Najave

Politika

Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije dao potporu i osudio napade na Gabrijelu Žalac

VINKOVCI-Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije oglasio se priopćenjem u kojem daje potpunu podršku ministrici Gabrijeli Žalac koju se  proziva kao članicu Vlade Republike Hrvatske i Predsjedništva Hrvatske demokratske  zajednice.

-''Poznavajući njenu predanosti poslu i korektnosti, osuđujemo bilo kakve insinuacije koje narušavaju njenu ulogu u vođenju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i angažmanu za boljitak Republike Hrvatske, stoji u priopćenju kojeg potpisuje, Dražen Milinković, predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije

 

 

Mirna Krajina-Andričević i dalje će voditi HNS Vinkovci

VINKOVCI- Na održanoj redovitoj izbornoj skupštini podružnice HNS-a Vinkovci,  u naredne četiri godine podružnicu HNS-a Vinkovci vodit će Mirna Krajina-Andričević te dosadašnji potpredsjednici Tomislav Stepić i Damir Čalić. 

-U proteklom sazivu, Predsjedništvo HNS-a Vinkovci održalo je 35 sjednica. Iako su nam zbog ne sudjelovanja u gradskom vijeću mogućnosti djelovanja bile sužene, iskompenzirali smo to izravnom komunikacijom s građanima na terenu te polučili odlične rezultate na izborima za Vijeća mjesnih odbora 2015.g. te ponovljenim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. na kojima mi je preferencijalno potporu kao HNS-ovoj kandidatkinji na 13. mjestu koalicijske liste iskazalo 738 Vinkovčana te 1522 birača u županiji', istaknula je Krajina-Andričević.

 

Tomislavu Miličeviću četverogodišnji mandat predsjednika HSP AS Vinkovci

VINKOVCI-Podružnica HSP AS Vinkovci odlučila je osnažiti svoje redove te je s tim ciljem održan reizbor Podružnice koja je održana  u Gradskoj vijećnici grada Vinkovaca. 

 Za predsjednika Podružnice HSP AS Vinkovci ponovno je izabran gradski vijećnik Tomislav Miličević, a Tvrtko Duić i Goran Sabadoš izabrani su za dopredsjednike. Za tajnika je izabran Miroslav Marić, a za rizničara Goran Žagar. 

Nakon obraćanja novoizabranog predsjednika završni govor održao je predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec.: 

-''Ponosan sam na izborne rezultate obiju lista kojima sam bio na čelu, posebice radi činjenice da smo mi jedina neparlamentarna stranka koja je osvojila vijećničke mandate u Gradskom vijeću grada Vinkovaca i u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije'', podsjetio je Hrvoje Niče.

Pozivu domaćina odazvali su se predstavnici HOS-a Vinkovci, a u njihovo ime pozdravni govor održao je predsjednik HOS-a Vinkovci Đuro Šafer. Zbor su pozdravili kao gosti predsjednik Podružnice Nuštar Dražen Kalaica, članovi Predsjedništva stranke Mirko Jurišić iz Nijemaca i Tomislav Džanak iz Vukovara te glavni tajnik stranke Pero Ćorić. 

 

Borislavu Manojloviću novi četverogodišnji mandat predsjednika GO HSU Vinkovci

VINKOVCI-Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika održao je svoju izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

U proteklom četverogodišnjem razdoblju Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Vinkovci aktivno je sudjelovala  u svim političkim aktivnostima u gradu Vinkovcima zalažući se za boljitak starijih osoba. Poslije lokalnih izbora za Grad Vinkovce nastavili s radom sa koalicijskim partnerom Hrvatskom demokratskom zajednicom na realizaciji programskih točaka iz koalicijskog sporazuma od kojih su dvije pred samom realizacijom a to su dodjela Božićnica u naredne četiri godine za najugroženije umirovljenike te formiranje Odbora za umirovljenike i starije osobe. Na kraju bih želio naglasiti da u zadnjih 20 godina nikad manja koalicija nije osvojila natpolovičnih 13 mandata što čini večinu u Gradskom vijeću, rekao je Borislav Manojlović, predsjednik stranke

Za predsjednika je ponovo u četverogodišnjem mandatu izabran Borislav Manojlović, potpredsjednici su: Marinko Lukenda i Branimir Bičanić, dok Gradski odbor čine : Mirko Kordiš, Ivan Cvitković, Damir Kuveždić, Miroslav Kobak,Martin Jurić,Ante Petrina,Eva Petković, Jozo Perišić, Ivica Gunjača, Šimun Dežić, Snježana Matić, Goran Pavelić. Predsjednik i potpredsjednik su  po funkciji članovi Gradskog odbora. 

U Nadzorni odbor su ušli: Dragutin Cvenić,Stjepan Marić,Franjo Kataj,Nevenka Šebalj,Stjepan Koščak.

 

HSP AS: ''Dan državnosti i Oltar domovine moraju imati značaj iz slavnih 90-tih ! ''

ZAGREB-Izaslanstvo HSP AS, koje je predvodio predsjednik stranke Hrvoje Niče povodom Dana državnosti RH na Oltaru domovine položilo je vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i preminule tijekom povijesti koji su živjeli i borili se za ideju hrvatske nezavisnosti. 

