Najave

Vijesti

Interventni policajci PU vukovarsko-srijemske prikupili novac za potrebite

VINKOVCI-Povodom predstojećih blagdana policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja novčanih priloga kako bi pomogli socijalno ugroženim obiteljima s područja Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Požrtvovnost policijskih službenika i briga za nemoćne i potrebite još jednom je došla do izražaja u ovoj akciji koja je provedena tijekom studenog i prosinca, a kojom su policijski službenici od svojih mjesečnih primanja odvojili određeni novčani iznos kako bi u doba darivanja pomogli najpotrebitijima.

Na ovaj način željeli su pokazati da se i skromnom donacijom možemo ujediniti i od srca pomoći onima koji trebaju pomoć, ne samo financijsku, već i onu ljudsku kroz podizanje svijesti o socijalno osjetljivim skupinama.

Prikupljene novčane priloge donirali su vinkovačkoj volonterskoj udruzi „Mladi protiv gladi“ koja opskrbljuje hranom i higijenskim potrepštinama više od 850 socijalno ugroženih obitelji u sklopu projekta Socijalna samoposluga Vinkovci.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

 

 

Grad osigurao 2,3 milijuna kuna za 321 studenta

VINKOVCI- Grad Vinkovci nastavlja ulagati u svoju budućnost, a među mjerama kojima potiče rad naših mlade i popravlja demografsku sliku grada su i stipendije za koje je ove godine izdvojeno više od 2 milijuna kuna. Osim učeničkih, stipendije se dodjeljuju i studentima, a ove akademske godine kriterije je ispunio 321 student.

Gradonačelnik Ivan Bosančić danas je potpisao ugovore sa studentima koji su u akademskoj godini 2020/2021 ostvarili pravo na stipendiju. 2 milijuna i 300 tisuća kuna uloženo je u stipendije, a ove godine, od siječnja, dobit će ih ukupno 321 student.

-Želja je bila nagraditi naše studente, da te ljude prepoznamo i da oni sutra imaju osjećaj pripadnosti našemu gradu. Oni su ti koji će u budućnosti vući gospodarski, kulturni i društveni život i sve ono što se odvija u Vinkovcima, zato je ova stipendija ulaganje u našu djecu, novac koji će se sigurno vratiti i koji je uvijek dobro ulaganje. Dodjeljujemo 321 stipendiju i vjerujem da smo po tome rekorderi. Neka neki od njih samo malo vrate svome gradu mi ćemo biti zadovoljni”, istaknuo je gradonačelnik.

Vinkovci uskoro dobivaju Šokački stan

VINKOVCI- Radovi na rekonstrukciji bivšeg PIK-ovog stana nadomak Vinkovaca, u okviru projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija ''Pannonia Gourmet'', kojim će Vinkovci dobiti ''Šokački stan'' i ''Gourmet akademiju'', započeli su u desetom mjesecu, a trebali bi biti završeni u četvrtom mjesecu 2021.

-Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija blagovaonice, kuhinje, ureda, sanitarnog čvora, krova, trijema i fasade te uređenje dvorišta s novom ogradom. Za sada se neće renovirati smještajni kapaciteti, ali za to već postoje planovi u okviru glavnog projekta koji se radi kroz ovaj projekt, a obuhvaća proširenje smještajnih kapaciteta.Novi budući ''Šokački stan' služit će u svrhu ''Gourmet centra'' i ''Gourmet akademije''.Cilj je promovirati gastro turizam ovoga područja, a u planu je i širenje projekta odnosno povezivanje čitavog prostora Sopota u jednu tematsku cjelinu gdje bi turist imao zaokruženu ponudu na jednom mjestu”, istaknula je Marina Hodak Domaćinović, voditeljica projekta.

Kako se odvijaju radovi na rekonstrukciji bivšeg Pikovog stana, uvjerio se i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

-''Uz poučne staze, uz jedno lijepo dječje igralište i šetnice u šumi i sve ono što je planirano na prostoru od Sopota do PIK-ovog stana, vjerujem da ćemo ovdje dobiti jedno lijepo izletište koje Vinkovčani i zaslužuju. Posla je puno, ali sve ide svojim tijekom i sve poprima onaj izgled kako to u konačnici mora izgledati. U nekoj našoj perspektivi ''Šokački stan'' možda će dobiti još jednu dodatnu priču jer će vjerojatno otvoriti i neke nove perspektive u smislu turističke ponude što je jedna dodana vrijednost koju nosi ovaj projekt, rekao je Bosančić.

