Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U maloj Gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić  s predsjednikom Uprave Pevec d.d. Juricom Lovrinčevićem potpisao je Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta i građevina u Vinkovcima u vrijednosti 2 milijuna kuna.

Državno zemljište (ulica H.D.Genschera, zk.č.br5955/2), ukupne površine oko 20000m², na kojem će se prostirat prodajni prostor na površini od gotovo 5000m². 

„Izrazito mi je zadovoljstvo što godinu započinjemo ovim velikim i važnim projektom kojim će, osim širenja prodajnih centara i time dostupnosti proizvoda još većem broju kupaca, Vinkovčanima biti osigurano pedesetak radnih mjesta sa sigurnim primanjima.

Zahvaljujući ulaganju tvrtke Pevec od 40 milijuna kuna važnu ulogu ima i prodaja baš ovog državnog zemljišta koje će na samom ulasku u naše Vinkovce dati drugačiji dojam o gradu. 

Ovo je jedna od značajnijih investicija u posljednjih nekoliko godina i prilika za nova zapošljavanja, ali i ostanak u gradu na Bosutu.

Zahvala i ministru Mariću i Ministarstvu državne imovine što rade za dobrobit i razvoj županija i jedinica lokalne samouprave“ gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

 

„Danas sam zadovoljan jer potpisani ugovor predstavlja ozbiljan korak u realizaciji važnih projekata. Aktiviranje napuštene i opustošene imovine donijet će korist i novo zapošljavanje gradu Vinkovcima i njegovim stanovnicima, a obnova i novo poslovanje osnažiti gospodarstvo ovoga područja“, kazao je ministar Marić.

Predsjednik Uprave Jurica Lovrinović zahvalio je ministru Mariću i njegovim suradnicima na suradnji i transparentnom natječaju te dodao: “Veliko mi je zadovoljstvo najaviti ovako veliki projekt i ulaganje u našu lijepu Slavoniju. Osim što će Pevecov prodajni centar u Vinkovcima nuditi širok asortiman kupcima, Vinkovčanima će biti osigurano 50 novih radnih mjesta sa sigurnim primanjima čime želimo potaknuti ostanak u Lijepoj Našoj.“

Navedena nekretnina bila je predmet javnog natječaja Ministarstva državne imovine, a ponuda tvrtke Pevec d.d. bila je najpovoljnija.

 

VINKOVCI-U organizaciji Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog pčelarskog saveza, a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Županijske komore Vukovar , te uz potporu Udruge pčelara "Nektar" iz Vinkovaca, zapćeli su 16. Pčelarski dani. Manifestacija se održava 15. i 16. ožujka u dvorani Barun Trenk.

Međunarodni je to pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda koji uključuje znanstveno-stručni skup. Očekuje se da će sajam posjetiti velik broj izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja te nekoliko tisuća posjetitelja. Na sajmu će biti organizirani pčelarski razgovori, a poseban program pripremaju za škole i vrtiće.

-“Već šesnaestu godinu pčelari koji kreću u svoju sezonu imaju priliku obaviti tu zadnju kupnju ovdje u Vinkovcima, ali i razmijeniti iskustva te dobiti i neka nova saznanja o pčelarstvu. To je nešto što obogaćuje ponudu samoga grada, ali i doprinosi u gospodarskom smislu jer znamo da u našem kraju imamo vrsnih pčelara i vrlo kvalitetan med i ovo je nabolji način da to sve isprezentiramo i Hrvatskoj i svijetu“, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik 

Kao i prošle godine imali smo  Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka priređen za učenike trećih razreda OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci, a djeca su mogla kušati med, jesti palačinke, pecivo, te piti mlijeko.

Prigodnim riječima 16. Pčelarske dane otvorio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji je ovom prigodom rekao:

 -Ono što znamo to je da su naši pčelari vrijedni i da dobro rade, a mi smo tu da im pomognemo u infrastrukturi, u korištenju EU fondova s ciljem poboljšanja njihove proizvodnje. Cilj nam je i ujednačavanje proizvoda te kroz Klaster pčelara i naš Agro klaster pomoći obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima od proizvodnje do plasmana robe'', rekao je Galić.

