Najave

Politika

Forum mladih SDP-a Vukovar proveo akciju ''Postavljamo Vaša pitanja''

VUKOVAR- Forum mladih SDP-a Vukovar je proveo akciju pod nazivom ''Postavljamo Vaša pitanja''. 

-''U iskrenom razgovoru sa našim sugrađankama i sugrađanima saznali smo koji su njihovi najveći problemi, što ih najviše zaokuplja i zanima, te koja bi pitanja postavili gradskoj vlasti. Sva pitanja koja smo prikupili proslijedit ćemo našim gradskim vijećnicima koji će ovu akciju realizirati do kraja. Pokazali smo da briga za građanke i građane nije samo pred izbore, nego da ona traje  svaki dan. U ovom politički posvađanom gradu, gdje politički akteri jedni drugima „kopaju jame“, gdje svako smatra kako je opravdano uništiti svog političkog protivnika, bez obzira na  posljedice po naše građanke i građane. Pokazali smo da je ovo iskrena, zdrava i jedina moguća politička filozofija. Usmjerena na dobrobit građanki i građana, gradske vlasti, te nas samih kao jedine prave oporbe u gradu, istaknuo je Dejan Gemeri, predsjednik Foruma mladih SDP-a Vukovar

 

 

Tisuću maslinovih grančica za Vukovar

VUKOVAR-Već treću godinu za redom, u organizaciji opuzenskog i vukovarskog HNS-a,s juga Lijepe naše stiže u Vukovar  tisuću maslinovih grančica.

Vukovarcima su ih u središtu sunčanog grada dijelili HNS-ovci uoči Cvjetne nedjelje.

-Zahvaljujemo kolegama iz Opuzena s kojima se iz godine u godinu zajednički pripremamo  realizirati akciju „Tisuću maslinovih grančica za Vukovar.“ Simbolom mira i ove smo godine, ususret Cvjetnici i Velikom tjednu, našim sugrađanima poželjeli mir u obitelji koja je ogledalo društva u kojem živimo. Ujedno je ovo naša iskrena čestitka u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa koji u sebi nosi poruku mira, zajedništva, praštanja i pobjede dobra nad zlom. Vukovar je u tom smislu idealno mjesto'  rekao je prigodom ovogodišnje podjele maslinovih grančica predsjednik HNS-a Vukovar i gradski vijećnik Nenad Bučko.

-'''Iskreno nam je zadovoljstvo biti u mislima s našim prijateljima Vukovarcima. Vukovar nosimo u srcu, ne samo tijekom obilježavanja tragedije stradanja nego tijekom cijele godine. Ova simbolična gesta dar je kojeg s velikom radošću u povodu Cvjetnice šaljemo u grad na Dunavu.  Maslinova grana simbol je mira i kršćanske radosti. Stoga nas posebno raduje što će ova opuzenska, nakon posvete na Cvjetnicu, cijele godine podsjećati vukovarske obitelje na naše simpatije i poštovanje prema gradu heroju'', poručuju dubrovačko-neretvanski HNS-ovci na čelu s predsjednikom HNS-a Opuzen Marijom Dropulićem upućujući Vukovarcima iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa.

 

GO HDZ Vinkovci podržao kandidaturu Dražena Milinkovića

VINKOVCI-Na 49. redovitoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a održanoj 15. ožujka 2016.  godine pod predsjedavanjem predsjednika GO HDZ-a dr. Mladena Karlića, govorilo se pripremama za unutarstranačke izbore, koji kreću izborom u Temeljnim ograncima, a predsjednika Hrvatske demokratske zajednice po prvi puta će se birati po principu „jedan član-jedan glas“.

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci donio je Odluke o terminima provođenja unutarstranačkih izbora po temeljnim ograncima, o terminu održavanju Gradske izborne skupštine i broju izaslanika za Gradsku Izbornu skupštinu. Formirano je Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.  

Osim toga, Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci podržao je kandidaturu Dražena Milinkovića na nadolazećim unutarstranačkim izborima za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor foto: vinkovci.com.hr

 

GO SDP Vinkovci podijelio 400 karanfila u povodu Međunarodnog dana žena

VINKOVCI-Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci i ove je godine povodom Međunarodnog dana žena organizirao već tradicionalnu podjelu karanfila. 

Članovi i članice SDP-a Gradske organizacije Vinkovci u prijepodnevnim su satima na gradskom Korzu sugrađankama grada Vinkovaca čestitali Međunarodni dan žena, te ih prigodno darivali sa 400 crvenih karanfila. 

Tom je prigodom tajnica SDFŽ-a GO Vinkovci Tajana Kristović, naglasila kako se obilježavanje 107. obljetnice Međunarodnog dana žena i ove godine nastavlja kao podrška svim ženama u borbi za njihova prava, prava na autonomno odlučivanje o vlastitu tijelu, prava na jednaku plaću za rad jednake vrijednosti i prava na dostojanstven život.

 

 

Antun-Toni Žagar predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-U  Županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan je Izborni zbor HSP AS za Vukovarsko-srijemsku županiju. 

