Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Biciklistički klub Sokol iz Vinkovaca nastupio na utrkama u Biogradu na Moru i Bonyhadu u Mađarskoj

VINKOVCI- Biciklistički klub 'Sokol' iz Vinkovaca je započeo natjecateljsku sezonu u cestovnom biciklizmu, sudjelovanjem na dvije utrke: u Biogradu na Moru u Hrvatskoj i Bonyhadu  u Mađarskoj.

Po završetku priprema juniorske i kadetske cestovne reprezentacije, biciklisti Sokola su nastupili na kriterijskoj utrci u Biogradu na Moru, pod nazivom 'Biograd bike race', u odličnoj organizaciji TZ Biograd na Moru i BK Zadar, usprkos lošim vremenskim uvjetima. Utrka je bila svojevrstan četveroboj nacija u kojem su sudjelovali ponajbolji biciklisti i biciklistice Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, ukupno 23 biciklistice i 89 biciklista. 

Na utrci je nastupilo nekoliko klubova iz Poljske, slovačka “Akademija Petra Sagana” (ponajboljeg biciklista današnjice) te ekipa slovenske “Sevnice, uz nekoliko hrvatskih klubova. Niti jaka kiša niti 'zimskih' 7 stupnjeva Celzija nisu spriječili neke od najboljih mladih biciklista Europe u bespoštednoj jurnjavi uskim biogradskim ulicama. 

U zajedničkoj utrci juniora i mladih seniora do 23 godine, duljine 41km, naš jedini predstavnik Zvonimir Zadro je prejako krenuo te izletio i pao u prvom zavoju utrke, brzinom većom od 50 km/h. Srećom je prošao bez posljedica, te se pridigao i nastavio utrku sa zadnje pozicije. Desetak krugova lovio je glavnu grupu te je u tome i uspio, no u završnici nije mu ostalo snage za bolji plasman od 8.mjesta. Bivši član 'Sokola' Ivan Šotola, sada član jedine hrvatske seniorske 'continental' momčadi 'Meridiana–Kamen' iz Pazina, završio je na 5.mjestu U-23 kategorije.

Vrlo brza bila je zajednička utrka kadeta te žena juniorki i seniorki (prosječne brzine 41,73km/h), u kojoj je Antonio Božić završio kao 17. a Matej Jurec kao 20. kadet u konkurenciji 38 vozača i vozačica na startu.

Ekipa BK Sokol nastupila je na utrci '15. Nagrada Sajó Péter' u gradu Bonyhad, već tradicionalnom početku biciklističke sezone u Mađarskoj. 

Trener Tomislav Zadro je ovaj puta na utrku poveo sedam vozača: po jednog seniora, juniora, dva veterana, te tri kadeta. Na utrku je bilo prijavljeno gotovo 300 biciklistica i biciklista, članova  kubova iz Austrije, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Srbije te jedini predstavnik  Hrvatske, BK 'Sokol' iz Vinkovaca. 

Seniori kategorija elite i U-23 te juniori su vozili zajedničku utrku duljine 100km, kadeti 75km, te veterani 50 km, po valovitom terenu s nekoliko kratkih uspona od 1-2km duljine, na 'razgibanom' krugu duljine 25 km. Utrku je obilježila kiša koja je pala sredinom seniorske utrke te ceste učinila vrlo opasnim i skliskim, obzirom na blato koje se zadržalo na površini. To je bilo i uzrokom velikog pada u zadnjim kilometrima utrke, u glavnoj grupi, koja se svela na pedesetak vozača. Naši vozači su srećom pad izbjegli, no Zvonimir Zadro je izgubio poziciju u borbi za podij i na kraju je osvojio 6. mjesto u konkurenciji 38 juniora, dok je Bruno Lipovac ciljem prošao kao 23.senior. 

U utrci 34 kadeta koja je vožena u tri kruga i ukupnoj duljini od 75km, Matej Jurec bio je 15. Borna Bogdanović 19. a Antonio Božić 24. dok su na dionici od 50 km veterani C, Danijel Jelić i Nenad Živković bili blizu plasmana na podij,  zauzevši 5. i 6. mjesto. 

 

 

Proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić donirao majice Vinkovačkom plivačkom klubu

VINKOVCI-U zatvorenom plivalištu Lenije, Vinkovački plivački klub organizirao je već tradicionalno uskršnje klupsko natjecanje Zeko 2018. 

