Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Sport

Ante Kolak zlatni, Barbara Vučinić srebrna i brončana, Martina Grizelj brončana, David Andabak brončani u Osijeku, ekipno kadetkinje srebrne

VINKOVCI-U Osijeku je održan 4 regionalni otvoreni stolnoteniski turnir regije Istočna Slavonija za mlađe kategorije, u pojedinačnoj i momčadskoj kategoriji, a Vinkovčani su u se u grad na Bosutu vratili sa 5 osvojenih odličja.

Za STK  Cibaliju: Ante Kolak, zlatna medalja u kategoriji  Najmlađi kadeti pojedinačno, David Andabak , treće mjesto i brončana medalja u kategoriji Kadeti apsolutno.

Kod kadetkinja, Barbara Vučinić osvojila je drugo mjesto u Apsolutnoj kategoriji kadetkinje, te treće mjesto u kategoriji Najmlađe kadetkinje pojedinačno.

Listu osvajačica medalja završava Martina Grizelj, koja je osvojila treće mjesto i brončano odličje u Apsolutnoj kategoriji.

Uz ove pojedinačna uspjehe, ženska kadetska momčad STK Cibalije osvojila je drugo mjesto u regiji Istočna Slavonija nakon što je u finalu tijesno poražena od STK Donji Miholjac rezultatom 3:2.Nastupila je u sastavu :Barbara Vučinić, Martina Grizelj, Zara Kolak pod stručnim vodstvom trenera Željka Županića. 

 

 

Karate klub ''Max'' Ivankovo na dva turnira osvojio 29 zlata, 12 srebra i 19 bronci u Somboru i Osijeku

IVANKOVO-Karate klub„Max“ Ivankovo 17. i 18. veljače nastupio je na dva karate turnira i na oba turnira u jakoj konkurenciji zauzelo je prvo mjesto.

U subotu, 17.2.2018., u Somboru održan je Međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo 300 natjecatelja iz 20-ak klubova i 3 države (Hrvatska, Mađarska i Srbija).KK Max Ivankovo na natjecanje je prijavio 18 natjecatelja u 24 kategorije koji su tom prilikom osvojili ukupno 24 odličja – 14 zlatnih, 4 srebrna i 6 brončanih. 

Zlatno odličje osvojili su: Lara Žgela, Petra Dogan, Luka Žgela 2x, Eva Požega, Luka Požega, Leon Vukoja, Nada Mrkonja, Emanuela Kockarević, Matej Tisucki, Marko Jurić 2x , Melita Maloševac i kata tim u sastavu Lara Žgela, Sara Haban i Petra Dogan.Srebrno odličje osvojili su: Iva Puškarić, Iva Livaja, Luka Žgela i Mia Orlović.Brončana odličja osvojili su: Iva Kockarević, Sara Haban, Nada Mrkonja, Emanuela Kockarević, Toni Vukić i Lana Kockarević.

Pehare za ostvarene rezultate na turniru i prikazano znanje osvojili su Luka Žgela i Marko Jurić.U ukupnom poretku u konkurenciji 20-ak klubova KK „Max“ Ivankovo osvojio je 1. mjesto.

U nedjelju, 18.2.2018., u SD Gradski vrt u Osijeku, održalo se 3. kolo Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije. Na natjecanju se okupilo 262 karataša iz klubova: Karate Akademija Osijek, Kuna, Beli Manastir, Esseker, Hrvatski Sokol, Max, Nexe, Nova Gradiška, Osijek Žito, Shotokan Darda, Slavonski Brod, Valpovo, Vinkovci, Višnjevac, Vukovar te Ictus..

KK Max Ivankovo na natjecanje je prijavio 21 natjecatelja u 42 kategorije koji su tom prilikom osvojili ukupno 36 odličja – 15 zlatnih, 8 srebrnih i 13 brončanih. 

Zlatno odličje osvojili su: Lara Žgela 2x, Luka Žgela 2x, Petra Dogan, Luka Požega 2x, Ružica Vukić, Toni Vukić, Leon Vukoja, Emanuela Kockarević 2x, Lana Kockarević 2x i Melita Maloševac.Srebrno odličje osvojili su: Luka Žgela 2x, Eva Požega, Matej Naletilić, Toni Vukić, Matej Tisucki, Benjamin Ljubas i kata tim u sastavu Lara Žgela, Sara Haban i Petra Dogan.Brončana odličja osvojili su: Iva Kockarević, Sara Haban, Leon Vukoja 2x, Emanuela Kockarević, Matej Naletilić, Matej Tisucki, Nada Mrkonja, Iva Livaja, Ružica Vukić, Lovro Tisucki 2x i Benjamin Ljubas.

Na natjecanju su još nastupili Nina Šimić i Iva Puškarić, ali nažalost nisu uspjeli doći do odličja.

I u 3. kolo KK „Max“ Ivankovo ostvario je najbolje rezultate u konkurenciji 16 klubova, te je još više učvrstio prvu poziciju u ukupnom poretku.Natjecatelje na oba turnira vodio je učitelj karatea David Žgela. Sudac na natjecanjima bio je i naš učitelj karatea Zdravko Perlić.

 

Ana Marija Kovač isplivala tri zlata i dva srebra na Otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske osoba s invaliditetom

VINKOVCI-Na bazenima u Splitu održano je Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom ''Croatia Open 2018.'' na kojem je nastupio 19 klubova od čega 107 plivača/plivačica iz 6 država.

Ana Marija Kovač, članica PK Barutana pod vodstvom prof. Marine Zulumović osvojila je 1. mjesto u juniorskoj konkurenciji na 50 m slobodno, 50.m leđa i 50 m leptir. U općoj kategoriji 2. mjesto na 50m slobodno i 50m leđa, a 4 mjesto na 50m leptir.

