Najave

Sport

Vinkovački NK ''Dilj'' obilježio 70 godina uspješnog rada

VINKOVCI-Davne 1950. godine u okrilju tvrtke ''Dilj'' Vinkovci, skupina sportskih entuzijasta, zanesenjaka i nogometnih zaljubljenika: Josip Globočnik, Josip Macko, Antun Grgić i Franjo Božić, osnovala je Nogometni klub Dilj Vinkovci. 

Od tada do danas, klub djeluje pod istim imenom u prepoznatljivoj crvenoj boji i nosi nadimak ''Crijepari''. U 70 godina postojanja NK Dilj ostvario je velike uspjehe i brojne zapažene rezultate, a danas se uspješno natječe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci.

U  vinkovačkom kazalištu održana je svečana akademija na kojoj je predstavljena monografija ''Sedamdeset  godina NK Dilja iz Vinkovaca'' autora, mr.sc.Vladimira Ćirića. 

-Počeo sam  s istraživanjem građe za ovu knjigu  još 2014. godine.Kako sam radio meni omiljenu priču o Novom Selu, jer sam ja Novoselac, u sve se to odlično uklopio Dilj. U vrijeme lockdowna imao sam malo više vremena i bavio sam se Diljem te napravio jedan kronološki pregled, jednu priču o jednom klubu o kojem se jako malo zna i koji je dosad bio zapostavljen, rekao je Ćirić.

Knjiga sadrži devet poglavlja u kojima je na temelju dokumentacije pisane građe , fotografija, novinskih članaka  i sjećanja nakadašnjih sportaša i članova njihovih obitelji obrađena  prošlost ovoga naizgled malog amaterskog, radničkog kluba.Na preko tristotine stranica uz tekstuani opis kako bi se što potpunije ilustirao povijesni razvitak,  nalazi s oko 160 fotografija  i oko 600 grafičkih priloga, novinskih isječaka i tablica.

-Ova sportska priča u sinergiji s tvrtkom Dilj, našim Mjesnim odborom Novo Selo, koje u pravilu najviše gravitira u sportu prema Dilju, rezultirala je uspjehom tijekom 70-godišnje povijesti. Ono što je najvažnije u cijeloj toj priči je da i danas imamo tu sinergiju s tvrtkom što je danas jako teško ostvariti. Mi kao grad uvijek ćemo to podupirati, ali nam je drago da tvrtka i danas ima interesa biti uz Dilj i nadam se da će se tako nastaviti još barem 70 godina. Kada vidite djecu tamo, dječake, ali i djevojčice koje se bave nogometom onda vidite da je to najveća vrijednost i pokazatelj da Dilj ima budućnost i upravo sve to je mjesto okupljanja, druženja i razgovora, a to je najvažnije u cijeloj ovoj priči'', istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

 

Predsjednik NK Dilja, Željko Šušak, rekao je kako mu je danas srce ogromno te kako je sretan i ponosan što je baš on u ovakvom trenutku na čelu voljenog kluba.

-Dilj je danas dobro organiziran klub koji s relativno malo finacijskih sredstava uspješno natječe s klubovima  s daleko boljom logistikom.Klub ima svoju nogometnu školu i u natjecanjima sudjeluje s nekoliko uzrasnih skupina.U seniorskoj momčadi nastupaju uglavnom mladi igrači iz Vinkovaca.U klubu postoji i ženska nogometna sekcija.Diljeve pionirke, kadetkinje i seniorke uspješno se natječju u ženskim nogometnim ligama, rekao Šušak.

Izvršni odbor kluba na svojoj sjednici donio je Odluku o dodjeli posebnog priznanja ''Zahvalnica NK Dilj za dosadašnji angažman koji je uvelike pripomogao opstojnosti kluba'', a posebno priznanje dobili su: Jovo Kunac ( nastariji član kluba), Ivo Tomašević,  Franjo Grizelj, Željko Bartulović, Josip Lukić, Danimir Petrović i posthumno Zvonko Jerkić. Priznanja su uručili predsjednik Uprave NEXE grupe Ivan Ergović, direktor tvrtke Dilj i član Uprave NEXE grupe Dražen Ivezić, te predsjednik NK Dilj, Željko Šušak,

 

Na kraju proslave 70 godina Nogometnog kluba Dilj, kao malo iznenađenje za sve nazočne, sve mlađe selekcije otpjevale su himnu Nogometnog kluba ''Dilj'',  a predvorju kazališta postavljena je izložba, povijest Dilja. 

