Najave

RK ''Spačva'' uspješno provela četvrtu kampanju projekta 'Volim rukomet“

VINKOVCI-Rukometni klub Spačva Vinkovci uspješno je proveo četvrtu kampanju za projekt „Volim rukomet“ koja se održala  ispred dvorane osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci.

Rukometni klub Spačva Vinkovci kao provoditelj projekta “Volim rukomet” čiji je cilj uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, predstavio je do sada provedene aktivnosti iz projekta i uočene probleme koje su uspješno savladali.

Zbog epidemije virusa COVID-19 u dva navrata bili su obustavljeni treninzi I natjecanja od strane Nacionalnog stožera. Stručni stožer rukometnog klub Spačva Vinkovci s trenerima izradio je i organizirao Online treninge za sve dobne skupine i tako omogućio nastavak treninga uz konstantu podršku trenera.

Online treninzi su se pokazali kao izvrsno rješenje jer su sudionici ostali u treningu i socijalnom kontakt što je jedan od primarnih ciljeva projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH; u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s našim Projektom.

-''Kada promatramo ovaj projekt od početka provedbe krajem ožujka 2019. godine uspjehom možemo smatrati to što smo uspjeli okupiti 50-ak sudionika s kojima smo postigli zavidne rezultate. Ako gledamo probleme to je epidemija korone koja nas je onemogućila u redovnim aktivnostima pa smo se morali snalaziti. S druge strane, međutim, to je imalo i dobrih strana jer su naša djeca, koja su bila prisiljena biti kod kuće, ostala na okupu pa makar i online, ostali su u toj nekoj socijalizaciji što je i primarni cilj ovoga projekta, osim naravno bavljenja sportom i zdravog života. Tako da su oni i bili u kontaktu i trenirali”, ističe Mirko Mečić, predsjednik RK Spačva Vinkovci

 Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećajaiz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, ipoticanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Share