 natjecatelja iz ukupno 16 klubova, među kojima je nastupilo i 18 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 25 odličja  i to 7 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih odličja. 

Nastupima u tri kategorije u borbama pojedinačno Milan Ćujo osvojio je dva zlatna i jedno srebrno odličje, Luka Herceg je nastupio u dvije kategorije u borbama pojedinačno te osvojio jedno zlatno i jedno srebrno odličje.  osvojili su svaki po dva zlatna odličja.  Nadalje,  Luka Ćujo također je nastupio u dvije kategorije u borbama pojedinačno te osvojio jedno zlatno i jedno brončano odličje, dok je Dorijan Dežić svojim nastupima u borbama pojedinačno osvojio jedno srebrno i jedno brončano odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno Damir Ćulubrk osvojio je brončano odličje, Luka Ćujo je u svojoj kategoriji u borbama pojedinačno osvojio zlatno odličje dok je svojim nastupima u borbama pojedinačno Leon Kljaić osvojio srebrno odličje. 

Nastupivši u dvije kategorije u katama pojedinačno Tea Zlojić osvojila je dva zlatna odličja, dok su Robert Vukojević, Franjo Križanac i Damir Ćulubrk, koji su također nastupili u dvije kategorije u katama pojedinačno, osvojili svaki po jedno srebrno i jedno brončano odličje.   Nadalje, u katama pojedinačno u svojim kategorijama odličja su osvojili Dominik Briševac- srebro,  Elena Marunček- srebro , Ivano Vukojević – bronca. 

 Svojim nastupima u  katama ekipno u kategoriji učenika kata tim u sastavu Ivano Vukojević, Franjo Križanac i Robert Vukojević osvojio je zlatno odličje, dok je u katama ekipno u kategoriji učenica kata tim u sastavu Elena Marunček, Eli Matušinski i Marija Cindrić osvojio brončano odličje. 

 

Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 1. kolu Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. zauzeo je odlično drugo mjesto od 16 klubova koji su nastupili.     

 

     Pored navedenih osvajača odličja na turniru su nastupili još Petar Nol,  Luka Sičanica, Benjamin Majcen dok je trener Mario Šarić nastupio kao sudac, uz napomenu kako je tijekom proteklog vikenda na, ispred Hrvatskog karate saveza,  održanom seminaru za karate suce u Osijeku Mario Šarić položio za zvanje Državnog pomoćnog suca za KUMITE (BORBE).   

 

 

David Andabak i Barbara Vučinić osvojili druga mjesta na stolnoteniskom turniru u Lovasu

VINKOVCI-U subotu, 15.09.2018 , u sklopu manifestacije Miholjski dani općine Lovas, u Lovasu odigran je stolnoteniski turnir  za mlađe kategorije na komu je nastupilo 40-tak igračica i igrača iz Hrvatske i Srbije.

Pod vodstvom trenera Željka Županića, momčad STK Cibalie nastupila je u sastavu Patrik Macut, u kategoriji najmlađi kadeti, David Andabak u kategoriji mlađi kadeti te Barbara Vučinić ,najmlađe kadetkinje.

David Andabak i Barbara Vučinić, plasirali su se u finale svojih kategorija no u njima su poraženi ,te su se morali zadovoljiti drugim mjestima.

 

Taekwondo klub ''Sajnami'' osvojio 10 zlatnih, 5 srebrnih, te 9 brončanih medalja u Orašju

VINKOVCI-U subotu 15. rujna 2018. godine, u Orašju se održao međunarodni turnir 1. Orašje Open 2018, na kojem je nastupilo 160 natjecatelja iz 17 klubova među kojima su bili i natjecatelji Taekwondo kluba Sajnami koji su osvojili 24 medalje od kojih 10 zlatnih, 5 srebrnih te 9 brončanih.

 Sajnamovcima je ovo bilo prvo natjecanje nakon ljetne stanke te je poslužilo i kao priprema te provjera za nadolazeće turnire među kojima su i izborni turniri za kadetsku reprezentaciju Hrvatske.

Zlatom su se okitili: Mia Fernbach, Ria Smole, Valentina Plašć, Ana Lukić, Doris Lukić, Borna Dujić, Arian ćosić, Fran Čopčić, Dominik Greifenstein i Patrik Sučić.

Srebrne medalje osvojili su: Klara Radman, Laura Ćosić, Tamara Mikić, Ilija Kovačević i Matej Ćosić.

Bronce su ponijeli: Marta Čopčić, Ivana Firi, Šimun Ereš, Vanja Mandek, Luka Radman, Ivano Rožmarić, Karlo Grgić, Josip Šarić i Karlo Šarčević.

Nastupili su još: Ana Tucaković i Adam Pavlek.  