Ono što karakterizira ovo natjecanje je spoj svih generacija od najmlađe do najstarije koji zajedničkim snagama učestvuju u organizaciji, plivanju i promociji  kluba. Aktivni članovi kluba sudjeluju u natjecateljskom dijelu gdje odmjeravaju snage tzv. pozitivna konkurencija i mjeri im se vrijeme koje je u isto vrijeme pokazatelj trenerima na čemu moraju dodatno raditi. 

Zeko okupi i nemali broj volontera, bivših plivača, koji sudjeluju u provedbi natjecanja kao suci i starteri, a sve pod budnim okom trenera i organizatora natjecanja Zvonimira Pintera. 

Moramo napomenuti kako su uz djecu i roditelji imali priliku otplivati dionicu i odmjeriti snage. Najhrabrija skupina očeva je  otplivala 50 m slobodno i ovim putem im zahvaljujemo na angažmanu i dobroj volji. 

Natjecanje Zeko je ove godine posebno po još jednom angažmanu te moramo istaknuti da je naš proslavljeni tenisač i trenutno treći igrač svijeta Marin Čilić sponzorirao dar za djecu. Ovog puta su to plave majice s potpisom ovog velikog sportaša. 

 

Preko 200 djevojčica i dječaka na ovogodišnjem 11.ZABA CUP-u u Vinkovcima

VINKOVCI-U prostorijama Teniskog kluba Vinkovci održana je konferencija za medije u povodu međunarodnog teniskog turnira do 14 godina ZABA CUP 2018. koji se 11-tu godinu za redom održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke od 7. do 15. travnja , a prijavilo se oko 200 djevojčica i dječaka.

-”Teniski klub Vinkovci postao je prepoznatljivo odredište na teniskoj karti Hrvatske i Europe. Na ovom kupu očekujemo sudjelovanje oko 200 igrača i igračica iz 21 države Europe, a čak imamo i prijavu iz SAD-a. Ova brojka prijavljenih je na razini prethodnih godina i time svakako možemo biti sretni. Naš klub raspolaže s jednom od najboljih infrastruktura za igranje tenisa, imamo 9 vanjskih otvorenih igrališta i 4 dvoranska terenska pa će u slučaju loših vremenskih prilika moguće biti odigrati turnir”, rekao je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Direktor turnira Vlado Vergaš istaknuo je da je ovo jedan od najznačajnijih turnira u Slavoniji i Baranji.

-U kategoriji djevojčica, prva nositeljica je Olga Molchanova iz Ukrajine, 32. na međunarodnoj rang listi. Kod dječaka je to Matej Dodig, iz Osijeka, 35. na međunarodnoj rang listi. Od naših, u glavnom ždrijebu sudjeluje Marijana Majetić kao druga nositeljica turnira, Leticija Taroko kao 7. nositeljica i još 16 djevojčica iz Hrvatske igraju u glavnom turniru. Kod dječaka imamo prvog i drugog nositelja iz Hrvatske i još 11 dječaka iz Hrvatske. Igrat će i nekoliko članova Teniskog kluba Vinkovci ali će oni igrati u kvalifikacijama”, rekao je Vlado Vergaš, direktor turnira.

Karate klub ''Max'' Ivankovo osvojio 23 zlatna, 8 srebrnih i 3 brončana odličja u Osijeku

IVANKOVO-U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, održano je 4. kolo Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije. Na natjecanju se okupilo 252 karataša iz klubova naše regije: Karate Akademija Osijek, Kuna, Beli Manastir, Esseker, Hrvatski Sokol, Max, Nexe, Osijek Žito, Shotokan Darda, Slavonski Brod, Valpovo, Višnjevac, Vukovar te Ictus.

KK Max Ivankovo na natjecanje je prijavio 17 natjecatelja u 41 kategoriji koji su tom prilikom osvojili ukupno 34 odličja – 23 zlatna, 8 srebrnih i 3 brončana. 

Zlatno odličje osvojili su: Petra Dogan, Sara Haban 2x, Marko Jurić 2x, Emanuela Kockarević 2x, Lana Kockarević 3x, Matej Naletilić, Luka Požega 2x, Matej Tisucki 2x, Ružica Vukić 2x, Toni Vukić, Leon Vukoja 2x, Lara Žgela 2x i Luka Žgela.

Srebrno odličje osvojili su: Matej Naletilić, Eva Požega, Luka Požega, Matej Tisucki, Toni Vukić, Luka Žgela 2x i kata tim u sastavu Lara Žgela, Sara Haban i Petra Dogan.

