Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U organizaciji HPD Cibalia Vinkovci 43 planinara iz Vinkovaca, Cerne, Županje, Vukovara, Jarmine, Ivankova, pohodili su tradicionalnu manifestaciju 36 Papučki jaglaci gdje smo se stopili s drugih 26 planinarska društva i s preko 1500 planinara.

Već tradicionalno okupljanje je bilo u Planinarskom domu Lapjak u Velikoj odakle su planinari imali na raspolaganju pet zanimljivih i lijepih planinarskih puteva a razlikovali se se u vremenu trajanja hodanja.

Naravno da smo i mi imali predstavnike na svim stazama i da smo proveli još jedan prekrasan dan u planinarenju.

Ako nekog zanima planinarenje može nam se pridružiti na već nekom od narednih izleta idućeg vikenda na Krndiske stjenjake, pa na Kozjak, Majevica, Podunavski pješački put (Aljmaš-Erdut),...

VINKOVCI- U dvoranama ''Barun Trenk'' u Vinkovcima započeo je dvodnevni sajam pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda , 15. Pčelarski dani u nazočnosti tajnice Hrvatskog pčelarskog saveza Ankice Dušević.

Na ovogodišnjem 15.Pčelarskim danima imali smo po prvi puta Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

-Medni doručak predstavlja nastavak promotivne kampanje koju zajedno organiziraju i provode Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski pčelarski savez i Hrvatska poljoprivredna agencija s ciljem promocije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Medni doručak se temelji na medu hrvatskih pčelinjaka, mlijeku , mesu i jajima hrvatskih farmi, te brašnu i kruhu hrvatskih polja. Putem ovog Mednog doručka , Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede želi informirati javnost o značenju sustava označavanja koje provodi Hrvatska poljoprivredna agencija, te želimo poslati poruku istovremeno o kvaliteti, kao i dokazanom podrijetlu koji nosi znak Hrvatske poljoprivredne agencije. Promoviranjem naših proizvoda želimo dati potporu našim poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Ivica Vranić, zamjenik ravnatelja  Hrvatske poljoprivredne agencije.

Kako bi djeci pokazali što su zdravi proizvodi, koje moraju koristiti u svakodnevnoj prehrani, Medni doručak je poslužen i učenicima osnovne škole Ivana Mažuranića u Vinkovcima.

 

OTOK-Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u utorak u Otoku , izmještenu Policijsku postaju Otok iz središta grada u objekt HEP-a u otočkoj Gospodarskoj zoni, 

Načelnik Policijske postaje Otok Dubravko Stojačić rekao ja kako PP Otok broji 55 službenika, no još uvijek nedostaje policijskih službenika.

-Zahvaljujem HEP-u što nam je omogućio ovu zgradu i pod ovakvim uvjetima, gdje se može koristiti njihov inventar. Policijska postaja Otok pokriva 12 mjesta, što se tiče samih okolnih naselja do granice sa susjednom postajom Tovarnik, Vinkovci  i Županja. Veliki dio ove postaje se odnosi na šumske dijelove i na polja, tako da veliki dio svojih snaga usmjeravamo na onaj temeljni policijski posao. Kad govorimo o broju policijskih službenika, u svako doba ovdje je 45 policajaca. Veći dio je preseljen, no u Gradu je ostala služba upravnih poslova, hoće li i oni preseliti vidjet ćemo kroz naredno razdoblje, odnosno da li bi građanima odgovaralo da se izmjeste upravni poslovi ili da ostanu na lokaciji na kojoj se nalaze. Novog opremanja neće biti, zadovoljni smo sa onim što smo dobili. Osim toga garažni prostor koji je bivša tvrtka HEP ovdje imala, prenamijeniti će prema mogućim standardima  u arhivski prostor, rekao je Stojačić.

Ministarstvo unutarnjih poslova s HEP-om je sklopio ugovor o najmu na pet godina za korištenje zgrade u otočkoj Gospodarskoj zoni, rekavši kako će policiju najam koštati 8.000 kuna mjesečno.

