Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Sport

Petra Dogan i Emanuela Kockarević zlatne na turniru u Slavonskom Brodu

IVANKOVO-U sportskoj dvorani „Vijuš“ 28. listopada 2018. godine održan je 25. Memorijalni karate turnir u spomen na devet poginulih članova u Domovinskom ratu. Na natjecanju je nastupilo 476 natjecatelja u 605 kategorija iz 63 kluba i 5 zemalja (BiH, Slovačke, Srbije, Austrije i RH). Karate klub „Max“ nastupio je sa 15 natjecatelja u 18 kategorija i osvojio je ukupno 7 odličja – 2 zlata i 5 bronci.

Zlatna odličja osvojile su Petra Dogan i Emanuela Kockarević,Brončana odličja osvojili su Lana Kockarević, Nada Mrkonja, Ružica Vukić, Petra Dogan i Matej Tisucki. U repasažu borbu za treće mjesto izgubili su Toni Vukić, Eva Požega, Luka Požega, Marko Jurić i Gabrijel Klen.

Na natjecanju su još nastupili Sara Haban, Iva Kockarević, Petar Barišić i Benjamin Ljubas.

 

U ukupnom poretku natjecatelji Karate kluba „Max“ Ivankovo zauzeli su visoko 16. mjesto od ukupno 63 kluba (2 prva mjesta, 5 trećih mjesta i 5 petih mjesta) što ukupno gledano predstavlja odličan rezultat.

 

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učiteljice karatea Antonije Damjanović.

U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

 

 

 

 

Mislav Iličić srebrni na karate turniru u Slavonskom Brodu

VINKOVCI-U nedjelju, 28. listopada 2018. godine održan je u Slavonskom Brodu 25. Međunarodni memorijalni karate kup. Nastupilo je 476 natjecatelja, 63 kluba iz 5 država: Hrvatska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Austrija i Srbija. Pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 10 natjecatelja.

Odličnim nastupima Mislav Iličić je osvojio srebrnu medalju u svojoj novoj težinskoj kategoriji, mlađi učenici -38 kg te je bio na korak do zlata. U repasažnim borbama za 3. mjesto zbog manjka koncentracije i sportske sreće izgubili su Lucija Martinović, Leon Udarović i Josip Slaviček te su ostali na korak do postolja.

Posebno treba pohvaliti Gabriela Uzunovića kojemu je ovo prvo natjecanje uopće i koji je na ovako jakom turniru pokazao veliki potencijal za budućnost.

Zapažene nastupe imali su: Filip Periša, Nika Brkić, Filip Geljić, Mihael Veselčić i Ivana Slaviček.

 

Vinkovački plivački klub osvojio četiri srebra i šest bronci u Novom Sadu

VINKOVCI-Dana 27.10.2018g. održano je međunarodno plivačko natjecanje POLETARAC u Novom Sadu, na kojem je nastupilo 24 kluba, sa čak ukupno 448 plivača i plivačica i to iz Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Treneri Zvonimir Pinter i Josip Gajčević poveli su čak 35 natjecatelja Vinkovačkog plivačkog kluba koji su osvojili ukupno 10 medalja (4 srebra i 6 bronci), te su isplivane dvije A norme i jedna B norma za državno prvenstvo.

Kadetsku A normu isplivala je Klara Grgić na 100 m leđno te jednu B normu na 100 m prsno. Mlađi junior Jan Rakijašić isplivao je A normu na 100 m leptir.  Medalje su osvojili Tomo Petinić, Jurica Dragun, Klara Grgić, Ivor Rakijašić, Luka Gugić, Jan Rakijašić i Nika Cajner.  Čestitke svim plivačima i plivačicama, te smo ponosni na brojnost našeg natjecateljskog pogona.

