Najave

Raspored događanja za srpanj  2018. u ...
Raspored događanja za srpanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Politika

GO SDP Vinkovci podijelio 400 karanfila u povodu Međunarodnog dana žena

VINKOVCI-Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci i ove je godine povodom Međunarodnog dana žena organizirao već tradicionalnu podjelu karanfila. 

Članovi i članice SDP-a Gradske organizacije Vinkovci u prijepodnevnim su satima na gradskom Korzu sugrađankama grada Vinkovaca čestitali Međunarodni dan žena, te ih prigodno darivali sa 400 crvenih karanfila. 

Tom je prigodom tajnica SDFŽ-a GO Vinkovci Tajana Kristović, naglasila kako se obilježavanje 107. obljetnice Međunarodnog dana žena i ove godine nastavlja kao podrška svim ženama u borbi za njihova prava, prava na autonomno odlučivanje o vlastitu tijelu, prava na jednaku plaću za rad jednake vrijednosti i prava na dostojanstven život.

 

 

 

Antun-Toni Žagar predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-U  Županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan je Izborni zbor HSP AS za Vukovarsko-srijemsku županiju. 

Za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije izabran je dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun-Toni Žagar ing. graf., dopredsjednici su Dragan Janiček i Mirko Jurišić, tajnik je Viktor Lukačević prof., dok je rizničar Dražen Kalaica. U Predsjedništvo Županijskog vijeća izabrani su Daniel Džinić, Marin Adžaga, Zora Groznica, Pejo Arlović, Đuro Biki te Rinaldo Marić.

-Izuzetno smo zadovoljni rastom popularnosti HSP AS na svim organizacijskim razinama, od one državne pa do lokalne. To je najbolje vidljivo upravo u tome kako u HSP AS na području Vukovarsko-srijemske županije iz dana u dan dolazi sve veći broj mladih i visokoobrazovanih, poljoprivrednika i poduzetnika, nezaposlenih i umirovljenika te hrvatskih branitelja što pokazuje kako je stranka na pravom putu. HSP AS je ostavio otvorena vrata svim pravašima koji su u bližoj, ali i onoj nešto daljoj povijesti ostali zavedeni, a upravo takav stav je rezultiralo i ponovnim osnivanjem Podružnice u Tompojevcima te završnim pripremama za jednak proces u herojskom Nuštru'' – istaknuo je Žagar.

 

Nenad Matić: Pozivam premijera da dođe u Slavoniju i vidi kako danas živi slavonski seljak

VINKOVCI-Na predstojećim izborima za novo vodstvo Hrvatske seljačke stranke (HSS), vukovarsko-srijemska organizacija podržat će kandidaturu Nenada Matića za predsjednika stranke.Cilj nam je da Nenad Matić  bude novi predsjednik HSS-a ali i da se HSS vrati na pozicije na kojima je bio, da ponovno postane temeljna, stožerna stranka centra u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Zdravko Kelić, predsjednik HSS-a Vukovarsko-srijemske županije na održanoj konferenciji za medije u Vinkovcima.

 -Hrvatska seljačka stranka  se mora vratiti na hrvatsko selo i među narod. Moramo postati ono što smo oduvijek bili, vezivno tkivo između lijevih i desnih i centra. Zaštita okoliša i prava potrošača te briga za mlade i obitelj bit će temelj političkog programa novog HSS-a.Protiv smo licitiranja za 7.500 kuna ili 8.000 kuna za svako novorođeno dijete, nego smo za ozbiljnu tematsku sjednicu Vlade, gdje će raspravljati zašto mlade obitelji odlaze iz Hrvatske, zašto su nam slavonska sela pusta i kako to spriječiti.Pozivam premijera Tihomira Oreškovića da dođe u Slavoniju i vidi kako danas živi slavonski seljak.Nedopustivo je da se etikete ''mlijeko hrvatskih farmi'' stavljaju na mlijeko koje se uvozi iz drugih država. Ako uvozite mlijeko onda ćemo s njega skinuti etiketu domaćeg mlijeka, obavijestiti hrvatsko javnost da je to uvezeno mlijeko i onda će potrošači znati što kupuju.Možemo se pomiriti sa činjenicom da moramo uvoziti banane, ali ne možemo vjerovati da mlijeko ne možemo proizvesti u Hrvatskoj, istaknuo je Matić.

Osim toga na konferenciji za medije Matić je istaknuo da je Stjepan Radić živ ne bi bilo niti Živog zida, niti Oraha jer bi on bio taj koji bi bio na barikadama protiv banaka koje su 2014. godine ostvarile ekstra dobit, dok je cijela Hrvatska bila u recesiji i krizi, te je najavio kako će, ako postane predsjednik HSS-a, potpredsjednici stranke biti iz Slavonije i Dalmacije.

 

HSP AS Vinkovci prisjetila se stradanja trojice pripadnika HOS-a

VINKOVCI-Prije 24 godine, pod nikad razjašnjenim okolnostima, trojica bojovnika Hrvatskih oružanih snaga u središtu Vinkovaca izgubila su svoje živote.

U smiraju ratnih zbivanja, tog 01.03.1992. u prostorijama tzv. Omladinskog doma gdje se nalazilo zapovjedništvo vinkovačkog HOS-a, došlo je do snažne eksplozije gdje su trojica bojovnika smrtno stradala dok je osam njihovih suboraca bilo ranjeno. U tom tragičnom događaju svoje živote izgubili su Vlado Knežević iz Podravske Slatine, Drago Rušanac iz Rovinja te Ivica Bošnjak iz Babine Grede.

