Najave

Raspored događanja za mjesec ožujak ...
Raspored događanja za mjesec ožujak ...

                            ...

Sport

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio jedno srebro i devet bronci u Varaždinu

IVANKOVO-U Areni Varaždin u organizaciji Karate kluba „Varaždin“ održan je 13. međunarodni karate turnir „Sveti Nikola“. Na turniru je nastupilo 657 natjecatelja iz 65 klubova i 5 države (Mađarska, Italija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska).

Karate klub „Max“ Ivankovo nastupio je sa 14 natjecatelja u 18 kategorija i osvojio je ukupno 10 odličja – 1 srebro i 9 bronci.

Srebro je osvojila Emanuela Kockarević.

Broncu su osvojili Žgela Luka 2x, Lara Žgela, Leon Vukoja, Toni Vukić, Matej Tisucki, Luka Požega, Lana Kockarević i Emanuela Kockarević.

U repasažu borbu za treće mjesto izgubili su Marko Jurić, Lana Kockarević, Nada Mrkonja, Mia Orlović i Lovro Tisucki.U repasaž nisu uspjeli ući Iva Livaja, Benjamin Ljubas i Luka Požega.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele.U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

 

Uspješan vikend vukovarskih gimnastičarki u Valpovu i Belom Manastiru

VUKOVAR- U Valpovu je 25.11. održano gimnastičko natjecanje pod nazivom Turnir gradova Slavonije i Baranje u ženskoj sportskoj gimnastici. To je ekipno natjecanje  u apsolutnoj kategoriji po propozicijama juniorki C program, a svaki klub predstavlja jedna ekipa. Za ekipu vukovarskog gimnastičkog kluba netjecale su: Ivana Kiralj, Tena Ivanković, Kristina Gužvić, Monika Zovko, Ella Kalentić i  Ela Vojtkiv. Ekipa gimnastičkog kluba Vukovar bila je najuspješnija i osvojila je 1. mjesto.

U Belom Manastiru 26,11, održano je 3. kolo D programa. Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u svim kategorijama u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Zbog bolesti i ozljeda nije bio trenutno najjači sastav ekipa, ali su sve natjecateljice dale svoj maksimum i odlični rezultati nisu izostali.                                                                   

 Kadetkinje: ekipno 1. 

Pojedinačno: 3.Lana Antunić, 4.Maja Nedić, 5.Tanja Turukalo, 8.Mia Lozančić, 12.Hana Antunić i 15.Ana Maras         

Juniorke: ekipno 2. 

Pojedinačno:1.Melani Grganić, 4.Lana Ernjaković, 8.Dijana  Andrašević, 10.Sara Vukosavljević                                 

Seniorke ekipno 1. 

Pojedinačno: 1.Gabrijela Dudić,  2.Marija Božić, 5.Andrijana  Božić i 9.Dora Čikanović

Nakon odrađenog natjecanja i proglašenja, uslijedilo je proglašenje Završnice D programa u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za 2017. godinu                                                     

Kadetkinje ekipno 1. 

Pojedinačno: 1.Maja Nedić, 2.Tanja Turukalo i 3.Lana Antunić                   

Juniorke ekipno 2.   

Pojedinačno: 2.Melani Grganić                                                                                         

Seniorke  ekipno 1. 

Pojedinačno: 3.Marija Božić

Nakon ovog vikenda i ova dva natjecanja gimnastički klub Vukovar bogatiji je za ekipno 5 zlata i 2 srebra, pojedinačno: 2 zlata 1 srebro i 1 broncu.

 

Milan Ćujo osvojio srebro i broncu na jakom međunarodnom karate turniru u Varaždinu

VINKOVCI- U Varaždinu je održan vrlo jak međunarodni karate turnir „Kup Svetog Nikole 2017“, održan u povodu dana Grada Varaždina.

Na navedenom turniru nastupilo je 650 natjecatelja iz 65 klubova s područja RH, Italije, Slovenije, BiH i Mađarske , među kojima su nastupili i natjecatelji Sportskog karate kluba ICTUS Vinkovci.

Vrlo dobrim nastupima u borbama pojedinačno u dvije kategorije Milan Ćujo osvojio je jedno srebrno i jedno brončano odličje, što predstavlja odlično ostvarenje ako se uzme u obzir vrlo jaka međunarodna konkurencija. 

 Natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci nastupili su pod vodstvom trenera Živka Kalanja. 

 

Vinkovačke mažoretkinje velikim spektaklom proslavile peti rođendan

VINKOVCI-Kišna nedjelja nije omela veliku proslavu pet godina Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje'' u vinkovačkom kazalištu ''Joza Ivakić'' gdje se tražila stolica više.

