Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sport

Barbara Horvat odličnom utrkom osvojila broncu u Ivanić Gradu

VINKOVCI-Biciklistički klub ‘Sokol’ nastupio je na 48. 'Memorijalu Stjepan Grgac' u Ivanić Gradu, utrci  s velikom tradicijom,  posvećenoj jednom od najboljih hrvatskih prijeratnih 'koturaša'.  Utrka organizirana za sve kategorije biciklista bodovana  je za Kup Hrvatske, a karakterizira je uglavnom ravna staza, s nekoliko kratkih i oštrih uspona koji su uglavnom radili selekciju vozača. 

Vinkovački Sokol je nastupio pod vodstvom trenera Mate Džalte i Zvonimira Zadre, s pet biciklista podijeljenih u tri kategorije: kadeta, seniorki  i seniora, a pojačani i bivšim 'Sokolom' Ivanom Šotolom, sada članom 'Meridiana-Kamen teama' iz Pazina. 

U zajedničkoj utrci kadeta i žena, dugoj  64,6km, vinkovački Sokol  je imao 4 predstavnika, a najuspješnija je bila seniorka Barbara Horvat koja je osvojila 3.mjesto u konkurenciji  žena, juniorki i seniorki.  Kod kadeta najbolji je bio Matej Jurec, koji je vrlo dobrom vožnjom tijekom cijele utrke završio kao  10. u sprintu prve skupine. Borna Bogdanović bio je 14., dok je Antonio Božić odustao.  Seniorsku utrku duljine 139km Bruno Lipovac je uspio završiti, ali izvan vremenskog limita, dok je Ivan Šotola bio 4. u konkurenciji mladih seniora do 23 godine,  a ukupno 13. 

 

 

Osijek pobjednik, Cibalia treća na turniru limača u Rokovcima i Andrijaševcima

ANDRIJAŠEVCI-U Andrijaševcima - Rokovcima odigran je, 6. „Frankopan Kup“, međunarodni nogometni turnir Limača U11 kategorije, igrači rođeni 2008.g. i mlađi. 

Na turniru koji je igran 25. i 26. 08.2018.  sudjelovalo je 23. ekipe s preko 400 učesnika te višestruko više posjetitelj i prijatelja turnira. Osim domaćih ekipa tj. ekipa iz susjednih mjesta i gradova ( Osijek, Sl.Brod, Županja, Ilok, Vinkovci ) nastupila je i ekipa iz Općine Banjole Pula te dvije ekipe iz susjedne B i H ( Brčko i Matići ) kao i ekipa iz Republike Češke, grada Vracov.

Prvog dana turnira, koji se igrao po lijepom i sunčanom vermenu ( ipak malo vrućem ), igralo se po skupinama za plasman u Veliko i Malo finale, u koje je ušlo 16 najboljih ekipa i dvije ekipe s pozivnicom organizatora.

Drugi dan započeo se s znatno lošijim, kišovitim vremenom i znatno manjom temperaturom, ali ipak ugodnijom za igru i organizaciju. Igrala su se razigravanja po skupinama a potom i završnica Velikog i Malog finala.

Organizator turnira osigurao je za sve sudionike turnira obroke, prvi dan hot-dog a drugi dan domaći slavonski grah i napitke. Svi sudionici bili su smješteni u velikom pedesetmetarskom šatoru, koji nam već četvrtu godinu zaredom ustupa HV.

Turnir je otvorio dožupan Vukovarsko-srijemske županije g. Josip Dabro, a prigodne riječi svim sudionicima uputili su još i Damir Dekanić načelnik Općine Andrijaševci i Josip Kuterovac predsjednik NS VSŽ i član izvršnog odbora HNS-a,  na dan proglašenja pobjednika Mario Meštrović koordinator za mlađe kategorije NS VSŽ i Tomislav Škegro predsjednik NK Frankopan-a.

Na turniru je odigrano 88 utakmica i postignuto 223 gola, što je prosjek od 2,5 po utakmici.

