Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Politika

Marijan Pavliček:'' Dvojezičnih ploča u Vukovaru neće biti ''

VUKOVAR-Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček oglasio se priopćenjem u kojem reagiraju na izjavu predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) te predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca povodom 22. obljetnice Erdutskog sporazuma, u kojoj među ostalim spominje i ponovnu mogućnost postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru i drugim mjestima, te da će o istima razgovarati s predstavnicima gradske, županijske i državne vlasti.

''Očigledno gosp. Pupovac zaboravlja upravo na čl. 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina,  koji među ostalim ističe da se  prava nacionalnih manjina iz gore navedenog zakona moraju primjenjivati sa svrhom poštivanja ne samo nacionalnih manjina već i hrvatskog naroda, te razvijanja razumijevanja, dijaloga i snošljivosti među njima. S obzirom da se u  gradu Vukovaru još uvijek vodi gotovo 300 osoba nestalima, s obzirom da gotovo nema ulice na području grada u kojoj netko nije izgubio život prilikom obrane Vukovara, stava smo, kao dio izvršne vlasti u gradu Vukovaru,  da sukladno spomenutom članku, dvojezičnih ploča na području Grada Heroja sigurno neće i ne može biti“, stoji u priopćenju.

Dalje navodi da kako se nalazimo uoči samog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da u HKS-u smatraju da su ovakve izjave neprimjerene i sramotne jer se upravo ovakvim provokativnim tvrdnjama želi nadodati sol na ranu svim hrvatskim braniteljima, svim obiteljima poginulih i nestalih branitelja i civila grada Vukovara.

„Za razliku od Pupovca, izvršna i zakonodavna vlast u Gradu Vukovaru brine o općem dobru svih građana grad Vukovara, uključujući i pripadnike srpske nacionalne manjine, te brojnim mjerama kroz gradski proračun nastoji oživjeti ratom opustošeno gospodarstvo grada, što nam je i konačni cilj. Žalosno je, što još uvijek postoje političari koji se bave prvenstveno politikantstvom, kako bi dodatno unijeli razdor, te doprinijeli daljnjem urušavanu odnosa većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru“, zaključuje se u priopćenju HKS-a.

 

 

Nenadu Bučku novi mandat predsjednika županijske organizacija HNS-a Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-U velikoj Gradskoj vijećnici u Vinkovcima održana je izborna Skupština županijske organizacija HNS-a Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarcu Nenadu Bučku ukazano je povjerenje i iduće četiri godine voditi. Potvrdili su to jednoglasnom odlukom u tajnom glasanju delegati Skupštine županijske organizacije izabravši za potpredsjednike Josipa Babića iz Rokovaca i Mirnu Krajinu-Andričević, predsjednicu HNS-a Vinkovci.

-''Vjerujem da ću ustrajati u ovome što radim, nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti graditi HNS, a želim vjerovati da će i HNS donijeti državi pravi smjer i diskurs te kroz kurikularnu reformu napraviti značajni pomak u našem društvu. Želimo ponovno pokazati da smo stranka konkretnih projekata. Hrabrost pomiče granice i to smo dokazali,  rekao je Nenad Bučko županijski predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a. 

 

Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije dao potporu i osudio napade na Gabrijelu Žalac

VINKOVCI-Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije oglasio se priopćenjem u kojem daje potpunu podršku ministrici Gabrijeli Žalac koju se  proziva kao članicu Vlade Republike Hrvatske i Predsjedništva Hrvatske demokratske  zajednice.

-''Poznavajući njenu predanosti poslu i korektnosti, osuđujemo bilo kakve insinuacije koje narušavaju njenu ulogu u vođenju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i angažmanu za boljitak Republike Hrvatske, stoji u priopćenju kojeg potpisuje, Dražen Milinković, predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije

 

Mirna Krajina-Andričević i dalje će voditi HNS Vinkovci

VINKOVCI- Na održanoj redovitoj izbornoj skupštini podružnice HNS-a Vinkovci,  u naredne četiri godine podružnicu HNS-a Vinkovci vodit će Mirna Krajina-Andričević te dosadašnji potpredsjednici Tomislav Stepić i Damir Čalić. 

-U proteklom sazivu, Predsjedništvo HNS-a Vinkovci održalo je 35 sjednica. Iako su nam zbog ne sudjelovanja u gradskom vijeću mogućnosti djelovanja bile sužene, iskompenzirali smo to izravnom komunikacijom s građanima na terenu te polučili odlične rezultate na izborima za Vijeća mjesnih odbora 2015.g. te ponovljenim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. na kojima mi je preferencijalno potporu kao HNS-ovoj kandidatkinji na 13. mjestu koalicijske liste iskazalo 738 Vinkovčana te 1522 birača u županiji', istaknula je Krajina-Andričević.

