Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Politika

HSLS, HSS i HSP AS zajednički na lokalne izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VINKOVCI-Vukovarsko-srijemske organizacije HSS-a, HSP-a AS i HSLS-a dogovorile su nastavak zajedničke suradnje i na predstojećim lokalnim izborima na kojima su te tri stranke, zajedno s ostalim koalicijskim partnerima, građanima spremne ponuditi najbolje kandidate za čelna mjesta u lokalnoj upravi i samoupravi.

Zaključak je to sastanka koji su u četvrtak u Vinkovcima održali predsjednici županijskih organizacija HSS-a Zdravko Kelić, HSP-a AS Antun Žagar i HSLS-a Senko Bošnjak.

Trojica čelnika poručila su tom prigodom, kako se navodi u priopćenju, kako očekuju da se njihovom političkom savezu pridruže i druge političke stranke sličnog programa, udruge i istaknuti pojedinci.

 

 

Dubravko Korenika više nije član Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca

VINKOVCI-Gradska organizacija SDP Vinkovci oglasila se priopćenjem u kojem se navodi kako je gradskom vijećniku Dubravku Koreniki, odlukom Gradskog odbora, a u skladu s člankom 15. Statuta SDP Hrvatske, prestalo članstvo u SDP-u čime isti više nije član Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca. 

-Gospodin Dubravko Korenika već dulje vrijeme nije zastupao političke stavove SDP-a već isključivo svoje osobne stavove, kako u slučaju Opće županijske bolnice Vinkovci tako i u svakodnevnoj komunikaciji s građanima Vinkovaca, zbog čega je u više navrata i upozoren od strane stranačkih tijela.SDP Vinkovaca se ograđuje od neprimjerene retorike i prostačkog ponašanja gospodina Dubravka Korenike u javnosti i svakodnevnoj komunikaciji jer isti nisu bili službeni stav i službena politika SDP-a, stoji u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Vinkovci.

 

Dubravko Korenika osvrnuo se na odluku da mu prestaje članstvo u SDP-u čime isti više nije član Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca, te je između ostalog rekao:

-SDP u Vinkovcima i njihovo najuže rukovodstvo vođeno samo svojim privatnim interesima bavi se samo temama koje nisu životne.Praktički SDP u Vinkovcima je nestao sa političke scene i to je stanka koja trenutno ne okuplja već rastjeruje, a budući da ja već godinu i pol dana zagovaram ideju da se okupe sve stranke oporbe da podrže nezavisnog kandidata za gradonačelnika i župana.Kako ja to zagovaram već godinu i pol, tu sam se razišao s ljudima jer smatram da bi u Vinkovcima trebalo napraviti promjenu, kako bi bilo bolje, da trebaju doći neopterećeni novi mlađi ljudi s novim idejama.Što je postojeće rukovodstvo kočilo na svakom koraku, rekao je Korenika.

 

Hrvoje Niče kandidat HSP AS za gradonačelnika Vinkovaca

VINKOVCI-Stranka HSP AS istaknula je kandidate za gradonačelnike Vinkovaca, Vukovara i Iloka.

Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca će biti predsjednik HSP AS Hrvoje Niče dok će Pero Ćorić biti kandidat za gradonačelnika Iloka. Stranka će u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati Nikolu Totha koji će na izbore izaći kao nezavisni kandidat

Do lokalnih izbora u svibnju više je od tri mjeseca, ali je situacija iz tjedna u tjedan sve zanimljivija. Nakon unutarstranačkih trzavica i problema, svoje redove je konsolidirao i HSP AS koji od lokalnih izbora očekuju mnogo.

- Izlazimo na izbore u svim županijama i velikoj većini gradova i općina. Negdje ćemo ići samostalno, a negdje pak u koaliciji. Imat ćemo kandidate za sve župane kao i kandidata za gradonačelnika Zagreba - najavio je Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

 

Ivan Bosančić kandidat za gradonačelnika Grada Vinkovaca , Božo Galić za župana prijedlog GO HDZ Vinkovci

VINKOVCI-Dana 31. siječnja 2017. godine održana je 10. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci pod predsjedavanjem predsjednika GO HDZ-a Vinkovci dr. Mladena Karlića. Govora je bilo o prijedlogu kandidata za gradonačelnika i župana na lokalnim izborima koji se održavaju 21. svibnja 2017. godine. 

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci donio je jednoglasnu odluku da se za kandidata za gradonačelnika Vinkovaca određuje Ivan Bosančić, dosadašnji zamjenik gradonačelnika i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci. 

Prijedlog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci za kandidata za župana Vukovarsko-srijemske županije je dosadašnji župan Božo Galić. 

Osim toga, Gradski odbor HDZ-a Vinkovci, uoči izbora, za voditelja Izbornog  stožera imenovao je predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci dr. Mladena Karlića. 

