Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Plivački klub ''Orion'' Vinkovci uspješan na natjecanju u Vukovaru

VINKOVCI-Na vukovarskim bazenima u nedjelju 15. travnja u organizaciji PK Osijek Žito održano je plivačko natjecanje pod nazivom 1. "ŠTOPING 25m". Sudjelovala su tri slavonska kluba, među njima i vinkovački klub PK Orion s 21 natjecateljem, a uz pratnju i podršku trenera Maše Pešec i Marka Novoselca. 

Kako naziv natjecanja i govori, bio je to dobar štoping i provjera trenutne kondicijske spreme iskusnijih natjecatelja, ali i prilika stjecanja natjecateljskog iskustva mlađih natjecatelja. 

Na postolju su bili dvadeset puta – pojedinačno je osvojeno šest prvih, sedam drugih i sedam trećih mjesta. Uz to su dvije štafete zauzele prvo i drugo mjesto. Prvo mjesto u mješovitoj mix štafeti zauzeli su Marko Jurić, Laura Matić, Alojzije Ćaleta i Lana Jurić dok je mlađa štafeta u sastavu Adela Matošević, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Iva Čorak bila druga. 

Pojedinačni su rezultati do 10. mjesta sljedeći: 

MATIĆ, LAURA (kategorija mlađih juniorki i starijih) – 1. mjesto 100m prsno i 1. mjesto 50m leđno

MATOŠEVIĆ, ADELA (kategorija kadetkinja) – 1. mjesto 50mleđno i 3. mjesto 100m slobodno

ĆALETA, MARIJA (kategorija početnica) – 1. mjesto 50 m leđno i 3. mjesto 100m slobodno 

SVILAR, MARIN (kategorija mlađih juniora i starijih) - 1. mjesto 100m prsno i 4. mjesto 50m leđno

WINKLER, ADAM (kategorija kadeta) - 1. mjesto 50 m leđno i 4. mjesto 50m leptir

ČORAK, IVA (kategorija kadetkinja) – 2. mjesto 50m leđno i 2. mjesto 100m slobodno

ĆALETA, ALOJZIJE (kategorija mlađih juniora i starijih) – 2. mjesto na 50m leđno i 3. mjesto 50m leptir

JURIĆ, LANA (kategorija mlađih juniorki i starijih) – 2. mjesto 50m leđno I 4. mjesto 50m leptir

MATOŠ, LOVRO (kategorija početnika) – 2. mjesto 100m prsno

ŠEKRST, PATRIK (kategorija mlađih kadeta) - 2. mjesto 50m leđno

JURIĆ, MARKO (kategorija mlađih juniora i starijih) – 2. mjesto na 100m slobodno

ĆALETA, NIKOLA (kategorija mlađih juniora i starijih) – 3. mjesto na 100m slobodno i 4. mjesto 50m leptir

TOMIĆ, ANA (kategorija mlađih kadetkinja) – 3. mjesto 50m leđno i 5. mjesto 100m slobodno

PFAF, MATEJ (kategorija mlađih juniora i starijih) - 3. mjesto 50m leđno i 5. mjesto 50m leptir

NAĐ, DINKO (kategorija kadeta) - 3. mjesto 50 m leđno i 6. mjesto 100m slobodno

VIDAKOVIĆ, IVAN (kategorija mlađih kadeta) – 4. mjesto 100m prsno i 10. mjesto 100m slobodno

LONČAR, MATEJ (kategorija mlađih juniora i starijih) - 5. mjesto 50m leđno i 7. mjesto 100m slobodno

MAJKO, FILIP (kategorija početnika) – 4. mjesto 100m slobodno

RENIĆ ORŠOLIĆ, JONA (kategorija početnika) – 5. mjesto 100m slobodno. 

Natjecali su se i Ena Dukić i Marko Gradečak.

 

 

Taekwondo klub ''Sajnami'' osvojio pet zlatnih, sedam srebrnih i sedam brončanih medalja na turnirima u Podsusedu i Derventi

VINKOVCI-U subotu 14. travnja 2018 godine u dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu održao se veliki turnir u taekwondou pod nazivom 12. Plemeniti turnir Zaprešića 2018, koji je okupio 605 natjecatelja iz 55 klubova među kojima su bili i Sajnamovci kao jedini klub iz Slavonije i Baranje. Domaćin turnira je bio TK „Zaprešić“, a turnir je bio i humanitarnog karaktera.

Sajnamovci su zabilježili odličan nastup osvojivši 10 odličja.

Zlata su osvojili: Doris Lukić, Šimun Ereš i Ilija Kovačević.

Srebra su izborili: Valentina Plašć, Marta Čopčić, Patrik Sučić i Ivano Rožmarić.

Broncama su se okitili: Josip Šarić, Fran Čopčić i Karlo Šarčević.

Nastupili su još: Marin Stočko, Mia Fernbach, Ria Smole i Borna Dujić. 

Na natjecanju je sudila Lea Grbavica, a ekipu natjecatelja su vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan – Martin Kelava.

