Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VUKOVAR-Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. 

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 9. prosinca 2019. u Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. Događaj su pozdravnim govorima otvorili gđa. Ivana Mujkić - zamjenica gradonačelnika Vukovara, gđa. Zrinka Čobanković – pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije kao i državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije - g. Velimir Žunac. Po završetku pozdravnih govora voditeljica odjela za društvene djelatnosti VURA - Jelena Milić održala je uvodno predavanje „EU projekti na području grada Vukovara“ nakon čega je uslijedila panel diskusija „Razvoj Vukovara kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Zrinka Lončar - voditeljica odjela za pripremu programa i projekata Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Albert Varga - voditelj LAG Srijem, Mirela Hutinec - ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, Danijela Mijolović iz tvrtke Mistral d.o.o. te Vedrana Žilić - direktorica VURA-e.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je „Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“. Uslijedilo je predavanja Ivice Sabe iz HAMAG-BICRO-a na temu ESIF zajmova i jamstava. Prije završetka konferencijskog dijela programa je Kristina Androlić iz tvrtke Androlić j.d.o.o. održala radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak projektne prijave za male i srednje poduzetnike“ na kojoj je predstavila aktualne mogućnosti financiranja ruralnog razvoja, jednako kao malog i srednjeg poduzetništva te upoznala posjetitelje s  procesom prijava na natječaje. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove. 

Pri kraju edukativnog dana, pod stručnim vodstvom Marijane Grubišić – pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara, sudionici su imali priliku obići projektnu lokaciju Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, 85 posto sufinanciranu sredstvima Europske unije, kojoj je cilj povećati konkurentnost sektora malog i srednjeg poduzetništva na području grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, primjenom novih tehnologija i komercijalizacijom inovacija i time utjecati na kreiranje održivih radnih mjesta.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu 

 

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

    info@danifondova.eu 

                                    fondovi@mrrfeu.hr 

                                    ili na tel. 01/63 26 008

 

Izvor foto: Dubravka Petric/Pixell

VINKOVCI-Na velikom adventskom vijencu, koji je ove godine postavljen oko spomenika Svetog Trojstva u Vinkovcima, upaljena je prva adventska svijeća ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Uz prigodna čitanja i poruke prvu adventsku svijeću upalili su župljani Župe sv. Vinka Pallottija koji su u park iz svoje župe došli u procesiji prošavši kroz grad uz molitvu i pjesmu,a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Ana Vidaković.

“Izuzetno mi je drago što su na ovaj način povezani crkva, odnosno crkvene župe i ovo gradsko događanje, odnosno Advent u Vinkovcima. Dobro je da je crkava izašla van, jer i cilj je da Advent ostane ono što jest, vjersko događanje koje je obojeno i onim svjetovnim sadržajima. No, nikako ne smijemo ispustiti iz vida da je Advent zapravo priprema za Božić”, rekao je pater Ilija Sudar, župnik Župe sv. Vinka Pallottija.

Paljenju prve adventske svijeće nazočio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je ovom prigodom između ostalog rekao:

“Ovo vrijeme moramo iskoristiti da se na lijep način pripremimo za Božić koji moramo dočekati spremni, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima. Moramo se pripremiti i za slijedeću godinu, u kojoj se svi nadamo napretku, a koji možemo postići samo ako se za istu dobro pripremimo i dočekamo je otvorena srca. Pozivam stoga sve da izdvoje vrijeme za sebe i svoje najbliže i uživaju u Adventu”, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

 

STARI JANKOVCI-Općina Stari Jankovci organizirala je završnu konferenciju projekta competenceNET (Poboljšanje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža), na kojoj su predstavljeni rezultati projekta te tri centra za razvoj poslovnih kompetencija koja su uspostavljena kao potpora za malo i srednje poduzetništvo u Starim Jankovcima (Hrvatska), Žepču (BiH) i Podgorici (Crna Gora). 

Anita Jakovljević, voditeljica projekta s hrvatske strane, istaknula je da je ideja projekta bila unaprijediti poslovne kompetencije nezaposlenih mladih osoba, unaprijediti znanje i vještine mikro, malih i srednjih poduzeća o uvođenju novih tehnologija i inovativnih rješenja u poslovanje te razvoj modela prekograničnog partnerstva javnog, privatnog i istraživačkog sektora. Općina Stari Jankovci, dobila je, između ostalog, uspostavu Centra kompetencija, ustanovu u kojoj će se moći razvijati poslovne kompetencije i gdje će biti pružena podrška malim i srednjim poduzetnicima. U ovom slučaju, to su prvenstveno gospodarstvenici i poljoprivrednici.

