Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI - Na održanoj 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, a s obzirom na trenutno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa gradski su vijećnici sjednici po prvi puta prisustvovali elektronskim putem. 

Osim planiranih točaka dnevnog reda, Gradsko vijeće je raspravljalo i o Prijedlogu Odluke o pomoći gospodarstvu i građanima grada Vinkovaca uslijed epidemije koronavirus – COVID-19. U suradnji s posebno oformljenim timom „Pomoć gospodarstvu“, gradonačelnik je predložio sedam mjera pomoći Grada gospodarstvenicima i građanima koje je gradsko vijeće i prihvatilo. 

Popis donesenih mjera pomoći : 

1. Odobravanje odgode obveze plaćanja komunalne naknade poduzetnicima – pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju neku od gospodarskih djelatnosti,  za mjesece ožujak, travanj i svibanj, na rok od 3 mjeseca od dana dospijeća svakog pojedinog obroka. Ova mjera ne obuhvaća naknadu za uređenje voda. 

2.  Oslobađanje obveza plaćanja zakupnine obveznika  plaćanja zakupa  za poslovne prostore u vlasništvu Grada Vinkovaca i javne površine za proglašeni period  obustave rada.

3.  Odobravanje odgode plaćanja obveze zakupa za postavljanje oglasnih ploča na  razdoblje od 3 mjeseca od dana dospijeća.

4. Oslobađanje obveze plaćanja vrtića za roditelje djece korisnika cjelodnevnih i poludnevnih programa ranog i  predškolskog odgoja koji neće koristiti usluge vrtića (dežurstva) za vrijeme obustave redovitog rada vrtića u razdoblju od 16. 03. 2020.g. do obustave mjere

5. Ostvarivanje prava na puni iznos dosadašnjeg sufinanciranja cjelodnevnih i poludnevnih programa za one dječje vrtiće koji su privremeno obustavili rad, a čiji su osnivači privatne pravne i fizičke osobe, vjerske zajednice, te obrtne djelatnosti uz uvjet da zadrže isti broj zaposlenih koji su imali i prije nastupanja mjera obustave rada.

6.   Oslobađanje obveze plaćanja za roditelje učenika korisnika programa produženog boravka  za vrijeme obustave nastave u školama u razdoblju od 16. 03. 2020.g. do obustave mjere

7. Obustavljanje postupaka prisilne naplate potraživanja Grada Vinkovaca u narednom razdoblju od 3 mjeseca obustavlja se pokretanje postupaka prisilne naplate potraživanja Grada Vinkovaca, osim u slučajevima nastupa zastare potraživanja u tom period.  

 

„Sve ove mjere imaju za cilj pripomoći našim građanima i poduzetnicima da prebrode poteškoće u kojima su se zatekli radi pandemije koronavirusa. Drago mi je što je Gradsko vijeće danas donijelo ovu odluku kako bismo mogli odmah prionuti njihovoj provedbi. Posebno oformljeni timovi za pomoć gospodarstvu i građanstvu će osim provedbe ovih mjera biti na raspolaganju vinkovačkim gospodarstvenicima od trenutka kada Vlada RH i nadležne institucije objave pozive za ovotjedne donesene mjere pomoći. Grad Vinkovci stoji na raspolaganju svojim građanima u ovim teškim trenucima. Naglašavam kako je ovo prvi paket mjera i sukladno situaciji pripremamo i dodatne mjere pomoći“  poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić. 

 

VINKOVCI-U maloj gradskoj vijećnici danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vinkovaca, koji je aktiviran prema naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite o aktiviranju svih stožera civilne zaštite na područjima gradova, općina i županija.

“Zato smo mi smo danas sazvali naš Stožer za grad Vinkovce kako bi razmotrili sve što je poduzeto i što se poduzima kada je riječ o borbi protiv koronavirusa. I ovdje na početku, i svaki puta ću to reći, upućujem apel svim građanima i svim službama da se pridržavaju propisanih mjera jer to je jedini način kako se možemo uspješno zaštiti. Mi u Vinkovcima i u našoj županiji još uvijek nemamo zaraženih, a sve ono što činimo to je s ciljem da ih nemamo ni u budućem vremenu ili da ih imamo što manje”, istaknuo je zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Vinkovaca, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Bosančić je naglasio kako su sve službe uključene u sustav civilne zaštite organizirane, opremljene i spremne te će, zajedno sa službama Grada Vinkovaca, odraditi sve što im bude naloženo i sve ono što je potrebno kako bi zaštitili građane.