-Volio bih kada bi cijela hrvatska policija imala ovakve uvjete za rad. Puno godina se, međutim, taj segment zanemarivao i mi smo krenuli u ozbiljan projekt suradnje s lokalnim zajednicama, tako da smo u ovom trenutku pred otvaranjem policijske postaje u Đurđevcu, otvaramo natječaj za izgradnju policijske postaje u Imotskom, a nešto slično ćemo raditi i za Policijsku upravu zadarsku, a tu su također Knin, Metković", kazao je Božinović

 

VINKOVCI-U maloj vijećnici grada Vinkovca, gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor vinkovačkog putničkog prijevoznika Polet d.o.o. Mijat Kurtušić potpisali su ugovor o međusobnim odnosima kojim se Poletu omogućava nabavka sedam novih autobusa, financiranih u cijelosti s 12 milijuna kuna iz EU fondova.

"Ovo  je zasigurno primjer koji bi trebale slijediti i ostale gradske tvrtke kada je riječ o ulaganjima. Nabavka novih autobusa doprinijet će sigurnosti prometa u gradu Vinkovcima i povećati komunalni standard građana. Grad Vinkovci, potpisivanjem ugovora s Poletom, će biti jamac da će se planovi o nabavi novih autobusa i ostvariti, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

-Potpisali smo o ugovor o gradskom prijevozu i ovim putem se zahvaljujemo Gradu Vinkovcima koji su nam omogućili da se prijavimo na ovaj natječaj. U roku dva do tri mjeseca nadamo se da će novi autobusi financirani iz Europskih fondova voziti Vinkovcima. Sedam autobusa trebalo bi biti dostatno za popunjavanje voznog parka u Vinkovcima. Polet dosad nije koristio financijska sredstva iz EU fondova i ovo nam je prvo takvo ugovaranje, no uskoro ćemo se prijaviti i za financiranje energetske učinkovitosti i obnove Autobusnog kolodvora., rekao je Mijat Kurtušić.

Vinkovački Polet je gradski, županijski i međužupanijski prijevoznik putnika koji zapošljava 165 uposlenika, a 80 autobusa u vlasništvu toga poduzeća godišnje preveze više od dva milijuna putnika.

 

LOVAS-U općinskoj vijećnici Lovas održana je osnivačka skupština Sportsko-rekreacijske udruge „Samo pozitiva“ Lovas. S ciljem podizanja kvalitete i raznovrsnosti sadržaja u svojoj lokalnoj zajednici, članice Inicijativnog odbora okupile su se i osnovale udrugu, nastojeći biti aktivni sudionik raznovrsnih događanja. 

Šport, rekreacija, obitelj, djeca, kultura, humanitarno djelovanje, samo su neke od odrednica djelovanja ove udruge. Dvadeset i šest nazočnih, jednoglasno je usvojilo Statut te su za predsjednicu izabrali Andreu Poljak, za dopredsjednicu Martinu Luketić, a za tajnicu udruge Sanju Markešić. U ime Općine Lovas Skupštinu je pozdravila općinska načelnica Tanja Cirba, zaželjevši svima puno uspjeha u radu s porukom da svoju pozitivnu energiju uporno i vrijedno šire na cijelu zajednicu. 

Biti pozitivan i težiti ka novim projektima i postignućima, jedini je uvjet za učlanjenje u udrugu, pojasnila nam je novopečena predsjednica Andrea Poljak.

 

VINKOVCI-U velikoj županijskoj vijećnici Škola stranih jezika Linguapax iz Vinkovaca organizirala je svečanu dodjelu Cambridge ESOL diploma B2, C1 i C2 razine za školsku godinu 2016./2017. godine za 60 polaznika u tri stupnja.

-''Polaznici dolaze ne samo iz Vinkovaca i Vukovara, već i iz okolnih naselja i godinama su morali putovati kako bi izgradili znanje koje certificiraju uglednom Cambridge diplomom. Dok će mnogi nastaviti jezični program do postizanja još više jezične kvalifikacije, za jedan broj polaznika stjecanje ove diplome znači i oproštaj, jer slijede novi životni izazovi za koje su, vjerujem čvrsto u to, više nego dobro pripremljeni, istaknuo je  ravnatelj škole Berislav Božanović.

Diplome za završeni B2 stupanj dobili su: Matija Horvat, Ivan Islentiev, Tara Balen, Nina Biskupović, Strahinja Božić, Iva Dragun, Barbara Gillinger, Bruno Hrgović, Lea Kobašević, Lucija Kolar, Sara Kovač, Iva Krušelj, Ivan Kuljanić, Lorena Lozančić, Lana Lukenda, Nikolina Lukenda, Helena Luketić, Marin Mađarević, Sara Markić, Dominik Milanović, Dora Musić, Ana Barbara Pajić, Mateo Sejfović, Borna Serenčeš, Helena Stolar, Petar Tomić, Josip Tuček, Klara Vajt, Filip Vujeva, David Winkler, Jure Bionda, Rebeka Brajković, Elizabeta Matković, Ante Meštrović, Domagoj Naletilić, Mislav Šlafhauser, Agata Vrančić, Kristian Ždravac, Dora Kalaica.