 

 

 

 

 

 

 

Zlatni vikend za gimnastičare GK ''Hrvatski sokol“ Vinkovci

VINKOVCI-U subotu, 3.10. u Slavonskom Brodu je održano 1.kolo 58. Kupa Slavonije i Baranje, Kup Hrvatske, regija Istok, u muškoj sportskoj gimnastici, u univerzalnom, B i C programu. Natjecalo se 11 gimnastičara iz Valpova, Slavonskog Broda i Vinkovaca. 

Gimnastički klub „Hrvatski sokol“ Vinkovci predstavljala su samo dva gimnastičara, jer klub još ne može trenirati u dvorani zbog propisanih mjera u svrhu zaštite od virusa Covid-19.

U univerzalnom programu, u kategoriji mlađih kadeta, Patrik Kordić osvojio je 1.mjesto i zlatnu medalju.

U kategoriji kadeta, C program, Pavao Očevčić je također bio zlatni u konkurenciji 6 gimnastičara.

Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.

Također u Slavonskom Brodu, u nedjelju, 4.10. održano je 1.kolo u ženskoj sportskoj gimnastici, D program.

Gimnastičarke našeg kluba bile su također uspješne. Kadetkinja Marta Šimunović osvojila je svoju prvu zlatnu, a Paula Kovačević brončanu medalju. 

25 sudionika VPK-a na štopingu u Vukovaru

VUKOVAR-Nakon duže stanke, u Vukovaru je protekli vikend Vinkovački plivački klub jedva dočekao ponovno natjecanje pa je tako održan štoping/natjecanje slavonskih klubova kako bi započeli novu sezonu. 

VPK pojačan najmlađim pogonom dokazao se po godištima u različitim disciplinama no rezultati su klasificirani samo prema apsolutnoj kategoriji. U apsolutnoj kategoriji najuspješniji plivač VPK je bio Jurica Dragun koji se plasirao na drugo mjesto na 100 m prsno te treće na 50  m leptir. 

Dodatno muška kadetska i juniorska štafeta su se plasirale na prvo mjestu u disciplini 4*50 m slobodno. Odlične rezultate isplivali su i mlađi plivači što je dokaz sustavnog i organiziranog treniranja i u ovim neobičnim vremenima. Budući su djeca redovna na treninzima i zadovoljna te jedva čekaju nova natjecanja ovo je ujedno i uvod u prvo službeno natjecanje ove sezone koje će se održati idući vikend u Sisku (Liga Regije 4).

Ivana Purkić i Marin Županović novi državni rekorderi, Eva Blažević zlatna i srebrna u Puli

VINKOVCI-Pula je bila domaćin Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u para atletici – Croatia Open 2020 za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 14 klubova, a postavljen je čak 31 novi državni rekord od kojih su za dva zaslužni članovi Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Vinkovci“.

U bacanju koplja (600 g) Marin Županović (kategorija F54) postavio je novi državni rekord koji sada iznosi 15.92 m te je s tim rezultatom zauzeo ukupno 3. mjesto. U bacanju kugle (4 kg) sa rezultatom 6.80 m zauzeo je odlično drugo mjesto. Marinu je ovo bio prvi nastup na državnom prvenstvu za AKOSI Vinkovci.

Eva Blažević (kategorija F56) u disciplini bacanja koplja (600 g), sa puno iskustva u bogatoj karijeri sa rezultatom od 13.30 m osvojila je zlatnu medalju, dok je u disciplini bacanja diska (1 kg) osvojila srebrno odličje sa rezultatom od 11.84 m.

U bacanju koplja (600 g) u kategoriji F46 nastupila je Ivana Purkić kojoj je ovo bilo prvo državno prvenstvo. U svojoj premijeri odmah je pomela konkurenciju, osvojila zlatnu medalju i bacila državni rekord koji sada iznosi 19.68 m.

Tomislav Šarac nastupio je u disciplini bacanja koplja (600 g) u kategoriji F40 te je sa rezultatom od 10.66 m zauzeo visoko 5. mjesto. U disciplini bacanja kugle (4 kg) Tomislav je zauzeo 6. mjesto sa rezultatom od 5.46 m.