“U situaciji koja nije nimalo laka povoljno je to što u gradu još nemamo pozitivnih na koronavirus što potvrđuje da su sve one mjere koje smo poduzeli bile pravovremeno poduzete i nastavit ćemo i dalje s provođenjem mjera u skladu i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite RH”, istaknuo je načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

VINKOVCI-Vinkovci kao grad prijatelj djece‘ u suradnji s Društvom Naša djeca osnovao je Dječje gradsko vijeće. Radi promoviranja, poticanja i razvoja aktivnog sudjelovanja djece u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu, održana je konstituirajuća sjednica.

 Šesnaest vijećnica i vijećnika iz svih gradskih osnovnih škola te Glazbene škole Josipa Runjanina i Udruge osoba s invaliditetom Bubamara između triju kandidata - Elle Hasel iz OŠ ‘‘Ivan Mažuranić‘‘, Petre Marković iz OŠ I. G. Kovačića i Marka Plavšića iz OŠ Josipa Kozarca - za predsjednicu Vijeća i dječju gradonačelnicu izabrali su Ellu Hasel, a za njezina zamjenika Marka Plavšića.

- Postoje problemi u sustavu koje mi djeca osjetimo. Imam veliki žar i volju za pomoći u tome i potrebu za promjenom, koju mi djeca možemo ostvariti. U tome trebamo i pomoć učenika u našim školama. Želim znati ono što smeta, što nije dobro, što želite promijeniti ili primijeniti u radu. Ovdje sam čula kako djeca žele McDonalds, kino i slično, ali ja mislim da je najvažnije školstvo, a onda sve ostalo uz slogan "Zajedno", rekla je Ella Hasel. 

VUKOVAR-Ministar države imovine Mario Banožić, zajedno s ravnateljem CERP-a Milanom Plećašem, boravio je u službenom posjetu Vukovaru, a posjet je započeo obilaskom tvornice obuće Borovo d.d. i sastankom održanim s predsjednicom Uprave Gordanom Odor. 

„Država kontinuirano pomaže Borovu i s posebnom pažnjom nadgleda i prati poslovanje nekadašnjeg stupa gospodarstva Vukovara, koji je danas zbog objektivnih okolnosti u poslovnim izazovima s kojima se nikako ne bi mogao nositi bez izravne pomoći Vlade RH. U pitanju je industrija koja je nekada nosila i do 30000 radnih mjesta. "Borovo" poznat po svojoj kvaliteti i vrhunskim proizvodima danas treba pomoć. Vlada ima strateško opredjeljenje da pomogne "Borovo" zbog niza razloga između kojih je najvažniji očuvanje industrije, radnih mjesta i revitalizacije grada Vukovara i županije. Plan restrukturiranja će sadržavati tri cilja. Prvi je ujedno i kratkoročni cilj, a to je vidjeti kako će se dosadašnje intervencije države u Borovu zatvoriti, odnosno kako zatvoriti dva postojeća kredita. Drugi cilj je srednjoročni i odnosi se na povećanje osnovne proizvodnje, a kroz dugoročni cilj potrebno je pronaći strateškog partnera.“, rekao je ministar Banožić. 

„Borovo uspijeva pokrivati sve svoje dospjele obaveze koje ima, ali vjerujemo da će kroz plan restrukturiranja Borovo dobiti novi zamah te poboljšati svoje poslovanje.“, rekla je predsjednica Uprave Borova.

