Najave

Sport

Završen proljetni dio natjecateljske sezone

VINKOVCI-Pretposljednje natjecanje u proljetnom dijelu sezone na kojem je nastupio Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci održano je u Valpovu u subotu, 19.5. 2018.  - 3. kolo Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici, C program. 

Nastupila je ukupno 141 gimnastičarka  iz 9 klubova - iz Osijeka - GD Osijek Žito i GK Inova Gim, Valpova, Požege, Belog Manastira, Đakova, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i seniorki. 

U kategoriji kadetkinja, male Vinkovčanke u sastavu Ana Škripač, Ana Božić, Ana Džaja, Petra Kolarić, Luna Aničić i Iva Rupčić osvojile su ekipno 5. mjesto. Najbolje pojedinke bile su Ana Škripač na 18. i Ana Božić na 25. mjestu od ukupno 35 gimnastičarki. 

Najbolja Vinkovčanka u kategoriji 32 mlađe juniorke bila je Nika Breški s osvojenim 5. mjestom, dok je Nora Horvat bila 19. 

Naša najbolja seniorka Ena Vukić, osvojila je 10. mjesto u konkurenciji 28 gimnastičarki, dok je Dunja Perica bila 12.  

Posljednje natjecanje u proljetnom dijelu sezone na kojem je nastupio Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci održano je u Belom Manastiru u subotu, 2.6. 2018.  - 2. kolo Kupa Hrvatske, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici, D program. Nastupilo je ukupno 83 gimnastičarke  iz 6 klubova - Valpova, Požege, Belog Manastira, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja,  juniorki i seniorki. 

Vinkovčanke su nastupile u kategoriji juniorki i seniorki.Juniorke u sastavu Lana Anđelić, Lucija Becić, Željka Penić, Klara Šorli, Gabriela Dolanski i Sara Vukoja osvojile su 4. mjesto u konkurenciji 5 ekipa. Najbolja pojedinka bila je Željka Penić na 14. mjestu od ukupno 30 gimnastičarki.Seniorke Ana Hemetek, Marija Klarić i Petra Šimunović za bod su izgubile 3. mjesto. Najbolja pojedinka bila je Ana Hemetek na 9. mjestu u konkurenciji 21 gimnastičarke. 

Ovim natjecanjima  završio je proljetni dio sezone, te se na jesen, u listopadu, nastavljaju 3. i 4. kolo, a onda i državno natjecanje.

 

 

Brigita Vidinović zlatna i srebrna, Jan Rakijašić zlatni na plivačkim natjecanjima u Varaždinu i Zagrebu

VINKOVCI-Članovi Vinkovačkog plivačkog kluba Brigita Vidinović i Jan Rakijašić nastupili su na dva natjecanja i to u Varaždinu i Zagrebu.

Povod je bio isplivati norme za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske. Trener Zvonimir Pinter odlučio je iskoristiti svaku mogućnost kako bi ova dva izvrsna plivača mogla doći do tako željene norme. Ovaj put to im nije pošlo za rukom iako su u Varaždinu postigli zapažene rezultate i osvojili 3 medalje. Brigita osvaja zlato na 100 m leđno i srebro na 100 m slobodno, a Jan zlato na 100 m delfin

 

 

Plivački klub Orion Vinkovci na Zlatnom medvjedu u Zagrebu

VINKOVCI-Zlatni medvjed tradicionalni je plivački miting koje se proteklog vikenda 8. i 9. lipnja održao po 33. put. Organizator mitinga je PK Medveščak, a plivalo se na BK Svetice u Zagrebu. 

O veličini i jakosti natjecanja dovoljno govori brojka od preko 400 domaćih i stranih plivačica i plivača, ali i to da među njima ima članova reprezentacija, nositelja državnih rekorda te sudionika olimpijskih igara.  U takvom plivačkom društvu plivalo je i 12 članova PK Orion: Adela Matošević, Laura Matić, Lana Jurić, Tonka Kovačević, Dorotea Živalj, Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Dominik Živalj, Alojzije Ćaleta, Marko Jurić i Matej Svilar. 