 

Prema riječima Hrvoja Ničea, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, projekt ''Pannonia Gourmet'', je važan ne samo u smislu širenja turističke ponude nego i kao ruralni projekt, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije, sa 65 posto.

 

Svečano uručene nagrade najuspješnijim tvrtkama u protekloj godini

VUKOVAR-Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar je u utorak, 08. prosinca 2020. godine na 10. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća koja je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2019. godini.

Na početku svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar nazočnima se obratila predsjednica Županijske komore Vukovar gđa. Vinka Ivanković, te im zaželjela dobrodošlicu i naglasila važnost prepoznavanja i priznavanja uspjeha u poslovanju. Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe već potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje.

I ove godine HGK Županijska komora dodijelila je priznanja tvrtkama koje u 2020. godini slave značajnije obljetnice kontinuiranog poslovanja (30 i više godina). Tako je za šezdeset (60) godina kontinuiranog rada priznanje dobila tvrtka Velepromet d.d. Vukovar, a za četrdeset (40) godina kontinuiranog rada tvrtka Privlačica d.o.o. Vinkovci. Za trideset (30) godina kontinuiranog poslovanja nagrađene su sljedeće tvrtke: Poljoprivredna zadruga Privlaka, Autoškola faca d.o.o. Vinkovci, Bodat d.o.o. Vinkovci, Karuca d.o.o. Gunja,  i Babogredac d.o.o. Babina Greda. Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća pročitane su tvrtke koje su ove godine nagrađene, a sama priznanja, zbog epidemioloških uvjeta, biti će im uručena naknadno.

Zlatna kuna se dodjeljuje prema jedinstvenim kriterijima - pokazateljima, ukupno njih 18, a koji se izračunavaju temeljem rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Iz konkurencije se na samom početku isključuju javna, komunalna i poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom, te poduzeća s manje od 10 zaposlenika. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Zlatne plakete najuspješnijim poduzećima u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki  uručila je predsjednica Županijske komore Vukovar, gđa. Vinka Ivanković 

U  konkurenciji malih trgovačkih društava za 2019. godinu nominirane su tvrtke:

AMM D.O.O.  VINKOVCI

DINOZA D.O.O. BOŠNJACI

HERING D.O.O. ŽUPANJA

ISTRAŽIVAČ BENZ D.O.O. NUŠTAR

LJEKARNE ŠIBALIĆ VINKOVCI

SANITAS D.O.O. BABINA GREDA

Zlatnu plaketu u kategoriji malih trgovačkih društava za 2019. godinu dobila je tvrtka ISTRAŽIVAĆ-BENZ d.o.o. NUŠTAR. 

Tvrtka je osnovana i registrirana 2015.g Glavna djelatnost tvrtke je prodaja naftnih derivata, a u ponudi svojih ostalih usluga ističu i punjenje električnih vozila kao i uslugu autopraonice za sve tipove vozila kao i ostali niz asortimana koji zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva. Tvrtka ISTRAŽIVAČ BENZ d.o.o. trenutno zapošljava 25 djelatnika. Za vođenje poslovanja g. Vladimir Franjić ističe kako im je najveći cilj na odgovoran način još više raditi na ulaganju u poslovanje i zapošljavanju novih djelatnika, te i u budućnosti ostvarivanju što boljih poslovnih rezultata.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava nominirane su tvrtke:

ENNA TRANSPORT D.O.O. VUKOVAR

GRAD-EXPORT D.O.O. VINKOVCI

PRO-TEAM D.O.O. VUKOVAR

SLAVONIJA-BOŠKOVIĆ D.O.O. CERNA

SOKOL D.O.O. VINKOVCI

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2019. godinu zlatnu plaketu dobila je tvrtka 

PRO-TEAM d.o.o. VUKOVAR..

