Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

OTOK-Na svečanom prijemu za obitelji novorođene djece, koji je održan u velikoj vijećnici Grada Otoka, otočki gradonačelnik Josip Šarić uručio je novčanu naknadu od 5000 kuna za svako novorođeno dijete, sukladno Socijalnom programu Grada Otoka.

- Odlučili smo povećati naknadu s 1500 kuna na 5000 kuna. Sljedeće godine prvo rođeno dijete dobit će 7500 kuna. Razmišljamo o uvođenje nove mjere ‘roditelj odgojitelj‘. Želimo ozbiljno pristupiti demografskoj obnovi na način da kroz proračun potičemo one obitelji koje su spremne posvetiti se svojoj obitelji, većem broju djece, gdje bi Grad Otok financirao njihove plaće. Želimo biti konkretni i ako nema ove lijepe slike beba, sve će ostalo biti upitno - rekao je Josip Šarić, gradonačelnik.

 

Na drugoj ovogodišnjoj podjeli bilo je 13 obitelji kojima je gradonačelnik uručio potvrde o uplaćenom iznosu, jednu ružu te rekao kako će svako dijete dobiti jednu majicu s kockicama u duhu Vatrenih

 

VINKOVCI- Kako su konjički turniri i prvenstva ponajviše koncentrirani u ljetno vrijeme, već vikend poslije Prvenstva Hrvatske održano je Balkansko prvenstvo u Pančevu, Srbija od 29.6. do 1.7. Ovo natjecanje održava se svake godine, pod okriljem krovne organizacije za konjički sport, FEI, kod drugog domaćina-organizatora. Ove godine sudjelovali su predstavnici 4 nacije: Srbija, Hrvatska, Rumunjska i Grčka.  

 Kao aktualni državni prvak, David Sušac je uz još 2 vozača iz Hrvatske, predstavio hrvatsku reprezentaciju u zaprežnom sportu. Ponovno odličnom vožnjom, David je osvojio prvo mjesto u dresurnoj utakmici s rezultatom od 51,30 bodova kazne i prvo mjesto u maratonskoj utakmici s 86,71 boda. Malo sreće je nedostajalo u vožnji preciznosti da David postane osvajač i ovoga turnira pa su tako on i suvozač Stjepan Drmić osvojili 2.mjesto i tako postali viceprvaci „Balkana“. Konji u zaprezi ponovno su bili Vulkan i Lord.

 

VINKOVCI-Povodom  Dana državnosti , podno spomen obilježja na Gradskom groblju  u Vinkovcima odana je počast svim žrtvama, koji su dali svoje živote za Domovinu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

-Dan državnosti je prilika da razmislimo o našoj Hrvatskoj, da ovih dana, dok gledamo nogometnu reprezentaciju i dok smo ponosni što smo Hrvati, promislimo o tome možemo li tako uspješni biti i u gospodarstvu i u svim onim segmentima koji možda nisu na onoj razini na kojoj bi svi mi željeli da jesu. Svi zajedno moramo raditi na tome da bi naša djeca jednoga dana živjela bolje, da bi mi danas živjeli bolje, te da u svakom trenutku budemo ponosni na našu zemlju. Na žalost, Hrvatska još uvijek nije na onoj razini na kojoj bi trebala biti, dakle uz rame razvijenim europskim zemljama, gdje svaka obitelj bezbrižno živi i gdje je svakom djetetu osigurano obrazovanje bez ikakvih problema. Da bi sve to ostvarili pred nama je dug put, ali vjerujem da mi to možemo, jer imamo jednu prekrasnu, bogatu zemlju, samo moramo sve te resurse i potencijale usmjeriti u pravom smjeru", rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro čestitao je žiteljima Vukovarsko-srijemske županije, kao i građanima Republike Hrvatske,  Dan državnosti, te je ovom prigodom rekao:

-Danas, toliko godina poslije, nadam se da smo na dobrom putu. Moramo biti svjesni da je ovaj period od samostalnosti prekratak u životu jedne države, a da bi mogli imati neke konkretne odgovore. Pogotovo ako u obzir uzmemo da smo imali period rata, potom i period oporavka, što je nam zasigurno uzelo desetak godina. Možda je bilo i nekakvih negativnosti i loših odluka, no možemo reći da Vukovarsko-srijemska županija unatoč i lošoj demografskoj slici, ima perspektivu i da se možemo nadati boljim vremenima", naglasio je Josip Dabro, zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog.

