Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Sport

Vinkovačke gimnastičarke i gimnastičari potvrdili svoju kvalitetu

VINKOVCI- Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci organizirao je Prvenstvo grada Vinkovaca  u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, u univerzalnoj kategoriji A, te B, C i D programu, na kojem je nastupilo 17 gimnastičarki i 9 gimnastičara.

U višeboju, u univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta A  gimnastičari su ostvarili sljedeći poredak: 1. Pavao Očevčić, 2. Fabijan Matković, 3. Arijan Tomonji, 4. Roko Maslać.  Marin Pinter je najbolji u kategoriji dječaka A, Karlo Radić najbolji je junior u C programu, a Duje Ramljak kadet u B programu.

U natjecanju na pomoćnoj gimnastičkoj spravi za izvođenje kola, tzv. gljivi, poredak je bio sljedeći: 1. Duje Ramljak, 2. Pavao Očevčić, 3. Marin Pinter, 4. Roko Maslać.

Na natjecanju su sudjelovali i Patrik Kordić i Luka Krmek, polaznici gimnastičke početnice. Gimnastičarke su se natjecale u višeboju na dvije sprave - dvovisinskim ručama i tlu. 

U D programu poredak je sljedeći: 1. Ana Hemetek, 2. Sara Vukoja, 3. Lucija Becić, 4. Dora Perić, 5. Gabriela Dolanski, 6. Lana Anđelić, 7. Željka Penić, 8. Klara Šorli, 9. Petra Šimunović, 10. Marija Klarić. U C programu poredak je sljedeći:  1. Nika Breški, 2. Ana Škripač, 3. Petra Kolarić, 4. Ana Božić, 5. Iva Rupčić, 6. Luna Aničić, 7. Nora Horvat.

                

 

 

Štafetne utrke PK Orion ostvarile odličan uspjeh na državnom natjecanju

VINKOVCI-U predblagdansko vrijeme od 21. do 23. prosinca u Rijeci se održalo „zimsko“ Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u malom 25metarskom bazenu. Na ovom posljednjem natjecanju sezone PK Orion je nastupio s brojnom ekipom od 12 članova. 

Četiri plivačice i osam plivača zaslužilo je nastup na najvećem nacionalnom natjecanju isplivavši propisane norme HPS-a po dobnim skupinama. Nastupile su kadetkinje u mlađejuniorskoj konkurenciji Iva Čorak  i Adela Matošević, juniorka Laura Matić i mlađa seniorka Tonka Kovačević te kadet u mlađejuniorskoj konkurenciji Dorian Vugrek, mlađi juniori Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Dominik Živalj, juniori Marko Budak, Alojzije Ćaleta i Marko Jurić te senior Matej Svilar. Na natjecanju ih je bodrila i pratila trenerica Maša Pešec, a plivački sudac predstavnik Kluba bio je Ivan Ćaleta. 

Na Rang listi uspješnosti klubova plivači su zauzeli 14. mjesto u konkurenciji 25 klubova, a plivačice 16. mjesto od 28 klubova što je značajan rezultat za ovaj mladi vinkovački klub. PK Orion ovoga je puta najbolje rezultate ostvario u štafetnim utrkama gdje je duh zajedništva i timskog rada došao do izražaja. Naime, juniorska štafeta na 4x50m mješovito u sastavu M. Jurić, D. Živalj, A. Ćaleta i N. Ćaleta nastup je završila na izvrsnom 4. mjestu s malim vremenskim zaostatkom za trećeplasiranima. Na 4. mjestu završile su i ženska seniorska štafeta na 4x200m slobodno u sastavu T. Kovačević, I. Čorak, A. Matošević i L. Matić te muška seniorska štafeta, također, na 4x200m slobodno u sastavu M. Svilar, A. Ćaleta, M. Jurić i M. Budak. 

Pojedinačno najbolje rangirani plivač bio je mlađi junior  Dominik Živalj s 5. mjestom na 50m prsno, 6. mjestom na 100m prsno, 8. mjestom na 50m leđno i 10. mjestom na 200m prsno. Do 10. mjesta u ukupnom poretku našli su se i kadetkinja u mlađejuniorskoj konkurenciji Adela Matošević s 9. mjestom na 50m leđno i mlađi junior Nikola Ćaleta s 10. mjestom na 50m leđno. Ostali natjecatelji u većini utrka ostvarili su najbolje osobne rezultate. 

U štafetnim utrkama, osim spomenutih, postignuti su i sljedeći rezultati: 5. mjesto juniorska štafeta na 4x50m slobodno - M. Jurić, A. Ćaleta, N. Ćaleta i M. Budak, 5. mjesto mlađejuniorska štafeta na 4x50m mješovito – M. Svilar, D. Živalj,  N. Ćaleta i D. Vugrek, 5. mjesto seniorska štafeta na 4x100m slobodno – M. Svilar, M. Svilar, M. Budak i D. Vugrek, 5. mjesto juniorska štafeta na 4x100m mješovito - M. Jurić, D. Živalj, A. Ćaleta, D. Vugrek, 6. mjesto seniorska štafeta na 4x50m mješovito - T. Kovačević, I. Čorak, A. Matošević i L. Matić, 6. mjesto mleđejuniorska štafeta na 4x100m mješovito - N. Ćaleta, M. Svilar,  D. Živalj, D. Vugrek, 7. mjesto seniorska štafeta na 4x100m slobodno - T. Kovačević, I. Čorak, A. Matošević i L. Matić, 9. mjesto seniorska štafeta na 4x50m slobodno - T. Kovačević, I. Čorak, A. Matošević i L. Matić. 

