Najave

Općina Lovas jedna od najaktivnijh Općina u našoj županiji

 

LOVAS- Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, obilježen je Dan općine Lovas. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Milas uputivši nazočnima izraze srdačne dobrodošlice. 

Općinska načelnica Tanja Cirba podnijela je potom iscrpno izvješće o radu općine u proteklom jednogodišnjem mandatu:

-U proteklom periodu održan je šest sjednica Općinskog vijeća, s pijetetom i dostojanstvom obilježene sve obljetnice stradanja mjštana Općine Lovas u Domovinskom ratu. Moram spomenuti da je izgrađeno Spome obilježje minskog polja vrijednosti 410 000 eura, u fazi izgradnje je međunarodna Zimska luka na Dunavu u Optovcu, vrijednosti 6 500 000 eura.Kad govorimo o projektima uspješno je proveden projekt Zaželi –Faza III vrijedan 162 000 eura. U projektu (INER ) postavljenne dvije sunčane elektrane na objekte Općine i Dječjeg vrtića, vrijednosti 45 000 eura.Pored ovih projekata tu je još niz prjekata za kvalitetan život. Samo jednim zajedništvom možemo doprinijeti da sšto više mladih ostaje u Općini Lovas, rekla je Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.

 

 

Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije istaknuo je kako je Općina Lovas vrlo napredna, te je između ostaloga rekao: 

 

-''Općina Lovas vrlo je napredna, posebice ako se prisjetimo vremena stradavanja, vremena u kojem je iznimno puno ljudi poginulo u Lovasu te koliko su patnje i loših stvari prošli, a neki su se ipak odlučili vratiti i živjeti sa svojim selom i općinom. Uloženo je puno truda, rada i znanja. Lovas je izuzetno dobro posložena općina, s dobrim komunalnim poduzećem, projektima, institucijama i objektima koji su potrebni za jedan ugodan život mladima i mladim obiteljima. Prometna povezanost je ključna stvar i upravo zbog toga, kroz suradnju s brojnim institucijama, nastojimo izvući sva mjesta iz prometne izolacije. Županija ide  u projektiranje spojene ceste između Bapske i Lovasa koja je izuzetno važna i vjerujem da će doprinijeti razvitku Lovasa i okolnih mjesta, rekao je Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije,

Na sjednici su prigodno nagrađeni i učenici osnovne škole „Lovas“ koji su proteklu školsku godinu završili uspjehom 5.0, kao i srednjoškolci koji su postigli odličan uspjeh. 

 

Share