Najave

Sport

Vinkovački plivački klub isplivao 17 medalja u Mađarskoj

VINKOVCI-Na međunarodnom natjecanju u plivanju, koje je jučer održano u Beremendu u Mađarskoj, pod nazivom “Szent Istvan Kupa”, natjecali su se klubovi iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.

U pratnji trenera Josipa Gajčevića Vinkovački plivački klub sudjelovao je s 26 plivača i plivačica svih uzrasta, koji su osvojili 17 medalja i to 3 zlatne, 10 srebrnih te 4 brončane.

Nika Grlić bila je najbolja na 66 metara slobodno i 66 metara leptir, a Ena Barić na 66 metara leđno, čemu je dodala i brončanu medalju na 66 metara slobodno. Srebrna odličja osvojili su Una Videković, Ivor Rakijašić, Tomo Petrinić, Jan Rakijašić, Luka Gugić, Leon Čugura i Bruno Čorić, dok su brončani bili Patrik Kramaček i Toni Schweizer. Kako su za osvojeno četvrto do šesto mjesto dijeljene diplome u najmlađim kategorijama, članovi VPK i tu su bili uspješni s čak devet diploma. Tomo Petinić zaslužio je dvije, Lara Barić dvije, te po jednu Laura Nikolić, Pia Tolušić, Una Videković, Bruno Čorić i Gabrijel Petričević. 

Iz kluba čestitaju svima i zahvaljuju na velikom odazivu natjecatelja koji su, kako ističu, pokazali da znaju spojiti sport sa zabavom koje ni ovaj puta nije nedostajalo

 

Dorian Vugrek zlatni, Katarina Šuvak srebrna na Osječko-baranjskom Ferivi triatlonu

VINKOVCI-Članovi PK Orion osim što plivaju, svoje sportske mogućnosti i umijeće pokazuju i u poprilično zahtjevnom sportu  triatlonu. Za osječki Triatlonski klub Tri-tim treniraju i nastupaju naši članovi Lana Jurić, Katarina Šuvak, Dominik Živalj, Bruno Tompa, a priključio im se i Dorian Vugrek. 

U subotu 17. kolovoza održan je 1. Osječko-baranjski Ferivi Triatlon koji je ujedno bio i utrka Kupa Hrvatske u sprint triatlonu, a organizator je bio spomenuti Klub s trenerom Aleksandrom Tompom na čelu. Iako prvi, okupio je brojne natjecatelje u svim dobnim skupinama ! 

U kategoriji mlađih juniora i u svom debitantskom nastupu Dorian Vugrek osvojio je zlatnu medalju, Katarina Šuvak u kategoriji juniorki okitila se srebrom (srebro je osvojila i u utrci koja se bodovala za Kup Hrvatske), Dominik Živalj u juniorskoj konkurenciji osvojio je peto, a Bruno Tompa šesto mjesto. Lana Jurić u kategoriji juniorki zauzela je peto mjesto.  Plivačka dionica u dužini od 500 metara plivana je u biljskom jezeru, 13,5 km vožen je bicikl, a trčalo se 3,3 km. 

Čestitke triatloncima upućuje trenerica Maša Pešec koja je i ove subote bila uz njih te najavljuje njihov nastup na triatlonima u Nijemcima, Sremskoj Mitrovici te vinkovačkom amaterskom triatlonu gdje će im se pridružiti još nekoliko klupskih kolega iz matičnog plivačkog kluba PK Orion ! 

Brođani odličnom igrom na Coca-Cola Cup-u osvojili zlato i srebro, Osiječanima srebro

SPLIT- Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj. 

Osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na završni turnir u Splitu koja se održao od 30.7.-2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu. 

Velika finala u oba godišta (2001. i mlađi te 2004. i mlađi) odigrala su se na terenima FESB-a, a prenosilo se izravno na Sport klub televiziji i Facebook stranici Plazma Sportskih igara mladih.

Momčad  Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda

U prvom polufinalu u kategoriji 2001. i mlađi momčad Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda pobijedila sa visokih 6:0 ekipu Auto Kuček (Sv.Ivan Zelina), dok je u drugom polufinalu momčad Hrvatskog sindikata Pošte iz Osijeka sa 4:1 nadigrala momčad Mićini Tići (Gospić). U susretu za 3.mjesto momčad Mićini Tići (Zabok) je sa 4:3 pobijedila momčad Auto Kuček (Sv.Ivan Zelina).

 MOMČAD HRVATSKI SINDIKAT POŠTE (OSIJEK)

U velikom slavonskom derbiju momčad Disco Club ''San Marco'' iz Slavonskog Broda je sa visokih 5:2 nadigrala momčad Hrvatskog sindikata Pošte (Osijek)  i osvojila turnir.

Najbolji strijelac turnira bio je Jure Bogdanović (DC San Marco) sa 11 golova, najbolji vratar je Luka Terzić (DC San Marco), dok je najbolji igrač Luka Dubac (DC San Marco).