Rezultati do 5.mjesta su sljedeći:

Tomo Petrinić (9 god.) 2.mjesto na 50 m prsno (49,22) 3.mjesto na 50 m slobodno (36,30)  i 3.mjesto na 50 m leđno (42,25)

Jurica Dragun (12-13 god.) 2.mjesto na 100 m slobodno (1:07,95) 4.mjesto na 100 m prsno (1:26,70) i 4.mjesto na 100 m leptir (1:19,34)

Klara Grgić (12-13 god.) 2.mjesto na 100 m prsno (1:29,89) i 5.mjesto 100 m leđno (1:17,17)

Ivor Rakijašić (12-13god.) 2. mjesto na 100 m leđno (1:15,82) i  4.mjesto na 200 m slobodno (2:33,94)

Luka Gugić (12-13 god.) 3.mjesto na 50 m leđno (35,04) i 3.mjesto na 100 m leđno (1:16,07)

Jan Rakijašić (14-15 god.) 3.mjesto na 50 m slobodno (26,40) i 4.mjesto na 100 m leptir (1:03,58)

Nika Cajner (8 god. i ml.) 3.mjesto na 50 m leđno (56,69) 

Una Videković  (8 god. i ml.) 4.mjesto na 100 m slobodno (1:48,86) i 4.mjesto na 100 mješovito (2:00,42)

Korina Čačić (8 god. i ml.) 4.mjesto na 100 m mješovito (1:58,67)

Fran Budimir (12-13 god.) 5.mjesto na 100 m slobodno (1:10,90)

 

Patrik Sučić i Karlo Šarčević brončani na taekwondo turniru u Zagrebu

VINKOVCI-U subotu 20.listopada 2018. godine u Zagrebu je održan Casper Open koji je ujedno bio i zadnji izborni turnir za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na kojem su nastupili i natjecatelji TK "Sajnamija"

Za Sajnami bronce u uzrastu kadeta osvojili su Patrik Sučić te Karlo Šarčević, dok je Borna Dujić nastupio u uzrastu mlađih kadeta te nažalost ostao bez plasmana.

Natjecatelje su vodili treneri Jasmina Lucić i Divijan-Martin Kelava.

U nedjelju 21. listopada u Zaprešiću je održano Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u formama kojem je domaćin bio taekwondo klub Zaprešić, a organizator Hrvatski taekwondo savez na kojem je nastupio i TK "Sajnami" koji je novi u ovom segmentu natjecanja. 

Za Sajnami je nastupila natjecateljica Ria Smole pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić koja je najavila namjere kluba da se natjecatelji uključe i u ovaj natjecateljski dio taekwondo-a koji je dobio novu dimenziju i sad je u punom uzletu.

Vukovarske gimnastičarke osvojile ekipno dva zlata i dva srebra u Požegi

VUKOVAR- U Požegi je 20.10. održano najveće gimnastičko natjecanje u ovoj godini 4. Kolo KUPA Hrvatske i 56.KUPA Slavonije i Baranje. Natjecanje se odvijalo u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, a sudjelovali su svi klubovi naše regije.  Svim natjecateljima ovo je bila prilika za postizanje što boljeg rezultata i plasman na državno prvenstvo, tj  Završnicu KUPA Hrvatske. Konkurencija je bila brojna i jaka , kako i priliči ovakvom natjecanju. Domaćini i organizatori su se potrudili da budu zadovoljene sve propozicje natjecanja, kao i da se natjecatelji i gosti osjećaju ugodno.

Vukovarski gimnastički klub je na ovom natjecanju sudjelovao sa najuspješnijim članicama i ekipama u najjačem sastavu. 

U B programu je nastupila Monika Zovko, koja se natjecala u pojedinačnoj konkurenciji i osvojila 1. mjesto u kategoriji kadetkinja.