Bila je to prilika za provjeru trenutne kondicije prije velikih natjecanja, isplivavanje još poneke norme za Prvenstvo Hrvatske, ali i veliko iskustvo plivanja na natjecanjima ovakvog tipa gdje se prijepodne plivaju kvalifikacijske utrke, a popodne finala: u A finalu pliva najbržih deset iz kvalifikacija u apsolutnoj kategoriji , u B finalu najbržih deset ali od juniorske kategorije te u C finalu  najbržih deset od mlađejuniorske kategorije. Plivači PK Orion izborili su brojna finala, potvrđene su brojne otprije isplivane norme za PH, ali isplivane i nove norme! Marko Jurić je otprije isplivanim normama dodao nove na 50m leptir, 200m leđno i 200m slobodno, Tonka Kovačević na 50m leptir i 50m leđa, Laura Matić na 50m prsno, Alojzije Ćaleta na 100 m leđno i Dorotea Živalj na 50m leđno. 

 

U spomenutim finalima plivali su: 

Marko Jurić - A finale 50m leđno – 8. u finalu, A finale 200m leđno - 8. u finalu,  B finale 50m leptir– 5. u finalu,  B finale - 100m leđno – 6. u finalu

Laura Matić - B finale 50m prsno – 2. u finalu, B finale 100m prsno – 5. u finalu, B finale 50m leđno – 4. u finalu, B finale 50m leptir – 10. u finalu    

Marin Svilar - A finale 400m mješovito -  9. u finalu, B finale na 200m prsno – 4. u finalu , B finale na 100 prsno - 9. u finalu

Matej Pfaf – B finale 50 m leđno -  3. u finalu, B finale 200m leđno  - 4. u finalu, C finale 100m leđno – 5. u finalu, C finale na 100 prsno – 3. u finalu.

Dominik Živalj – B finale 50 prsno – 8. u finalu 

Lana Jurić - B finale 200m mješovito – 7. u finalu, B finale 50m leptir – 10. u finalu  

Alojzije Ćaleta  izborio je B finala na 100 leđno i 50 m leptir, a njegov mlađi brat Nikola Ćaleta C finale na 100 leđno i B finale na 50 m leptir, no zbog unaprijed dogovorenih obiteljskih obveza nisu mogli plivati u poslijepodnevnim trkama.

 

Taekwondo klub ''Vinkovci'' osvojio 4 zlatne, 5 srebrnih i 4 brončane medalje u Županji

ŽUPANJA-Na prvenstvu ITF Taekwon-do Saveza Hrvatske 2018. g. u Županji, nastupili su članovi Taekwondo kluba Vinkovci sa slijedećim rezultatima.

Forme:

Zlato - Marina Andabak, Igor Šemperović, Karlo Bakšaj Macan

Srebro - Arijana Piljić, Isabela Malkoč, Nataša Šemperović

Bronca - Elena Malkoč

Borbe:

Zlato - Igor Šemperović

Srebro - Elena Malkoč, Fran Dekanić

Bronca - Isabela Malkoč, Marina Andabak, Karlo Bakšaj Macan

 

 

 

Ivici Zupkoviću uručena zlatna medalja za 30 godina uspješnog vođenja Taekwondo kluba Vinkovci

VINKOVCI-Povodom 50 godina Taekwondoa u Hrvatskoj, treneru  Taekwondo kluba 'Vinkovci'' Ivici Zupkoviću uručena je zlatna medalja za 30 godina vođenja TKD kluba Vinkovci i medalja za 42 godine taekwondoa. 

Podsjetimo se da je Taekwondo klub Vinkovci osnovan davne 1984. godine, te je bio polazna stanica mnogim vinkovčanima, ali i šire. S ponosom čestitamo! 