U subotu 14. travnja u Derventi se održalo taekwondo natjecanje na kojem je nastupilo 306 natjecatelja među kojima su bili i natjecatelji TK Sajnamija koji su ostvarili odličan rezultat osvojivši 9 odličja.

Zlata su osvojili: Luka Radman i Lukas Bašić-Palković. 

Srebrne medalje izborili su: Ana Lukić, Lucija Ćosić i Blaženka Mihalj.

Broncama su se okitili: Andrija Sebastijan, Bruno Marić, Tara Marić i Petra Žaper.

Nastupili su još i : Marin Marić, Adam Pavlek, Anamarija Šumanovac i Antonia Stjepanović.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Ive Lukića, Igora Sebastijana i Ivone Lukić. 

 

Županjski MNK Sv.Patrik odličnom igrom do naslova pobjednika Županijske malonogometne lige

VINKOVCI-U organizaciji Županijskog nogometnog saveza i MNK Vinkovci koji je pokretač i tehnički voditelj ovoga natjecanja, završeno je šesto izdanje Županijske MNL. 

Ovogodišnji naslov je pomalo neočekivano, ali potpuno zasluženo nakon 16. odigranih kola osvojio Županjski Mnk Sv.Patrik, drugo mjesto je osvojila MNK Slavija (Vinkovci) , a treće Futsal Olimpijac, još jedan klub iz Županje. 

Fair play momčad je Mnk Lapovci (Vinkovci) . Za najboljeg igrača je izabran Željko Kovač iz MNK Slavija, najbolji vratar je Ivan Lešić iz MNK Sv. Patrik, a najbolji strijelac je Mato Ivić iz Futsal Olimpijca. 

 

Luka Požega odličnim nastupom do bronce na državnom natjecanju u karateu

IVANKOVO-U Zagrebu, u Sportskom centru Lučko održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju je nastupilo oko 560 natjecatelja iz 80-ak klubova.

KK Max Ivankovo na natjecanje je prijavio 12 natjecatelja od kojih je Luka Požega bio najuspješniji. Luka je u kategoriji mlađi učenici do 34kg u kojoj je nastupio 21 natjecatelj osvojio brončano odličje. Do brončanog odličja stigao je s četiri pobjede i porazom u polufinalu. Treba naglasiti da niti u jednoj borbi nije izgubio bod, te je polufinalnu borbu izgubio odlukom sudaca 3:2.

Malo sportske sreće nedostajalo je Leonu Vukoja i Mateju Tisucki da se popnu na pobjedničko postolje. Nastupima u repasažu dolaze do borbe za treće mjesto, ali ju nažalost gube te obojica osvajaju 5. mjesto, 7. mjesto osvojili su Emanuela Kockarević i Toni Vukić.

Na natjecanju su još nastupili: Luka Žgela, Eva Požega, Matej Naletilić, Iva Livaja, Nada Mrkonja, Lana Kockarević i Mia Orlović.

Natjecatelje je vodio učitelji karatea David Žgela, a Zdravko Perlić bio je sudac na natjecanju.

 

Nika Brkić odličnim borbama do titule viceprvakinje Hrvatske u karateu

VINKOVCI-U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu. Nastupilo je oko 560 natjecatelja iz 80-ak klubova Hrvatske. Pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 9 natjecatelja: Nika Brkić, Filip Periša, Mihael Veselčić, Erik Udarović, Ivan Jurić, Mislav Iličić, Leon Udarović, Filip Geljić i Josip Slaviček. 

U izuzetno jakoj konkurenciji učenica -40 kg., Nika Brkić je u borbama uz 4 pobjede i jedan poraz osvojila srebrnu medalju te postala viceprvakinja Hrvatske.

Zapažene nastupe u ostalim borbama imali su braća Erik Udarović i Leon Udarović. Filipu Periši je ovo bilo prvo karate natjecanje uopće te je pokazao veliki potencijal za budućnost.

Treneri karate kluba Vinkovci zahvaljuju svima na pomoći koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji odlaska na ovo važno natjecanje.

Posebna zahvala na potpori gradonačelniku grada Vinkovaca Ivanu Bosančiću, te obiteljima naših članova: Veselčić, Brkić, Matić i Geljić jer bez njihovih donacija odlazak na ovako važan dvodnevni turnir ne bi bio moguć.

 

Olga Molchanova i Peter Benjamin Privara odličnom igrom do naslova pobjednika ZABA CUP-a u Vinkovcima

VINKOVCI - Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' završen je 11."Zaba Cup 2018.", međunarodni  teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina koji se igrao pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

Na turniru koji je bio trećeg ranga, bilo je preko 200 djevojčica i dječaka iz 21 države, a prikazan je odličan tenis u sve dane održavanja, od 7.-15.travnja.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka Peter Benjamin Privara iz Slovačke , inače sedmi nositelj turnira, igrao je protiv Petera Nada iz Slovačke, kojeg je pobjedio sa 6:2, 6:3, dok je u drugom polufinalu Lun Obrun, drugi nositelj turnira, bio bolji od Patrika Jurine iz Hrvatske, trećeg nositelja turnira, sa 6:4, 6:3. U finalu 11.Zaba Cup-a gledali smo odličan tenis i veliku dominaciju Petera Benjamina Privare iz Slovačke u susretu protiv Luna Obruna iz Slovenije, na kraju je bio 6:0, 6:2 za Privaru, koji tako osvojio turnir u kategoriji dječaka.