“Nastavak odličnih rezultata usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji, osvojene medalje i postavljeni državni rekordi, svakako nam daju jedan dodatni motiv u klubu. Sportaši su bili odlični, vrhunski su odradili natjecanje. Također mi je drago da se novi članovi uključuju u trenažne procese i upornim i kvalitetnim radom postižu vrhunske rezultate”, izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić.

U ekipnom poretku, AKOSI Vinkovci je zauzeo ukupno 9. mjesto sa ukupno osvojenih 1736 bodova. Pobjednici ekipnog prvenstva Hrvatske su AKOSI Agram iz Zagreba (6554 boda), drugo mjesto zauzeo je AK Odisej iz Kutine (5926 bodova) dok je treće mjesto pripalo AKOI Uriho iz Zagreba (3693 boda).

 

''Sava'' Županja ekipno, Dalibor Culek pojedinačno pobjednici 55.Trofeja Šokadije

VINKOVCI - Na rijeci Bosutu u Vinkovcima održan je 55. Trofej Šokadije, natjecanje u sportskom ribolovu u organizaciji Športskog ribolovnog društva ''Priroda'' Vinkovci koji svake godine okupi veliki broj natjecatelja, a ove godine je natjecanje održano pod svim epidemiološkim mjerama.

Na ovom tradicionalnom ribolovnom natjecanju po lijepom i sunčanom vremenu, koje je pogodovalo ribičima te je bio dobar ulov, nastupilo je 15 udruga i društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.

- Od prvih Vinkovačkih jeseni ŠRD ''Priroda'' Vinkovci domaćin je natjecanja sportskih ribolovaca pod nazivom ''Trofej Šokadije''. Svake godine bude puno natjecatelja, što nam je posebno drago, kao i to što iz godine u godinu uvijek ima novih natjecatelja. Mi kao domaćini uvijek se potrudimo da sve prođe u fer i korektnom natjecanju, kao što je bilo i ove godine. Želio bih zahvaliti svima koji su došli i ove godine na naš ''Trofej Šokadije'' sa željom da se i dogodine okupimo na 56. Trofeju Šokadije u još većem broju i da nas posluži vrijeme kao i ove godine - rekao je Josip Petrinović, predsjednik Športskog ribolovnog društva ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci.

U sektoru A prvo mjesto osvojio je Kristijan Dubravac (''Sava Županja'') s ulovom 7525 grama,  drugi je bio Željko Ljubić (''Starovirac'' Otok) s ulovom 6200 grama, dok je treći bio Domagoj Matošević ( Priroda-2, Vinkovci) s ulovom 5275 grama. U sektoru B prvo mjesto osvojio je Dalibor  Culek (''Mladost'' Cerić) s ulovom 8185 grama, drugi je bio Ante Klanac (''Sava'' Županja) s ulovom 7480 grama, treće mjesto osvojio je Davor Marošević (Priroda1, Vinkovci) s ulovom 6970 grama.U sektoru C prvo mjesto osvojio je Stefan Anđelković (''Ribič'', Vukovar), drugi je bio Stjepan Batarilović ( ''Virovi'' Bošnjaci) s ulovom 5855 grama, dok je treći bio Ivica Đijan (Priroda1, Vinkovci) s ulovom 5755 grama.

U generalnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Dalibor Culek ( ''Mladost'' Cerić) s ulovom 8185 grama, drugi je bio Kristijan Dubravac (''Sava'' Županja) s ulovom 7525 grama, a treće mjesto je osvojio Stefan Anđelković (''Ribič'', Vukovar).

U ekipnom djelu natjecanja prvo mjesto osvojila je ekipa ''Sava'' Županja, drugo mjesto osvojila je ekipa ''Priroda 1'' iz Vinkovaca, dok je treće mjesto osvojila ekipa ''Mladost'' Cerić.

PK Orion potvrdio kvalitetu na državnom natjecanju u Zagrebu

VINKOVCI-U Zagrebu je od 7. do 9. kolovoza 2020. na plivalištu Mladost održano Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u velikim bazenima. Najveće je to godišnje plivačko natjecanje, a na njega mogu ići samo oni koji isplivaju propisane norme HPS-a. Okupilo je 450 najboljih hrvatskih plivačica i plivača iz 33 plivačka kluba. 