U Gradu Vukovaru ministar Banožić je nazočio potpisivanju Ugovora o darovanju nekretnina, kojim je Grad postao vlasnikom sportskoga doma i sportskog igrališta ukupne površine 26 182 četvorna metra, vrijednosti 4,145 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ravnatelj CERP-a Milan Plećaš i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

„Država je darovala Gradu Vukovaru još dvije nekretnine, sportski dom i nogometno igralište, vrijednosti 4.145 milijuna kuna. I na ovaj način sadašnja Vlada stavlja Slavoniju u fokus svojih aktivnosti. Ministarstvo državne imovine Vukovarsko - srijemsko županiji darovalo je 16 nekretnina vrijednosti 147,318 milijuna kuna, 11 tabularnih isprava i 15 ostalih ugovora. Time pokazujemo praksu da Ministarstvo aktivno sudjeluje u prijenosu nekretnina na jedinice lokalne samouprave.“, istaknuo je ministar.

„Zahvaljujem se ministru Banožiću, Ministarstvu i CERP-u. Današnjim činom dolazimo do nekretnina koje su godinama van funkcije. Time postavljamo zdrave temelje i nadamo se da će nekretnine ubrzo biti na korist građanima.“, rekao je gradonačelnik Penava.

 

Potom se ministar Banožić u Luci-Vukovar d.o.o. sastao s direktorom Marijanom Kuprešakom. Uz obilazak održan je i sastanak. 

 

„Strateški položaj luke daje za pravo razmatrati daljnja ulaganja u privlačenje strateškog partnera koji će aktivno raditi na povećanju putničkog i teretnog prometa. Luka je na samoj vanjskoj granici EU i uz pametna ulaganja može postati lider u široj regiji. Vlada RH želi uz lokalnu samoupravu postići zadane ciljeve revitalizacije luke kao izravnu pomoć gospodarstvu Vukovara i županije. Luka Vukovar od imenovanja nove uprave 2018. godine bilježi bolje poslovne rezultate nego ranijih godina. Obzirom da je promijenjena poslovna politika, napravljen je zaokret u poslovanju.“, naglasio je tom prilikom ministar Banožić.

 

„Poslovanje Luke-Vukovar je stabilno i zaposlenici su zadovoljni. Ukupni lučki prekrcaj je 11% veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je godišnji plan ispunjen 74%.“, istaknuo je Kuprešak.

 

VINKOVCI-Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, održano 7. ožujka 2020. godine u dvoranama Hotela „ Admiral“ bilo je po dvadesetu godinu zaredom najmasovnije u Hrvatskoj na ovoj razini, jer je uz prijavljenih 19 ekipa osnovnih škola i 7 ekipa srednjih škola okupilo preko 260 sudionika.

Svečanost otvaranja uveličali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci dr. Krunoslav Šporčić,  predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci doc.dr.sc. Dražen Švagelj, ravnatelji i mentori sudjelujućih škola. 

Kako je istaknuo predsjednik GDCK Vinkovci doc.dr.sc. Dražen Švagelj ovakva masovnost rezultat je potpore Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, podrške ravnatelja škola, angažmana mentora školskih ekipa i velike zainteresiranosti mladih, koji već godinama na ovom natjecanju znanjem i vještinama pokazuju da je pravi pobjednik ideja Crvenog križa koju je davne 1859. godine začeo Henry Dunant – ideja humanosti, mira i prijateljstva.

Ekipe su rješavale četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta, te pokazivale znanje i vještine pružanja prve pomoći na dvije praktične pozicije sa po tri ozlijeđene osobe. 

Ekipe su pokazale zavidnu razinu znanja i vještina pružanja prve pomoći, a vrijeme do proglašenja rezultata sudionici su proveli u duhu humanosti i prijateljstva, družeći se u sjajnoj atmosferi uz glazbeni program izvrsne grupe „Orion Full Band“.