Najefikasnija je bila ekipa NK Osijek-a s 52 postignuta i samo 2 primljena gola, zatim NK Željezničar 08 ( 25 : 10 ), HNK Cibalia ( 19 : 2 ), FK Ilička 01 ( 16 : 4 )

NK & ŠN FRANKOPAN zahvaljuje svim sudionicima turnira i svima koji su sudjelovali u organizaciji a posebno roditeljima igrača, Damiru Dekaniću, Martinu Majeru, Josipu Kuterovcu, Đuki Galoviću, Damiru Boškoviću, HNS-u, NS VSŽ i svim ostalim sponzorima, jer bez njih ovako nešto zasigurno se ne bi moglo organizirati.

VELIKO FINALE

1. NK OSIJEK

2. NK ŽELJEZNIČAR 08, SL.BROD

3. HNK CIBALIA

4. NK DILJ, VINKOVCI

5. FK ILIČKA 01, BRČKO (BiH)

6. HNK VINKOVCI

7. AKADEMIJA KRPAN & BABIĆ

8. FKM MORAVA , VRACOV (CZ)

MINI FINALE

1. NK GRANIČAR, ŽUPANJA

2. NK FRANKOPAN, ROKOVCI – ANDRIJAŠEVCI

3. NK ŽELJEZNIČAR 09, SL.BROD

4. NK FRUŠKOGORAC, ILOK

DREAM TEAM

1. NIKO IVANKOVIĆ, NK OSIJEK

2. DRAŽEN JAMAN, NK OSIJEK

3. MATEJ GAGULIĆ, NK OSIJEK

4. TEO JARIĆ, NK ŽELJEZNIČAR 

5. IVANO SAPUNDŽIĆ, NK ŽELJEZNIČAR

6. NIKO PAJVANIĆ, HNK CIBALIA

7. MATEJ MAROJEVIĆ, HNK CIBALIA

8. NIKO LOZIĆ, NK DILJ

9. MATEO TOPIĆ, NK GRANIČAR

 

Željko Županić odličnom igrom osvojio zlato na stolnoteniskom turniru u Iloku

ILOK-Proteklog vikenda se u Iloku održao veteranski stolnoteniski turnir na kome je nastupilo 20 rekreativaca veterana iz Slavonije i Baranje.

Nastupalo se u tri pojedinačne kategorije: pojedinačno do 45, pojedinačno 46-59, pojedinačno preko 60 godina,  te u dvije konkurencije Parova, do 50 i preko 50 godina

U pojedinačnoj kategoriji 46-59 godina prvo mjesto osvojio je Željko Županić iz STK Cibalia, ispred drugoplasiranog Marinka Paradžikovića iz STK Lokomotiva Vinkovci, te Draškića iz STK Nuštar i Markića iz STK Privlaka.

 

U konkurenciji parova preko 59 godina dominirali su Osječani, Ćutuk /Jakšić, te Janković/Duraković, a vinkovački par Županić/Dragičević osvojio je treće mjesto zajedno s još jednim osječkim parom Radojčić/Razumović.

 

Jurica Dragun osvojio dva zlata i jedno srebro, Nika Brdar zlato i tri bronce u Mađarskoj

VINKOVCI-U subotu 25.08.2018.g, u Beremendu, Šikloš je održan međunarodni turnir po dobnim kategorijama na kojem je sudjelovalo 11 klubova iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Vinkovački plivački klub je u pratnji trenera Josipa Gajčevića imao čak 40 predstavnika koji su osvojili 16 medalja i ukupno ekipno drugo mjesto. Za četvrto, peto i šesto mjesto su se dijelile diplome kojih je bilo za VPK čak 26 komada. Ovako odličnim rezultatom uspješno je završena   plivačka sezonu stoga čestitamo svim plivačicama, plivačima i trenerima.

