Najave

Bosančić: '' Vinkovački HDZ ima dobre rezultate zahvaljujući zajedništvu, snazi i stabilnosti članova''

VINKOVCI-Povodom unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici koji se održavaju u nadolazećem razdoblju u Uredu Hrvatske demokratske zajednice gradske organizacije Vinkovci,  izvršena je predaja kandidatura Gradskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Vinkovci za prvu fazu izbora. 

Ivan Bosančić predao je Gradskom izbornom povjerenstvu kandidaturu za predsjednika gradske organizacije HDZ-a Vinkovci te Županijskom izbornom povjerenstvu kandidaturu za potpredsjednika županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije. Osim njega, nitko drugi nije predao kandidaturu za predsjednika gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice. 

-HDZ je ušao u proces unutarstranačkih izbora, drago mi je da i ovoga puta imamo prikaz jednih unutarstranačkih izbora koji će biti odraz snage, zajedništva.Već time što imamo takvu situaciju na stranačkim izborima, da imamo jednog kandidata, praktički za svaku funkciju, pokazaju da GO HDZ-a je stabilan i da ima pobjednički duh, što se vidjelo na lokalnim izborima.Spremni smo za sve nove izazove u politici, za sve buduće izbore koji budu pred nama , ali uvijek smo i tu odgovorni za sve projekte i vođenje grada.Osobno sam se kandidirao za predsjednika GO GDZ Vinkovci, te za potpredsjednika županijskog odbora, a ovim putem potpore predsjedniku budućeg Županijskog odbora, dr.Mariu Banožiću, koji je također dio GO HDZ Vinkovci, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik i dosadašnji predsjednik GO HDZ Vinkovci

Kandidature za potpredsjednike gradske organizacije HDZ-a Vinkovci predali su Vedran Čuljak, Ivica Čutura i Dalibor Šandrk. Važno je istaknuti da se za ovu funkciju bira tri potpredsjednika. Temeljne organizacije u vinkovačkom HDZ-u broji 12 temeljnih ogranaka. Svaki temeljni ogranak predao je kandidature za jednog predsjednika i jednog potpredsjednika. Ni na ovoj razini nema protukandidata. Za predsjednike temeljnih ogranaka kandidirani su: „Lenije“ -Josip Romić, „Stjepan Radić“ - Mirela Fabijan, „Centar“ – Luka Kraljević,    „Slavija“ – Dalibor Marijanović, „Lapovci“ – Nikola Jurković, „Novo selo“ – Tomislav Filipović, „12 Redarstvenika“ – Vlatka Cota, „Mala Bosna“ – Robi Ević, „ban Josip Jelačić“ – Antun Čopčić, „Zagrebački blok“ – Marko Kurtušić, „Mirkovci“ – Marija Purić i „Kolodvor“ – Ivan Ambroš. 

-Izbori se događaju na svim razinama unutar stranke, imamo ozračje koje je puno tolerancije, zajedništva.Pokazujemo se ne samo kao stožerna, nego i najozbiljnija stranka u Hrvatskoj.Očukujem da će izbori proći u tom duhu, jer svi radimo zajedno za boljitak građana Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Vedran Čuljak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vinkovaca.

Upravo ovakve kandidature i način rada pokazuju složnost i zajedništvo te snagu i stabilnost vinkovačkog HDZ-a koji uspješno djeluje pod dosadašnjim vodstvom predsjednika GO HDZ-a Ivana Bosančića. Hrvatska demokratska zajednica u Vinkovcima oduvijek ostvaruje izvrsne rezultate na svim izborima donoseći pobjede, koje proizlaze najprije od ustroja gradske organizacije koja i na ovim izborima kandidira kvalitetne i vrijedne ljude koji svojim svakodnevnim radom doprinose stabilnosti i složnosti Hrvatske demokratske zajednice u Vinkovcima. 

Ovim putem pozivaju se i svi članovi Hrvatske demokratske zajednice na izborne skupštine svih temeljnih organizacija Vinkovci koje će se održati 5. listopada 2021. godine u sali „Barun trenk“, pri čemu će svoje glasačko pravo moći ostvariti u vremenu od 15:00 do 19:00 sati. 

Izbori za predsjednika i potpredsjednike gradske organizacije HDZ Vinkovci te izbori za predsjednika i potpredsjednike županijske organizacije Vukovarsko-srijemske županije, održat će se 17. listopada 2021. godine u sali „Barun trenk“, a članovi Hrvatske demokratske zajednice s područja Vinkovaca svoje glasačko pravo moći će ostvariti u vremenu od 8:00 do 19:00 sati. 

 

Share