Ukupni rezultati su pokazali da je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila ekipa OŠ Zrinskih Nuštar u sastavu: Maja Marošević, Leona Magdić, Eugen Sesar, Ivan Šarić, Mislav Pfaf i Laura Radić, pod vodstvom mentorice Miroslave Vekić, drugo mjesto ekipa OŠ Tordinci u sastavu: Filip Ivanković, Lara Miletić, Veronika Rezo, Marija Sesar, Petra Vengring i Stjepan Kovačević, pod vodstvom mentorice Lucijane Marković, a treće mjesto ekipa OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci u sastavu: Petra Bičanić, Ivano Hladik, Ines Josipović, Anamarija Martinović, Gabriel Smud i Iva Špionjak,  pod vodstvom mentorice Gabrijele Bićanić,

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je ekipa Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci u sastavu: Leonarda Jurčević, Antonija Kodrnja, Gabrijela Šuran, Patricija Gudeljević, Maja Kukuruz i Leonardo Sulejmani, pod vodstvom mentorice Sande Horvatović, drugo mjesto ekipa Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci u sastavu: Mikela Širić, Lucija Delaš, Klara Šimić, Fabijan Lasić, Sara Gojko i Lorena Lovrinović, pod vodstvom mentora Krunoslava Marijanovića, a treće mjesto ekipa Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci u sastavu: Josipa Vulić, Klara Rajić, Dorian Dražić Karalić, Mata Šimunić, Matija Vrselja i Gabrijela Milanović, pod vodstvom mentora Benjamina Dobutovića.

Pohvalnice za sudjelovanje svim sudionicima, a pehare, priznanja i vrijedne knjige za osvojena prva tri mjesta u obje kategorije uručili su predsjednik DCK Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić, ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić i voditeljica socijalnih djelatnosti i za rad s mladima i volonterima GDCK Vinkovci Tena Galić. 

Veliko oduševljenje osvajača prva tri mjesta u obje kategorije pobudila je najava da će i ove godine krajem lipnja, zajedno s najaktivnijim članovima Kluba Mladih Crvenog križa Vinkovci, sudjelovati na Svjetskom skupu Mladih Crvenog križa u talijanskom gradu Solferinu, na mjestu na kojemu je nakon poznate bitke između francusko-sardinijskog saveza i vojske carske Austrije 1859. godine nastala plemenita ideja Crvenog križa.

Pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola predstavljat će GDCK Vinkovci na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u Pleternici, 4. travnja 2020. 

Pobjednici s Međužupanijskog natjecanja stječu pravo nastupa na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa koje biti održano u Zagrebu od 8. do 10. svibnja 2020.

 

VINKOVCI-Policijska postaja Vinkovci uspješno je organizirala akciju regristracije bicklova na koju se odazvao veliki broj građana, unatoč lošem vremenu.

Od 2014. godine, od kada se provodi projekt besplatne registracije bicikala, pokazao se iznimno korisnim jer se u slučaju krađe registriranog bicikla otuđeni bicikl znatno lakše pronađe.Podaci o vlasniku bicikla, tipu bicikla, njegovim značajnim karakteristikama; fotografija bicikla, oštećenja, broj okvira i dimenzija guma unose se u posebnu bazu podataka.

Posebna naljepnica s logom policije koja se nakon izvršene registracije lijepi na uočljivo mjesto na biciklu, osim upozoravajuće ima i praktičnu funkciju-iznimno ju je teško odlijepiti, a brzo uklanjanje, što će počinitelj krađe prvo željeti učiniti, gotovo je nemoguće učiniti pa će uklanjanje naljepnice iziskivati mehanički postupak ili, pak, uporabu lak-spreja. No, oba načina uklanjanja ostavljaju tragove, što je policijskim službenicima opet ukazuje da se radi baš o otuđenom registriranom biciklu.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, podržao je akciju, te je između ostaloga rekao:

-Drago mi je da možemo podržati našu  policiju, da možemo zajednički raditi ovakav projekt,da  moramo upozoriti sve na sigurnost djece.Pješačka zona nije mjesto za vožnju biciklom, jer ima puno male djece, kao i oni koji šetaju.Čuvajmo našu djecu, čuvajmo naše pješake.Zahvljajumo se našoj policiji koja uvijek radi na preventivi, jer na temelju preventive sigurnost je veća, rekao je Bosančić.

Prema riječima Dragoslava Živkovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske prije održavanja projekta u periodu od srpnja 2013. do srpnja 2014, zabilježeno je 97 krađa.