Za najboljeg seniora turnira pehar je osvojio Arian Ćosić.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Jasmine Lucić, Ive Lukića, Ivone Lukić te Divijana-Martina Kelave, a na natjecanju je sudila Lea Grbavica.

 

Jurica Dragun zlatni, Brigita Vidinović srebrna, Tomo Perinić brončani u Mađarskoj

VINKOVCI-U Harkany-u, Mađarska, održan je veliki međunarodni plivački miting  XXXIII. HARKANY SPRINT na kojem je sudjelovalo 10 klubova bez zatvorenog bazena kao posebna kategorija  i 19 klubova sa zatvorenim bazenom i to iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovin, te  Hrvatske.

 Vinkovački plivački klub je i na ovo natjecanje poveo brojne plivače i plivačice, što je i primaran cilj kluba (čak 41), te su među jakom konkurencijom Jurica Dragun, Brigita Vidinović i Tomo Petinić osvojili po jedno odličje. 

Pojedinačni rezultati do 8.mjesta su:

Jurica Dragun (2006.-2007.g.) 1.mjesto na 50 m prsno (38,99), 5.mjesto na 50 m slobodno (32,65), 6.mjesto na 50 m leptir (35,90) i 7.mjesto na 50 m leđno (39,56)

Brigita Vidinović (2004.-2005.g.) 2.mjesto na 50 m leđno (35,75), 6.mjesto na 50 m slobodno (32,53) i  8.mjesto na 50 m leptir (36,57)

Tomo Petrinić (2008.-2009.g.) 3.mjesto na 50 leđno, 4.mjesto na 50 prsno (51,60), 4.mjesto na 50 leptir (46,97) i 5.mjesto na 50 m slobodno (37,57)

Fran Budimir (2006.-2007.g) 4.mjesto na 50 m leđno (38,24), 4.mjesto na 50 m slobodno (32,59) i 8.mjesto na 50 m prsno (43,10)

Lea Brčić (2004.-2005.g.) 4.mjesto na 50 m leptir (34,37)  i 7.mjesto na 50 m leđno (38,59)

Ivor Rakijašić (2006.-2007.g.) 5.mjesto na 50 m leđno (38,70) 

Luka Gugić (2004.-2005.g.) 7.mjesto na 50 m leđno (36,12)

Lucija Kunac 2003. i st.) 8.mjesto na 50 m leđno (39,33) i 8.mjesto na 50 m leptir (38,34)

Jan Rakijašić (2003. I st.)  8.mjesto na 50 m leptir (29,61)

 

Robert Marić pobjednik, Domagoj Bubalo, Kristian Ikić, Nikola Štefanac i Dinko Bosančić drugi na 38.Festivalu tenisa

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' podjelom nagrada najuspješnijima završen je ovogodišnji 38.Festival tenisa za dame i gospodu.

Turnir je ove godine imao 117 sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a natjecali su se u pet kategorija: dame pojedinačno, do 35 godina gospoda, kategorija 35-50 godina gospoda, gospoda u kategoriji preko 50 godina, te mješoviti parovi.

Turnir se igrao švicarskim sistemom bez ispadanja, gdje pobjednici nastavljaju turnir s pobjednicima, dok poraženi igraju s poraženima iz prethodnih kola.

U kategoriji do 35 godina gospoda prvo mjesto osvojio je  Milan Antolić (Sisak), dok su druga mjesta podijelili: Domagoj Bubalo (Vinkovci), Nemanja Bugarski (Vrbas), Furjan Kralj Martin (Zelina) i Kristian Ikić (Vinkovci)

U kategoriji 35-50 prvo mjesto ponovo je osvojio Robert Marić (Vinkovci), dok su druga mjesta podijelili: Dario Jurić (Zagreb), Oliver Janković (Osijek), Kristijan Kalj (Zelina), Damir Hrupec (Zelina), Igor Praća (Srbija),  Siniša Žižaković (Pula), Igor Košćak (Donji Miholjac)

U kategoriji preko 50 godina prvo mjesto osvojio je Emir Bešlagić (Visoko), dok su druga mjesta podijelili: Zvonko Usanović (Kotor), Nikola Štefanac (Vinkovc), Dinko Bosančić (Vinkovci), Stipe Lovrić (Šibenik), Damir Vidović (Zagreb), Janko Brač (Vukovar)

U kategoriji dama u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Nada Ljubičić (Novska), dok je drugo mjesto osvojila Stela Kosović (Herceg Novi)

U turniru mješovitih parova prvo mjesto osvojio je par Anja Antolić  i Milan Antolić (oboje Sisak), dok je drugo mjesto osvojio par Dina Jurenić /Drago Kolić (Zagreb).