Ni izvanredna situacija pandemije koronavirusa, ni nekoliko mjeseci bez treninga ni mali broj natjecanja nije spriječio PK Orion da na njemu nastupi s brojnom ekipom: seniorkom Tonkom Kovačević, mlađim seniorima Markom Jurićem, Alojzijem Ćaletom i Laurom Matić, juniorima Matejem Pfafom, Nikolom Ćaletom i Marinom Svilarom te mlađim juniorima Ivom Čorak, Adelom Matošević i Dorianom Vugrekom.  Plivali su ukupno 20 pojedinačnih utrka te 4 štafetne! 

Pojedinačno najbolje rezultate ostvarili su Marko Jurić zauzevši 5. mjesto na 50m leđno u mlađeseniorskoj konkurenciji, Dorian Vugrek sa 6. mjestom na 100m leđno u mlađejuniorskoj konkurenciji, Nikola Ćaleta koji je bio 7. na 50 m leptir i 8. na 100m leptir  u juniorskoj konkurenciji te Marin Svilar s 9. mjestom na 50m prsno u juniorskoj konkurenciji.

Štafeta 4 x 100m slobodno u sastavu Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Alojzije Ćaleta i Dorian Vugrek zauzela je izvrsno 9. mjesto u seniorskoj konkurenciji (iako su mlađi brat Ćaleta i Vugrek junior i mlađi junior). Štafeta 4 x 100m mješovito u juniorskoj konkurenciji također je zauzela 9. mjesto, a u sastavu Matej Pfaf, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Dorian Vugrek. 

Ekipu PK Orion vodila je, kao i uvijek, trenerica Maša Pešec koja ne krije zadovoljstvo nastupom svojih plivača i plivačica. Ističe kako je muška ekipa na Listi uspješnosti klubova natjecanje završila na 15. mjestu u jakoj konkurenciji. Posebno je veseli što su drugi klub po uspješnosti Regije 4. Ženska ekipa svoj nastup završila je na 24. mjestu.  Treba napomenuti da je Orion daleko najuspješniji klub u našoj županiji te da neki klubovi nisu ni ušli na listu uspješnosti budući da nisu skupili niti jedan bod. Najvrjednije rezultate po FINA bodovima isplivali su Marko Jurić na 50 m leđno, osvojivši rezultatom 2.15 čak 622 boda i Nikola Ćaleta u disciplini 100 m leptir gdje je vremenom 58,40 otplivao rezultat vrijedan 620 bodova. 

Ljetno prvenstvo Hrvatske uvijek se pliva u velikom 50 metarskom bazenu, a naši plivači imaju uvjete treniranja samo u 25 metarskom, i naći se među prvih 8 i tako blizu medalje je ogroman uspjeh.

Nakon tri dana napornog tempa natjecanja za kraj se ekipa zabavila „team buildingom“ – karting utrkom na zagrebačkom Velesajmu. 

Momčad NK ''Mladost'' Cerić odličnom igrom do titule pobjednika ''Memorijala'' u Ceriću

CERIĆ- Nogometni klub ''Mladost'' Cerić uspješno je organizirao Memorijalni nogometni turnir za nestale i poginule igrače ''Ivica Kruhoberec, Damir Andreić, Željko Vrkić''.

Prije početka turnira položeni su vijenci na kod spomenika u Ceriću, kako bi se odala počast svima poginulima i nestalima u Domovinskom ratu.

U prvom polufinalu NK ''Nosteria'' Nuštar pobijedila je NK ''Mladost'' Antin sa 2:1, dok je u drugom polufinalu momčad NK ''Mladost'' Cerić sa visokih 4:0 nadigrala momčad NK ''Lovor'' Nijemci.

U susretu za 3.mjesto NK ''Mladost'' Antin je sa minimalnih 1:0 pobijedila momčad NK ''Lovor'' Nijemci.Nakon susreta za treće mjesto sve je bilo spremno za Općinski derbi između momčadi NK ''Nosteria'' Nuštar  i NK 'Mladost'' Cerić. U odličnoj utakmici slavila je momčad NK ''Mladost'' Cerić sa 2:0,  a pogotke su postigli Danijel Kopić i Ivan Marinčić. 

Kad govorimo o pojedinačnim nagradama, najbolji vratar je Emil Huseljić, najbolji igrač je Dominik Marinčić, dok je najbolji strijelac Ivan Marinčić, sva tri igrača su iz pobjedničke momčadi.