„Provedena je obuka Otvaranje i upravljanje startup poduzećem i kroz nju smo educirali 16 polaznika. Oni su naučili prve korake koji su im potrebni u osnivanju početničkog poduzeća, na što sve trebaju paziti, imali su priliku samostalno izraditi svoj poslovni plan i kroz studije slučaja vidjeti kako to funkcionira. Osim obnove zgrade sadašnjeg Centra kompetencija, nabavljeni su laptopi, pametne ploče, projektor, platno i kamera“, pojasnila je voditeljica Jakovljević.

Jugoslav Sarajlić, menadžer projekta competenceNET, koji u svojstvu vodećeg partnera provodi Razvojna agencija Žepče, između ostalog je rekao:

- Svi su partneri realizirali sve planirane aktivnosti, čak u većoj mjeri nego što je planirano. U Žepču smo otvorili prvi Centar poslovnih kompetencija u kompletnoj Bosni i Hercegovini, što je velik pomak u razvoju kompetencija radnika i u pomoći poduzećima da nađu svoje mjesto na tržištu.

Partner u projektu bila je Unija poslodavaca Crne Gore, a Slobodan Milatović, projekt-menadžer na projektu, kazao je i da je Unija poslodavaca Crne Gore realizirala velik broj projekata, a Centar kompetencija Podgorica otvorio vrata za druge poslovne asocijacije te su imali brojne obuke vezane uz razvoj biznisa.

Načelnik Općine Stari Jankovci, Dragan Sudarević, istaknuo je kako su 2013. godine detektirali problem oko okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta, te su ušli u ovaj projekt kako bi pomogli malim i srednjim poljoprivrednicima.

- Centar kompetencija u Starim Jankovcima kruna je našeg rada, gdje ćemo malim OPG-ovima omogućiti razvoj kompetencija i vještina koje imaju. Unutar projekta održali smo tri radionice, a još je ih je pet u planu - kazao je načelnik Sudarević.

Veliku korist od projekta imala je i Općina Tovarnik, a prema riječima načelnice Ruže Veselčić-Šijaković, dobivena je oprema u vrijednosti 465 tisuća kuna.

Kao glavni cilj projekta istaknuto je unaprjeđenje održivog ekonomskog razvoja u Zeničko-dobojskom kantonu (BiH), Vukovarsko-srijemskoj županiji (Hrvatska) i Podgorici (Crna Gora) primjenom inovativnih modela i jačanjem konkurentnosti lokalnih malih i srednjih poduzeća.

Projekt se financira iz sredstava INTERREG IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. programa. Vodeći partner bila je Razvojna agencija Žepče, a ostali su partneri bili Općina Stari Jankovci, Općina Tovarnik i Unija poslodavaca Crne Gore.

 

VUKOVAR-Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovarci, ali i cijela Hrvatska prisjetili su se 28. obljetnice sloma obrane Vukovar.

“Naša Vlada kontinuirano ulaže napore u razvoj grada Vukovara. Posebno mi je drago da Vlada predlaže da vukovarska bolnica postane memorijalna. Naša Vlada jako puno radi na pitanju pronalaska nestalih. Vodimo dijalog s drugim državama, međunarodnim organizacijama, i vjerujemo se da će oni dati rezultate. Dok se to pitanje ne riješi, državne institucije neće stati”, poručio je premijer Andrej Plenković.

Na pitanje hoće li Hrvatska blokirati Srbiju na ulazu u EU ako se ne riješi pitanje nestalih, premijer je rekao kako je je riječ o dugotrajnom procesu.

“Mi to pitanje rješavamo dugi niz godina, treba postojati politička volja i da se podaci koji postoje u Beogradu dostave, što se tiče pristupanja EU-a, to je dug proces”, poručio je premijer. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je kako se ratovi ne bi događali da nije bilo Miloševićeve politike. “Velikosrspka agresija je činjenica. Mi smo pobjednici u ratu i o tome moramo učiti mlade. Hrvatska nacija izborila je slobodu u ratu. Srbija će morati otvoriti arhive i pokazati sve što se događalo”, rekao je Jandroković.