Diplome za završeni C1 stupanj dobili su: Lorena Žužak, Marko Toldi, Lazar Radivojević, Barbara Matičić, Barbara Čačić, Leon Brkić, Nikolina Bradarić, Josipa Babić, Ema Javor, Nino Matozan, Ljiljana Milinković, Ivana Ivanko, Nina Biskupović,  Petar Kruhoberec, Ana Prica.

Diplome za završeni C2 stupanj dobili su: Jakov Zučić, Iva Vrdoljak, Inja Tadić, Nina Šlopar, Zdravko Petričušić, Mislav Jelić, Ivan Blažanović.

Na završnoj svečanosti diplome je uručila Aida Salamanca M.B.E., direktor Hrvatska i Slovenija, dok su uvodno uzvanike i polaznike pozdravili Berislav Božanović, ravnatelj škole i dr. sc. Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, a  program svečane dodjele uveličali su s dvije pjesme Muška pjevačka skupina ''Lipa'' iz Vinkovaca.

 

VINKOVCI-U vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona pred velikim brojem posjetitelja u okviru Korizmenih susreta, a u organizaciji  Udruge katoličkih intelektualaca, Instituta za novu evangelizaciju “Sv. Ivan Pavao II.” i Ogranka Matice Matica  Vinkovci organizirano je gostovanje Hvarskog pučkog kazališta s predstavom “Prikazanje života sv. Lovrinca mučenika''.

Tekst govori o smrti kršćanskih mučenika iz rimskog doba koji ne žele zanijekati svoju vjeru: Papi Sikstu i Lovrincu, pri čemu ih Rimljani (okrutni car Dacije i njegovi pomoćnici Valerijan i Merkurije) okrutno muče a Bog podržava u njihovoj muci i na kraju odvodi u rajsku slavu. 

Zapis teksta, u osmeračkom stihu, potječe iz XV. stoljeća, ali je igran puno prije jer je u srednjem vijeku život Krista i svetaca koji slijede Kristov put bila tema prisutna širom Europe, a tekstove su pisali svećenici bez isticanja autorstva. Predstave su se izvodile na trgovima pred crkvom, pa postoje i zapisi sa Hvara iz XIII. stoljeća. Hvaranin Marin Carić, jedan od najcjenjenijih hrvatskih redatelja je postavio tekst slijedeći srednjovjekovnu ali i hvarsku tradiciju.. 

 U predstavi su igrali:  Ivan Blaž Brkušić, Prošper Gilve, Milan Lakoš, Ralf-Jacky Milatić, Petar Palarić, Fabijan Brkušić, Prošper Miličić, Marino Miličić, Jure Tomičić, Zoran Sansović, Joško Martinić, Jan Milatić, Ivan Jeličić, Ivica Tomičić, Toni Barišić, Ante Lakoš, Ivan Petrić, Klement Zaninović, Visko Zaninović, Prošper Zaninović, Vislav Zaninović.

 