Tvrtka je osnovana 2014.g. Glavna djelatnost tvrtke su završni građevinski radovi, a ostale značajne djelatnosti su izrada metalnih konstrukcija i fasada. PRO-TEAM d.o.o. trenutno zapošljava 100 djelatnika. Za glavni cilj i plan daljnjeg poslovanja tvrtke g. Ante Čuljak ističe  još veće ulaganje u poslovanje i zapošljavanje novih djelatnika. Rad tvrtke prepoznat je i van granica RH, a to dokazuju i poslovi koji su odradili za velike europske brendove kao što su: Armani, Gucci, Yves Saint-Laurent i dr.

U budućnosti planiraju još više svojim radom i ulaganjima napredovati a time i opravdati povjerenje svog uspješnog poslovanja.

U kategorije velikih trgovačkih društava nominirane su sljedeće tvrtke:

BOSO D.O.O. VINKOVCI

DILJ D.O.O. VINKOVCI

DRVNA INDUSTRIJA SPAČVA D.D. VINKOVCI

PEKAR D.O.O. VINKOVCI

SAME DEUTZ-FAHR ŽETELICE D.O.O. ŽUPANJA

Zlatnu plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom 2019. godine dobila je tvrtka SPAČVA d.d. VINKOVCI.

Tvrtka je osnovana 1956.g. Glavni proizvodi tvrtke su vrata, seljački podovi, furnir, parket i peleti, a koje se izvoze u više od 30 zemalja u svijetu. Tvrtka SPAČVA d.d.  kao vodeća drvna industrija u zemlji trenutno zapošljava 860 djelatnika. Gospodin Josip Faletar naglašava kako su velikim investicijama od 150 milijuna kuna uspjeli još više povećati proizvodnju, a time i prihode. Glavna misija za daljnji razvoj tvrtke je proizvesti što više proizvoda finalizacijom furnira. Proizvodima kao što su furnir i elementi višeslojnih podova što znači  povećati  proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta, a s tim ostvariti još veći stupanj uspješnog  poslovanja u budućnosti.

Na kraju sjednice nazočnima se obratila predsjednica Županijske komore Vukovar gđa. Vinka Ivanković koja je čestitala nagrađenim u ime g. Luke Burilovića, predsjednika HGK, a koji se zahvaljuje nagrađenima ali i svim ostalim tvrtkama na njihovom daljnjem naporu, doprinosu i ostvarivanju pozitivnih poslovnih rezultata u ovom teškom i izazovnom razdoblju.

 

 

Marta Vuković upalila drugu adventsku svijeću u Vinkovcim

VINKOVCI-Na velikom adventskom vijencu postavljenom oko spomenika Presvetom Trojstvu u središnjem gradskom parku u Vinkovcima upaljena je druga adventska svijeća. 

Svijeću koja označava mir upalila je  dvanestogodišnja Marta Vuković,  župljanka  Župe sv.Vinka Pallottija.Ona se naziva još i pomirilica ili betlehemska svijeća jer označava mir, odnosno podsjeća na grad u kojemu se rodio Mesija.

U prigodi paljenja druge adventske svijeće, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, između ostaloga je rekao:

-Ulazimo u drugi tjedan Adventa, vrijeme koje najviše volimo u godini, no ove godine sve je prilagođeno epidemiološkim mjerama.Poruka mira koja ide sa ovom drugom svijećom je  da svi pronađemo mir, da u razgovoru sa svojim najbližima dočekamo Božić.Ove godine imali smo sve spremno za naš uobičajni Advent, no prilagodili smo se situaciji koja nas okružuje. Drago mi je da smo zadržali običaj paljenja svijeća i ovim putem pozivam građane da se okrenu svojim obiteljima i da uživamo u najljepšim danima u godini, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Prema riječima patera Ilije Sudara iz Župe sv.Vinka Pallottija svaka adventska svijeća nas treba još više potaknuti na one vrijedosti koje u kršćanskom duhovnom životu najviše vrijede, a to su: ljubav, vjera, nada i mir koji sve to okružuje.

-Nadam se da ćemo i u ovom teškom vremenu zbog koronavirusa, ipak uspijeti imati svoj pravi Advent, samo se moramo prilagoditi.Pokušajmo u sebi naći dovoljno poticaja, kroz vjeru i duhovne sadržaje, kako bi ovo Došašće za nas bilo usprkos ovim teškim vremenima, radosno iščekivanje, rekao je Sudar.