Ulicama Vukovara do Memorijalnog groblja prošla je rijeka ljudi, gotovo njih 65.000.

 

VINKOVCI- U prostorijama Velike gradske vijećnice održana je prva Javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom unutar provedbe projekta ''Eko-edukacije'', čiji je nositelj Grad Vinkovci.

Projekt se provodi od mjeseca kolovoza prošle godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.089.256, 98 kuna.Iznos sufinanciranja je 809.001,18 kuna, a sredstva su dodijeljena od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Na održanoj Javnoj edukacijskoj tribini imali smo dva predavanja, ''Održivo gospodarenje otpadom”, koje je održao Ivica Cvrlje, direktor tvrtke Eko menadžment d.o.o., dok je drugo predavanje ”Odvajanje otpada iz kućanstva”, održao Ivan Bertić, voditelj Odjela za kvalitetu, sigurnost i zaštitu okoliša u tvrtci Nevkoš d.o.o.

-“Mogu reći da su građani u zadnje vrijeme sve više osviješteni kada je razvrstavanje i odlaganje otpada u pitanju. Određeni “nered” u gradu radi možda jedan posto neodgovornih pojedinaca, dok se svi ostali pridržavaju uputa i ekološki su osviješteni”, istaknuo je Ivan Bertić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je važnost ovog projekta za Grad Vinkovce, te je između ostalog rekao:

-Ovo su projekti koji su posebno važni, oni ne donose velike investicije, međutim oni utječu na naše građane.To su projekti koji donose da budemo kvalitetnije društvo.Moram naglasiti da je svijest građana o odvajanju otpada je dobra, jer vidimo da nam je grad sve ljepši i čistiji, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Projektne aktivnosti temeljene su na izraženim medijskim kampanjama i edukacijama koje se provode u 11 osnovnih škola i sedam vrtića na područja Grada Vinkovaca, te općina Jarmina i Nuštar. U sklopu projekta, nadograditi će se mobilna aplikacija City Hub, putem koje će građani moći prijaviti sve komunalne probleme i pratiti kalendar odvoza otpada.

 

OTOK-Svečanom sjednicom županijske Skupštine, koja je održana u Otoku,  Vukovarsko – srijemska županija obilježila je Dan županije, a uručene su nagrade i povelje.

Tako je posthumno Počast Županije dodijeljena Robertu Zadri, hrvatskom branitelju za iznimnu ljubav, hrabrost i doprinos u Domovinskom ratu. Nagrade za Životno djelo dodijeljene su Idrizu ef. Bešiću za izniman doprinos međuvjerskoj suradnji i društveno-političko djelovanje te Danijelu Rehaku za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obnovi grada Vukovara i istraživanje ratnih zločina.

 Županijske Nagrade dodijeljene su dr. sc. Vladimiru Karabaliću, Vladimiru Zlatariću, Anki Remenar i Branku Grebencu – Luisu. Županijske Povelje dodijeljene su tvrtkama Bjelin Otok d.o.o., Šiška d.o.o. i Multinorm d.o.o., Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Nogometnom klubu Borac iz Drenovaca, Športskom nogometnom klubu Sloga iz Račinovaca, Veterinarskoj stanici Županja te Hrvatskom radio Županja.

 Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar državne imovine Mario Banožić sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je uručio i tabularne isprave Osnovnoj školi Siniše Glavaševića i Domu učenika u Vukovaru te općinama Nuštar i Babina Greda.

 Ravnateljici Osnovne škole „Siniša Glavašević“ u Vukovaru Slavici Mikšić ministar Banožić uručio je tabularnu ispravu kojom škola stječe vlasništvo nad nekretninama odnosno školskom i sportskom dvoranom i igralištem, površine 10 734 kvadratna metra. Ministarstvo u vlasništvo prenosi i zgradu učeničkog doma površine 5 295 kvadratna metra.

 Ministar Banožić tabularnu ispravu uručio je ravnatelju Doma učenika „Vukovar“ Zlatku Hegedušu. Općine Nuštar i Babina Greda postat će vlasnici društvenih domova površine 1 326 i 341 kvadratni metar. Tabularne isprave ministar je uručio načelnicima Hrvoju Drinovcu i Josipu Krniću, 

 

JARMINA-Kod spomen-obilježja u Jarmini, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 28. obljetnica pokušaja proboja oko Vukovara i pogibije policijskih službenika specijalne policije PU varaždinske ''Roda”.