Brončana odličja osvojili su: Iva Kockarević, Emanuela Kockarević i Leon Vukoja.

Na natjecanju su još nastupili Nina Šimić i Iva Puškarić, ali nažalost nisu uspjeli doći do odličja.

I u 4. kolo KK „Max“ Ivankovo ostvario je najbolje rezultate u konkurenciji 16 klubova, te je još više učvrstio prvu poziciju u ukupnom poretku.

 

Ante Kolak odličnom igrom do prvog mjesta na regionalnom prvenstvu Slavonije i Baranje

VINKOVCI-U Osijeku, je odigrano regionalno prvenstvo Slavonije i Baranje u stolnom tenisu za mlađe kategorije. Predstavnik STK Cibalia u kategoriji najmlađih kadeta Ante Kolak, osvoji je prvo mjesto i okitio se titulom pobjednika turnira.

Od ženskog djela vinkovačke ekspedicije, Zara Kolak plasirala se u finalnu grupu kod kadetkinja što niej uspjelo Barbari Vučinić i Martini Grizelj.

 

Franko Krstić pozvan rukometnu selekciju Slavonije za nastup u Švedskoj

VUKOVAR-Član HRK Borovo Franko Krstić (2004.) pozvan je u rukometnu selekciju Slavonije („Slavonia handball team“) koja će u srpnju 2018. sudjelovati na Partille Cup-u u Švedskoj. 

Nositelj rukometne selekcije Slavonije je RK Valpovka jedna od najboljih ekipa u državi i ujedno najbolja slavonska ekipa u uzrastu 2004./2005. Poziv takve ekipe, velika je čast Franku i dokaz je da se veliki trud i rad na treninzima u HRK Borovo itekako isplatio. 

Partille Cup je najveći međunarodni turnir na svijetu i po mnogima predstavlja neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade rukometaše. Ove godine na turniru se očekuje više od 1000 momčadi iz preko 50 država diljem svijeta, a broj samih sudionika mogao bi dosegnuti i brojku od 25 000.

 

Športski karate klub ''Ictus'' osvojio 6 zlatnih, 4 srebrna i 5 brončanih odličja u Osijeku

VINKOVCI-Dana 25. ožujka  2018. godine  u dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je prvo kolo Otvorene karate lige za sezonu 2017./2018., u kojemu je nastupilo 252 natjecatelja iz 14 klubova među kojima je nastupilo i 17 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno petnaest  (15)   odličja i to   :  6 zlatnih, 4 srebrna i  5 brončanih odličja.   

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji juniora i mlađih seniora  Filip Jurić osvojio je u svakoj po zlatno odličje.  Nastupima u katama pojedinačno u kategoriji učenica i mlađih kadetkinja Tricia Vujeva odličnim izvedbama osvojila je jedno zlatno i jedno srebrno odličje . Vrlo dobrim izvedbama u katama pojedinačno brončana odličja u svojim kategorijama osvojili su Damir Ćulubrk, Franjo Križanac  i Ivano Vukojević. 

U kategoriji mlađih učenica ekipno nastupile su Lana Šola, Elena Marunček i Marija Cindrić koje su osvojile brončano odličje, dok je kata tim učenica u sastavu Ana Matković, Antea Kraljević i Eli Matušinski u svojoj kategoriji osvojio srebrno odličje.  

Nastupivši u dvije kategorije u borbama pojedinačno Milan Ćujo je kategoriji juniora + 76 kg osvojio zlatno odličje, dok je nastupima u kategoriji juniora – 76 kg osvojio srebrno odličje. Nadalje, Leon Kljaić je također nastupio u borbama pojedinačno u dvije kategorije kojom prilikom je u obje osvojio po zlatno odličje.  Adrian Buinac nastupio je u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta +57 kg te osvojio srebrno odličje, dok je Luka Ćujo nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta -45 kg osvojio brončano odličje. 

Sukladno ostvarenim rezultatima natjecatelji ŠKK „ICTUS“ Vinkovci u ukupnom poretku održanog 4. kola zauzeli su odlično treće mjesto od 14  klubova.      

Natjecatelji Športskog karate kluba „ICTUS“  Vinkovci nastupili su pod vodstvom trenera Josipa Kuzmanovića i Stjepana Šarića,  a pored navedenih osvajača odličja nastupili su i Luka Sičanica i Robert Vukojević, dok je trener Mario Šarić na navedenom karate turniru nastupio kao sudac.