 

Tomislavu Miličeviću četverogodišnji mandat predsjednika HSP AS Vinkovci

VINKOVCI-Podružnica HSP AS Vinkovci odlučila je osnažiti svoje redove te je s tim ciljem održan reizbor Podružnice koja je održana  u Gradskoj vijećnici grada Vinkovaca. 

 Za predsjednika Podružnice HSP AS Vinkovci ponovno je izabran gradski vijećnik Tomislav Miličević, a Tvrtko Duić i Goran Sabadoš izabrani su za dopredsjednike. Za tajnika je izabran Miroslav Marić, a za rizničara Goran Žagar. 

Nakon obraćanja novoizabranog predsjednika završni govor održao je predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec.: 

-''Ponosan sam na izborne rezultate obiju lista kojima sam bio na čelu, posebice radi činjenice da smo mi jedina neparlamentarna stranka koja je osvojila vijećničke mandate u Gradskom vijeću grada Vinkovaca i u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije'', podsjetio je Hrvoje Niče.

Pozivu domaćina odazvali su se predstavnici HOS-a Vinkovci, a u njihovo ime pozdravni govor održao je predsjednik HOS-a Vinkovci Đuro Šafer. Zbor su pozdravili kao gosti predsjednik Podružnice Nuštar Dražen Kalaica, članovi Predsjedništva stranke Mirko Jurišić iz Nijemaca i Tomislav Džanak iz Vukovara te glavni tajnik stranke Pero Ćorić. 

 

Borislavu Manojloviću novi četverogodišnji mandat predsjednika GO HSU Vinkovci

VINKOVCI-Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika održao je svoju izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

U proteklom četverogodišnjem razdoblju Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Vinkovci aktivno je sudjelovala  u svim političkim aktivnostima u gradu Vinkovcima zalažući se za boljitak starijih osoba. Poslije lokalnih izbora za Grad Vinkovce nastavili s radom sa koalicijskim partnerom Hrvatskom demokratskom zajednicom na realizaciji programskih točaka iz koalicijskog sporazuma od kojih su dvije pred samom realizacijom a to su dodjela Božićnica u naredne četiri godine za najugroženije umirovljenike te formiranje Odbora za umirovljenike i starije osobe. Na kraju bih želio naglasiti da u zadnjih 20 godina nikad manja koalicija nije osvojila natpolovičnih 13 mandata što čini večinu u Gradskom vijeću, rekao je Borislav Manojlović, predsjednik stranke

Za predsjednika je ponovo u četverogodišnjem mandatu izabran Borislav Manojlović, potpredsjednici su: Marinko Lukenda i Branimir Bičanić, dok Gradski odbor čine : Mirko Kordiš, Ivan Cvitković, Damir Kuveždić, Miroslav Kobak,Martin Jurić,Ante Petrina,Eva Petković, Jozo Perišić, Ivica Gunjača, Šimun Dežić, Snježana Matić, Goran Pavelić. Predsjednik i potpredsjednik su  po funkciji članovi Gradskog odbora. 

U Nadzorni odbor su ušli: Dragutin Cvenić,Stjepan Marić,Franjo Kataj,Nevenka Šebalj,Stjepan Koščak.

 

HSP AS: ''Dan državnosti i Oltar domovine moraju imati značaj iz slavnih 90-tih ! ''

ZAGREB-Izaslanstvo HSP AS, koje je predvodio predsjednik stranke Hrvoje Niče povodom Dana državnosti RH na Oltaru domovine položilo je vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i preminule tijekom povijesti koji su živjeli i borili se za ideju hrvatske nezavisnosti. 

Stav HSP AS kako se Dan državnosti RH treba slaviti 30. svibnja kako je to i bilo u godinama kada je stvarana hrvatska država i kada se slavila sloboda hrvatskog naroda od srpske hegemonije pod okriljem jugoslavenske ideologije.

-Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Medvedgradu želimo skrenuti pozornost i na još jedan čin degradiranja nacionalnih vrijednosti koji je započeo u vrijeme Mesića i Račana, a koji su bez previše promišljanja preuzele sve Vlade RH do današnje. Spomenik Oltar domovine jedan je od pokazatelja državničkog promišljanja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je prema uzoru na zemlje duge državničke tradicije ovo područje Medvednice zamislio kao mjesto na kojemu će svi moći odati poštovanje hrvatskoj državi. U procesu iživljavanja nad svim nacionalnim simbolima nazvanim „detuđmanizacija“ uz izmjenu datuma obilježavanja Dana državnosti smišljeno se odustalo i od ideje Oltara domovine,  a nastavilo se s kriminalizacijom Domovinskog rata i simbola i pozdrava pod kojima su ginuli hrvatski vitezovi stvarajući suverenu, samostalnu i nezavisnu RH., istaknuo je Hrvoje Niče, predsjednik HSP AS

HSP AS ovim putem naglašava kako nikada neće pristati na uvođenje novih vrijednosti koje pod utjecajem neoliberalnih i lijevih opcija treba zamijeniti simbole, obilježja i tradiciju koji su očuvali hrvatski narod kroz stoljeća!