Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U sklopu velikog obrazovno – ekološkog projekta Hrvatske radiotelevizije ''Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj'', održano je svečano proglašenje pobjednika navedenog projekta.

Na prigodnoj svečanosti prvu nagradu u kategoriji za ''Učionicu na otvorenom'' osvojila je Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca, a svečanosti je nazočio župan Božo Galić.

Ove godine održan je skup kojega su organizirali Grad Otok i Hrvatska radiotelevizija pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije a dio je projekta koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 23 godine u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvom poljoprivrede, i to u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj.

Projektom se želi afirimirati činjenica o tome kako se u odgojno obrazovnim ustanovama, osim učenja, može razvijati i svijest prema uređenom okolišu i organskoj poljoprivredi. Promiče se isključivo uzgoj izvornoga i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske.

 

SVINJAREVCI-Vukovarsko-srijemska županija i Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu pokrenuli su pilot projekt ''Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije'', u okviru kojega je izabrana prva Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije, mjesto Svinjarevci u općini Bogdanovci.

Svrha projekta je bilo promoviranje i oživljavanje mali ruralnih sredina s ciljem pokretanja društvenih, kulturnih , sportskih i gospodarskih aktivnosti kojima se može pokazati i dokazati da hrvatsko selo ima dovoljno bogatstva, a osnovni ovjet je bilo da selo ne bude središte općine.

Svinjarevci su malo mjesto sa sto kuća, 200-tinjak stanovnika, ali vrlo aktivnim udrugama i s tisuću hektara površina koje se obrađuju.

-Jako smo zadovoljni održanim projektom i pokazalo se da malo mjesto kao što su Svinjarevci mogu odgovoriti na zahtjevne organizacije brojnih događanja.Baš sam sretan da je pilot projekt u Svinjarevcima uspio.Kad govorimo rezultatima projekta, činjenica je da županija i općina uložilo 200.000 kuna u Svinjarevcima, da smo pomogli udruge , obnovili Vatrogasni dom, radilo se na području kulture, sporta i tradicije, folkora i gospodarstva. Svinjarevci su se uključili i u projekt stope sv.Martina, kako je crkva sv.Martina u Svinjarevcima, tako da su upisani na europsku kartu puteva sv.Martina.Projekt se nastavlja i sljedeće godine, kada ćemo ponovo raspisati natječaj, pa ćemo vidjeti tko će prijaviti, rekao je Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu.

Vukovarski-srijemski župan Božo  Galić istaknuo je kako već duže se vrijeme pokušava vratiti život na selo, da se  može ostati i opstati na selu.

-Mi ćemo maksimalno dati od sebe  kao županija da se program opstanka sela i poljoprivrednih domaćinstava može u budućnosti živjeti na selu i meni je drago da je to mjesto Svinjarevci. Želimo pokazati da se u malim sredinama poput Svinjarevaca može živjeti i opstati uz pomoć državnih i lokalnih institucija.Mala mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji imaju budućnost i mi moramo svi zajedno krenuti snažno, jer imamo potencijale, imamo ljude, a imamo i podršku Vlade kroz ''Projekt Slavonija'' ,  tako da vjerujem da ćemo u u tome i uspjeti, rekao je župan Božo Galić.

Načalnik Općine  Bogdanovci Marko Barun istaknuo je kako je sam projekt pomogao puno Svinjarevcima.

-Uvijek je problem raseljavanje, ljudi odlaze, međutim Vukovarsko-srijemska županija je ovim projektom pomogla Svinjarevcima.Svi znamo da je veliko zajedništvo u Svinjarevcima, a to znaju i ostale općine znaju, a to zajedništvo s Vukovarsko-rijemskom županijom se sad isplatilo.Puno su mogli finacijski, materijalno, ali i samim radom  što se sad odrazilo i na udruge, tako da jebilo dosta aktovnosti tijekom cijele godine .Vidi se veliki pomak, da ovdje života ima i da će ga u budućnosti biti, što je i sama svrha ovog projektom.Imali smo natjecanje orača, osim toga povijese činjenice kojemnogi mještani nisu znali da je general Boxich Marcus iz Svinjarevaca u Austro-ugarskom ratu.Što se tiče budućnosti, dosta je teško no ja vjerujem da će biti puno bolje, rekao je Barun.

Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas je rekla kako mala mjesta trpe trendove i posljedice koje se dešavaju  već duže vrijeme, a to je odlazak u veće sredine.

-Ovi projekti kao ovaj sad su nam dobro došli, svaka naše malo mjesto ima svoje prirodne resurse, svoje prirodne ljepote, tako smo naše malo mjesto Opatovac uključili u neke europske projekte koji se bave aktivnostima seseoskih ruralnih sredina, rekla je Cirba.

Kao završetak projekta izdana je brošura Svinjrevci - Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske župnije 2017. u kojoj su navedni svi događaji u okviru projekta.

 

VINKOVCI-Božićna bajka u novom ruhu, tako se može opisati ovogodišnji Advent u Vinkovcima u organizaciji Grada Vinkovaca i tvrtke ''Promo  Cibalae'' koji je će održati od 1.prosinca 2017. do 7.siječnja 2018.

-Kako su Vinkovačke jeseni stale, radimo na pripremi Adventa i ovom prilikom želim se zahvaliti svima koji su uložili svoj trud da i ove godine imamo niz događanja  u mjesec dana koji su pred nama. Advent je jedna lijepa priča koja je krenula prošle godine na našem trgu, klizalište i sva ona događanja doprinijela jednom ljepšem i ugodnijem mjesecu prosincu. Ove godine smo se odlučili da još upotpunimo naš Advent i da podignemo kvalitetu samih događanja, ali tu zahvaljujemo svim onim udrugama i institucijama koje nam također pomažu. Tvrtka ''Promo Cibalae'' je to sve stavila u jedan program koji je bogat i zanimljiv, ali i sa našim gospodarstvenicima koji će obogatiti dio ponude, tako da možemo reći da ove godine imamo uistinu još ljepši Advent. Svi ovi koncerti koji su birani da budu za to vrijeme, kao i sva događanja na samom trgu biti okrenuta tome da dočekamo Božić u jednom ljepšem i ugodnijem raspoloženju, jednoj obiteljskoj atmosferi, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

U ovogodišnjem Adventu u Vinkovcima imamo 700 sudionika, 20 koncerta i preko 40 različitih događanja.

-Ove godine imamo, kao i prošle godine našu Udrugu osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci koja će imati ponovo svoj Buba Bar, te oko 12 ugostitelja obrtnika. Osim toga imamo zabavni park za naše najmlađe. Pozivam sve građane Vinkovaca kao i okolnih mjesta, te goste, da posjete naš Advent i da iskoriste ovo vrijeme za klizanje i druženje, kao i kvalitetne koncerte.

Prema riječima Mirjam Jukić, direktorice tvrtke ''Promo Cibalae'' ove godine je klizalište povećano za deset metara, pojačan je zabavni park za mlade.

-Odlučili smo ove godine za malu novinu, a to je adventski vijenac u središnjem parku oko fontane. Ono što je posebno u odnosu na ostale Advente u Hrvatskoj, to je suradnja sa Župama gdje u suradnji sa Župama palimo adventske svijeće.Ovim putem zahvaljujem se gospodarstvenicima koji su se uključili u ovogodišnji Advent, tako da ćemo ove godine imati puno veću gastronomsku ponudu u odnosu na prošlu godinu, tako ćemo imati sarme, kobasice  langošice, fritule, rekla je Mirjam Jukić.

Ako se dotaknemo samog programa sve započinje 1.prosinca u 18.00 sati kada će vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić upaliti Božićnu rasvjetu.Već drugog 2.prosinca imamo paljenje prve adventske svijeće u organizaciji Župe sv.Vinka Pallottija u 20.00 sati,  a pola sata kasnije svoj veliki koncert održat će Mia Dimšić. U nedjelju 3.prosinca u 10.00 sati Dječju radionicu održat će Društvo naša djeca Vinkovci u pješačkoj zoni, a u 19.00 sati koncert Veky party.U ponedjeljak u 18.00 sati Turistička zajednica Grada Vinkovaca organizira ''Šetnju Vinkovcima''.