MOMČAD BROD 04

U prvom polufinalu u kategoriji 2004. i mlađi momčad Brod 04 iz Slavonskog Broda  je sa visokih 7:2 pobijedila momčad Uljanik iz Pule, dok je u drugom polufinalu  momčad Zagorje Boysi (Zabok) pobijedila momčad Fantomi iz Čakovca sa 3:1.U susretu za 3.mjesto momčad Fantomi iz Čakovca pobijedili su momčad Uljanik iz Pule sa 3:2. Finalni susret između momčadi Brod 04 (Sl. Brod) i Zagorje Boysi (Zabok) bio je neizvjestan do samog kraja, a u regularnom dijelu bilo je 1:1, da bi nakon penala slavila ekipa Zagorje Boysi (Zabok) sa 4:3 i osvojila turnir u ovoj kategoriji.

 

Najbolji igrač Denis Miščančok (Brod 04)

Najbolji strijelac je Borna Brezak (Zagorje Boysi) sa  7 golova, najbolji vratar Mihael Štih (Zagorje Boysi), dok je najbolji igrač Denis Miščančok (Brod 04).

 

Nika Brdar odličnom utrkom isplivala visoko 5. mjesto na državnom natjecanju

VINKOVCI-Nakon što je protekli vikend VPK imao jedinog predstavnika naše županije na Kadetskom prvenstvu Hrvatske, trener VPK Josip Gajčević vodio je dva plivača, Niku Brdar i Jana Rakijašića koji su ranijim nastupima osigurali svoj odlazak i na Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje se održalo od 29.07.-01.08. u Zagrebu.  

Isplivane norme rezultat su dugogodišnjeg rada i truda kako plivača tako i njihovih trenera. Također,  isplivan vremenski četvrti rezultat  Nike Brdar na 50 m prsno kojim je izborila ipak 5. mjesto zbog B finala govori o tome koliko smo visoko pozicionirani u hrvatskom plivanju.  

Nika Brdar (juniorka) 5.mjesto na 50 m prsno (38,02), 17.mjesto na 50 m leđno (34,05) i 44. Mjesto na 50 m slobodno (29,73)

Jan Rakijašić (mlađi junior) 23.mjesto na 100 m leptir (1:05,00) I 26.mjesto na 50 slobodno (26,86)

Laura Matić, Marko Jurić i Dominik Živalj odličnim utrkama osvojili četvrta mjesta na državnom

VINKOVCI-Na netom održanom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora ekipa PK Orion nastupila je s do sada najbrojnijom ekipom u povijesti vinkovačkog plivanja – sa sedam plivača i četiri plivačice koji su na prethodnim natjecanjima sezone za njega isplivali zadane norme HPS-a. 

Organizator natjecanja bio je Hrvatski plivački savez, a priređivač natjecanja Zagrebački plivački savez. Plivalo se od 29. srpnja do 1. kolovoza 2019. na principu prijepodnevnih kvalifikacija i popodnevnih finala. Ukupno je nastupilo 310 natjecatelja iz 33 plivačka kluba iz cijele Hrvatske. 

Jedanaestero predstavnika PK Orion nastupilo je u 28 pojedinačnih utrka (mlađi junior Dorian Vugrek, mlađi junior Nikola Ćaleta i mlađi senior Marko Jurić u pet utrka, junior Dominik Živalj u tri utrke, mlađa juniorka Iva Čorak, mlađi juniori Marin Svilar i Matej Pfaf te mlađa seniorka Tonka Kovačević u dvije utrke te juniorka Laura Matić i mlađi senior Alojzije Ćaleta u jednoj utrci). Nastupili su i u šest štafetnih utrka u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji, a u njima im se pridružila i mlađa juniorka Adela Matošević. 

Finalne utrke izborene su jedanaest puta i to četiri A finala, dva B finala i pet C finala. Pojedinačno su najbolje rezultate ostvarili mlađi senior Marko Jurić koji je u utrci 50m leđno bio 4. (do osvajanja brončane medalje dijelile su ga samo 2 stotinke), junior Dominik Živalj bio je također 4. u utrci na 50m prsno, a do još jednog 4. mjesta doplivala je i juniorka Laura Matić u istoj disciplini. Svo troje plivalo je u A finalima. U još jednom A finalu plivao je Marko Jurić ovoga puta na 200m leđno gdje je zauzeo 8. mjesto. Mlađi junior Dorian Vugrek plivao je u jednom B i jednom C finalu – u obje discipline na 100m i na 200m leđno zauzeo je 12. mjesto. Nikola Ćaleta plivao je u tri C finala (50m slobodno – 7. mjesto, 100m leptir – 12. mjesto i 100m slobodno - 12. mjesto), mlađi junior Marin Svilar u jednom C finalu (200m prsno – 15. mjesto). Junior Dominik Živalj plivao je i u B finalu na 200m prsno i zauzeo 14. mjesto.  

Štafetne utrke: 

- mlađejuniorska štafeta 4x100m mješovito Matej Pfaf, Marin Svilar, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta 5. mjesto 

- mlađejuniorska štafeta 4x100m slobodno Dorian Vugrek, Marin Svilar, Matej Pfaf i Nikola Ćaleta - 7. mjesto 

- juniorska štageta 4x100m mješovito  Matej Pfaf, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta - 9. mjesto 

- mlađejuniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Adela Matošević - 10. mjesto 

- juniorska štafeta mix 4x100m slobodno Marin Svilar, Adela Matošević, Laura Matić i Dominik Živalj - 10. mjesto

- juniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Laura Matić - 10. mjesto. 

