Najave

Crna Kronika

Privedeno dvoje kamatara s područja općine Nuštar

NUŠTAR-Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 61-godišnjaka s područja općine Nuštar zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Lihvarski ugovor.

 

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su u razdoblju od ožujka 2019. do lipnja 2023. godine iskoristili nuždu i financijsku situaciju 31-godišnjaka s istog područja te mu u više navrata posudili znatnu količinu novca uz nerazmjernu kamatu. U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage doma i drugih prostorija te osobnih automobila obojice osumnjičenika, kada je oduzeto više kupoprodajnih i javnobilježničkih ugovora, lovačko oružje, novac te drugi predmeti kaznenog djela“, izvijestila je policija.

 

Oba osumnjičenika su u subotu, 1. srpnja, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Policija se oglasila priopćenjem povodom obiteljske tragedije u Vinkovcima

VINKOVCI-Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. ožujka 2023.) u 22:39 sati zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji. Dojavitelj je također naveo kako  je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem njemu i njegovoj obitelji.

Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22:42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja.

U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom.

Pri tome je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.

Nakon određenog vremena, policijska ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubojstvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hitce u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak.

Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren sukladno zakonskim odredbama.

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju uporabom vatrenog oružja.

Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke. 

Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana.

Po završetku očevida i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestit ćemo javnost s više informacija.

 

Dvoje mladih poginulo jutros u Vinkovcima

VINKOVCI-Nakon završenog očevida prometne nesreće utvrdili smo da je 27-godišnjak upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Alojzija Stepinca te je dolaskom do mjesta prometne nesreće uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je sletio sa kolnika na zelenu površinu, a potom udario u drvo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 27-godišnji vozač i 20-godišnja putnica. Zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima naložila je obdukciju tijela u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. O prometnoj nesreći policija će dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama u Vinkovcima

VINKOVCI-Jutros oko 8:50 sati u Vinkovcima u raskrižju ulica Kralja Zvonimira, Petra Svačića i makadamske ceste dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom.

Policijski službenici su obavili očevid kojim je utvrđeno kako je 67-godišnjak iz Vinkovaca prilikom skretanja ulijevo osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka iz Ulice kralja Zvonimira na makadamsku cestu oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 51-godišnjakinja iz Mikrovaca koja je u raskrižju zadržavala smjer kretanja ravno, a tijekom upravljanja nije koristila sigurnosni pojas.

Od siline udara osobni automobil osječkih registracijskih oznaka sletio je na zelenu površinu i udario u turističku oznaku Grada Vinkovaca, dok je osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka prilikom rotacije ostao na kolniku.

Oba vozača su vozilima Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije prevezeni u OŽB Vinkovci gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.

Protiv 67-godišnjaka policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, dok protiv 51-godišnjakinje zbog počinjenog prometnog prekršaja slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće, dio Ulice kralja Zvonimira od raskrižja s Ulicom Petra Svačića do raskrižja s Hercegovačkom ulicom je bio zatvoren za prometovanje od 9 do 12 sati.

Veliki broj krađa na vinkovačkom području

VINKOVCI-U razdoblju od 20. prosinca do 30. siječnja provaljeno je u obiteljsku kuću 54-godišnjaka u ulici Marka Marulića u Nuštru iz koje nije ništa otuđeno. Ništa nije otuđeno ni u provalama koje su se dogodile u vremenu od 24. do 28. siječnja u dvije obiteljske kuće u Vinkovcima, u ulici Alojzija Stepinca, vlasništvo 69-godišnjaka te u ulici Ćirila i Metoda, vlasništvo 51-godišnjaka.

Tijekom dana 28. siječnja provaljeno je i u obiteljsku kuću u ulici Josipa Lovretića u Vinkovcima iz koje je otuđen nakit, čime je 51-godišnjoj vlasnici, prema njenoj procjeni, počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija traga za počiniteljima provala protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teška krađa“.

Prometna nesreća s poginulom osobom iz Županje

Na županijskoj cesti Ž4218 između Županje i Štitara, 13. siječnja, oko 00,25 sati dogodila se prometne nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

22-godišnjak iz Štitara, upravljao je osobnim automobilom „audi A4“ županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom županijske ceste iz smjera Štitara u smjeru Županje. 

Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika i vremenskim uvjetima, nije pravovremeno uspio zaustaviti vozilo te je prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil „opel astra“, također županjskih registracijskih oznaka, koji se nalazio zaustavljan uz desni rub kolnika, a u kojem je za upravljačem sjedila 55-godišnjakinja iz Županje.

Pri sudaru vozila, došlo je to odbacivanja „opel astre“ na betonski most i rotacije vozila koje se zaustavilo na zelenoj površini, dok se „audi“ prevrnuo na krov, zaustavivši se u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 55-godišnjakinja;  22- godišnjak je lakše ozlijeđen; putnik u vozilu 22-godišnjaka nije ozlijeđen.

Očevidom kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,16 g/kg.

 

Spriječeno krijumčarenje 305.110 kutija cigareta na graničnom prijelazu Tovarnik

TOVARNK-U nedjelju, 5. prosinca, oko 23 sata, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Tovarnik, pristupio je 49-godišnji državljanin Grčke kao vozač teretnog i priključnog vozila bugarskih registracijskih oznaka.

Zbog sumnje u krijumčarenje obavljena je detaljna kontrola skupa vozila od strane službenika granične policije i PU vukovarsko-srijemske. Pregledom robe u priključnom vozilu, utvrđeno je da se, uz manju količinu deklarirane robe, u sanducima nalazilo ukupno 305.110 kutija više vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Vozač kamiona je uhićen i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“.

Djelatnici carine oduzeli su cigarete i skup vozila u svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5.762.455 kuna.

Foto: PU vukovarsko-srijemska