-Nakon početka provedbe projekta taj brojka se znatno smanjila. Broj ukradenih bicikala se smanjio, a o uspješnosti ove akcije govori o brojka od samo 13 krađa prošle, 2019. godine. Na današnjoj akciji ukupno je registrirano 35 bicikala, bilo bi i više da nas nije omela kiša pred kraj akcije, rekao je Dragoslav Živković.

Napominjemo, kako se besplatna registracija bicikla može obaviti i u Policijskoj postaji Vinkovci. Prethodno je potrebno dogovoriti termin registracije što građani mogu učiniti osobnim dolaskom ili pozivom na broj telefona 032/342-810.

 

VINKOVCI-U spomen na članove HOS-a Darka Rušanca, Vladu Kneževića i Ivicu Bošnjaka, koji su poginuli 1. ožujka 1992. u nerazjašnjenoj eksploziji u negdašnjem Omladinskom domu u Vinkovcima, gdje je bilo sjedište HOS-a, na mjestu na kojem je bio taj dom u Ulici Jurja Dalmatinca danas su vijence položili i svijeće zapalili njihovi suborci te mnoga izaslanstva.

Poginulim HOS-ovcima počast je odana u sklopu obilježavanja Dana Udruge HOS-a 1. samostalne bojne “Marijan Baotić”. Prigodne govore na komemoracijskom skupu održali su Ivica Zupković, predsjednik Udruge, Ivan Bosančić, gradonačelnik Viknovaca i Marko Ratković, savjetnik ministra branitelja koji su branitelje pozvali na zajedništvo i jedinstveno djelovanje u korist napretka hrvatske države, te su poručili kako je obrambeno obilježje Domovinskog rata neupitno i da bi o tom razdoblju hrvatske povijesti mladi u Hrvatskoj trebali više znati.

“Domovinski rat je bio najveće zajedništvo hrvatskoga naroda. Svi su stali u obranu Hrvatske, svi su željeli Hrvatsku i to je tada bilo najvažnije. Zato treba odati počast svima onima koji su izložili svoje živote, ali najviše onima koji su ih izgubili. Danas sam ovdje, jer želim odati počast svim braniteljima koji su kroz HOS dali svoj obol u Domovinskog ratu, a on nije bio mali.”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić dodavši kako se nada da će se uskoro krenuti i sa uređenjem prostora i izgradnjom spomenika svim poginulim pripadnicima HOS-a.

“Ovakva okupljanja su primjer zajedništva hrvatskih branitelja. Podsjećaju nas na povijesni značaj i vrijednosti koje je Domovinski rat ostavio u nasljeđe našim kćerima i sinovima. Na nama je da im te vrednote i istinu prenesemo. Ostaje i dalje svjedočenje te istine i žrtvi koje je naš narod podnio kroz taj okrutni, bezobzirni i nametnuti nam rat da se poginuli vitezovi hrvatskoga naroda nikada ne zaborae.”, kazao je Marko Ratković.

Kroz 1. samostalnu bojnu “Marijan Baotić”, koja je djelovala na bojištu Jarmina – Nuštar – Mala Bosna – Otok – Komletinci – Vrbanja i pokrivala 40 kilometara bojišnice, koja je neprestano bila pod topničkim napadima, prošlo je 1100 branitelja, od kojih je 38 poginulo i 298 ranjeno. Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica.

