Najave

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za projekt ''Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca''

 

VINKOVCI- Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je i grad Vinkovce te se sastao sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i gradonačelnikom Grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem i održao radni sastanak u zgradi Županije.

 Sastanku su nazočili i ministar obrane dr. sc. Mario Banožić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković te voditelj Uprave Hrvatskih šuma Podružnica Vinkovci Damir Dekanić

 Potom je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca – Sanacija opasnog mjesta na državnoj cesti D57", koji su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić.

 “Nastavit ćemo podržavati sve projekte koji se tiču poljoprivrede, drvne industrije, gospodarstva, poduzetništva i u partnerstvu s nizom ministarstava podupirati aktivnosti županije kao što smo to radili u našem dosadašnjem mandatu, na dobrobit svih naših sugrađana, kao i kroz aktivnosti projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, istaknuo je Andrej Plenković.

 Izgradnja obilaznice obuhvaća prometnicu ukupne duljine glavne trase od 4200 metara, uključujući most preko rijeke Bosut duljine 147, 70 metara. Obilaznica zaobilazi naselja Apševci i Lipovac, te spaja državnu cestu D57 i autocestu A3. Vrijednost projekta je 132,2 milijuna kuna.

 Premijer Andrej Plenković je izrazio zadovoljstvo jer su reformom financiranja jedinica lokalne i područne samouoprave županija, gradovi i općine na godišnjoj razini dobili 217 milijuna kuna više prihoda nego što je to bilo ranije. To se osjeti u svim aktivnostima lokalne samouprave, istaknuo je. Podsjetio je i kako je u dosadašnjem mandatu prve i druge Vlade u Vukovarsko-srijemskoj županiji ugovoreno ukupno 450 milijuna eura europskih sredstava te da je mjerama za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 190 milijuna osigurana plaća za 23 tisuće radnika.

 

 

Share