U srijedu 6.prosinca na Svetog Nikolu, u 17.00 sati u pješaku zonu dolazi Sv.Nikola koji će djeci podijeliti slatkiše, a nešto kasnije u 19.30 bit će odigrana predstava ''Kako spasiti Božić''u organizaciji mladih Društva Crvenog križa Vinkovci. U četvrtak 7.prosinca u 19.00 sati na rasporedu je koncert benda I Four OS, a u petak 8.prosinca koncert Nine Kraljić u 19.00 sati.U subotu 9.prosinca ponovo imamo ''Šetnju Vinkovcima'' s početkom u 10.00 sati , u 20.00 sati paljenje druge adventske u organizaciji Župe Presvetog Srca Isusova, a pola sata kasnije koncert Nikola Marjanović trio.U nedjelju 10.prosinca s početkom  u 10.00 sati je Dječja radionica , a u 15.00 sati dolazi Coca Cola Božićni kamion gdje će se moći voziti i fotografirati.U četvrtak, 14.prosinca s početkom u 11.00 sati je Umirovljenički advent, a večernjem terminu od 18.30 koncerti zborova mladih. U petak, 15.prosinca u 18.00 sati je ''Šetnja Vinkovcima'', a sat vremena kasnije koncert Orion Full Band.U subotu, 16.prosinca u 20.00 sati paljenje 3.adventske svijeće u organizaciji Župe bl.Alojzija  Stepinca i Župe sv.Ćirila i Metoda, te 20.30 koncert benda Groove Up OS. Za nedjelju 17.prosinca imamo u 10.00 sati ''Šetnju Vinkovcima i u isto vrijeme Dječju radionicu, te u 20.00 sati koncert Zbora mladih Dvije duše. Četvrtak 21.prosinca rezerviran je za koncerte zborova mladih s početkom u 18.30.

U petak 22.prosinca na središnji trg dolazi Djed Božićnjak u 17.00 sati, a u 19.00 sati koncert Jale. U subotu 23.prosinca  u 20.00 sati paljenje 4.adventske svijeće u organizaciji Župa sv.Euzebija i Poliona, te Župe Bezgrešnog Srca Marijina, te 20.30.veliki Božićni koncert s prozora vinkovačke Gimnazije. U nedjelju  24.prosnca u 10.00 sati je podjela posnog obroka u 10.00 sati, dječja radionica u 10.00, te u ponoć Sveta Misa polnoćka.Za petak 29.prosinca  u 19.00 sati je koncert Bruno & +40, u subotu 30.prosinca u 19.00 sati koncert Sing Song Swing, te 31.prosinca doček Nove godine uz Bosutske bećare.

Na kraju recimo da u popratnom programu sudjeluju sa svojim programom Gradsko kazalište ''Joza Ivakić'', Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, te Gradski muzej Vinkovci

 

VINKOVCI-Desetu godinu za redom pod sloganom ''Zajedno u ratu, zajedno u miru'' kolona sjećanja Orašje-Vukovar prošla kroz Vinkovce.

Na putu prema Vukovaru u središnjem parku u Vinkovcima dočekao ih je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, njegov zamjenik Gabrijel Šokičić, te Udruga udovica hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu koji su se zahvalili što su i ove godine krenuli na put prema Vukovaru, te u središnjem parku kod spomenika ''Hrvatska ruža''  koji je posvećen poginulima u Domovinskom ratu položili vijenac i zapalili svijeće.

Pješačeći kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili na putu dugom oko 75 kilometara, branitelji će zapaliti svijeće uz spomen obilježja za poginule branitelje, a kretat će se rutom od Orašja preko Županje, Gradišta i Vinkovaca do Nuštra, Bogdanovaca i Vukovara. 

 

VINKOVCI-U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održana je promocija knjige ''Šest milimetara'' autorice Josipe Pavičić Berardini u kojoj je ispričala svoju priču o borbi sa zloćudnom bolesti i pobjedi nad njom.