Rezultati do 6.mjesta su sljedeći:

Jurica Dragun 1.mjesto na 66 m prsno, 1.mjesto na 66 m slobodno i 2.mjesto na 66 m leđno

Nika Brdar 1. mjesto na 100 leđno, 3.mjesto na 100 m slobodno, 3.mjesto na 100 m prsno i 3.mjesto na 4x66 mješovito

Josip Gajčević (trener) 1.mjesto na 100 m slobodno

Luka Gugić 2.mjesto na 66 m leđno, 2.mjesto na 66 m slobodno i 4. Mjesto na 66 m prsno

Brigita Vidinović 3.mjesto na 100 m leđno, 5.mjesto na 100 m slobodno, 5.mjesto na 100 m prsno

Leon Čugura 3.mjesto na 100 m leđno i 3.mjesto na 4x66 mješovito

Marko Plavšić 3.mjesto na 66 m slobodno i 3.mjesto na 66 m leđno

Ena Barić 3.mjesto na 66 m prsno i 4.mjesto na 66 m slobodno i 4.mjesto na 66 m leđno

Luka Grgljanić 4.mjesto na 33 m prsno i 5.mjesto na 4x66 mješovito

Adrijan Matić 4.mjesto na 33 m slobodno, 4.mjesto na 100 m leđno

Domagoj Šego  4.mjesto na 100 m prsno i 5. mjesto na 4x66 mješovito

Pia Tolušić 5.mjesto na 33 m slobodno, 5.mjesto na 33 m prsno i 5. mjesto na 33 m leđno

Gabrijel Petričević 5.mjesto na 33 m slobodno, 5.mjesto na 33 m leđno

Mislav Mesić 5.mjesto na 33 m leđno

Nika Cajner 5.mjesto na 33 m leđno

Ema Dragun 6.mjesto na 100 m slobodno, 6.mjesto na 100 m leđno

Damir Sukop 6.mjesto na 100 m prsno, 6.mjesto na 100 m leđno

Jakov Božić 6.mjesto na 33 m prsno

Ante Šimunović 6.mjesto na 33 m leđno

Laura Ružević 6.mjesto na 33 m leđno

Helena Lazar 6.mjesto na 66 m leđno

 

  

 

Reprezentacija Hrvatske ukupni pobjednik uspješno održanih međunarodnih 22.Plazma Sportskih igara mladih

SPLIT-Splitsku rivu preplavili su natjecatelji međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih na svečanom zatvaranju pod pokroviteljstvom tvrtke Tommy. Grad Split već mjesec dana živi u znaku sporta i Plazma Sportskih igara mladih. 

Nakon državne završnice, uslijedila je međunarodna završnica koja je okupila 1100 malih sportskih amaterskih prvake iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Kruna uspješne sezone proslavljena je na prepunoj splitskoj rivi na ceremonij zatvaranja uz izravan televizijski prijenos programa na N1 televiziji u sve tri zemlje. 

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Podršku Plazma Sportskim igrama mladih na Rivi došli su pružiti mnogobrojni poznati sportaši i osobe iz javnog i poslovnog života regije, a uz izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića našla su se i dva bivša izbornika- Slaven Bilić i Igor Štimac.

''Podatak da ova manifestacija okuplja 170.000 djece samo govori kako sport treba prave ljude. Svaka čast organizatorima i djeci koja se boer za medalje bez ikakvih incidenata ili problema.''- istaknuo je g. Dalić

Najveću pomutnju i interes uz Zlatka Dalića izazvao je dolazak sportske veličine i najdugovječnijeg ambasadora Plazma Sportskih igara mladih-Predraga Mijatovića: '' Ovo je stvarno nevjerojatan projekt, ove godine sudjelovalo je 170.000 djece, a moj zadatak kao ambasadora je da ih podržim koliko mogu i svojim dolaskom kad god sam u mogućnosti. Ovakve pozitivne projekte treba gajiti, jer djecu treba usmjeriti prema sportu.

Putem video linka malim sportašima svoju podršku iz Madrida uputio je i najbolji nogometaš svjetskog prvenstva- Luka Modrić, a sudionike iz cijele regije pozdravili su i Nemanja Matić i Miralem Pjanić.