Trenerica prof.Marina Zulumović je zadovoljna postignutim rezultatom jer je mala plivačica u svim disciplinama isplivala osobne rekorde.

 

 

Jan Rakijašić i Nika Brdar osvojili pehare za najbolja isplivana vremena u svojoj kategoriji

VINKOVCI-U nedjelju 18.2.2018.g.,Vinkovački plivački klub, sudjelovao je na  međunarodnom ,10. PICCOLO 100, mitingu u Srbiji. 

Organizator je plivački klub Sremska Mitrovica, a miting se održao na novoizgrađenom gradskom 25 metarskom bazenu Pinki. Trener Josip Gajčević vodio je 15 plivača i plivačica koji su isplivali izvrsna vremena i osvojili ukupno 10 medalja, od toga 7 zlatnih,2 srebrne i 1 brončanu. Važno je napomenuti kako su osvojena i 2 pehara za najbolja isplivana vremena u svojoj kategoriji i to Jan Rakijašić i Nika Brdar. 

Osvajači medalja su: zlato- Jurica Dragun (100 m delfin), Jan Rakijašić( 100 m delfin), Nika Brdar( 100m slobodno, 100m prsno),Brigita Vidinović( 100m leđno), Klara Grgić ( 100m delfin, 100 m prsno); srebro - Jurica Dragun (100m slobodno), Jan Rakijašić ( 100 m prsno); bronca - 8x50 m slobodno  Brigita Vidinović, Ivor Rakijašić, Jurica Dragun, Ema Dragun, Klara Grgić, Domagoj Šego, Nika Brdar, Jan Rakijašić.

 

 

 

Tatjana Lovrić Jovanović brončana na seniorskom prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Članica Judo kluba ''Vinkovci'' Tatjana Lovrić Jovanović ostvarila je zapažen rezultat na državnom prvenstvu u Podsusedu gdje je u odličnoj borbi osvojila treće mjesto.

Na prvenstvu su još nastupili: Diana Pavlović-63 kg (7. mjesto), Mateo Sejfović-100 kg (7. mjesto), Dino Čajkovac -60 kg bez plasmana, Petar Bobovec-66 kg bez plasmana, Filip Žokvić-73 kg bez plasmana.

 

Športski karate klub ''Ictus'' Vinkovci na dva turnira osvojio četiri zlata, osam srebra i četiri bronce

 

VINKOVCI-Dana 17. veljače  2018. godine  u sportskoj dvorani Mostonga u Somboru, R. Srbija, održan je „21. Memorijalni karate turnir Igor Anđelković 2018“, međunarodni karate turnir na kojemu je nastupilo oko 300 natjecatelja iz 20-tak klubova s područja R. Hrvatske, Mađarske i R. Srbije, među kojima je bilo i 5 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno 7 odličja i to  1 zlatno i 6 srebrnih odličja.   

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji juniorki  Tea Zlojić osvojila je drugo mjesto i srebrno odličje. Svojim nastupima u dvije kategorije u borbama pojedinačno Milan Ćujo osvojio je jedno zlatno i jedno  srebrno odličje, dok je Filip Dežić, koji je također nastupio u dvije kategorije u borbama pojedinačno, u svakoj kategoriji osvojio po srebrno odličje.  Nadalje, Leon Kljaić i Luka Ćujo su u borbama pojedinačno u svojim kategorijama također osvojili srebrna odličja.  

Narednog dana , 18. veljače 2018. godine , u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je 3. kolo Otvorene karate lige OBŽ 2017./18. , na kojemu je nastupilo 262 natjecatelja iz ukupno 16 klubova, među kojima je nastupilo i 17 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 9 odličja i to 3 zlatna, 2 srebrna i 4 brončana odličja. 

Luka Keser je svojim nastupima u borbama pojedinačno u svojoj kategoriji osvojio zlatno odličje, Milan Ćujo je nastupivši u dvije kategorije u borbama pojedinačno u obje osvojio po zlatno odličje, dok je Leon Kljaić, koji je također nastupio u dvije kategorije u borbama pojedinačno, osvojio jedno srebrno i jedno brončano odličje. Svojim nastupima u borbama pojedinačno brončane medalje u svojim kategorijama osvojili su Adrian Buinac, Toni Keser i Luka Ćujo. 

Nastupivši u katama pojedinačno srebrno odličje osvojio je Damir Ćulubrk, kojemu je ovo prvo osvojeno odličje na karate turnirima. 

       

 

Karate klub Vinkovci osvojio šest zlatnih, četiri srebrna i tri brončana odličja u Osijeku

VINKOVCI-U nedjelju, 18. veljače 2018. godine održano je 3. kolo otvorene karate lige u Osijeku.  Nastupio je 261 natjecatelj iz 16 klubova. Pod vodstvom trenera  Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 11 natjecatelja, te su osvojili ukupno 13 odličja u borbama, od čega šest zlatnih, četiri srebrna i tri brončana.  

Zlatne medalje osvojili su: Leon Udarović (dvije medalje), Josip Slaviček (dvije medalje), Erik Udarović i Nika Brkić koja je također nastupila u dvije kategorije. 

Srebrne medalje osvojili su Ivana Slaviček, Filip Jurić, Nika Brkić i Luka Idžanović.

Brončanim medaljama okitili su se Mislav Iličić, Ivan Jurić i David Kelemen. 

Zapažen nastup u jakoj konkurenciji imao je i Filip Geljić. Nakon trećeg kola lige Karate klub Vinkovci okreće se pripremama s optimizmom za naredna natjecanja.