 

I ovim natjecanjem trenerica Maša Pešec i trener Aleksandar Tompa iznimno su zadovoljni jer su natjecatelji plivali osobna najbolja vremena, a u nekim utrkama „skidali“ su se rezultati i za nekoliko sekundi. Ulasci u finalne utrke dokaz su da Orionovci konkuriraju trenutno najboljim hrvatskim plivačicama i plivačima u svojim kategorijama. Sve to dokaz je kvalitetnog rada trenera, a i truda i zalaganja mladih plivačica i plivača, koji su i na ovom, najeminentnijem natjecanju pokazali da su najbolja plivačka ekipa naše županije, a i šire. 

Ono što je sigurno je da su članovi PK Orion najbolji promotori plivanja u našem gradu pa stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave trenerici Maši Pešec na broj telefona 098/9696951 kako bi postali članovi najuspješnijeg, najzabavnijeg i najkvalitetnijeg kluba u Vinkovcima.  

 

Una Videković odličnim utrkama isplivala dva zlata i srebro u Vrbasu

VINKOVCI-U Vrbasu je održan međunarodni plivački miting BJELICA. Od ukupno 24 kluba (398 natjecatelja)  iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, Vinkovački plivački klub je u pratnji trenera Zvonimira Pintera i Josipa Gajčevića nastupio sa čak 40 plivača/plivačica koji su osvojili jedan pehar i 9 odličja. 

Una Videković (8 godina)  osvojila je dva zlata na 50 m leđno i 50  m slobodno te srebro na 50 leptir. Također je bodovno bila najuspješnija plivačica u svojoj kategoriji za što će joj biti naknado uručen i pehar obzirom je natjecanje bilo prekinuto radi nevremena.

Jurica Dragun (13 godina) osvojio je srebro na 50 m prsno. Marko Plavšić osvojio je dvije bronce na 50 m slobodno i 50 m leptir. Bronce su još osvojili Fran Budimir (13 godina) na 50 m prsno, Tomo Petrinić (10 godina) na 50 m leptir i Brigita Vidinović  (15 godina) na 50 m leđno.

 

Mladi rukometaši iz naše županije dio velikog uspjeha u Švedskoj

VINKOVCI-Handball Team Slavonija, sastavljen od mladih rukometaša 11 klubova iz cijele regije ostvario je na rukometnom Partille kupu u Švedskoj odličan uspjeh.

U kategoriji 2004. godišta ostvaren je plasman u četvrt završnicu, dječaci 2006. godišta osvojili su treće mjesto, dok su se mladi rukometaši 2007. godišta okitili zlatom i ponovili plasman od prošle godine. Selekcije HT Slavonia na turniru odigrale su utakmice sa ekipama iz Švedske, Danske, Norveške, Nizozemske, Moldavije, Egipta, Njemačke, Škotske, Švicarske i Hrvatske.

Značaj ostvarenih rezultata predstavlja odličan uspjeh ako se uzme u obzir da je švedski Partille cup, svojim 50. izdanjem okupio gotovo 24.000 djevojaka i mladića u devet različitih dobnih kategorija, ukupno 1492 ekipe što ga čini najprestižnijim rukometnim turnirom na svijetu za mlađe kategorije.

U toj konkurenciji već drugu godinu za redom, put švedskog Göteborga uputili su se i predstavnici HT Slavonia, ukupno 45 mladića,  u tri spomenute dobne kategorije - 2004., 2006. i 2007. godište. Mlade slavonske rukometne snage sastavljene od momaka iz čak 11 klubova (RK Cestorad Ivankovo, RK Spačva Vinkovci, RK Brod, RK Ivan Mikanovci, RK Feniks Osijek, RK Požega, RK Viro Virovitica, RK Osijek, RK Nexe, HRK Karlovac, RK Valpovka) pod vodstvom trenera Matije Fumića, Alenka Bajera, Božidara Kriškovića i Marka Blaževića odradile su vrhunske nastupe, čime se pokazalo kako očigledno o sportskoj, rukometnoj budućnosti, kada su uspjesi u pitanju, ne bismo trebali brinuti. 

Iz Vukovarsko-srijemske županije nastupilo je 5 rukometaša i to:

Krešimir Jurković iz Starih Mikanovaca 1. mjesto (igrač RK Ivan Stari Mikanovci)

Luka Šrajer iz Vođinaca – 3. mjesto (igrač RK Spačva)

Matej Tisucki iz Ivankova – 3. mjesto (igrač RK Cestorad)

Lovro Tisucki iz Ivankova – četvrt završnica (igrač RK Valpovka)

Franko Krstić iz Vinkovaca – četvrt završnica (igrač RK Valopvka)

Glavni organizator projekta je Rukometni Klub Valpovka iz Valpova a pod pokroviteljskom Zagrebačkog Rukometnog Saveza.