Kako se u Plazma Sportskim Igrama mladih sve vrti oko sporta i propagiranja sportskog načina života niti zatvaranje nije moglo proći bez malo natjecateljskog duha. U tradicionalnoj sportskoj vještini- potezanju konopa okušali su se predstavnici ekipa Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine,  a kako bi sve prošlo kao i uvijek u regularnim uvjetima i fair playu, u ulozi posebnog suca našao se Enis Bešlagić, proslavljeni glumac i veliki prijatelj Plazma Sportskih igara mladih:'' 

Predivno mi je da sport okupi mlade s ovih prostora, to su neke nove generacije koje dolaze, koje su rasterećene prošlošću. Predivno je da ta priča dolazi iz Splita i nadam se da će postati svjetska priča''.

Proglašeni su i ukupni pobjednici međunarodne završnice po broju osvojenih medalja. Prvo mjesto u ukupnom zbroju osvojile su ekipe iz Hrvatske, nakon čega ih slijede Srbija i Bosna i Hercegovina.  Prelazni pehar zemlje s najviše osvojenih medalja gospodinu Tihomiru Gudiću, izvršnom direktoru Plazma Sportskih igara mladih uručio je Predrag Mijatović. 

Svečani dio programa započeoje himnom Plazma Sportskih igara mladih u kojoj su podršku Igrama dale mnogobrojne pjevačke zvijezde: Nina Badrić,  Petar Grašo, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac,Danijela Martinović,  Boris Novković, Toše Proeski, Tedi Spalato, Vanna i s posebnim naglaskom- veliki Oliver Dragojević kojem je bio posvećen koncert nakon ceremonije i velikog vatrometa.

Obrade najvećih Oliverovih hitova izvodili su Iva Ajduković, Alen Đuras, Marko Kutlić i Jure Brkljača uz pratnju benda Gorana Kovačića.

Uzvanike je pozdravio gospodin Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih koji je nakon završetka istaknuo: ''Ovo su nam rekordne igre, djeca se prijavljuju svake godine u još većem broju što je nama najveća satisfakcija, prekrasno je vidjeti na rivi djecu iz sve tri zemlje, u finalima kako si plješću i kako se vesele u duhu fair playa. To je i povod zašto su igre osnovane i trudit ćemo se u novoj sezoni biti još bolji.''

Zdravko Marić uručio je priznanja dugogodišnjim partnerima i podržavateljima Plazma Sportskih igara mladih, a nagrade su preuzeli: gospodin Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Hrvatske; gospodin Zoran Bogdanović, predsjednik uprave Coca-Cola HBC, Stipe Mamić, pomoćnik ministrice Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, poduzetnik Željko Tufekčić i gospođa Ruža Tomić-Fontana, predsjednica uprave Coca-Cola HBC Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih su kroz sve svoje programe u 2018. godini provodile preventivnu akciju ''Zajedno više možemo-u akciji s policijom'' u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, predstavnici policije su i na Rivi provodili prigodne edukativne programe za djecu. Važnost takvih akcija istaknuo je ministar Božinović:'' 

Nakon predstavljanja akcije u Slanom, završavamo  veličanstevno u Splitu. Policija je dobila mogućnost da se brati mladima i djeci,to nam je važno da svi skupa zajedno propagiramo zdrave načine života, temeljne ljudske vrijednosti koje prenosimo mladimaa to su tolerancija, prijateljstvo, fair play''. 

   

Posebna nagrada večeri bila je titula mlade ambasadorice Plazma Sportskih igara mladih kojom je proglašena Hana Kroužil, izvanredna mlada sportašica i odlikašica koja je  na Plazma Sportskim igrama mladih prvi put nastupila još 2012. godine. Osvojila je ukupno 5 zlatnih, 1 srebrnu i 3 brončane medalje u 7 godina natjecanja na Plazma Sportskim igrama mladih u Splitu.Nagradu joj je dodijelio gospodin Dragan Stajković,  generalni direktor tvrtke Bambi.