 

Iliji Coti novi mandat predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a ''dr.Franjo Tuđman'' VSŽ

VINKOVCI-U prostorijama ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je konstituirajuća sjednica Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su članovi ŽO Kluba utemeljitelja izabrali vodstvo ŽO Kluba i  Predsjednika Nadzornog obora Kluba utemeljitelja.

U Županijski odbor Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije ušli su: Stjepan Abramović iz Drenovaca, Igor Banovac iz Vinkovaca, Božana Bilić iz Vukovara, Ilija Cota iz Vinkovaca, Ante Gilja iz Vinkovaca, Nikola Ilić iz Ivankova, Ivica Čutura iz Vinkovaca, Vesna Karaula iz Nuštra, Đuro Čolaković iz Prkovaca, Ivica Klem iz Nijemaca, Kuzman Zubčić iz Ivankova, Ivo Radić iz Novih Jankovaca, Ivica Majstorović iz Štitara, Mijo Dujić iz Vukovara. Velimir Draženović iz Otoka

Za predsjednika Kluba utemeljitelja izabran je Ilija Cota iz Vinkovaca te su na njegov prijedlog za dopredsjednike izabrani: Božana Bilić iz Vukovara, Igor Banovac iz Vinkovaca

Stjepan Abramović iz Drenovaca i Nikola Ilić iz Ivankova, te za tajnika Kuzman Zubčić iz Ivankova i za rizničara: Đuro Čolaković iz Prkovaca.Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Josip Šarić (Jole) iz Vinkovaca.

Klub utemeljitelja HDZ-a će do maksimalnog broja članova Kluba (27 članova), preostalih 12 članova kooptirati iz onih sredina Vukovarsko-srijemske županije koji nemaju svoje članove-predstavnike u ŽO Kluba utemeljitelja kako bi svi dijelovi naše županije bili što je moguće ravnomjernije zastupljeni u radu Kluba.

Klub utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Vukovarsko-srijemske županije je jedan od najvećih i najorganiziranijih klubova utemeljitelja u Hrvatskoj.Klub  će u svome daljnjem radu nastaviti sudjelovati u provođenju aktivne politike Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

 

200 laburista prešlo u Hrvatsku stranku umirovljenika

VINKOVCI-Podružnicu Hrvatskih laburista-Stranke rada za Vukovarsko-srijemsku županiju napustila je većina članova zajedno s dosadašnjim predsjednikom podružnice Ivicom Šarićem te prešla u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), epilog je održane konferenciji za medije u Vinkovcima 

-U našem članstvu imali smo  250 članova, a 200 uključujući vodstvo županijske podružnice te predsjednike i članove gradskih podružnica iz Vinkovaca, Vukovara i Županje te nekoliko općinskih organizacija prešlo je u Hrvatsku stranku umirovljenika. Uložili smo dosta truda i rada kako bi stranka normalno funkcionirala na području Vukovarsko-srijemske županije, ali odlazak iz stranke osoba poput Nensi Tireli i Jaroslava Pecnika ponukao nas je da napravimo analizu stanja iz koje smo uvidjeli da naša, sada već bivša stranka, nema intelektualni niti organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni", rekao je Ivica Šarić, bivši predsjednik vukovarsko-srijemske Podružnice Hrvatskih laburista-Stranke rada 

Šarić je prelazak u Hrvatsku stranku umirovljenik obrazložio  riječima kako se radi o stranci koja ne bježi od borbe za prava građana i aktivna je u svim područjima, od socijale do gospodarstva i politike.

"Imali smo i prije dobru suradnju u Županijskoj skupštini, a sada bi svi zajedno trebali biti znatno jači. Ovo nam je sigurno veliki vjetar u leđa pred lokalne izbore u mjesecu svibnju u Vinkovci, istaknuo Marinko Lukenda, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika i potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Hrvatski laburisti-Stranka rada imala je dvojicu vijećnika u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave na području Vukovarsko-srijemske županije; Ivicu Šarića u Županijskoj skupštini te Mladena Hubera u Gradskom vijeću Županje. Obojica su prešla u HSU.

 

Podružnica HSP AS Vinkovci darivala štićenike Dječjeg doma Sveta Ana

VINKOVCI-Povodom nadolazećih božićnih blagdana, dužnosnici i članovi Podružnice HSP AS Vinkovci donijeli su odluku kako ove godine neće praviti Božićni domjenak za članove i simpatizere već će se dobrovoljno prikupljena novčana sredstva među članstvom  iskoristiti za kupnju prigodnih poklona najpotrebitijima. 

Nakon što su povodom Uskrsa i uskršnjih blagdana s istom akcijom išli prema jednoj socijalno ugroženoj obitelji, ovaj put je akcija proširena na sve štićenike vinkovačkog Dječjeg doma Sveta Ana, instituciji koja se već 71. godinu u Vinkovcima brine o najmlađima.

Izaslanstvo Podružnice Vinkovci koje je predvodio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče  uručilo je poklon-paketiće za najmlađim štićenicima, dok su oni iznad 14 godina dobili kozmetičke poklon-pakete.