Najave

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao radove na izgradnji vinkovačke Knjižnice

VINKOVCI-U sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, mr.sc.Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH,  obišao je radove na izgradnji vinkovačke Knjižnice, te izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji.

Podsjetimo, nova Knjižnica prostirat će se na  4,5 tisuće kvadrata i vrijednosti 50 milijuna kuna,a biti  će novo mjesto svih društvenih događanja grada Vinkovaca. Vlada RH, odnosno Ministarstvo kulture daje ogromnu potporu u cjelokupnom procesu koji bi svome kraju trebao stići za dvije godine.

-''Knjižnica ima velik značaj za sve Vinkovčane, srasla je s dušom i srcem naših građana jer znamo da je izgorjela u Domovinskom ratu i da nikada nije bila obnovljena, sve do danas kada smo zajedno Grad Vinkovci i Ministarstvo kulture krenuli u izgradnju jednog predivnog izdanja knjižnice. Idemo dalje, došli smo do krova, krećemo s uređenjem i vrlo brzo ćemo doživjeti svoju vinkovačku knjižnicu kao hram kulture jer nema knjižnice koja se u ovom trenutku izgrađuje u ovom dijelu Hrvatske”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

Share