Počast hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju odala se izaslanstva Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci.

Nakon polaganja vijenaca molitvu na groblju molio je župnik župe sv. Euzebija i Poliona  u Vinkovcima,  Tadija Pranjić, te je služena sveta misa u crkvi župe sv. Euzebija i Poliona.

 

 

VINKOVCI-Na tiskovnoj konferenciji koja se održala u  središnjem gradskom parku, predstavljen je program ovogodišnjeg Vinkovačkog ljeta.

“Kada vidimo program koji doista obiluje nizom događanja: od sportskih do kulturnih i glazbenih; moram priznati da me ispunjava zadovoljstvom. Vjerujem da će svatko od građana pronaći sebe u programu Vinkovačkog ljeta. Želim se još jednom zahvaliti svima čijom su zaslugom dani koji slijede puni zabave i zbivanja te pozvati sve građane da ne propuste priliku uživati u nečem tako jedinstvenom”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon što su se u realizaciju uključile gotovo sve lokalne institucije i udruge, Vinkovačko ljeto po očekivanjima organizatora poprima oblik pravog urbanog ljetnog festivala na atraktivnoj lokaciji središnjeg gradskog parka. Kako bi postao nova platforma za okupljanje i druženje građana, ali i mjesto gdje mogu uživati u sadržajima, prema uzoru na ostale europske gradove, u parku će posjetiteljima biti ponuđena široka lepeza manjih, ali raznolikih i zanimljivih zbivanja. Pronašlo se tu ponešto za sve generacije i profile ljude – od pilatesa i zumbe na otvorenom, nedavno najavljenih fenomenalnih koncerata povodom Lipanjske operne noći i Svjetskog dana glazbe, a koje priprema  Glazbena škola Josipa Runjanina iz Vinkovaca, zatim kino pod zvijezdama s projekcijama poznatih svjetskih block-bustera i brojnih koncerata zvučnih imena s lokalne i estradne scene.

Grad Vinkovci za Dan grada svojim građanima daruje koncert Petra Graše, a za Dan domovinske zahvalnosti pjesmu Najboljih hrvatskih tamburaša. Vinkovačku publiku zabavljat će i Mia Dimšić, Zsa Zsa i Damir Kedžo, no organizatori ističu da ih posebno zadovoljnim čini vijest što je velik broj koncerata rezerviran upravo za nastupe vinkovačkih izvođača – matineji su se pridružili DJ Dee Dee Lu, Veky party, Ivan Šebalj & The Bechars, Karambol, Supkultura, Slavonic Jazz band i mnogi drugi.

„Naši napori da Vinkovačkim ljetom promičemo lokalnu urbanu kulturu naišli su na plodno tlo u Vinkovcima. Ovo je dokaz da su Vinkovci uvijek bili urbano središte spremno prihvatiti nešto novo. Zbog toga želim naglasiti da iako je program izašao, i dalje pozivamo sve udruge i pojedince koji žele raditi ili imaju ideju, da se još uvijek mogu priključiti i uključiti ovom izvanrednom pogonu koji je ostvario Vinkovačko ljeto. Svi su dobrodošli jer nam je krajnji cilj objediniti sva zbivanja u gradu na Bosutu tijekom ljetnih mjeseci“, izjavila je direktorica Novosti, Mirjam Jukić.

Program u središnjem vinkovačkom parku traje od 16. lipnja do 5. kolovoza, a sve informacije i novosti vezane uz Vinkovačko ljeto možete popratiti na stranici www.vkljeto.com.