Pripadnici specijalne jedinice policije PU Varaždinske ''Roda'' krenuli su u izvršavanje svoje zadaće, pokušaja proboja obruča oko Vukovara na dan 9.11.1991. U jutarnjim je satima započeo napad na ulazu u selo Karadžićevo. U toj herojskoj borbi za obranu svoje zemlje, kao pripadnici Specijalne jedinice policije PU Varaždinske ''Roda'', život su izgubili Željko Pongrac, Branko Kos, Mladen Kasun, Zvonimir Kardoš, dok se Vlado Štampar vodi kao nestali. Ranjeno je 28 pripadnika ''Roda''. 

Stevo Culej, predsjednik Udruge Specijalne policije i ratni dozapovjednik ''Krpelja'' nešto više je rekao o akciji ''Vihor''.

-Predvečer smo saznali kao jedinica Specijalne policije, da se radi o proboju preko Karađićeva, nismo znali ni koja jedinica  vodi o tome glavnu riječ,nego smo se u bazi skupili nas 30-tak i s našim bovom smo krenuli prema Karađićevu. Putem smo primjećivali ranjene varaždince koji su naši mještani izvlačili.Ušli smo u selo s desne strane,  kod prve katnice vidjeli smo transporter naš jedan,  dalje se nije moglo zbog vatre. Naš bov nismo ni uvlačili, da ne gubimo ljudstvo i tehniku.Meni je samo čudno, da mi koji smo ovdje domicilni i koji poznajemo ovaj teren, da mi nismo pravovremeno bili uključeni u samu akciju i da mi nismo predvodili samu akciju.Vjerujemo da se takva stvar ne bi dogodila jer mi poznamo ovaj teren jako dobro, rekao je Stevo Culej.

 Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije, istaknuo je kako se ovaj dan nikada ne smije zaboraviti.

-Zadaća svih nas koji smo bili aktivni sudionici Domovinskog rata je stalno širiti istinu o ratu, pričati o tome našoj djeci, unucima i mladima kako bi i oni njegovali tradiciju i spomen na naše poginule pripadnike, rekao je Prša.

Prema riječima Andrije Draganića, načelnika Općine Jarmina, da današnji prije 28 godina  pokušala se skrenuti pažnja s Vukovara i odavde je krenuo napad na Karadžićevo kako bi se smanjio pritisak napada u Vukovaru. 

U svečanom programu podno spomen obilježja vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstvo obitelji poginulih policijskih službenika, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Zoran Marunček i predsjednik Udruge veterana V. gardijske brigade „Sokolovi“, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić,  izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova predvođeno savjetnikom potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr. Josipom Mihaljevićem, zamjenikom glavnog ravnatelja Željkom Prša, načelnicima Policijskih uprava varaždinske i međimurske i zamjenikom načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske te izaslanikom ministra hrvatskih branitelja Antom Blažević.

 

Počast poginulim kolegama odalo je i izaslanstvo Udruge specijalne policije „Roda“, izaslanstvo Općine Jarmina, Općine Vinica, Vukovarsko-srijemska županija te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

U župnoj crkvi Svetog Vendelina u Jarmini služena je sveta misa zadušnica za smrtno stradale  pripadnike SJP „Roda“. "

 

 

 

