Najave

Politika

Hrvoje Niče kandidat HSP AS za gradonačelnika Vinkovaca

VINKOVCI-Stranka HSP AS istaknula je kandidate za gradonačelnike Vinkovaca, Vukovara i Iloka.

Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca će biti predsjednik HSP AS Hrvoje Niče dok će Pero Ćorić biti kandidat za gradonačelnika Iloka. Stranka će u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati Nikolu Totha koji će na izbore izaći kao nezavisni kandidat

Do lokalnih izbora u svibnju više je od tri mjeseca, ali je situacija iz tjedna u tjedan sve zanimljivija. Nakon unutarstranačkih trzavica i problema, svoje redove je konsolidirao i HSP AS koji od lokalnih izbora očekuju mnogo.

- Izlazimo na izbore u svim županijama i velikoj većini gradova i općina. Negdje ćemo ići samostalno, a negdje pak u koaliciji. Imat ćemo kandidate za sve župane kao i kandidata za gradonačelnika Zagreba - najavio je Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

 

 

Ivan Bosančić kandidat za gradonačelnika Grada Vinkovaca , Božo Galić za župana prijedlog GO HDZ Vinkovci

VINKOVCI-Dana 31. siječnja 2017. godine održana je 10. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci pod predsjedavanjem predsjednika GO HDZ-a Vinkovci dr. Mladena Karlića. Govora je bilo o prijedlogu kandidata za gradonačelnika i župana na lokalnim izborima koji se održavaju 21. svibnja 2017. godine. 

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci donio je jednoglasnu odluku da se za kandidata za gradonačelnika Vinkovaca određuje Ivan Bosančić, dosadašnji zamjenik gradonačelnika i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci. 

Prijedlog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci za kandidata za župana Vukovarsko-srijemske županije je dosadašnji župan Božo Galić. 

Osim toga, Gradski odbor HDZ-a Vinkovci, uoči izbora, za voditelja Izbornog  stožera imenovao je predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci dr. Mladena Karlića. 

 

Iliji Coti novi mandat predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a ''dr.Franjo Tuđman'' VSŽ

VINKOVCI-U prostorijama ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je konstituirajuća sjednica Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su članovi ŽO Kluba utemeljitelja izabrali vodstvo ŽO Kluba i  Predsjednika Nadzornog obora Kluba utemeljitelja.

U Županijski odbor Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije ušli su: Stjepan Abramović iz Drenovaca, Igor Banovac iz Vinkovaca, Božana Bilić iz Vukovara, Ilija Cota iz Vinkovaca, Ante Gilja iz Vinkovaca, Nikola Ilić iz Ivankova, Ivica Čutura iz Vinkovaca, Vesna Karaula iz Nuštra, Đuro Čolaković iz Prkovaca, Ivica Klem iz Nijemaca, Kuzman Zubčić iz Ivankova, Ivo Radić iz Novih Jankovaca, Ivica Majstorović iz Štitara, Mijo Dujić iz Vukovara. Velimir Draženović iz Otoka

Za predsjednika Kluba utemeljitelja izabran je Ilija Cota iz Vinkovaca te su na njegov prijedlog za dopredsjednike izabrani: Božana Bilić iz Vukovara, Igor Banovac iz Vinkovaca

Stjepan Abramović iz Drenovaca i Nikola Ilić iz Ivankova, te za tajnika Kuzman Zubčić iz Ivankova i za rizničara: Đuro Čolaković iz Prkovaca.Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Josip Šarić (Jole) iz Vinkovaca.

Klub utemeljitelja HDZ-a će do maksimalnog broja članova Kluba (27 članova), preostalih 12 članova kooptirati iz onih sredina Vukovarsko-srijemske županije koji nemaju svoje članove-predstavnike u ŽO Kluba utemeljitelja kako bi svi dijelovi naše županije bili što je moguće ravnomjernije zastupljeni u radu Kluba.