Na početku proslave sve nazočne je pozdravio Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, te Mladen Karlić, bivši gradonačelnik koji je pratio rad svih ovih pet godina, a danas je ulozi predsjednika Gradskog vijeća grada Vinkovaca.

Puno je truda i rada iz ovog malog kolektiva koji svakog dana uveseljava mnogu djecu i sve je veći interes djevojčica za dolazak u Plesnu udrugu ''Vinkovačke mažoretkinje''.

Plesna udruga "Vinkovačke mažoretkinje osnovana je u studenom 2012. s ciljem širenja i popularizacije mažoret plesa u gradu Vinkovcima te promicanjem kulturne baštine grada. Od osnutka su član Hrvatskog mažoret saveza te sudjeluju u svim aktivnostima i edukacijama koje Savez organizira. 

-''Prošle smo dvije generacije trenerske škole i jednu generaciju sudačke škole pa sada imamo tri trenerice s internacionalnim licencama mažoret trenera i jednu sudačku pripravnicu HMS-a. Trenerice koje rade s našim članicama su Ana Koncul, internacionalna mažoret trenerica i sudačka pripravnica HMS-a, Laura Jokić, internacionalna mažoret trenerica, Željka Strinić, internacionalna mažoret trenerica te Helena Stolar. Od 2014. godine sudjelujemo na svim natjecanjima HMS-a te imamo iza sebe i dva europska prvenstva mažoretkinja. Naše su juniorke aktualne prvakinje istočne Hrvatske, a kadetkinje viceprvakinje. Trenutno brojimo sedam zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju u kategoriji ''Prvi korak'' te državno srebro u kategoriji solo juniorke koje je osvojila naša Tena Čačija. Trenutno brojimo 60-ak članica u dobi od 4 do 18 godina. Od samoga početka Vinkovačke mažoretkinje imaju nemjerljivu pomoć Grada te smo na ovoj proslavi dodijelili  zahvalnice Gradu Vinkovcima, Upravnom odboru za kulturu i turizam te predsjedniku Gradskog vijeća grada Vinkovaca dr. Mladenu Karliću koji je tijekom naših pet godina, kao gradonačelnik bio uz nas. Grad je uvijek podržavao naše projekte i time nas poticao da radimo još više i bolje, rekla je Ana Koncul, predsjednica Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje''

Na ovoj proslavi koja je oduševila mnoge posjetitelje Vinkovačke mažoretkinje  predstavile su se članice od najmlađih do najstarijih, a izvele su  deset plesnih točaka od kojih je sve prisutne najviše oduševila koreografija koju su juniorke izvele u mraku sa svjetlećim štapovima. 

Kako je ovo pet godina uspješnog rada Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje'' dodijeljene su zahvalnice i tvrtkama koje su im tijekom ovih godina puno pomogle (Sokol d.o.o., RIS d.o.o., Tajči d.o.o., Premuž d.o.o. i Centar Ivana Cerna). 

Zahvalnice su dobile i bivše seniorke Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje'' Tena Vičević i Matea Škrabo. Uz njih, dodijelili dodijeljena su  članicama i posebna priznanja: Lucija Orlović, predvodnica kadetskog sastava, dobila je priznanje za izvrsno vođenje kadetskog sastava i 5 godina predanosti timu. Za izvrsno vođenje juniorskog sastava i prvu državnu medalju za Vinkovačke mažoretkinje dobila je predvodnica juniorskog sastava Tena Čačija

Priznanja za izniman napredak u sezoni 2016/2017 dobile su kadetkinje: Anabela Antunović, Iva Barić, Lia Milanović, Lea Radišić, a  juniorke Dora Petričević, Mateja Jokić i Sanja Antunović.

Zahvalnice za dugogodišnju predanost timu dobile su trenerice Željka Strinić, Laura Jokić i Helena Stola,  dok je Ana Koncul dobila posebnu zahvalu i dar od članica juniorskog sastava.

Zahvalnice su dobile i obitelji koje prate svaki njihov korak: Lagator, Starinec, Čačija, Juroš, Orlović, Jokić i Mirela Segeš.

- Trenutno Vinkovačke mažoretkinje pripremaju program za sljedeću natjecateljsku sezonu i uvjerena sam da će već sa sljedećeg Državnog prvenstva donijeti najvažnije medalje - one formacijske. Ovim putem želim se zahvaliti svim našim članicama jer bez njih ne bi imali ono što imamo danas, iza nas je pet godina lijepog rada, pet godina druženja i pet godina lijepih uspjeha i idemo dalje s puno optimizma u nove pobjede, rekla je Ana Koncul.

Na kraju recimo da je Plesna udruga ''Vinkovačke mažoretkinje'' bila organizator Državnog prvenstva, kao i Europskog prvenstva za čiju su organizaciju dobili samo pohvale.