Šest milimetara lošega Josipa Pavičić Berardini pretvorila je u šest milimetara dobrog. Svoju bolest, rak dojke, pretočila je u riječi u knjigu "Šest milimetara", svojevrsnu ispovijest o boli i pobjedi koju je posvetila svim ženama koje su se borile ili se bore s ovom zloćudnom bolesti. Nakon dijagnoze karcinoma dojke u 35. godini autorica si je postavila brojna pitanja: što s liječenjem, što s najbližima, kako pomoći svojoj djeci. Iskustvo sakupljeno u knjizi ''Šest milimetara-ispovijesti o boli i pobjedi'' iskrena je priča o teškim izborima koji se pred nama nalaze u trenutku kad se život okreće onako kako mi nebi željeli.

Kada je shvatila koliko oboljelim ženama znači psihološka podrška i priča o njihovoj bolesti, odlučila je svoje zapise, koje je pisala tijekom bolesti, podijeliti s drugima. Druge žene u tome su se prepoznale te su po izlasku knjige uslijedile broje i samo pozitivne reakcije.

Josipa Pavičić Berardini autorica je dosad objavljenih romana ''Lopov moje mladosti'', ''Sara Santini ''i ''GL’amour'', a danas je voditeljica autogenog treninga, te se bavi pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške

 

 

VINKOVCI -U Spomen-kući Ivan Kozarca u Vinkovcima, a u organizaciji Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti,Centar za znanstveni rad u Vinkovcima,  Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, tvrtka Boso d.o.o Vinkovci i Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci održan je  Znanstveni skup i Recital o Stjepanu Đakoviću,  naslovljen ''Knjiški Krnjaš III'', a u povodu 155. obljetnice rođenja u Spomen-kući Ivan Kozarca u Vinkovcima.

- Stjepan Đaković bio je istaknuti vjeroučitelj, kad je otišao u mirovinu onda je počeo pisati stihove na latinskom jeziku. On je jedan od posljednjih pjesnika uopće u Hrvatskoj, a od pjesnika koji je pisao na latinskom, vjerojatno zadnji u Slavoniji. U svom izlaganju stavio sam naglasak na njegov radi i život uopće .Kad govorimo o Đakoviću on je bio fin, uredan, inteligentan, koji se angažirao u radu Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima. To su bile institucije koje su okupljale građane. Vinkovci na početku 19.stoljeća nisu bili baš na dobrom glasu, što se tiče naših građana, a što se tiče šokačkog dijela, to  je bilo uredu, oni si bili čak privrženi crkvi. Đaković je radio neumorno, tiho, baš u tom kulturnom društvu, bio je voditelj zbora. On je bio vjeroučitelj prije svega koji je kroz 36 godina, šest godina je bio vjeroučitelj u Osijeku na klasičnoj gimnaziji i  30 godina u Vinkovcima, te je postigao jedan svojevrsni rekord, 30 godina neprekidne službe u jednom gradu. Dvije godine je svirao na orguljama da pokaže učenicima kako treba pratiti crkveno pjevanje i pokaže izvrsnost jednog rada. Jedan čovjek koji je neprimjetno sudjelovao u kulturnom životu grada Vinkovaca, rekao je msgr.mr.sc.Luka Marijanović, sveučilišni profesor u miru iz Đakova.

 

Profesor Stjepan Đaković (Šarengrad, 1862-Vinkovci, 1948.), svećenik, kulturni djelatnik, latinski pjesnik.Pohađao je gimnaziju u Vinkovcima i đakovačkom Liceju.Jedan je od posljednjih hrvatskih pjesnika latinista i kao takav nosio je počasni naziv '' Horatius cibaliensis''.

Na početku Znanstvenog skupa sve je je uvodno pozdravila prof dr. sc.Anica Bilić , znanstvena savjetnica i upraviteljica Centar za znanstveni rad u Vinkovcima i dr.sc.Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu grada Vinkovaca, a svojim nastupom program su uveličali učenice i učenici Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima.

 

VINKOVCI-Na održanoj  sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca i pod predsjedanjem Mladena Karlića, između ostaloga, raspravljalo se o gradskim financijama te su se na dnevnom redu našli: prijedlog odluke o polugodišnjem izvršenju gradskog proračuna za 2017. godinu,o prijedlog odluke o izvršavanju proračuna za 2018. godinu i prijedlog odluke proračuna za 2018. godinu i projekcija proračuna za razdoblje 2019.-2020. godina. Sva tri prijedloga prihvaćena su većinom glasova. 

