Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Sport

Kamp Hrvatskog teniskog saveza okupio tenisače i tenisačice iz Hrvatske i Francuske u Vinkovcima

VINKOVCI- Hrvatske tenisačice i tenisači okupili su se na trodnevnom kampu Hrvatskog teniskog saveza na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' gdje se pripremaju za izazove u dijelu sezone na zemljanim terenima. Prvo isprobavanje forme čeka ih sljedećeg tjedna na vinkovačkom Tennis Europe turniru uzrasta do 14 godina, Zaba Cup-u 2019.koji se igra pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

Pod vodstvom izbornika Igora Blaževića i njegova pomoćnika Danijela Dvornika, u Vinkovcima se od hrvatskih aduta pripremaju Matej Dodig, Dorian Salopek, Fran Rakonić, Fran Kuna, Chiara Jerolimov, Nera Tešankić, Lana Preis i Ria Derniković. 

 

Na kampu u Vinkovcima nalaze se i tenisačice i tenisači iz Francuske  koji će odigrati nekoliko  susreta sa tenisačicama i tenisačima iz Hrvatske.

 

Sve je spremno za veliki međunarodni teniski turnir do 14 godina ''ZABA CUP 2019.'' u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 6. do 14. travnja održava se 12.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod imenom “Zaba Cup 2019.' koji će okupiti 208  tenisača i tenisačica iz 20 država, a igra se pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.
 
-''U konkurenciji dječaka od prva četiri nositelja tri su iz Hrvatske i to prvi nositelj Antonio Voljevac te treći i četvrti Fran Rakonić i Matej Dodig. Drugi nositelj kod dječaka je Leo Cohen Bacrie iz Francuske. Kod djevojčica od hrvatskih igračica treća nositeljica je Nora Knežević. Prva nositeljica je Sarah Iliev iz Francuske, a druga Jovana Gruić iz Srbije. I Teniski klub Vinkovci će na ovom turniru imati svoje predstavnike. U glavnom turniru kod djevojčica nastupiti će Petra Olij, a kod dječaka Ilija Kopić, dok će u kvalifikacijama igrati Karlo Brkić.”, rekao je Vlado Vergaš, direktor turnira.
 
Teniski klub ''Vinkovci'' ima jednu od najboljih infrastruktura za igranje i treniranje tenisa, a u slučaju lošeg vremena raspolaže i s dvoranom sa četiri teniska terena. Tereni se nalaze u centru grada u sklopu sportskog centra gdje se nalaze bazen, teretana, fitnes centar i atletska staza. 
 
“Sve to prepoznali su i vodeći ljudi Hrvatskog teniskog saveza te će su uoči početka turnira u suradnji s Teniskim savezom Francuske održati trodnevni kamp na kojem će sudjelovati po deset hrvatskih i francuskih igrača.Ono što je svakako posebnost  za vrijeme trajanja turnira biti će izložen pokal za osvojeno prvo mjesto u Davisovom kupu 2018. godine popularna “salatara” koji će posjetitelji moći vidjeti i slikati se uz njega, rekao je Vergaš.
 
U ime glavnog pokrovitelja turnira Zagrebačke banke konferenciji za medije nazočio je i Anto Kurtušić, direktor Zagrebačke banke podružnice Vinkovci.
 
”Zagrebačka banka je društveno odgovorna institucija koja prepoznaje ovaj vid brige za djecu te unatoč ovim teškim vremenima uvijek nađemo mogućnosti i snage da popratimo sport i micanje djece s putova koji su nam strani. Zagrebačka banka podupire projekte u vezi s djecom i mladima s ciljem pomaganja i razvijanja zajednice u kojoj djelujemo te sam uvjeren da ćemo i dalje pričati ovu priču zajedno s gradom Vinkovci i teniskim klubom”, rekao je Kurtušić.
 
Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 6. travnja u 9 sati. Glavni turnir počinje u ponedjeljak, 9. travnja u 9 sati, dok će se svečano otvorenje turnira održati u utorak, 10. travnja, s početkom u 20 sati.

Karlo Brkić prvi, Nina Marić druga, Klara Ančić treća na Regionalnom prvenstvu Slavonije

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Regionalno prvenstvo Slavonije  za dječake i djevojčice do 12 godina, a turnir je bio 3.ranga.

U kategoriji dječaka u prvom polufinalu Karlo Brkić (TK'' Vinkovci''), inače prvi nositelj turnira pobijedio je Mirka Škrinjara ( TK ''Brod'') sa 6:0, 6:1, dok je u drugom polufinalu Jakov Tomić (TK'' Đakovo''), drugi nositelj turnira pobijedi Emanuela Puhanića (TK ''Našice'') sa 5:7, 6:2, 6:3. U finalu turnira Karlo Brkić sa 6:0, 6:1 pobijedio Jakova Tomića i osvojio turnir u kategiriji dječaka do 12 godina.

