Najave

Bosančić: ''Imamo snagu, viziju i najbolji tim, zato smo siguran izbor za daljnji razvoj Vinkovaca''

VINKOVCI-Ivan Bosančić (HDZ) pod sloganom "Siguran izbor." predstavio je svoju kandidaturu za čelnog čovjeka Vinkovaca na predstojećim lokalnim izborima.

-U protekle četiri godine u Vinkovce je usmjereno 1,47 milijardi kuna za projekte gospodarskog, društvenog i socijalnog karaktera. U prošloj godini, kada je sve stalo i kada su demografske brojke bile poražavajuće na državnom nivou, u Vinkovcima su se rodile 32 bebe više nego godinu ranije te je grad na Bosutu postao drugi u Hrvatskoj po rastu broja novorođenih beba. Uvijek sam na raspolaganju gradskim društvima, udrugama i svim građanima, te sam u više navrata posjetio Mjesne odbore i razgovarao s građanima. Na početku mandata postavio sam si cilj da ću realizirati 70% javnih investicija iz EU sredstava, a na kraju mandata taj cilj je i premašen do čak 83%, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Između ostalog istaknuo je izgradnju Poduzetničkog inkubatora, obnovu dvaju i izgradnju jedne osnovne škole, obnovu tri vrtića, izgradnju Istočne gradske obilaznice te početak gradnje Nadvožnjaka Borinci i nove zgrade Gradske knjižnice, uz naglasak na stalnom inzistiranju na projektu ''Vinkovačka obitelj“.

-''Mandat iza nas bio je vrlo uspješan, no, okrenimo se novom mandatu koji će obilježiti gospodarski rast i ulaganje u obrazovanje kako bi se okrenuli novim tehnologijama koje će nam biti na raspolaganju. Upravo zato, orijentirani smo prema projektima jer imamo snagu, imamo viziju, imamo najbolji tim i zato smo siguran izbor za daljnji razvoj naših Vinkovaca.Što se tiče izbora, vjerujemo po nekim istraživanjima pobjedu u prvom krugu.Budući program će imati svoju okosnicu kroz značajni razvoj gospodarstva, te dizanje obrazovanja svih nas, a najviše ćemo raditi na najmlađima.Uvijek želimo da jedna naša proječna vinkovačka obitelj bude u fokusu, zato smo puno toga investirali u samu djecu, objekte i mi smatramo da je to jedna dobra investicija. Imamo snagu, imamo viziju i imamo najbolji tim. Zato smo siguran izbor za daljnji razvoj naših Vinkovaca, poručio je Ivan Bosančić.

Blagoslov i zagovor zatražio je od zaštitnika Vinkovaca sv. Ilije jer, „Vinkovci nisu zgrade i infrastruktura, nego ljudi i njihova ljubav prema gradu“. 

Predstavio je i svog zamjenika Josipa Romića, doktora ekonomskih znanosti, oca četvero djece koji je 14 godina radio u realnom sektoru, a posljednje tri godine voditelj je Odjela komunalne infrastrukture i energetske učinkovitosti Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca.

Podršku kandidatu HDZ-a na izborima za vinkovačkog gradonačelnika dali su predsjednik županijske organizacije Mario Banožić i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić.

 Banožić je istaknuo bezrezervnu podršku kandidaturi Ivana Bosančića i njegovom timu koji su primjer kvalitetne pripreme i provedbe EU projekata. 

„Prije dvije i pol godine posao me odveo u Zagreb, no moja obitelj je ostala u Vinkovcima. Moja djeca pohađaju vinkovačke škole i vrtiće, sve iz razloga jer znam kako ne postoji kvalitetnije mjesto za život i odgajanje djece“, poručio je Banožić. 

Krunoslav Katičić u ime predsjedništva stranke na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, izrazio je čvrstu podršku Ivanu Bosančiću i njegovu timu te pohvalio njihov rad, rekavši kako sve ono što je do sada učinjeno dovoljno govori samo za sebe. „Dajem podršku tebi i tvom timu i to onu pravu, izvornu, izravnu, čvrstu i nedvojbenu za tvoju kandidaturu i u sljedećem mandatu gradonačelnika Grada Vinkovaca,“ istaknuo je glavni tajnik HDZ-a na samom kraju svoga govora.  

Na novinarsko pitanje kakvu retoriku Bosančić očekuje od svojih protukandidata, Bosančić je rekao kako se nada da će imati sučeljavanje programima, da će pružiti priliku sugrađanima da vide tko ima bolji tim, bolje programe, podršku Vlade i županije.

-Imamo dobar program i još smo dodatno pozvali građane da nam sugeriraju što bi trebalo dodati, a no će biti odraz želje naših građana i njihovih promišljanja kako bi grad, trebao izgledati u naredne četiri godine.Za sada smo vidjeli da samo neki protukandidati imaju svoj broj mobitela, kao program, tako oni to prezentiraju, rekao je Bosančić.

 

Share