Za vrijedne plivačice i plivače PK Orion slijedi kratka blagdanska stanka, a jedva čekaju novu 2019. godinu i nastavak treninga i još boljih rezultata.  

 

 

 

Pet plivača Vinkovačkog plivačkog kluba na Prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Prvenstvo Hrvatske u plivanju (seniorska, mlađe seniorska, juniorska i mlađe juniorska kategorija) održalo se od petka 21.12. do nedjelje 23.12.2018. godine na Bazenima Kantrida (organizator PK Primorje CO), a na kojem su nastupali plivači i plivačice koji su isplivali potrebne norme za sudjelovanje na natjecanju. Boje Vinkovačkog plivačkog kluba branilo je 5 natjecatelja (Jan Rakijašić, Nika Brdar, Lea Brčić,  Brigita Vidinović i Martina Rajković) koji su se natjecali u mlađe juniorskoj konkurenciji i to u pratnji trenera Josipa Gajčevića.

Natjecanje se održalo u 3 dana, te su svaki dan održane kvalifikacije i finalne utrke.  

Oba trenera ove petorke (Zvonimir Pinter i Josip Gajčević)  zadovoljni su utrkama svojih natjecatelja obzirom su svi  većinom popravili svoja osobna vremena i ostvarili zadovoljavajuće plasmane. Čestitke svima i želimo im puno uspjeha i napretka u daljnjem radu.

Pojedinačni rezultati su:

Jan Rakijašić  19. mjesto na 200 m leptir (2:24,78), 21.mjesto na 50 m leptir

(27,64) i 25.mjesto na 100 m leptir (1:02,90)

Nika Brdar 21.mjesto na 100 m mješovito (1:13,23), 21.mjesto na 50 m leptir (32,01) i 34.mjesto na 50 m  slobodno (29,31) 

Lea Brčić  28.mjesto na 50 m leptir (32,41)

Brigita Vidinović  43.mjesto na 50 m leptir (33,83)

 

VPK Štafeta  (Brdar, Brčić, Vidinović i Rajković) 9.mjesto na  4*200 m slobodno, 12.mjesto na 4*50 slobodno i 12.mjesto na 4*100 slobodno

 

 

Karate klub ''Vinkovci'' osvojio 5 zlata, 3 srebra i 4 bronce u Osijeku

VINKOVCI-U nedjelju, 16. prosinca 2018. godine, održano je 2. kolo otvorene karate lige u Osijeku. Ukupno je nastupilo 235 natjecatelja iz 16 klubova.

Karate klub Vinkovci nastupio je sa 10 natjecatelja u 10 pojedinačnih i 2 ekipne kategorije.Ukupno je osvojeno 12 odličja od čega  5 zlata, 3 srebra i 4 bronce 

U pojedinačnim kategorijama zlatna odličja osvojili su Ivana Slaviček, Lucija Martinović, Josip Slaviček, Filip Periša i Ivan Jurić.

Srebrna odličja osvojili su Nika Brkić i Gabriel Uzunović dok su se brončanim odličjima okitili Mislav Iličić, Filip Geljić i Filip Jurić.

U ekipnoj kategoriji mlađih učenika u sastavu Gabriel Uzunović, Mislav Iličić i Filip Periša u hrabrim i dramatičnim borbama osvojeno je srebrno odličje.

U ekipnoj kategoriji učenika u sastavu Filip Geljić, Ivan Jurić i Mislav Iličić osvojeno je brončano odličje.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića dok je majstor karatea Mladen Ivezić obnašao ulogu suca na turniru.

Ovim uspješnim nastupom Karate klub Vinkovci završava bogatu natjecateljsku 2018. godinu u kojoj su osvojena brojna odličja sa ligaških, regionalnih, državnih i međunarodnih turnira. 

Pojačani novim stručnim trenerskim kadrom, vrijedno se pripremaju i mladi natjecatelji u katama koji će od početka slijedeće godine imati priliku uz borce doprinositi još značajnim rezultatima Karate kluba Vinkovci.

Svi dostavljeni podaci prikupljeni su od korisnika u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. 

 

Športski karate klub 'Ictus'' osvojio 9 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-Dana 16.  prosinca  2018. godine  u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je drugo Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. , na kojemu je nastupilo 235 natjecatelja iz ukupno 16 klubova, među kojima je nastupilo i 14 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 22 odličja  i to 9 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih odličja. 