Zahvalnice su dobili: OŠ Ivana Mažuranića, Ankica Saračević, Vesna Grgurić , Mateja Pandža, Silvija Mateljan, Ivana Vučić. Glazbena škola Josipa Runjanina, Županija Vukovarsko srijemska, Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Vukovar, Grad Vinkovci, Dječji vrtići Vinkovci, Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, Savez pčelara Tuzlanskog kantona Tuzla, Županijski savez pčelara Osječko - baranjske županije,Stipo Rimac, dok su priznanja dobili: Sime Maričić, Milorad Gaković, Adam Knežević, Jure Mikulić i Mihajlo Holovka

 

VINKOVCI-Predstojećeg vikenda u Vinkovcima će se održati Pčelarski dani u sklopu kojih će se održati i Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda te stručno-edukativni skup uz sudjelovanje 50-ak izlagača i predavača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske – najavljeno je na konferenciji za novinare Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

KRATKI VODIČ NA 16. PČELARSKIM DANIMA

Petak, 15. ožujka 2019. god.

09,00 - 17,00 Izložbeno-prodajni sajam

09,00 Prigodan program za posjetitelje mlađih uzrasta 

09,30 «Medni doručak»

11,00 Svečano otvorenje 16. PČELARSKIH DANA

13,00 Tribina «Agro-klaster VSŽ i mogućnosti trženja pčelinjih proizvoda»

Subota, 16. ožujka 2019. god.

09,00 - 16,00 Izložbeno-prodajni sajam

Stručno edukativna predavanja u prikladnoj dvorani sajamskog prostora, na temu izbjegavanje grešaka pčelara u svom radu, s početkom u 10,00 sati

Teme: 1. Prof. dr. Mića Mladenović, Beograd «Greške pčelara u pripremi zajednica za zimu i proljetni razvoj»

2. Doc. dr. Goran Mirjanić, Banja Luka «Neoprostive greške pčelara pri hranidbi pčela»

3. Zlatko Tomljanović, dr.vet., Zagreb «Greške pčelara koje mogu izazvati pojavu bolesti u pčelinjoj zajednici»

ULAZ NA SAJAM I PREDAVANJA JE BESPLATAN

VINKOVCI- U mjesnom odboru Zagrebački blok, Mađarsko kulturno umjetničko društvo Vinkovci obilježilo sjećanje na Mađarsku revoluciju 1848. godine u nazočnosti Ekatarine Nadudvari Wagner, predstavnice mađarske nacionalne manjine u Vinkovcima.

“Mađarska revolucija tradicionalni je mađarski praznik, a važna je jer se narod 15. ožujka 1848. godine prvi put pobunio protiv Habsburgovaca te je Beču postavio 12 uvjeta kojima su se tražile veće građanske slobode i šira nacionalna, posebice gospodarska, samostalnost. Jedan od vođa bio je Petofi Sandor, ali i Kossuth Lajos. Nažalost, uz pomoć ruske vojske, revolucija je jednostavno ugašena, a revolucionari su napustili Mađarsku. Međutim, to je danas nacionalni praznik u Mađarskoj, tako da i mi koji živimo izvan svoje matične zemlje obilježavamo taj dan“, rekla je Marica Ač, tajnica Društva.

Položaj Mađara u Vinkovcima je vrlo dobar, istknula je Ekatarina Nadudvari Wagner, predstavnica mađarske nacionalne manjine u Vinkovcima, a kroz godine se u gradu razvilo upravo ono što i treba biti.

Prigodan program okupio je nekolicinu vinkovačkih Mađara, članova Udruge i zainteresiranih građana koji su imali priliku malo bolje se upoznati s ovim nacionalnim praznikom te poslušati tradicionalne mađarske pjesme.

LOVAS-Godišnja izvještajno – izborna skupština Udruge vinogradara i vinara „SRIJEM“ Lovas održana je 10. ožujka ove godine u Opatovcu u Kušaoni vina tvrtke Citrus d.o.o.