 

VINKOVCI-U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, započela je provedba niza školonterskih akcija u organizaciji novoosnovanih školskih volonterskih klubova, odnosno osnovnih i srednjih škola uključenih u provedbu projekta i PRONI Centra za socijalno podučavanje. 

U organizaciji Školskog volonterskog kluba „Zvrk“ Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci u Vinkovcima je održana dvodnevna školonterska akcija 

Akcija je organizirana u neposrednoj blizini škole - na školskim sportskim terenima poznati kao Nonini tereni, a imala je za cilj, osim samog uređenja, kroz postavljanje novih sprava unaprijediti kvalitetu provedbe sportsko-tjelesnih aktivnosti, kako za učenike škole, tako i za građane ovog dijela grada.

U volonterskoj akciji sudjelovali su učenici – članovi Školskog volonterskog kluba te profesori škole.

Inače, projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

 

 

VINKOVCI-Borbama rimskih vojnika i barbara, uprizorenima u Gradskom parku, u Vinkovcima su u subotu  završili VI. Rimski dani koji su se održavali pod geslom "Barbari, opet?!" u spomen na bitku iz 378. godine kod Hadrianopola, gdje se Barbarima suprotstavio rimski car Valens, rođen u Cibalama (današnjim Vinkovcima), a koji je bitku izgubio i na bojištu poginuo. 

"Opet smo dokazali da su Rimski dani manifestacija koja može ponuditi izvrsnu turističku priču. Ovogodišnja manifestacija je posebice dobro organizirana i bez imalo skromnosti, mogli bi govoriti o malim Vinkovačkim jesenima", rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martine Matković, VI. Rimski dani pokazali su da Vinkovci nisu samo centar Šokadije nego grad koji se može pohvaliti bogatom i dugom povijesti, a jedna od povijesnih točaka kojom se Vinkovčani vole pohvaliti je rimsko razdoblje u kojem se na tlu Vinkovaca nalazilo značajno naselje Colonija Aurelia Cibalae u kojem su rođena i dva rimska cara Valentinijan I. i Valens, jedini rimski carevi rođeni na tlu Hrvatske.

Tijekom trajanja ovogodišnjih Rimskih dana održan je bogat program te su tako, pored defilea i borbi Rimljana i barbara, održane i radionice izrade slame, rimske obuće, keramike, Rimski sajam te niz edukacija za djecu na temu Rima i bogate rimske povjesti na tlu Vinkovaca.

 

VINKOVCI- Mnoge tajne drevnog Rima skrivaju se u Vinkovcima, a neke od njih moći će se otkriti u VI. Rimskim danima kada će se Vinkovci vratiti u vrijeme kada je Rim imao značajan utjecaj na način života i vjerovanja njegovih stanovnika. 

-''Posjetitelji će moći otkriti i doživjeti tajne drevnoga Rima kroz prikaze borbe Barbara i Rimljana, radionice za djecu, rimske igre, igrokaze na latinskom, borbe gladijatora, izložbe grafita, rimski sajam, kovačnice i mnogo toga iz bogatog sadržaja festivala'',  ističe Martina Matković, direktorica TZ Vinkovci.

Za vrijeme održavanja Rimskih dana prvi put će biti održan i 1. Craft festival "Beeram domaće", festival koji okuplja 12 pivara iz cijele Hrvatske i preko 30 različitih vrsta piva. Festival je pokrenut na inicijativu Ivana Vorgića koji je krenuo u proizvodnju Valensa, već dobro poznatog piva u Vinkovcima. Iza njega su stali brojni pivari iz Hrvatske, a sada nas očekuje i ovaj veliki festival. Za suha grla brine se ekipa od Požege do Županje, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Našica, Nove Gradiške, Daruvara, Zagreba pa sve do Dubrovnika. Kvalitetu jamče Valens, Hepburn, Beckers, Black Hat, Stric, Slawoner, Bošnjak, Nova runda, Zmajska pivovara, Primarius, DBC i 5th Element.