Zadnje Vijesti:
(19/03) Luka Dikanović zlatni, Noa Reljanović srebrni, Andrija Bliml i Klara Kopčić brončani u Velikoj ... - ' VINKOVCI-Judo klub Vinkovci nastupio je na turniru " Turopoljska frka" u Velikoj Gorici gdje je nastupilo preko 400 judoka u samo tri uzrasne kategorije. Rezultati natjecanja: U10 srebro - Noa Reljanović -46 kg U12 Zlato - Luka Dikanović -30 kg  Bronca - Klara Kopčić - 32 kg U14 Bronca - ...
(19/03) Jurica Dragun dva puta sedmi na velikom plivačkom natjecanju u Zagrebu - ' VINKOVCI-PK Novi Zagreb, 17.03. bio je organizator  14. plivačkog natjecanja za najmlađe Miting sv. Patrika 2018. posvećenog zaštitniku Kluba, sv. Patrika i najmađoj populaciji plivača/ica u RH. Osnovna ideja je bila  popularizacija plivanja kod najmlađe populacije plivača/ica i njihova priprema ...
(19/03) Patrik Sučić odličnim nastupom do zlata na velikom međunarodnom taekwondo turniru - ' VINKOVCI-U subotu 17.03.2018. godine u Zagrebu se održao veliki međunarodni turnir 12. Feniks Budo Sport Kup na kojemu je nastupilo oko 500 natjecatelja iz 45 klubova. Turnir je bio bodovni za nacionalnu rang listu kadeta pa je i TK „Sajnami“ nastupio sa svojim najboljim kadetom.  Sajnamovac ...
(19/03) Vinkovčani dva vikenda za redom sjajni u natjecanjima u amaterskom MMA i Grapplingu - ' VINKOVCI-Proteklog vikenda, točnije u subotu 17.03.2018. članovi MMA kluba Valens  upisali su  nastupe na  Croatia MMA Chalenge 2018 u Splitu, drugom iz serije turnira u amaterskom MMA koje će ove godine održati  u organizaciju Hrvatskog MMA saveza.  Filip Marić osvojio je drugo mjesto u ...
(16/03) Tehničko učilište Vinkovci provodi projekt ''Obrazovanje je prioritet'' za obrazovanje odraslih ... - ' VINKOVCI-U okviru projekta ''Obrazovanje je prioritet – Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja'' održana je uvodna  konferencija u svrhu predstavljanja projektnih aktivnosti i ciljeva široj javnosti. Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske ...
(12/03) Bruna Maričić i Leon Babić Brajko pobjednici, Ena Čopčić treća na turniru do 16 u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigran je teniski turnir ''Dvoransko otvoreno prvenstvo Vinkovaca'' u kategoriji juniora i juniorki do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. U prvom polufinalu u kategoriji djevojčica Lucija Koričić, inače prva nositeljica turnira iz ...
(12/03) Eva Blažević zlatna i brončana na državnom zimskom bacačkom prvenstvu osoba s invaliditetom - '   VINKOVCI-Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci nastupio je na zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se održalo 04.03.2018. u Splitu. Nastup su imali i članovi vinkovačkog kluba, koji su postigli izuzetno vrijedne i zapažene rezultate pod vodstvom trenera Petra Klašnje. Atletičarka ...
(12/03) Barbara Vučinić i David Andabak srebrni, Ante Kolak osvojio utješni turnir u Pakracu - ' VINKOVCI- Stolnoteniski klub ''Cibalia'' Vinkovci nastupio je na trećem Otvorenom prvenstvu Pakraca, a u kategoriji mlađih kadeta  nastupili su Zara Kolak, Barbara Vučinić, Ante Kolak i David Andabak. Vinkovačka momčad vratila se s puta iz Pakraca s tri osvojena odličja, Barbara Vučinić bila je ...
(12/03) Matko Čolaković odličnim nastupom do bronce na državnom natjecanju u streljaštvu - ' VINKOVCI-U Čakovcu 10.03.2018. održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za juniore i juniorke,  a 11.03.2018. održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za seniore i seniorke. Na natjecanju je nastupilo    43 juniora,  35  juniorki  , 55 seniora i 23 ...
(12/03) Valentina Plašć zlatna, Dominik Greifenstein brončani na velikom taekwondo turniru u Zagrebu - ' VINKOVCI-U subotu 10. ožujka u dvorani 2 Doma sportova u održao se veliki Čigra Open 2018 u taekwondou koji je okupio oko 600 natjecatelja među kojima je bilo i četvero Sajnamovaca koji su osvojili 2 odličja. U mlađim kadetima zlatom se okitila Valentina Plašć dok je Mia Fernbach zauzela plasman ...
Hide Main content block

Vijesti

Tehničko učilište Vinkovci provodi projekt ...
VINKOVCI-U okviru projekta ''Obrazovanje je prioritet – Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja'' održana ... više....

Sport

Luka Dikanović zlatni, Noa Reljanović srebrni, ...
VINKOVCI-Judo klub Vinkovci nastupio je na turniru " Turopoljska frka" u Velikoj Gorici gdje je nastupilo preko 400 judoka u samo ... više...

Crna Kronika

Zatečen u prometu s 3,86 promila alkohola u krvi ...
VINKOVCI-U Vinkovcima u Dugoj ulici, 28.veljače u večernjim satima zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnjak iz ... više...

Politika

Mirko Jurišić izabran za predsjednika HSP AS ...
VINKOVCI-Mirko Jurišić jednoglasno je izabran  za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke ... više...