 Skupštini su nazočili i uvaženi gosti: Željko Cirba, savjetnik župana vukovarsko-srijemskog, Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas. Dosadašnji predsjednik udruge Stjepan Pančić podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. Zahvalio je članovima na aktivnosti te potpori Županije vukovarsko-srijemske i Općine Lovas. Izvješća su jednoglasno prihvaćena. Potom je uslijedio izborni dio skupštine. 

Dosadašnji predsjednik Stjepan Pančić na osobni zahtjev je odstupio s te dužnosti. Na prijedlog Upravnog odbora za novog predsjednika izabran je Dražen Balić. Gosp. Pančić zahvalio je članovima na suradnji i poželio novom predsjedniku puno uspjeha u radu. Posebno je istakao da se broj članova nije smanjivao. Isključeni su oni koji su bili neaktivni i nisu plaćali statutom propisanu članarinu ali zato ima i novih članova. „Zahvaljujući našoj aktivnosti i suradnji s Općinom Lovas, Vukovarsko-srijemskom županijom, znanstvenim ustanovama i resornim ministarstvima, svi naši vinogradari imaju potrebite certifikate za proizvodnju grožđa i vina. Posebno smo ponosni na Županijsku izložbu vina, koja se u Lovasu održava već 11 godina i nadam se da će tako biti u ubuduće.“ - istakao je gosp. Pančić. 

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba pohvalila je rad udruge i istakla da će Općina Lovas i dalje podupirati sve aktivnost koje za cilj imaju unapređenje poljoprivredne proizvodnje, napose vinogradarstva i vinarstva. Željko Cirba, savjetnik župna vukovarsko-srijemskog istakao je da ga raduje što je udruga na okupu i što je aktivna te preporučio članovima da koriste EU fondove za svoj poslovni razvoj te da će Županija vukovarsko-srijemska davati potporu udruzi, napose u organizaciji iduće XII. Županijske izložbe vina. Novoizabrani predsjednik Dražen Balić zahvalio je dosadašnjem predsjedniku na trudu i obećao da će nastaviti aktivno raditi na promociji Udruge i dakako uvesti neke novine u radu. 

VINKOVCI-Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, održano 9. ožujka 2019. godine u dvoranama Hotela „ Admiral“ bilo je po devetnaestu godinu zaredom najmasovnije u Hrvatskoj na ovoj razini, jer je uz prijavljenih 19 ekipa osnovnih i 7 ekipa srednjih škola okupilo preko 240 sudionika.

Svečanost otvaranja uveličali su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković, tajnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Ivan Kubiček, počasni član Hrvatskog Crvenog križa msgr. Tadija Pranjić, predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci doc.dr.sc. Dražen Švagelj, ravnatelji i mentori sudjelujućih škola.

Za vrijeme natjecanja pridružila se i zamjenica gradonačelnika Vinkovaca dr. Kata Krešić, koja je i kao liječnica i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije pohvalila aktivnosti vinkovačkog Crvenog križa koji je svoju pripremljenost, opremljenost i educiranost volontera pokazao u najtežim trenucima, Domovinskom ratu, katastrofalnoj poplavi i migrantskoj krizi.

Kako je istaknuo predsjednik GDCK Vinkovci doc.dr.sc. Dražen Švagelj ovakva masovnost rezultat je potpore Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, podrške ravnatelja škola, angažmana mentora školskih ekipa i velike zainteresiranosti mladih, koji već godinama na ovom natjecanju znanjem i vještinama pokazuju da je pravi pobjednik ideja Crvenog križa – ideja humanosti, mira i prijateljstva.

Ekipe su rješavale četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta, te pokazivale znanje i vještine pružanja prve pomoći na dvije praktične pozicije sa po tri ozlijeđene osobe.

Ekipe su pokazale zavidnu razinu znanja i vještina pružanja prve pomoći, a vrijeme do proglašenja rezultata sudionici su proveli u duhu humanosti i prijateljstva, družeći se uz glazbeni program izvrsne grupe „Orion Full Band“.