''Očekujem dobar odaziv posjetitelja i mislim da je jako važno da nas ljudi podrže. Ovim putem promoviramo i čašu festivala koja je jako važna stavka svakog festivala, a naglasak je na kvaliteti konzumacije toga što se prodaje i promovira'', napominje  Vorgić.   

Festival će biti održan 1. i 2. lipnja u Ulici bana Josipa Jelačića (preko puta gradskog parka), a posjetitelje će privući pozitivna atmosfera i kreativnost izlagača.

 ''Pred nama je vikend jednog od najbogatijih programa u gradu, a vrlo važna stvar je i ovaj Festival. Svakako postoji poveznica s Rimskim danima jer imamo dva rimska cara koja su pila pivo u Vinkovcima, a očekujemo kako će ova inicijativa i dalje rasti'', izjavila je Mirjam Jukić, direktorica Novosti koji su i suorganizatori ovog prvog Craft Beer Festivala.  

Ljubitelji krute hrane mogu omastiti brke po razumnim cijenama, a za njih će se naći i konkretno i za na žlicu, pivski gulaš i kobasice, ali i vege. Oba dana od 16 do 18 u Lapidariju Gradskog muzeja bit će održana dva fenomenalna predavanja. U petak će Krešo Marić iz 5th Elementa i arheolog Hrvoje Vulić pokrenuti priču o povijesti pivarstva na ovim prostorima i kako to izgleda danas, a u subotu će craft scena, dakle proizvođači, distributeri i vlasnici kušaonica biti otvoreni za sva pitanja – vezana uz pivo!

Naravno, tu je i glazba jer su organizatori doveli dva domaća i na beer festivalima rado viđena vokalno-instrumentalna sastava, Hladno pivo i Belfast food. Koncert u petak starta u 21, a u subotu u 22 sata.

"Rimski dani i Craft festival su nešto što želimo razvijati, a kroz dobru organizaciju vjerujem da to može doprinijeti našem gospodarstvu u broju dolazaka gostiju koji već puno toga prepoznaju u gradu. Grad će pomoći i u promociji Festivala i dat ćemo priliku da se razvijaju na najbolji mogući način'', ističe gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

 

 