Klub utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije je jedan od najvećih i najorganiziranijih klubova utemeljitelja u Hrvatskoj.Klub  će u svome daljnjem radu nastaviti sudjelovati u provođenju aktivne politike Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

 

200 laburista prešlo u Hrvatsku stranku umirovljenika

VINKOVCI-Podružnicu Hrvatskih laburista-Stranke rada za Vukovarsko-srijemsku županiju napustila je većina članova zajedno s dosadašnjim predsjednikom podružnice Ivicom Šarićem te prešla u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), epilog je održane konferenciji za medije u Vinkovcima 

-U našem članstvu imali smo  250 članova, a 200 uključujući vodstvo županijske podružnice te predsjednike i članove gradskih podružnica iz Vinkovaca, Vukovara i Županje te nekoliko općinskih organizacija prešlo je u Hrvatsku stranku umirovljenika. Uložili smo dosta truda i rada kako bi stranka normalno funkcionirala na području Vukovarsko-srijemske županije, ali odlazak iz stranke osoba poput Nensi Tireli i Jaroslava Pecnika ponukao nas je da napravimo analizu stanja iz koje smo uvidjeli da naša, sada već bivša stranka, nema intelektualni niti organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni", rekao je Ivica Šarić, bivši predsjednik vukovarsko-srijemske Podružnice Hrvatskih laburista-Stranke rada 

Šarić je prelazak u Hrvatsku stranku umirovljenik obrazložio  riječima kako se radi o stranci koja ne bježi od borbe za prava građana i aktivna je u svim područjima, od socijale do gospodarstva i politike.

"Imali smo i prije dobru suradnju u Županijskoj skupštini, a sada bi svi zajedno trebali biti znatno jači. Ovo nam je sigurno veliki vjetar u leđa pred lokalne izbore u mjesecu svibnju u Vinkovci, istaknuo Marinko Lukenda, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika i potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Hrvatski laburisti-Stranka rada imala je dvojicu vijećnika u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave na području Vukovarsko-srijemske županije; Ivicu Šarića u Županijskoj skupštini te Mladena Hubera u Gradskom vijeću Županje. Obojica su prešla u HSU.

 

Podružnica HSP AS Vinkovci darivala štićenike Dječjeg doma Sveta Ana

VINKOVCI-Povodom nadolazećih božićnih blagdana, dužnosnici i članovi Podružnice HSP AS Vinkovci donijeli su odluku kako ove godine neće praviti Božićni domjenak za članove i simpatizere već će se dobrovoljno prikupljena novčana sredstva među članstvom  iskoristiti za kupnju prigodnih poklona najpotrebitijima. 

Nakon što su povodom Uskrsa i uskršnjih blagdana s istom akcijom išli prema jednoj socijalno ugroženoj obitelji, ovaj put je akcija proširena na sve štićenike vinkovačkog Dječjeg doma Sveta Ana, instituciji koja se već 71. godinu u Vinkovcima brine o najmlađima.

Izaslanstvo Podružnice Vinkovci koje je predvodio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče  uručilo je poklon-paketiće za najmlađim štićenicima, dok su oni iznad 14 godina dobili kozmetičke poklon-pakete.

 

Gradski odbor HDZ-a Vinkovci obilježio 27. obljetnicu osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci

VINKOVCI-Gradski odbor HDZ-a Vinkovci obilježio je 27. obljetnicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci. Još jednom svi su govornici podsjetili da je ovo bila druga osnivačka skupština HDZ-a u Hrvatskoj, nakon Osijeka te da su ideje dr. Franje Tuđmana iz Slavonije krenule u realizaciju.

U prigodnim govorima istaknuto je kako je HDZ povijesna stranka koja je povela hrvatske građane u stvaranje samostalne i suverene Hrvatske te je zajedno s njima obranila, obnovila i uvela u NATO i Europsku uniju realizirajući na taj način dva cilja koja je postavio dr. Franjo Tuđman.

Izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog Sabora, Gordan Jandroković u povodu velike obljetnice između ostalog je rekao:

-HDZ je nakon one nesretne epizode kada smo sami srušili svoju Vladu prošao jedan proces oporavka kroz predizborno kampanju, kasnije pobjedu na izborima, krenuli smo u jedan novi ciklus.U ova dva mjeseca donijeli smo proračun, donijeli poreznu reformu, djelujemo na tome da se ojača zajedništvo i homogenost hrvatskog društva i vjerujem da to građani prepoznaju.Vinkovački HDZ je zaista uspješna organizacija, Vinkovci su utvrda Hrvatske demokratske zajednice, ovo je njihova 27.obljetnica i uime Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika Andreja Plenkovića, došao sam u Vinkovce kako bih izrazio zahvalnost za sve što su učinili za HDZ i Republiku Hrvatsku i dao ima potporu za sve obveze koji su pred nama.Pokrenuli smo projekt ''Slavonija'' s ciljem da ojačamo ovaj dio Hrvatske, rekao je Jandroković.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci dr. Mladen Karlić sa zahvalnošću se sjetio onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku zbog čega je možda na ovim prostorima domoljublje malo više izraženo nego u drugim dijelovima Hrvatske koji nisu imali rata. 

-Mislim da možemo reći da je ipak 27 godina Hrvatska demokratska zajednica najjača stranka u Vinkovcima i cijelo vrijeme vodi ovaj grad, ali daje potencijal za  vodstvo u županiji posebno nakon ovih parlamentarnih izbora.Hrvatska demokratska zajednica ponovo je doživjela svoj uspon, uspjeh, zahvaljujući novom predsjedniku i vodstvu. Donesen je novi državni proračun koji svima osigurava bolje uvjete i život, a ja sam uvjeren da ćemo tijekom sljedeće godine svi zajedno doživjeti jedan gospodarski rast i zapošljavanje ljudi, te ostvarivanje projekata. Posebno moramo zadovoljni jer smo u novoj Vladi dobili ministricu iz Vinkovaca, to je  jedan znak zahvalnosti i vodstva Hrvatske demokratske zajednice prema Vinkovcima i svega onog što smo napravili kroz 27 godina.Naši prioriteti su svakako gospodarski razvoj, zapošljavanje i ostvarivanje europskih projekata koje smo kandidirali, te svakako ostanak mladih, rekao je Karlić.

Obraćajući se nazočnima jedan od sudionika osnivačke skupštine, danas predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, Ilija Cota prisjetio se vremena kada je HDZ osnivan u Osijeku, Vinkovcima, Đakovu.

 

HDSSB VSŽ donirao invalidska kolica i pet pomagala za "Obiteljski dom Ljubas" u Starim Mikanovcima

STARI MIKANOVCI-Povodom božićnih blagdana HDSSB Vukovarsko-srijemske županije tradicionalno nastavlja sa darivanjem najpotrebnijima.Ovoga puta odlučili su darivati dom za stare i nemoćne "Obiteljski dom Ljubas" u Starim Mikanovcima.

-''Donirali smo jedna invalidska kolica i pet pomagala za ljude kojima ta pomagala olakšavaju kretanje. Razgovarali smo sa stanarima doma i podijelili im katoličke kalendare, zaželjeli što duži život te sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane.Stari Mikanovci su specifično selo u kojemu je pretežno starije stanovništvo i jako puno ljudi, pogotovo mladih,  napustilo je ovo selo i sva briga za stare i nemoćne uglavnom pada na staračke domove. Sve starija je naša Slavonija i mladi jako rijetko vode brigu o starim i nemoćnima dok se naši privatnici jako teško nose sa svime. Veliki porezi, a uskoro će biti upitna i radna snaga koje je sve manje.Mladi HDSSB-a najbronija su i najaktivnija mladež jedne političke stranke poznati po ovakvim akcijama koje se protežu kroz cijelu godinu.Ovo je samo jedna od niza akcija gdje i dalje želimo pokazati da nam je stalo do slavonsko-baranjskog čovjeka, istaknuo je Martin Pavković, predsjednik HDSSB-a općine Vođinci

Donaciju ispred HDSSB-a Vukovarsko-srijemske županije uručili su predsjednik HDSSB-a općine Vođinci Martin Pavković i predsjednik HDSSB-a općine Cerna Damir Besednik.