Nastupima u tri kategorije u borbama pojedinačno, juniori – 76 kg , juniri +76 kg i mlađi seniori -75 kg,  Milan Ćujo osvojio je tri zlatna odličja, dok je njegov brat  Luka Ćujo, koji je također nastupio u borbama pojedinačno u tri kategorije, mlađi kadeti -48 kg , mlađi kadeti -52 kg i kadeti -52 kg , osvojio jedno zlatno i dva srebrna odličja. 

Nastupivši u borbama pojedinačno u kategorijama kadeti -63 kg i kadeti -70 kg, Leon Kljaić osvojio je dva zlatna odličja, dok je Magdalena Jerković, koja je također nastupila u dvije kategorije u borbama pojedinačno, juniorke +59 kg i mlađe seniorke +68 kg, osvojila dva zlatna odličja. Svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji mlađe kadetkinje 6-5 kyu Tricia Vujeva osvojila je srebrno odličje dok je u kategoriji učenica 6-5 kyu Tricia osvojila brončano odličje. 

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika Benjamin Majcen i Petar Nol osvojili su svaki po brončano odličje, uz napomenu kako je Petar nastupio i u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih učenika +38 kg u kojoj je osvojio srebrno odličje, dok je u navedenoj kategoriji zlatno odličje osvojio Damir Ćulubrk, koji je nastupivši u kategoriji kate pojedinačno mlađi učenici open osvojio brončano odličje. Kljaić Luna je nastupila u katama pojedinačno u kategoriji učenica 9-7 kyu i osvojila brončano odličje, dok su Elena Marunček i Klara Tunjić nastupivši u katama pojedinačno u svojim kategorijama osvojile  svaka po brončano odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta +57 kg Adrian Buinac osvojio je brončano odličje.

Kata tim u sastavu Franjo Križanac, Damir Ćulubrk i Petar Nol je svojim nastupom u katama ekipno u kategoriji učenika osvojio srebrno odličje, dok je ženski kata tim u sastavu Elena Marunček, Tricia Vujeva i Marija Cindrić u katama ekipno u kategoriji učenica osvojio brončano odli

Sukladno ostvarenim rezultatima Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci u 2. kolu Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. zauzeo je odlično drugo mjesto od 16 klubova koji su nastupili, a nakon završenog jesenjeg dijela polusezone „ICTUS“ se u ukupnom poretku također nalazi na drugom mjestu od 18 klubova koji su nastupali.   

Sjećanje na dr. Nikolu Bagarića – Bagaru

VINKOVCI-U okviru blagdana Sv. Nikole teniski prijatelji okupili su se na druženju i tenisu u Teniskom klubu „Vinkovci“ u znak sjećanja na osnivača teniskog  kluba dr. Nikolu Bagarića. 

Ovi  susreti su postali tradicija i kao da je vrijeme za trenutak stalo, jer je već prošlo 20. godina od kako nas je napustio Bagara kako smo ga svi zvali i poznavali u cijeloj Slavoniji i Hrvatskoj, ne samo u sportskoj javnosti, nego liječničkoj stručnosti i  humanosti.

Na druženju i teniskoj igri prijatelja bili su: dr. Zdravko Grgić i dr. Miroslav Vujić iz Osijeka, dr. Zdravko Milković Mata i dr. Branko Stilinović iz Slavonskog Broda, Pero Klaić iz Županje i Zvonimir Mikić iz Đakova.

iz Teniskog kluba „Vinkovci“ bili su: dr. Josip Dolanski, Ivica Turda, Krunoslav Taner, Branko Matijević, Vladimir Vulić, Josip Petrinović, Boško Racanović, Vlado Vergaš, Nikola Mihaljević Nikica i dr. Ozren Koščić ml., koji je i organizator susreta. 

U trenucima sjećanja na dr. Nikolu Bagarića izrečena je sjajna misao: Kada čovjek umire? Možda je odgovor; onoga momenta kada ga svi zaborave. I upravo ovim druženjem i održavanjem susreta prijatelja pokazali smo da lik i djelo dr. Nikole Bagarića- Bagare za tenis u Vinkovcima i Slavoniji ne umire, nego ostaje u trajnom sjećanju.

 

 

 

Ivan Kopčić zlatni, Mladen Šebalj srebrni, Danijel Klen brončani u praktičnom streljaštvu u Mađarskoj

VINKOVCI-Članovi kluba KPS Strijelac Vinkovci nastupili su na međunarodnom natjecanju u praktičnom streljaštvu u Mađarskoj  na kojem su ostvarili zapažene rezultate. 

U Mađarskoj je održano natjecanje pod nazivom ZVS Winter Challenge na kojem je nastupilo pet naših strijelaca. Niti ovoga puta uspjeh nije izostao. 

U najbrojnijoj diviziji Produkcija Ivan Kopčić osvojio je 1. mjesto, 

Produkcija OPT Mladen Šebalj 2. mjesto. 

Open divizija Danijel Klen 3. mjesto.

Izvrsne rezultate ostvarili su Davor Majstorović i Goran Šarić osvojivši 4. i 8. mjesto u Produkciji.