Najave

Za vikend najveća koncentracija, 2,87 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru

VINKOVCI-Proteklog vikenda, od 22. do 24. rujna, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 20 prometnih nesreća. U 13 prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (u Starim Mikanovcima, Markušici, Posavskim Podgajcima, Ivankovu, Bajakovu, Štitaru, Otoku (2), Vinkovcima (2) i Vukovaru (3), dok je u sedam prometnih nesreća ukupno 13 osoba ozlijeđeno, o kojima više slijedi:

 

  U petak, 22. rujna oko 11,25 sati u Vukovaru, 54-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska 60-godišnjem vozaču bicikla, koji je pri udaru i padu zadobio lake tjelesne ozljede.

     Istog dana oko 12,10 sati u Vinkovcima, 37-godišnja vozačica osobnog automobila tijekom pretjecanja nije držala dovoljan razmak između svog vozila i vozila koje pretječe, uslijed čega je 69-godišnji vozač bicikla zadobio lake tjelesne ozljede.

     U subotu, 23. rujna oko 04,30 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, 44-godišnji vozač autobusa, državljanin Bugarske, sustigao je kombi vozilo kojim je u istom smjeru upravljao 34-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. Uslijed udara šest putnika iz kombi vozila zadobilo je lake tjelesne ozljede.

     Istog dana oko 11,30 sati u Vukovaru, 73-godišnji vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska 59-godišnjem vozaču motocikla koji je pri udaru zadobio lake tjelesne ozljede.

     Nadalje oko 13,05 sati u Vinkovcima, 21-godišnja vozačica osobnog automobila, uslijed nedržanja razmaka iza vozila iza kojeg se kretala, udarila je vozilo ispred sebe, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede, kao i 22-godišnji putnik u njenom vozilu.

     Također u subotu oko 14,15 sati na cesti Ostrovo-Tordinci, 21-godišnja vozačica osobnog automobila nije prilagodila brzinu kretanja vozila i izlaskom iz zavoja slijeće s kolnika, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

     Potom oko 19,00 sati u Borovu, na obilježenom pješačkom prijelazu, 51-godišnji vozač osobnog automobila naletio je na 29-godišnju pješakinju, koja je pritom zadobila lake tjelesne ozljede.

 

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 18 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,87 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za šest vozača.

 

Stacionarne kamere zabilježile su 19 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

 

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“: upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštena brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, te nepropisna uporaba mobitela prilikom upravljanja vozilom.