Stav HSP AS kako se Dan državnosti RH treba slaviti 30. svibnja kako je to i bilo u godinama kada je stvarana hrvatska država i kada se slavila sloboda hrvatskog naroda od srpske hegemonije pod okriljem jugoslavenske ideologije.

-Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Medvedgradu želimo skrenuti pozornost i na još jedan čin degradiranja nacionalnih vrijednosti koji je započeo u vrijeme Mesića i Račana, a koji su bez previše promišljanja preuzele sve Vlade RH do današnje. Spomenik Oltar domovine jedan je od pokazatelja državničkog promišljanja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je prema uzoru na zemlje duge državničke tradicije ovo područje Medvednice zamislio kao mjesto na kojemu će svi moći odati poštovanje hrvatskoj državi. U procesu iživljavanja nad svim nacionalnim simbolima nazvanim „detuđmanizacija“ uz izmjenu datuma obilježavanja Dana državnosti smišljeno se odustalo i od ideje Oltara domovine,  a nastavilo se s kriminalizacijom Domovinskog rata i simbola i pozdrava pod kojima su ginuli hrvatski vitezovi stvarajući suverenu, samostalnu i nezavisnu RH., istaknuo je Hrvoje Niče, predsjednik HSP AS

HSP AS ovim putem naglašava kako nikada neće pristati na uvođenje novih vrijednosti koje pod utjecajem neoliberalnih i lijevih opcija treba zamijeniti simbole, obilježja i tradiciju koji su očuvali hrvatski narod kroz stoljeća!

 

Plenković: ''HDZ je odgovorna stranka koja brine o Slavoniji i vjerujem u pobjedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji''

VINKOVCI-U prepunoj dvorani 'Barun Trenk '' u Vinkovcima održan je završni skup HDZ-a za Vukovarsko-srijemsku županiju , HDZ očekuje, kako se moglo čuti, u drugom krugu lokalnih izbora još jednu pobjedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

HDZ je ostvario izvrstan rezultat u prvom krugu izbora i očekujem da se to potvrdi i ovdje izborom župana i dvoje novih gradonačelnika uz postojeća tri koja smo već potvrdili kao i načelnike u 50 posto općina u ovoj županiji", poručio je Plenković rekavši kako je HDZ odgovorna stranka koja brine o Slavoniji.

U novim razvojnim projektima u toj regiji, najavio je, Vlada će staviti naglasak na razvoj poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, ruralni razvoj, bolju prometnu povezanost te demografsku obnovu.

Kandidat HDZ-a za vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić poručio je kako ima tim koji je spreman usmjeriti Vinkovce prema novom gospodarskom uzletu, a dio toga tima su, kako je naveo, i premijer Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, inače Vinkovčanka, Gabrijela Žalac koja je također bila nazočna skupu. Kazao je i kako očekuje snažnu pobjedu u drugom krugu izbora te će "pobrati" toliki postotak glasova koji će pokazati kako HDZ u Vinkovcima ima najbolji tim ljudi.

 

 

HSP AS pozvao birače da u drugom krugu glasaju po savjesti i programu

VINKOVCI-U prostorijama HSP ''Ante Starčević'' u Vinkovcima održana je konferencija za medije kao osvrt na protekle lokalne izbore.

-U ime HSP AS želim se zahvaliti svim biračima koji su prepoznali vrijednosti za koje smo se zalagali na razini gradova, općina i županije gdje smo izašli samostalno ili smo bili nositelji lista. Ovi izbori za HSP AS na području Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca bili su specifični jer smo do sada uvijek bili na vlasti, a nikada nismo izlazili samostalno. Nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima i za stranku, kao i za mene kao predsjednika stranke bilo je potrebno napokon provjeriti stvarnu snagu HSP AS kako bi znali definirati smjer djelovanja u budućnosti. Možemo biti itekako zadovoljni rezultatima pogotovo jer se nismo skrivali niti iza jedne velike stranke ili pojedinca, rekao je Hrvoje Niče mag.oec, predsjednik stranke i nositelj samostalne liste HSP AS za Gradsko vijeće grada Vinkovaca i samostalne liste HSP AS  za Županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemsku-

Na konferenciji za medije bilo je govora i oko drugog kruga za lokalne izbore, a Hrvoje Niče je između ostalog rekao:

-''Pred nama je drugi krug lokalnih izbora te pozivam sve naše glasače da za deset dana ispune svoju građansku dužnost te izađu na izbore. Smatram naše glasače inteligentnima i pravim domoljubima kojima nitko ne treba sugerirati i docirati koji kandidat za gradonačelnika Vinkovaca je bolji. Dovoljno je da se usporede naš program s programima preostale dvojice kandidata, ali i iskustva tih kandidata te da naši birači na osnovu toga procjene koji od njih ima veću šansu i podlogu doprinijeti novom iskoraku Vinkovaca kojeg svi priželjkujemo, rekao je Niče.

Uz predsjednika stranke istoj su nazočili dopredsjednik Podružnice Vinkovci Tvrtko Dujić, predsjednik Podružnice Vinkovci Tomislav Miličević, dopredsjednik ŽV HSP AS VSŽ Mirko Jurišić, predsjednik ŽV  HSP AS VSŽ Antun Žagar  i glavni tajnik stranke Pero Ćorić.