Najave

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uručio vaučere osnovnoškolcima

VINKOVCI - Treću godinu zaredom vinkovački su osnovnoškolci od 2. do 8. razreda uz svjedodžbe dobili i vaučere jer Grad Vinkovci i ove godine sufinancira troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog radnog materijala učenicima osnovnih škola s područja Grada. 

Podjeli novčanih bonova, odnosno vaučera, u iznosu od 500 kuna, učenicima Osnovne škole Josipa Kozarca Vinkovci nazočili su vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković.

“Uz udžbenike, koji su osigurani kroz državni proračun, mi smo i ove godine pripremili vaučere za radne bilježnice i ostali potrebni školski materijal. Ove godine imamo 2437 vaučera, za koje je osigurano nešto više od 1,2 milijuna kuna. To je nešto više nego prošle godine i drago nam je da ima više učenika. Naravno, nastavljamo s tim programom i prema svima mogućnostima koje bude dopuštao proračun mi ćemo pomagati naše učenike. Smatramo to najboljim ulaganjem za budućnost”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić. Vaučeri od 500 kuna za radne bilježnice i ostali školski materijal samo su jedna mjera direktne pomoći roditeljima od Grada. “Mi želimo do kraja ovoga mandata imati jednosmjenski rad u svim školama, želimo da u svakoj školi postoji kuhinja, ali i da svi naši vrtići budu obnovljeni. Taj smjer pokazali smo već u proteklim godinama, kada smo počeli obnavljati škole i vrtiće, a sada je na nama da idemo dalje i da svima u gradu stvorimo jednake uvjete kako bi svako dijete imalo jednake uvjete za razvoj”, kaže Bosančić

Share