Zadnje Vijesti:
(30/03) Uz pomoć nepoznate letjelice prevozili duhan iznad Gradišta - ' GRADIŠTE-Policijska ophodnja je, 28. ožujka oko 17,30 sati, prilikom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta, uočila i pratila kruženje nepoznate letjelice u zraku nad Gradištem. Istodobno su vješto uočili i osobni automobil marke „Mercedes“ vinkovačkih registracijskih oznaka ...
(24/03) Dezinfekcija klupa u središnjem parku - ' VINKOVCI -  Epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije stabilna je i nema koronavirusom zaraženih osoba. Ono što zabrinjava je podatak da je čak 98 građana Vinkovaca u samoizolaciji, stoga je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uputio apel građanima Vinkovaca: - Apel ...
(19/03) Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci spremno za sve izazove - ' VINKOVCI-Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je u svrhu skrbi o zdravlju sugrađana u situaciji epidemije koronavirusa primjenjujući upute mjerodavnih službi reorganiziralo svoj rad i prilagodilo ga kriznim uvjetima, te je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao skladište Crvenog križa ...
(11/03) Srijem i Slavonija imaju osmišljene turističke proizvode - ' VINKOVCI- U prva dva mjeseca ove godine na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježen je rast dolazaka za 17,91 posto i noćenja za 22,16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Točnije, u siječnju i veljači zabilježeno je nešto više od 13.6 tisuća dolazaka i ostvareno je više od 19 ...
(09/03) Vinkovčanka Antonia Magdić osvojila prvu nagradu žirija - ' VINKOVCI-U povodu Međunarodnog dana žena u Galeriji likovnih umjetnosti ''Slavko Kopač'' u Vinkovcima, svečano je otvorena izložba ''One su tu'' na kojoj su se predstavile 53 umjetnice iz cijele Hrvatske, a može se vidjeti pregled slikarskih, kiparskih, grafičkih, fotografskih, multimedijalnih ...
(09/03) Ema Midžić prva, Elena Rimac i Filip Rihtar treći u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci održano je Dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. U kategoriji dječaka igrao se ''Round Robin'' sistem jer je bilo prijavljeno samo pet igrača, te je tako prvo mjesto sa 4 pobjede osvojio Leon ...
(05/03) Nema zataškavanja i stanje sigurnosti na našem području nije upitno - ' VINKOVCI-Policijska uprava vukovarsko-srijemska od početka 2020. godine ne bilježi trend porasta imovinskih kaznenih djela, a naročito ne bilježi porast broja prijavljenih provala u objekte, uz koje bi kao potencijalne počinitelje povezivala strane državljane koji su nezakonito ušli na područje ...
(02/03) Velika dominacija vinkovačkih tenisača na Uralan Cup-u - ' VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba Vinkovci protekloga vikenda organiziran je tradicionalni turnir parova Uralan Cup 2020. za gospodu koji je odigran u tri kategorije, odnosno do 89 godina, od 90 do 109 godina i treća kategorija preko 110 godina.  U kategoriji do 89 godina u prvom polufinalu par ...
(02/03) Održana korizmena duhovna obnova u Županji - ' ŽUPANJA-Katolička laička zajednica MOLITVA i RIJEČ – područna zajednica Osijek, održala je 29. veljače i 1. ožujka 2020. godine u Župi Sv. Nikole Tavelića u Županji dvodnevnu duhovnu obnovu. Hod kroz milosno korizmeno vrijeme vjernici župe Sv. Nikole Tavelića u Županji započeli su dvodnevnom ...
(27/02) Projekt '' Panonnia Gourmet” će Vinkovce obogatiti za gastronomski centar - ' VINKOVCI-U prostorijama PIK-ovog stana održana je početna konferencija projekta Autentični gastronomski okus za održivi socio-ekonomski razvoj prekogranične regije pod nazivom “Panonnia Gourmet” koji će Vinkovce obogatiti za gastronomski centar. Cilj ovog projekta je razvijanje inovativne i ...
Hide Main content block

Vijesti

Dezinfekcija klupa u središnjem parku
VINKOVCI -  Epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije stabilna je i nema koronavirusom zaraženih osoba. Ono ... više....

Crna Kronika

Uz pomoć nepoznate letjelice prevozili duhan ...
GRADIŠTE-Policijska ophodnja je, 28. ožujka oko 17,30 sati, prilikom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta, ... više...

Politika

Ivan Bosančić objavio kandidaturu za predsjednika ...
VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik i član predsjedništva HDZ-a Grada Vinkovaca Ivan Bosančić objavio je kako se u sklopu ... više...

Sport

Ema Midžić prva, Elena Rimac i Filip Rihtar treći ...
VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci održano je Dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca do 16 godina iz kalendara Hrvatskog ... više...