Prijedloge vezane za proračun prezentirala je pročelnica za finacije Sanja Lozić, a svoj osvrt na proračun dao je i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je prijedloge i kreirao zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Lozić i pročelnicima ostalih odjela gradske Uprave. Proračun Grada Vinkovaca za 2018. godinu iznosi 171.953.409, 28 kuna, od čega 162.395.134, 21 Grad Vinkovci,  9.558, 275, 07 vlastiti prihodi.

Ciljevi proračuna Grada Vinkovaca za 2018 godinu su: unaprijeđenje kvalitete javnih usluga, razvoj programa usmjerenih prema djeci i mladima, poticanje razvoja gospodarstva,  poticanje zapošljavanja kroz sredstva EU  fondova, te povećanje razine iskoristivosti EU fondova.

-Moramo istaknuti da je tu 160 milijuna projekata, projekata koje će se financirati ili EU sredstvima ili sredstvima naših ministarstava. Kad od ukupne mase oduzmemo 21 milijun za Poduzetnički inkubator, vodovod i kanalizaciju, vrtiće, završetak uređanja našeg parka, vidimo da proračun raste temeljem onoga što radimo, što uspijemo ostvariti putem EU natječaja. U sljedećoj 2018. Godini dižemo stipendije na milijun i pol kuna, dižemo iznos za umirovljenike, besplatni udžbenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, naše mjere tisuću kuna za prve razrede osnovne i srednje škole to ostaje i sljedeće godine, božićnice umirovljenica, naknade za novorođene.Znači sve ono što smo započeli, to ćemo još poboljšati i dignuti u iznosima koliko to bude dozvoljavao proračun. U planu za 2018. godinu je izgradnja Gradske knjžnice i čitaonice koja će se na proljeće početi graditi. Proračun se malo bolje puni u odnosu na prošle godine, no mi računamo u sljedećoj godini na novu reformu, odnosno Zakon  koji je pripremio ministar  Zdravko Marić, gdje bi značajni iznos Grad Vinkovci ostavario temeljem tog Zakona. Kako smo naše obveznice za bazen platili u punom iznosu i tu će ostati jedan dio sredstava kojim ćemo uložiti u kapitalne objekte i sve ono što želimo napraviti u Vinkovcima, potrošnje nema dizanja,  a to sam najbolje pokazao kroz svoj odjel, gdje smo smanjili 2 milijuna kuna potrošnju uredu gradonačelnika, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćena su i izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2016. godini Poleta Vinkovci, Vinkovačkog vododovoda i kanalizacije, Centra za predškolski odgoj Vinkovci, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci te Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci. Između ostaloga, prihvaćen je i prijedlog odluke o izradi novog Generalnog urbanističkog plana uređenja grada Vinkovaca, a donesena je i Odluka o osnivanju Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi.

 