Marta Vuković, župaljanka Župe sv.Vinka Pallottija nakon paljenja svijeće je pod puno emocija rekla kako je za nju paljenje svijeća jedan lijep događaj, a sam blagdan Božić, ljubav, sreća i veselje.

 

 

 

Gradonačelnik Bosančić primio dobitnike nagrade Volonterski tim godine

VINKOVCI-U povodu Međunarodnog dana volontera i nagrade Volonterski tim godine, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić održao je prijam za članove Dramske sekcije Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

-''Ovo je prilika da zahvalimo našim mladim volonterima koji daju svoje slobodno vrijeme, koji daju svoj obol u brojnim situacijama koje pogađaju našu županiju i pomažu drugima. Volontirati i pomagati drugima čini ih boljima, ali i promovira Vinkovce kao mjesto u kojemu građani imaju osjećaja za sve koji su u nedaćama. Svojim zalaganjem i trudom naš Crveni križ pokazao je zbog čega je jedan od najboljih društava u Hrvatskoj, pokazuju da naša mladost ima razumijevanja, da ih novi globalni svijet nije odvukao u drugom pravcu nego ih čvrsto drži na tlu, daje snagu da budu još bolji i kvalitetniji i pomažu svojim sugrađanima gdje god to bilo potrebno”, rekao je Ivan Bosančić, gradonačelnik, te ujedno iskoristio priliku da čestita Međunarodni dan volontera svima onima koji su odvojili minutu svoga vremena kako bi pomogli nekome tko je u nedaći.

 

Ravnatelj Gradskog Društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić zahvalio se na prijamu, te je istaknuo kako njihov volonterski tim već 16. godinu priprema predstavu i to je sigurno ona jedna mrvica koja je doprinijela da ispred svih ostalih volontera koji zdušno i predano rade osvoje  ovu  veliku nagradu. 

-Vjerujemo da ovo ogromno priznanje služi i na ponos grada Vinkovaca. Sve krizne situacije donosile su veliku patnju našem stanovništvu, a da nije bilo volontera koji su uvijek uskakali u pomoć, sigurno ne bismo uspjeli ublažiti brojne posljedice tih situacija”, istaknuo je ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić.

 

Plaketa Grada Vukovara za UZOSIO Golubica Vukovar

VUKOVAR-Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je predstavnike Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem (UZOSIO), Golubica Vukovar kojima je uručila  Plaketu Grada Vukovara s obzirom da članovi Udruge nisu mogli sudjelovati na svečanoj dodjeli priznanja Grada Vukovara. 

-Imali smo čast održati prijam predstavnika udruge UZOSIO Golubica i predati ima Plaketu Grada Vukovara, koju nisu bili u mogućnosti primiti, kad i  ostali dobitnici.Izuzetno mi je drago da je to jedna udruga koja ima iza sebe 50 godina uspješnog rada, udruga koja je jedna od najbolje strukturiranih udruga na području Vukovara.Oni imaju osim poludnevnog boravka i dvije stambene jedinice gdje korsnici žive 24 sata dnevno i zapošljava 24 osobe.Mi kao Grad uvijek stojimo iza njih kroz razne programe, a želim  im puno uspjeha u daljnjem radu, rekla je Ivana Mujkić, zamjenica vukovarskog gradonačelnika.

Prema riječima Ines Škrbac, tajnice udruge UZOSIO Golubica, ova plaketa je znak prepoznavanja njihovog truda i rada, a ujedno podrška od Grada koju dobijaju godinama.

-Mi pružamo usluge socijalne usluge organiziranog stanovanja  i poludnevnog boravka.Trenutno sudjelujemo u dva europska projekta, temeljem financiranja od Europskog socijalnog fonda, jedan je ''Društveni centar IN'' , a drugi ''Zajednički kroz život'', rekla je Škrbac. 

 

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem (UZOSIO) unutar organiziranog stanovanja skrbi za 16 korisnika, dok u sklopu poludnevnog boravka skrbe za 20 korisnika.