 

 

 

 

Športski karate klub ''Ictus'' Vinkovci svečano obilježio kraj uspješne polusezone polaganjem za zvanja

VINKOVCI-Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci  je, već tradicionalno, kraj proljetnog dijela sezone te još jednog ciklusa treninga, dana 10. lipnja  2018. godine upriličio  polaganje za karate zvanje  za ukupno 31 člana koji su predano trenirali tijekom prethodnog razdoblja te usvojili planirani program i time ostvarili preduvjete za pristupanje polaganju. 

Od navedenih 31 člana tri člana ŠKK „ICTUS“ Vinkovci, Filip Jurić, Filip Dežić i Tea Zlojić,  pred ispitivačkom komisijom Hrvatskog karate Saveza polagali su za zvanje SHO DAN, majstora karatea 1. Dan. 

Polaganju za zvanja pristupili je prvo 28 članova Športskog karate kluba“ICTUS“ Vinkovci, koji su uspješnim nastupima pred licenciranim HKS-a ispitivačem Živkom Kalanjom, majstorom karatea, nositeljem crnog pojasa 5. Dan, prikazali potreban nivo usvojenih znanja i vještina te položili za karate zvanja za koja su polagali.        

Nakon navedenog, pred ispitnom komisijom  Hrvatskog karate Saveza, koju su činili licencirani ispitivači HKS-a Joco Đukić - Karate klub „Esseker“ Osijek, izbornik nacionalne vrste u katama za kategorije mlađih kadeta, kadeta i juniora, Željko Tampolja-Karate klub „Vinkovci“  i Živko Kalanj-Športski karate klub „ICTUS" Vinkovci , za zvanje majstora karatea (SHO DAN), crni pojas 1. Dan, polagali su članovi Športskog karate kluba „ICTUS„ Vinkovci FILIP JURIĆ, FILIP DEŽIĆ i TEA ZLOJIĆ.  

Budući da je Športski karate klub „ICTUS „Vinkovci, sukladno postojećim pozitivnim propisima HKS-a,  unaprijed najavio nadležnoj Ispitivačkoj komisiji HKS-a datum polaganja za zvanja za majstore karatea,  nadležna tijela HKS-a su odlučila da istoga dana, pred istom ispitnom komisijom, za majstore karatea polažu i članovi Karate kluba „Vinkovci“ Doris Smolčić, Magdalena Žalac i Marko Kovačević.       

 Svi kandidati su uspješno položili i zasluženo dobili zvanje majstora karatea za što zaslužuju iskrene čestitke, kao i njihovi treneri, majstori karatea,  koji su ih u proteklih 10-12 godina, koliko su se polagači bavili karateom, uspješno uveli u svijet karatea i doveli ih do toga da Filip Jurić, Filip Dežić i Tea Zlojić i sami postanu majstori karatea.    

Po završenom polaganju za zvanja Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci održao je redovnu Skupštinu , na kojoj  su prezentirani postignuti rezultati Kluba tijekom 2018. godine. Navedeno je kako je Klub u istom periodu 2017. godine osvojio ukupno 29 odličja , dok je tijekom perioda siječanj – lipanj 2018. godine osvojeno ukupno 94 odličja i to 38 zlatna,  23 srebrna i 33 brončana odličja.   

Za napomenuti je kako su uspješnim nastupima u Otvorenoj Županijskoj karate ligi, po okončanju sezone 2017./2018. u mjesecu lipnju 2018. godine, nakon održanih svih šest kola,  članovi Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci zauzeli ukupno treće mjesto, što predstavlja vrlo dobar rezultat, dok je Milan Ćujo proglašen trećim borcem po uspješnosti te petim natjecateljem Lige u ukupnom poretku.

Pored navedenog, vrlo zapaženo je i osvajanje ukupno 17 odličja na Prvenstvu Slavonije i Baranje u karateu, kao i plasman Leona Kljaića na 8. do 10. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u borbama pojedinačno za mlađe uzraste.    

Ostvareni rezultati mogu se smatrati vrlo uspješnima , a istima su u najvećoj mjeri doprinijeli treneri  volonteri Živko Kalanj,  Josip Kuzmanović,  Stjepan i Mario Šarić   svojim predanim radom i ljubavlju prema djeci i karate sportu, a veliki doprinos navedenim uspjesima dali su i sami roditelji natjecatelja svojim vrlo aktivnim sudjelovanjem u aktivnostima Kluba.  