U kategoriji djevojčica do 12 godina u prvom polufinalu Ivona Riđan (TK ''Brod''), prva nositeljica turnira pobijedila je Klaru Ančić (TK ''Vinkovci'') sa 6:2, 6:0, dok je u drugom polufinalu Nina Marić (TK ''Vinkovci''), četvrta nositeljica turnira, pobijedila Anju Janković  (TK''Bosutsko'' Osijek) sa 1:6, 6:3, 6:0.U finalu turnira Ivona Riđan je sa 6:1, 6:0 pobijedila Ninu Marić i osvojila turnir u kategoriji djevojčica.

U prvom polufinalu turnira parova u kategoriji dječaka, par Fran Jelić (TK''Brod'')/ Emanuel Puhanić (TK''Našice'') pobijedio je par Jakov Rimac (TK''Vinkovci'') / Jakov Tomić (TK''Đakovo'') sa 6:2, 6:1, dok je u drugom polufinalu par Karlo Brkić (TK''Vinkovci) / Ino Horvat (TK ''Požega'') pobijedio par Jurij Tenko (TK ''Osijek '') / Fabian Đitko (TK ''Osijek'') sa 6:0, 6:1. U finalu turnira slavio je par Karlo Brkić (TK''Vinkovci) / Ino Horvat (TK ''Požega'') koji su sa 7:5, 6.1, nadigrali par Fran Jelić (TK''Brod'')/ Emanuel Puhanić (TK''Našice''), te osvojili turnir u kategoriji parova.

 

U prvom polufinalu turnira parova u kategoriji djevojčica, par Anja Belvanović (TK'' Đakovo'') /Ivona Riđan (TK ''Brod'') pobijedio je par Vlatka Olij (TK ''Vinkovci'') /Lara Rajković (TK'' Vinkovci'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom polufinalu par Nina Marić (TK ''Vinkovci'') / Anja Janković (TK ''Bosutsko'', Osijek ) dobio susret bez borbe protiv para  Klara  Ančić (TK'' Vinkovci'') /Dora Belvanović (TK ''Đakovo''). U finalu turnira par Anja Belvanović (TK'' Đakovo'') /Ivona Riđan (TK ''Brod'') pobijedile su par Nina Marić (TK ''Vinkovci'') / Anja Janković (TK ''Bosutsko'', Osijek ) sa 6:4, 6:2 i osvojile turnir u kategoriji parova.

Goran Jelenić i Ena Čopčić volontirali su kao glavni suci i korektno odradili posao i samostalno, a vrhovni sudac turnira bio je Vlado Vergaš.Nagrade najuspješnijima podijelio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

 

Andrija Bliml i Klara Kopčić najbolji natjecatelji u svom uzrastu na međunarodnom "Sakura Cupu"

VINKOVCI-Judo klub Vinkovci je u subotu u Svetoj Nedelji na međunarodnom "Sakura Cupu" gdje je nastupilo preko 500 judoka osvojio 6 medalja i dva kipića za najbolje natjecatelje u svom uzrastu. 

Klub je tim rezultatima osvojio 6.mjesto u ukupnom poretku(40 klubova). Ovo su rezultati: U10 3.mj.Mario Tomić -24 kg U12 1.mj.Klara Kopčić -36 kg i kipić za najbolju natjecateljicu 1.mj. Noa Reljanović -50 kg 1.mj. Domagoj Begonja -55 kg U14 5.mj. Stiv Tomić -38 kg U16 1.mj. Andrija Bliml -66 kg i kipić za najboljeg natjecatelja 3.mj. Josip Lukić Mijatović -73 kg 5.mj. Marko Dikanović -60 kg 

Josip Slaviček dva zlata, Mislav Iličić i Lucija Martinović zlatni na karate turniru u Splitu

VINKOVCI-U nedjelju, 31. ožujka 2019. godine, održan je Međunarodni karate turnir KUP JADRANA 2019. u Splitu. Nastupilo je oko 500 natjecatelja iz 41 kluba i 3 države: Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina.

Karate klub Vinkovci nastupio je sa 7 natjecatelja u borbama.

Osvojeno je ukupno 8 odličja od čega 4 zlata i 4 bronce.

JOSIP SLAVIČEK

1. mjesto (borbe, ml. kadeti -48 kg) 

1. mjesto (borbe, kadeti -52 kg)

MISLAV ILIČIĆ

1. mjesto (borbe, ml. učenici -34 kg)

3. mjesto (borbe, ml. učenici -38 kg)

LUCIJA MARTINOVIĆ

1. mjesto (borbe, učenice -44 kg)

3. mjesto (borbe, učenice +44 kg)

FILIP PERIŠA

3. mjesto (borbe, ml. učenici -30 kg)

7. mjesto (borbe, ml. učenici -34 kg)

IVAN JURIĆ

3. mjesto (borbe, učenici -30 kg)

FILIP GELJIĆ

5. mjesto (borbe, učenici -38 kg)

7. mjesto (borbe, učenici -34 kg)

MIHAEL VESELČIĆ

7. mjesto (borbe, kadeti -52 kg)

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića uz pratnju roditelja i navijača koji su prešli veliki put kako bi podržali ekipu.