U C programu GK Vukovar imao je predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Gimnastičarke s Dunava su uspješno odradile natjecanje i ostvarile zapažene rezultate:                                                                                                                                          KADETKINJE ekipno 2.  Pojedinačno: 2.Ana Kuzmanović, 4.Vita  Panza, 5.Atina  Simić, 15.Lana Antunić i 25.Ela Andrašević                                                                                                               MLAĐE JUNIORKE  ekipno 2. Pojedinačno: 4.Maja Kell, 7.Valentina Mrkonja, 8.Marina Stevanović, 9.Nika Budim, 14.Lana Skokić i 27.Melani Grganić.                                               JUNIORKE  ekipno 1.  Pojedinačno: 3.Ella Kalentić, 4.Miljana Poznanović, 6.Ela Vojtkiv, 8.Lana Aleksić, 11.Ema Rendulić, 14.Nikolina Velikić i 16.Lucija Radoš                                                 SENIORKE pojedinačno 1. Pojedinačno: 2,Ivana Kiralj, 4.Vanja Kiralj, 12.Tena Ivanković, 13.Kristina Gužvić, 14.Iva Čikanović i 15.Ivana Crnjac

Nakon odrađenog natjecanja svi s nestrpljenjem očekuju službeno izvješće delegata HGS  sa popisom ekipa i pojedinki koje su se plasirale na najvažnije i najjače natjecanje Završnicu  KUPA Hrvatske. Iz naše regije na završnici će nastupiti samo po jedna ekipa i četiri pojedinke iz svake kategorije.  Završnica će se održati u Sl Brodu 9. i 10. 11. 

 

 

Lara i Luka Žgela brončani na karate turniru u Ivanecu

IVANKOVO-U dvorani Srednje škole Ivanec je u organizaciji Karate kluba Ivanec održan 11. Memorijalni karate turnir u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca. Na turniru je nastupilo 440 natjecatelja iz 47 klubova i 3 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska).

Boje KK „Max“ Ivankovo branili su Luka Žgela i Lara Žgela u 4 kategorije i osvojili su ukupno 2 brončana odličja. Lara Žgela osvojila je 3. mjesto u kategoriji kate mlađe učenice u kojoj je nastupilo 13 natjecateljica. Luka Žgela osvojio je 3. mjesto u kategoriji kumite učenici +45kg.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele.

 

U sudačkoj postavi bio je i naš učitelj karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

 

Karlo Brkić treći pojedinačno, drugi u parovima na teniskom turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca za dječake i djevojčice do 12 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U prvom polufinalu u kategoriji djevojčica Sara Barbarić (TK ''Slavonija-Žito''), inače prva nositeljica turnira, pobijedila  je Anju Belvanović (TK ''Đakovo''), četvrtu nositeljicu turnira sa 6:2, 6:1.U drugom polufinalu treća nositeljica turnira Ivona Riđan (TK ''Brod'') pobijedila je Laru Dominić (TK''Olimpija'' ) sa 6:1, 6:1. U finalu turnira vidjeli smo odličan susret između Sare Barbarić i Ivone Riđan u kojem je Barbarić dobila prvi set sa 2:6, dok su prestala dva seta otišla na stranu Riđan 6:2, 6:3, te je na kraju Ivona Riđan osvojila turnir djevojčica sa ukupnih 2:6, 6:2, 6:3.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka Dominik Sabolić (TK ''Didon'') , prvi nositelj turnira, pobijedio je Jakova Tomića (TK ''Đakovo'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom polufinalu Leon Zlatevski (HTK ''Mladost'') , drugi nositelj turnira pobijedio Karla Brkića (TK ''Vinkovci'') ,inače trećeg nositelja turnira sa 3:6, 7:5, 7:5.U finalu turnira dječaka Dominik Sabolić je lakše nego što se očekivalo pobijedio Leona Zlatevskog sa 6:1, 6:1, te osvojio turnir dječaka.

U finalu parova u kategoriji djevojčica par Sara Barbarić (TK ''Slavonija-Žito'') / Ivona Riđan (TK''Brod '') pobijedile su đakovačku kombinaciju Anja Belvanović /Jana Tomić sa 6:4, 6:1, dok je u finalu parova dječaka par Dominik Sablić (TK''Didon'') /Leon Zlatevski (HTK ''Mladost'') pobijedio par Karlo Brkić (TK ''Vinkovci) /Fran Jelić (TK ''Brod'') sa 6:1,6:1.

Nagrade najuspješnijima podijelio je predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'' Mario Brkić, vrhovni sudac bio je Vlado Vergaš, dok je ulogu voditeljica turnira obnašao Đuro Turkalj.