U prvom polufinalu u turniru djevojčica Olga Molchanova, prva nositeljica turnira, igrala je protiv Malwine Rowinske iz Poljske, četvrte nositeljice, te je pobijedila sa 6:4, 6:3.U drugom polufinalu Anna Kantor iz Mađarske odigrala je neizvjestan susret u tri seta protiv Tijane Sretenović iz Srbije. Anna Kantor odigrala je nabolje kad je bilo najpotrebnije i pobijedila Tijanu Sretenović sa 6:2, 1:6, 6:3. U finalu turnira gledali smo neobičan susret između Molchanove i Kantor, gdje je u prvom setu bila velika dominacije Kantor iz Mađarske, no u nastavku susreta, prva nositeljica Molchanova prepustila je samo jedan gem predstavnici Mađarske, za ukupnih 2:6, 6:0, 6:1.

U finalu parova kod dječaka slovačka kombinacija Matej Palco/ Peter Benjamin Privara, inače peti nositelji turnira, pobijedili su slovensku kombinaciju Aljaz Kirbis /Maj Premzl sa 6:1, 6:4, dok je u finalu parova djevojčica poljska kombinacija Marwina Rowinska /Magdalena Swierczynska nadigrala  druge nositeljice turnira  Marijanu Matejić i Tenu Rajki iz Hrvatske sa 6:3, 7:5.

Nagrade najuspješnijima podijelili su Vjekoslav Rimac, dopredsjednik Teniskog kluba Vinkovci, Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci,  Vlado Vergaš direktor turnira, suci na turniru bili: Damir Šesto, Ivan Kubiček, Tomislav Marojević, vrhovni sudac Zdenko Hečej iz Osijeka, te tajnik turnira Goran Puškarić.

 

 

 

 

Klara Grgić osvojila peto mjesto na međunarodnom plivačkom natjecanju i isplivala tri B limita u Zagrebu

VINKOVCI-U Zagrebu je ovog vikenda 07-08.4.2018.g., održan 15.  Festival plivanja na Bazenskom kompleksu “Svetice” u Zagrebu, a u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava. Cilj ovog natjecanja je okupljanje najboljih plavača i plivačica iz cijele Hrvatske u kategorijama kadeta i mlađih kadeta. 

Nastupilo je 511 plivača i plivačica iz Hrvatske (25 klubova)  i Bosne i Hercegovine (1 klub). Cilj nastupa mlađih kadeta  Vpk bio je isplivati svoja najbolja vremena, a za kadetkinje isplivati  A i B limite koji im omogućuju odlazak na Prvenstvo Hrvatske. 

Trener Zvonimir Pinter vodio je 4 plivača i 2 plivačice, a to su:Jurica Dragun, Ivor Rakijašić, Marko Plavšić, Luka Grgljanić,  Klara Grgić i Martina Rajković. Klara Grgić isplivala je isplivala 3 B limita na 100 m prsno, 100 m leđno i 200 m leđno. Ostali su isplivali izvrsna vremena i osobne rekorde. Čestitamo svima!

Evo i pojedinačnih rezultata:

Klara Grgić (kadetkinja B)5.mjesto na 100 m leđno (1:19,43), 7.mjesto na 100 m prsno (1:31,15), 10.mjesto na 200 m leđno (2:49,85) i 10.mjesto na 100 m slobodno (1:13,74) 

Jurica Dragun (mlađi kadet C) 10.mjesto na 100 m prsno (1:31,16), 12.mjesto na 100 m leđno (1:21,43), 14.mjesto na 200 m leđno (2:53,31) i 14.mjesto na 100 m slobodno (1:11,29)

Ivor Rakijašić (mlađi kadet C) 11.mjesto na 100 m leđno (1:21,01), 13.mjesto na 200 m leđno (2:53,27), 24.mjesto na 100 m prsno (1:49,66) i 27.mjesto na 100 m slobodno (1:15,32)

Luka Grgljanić  (mlađi kadet D) 16.mjesto na 100 m prsno (1:49,21), 21.mjesto na 200 m leđno (4:04,68), 35.mjesto na 100 m leđno (1:52,19) i 45.mjesto na 100 m slobodno (1:32,81)

Marko Plavšić (mlađi kadet C) 17.mjesto na 200 m leđno (3:00,38), 21.mjesto na 100 m leđno (1:25,10), 21.mjesto na 100 m slobodno (1:12,87), 22.mjesto na 100 m leptir (1:31,24)

Martina Rajković (kadetkinja B) 28.mjesto na 200 m leđno (3:20,41), 28.mjesto na 100 m prsno (1:51,20), 28.mjesto na 100 m leđno (1:30,64) i 37.mjesto na 100 m slobodno (1:26,62)