Najave

Grad Vinkovci osigurao 41 paket za obitelji u potrebi

VINKOVCI-Grad Vinkovci nastavlja tradiciju iz godine u godinu u povodu nadolazećih blagdana osigurati pakete  za socijalno ugrožene obitelji, tako je bilo i ove godine, a uručen je 41 paket.Radi se o primateljima zajamčene minimalne naknade i to obiteljima s jednim ili više djece te samohranim roditeljima.

-''To je već tradicija i uvijek uoči naših najvećih kršćanskih blagdana, uoči Božića i Uskrsa, mi pripremimo pakete kako bi obiteljima u potrebi smanjili blagdanske troškove i tako pridonijeli malo i blagdanskom raspoloženju. Ovaj put to je 41 obitelj koja će dobiti uskrsni poklon paket. Ukupna vrijednost ovih paketa je gotovo 30 tisuća kuna, međutim ovo je samo jedan mali segment onoga što radimo u socijalnoj skrbi. Kada pogledamo ukupno naše stavke socijalnoga karaktera one dosežu skoro 9,5 milijuna kuna, a samo za ovakve programe kroz mjere definirane odlukom o socijalnoj skrbi u ovogodišnjem proračunu osigurano je 4,4 milijuna kuna”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Paketi sadrže uglavnom prehrambene namirnice među kojima i one koje su karakteristične za ovo vrijeme i namijenjen baš za uskrsnu trpezu.

Share