Velika ceremonija zatvaranja završila je spektakularnim vatrometom i nastavkom druženja djece iz cijele regije na splitskoj rivi.

 

 

 

 

 

 

Una Videković isplivala tri zlata na međunarodnom plivačkom mitingu

VINKOVCI-U subotu, 18. kolovoza 2018.g., održan je IX međunarodni miting Bjelica kup u Vrbasu ( Srbija). Organizator je plivački klub Bjelica iz Vrbasa, a plivalo se na 50 metarskom bazenu.

Natjecanje se održaloiz jednog dijela uz elektronsko mjerenje vremena, a plivalo se po dobnim skupinama. Prisustvovalo je 15 klubova sa 223 plivača iz Mađarske, Srbije, Kenije i Hrvatske. Trener Josip Gajčević vodio je 33 plivača i plivačica koji su osvojili 22 medalje u svojim kategorijama i to 6 zlatnih, 12 srebrnih i 4 brončane medalje. Posebno bi istaknuli Unu Videković koja je osvojila 3 zlatne medalje u svim disciplinama koje je plivala i zbog toga osvojila pehar za najbolju plivačicu u svojoj kategoriji. 

 

Dobitnici medalja su:

Zlato

50 m leđno  Luka Gugić

50 m prsno  Domagoj Šego

50 m slobodno    Una Videković

50 m leđno   Brigita Vidinović

50 m prsno   Una Videković

50 m delfin    Una Videković

Srebro

50 m slobodno  Domagoj Šego

50 m slobodno  Jurica Dragun

200 m mješovito Luka Gugić

200 m mješovito  Ivor Rakijašić

50 m slobodno    Nika Brdar

50 m slobodno    Brigita Vidinović

50 m slobodno     Nensi Vidinović

100m slobodno    Brigita Vidinović

50 m leđno           Nika Brdar

50 m leđno           Nensi Vidinović

50 m prsno           Ema Dragun

50 m delfin            Nika Brdar

Bronca

50 m leđno            Matej Martinović

50 m leđno            Jurica Dragun

50 m prsno            Antonio Piperković

50 m prsno            Jurica Dragun

 

Čestitamo svim plivačima i plivačicama na osvojenim medaljama i uloženom radu i trudu kroz cijelu natjecateljsku godinu te se nadamo da će i naredna biti ovako uspješna!

 

Ženska ekipa PK Orion treća, muška peta na ekipnom C prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Nakon završenog Prvenstva Hrvatske za dobne skupine, plivačice i plivači PK Orion su imali za odraditi zadnju stepenicu ove sezone, ekipno C prvenstvo Hrvatske. 

Za mušku ekipu PK Orion plivali su Alojzije Ćaleta, Nikola Ćaleta, Matej Svilar, Marin Svilar, Dominik Živalj i Marko Jurić, a za cure Tonka Kovačević, Laura Matić, Lana Jurić, Dorotea Živalj i Adela Matošević, svi pod budnim oko trenerice Maše Pešec. 

Od prvoga dana pa do kraja, dečki i cure su zauzeli svoje pozicije i na njima ostali do samoga kraja. Drugima nisu dali svoje mjesto, ali s vidnim umorom nisu uspjeli napredovati naprijed. Tako su dečki zauzeli 5. mjesto u konkurenciji 8 klubova, a djevojke 3. u konkurenciji 5 klubova. 

 Unatoč umoru s prethodnih natjecanja, svi oni su dali svoj maksimum te većinom  otplivali svoje osobne rekorde, čak i u zadnjem dijelu natjecanja, što je rezultat treninga tijekom godine i psihološke stabilnosti plivačica i plivača PK Orion. 

Nakon ovog natjecanja neki plivači PK Orion putuju na more, drugi ostaju na bazenu i već na jesen kreću s novim pripremama za predstojeću sezonu i još bolje rezultate.