Zadnje Vijesti:
(24/11) Građani, čuvajte se prevaranata, novi slučajevi iznude novaca u Srijemskim Lazama i Vinkovcima ! - ' VINKOVCI-Nepoznata ženska osoba, 20. studenog, u poslijepodnevnim satima, nazvala je 83-godišnjaka iz Srijemskih Laza, lažno se predstavivši kao stanovnica Londona. Obavijestila je 83-godišnjaka kako je njegovoj kćeri, koja zaista živi u Londonu, pozlilo na aerodromu u Londonu te kako je potrebno ...
(23/11) Obveza jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave puno ozbiljnije i odgovornije skrbiti ... - ' SVINJAREVCI-Župan Božo Galić sazvao je 2. Koordinaciju župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije u Svinjarevcima s temom ''Obveze jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave po novom Zakonu o zaštiti životinja''. -Zakon koji do sada nismo imali, a radi se o tome da ...
(22/11) Ena Vukić najbolje plasirana na državnom prvenstvu u gimnastici - '  VINKOVCI-Na 17. Završnici KUP-a Hrvatske u B programu i 14. Završnici u C programu u Nedelišću, Gimnastički klub "Hrvatski sokol" Vinkovci predstavljale su 2 gimnastičarke  i 9 gimnastičara.  U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta A programa Vinkovčani su momčadski bili četvrti, od četiri ...
(21/11) Vinkovčanka na prijevaru lažnom djelatniku pošte predala više desetaka tisuća kuna - ' VINKOVCI-Nepoznata muška osoba na prijevaru je, prethodno lažno se predstavivši kao djelatnik pošte od 77-godišnjakinje otuđio više desetaka tisuća kuna na njenoj kućnoj adresi u Vinkovcima. 77-godišnjakinju je prvo nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica pošte, te joj ...
(21/11) Vinkovački festival ''Večer hrvatske glazbe'' uspješno održan u Glazbenoj školi Josipa Runjanina - ' VINKOVCI-U koncertnoj dvorani Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima održan je Vinkovački festival ''Večeri hrvatske glazbe'' koji je započeo koncertom profesora Glazbene škole Josipa Runjanina.  Svečanim zvucima klavira, violine, flaute, klarineta i pjevanja, izvedene su skladbe ...
(21/11) Paljenje lampiona kod murala u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Nekoliko koliko stotina Vinkovčana, kao i svake godine do sada, večer uoči obilježavanja godišnjice pada Vukovara, zapalilo je lampione ispred murala pod nadvožnjakom u Zvonimirovoj ulici u spomen na 12 ubijenih hrvatskih policajaca u Borovu Selu 2. svibnja 1991.  Svake godine na tom ...
(21/11) Antonio Božić i Ivan Šotola četvrti, Nenad Živković peti, Matej Jurec sedmi na ciklo-krosu u Srbiji - ' VINKOVCI-Biciklisti 'Sokola' su nastupili na međunarodnoj utrci u ciklo-krosu koja je održana u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji kluba domaćina i Biciklističkog saveza Srbije. Vinkovački 'Sokol' su predstavljala četiri vozača: dva kadeta,  jedan  mlađi senior te jedan veteran. Utrka je vožena ...
(21/11) Karate klub Vinkovci osvojio osam zlatnih, četiri srebrna i pet brončanih odličja u Osijeku - ' VINKOVCI-U nedjelju, 19. studenog 2017. godine održano je 1. kolo otvorene karate lige u Osijeku.  Pod vodstvom majstora  Pamele Kordanovski i Jakova Šikića, Karate klub Vinkovci nastupio je sa 18 natjecatelja, te su osvojili ukupno 17 odličja u borbama i katama, od čega osam zlatnih, četiri ...
(21/11) Četiri pobjede vinkovačkih košarkaša, seniori na vrhu poretka Druge lige - ' VINKOVCI-Protekla dva dana Košarkaški klub Vinkovci odigrao je četiri utakmice sa svojim selekcijama i na radost svih članova i simpatizera Kluba ostvarili su pobjede.  Seniori su u četvrtom kolu Druge lige Istok upisali treću pobjedu i trenutno su drugi u poretku. Nakon lošeg prvog dijela ...
(21/11) Športski karate klub ''Ictus'' osvojio 8 zlatnih, 4 srebrna i jedno brončano odličje u Osijeku - ' VINKOVCI-Dana 19. studenoga    2017. godine  u dvorani Gradski vrt u Osijeku održano je prvo kolo Otvorene karate lige za sezonu 2017./2018., u kojemu je nastupilo 217 natjecatelja iz 17 klubova među kojima je nastupilo i 11  natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom ...
Hide Main content block

Vijesti

Obveza jedinica lokalne i područne (regionalne) ...
SVINJAREVCI-Župan Božo Galić sazvao je 2. Koordinaciju župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije u ... više....

Sport

Ena Vukić najbolje plasirana na državnom ...
  VINKOVCI-Na 17. Završnici KUP-a Hrvatske u B programu i 14. Završnici u C programu u Nedelišću, Gimnastički klub "Hrvatski sokol" ... više...

Crna Kronika

Građani, čuvajte se prevaranata, novi slučajevi ...
VINKOVCI-Nepoznata ženska osoba, 20. studenog, u poslijepodnevnim satima, nazvala je 83-godišnjaka iz Srijemskih Laza, lažno se ... više...

Politika

Marijan Pavliček:'' Dvojezičnih ploča u Vukovaru ...
VUKOVAR-Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček oglasio se priopćenjem u kojem reagiraju na izjavu ... više...