Zadnje Vijesti:
(13/07) Uspješno održan stolnoteniski kamp u Privlaci - ' PRIVLAKA-U Privlaci je od 1.7.- 8.7. 2018. održan stolnoteniski kamp Privlaka 2018.Kamp je organizirao STK Privlaka u suradnji s Regionalnim centrom Slavonija istok, a uz pomoć Općine Privlaka i načelnika Darka Galića te Osnovne škole Stjepan Antolović Privlaka i ravnateljice Marije Grgurovac. ...
(13/07) Novi asfalt u Karlovačkoj i Petrinjskoj ulici u MO ''Mala Bosna'' - ' VINKOVCI-Gradonačelnik grada Vinkovca Ivan Bosančić sa suradnicima obišao je radove na završetku asfaltiranja Petrinjske i Karlovačke ulice u Mjesnom odboru ''Mala Bosna'' u Vinkovcima. -Kao što radimo u središtu grada tako nam je želja uređivati i rubne dijelove grada. Želja nam je da svi ...
(05/07) Antonio Omrčanin i Luka Ereš pobjednici ribolovnog natjecanja na Banji - ' VINKOVCI-Športsko ribolovno društvo "Jezera Banja" Vinkovci na prostoru jezera Banja u Vinkovcima, organiziralo i provelo 10. natjecanje limača i kadeta, članova društva, u lovu ribe udicom na plovak. Na natjecanju je sudjelovalo 14 limača i kadeta članova. Dvosatno natjecanje pratili su  ...
(05/07) David Sušac iz Konjičkog kluba Maestoso Vinkovci državni prvak u vožnji dvoprega - ' VINKOVCI-Na Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega koje se održalo u Pleternici od 22. do  24. lipnja Konjički klub „Maestoso“ iz Vinkovaca imao je dva predstavnika.  Na veliku radost i ponos našem klubu David Sušac i suvozač Filip Sušac postao je seniorski državni prvak i po drugi puta u svojoj ...
(03/07) Dorian Vugrek isplivao jedno zlato i srebro, tri bronce u Sisku - ' VINKOVCI-U subotu i nedjelju 30.06-01.07.2018.g. održano je Regionalno prvenstvo za dobne skupine-Regije 4 u Sisku.  Nastupilo je 13 klubova odnosno ukupno 271 plivač. Iako je većina natjecateljskog pogona Vinkovačkog plivačkog klub bila na klupskom ljetovanju u Selcu i bila spriječena za ...
(03/07) Plivački klub Orion Vinkovci osvojio pet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane medalje u Sisku - ' VINKOVCI- Proteklog vikenda, u Sisku je održano regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju. Prvenstvo je to koje je okupilo  skoro pa 300 plivačica i plivača svih dobnih kategorija, od početnika do seniora. PK Orion je sada već uobičajeno ostvario izvrsne rezultate! 11 plivačica i plivača, ukupno ...
(25/06) Deportivo Lapovci odličnom igrom do titule pobjednika La Lige 2018. - ' VINKOVCI-Na inicijativu Mirona Veselčića prošle godine pokrenuta je domaća gradska La Liga koja je okupila momčadi: Deportivo Lapovci , FC Reba, Caritas, Pakleni, Bajer Minken, Moldova, Drumpo, Moldova i RB/KK.  Entuzijazam Mirona Veselčića prepoznali su momci u raznim momčadima i krenulo se, ...
(22/06) Caffe bar Max pobjednik Memorijalnog turnira u spomen na Zlatka Novoselca - ' VINKOVCI- Župljani Župe sv. Nikole biskupa odlično su organizirali malonogometni turnir u spomen na tragično preminuloga župljanina ove župe Zlatka Novoselca, koji je prije godinu dana tragično preminuo na radnom mjestu na nogometnu terenu uz ŠRU ''Bajer''  Iza Zlatka ostala je supruga s četvero ...
(20/06) Lea Dubravčević predsjednica Rotaract kluba u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Nakon punih deset godina postojanja Rotary1937 Vinkovci uspio je u svome nastojanju da osnuje Rotaract klub u Vinkovcima.  U Hotelu Villa Lenije održana je Osnivačka skupština kojoj su nazočili mladi perspektivni Vinkovčani koji su odlučili biti promjena ovoga društva.  Za prvu ...
(19/06) Dominik Greifenstein srebrni, Ivana Firi i Patrik Sučić brončani na državnom taekwondo natjecanju u ... - ' VINKOVCI-Proteklog vikenda u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a u odličnom domaćinstvu Taekwondo kluba „Gusar“ u Omišu se održalo kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske u taekwondou na kojem je nastupilo 437 boraca iz 57 klubova. Taekwondo klub „Sajnami“ je ostvario odličan rezultat ...
Hide Main content block

Vijesti

Novi asfalt u Karlovačkoj i Petrinjskoj ulici u ...
VINKOVCI-Gradonačelnik grada Vinkovca Ivan Bosančić sa suradnicima obišao je radove na završetku asfaltiranja Petrinjske i ... više....

Sport

Uspješno održan stolnoteniski kamp u Privlaci
PRIVLAKA-U Privlaci je od 1.7.- 8.7. 2018. održan stolnoteniski kamp Privlaka 2018.Kamp je organizirao STK Privlaka u suradnji s ... više...

Crna Kronika

Pronađeno 10 kilograma marihuane u obiteljskoj ...
VINKOVCI-U Konferencijskoj dvorani PU vukovarsko-srijemske(Glagoljaška 27.b, Vinkovci) danas,30. svibnja, održana je konferencija za ... više...

Politika

Mirko Jurišić izabran za predsjednika HSP AS ...
VINKOVCI-Mirko Jurišić jednoglasno je izabran  za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke ... više...