Najave

Svečano otvoren Bioekološko-edukativan centar Virovi Otok

OTOK-Bioekološko-edukacijski centar Virovi kod Otoka, sagrađen u sklopu projekta Vrata spačvanskog bazena, vrijednog 25,5 milijuna kuna, od kojih je 19 milijuna kuna nepovratnih sredstava EU-a, svečano je jučer otvoren i predstavljen kao jedinstvena oaza u spačvanskoj šumi bogatoj biljnim i životinjskim vrstama i značajan iskorak u razvoju kontinentalnog turizma.

Na svečanosti su bili gradonačelnik Otoka Josip Šarić, ministar obrane Mario Banožić kao izaslanik predsjednika Vlade, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i saborski zastupnik Mladen Karlić.

- Napravljen je odličan projekt. Otvaramo novu stranicu u smislu gospodarskog i turističkog razvoja - kazao je gradonačelnik Šarić.

Centar je, istaknuto je, zamišljen kao receptivna točka za prezentaciju i degustaciju domaćih proizvoda, s ugostiteljskim sadržajem i smještajnim kapacitetima, wellness zonom i vanjskim bazenom, uz dodatne sadržaje poput vožnje solarnim brodom, najmom čamaca, bicikala..., kao i s informacijsko-edukacijskim dijelom s multimedijskom dvoranom opremljenom najnovijom tehnologijom za prikaz prirode kroz proširenu stvarnost.

- Rezultat je ovo rada cijele Vlade RH u proteklom mandatu kada smo mnogo više počeli koristiti sredstva Europske unije, a počelo se više i razgovarati o problemima na lokalnoj razini. Kada imate dobar projektni tim, kao što su sada bili Otočani, dođete do ovakvog rješenja u kojem turistički potencijal koji je dugo stajao neiskorišten dobije novu infrastrukturu, odnosno opipljivi dio turističkog proizvoda - rekao je ministar Banožić.

Prema riječima župana Galića, jedan je to od deset strateških projekata najistočnije županije koji "znači boljitak za građane, ali i goste koji dolaze u Slavoniju".

 

 

Share