Osim po izvrsnim rezultatima, ovaj turnir ostat će u uspomeni po lijepom i ugodnom zajedničkom druženju, te se svi raduju novim sportskim susretima.

 

 

Klub praktičnog streljaštva ''Strijelac'' Vinkovci uspješan u Vrbovcu i u Mađarskoj

VINKOVCI-Grad Vrbovec bio je domaćin međunarodnog natjecanja „Memorijal Matko Maršić“ na kojem su među strijelcima iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Poljske i Crne Gore nastupili i strijelci KPS Strijelac Vinkovci. 

Ekipno su u diviziji Standard nastupili Marijan Lamešić, Goran Šarić, Davor Majstorović i Robert Zoran Jonjić osvojivši 3. mjesto, a pojedinačno su se plasirali kao 7., 13., 15. i 27. Također ekipno u diviziji Production nastupila su i druga dva člana Igor Perić i Fabijan Kapular predstavljajući PU vukovarsko-srijemsku, osvojivši 9. mjesto, a pojedinačno su se plasirali kao 12. i 44.

Osim navedenih vrlo dobro su se plasirali i drugi članovi kluba. U Standard diviziji: Davor Benšak 3. mjesto, Hrvoje Marić 5. mjesto, Goran Jurasović 10. mjesto, Jurica Barbarić 25. mjesto i Ivana Štrbac 31.mjesto.

Isti dan održano je zadnje kolo lige u praktičnom streljaštvu "ZVS Winter Challenge" u Republici Mađarskoj, na kojem su također nastupili naši članovi. Pobjednik lige u diviziji Production je Ivan Kopčić, dok je Mladen Šebalj osvojio drugo mjesto u diviziji Production optics navedene lige.

Juniorke i seniorke GK Vukovar odličnim nastupom do zlata u Splitu

VUKOVAR-U nedjelju 24.3. u Splitu je održan 3. Memorijalni međunarodni turnir Marije Vujnović na kojem su sudjelovale i članice gimnastičkog kluba Vukovar. Bilo je to prvo natjecanje u ovoj godini za vukovarske juniorke i seniorke u  C programu. Prvi je ovo nastup vukovarskih gimnastičarki u regiji jug i u Splitu. Domaćini i organizatori, GK Split ,  se potrudio da zadovolje sve propisane natjecateljske uvjete, kao i to da se svi sudionici ugodno osjećaju. Natjecanje u muškoj gimnastici A, B, C, i D programi i ženskoj A, B i C  program se odvijalo u jednom danu, tako da je gimnastička dvorana na Poljudu bila puna natjecatelja od jutra do večeri. Brojna i jaka konkurencija u ženskoj gimnastici bila je garancija da će to biti kvalitetan međunarodni turnir.

Iz naše regije Istok bila su dva kluba GK Vukovar u ženskoj gimnastici i GK Sokol Slavonski Brod u ženskoj i muškoj gimnastici.

Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u ekipnoj i pojedinačkoj konkurenciji.Prvo su nastupile seniorke i to novom sastavu. Uz male poteškoće na gredi i ručama, ali sa novom, pojačanom vježbom na tlu i skokovima sa većim težinama na preskoku, u ekipnoj konkurenciji su uvjerljivo bile najbolje, a bilo je medalja u pojedinačnoj konkurenciji: zlatnu medalju osvojila je Vanja Kiralj, a brončanu Ema Rendulić. 

Senioke: ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Vanja Kiralj, 3. Ema Rendulić, 5. Lucija Radoš,       7. Iva Čikanović, 9. Tena Ivanković i 10. Ivana Crnjac

U posljednjem turnusu natjecale su se juniorke, a u ovoj kategoriji bila je najbrojnija konkurencija. Nastupile su juniorke iz Rijeke, Splita, Banja Luke, Samobora, Slavonskog Broda, Mostara… U ekipnoj konkurenciji najveća borba za najviše postolje je bila između juniorki iz naše regije. Juniorke iz Slavonskog Broda i Vukovara su bile najuspješnije, a o ishodu su odlučivale sitnice i sportska sreća koja je ovj puta bila više naklonjena djevojkama s Dunava. U pojedinačnoj konkurenciji broncu je osvojila Lana Aleksić.

Juniorke: ekipno 1. mjesto , Pojedinačno: 3. Lana Aleksić, 4. Miljana Poznanović, 7.Ella Kalentić, 17. Nikolina Velikić, 21. Ela Vojtkiv i  29. Aurora Ristović.

Prva su to osvojena odličja u ovoj godini: ekipno dva zlata i pojedinačno jedno zlato i dvije bronce

Već slijedeću subotu u Slavonskom Brodu se nastavlja natjecateljska sezona.