Ukupni rezultati su pokazali da je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila ekipa OŠ Zrinskih Nuštaru sastavu: Tonka Rudnički, Leona Magdić, Lucija Mašić, Tena Šimunić, Mata Šimunić i Lea Kapoši pod vodstvom mentorice Miroslave Vekić, drugo mjesto ekipa OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci u sastavu: Sunčica Pavić, Rines Jahaj, Nikolina Juriša, Dunja Pavić, Klara Papić i Paula Petković pod vodstvom mentorice Gabrijele Bićanić, a treće mjesto ekipa OŠ Vladimira Nazora Vinkovci u sastavu: Iva Herceg, Ivana Nol, Antonela Marijanović, Petra Maloševac, Lana Mamić i Maja Horvat, pod vodstvom mentorice Dajane Blažanović.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci u sastavu: Valentina Kostančar, Tea Vaktarić, David Winkler, Patricia Brletić, Mikela Širić i Veronika Sesar pod vodstvom mentorice Irene Tomić, drugo mjesto ekipa Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci u sastavu: Karla Jakuš, Leonarda Jurčević, Lea Pavlović, Anita Smolčić, Katarina Kolarić i Marija Pejak pod vodstvom mentorice Sande Horvatović, a treće mjesto ekipa Poljoprivredne šumarske škole Vinkovci u sastavu: Mihael Budim, Dino Heđi, Laura Zečević, Mario Vučko, Ivan Unukić i Marijana Živković pod vodstvom mentorice Ružice Zucić.

Pohvalnice za sudjelovanje svim sudionicima, a pehare, priznanja i vrijedne knjige za osvojena prva tri mjesta u obje kategorije uručili su predsjednik GDCK Vinkovci doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik DCK Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić, ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić i voditeljica socijalnih djelatnosti i za rad s mladima Tena Galić.

Veliko oduševljenje osvajača prva tri mjesta u obje kategorije pobudila je najava da će i ove godine krajem lipnja, zajedno s najaktivnijim članovima Kluba Mladih Crvenog križa Vinkovci, sudjelovati na Svjetskom skupu Mladih Crvenog križa u talijanskom gradu Solferinu, na mjestu na kojemu je nakon poznate bitke između francusko-sardinijskog saveza i vojske carske Austrije 1859. godine nastala plemenita ideja Crvenog križa.

Pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola predstavljat će GDCK Vinkovci na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u Garčinu, 9. travnja 2019.

Pobjednici s Međužupanijskog natjecanja stječu pravo nastupa na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa koje biti održano u Našicama od 10. do 12. svibnja 2019

VINKOVCI- Veselo je bilo danas u nekoliko gradskih dječjih vrtića u kojima su razigrana dječica pjesmom i plesom pozdravila završetak važnog projekta.

Radi se o projektu energetske obnove tri objekta Dječjih vrtića Vinkovci: Budućnost, Pčelica i Stribor, čiji je nositelj Grad Vinkovci, a partner Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je po prvi put imao ulogu obveznog partnera na projektu. Tako će naši vrtićarci i njihove omiljene tete napokon moći uživati u novim prostorima koji će, ne sumnjamo, podići kvalitetu usluge djeci, ali i njihovim roditeljima. Tim povodom danas su održane i završne konferencije u spomenutim vrtićima. Poziv "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja" objavljen od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, Prioritetne osi 4. Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

"Tijekom 2015. godine, MGIPU provedena su dva pilot projekta za izradu projektne dokumentacije i radove energetske obnove zgrada za odgoj i obrazovanje te je na njima prolaznost bila vrlo niska. Međutim, uz našu suradnju s Prijaviteljima na pripremi projektnih prijedloga uspjeli smo osigurati prolaznost od 97% od svih prijavljenih projektnih prijedloga na Poziv 4.c.1.3. unutar kojeg su i ova tri vrtića.

Nadam se da će suradnja s Gradom Vinkovci i u budućnosti biti jednako dobra kao što je bila do sada“, istaknuo je Tomislav Ilić, inženjer suradnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Konferencije projekata organizirane su u svrhu informiranja šire javnosti o ciljevima, rezultatima i aktivnostima projekta kao i izvorima financiranja istoga. Realizacijom projekata provedene su mjere poboljšanja toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrada, zamijenjena dotrajala stolarija, ugrađeni kondenzacijski bojleri i termostatski ventili, perlatori, solarni kolektori za grijanje potrošne vode te rekonstruirani sustavi opće rasvjete u cilju smanjenja utroška energije i štetnih plinova CO2.