Za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije izabran je dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun-Toni Žagar ing. graf., dopredsjednici su Dragan Janiček i Mirko Jurišić, tajnik je Viktor Lukačević prof., dok je rizničar Dražen Kalaica. U Predsjedništvo Županijskog vijeća izabrani su Daniel Džinić, Marin Adžaga, Zora Groznica, Pejo Arlović, Đuro Biki te Rinaldo Marić.

-Izuzetno smo zadovoljni rastom popularnosti HSP AS na svim organizacijskim razinama, od one državne pa do lokalne. To je najbolje vidljivo upravo u tome kako u HSP AS na području Vukovarsko-srijemske županije iz dana u dan dolazi sve veći broj mladih i visokoobrazovanih, poljoprivrednika i poduzetnika, nezaposlenih i umirovljenika te hrvatskih branitelja što pokazuje kako je stranka na pravom putu. HSP AS je ostavio otvorena vrata svim pravašima koji su u bližoj, ali i onoj nešto daljoj povijesti ostali zavedeni, a upravo takav stav je rezultiralo i ponovnim osnivanjem Podružnice u Tompojevcima te završnim pripremama za jednak proces u herojskom Nuštru'' – istaknuo je Žagar.

 

Nenad Matić: Pozivam premijera da dođe u Slavoniju i vidi kako danas živi slavonski seljak

VINKOVCI-Na predstojećim izborima za novo vodstvo Hrvatske seljačke stranke (HSS), vukovarsko-srijemska organizacija podržat će kandidaturu Nenada Matića za predsjednika stranke.Cilj nam je da Nenad Matić  bude novi predsjednik HSS-a ali i da se HSS vrati na pozicije na kojima je bio, da ponovno postane temeljna, stožerna stranka centra u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Zdravko Kelić, predsjednik HSS-a Vukovarsko-srijemske županije na održanoj konferenciji za medije u Vinkovcima.

 -Hrvatska seljačka stranka  se mora vratiti na hrvatsko selo i među narod. Moramo postati ono što smo oduvijek bili, vezivno tkivo između lijevih i desnih i centra. Zaštita okoliša i prava potrošača te briga za mlade i obitelj bit će temelj političkog programa novog HSS-a.Protiv smo licitiranja za 7.500 kuna ili 8.000 kuna za svako novorođeno dijete, nego smo za ozbiljnu tematsku sjednicu Vlade, gdje će raspravljati zašto mlade obitelji odlaze iz Hrvatske, zašto su nam slavonska sela pusta i kako to spriječiti.Pozivam premijera Tihomira Oreškovića da dođe u Slavoniju i vidi kako danas živi slavonski seljak.Nedopustivo je da se etikete ''mlijeko hrvatskih farmi'' stavljaju na mlijeko koje se uvozi iz drugih država. Ako uvozite mlijeko onda ćemo s njega skinuti etiketu domaćeg mlijeka, obavijestiti hrvatsko javnost da je to uvezeno mlijeko i onda će potrošači znati što kupuju.Možemo se pomiriti sa činjenicom da moramo uvoziti banane, ali ne možemo vjerovati da mlijeko ne možemo proizvesti u Hrvatskoj, istaknuo je Matić.

Osim toga na konferenciji za medije Matić je istaknuo da je Stjepan Radić živ ne bi bilo niti Živog zida, niti Oraha jer bi on bio taj koji bi bio na barikadama protiv banaka koje su 2014. godine ostvarile ekstra dobit, dok je cijela Hrvatska bila u recesiji i krizi, te je najavio kako će, ako postane predsjednik HSS-a, potpredsjednici stranke biti iz Slavonije i Dalmacije.

 

HSP AS Vinkovci prisjetila se stradanja trojice pripadnika HOS-a

VINKOVCI-Prije 24 godine, pod nikad razjašnjenim okolnostima, trojica bojovnika Hrvatskih oružanih snaga u središtu Vinkovaca izgubila su svoje živote.

U smiraju ratnih zbivanja, tog 01.03.1992. u prostorijama tzv. Omladinskog doma gdje se nalazilo zapovjedništvo vinkovačkog HOS-a, došlo je do snažne eksplozije gdje su trojica bojovnika smrtno stradala dok je osam njihovih suboraca bilo ranjeno. U tom tragičnom događaju svoje živote izgubili su Vlado Knežević iz Podravske Slatine, Drago Rušanac iz Rovinja te Ivica Bošnjak iz Babine Grede.

Tim povodom, izaslanstvo vinkovačke Podružnice HSP AS dana 01.03.2016. na mjestu stradanja zapalilo je svijeću i u tihoj molitvi odalo počast vitezovima hrvatske slobode. Ovim činom Podružnica Vinkovci želi otrgnuti iz zaborava događaj koji je tada uzdrmao vinkovačku javnost s obzirom kako je već u to vrijeme nastupilo gotovo trogodišnje razdoblje primirja na širem vinkovačkom području koje je potrajalo sve do Bljeska i Oluje. 

Nemjerljivu tugu i bol koju je taj događaj nanio obiteljima bojovnika HOS-a nitko ne može ublažiti, ali održavanjem sjećanja na žrtvu koju su ovi mladići prinijeli za hrvatsku slobodu možemo učiniti da njihova imena ostanu trajno upisana u slavnoj prošlosti obrane Vinkovaca i Hrvatske.