Zadnje Vijesti:
(09/12) Stipendije učenicima srednjih škola - ' VINKOVCI - Ugovore o dodjeli stipendija u velikoj gradskoj vijećnici srednjoškolcima svečano je uručio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. - Prvi put Grad Vinkovci daje učeničke stipendije. Drago nam je što imamo učenika koji to zaslužuju, koji pokazuju izvrsnost i tako zavrjeđuju da ih Grad ...
(09/12) Šokičić primio uspješnu glumicu Mateu Marušić - ' VINKOVCI-Glumica vinkovačkog kazališta ‘’Joza Ivakić’’ Matea Marušić dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina, za ulogu Laure Wingfield u predstavi ‘’Staklena menažerija’’ u kategoriji drame.  U povodu toga održan je prijam u gradskoj upravi, gdje ju je ...
(09/12) Tomo Petrinić odličnim utrkama isplivao tri zlata, dva srebra i broncu Varaždinu - '  VINKOVCI-Povodom Dana grada Varaždina i blagdana Sv. Nikole  u organizaciji PK Barok,  u subotu i nedjelju, 7.-8. prosinca, održao se  9. međunarodni plivački miting SVETI NIKOLA koji je okupio 304 natjecatelja iz najjajčih Hrvatskih klubova (Mladost , Medveščak, Dubrava, Zadar, KPK Korčula, ...
(09/12) Ana Marija Kovač isplivala tri srebrne i tri brončane medalje u Zagrebu - ' VINKOVCI-Dana 7. prosinca 2019. godine, na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava održao se 1. međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom „Dubrava open“. Na natjecanju je u 301 startu nastupilo 116 paraplivača/ica iz 22 kluba iz 8 država ...
(05/12) Postanite i Vi dio "Adventa iz davnina" u obližnjem Slavonskom Brodu - ' SLAVONSKI BROD- Postanite i Vi dio "Adventa iz davnina" u obližnjem Slavonskom Brodu, gradu u kojem je velika Ivana Brlić-Mažuranić napisala svoje najljepše pripovijetke.  U petak, 6. prosinca 2019., točno u 16,30 sati, iz Vinkovaca  polazi vlak prema Slavonskom Brodu. Poklon karte za ovaj vlak ...
(01/12) Jurica Dragun isplivao zlato i izborio A kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske - ' VINKOVCI-U Somboru je održan je 14. po redu FENIKS 2019, međunarodno natjecanje koje je okupilo 179 plivača iz 14 klubova (Srbija, BiH i Hrvatska). Natjecanje je bilo organizirano za kategorije svi uzrasta.  Vinkovački plivački klub pod vodstvom Zvonimira Pintera osvojili su 25 medalja (9 ...
(27/11) Duje Ramljak sedmi na državnom prvenstvu u gimnastici - ' VINKOVCI-Na 19. Završnici KUP-a Hrvatske u B programu i 16. Završnici u C programu, od 22. do 24. 11. 2019. u Nacionalnom gimnastičkom centru "Aton" u Nedelišću, Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci predstavljale su 4 gimnastičarke i 11 gimnastičara. Na svom petom državnom prvenstvu, Duje ...
(26/11) Dorian Vugrek osvojio sedam zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane medalje u Sisku - ' VINKOVCI-Proteklog vikenda 23. i 24. studenoga u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 4. Okupilo je preko 100 najboljih mlađih juniora, juniora i seniora iz 11 klubova (Sisak Janaf iz Siska, Olimp Zabok iz Zaboka, Osijek Žito iz Osijeka, Čakovečki plivački klub iz Čakovca, ...
(26/11) Paški sir postao 24. proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji - ' ZAGREB-Europska komisija je u ponedjeljak objavila da je "Paški sir" upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOI). Proces zaštite naziva „Paški sir“ započeo je u srpnju 2017. godine, kada je Udruga proizvođača Paškog sira otoka Paga, podnijela ...
(24/11) Nika Brdar trostruka pobjednica u apsolutnoj kategoriji na Regionalnom Prvenstvu Hrvatske - ' VINKOVCI-U Sisku održalo REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE U 25 M BAZENU - Seniorsko, mlađe seniorsko, juniorsko, mlađe juniorsko za REGIJU 4.  Sudjelovalo je 11 klubova Regije sa ukupno 109 plivača i plivačica. Trener Josip Gajčević poveo je 8 predstavnika Vinkovačkog plivačkog kluba koji su ...
Hide Main content block

Vijesti

Stipendije učenicima srednjih škola
VINKOVCI - Ugovore o dodjeli stipendija u velikoj gradskoj vijećnici srednjoškolcima svečano je uručio gradonačelnik Vinkovaca Ivan ... više....

Sport

Tomo Petrinić odličnim utrkama isplivao tri ...
  VINKOVCI-Povodom Dana grada Varaždina i blagdana Sv. Nikole  u organizaciji PK Barok,  u subotu i nedjelju, 7.-8. prosinca, održao ... više...

Crna Kronika

Tijelo 46-godišnjakinje pronađeno u septičkoj ...
PETROVCI- Nestala 46-godišnjakinja  A.B. iz Petrovaca, za kojom PU vukovarsko-srijemska intenzivno traga od srpnja ove godine, ... više...

Politika

Ivan Bebek predsjednik HSU Tovarnik
VINKOVCI-U subotu 26.listopada 2019.g. održana je Osnivačka skupština Općinske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) ... više...