 

Judo klub ''Vinkovci'' odličnim borbama do bronce na ekipnom seniorskom Europskom klupskom prvenstvu

VINKOVCI-Judo klub "Vinkovci" izborio najbolji rezultat ikada nastupom na ekipnom seniorskom Europskom klupskom prvenstvu održanom u njemačkom Wuppertalu koje se održavalo 25.-26.11.2017. godine. 

U prvom nastupu vinkovačka ekipa seniorki se susrela s francuskom ekipom pod nazivom JC „Etole Sportive Blanc Mesnl“, kada je s rezultatom 4:1 osigurala plasman u četvrtfinale. U četvrtfinalu čekale su ih Njemice iz Moenchengladbacha, koje su nadoknadile početnu prednost od 1:0, te sa 3:2 prošle u polufinale. U repasažnom meču, ujedno i u borbi za treće mjesto, seniorke Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci su se omjerile francuskom ekipom RSC „Montreuil „ kada su došle do vrijednih 3:2 i klupske bronce na europskoj razini! 

Dugogodišnji predsjednik Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci Tomislav Čuljak koji je u svojem djelovanju ekipe seniorki Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci na Europska klupska prvenstva ispratio čak četiri puta iznimno je zadovoljan ovim postignućem. Izjavio je da je nakon 5. izborenog mjesta u Beogradu 2016. godine osvajanje medalje bio plan koji se priželjkivao za 2017. godinu.

 „Uspjeli smo i ne krijemo zadovoljstvo zbog najvećeg rezultata vinkovačkog juda i to upravo u godini kada Judo klub „Vinkovci“ obilježava 45 godina djelovanja!“ . Ovo je godina koja će se pamtiti!“ rekao je Tomislav Čuljak!.

 

Dominik Greifenstein i Patrik Sučić srebrni na jakom međunarodnom turniru u Zagrebu

VINKOVCI-U nedjelju 26.11.2017. godine u Zagrebu u dvorani Doma sportova održao se veliki 19. Jastreb Open na kojem je nastupilo 840 natjecatelja iz 67 klubova iz 6 država među kojima je bio i TK „Sajnami“  sa 3 natjecatelja.

Za Sajnamovce se srebrom okitio junior Dominik Greifenstein koji je odradio 3 odlične borbe u konkurenciji najboljih juniora Hrvatske.

U kategoriji kadeta srebro je izborio Patrik Sučić nakon što je pobijedio u dvije borbe i to na prekid s 20 razlike, dok je finalnu borbu trenerica morala predati zbog Patrikove ozlijede.

U mlađim kadetima nastupila je Mia Fernbach koja je ovaj puta nažalost ostala bez medalje.

Natjecatelje su vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan-Martin Kelava.

 

Nika Brdar osvojila dva srebra, Jan Rakijašić brončani u Sisku

VINKOVCI-U subotu i nedjelju 25.11.-26.11.2017.g. u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske-Regije 4 koje se održalo u tri dijela. 

Plivalo se u juniorskim i seniorskim kategorijama, te je trener Zvonimir Pinter na natjecanje poveo troje mlađih juniora Vinkovačkog plivačkog kluba i to Jana Rakijašića, Niku Brdar i Brigitu Vidinović. Medaljama su se nagrađivali mlađi juniori u svim disciplinama osim u 50 metarskim. Za VPK  Nika je osvojila  srebrnu medalju na 100 m leđno dok je Jan je osvojio broncu na 200 m leptir. Brigita Vidinović je otpivala B limit za Prvenstvo Hrvatske na 50 m leptir. Čestitke svima! Pojedinačni rezultati su:

Jan Rakijašić  3.mjesto na 200 m leptir (2:26,47), 4.mjesto na 100 m leptir (1:03,72), 6.mjesto na 100 m leđno (1:10,72), 10.mjesto na 50 m slobodno (27,74) i 15.mjesto na 100 m slobodno (1:05,08)

Nika Brdar  2.mjesto na 50 m leđno (34,35), 2.mjesto na 100 m leđno (1:12,50), 4.mjesto na 200 m mješovito (2:50,81), 5.mjesto na 200 m slobodno (2:25,92), 5.mjesto na 100 m slobodno (1:04,90), 8.mjesto na 50 m slobodno (29,83) i 8.mjesto na 100 m prsno (1:27,74)

Brigita Vidinović  4.mjesto na 50 m leđno (34,45), 4.mjesto na 100 m leđno (1:15,17),  6.mjesto na 200 m slobodno (2:26,11), 7.mjesto na 50 m leptir (35,75), 8.mjesto na 100 m slobodno (1:06,83), 9.mjesto na 200 m mješovito (3:04,13) i 14.mjesto na 50 m slobodno (31,21)