Tim povodom, izaslanstvo vinkovačke Podružnice HSP AS dana 01.03.2016. na mjestu stradanja zapalilo je svijeću i u tihoj molitvi odalo počast vitezovima hrvatske slobode. Ovim činom Podružnica Vinkovci želi otrgnuti iz zaborava događaj koji je tada uzdrmao vinkovačku javnost s obzirom kako je već u to vrijeme nastupilo gotovo trogodišnje razdoblje primirja na širem vinkovačkom području koje je potrajalo sve do Bljeska i Oluje. 

Nemjerljivu tugu i bol koju je taj događaj nanio obiteljima bojovnika HOS-a nitko ne može ublažiti, ali održavanjem sjećanja na žrtvu koju su ovi mladići prinijeli za hrvatsku slobodu možemo učiniti da njihova imena ostanu trajno upisana u slavnoj prošlosti obrane Vinkovaca i Hrvatske.

 

Vinkovački HSP AS obilježio 120. obljetnicu smrti dr.Ante Starčevića

VINKOVCI-Pravaši u Vukovarsko-srijemskoj županiji na prigodan su se način prisjetili Oca Domovine dr. Ante Starčevića povodom 120. obljetnice smrti ovog hrvatskog velikana po kojem najjača i jedina parlamentarna pravaška stranka nosi ime. 

Izaslanstvo Podružnice Vinkovci polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom ispred Središnjeg križa na Rimokatoličkom groblju odalo je počast Ocu Domovine. Uz članove Nadzornog i Izvršnog odbora Podružnice, obilježavanju 120. obljetnice smrti nazočili su i predstavnici viših stranačkih tijela, predsjednik Odbora za kulturu HSP AS i pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević prof., predsjednik Odbora za financije HSP AS i glasnogovornik stranke Hrvoje Niče mag. oec. te dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun-Toni Žagar ing. graf.

Hrvatska  stranka prava dr.Ante Starčervić  će u narednom razdoblju pokrenuti službena inicijativa za uređenjem dijela ulice dr. Ante Starčevića u Vinkovcima gdje bi se postavilo spomen-obilježje Ocu Domovine. 

 

HSP AS Vukovarsko-srijemske županije ulazi u završnicu unutarstranačkih izbora

VINKOVCI-Koordinator HSP AS za Vukovarsko-srijemsku županiju, dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine  Vukovarsko-srijemske županije Antun-Toni Žagar ing. graf. sa suradnicima provode unutarstranačke izbore koji će biti okončani izbornim Zborom za Županijsko vijeće Vukovarsko-srijemske županije. 

Tako su protekli vikend održani su Zborovi za četiri općinske Podružnice, a sukladno Statutu stranke jednoglasno su izabrani svi predviđeni i predloženi kandidati.

Jednoglasnom potporom za predsjednika Podružnice HSP AS Stari Mikanovci izabran je dosadašnji predsjednik i općinski vijećnik HSP AS Rinaldo Marić, za Podružnicu Tompojevci jednoglasnu potporu dobio je dosadašnji predsjednik i općinski vijećnik HSP AS Đuro Biki, u Općini Nijemci jednoglasnu potporu dobio je dosadašnji predsjednik i općinski vijećnik Mirko Jurišić, dok je isto povjerenje svojih članova u Babinoj Gredi dobio Pejo Arlović koji će i u narednom mandatu voditi ovu Podružnicu.

 

Stjepan Čuraj – novi predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a

OSIJEK-Slavonsko-baranjski regionalni savez HNS-a u iduće četiri godine vodit će Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-ove osječko-baranjske županijske organizacije. Odlučili su tako delegati iz pet slavonskih županija na Izbornoj skupštini Regionalnog saveza u Osijeku, izabravši, također, dva potpredsjednika – Igora Rubila iz Brodsko-posavske i Nenada Bučka iz Vukovarsko-srijemske županije. Potvrda dosadašnjeg uspješnog rada ide na adresu Vinka Ručevića koji je ponovno izabran na dužnost tajnika Saveza.

Ususret novim izazovima koji prvenstveno nose veliku odgovornost,novoizabrani predsjednik zahvalio je okupljenima na povjerenju. Najavio je kako će lokalni izbori 2017. godine ponovno pokazati način na koji HNS radi na lokalnoj razini, a jamstvom dobrog imidža stranke istaknuo je stabilnu organizaciju i odgovorne ljude.

 -''Pred nama su četiri godine. Atletskim rječnikom rečeno, nastavljamo tradiciju trkača štafete koji su nakon uspješno odrađenog kruga kadri predati palicu. Taj kontinuitet potvrđuje se, ne samo na nacionalnoj razini, nego i na području Regionalnog saveza, u županijskim organizacijama, pa sve do podružnica. Ključan je, potvrdilo se, tim, ne pojedinac - ekipa ljudi koji su u određenom trenutku spremni preuzeti odgovornost i nastaviti ususret novim izazovima“, slikovito je pojasnio Stjepan Čuraj, zahvalivši svom prethodniku na doprinosu HNS-u posljednjih dvadesetak godina.