Voditelji turnira su bili Damir Šesto, Ivan Kubiček i Franjo Čanaki, dok su nagrade najuspješnijima podijelili Vjekoslav Rimac , dopredsjednik kluba i predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'' Mario Brkić koji je zaželio dobrodošlicu svim sudionicama i sudionicima turnira, dok je turnir svečano otvorio Mario Jurić, ispred Grada Vinkovaca.

 

Vinkovčani pokazali najviše na Amaterskom triatlonu

VINKOVCI-U sklopu 53. Vinkovačkih jeseni, a odličnoj  u organizaciji Atletskog kluba Cibalia i Triatlon kluba Vinkovci održan je peti Amaterski triatlon, koji je okupio 60 sudionika iz cijele Hrvatske.

 Na ovom triatlonu u Vinkovcima natjecatelji su morali odraditi 400 metara plivanja na Jezeru Banja, potom na biciklu stazu dužini 20 kilometara te na kraju trčanje u dužini pet kilometara.

 U organizaciju utrke svoj udjel imale su udruge i organizacije: Zajednica športskih udruga Grada Vinkovaca, Športsko-ribolovno društvo Jezera Banja, Vinkovački plivački klub, Plivački klub Orion  Vinkovci, Biciklistički klub Sokol Vinkovci, Hrvatsko planinarsko društvo Cibalia i HGSS Vinkovci, a pokrovitelj je bio Grad Vinkovci.

 U kategoriji muški do 30 godina prvo mjesto osvojio je Marko Varga (Orahovica), drugi je bio Matej Jukić iz Tenje, dok je treći bio Zvonimir Zadro iz Vinkovaca.

 U kategoriji  muški preko 30 godina prvo mjesto osvojio je Hrvoje Pauković (Zagreb), drugi je bio Ivan Szabo (Vukovar), dok je treće mjesto osvojio Nikola Božić iz Vinkovaca.

 U kategoriji žene do 30 godina, prvo mjesto osvojila je Lana Jurić (Vinkovci), druga je bila Nataša Vaci (Vinkovci), dok je treće mjesto osvojila Sara Božić (Vinkovci)

 U kategoriji žene preko 30 godina prvo mjesto osvojila je Maja Urban  (Osijek), druga je bila Sonja Sabo (Đakovo), dok je treće mjesto osvojila Josipa Gugić.

 Svi natjecatelji bili su složni u jednom, a to je da je organizacija bila odlična, da je staza bila dobro pripremljena, te na kraju da je sve prošlo bez većih problema i ono najbitnije  svi su završili triatlon.

 

Vinkovački plivački klub proslavio 75 godina uspješnog rada i djelovanja

VINKOVCI-U Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' svečanom sjednicom obilježena je 75.godišnjica Vinkovačkog plivačkog kluba u nazočnosti visokih uzvanika.

-Klub slavi 75 godina postojanja, 75 godina uspješnog djelovanja, a isto toliko generacija plivača i plivačica. Kroz ovaj dokumentarni film i kroz ovo putovanje većina će se prisjetiti svojih dana provedenih u klubu, isplivanih kilometara, druženja i prijatelja”, istaknuo je Tomislav Šarić predsjednik kluba

Gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je Plivački klub kroz sve ovo vrijeme stvarao povijest grada Vinkovaca te kako se nada da će plivačke medalje što češće dolaziti i promicati grad Vinkovce. 

-”Plivački klub je izdvojio naše Vinkovce i stvorio ga jednim gradom koji ima svoju povijest, ima težinu i gradom s kojim se ne mogu uspoređivati baš svi ostali gradovi. Kroz klub je prošlo mnogo ljudi koji su se družili i koji su živjeli kao obitelj na tom bazenu i to je zapravo najveće bogatstvo plivačkog kluba”, rekao je Bosančić.

Plivački klub u Vinkovcima osnovan je 1943. godine na tadašnjem plivalištu ”Marica” na Bosutu, kao najstariji plivački klub istočno od Zagreba. Osnovali su ga bivši plivač riječke “Concordie” Branko Lončar i tadašnji uglednici Vinkovaca Aleksander Horvat i Ivica Kuman. Klub je tijekom svoje povijesti više puta mijenjao imena (Cibalae, Sloga, Dinamo, Lokomotiva), a od 1962. godine nastupa pod današnjim imenom Vinkovački plivački klub. Tijekom svog rada VPK je postao najtrofejniji klub u Slavoniji, a i dalje nastavlja vrlo kvalitetno raditi sa stotinjak mladih. 

Prve državne medalje za RH pod vodstvom trenera Zvonimira Pintera, osvojio je plivač Dorian Vugrek u Zadru 10. – 11. veljače 2018. godine na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25 metarskom bazenu i to srebro na 100 m leđno i broncu na 200 m leđno.

Nakon službenog dijela i uvodnih govora održana je i projekcija dokumentarnog filma profesora Vladimira Ćirića, koji sažeto i retrospektivno govori o plivanju u Vinkovcima.