Osim ušteda, energetskom obnovom, ciljanoj skupini, djeci i djelatnicima, osigurali su se sigurniji i ugodniji uvjeti rada i boravka što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 861.114,46 kuna od čega bespovratna sredstva čine 485.757,39 kuna. Projektom će se postići smanjenje godišnje emisije CO2 za 87,61 % i potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini od 62,14 % u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje prije provedbe navedenih mjera i korištenja obnovljivih izvora energije.

"Upravni odjel društvenih djelatnosti u ime Grada aktivno provodi projekte energetskih obnova zgrada predškolskog i školskog odgoja na području Vinkovaca. Ova tri projekta predstavljaju reprezentativan primjer za promicanje obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša", rekla nam je Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti.

Provedba projekta „Energetska obnova dječjeg vrtića Pčelica na adresi Ulica dvanaest redarstvenika 18a u Vinkovcima“ rezultirat će smanjenjem potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini za 62,29 % te godišnja emisija CO2 za 85,48 % . Od ukupne vrijednosti 840.933,64 kuna bespovratna sredstva za financiranje Projekta čine 486.536,65 kuna.

Pomoć pri prijavi i realizaciji projekata energetskih obnova pružila je Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

„Djelatnici Agencije aktivno su uključeni u provedbu ovih projekata još od 2015. godine kada su odobrena bespovratna sredstva za izradu Glavnih projekata za navedene energetske obnove", napomenula je Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

Posljednja konferencija održana je za projekt „Energetska obnova dječjeg vrtića Stribor na adresi J.J. Strossmayera 7, Vinkovci“ čija ukupna vrijednost iznosi 3.233.785,06 kuna od čega bespovratna sredstva čine iznos od 1.260.683,00 kuna. Rezultat projekta je smanjenje godišnje toplinske energije za grijanje za 75,87 %, te smanjenje emisije CO2 za 85,24 %.

"Grad trenutno provodi 8 projekata energetske obnove javnih ustanova ukupne vrijednosti preko 36 milijuna kuna. Većina navedenih projekata odnosi se na ustanove za predškolski i školski odgoj čime Grad pokazuje svoju demografsku i socijalnu osviještenost. Važno je spomenuti kako nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije kroz Fond za sufinanciranje osiguralo 70% sredstava vlastitog udjela sufinanciranja", izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca  Ivan Bosančić.

Projektom je svakako zadovoljna i Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, koja je ovom prilikom istaknula: "Prvenstveno se zahvaljujem roditeljima na strpljenju i razumijevanju, a pogotovo djeci i djelatnicima koji su se izvrsno snalazili u raznim situacijama prilikom izvedbe radova. Također zahvaljujem svim sudionicima uključenih u realizaciji ovih projekata. Osim što smo dobili novi izgled vrtića, ostvarit ćemo značajnu energetsku uštedu čime ćemo dodatno poboljšati kvalitetu naše usluge te će naši vrtići postati još poželjnija mjesta za odgoj i obrazovanje naših najmlađih sugrađana", rekla je Zidar