         

 

 

 

 

 

Danijel Jelić odličnom utrkom do bronce na brdskom Nacionalnom prvenstvu

VINKOVCI- Biciklistički klub 'Sokol' Vinkovci je sudjelovao na Nacionalnom prvenstvu na brdu,  jubilarnom'40.Trofeju Učka', cestovnom usponu koji je već tradicionalno odlično organizirao Biciklistički klub Rijeka.  

Utrka obuhvaća veoma težak uspon (posljednja 2km s oko 14% nagiba) koji se odvijao većim dijelom u Parku prirode Učka. Utrke u ukupnoj duljini od 14 km za seniore, juniore, žene i veterane vožene su od Matulja do Poklona te u duljini od 7 km za mlađe juniore, kadete, mlađe kadete, početnike i žene, od Veprinca do Poklona. 

Ekipa 'Sokola' sastojala se od četiri vozača i jednog suca: tri  kadeta i veterana, te Nacionalnog suca za cestovni biciklizam, Bernarda Gajbuda, koji je bio član sudačkog kolegija. Najuspješniji biciklist 'Sokola' na ovom Nacionalnom prvenstvu bio je veteran Danijel Jelić, koji je u svojoj konkurenciji osvojio 3. mjesto. U utrci kadeta Antonio Božić bio je 10.  Matej Jurec 11. a Borna Bogdanović 12 .  

Sokoli na 60. Velikoj nagradi grada Varaždina

Vinkovački  biciklisti su  nastupili na jubilarnoj utrci, '60.Velika nagrada grada Varaždina' utrci s velikom tradicijom koju je odlično organizirao biciklistički klub 'Sloga' iz istoimenog grada

Po veoma toplom i sunčanom vremenu, na utrkama je nastupio  solidan broj licenciranih natjecatelja iz slovenskih i hrvatskih klubova, koji su morali savladati poznatu zahtjevnu stazu sa startom i ciljem u Sv.Iliji, nakon oštrog uspona od 14%.

Vinkovački biciklistički klub je predstavljala šesteročlana ekipa pod vodstvom trenera Tomislava Zadre. Vozači i vozačice  nastupali su u tri službene utrke, bodovane za Kup Hrvatske.

U konkurenciji kadeta Antonio Božić bio je 8., Matej Jurec 12. a Borna Bogdanović 19. u utrci koja se sastojala od dva kruga ukupne duljine 44,4km.  Početnik Stjepan Marić je osvojio 15. mjesto u konkurenciji 25 početnika u utrci 22,2km duljine. Barbara Horvat je bila prva ali nažalost i jedina u konkurenciji žena, pa je bila prisiljena voziti utrku s kadetima i juniorkama. 

Odličan nastup Sokola na Dunavskom kupu u Odžacima

U mjestu Odžaci je vožena je utrka Dunavskog kupa, međunarodnog biciklističkog natjecanja kadeta, ml.kadeta, veterana, amatera i žena, u svom 27.ovogodišnjem izdanju.

Biciklisti Sokola nastupili su s mješovitom ekipom od 6 vozačica i vozača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana.

Prva utrka u ukupnoj duljini od 59 km bila je veoma brza, a u konačnici veteran Nenad Živković bio je 5., Matej Jurec 8. Barbara Horvat 20. dok je tempo utrke bio prejak za Bornu Bogdanovića koji je odustao.

U poslijepodnevnim satima startala je kriterijska utrka na bodove, vožena u 25 krugova po 1,3km, ukupno 32,5km, gdje je najuspješniji bio Borna Bogdanović koji je osvojio 3.mjesto u posljednjem sprintu prije ulaska u cilj. Kako je ovo bila utrka na bodove,  Borna je na kraju bio 5. Matej Jurec 8. Nenad Živković 9. a Barbara Horvat 22. u ukupnom plasmanu svih kategorija.