Zadnje Vijesti:
(19/03) Elena Rimac odličnom igrom do trećeg mjesta na teniskom turniru u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U dvorani  Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Dvoransko prvenstvo Vinkovaca  za dječake i djevojčice do 14 godina  iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. U kategoriji djevojčica u prvom polufnalu  Korina Roso (TK'' Osijek'') , inače prva nositeljica turnira,   pobijedila je Ivonu ...
(19/03) Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju - ' VUKOVAR-U okviru obilaska hrvatskih županija, ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i tom prigodom primio ju je danas župan Božo Galić, sa suradnicima, u Palači Srijem u Vukovaru. Osvrnuvši se na brojne projekte, ministrica je istaknula kako ...
(19/03) Grad Vinkovci domaćin jednog od najvećih turističkih događanja u Hrvatskoj  - ' VINKOVCI- Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održat će se od 21. do 23. ožujka 2019. u Vinkovcima, u hotelu Slavonija. Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije – UHPA članice, ...
(19/03) Jelena Vojnić ''jahačica godine'', Ana Kramarić ''volonterka godine'' u Konjičkom klubu ... - ' VINKOVCI-U prostorijama KK“Eohippus“ održana je  izvještajna Skupšina na kojoj su se okuplili članovi kluba. Nakon pozdravnog govora predsjednika kluba Jurice Rapčana, sjednicu je vodila Marijana Ač Rapčan. Kroz prezentaciju je prikazala rad kluba u 2018.g., te planove za 2019.g. Podaci o 113 ...
(19/03) Poziv građanima da predlože lokacije nadziranja brzine kretanja vozila - ' VINKOVCI-Od 20. do 30. ožujka 2019. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimat će prijedloge građana za lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, na kojima će se provesti nadzor brzine kretanja vozila.  Akcija će se provesti 3. travnja, od 00,00 do 24 sata, na lokacijama koje će ...
(19/03) GOMBR pokazao veliku spremnost za sve izazove - ' VINKOVCI - Na parkiralištu hotela ‘‘Slavonija‘‘ Gardijsko-oklopno mehanizirana brigada (GOMBR) Hrvatske kopnene vojske organizirala je taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme pripadnika Hrvatske vojske, a građani su imali priliku vidjeti tenk M84, borbeno vozilo pješaštva BVP M80, haubicu 122 ...
(19/03) Preko 30 izlagača na 2.Sajmu antikviteta i kolekcionarstva - ' VINKOVCI - U organizaciji Kluba kolekcionara ‘‘Valens‘‘ iz Vinkovaca, uspješno je održan drugi Sajam antikviteta i kolekcionarstva u pješačkoj zoni, a okupio je oko 30 izlagača iz Vinkovaca, Županje, Vukovara, Osijeka i Slavonskog Broda, koji su na svojim štandovima izložili razne starine, ...
(19/03) Plivački klub ''Orion'' Vinkovci ostvario odličan uspjeh na C Ekipnom prvenstvu Hrvatske - ' VINKOVCI-Plivači i plivačice vinkovačkog PK Oriona nastupili su na C Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Puli 16. i 17. ožujka u Puli, u bazenu otvorenom prije nepuna tri mjeseca. Na ekipnim prvenstvima cilj je ostvariti što veći broj FINA bodova. Svaki klub bira dva natjecatelja za ...
(19/03) Barbara Vučinić i Zora Kolak srebrne, Kristijan Andabak i Ante Kolak brončani u Županji - ' VINKOVCI-STK Županja organizirala je 17.03.2019. u Županji, 1.Županja kids, stolnoteniski turnir za djevojčice i dječaka u 4 starosne kategorije od početnika do kadeta. Turnir se održao u sklopu 52.šokačkog sijela, tradicionalne županjske manifestacije ,a okupio je 98 natjecatelja iz Hrvatske i ...
(19/03) Športski karate klub ''Ictus'' ukupno najbolji u četvrtom kolu Otvorene karate lige - ' VINKOVCI-Dana 17.  ožujka 2019. godine  u Đakovu je održano  četvrto kolo Otvorene karate lige OBŽ 2018./19. , na kojemu je nastupilo 264 natjecatelja iz ukupno 17 klubova, među kojima je nastupilo i 16 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 23 ...
Hide Main content block

Vijesti

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek ...
VUKOVAR-U okviru obilaska hrvatskih županija, ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku ... više....

Sport

Elena Rimac odličnom igrom do trećeg mjesta na ...
VINKOVCI-U dvorani  Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigrano je Dvoransko prvenstvo Vinkovaca  za dječake i djevojčice do 14 godina  iz ... više...

Crna Kronika

Poziv građanima da predlože lokacije nadziranja ...
VINKOVCI-Od 20. do 30. ožujka 2019. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimat će prijedloge građana za lokacije koje ... više...

Politika

Bosančić: ''Planiramo za razvoj Vinkovaca uložiti ...
VINKOVCI-U Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' u Vinkovcima obilježena je 29. obljetnica osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci. ... više...